Monday 16 November 2009

Ενσημα ΙΚΑ - Ανανέωση Κάρτας Ανεργίας ΟΑΕΔ

 
Αγαπητοί Συνάδελφοι  σας ενημερώνω ότι:

Τα τοπικά Υποκαταστήματα του ΙΚΑ έχουν ενημερωθεί για τα ένσημα Ιουλίου, Αυγούστου και Σεπτεμβρίου 2009. Ήδη κάποιοι συνάδελφοι έχουν πάρει τις σχετικές βεβαιώσεις ενσήμων.

Οσον αφορά το θέμα της ανανέωσης της κάρτας ανεργίας του ΟΑΕΔ, πρέπει να απευθυνθείτε στα κατά τόπους υποκατάστημα και να ρωτήσετε εάν χρειάζεται να ανανεώσετε την κάρτα ανεργίας πρίν την ημερομηνία που σας έχουν ορίσει για την πληρωμή του επιδόματος.
Π.χ. στο υποκατάστημα Αμαρουσίου η ανανέωση της κάρτας ανεργίας γίνεται ταυτόχρονα με την πρώτη πληρωμή του επιδόματος. Ενώ σε κάποια άλλα υποκαταστήματα απαιτείται να ανανεωθεί η κάρτα ακριβώς στην μηνιαία επέτειο, δηλαδή μία περίπου εβδομάδα πριν την πληρωμή του επιδόματος ανεργίας.

7 comments:

  1. Φήμες για αντικατάσταση του Προέδρου της ΕπΕΙΑ από τον Μιλτιάδη Νεκτάριο
    Δευτέρα, 16 Νοέμβριος 2009 1:58:47 μμ
    Σε ρυθμούς αποσύνθεσης και αποσυντονισμού λειτουργεί η ασφαλιστική αγορά , καθώς συνεχίζουν να εντείνονται οι φήμες και οι διαδόσεις για νέα λουκέτα ( όπως σχετικά έγραψε και το asfalisinet.gr ) σε ασφαλιστικές εταιρίες, ενώ άγνωστο είναι το μέλλον του σημερινού προέδρου της Επιτροπής Εποπτείας της Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕπΕΙΑ).

    Σε νέα δημοσιεύματα στον Κυριακάτικο τύπο και ειδικότερα στο «business stories» στο Πρώτο Θέμα αναφέρεται ότι «την περασμένη εβδομάδα τέθηκε «θέμα Πέτσα» στο υπουργείο Οικονομικών, καθώς πλέον ο πρόεδρος της ΕΠΕΙΑ ανοιχτά αμφισβητείται τόσο λόγω των διαρροών του όσο και της στενής του σχέσης με τον ίδιο τον τέως πρωθυπουργό. Ας μην ξεχνάμε ότι ο κ. Πέτσας είναι κουμπάρος του κ. Κώστα Καραμανλή, ενώ ο ίδιος ευθύνεται για σειρά στρεβλώσεων στην αγορά. Πάντως, έγκυρες πληροφορίες του «business stories» μιλούν για δύο πιο «καραμπινάτες» περιπτώσεις ασφαλιστικών επιχειρήσεων που βρίσκονται σε κίνδυνο.

    Στο ίδιο δημοσίευμα γίνεται αναφορά «για δύο πιο «καραμπινάτες» περιπτώσεις ασφαλιστικών επιχειρήσεων που βρίσκονται σε κίνδυνο. Η μία αφορά σε πρώην πρόεδρο της Eνωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος με προσωπικές σχέσεις με τον κ. Πέτσα, η εταιρεία του οποίου έχει την έδρα της στις αρχές της Κηφισίας και η δεύτερη έχει έδρα στο Χαλάνδρι και πιο «ευρωπαϊκό» προσανατολισμό.»

    Τέλος στο δημοσίευμα επισημαίνεται ότι σε περίπτωση αλλαγής στην κορυφή της ΕπΙΕΑ επικρατέστερος αντικαταστάτης του σημερινού προέδρου είναι ο κ Μιλτιάδης Νεκτάριος, πρώην πρόεδρος της Εθνικής Ασφαλιστικής και πρώην διοικητής του ΙΚΑ.

    Σχετικά Θέματα:


    Τρεις έως πέντε ασφαλιστικές με προβλήματα φερεγγυότητας

    ReplyDelete
  2. Kyrioi
    kapoioi tha prospathisoun na sas peisoun oti den yparxoun lefta gia tis apozhmiwseis kai ta dedoyleumena sas
    ta lefta yparxoun
    Oi dyo epoptes ekkathariseis mazi me hmeterous methodeuoun ta xrimata auta na pane allou.
    O kos Vlaxogiannis oso kai o kos Kafetzis kathe mera dexonte sto grafeio tous ston tetarto anthropous dikous tous pou oudemia sxesh me thn ekkatharisi exoun. Malista toso tin proigoumenh tetarth oso kai thn deutera dextikan sto grafeio tous anthropous apo to epikouriko tameio, pelates filous politikwn proswpwn gia apozhmiwseis se atyxhmata autokinhtwn.

    Tha prospathisoun na sas peisoun oti ta tameia ths AEGA kai ths AEAZ einai kena

    Lene psemata, H AEAZ exei sta tameia ths 2,5 ekatommyria euro amesa diathesima kai h AEGA 16,5 ekatommyria euro

    Diereuniste ti rolo paizei o dieuthintis tou epikourikou kathws kai sygkekrimenos dieuthintis tis epeia pou prospathei na valei xeri sta xrimata

    Min tous afisete na sas ta paroun, dioti auto methodeuoun autes tis imeres. Mprosta sas einai olo eugeneies kai pisw ta lefta pane allou
    akoma kai twra


    ksypniste prin einai arga

    ReplyDelete
  3. Με δύο παραρτήματα που δημιούργησε (ένα στη General Union και ένα στα γραφεία του Ομίλου Ασπίς) η διοίκηση του Επικουρικού επιδιώκει να ολοκληρώσει όσο το δυνατόν ταχύτερα την εξυπηρέτηση 135.000 φακέλων ασφαλισμένων που περιμένουν να αποζημιωθούν από τις πέντε εταιρείες που έκλεισαν πρόσφατα.
    Τα παραπάνω επισημαίνει σε αποκλειστικές του δηλώσεις στη κάμερα του nextdeal.gr ο Πρόεδρος του Επικουρικού Κεφαλαίου κ. Σπύρος Λευτεριώτης.
    Το Επικουρικό κινήθηκε ταχύτατα, πήρε όλους τους φακέλους εκκρεμών ζημιών των εταιρειών Ασπίς ΑΕΓΑ, Ασπίς Ζημιών, General Union, General Trust και Σκούρτης, (ανέρχονται σε 135.000) και σύντομα ολοκληρώνει την απαραίτητη μηχανογραφική υποστήριξη έτσι ώστε από 1ης Δεκεμβρίου να είναι σε θέση να καταβάλλει αποζημιώσεις.
    Ήδη μέχρι σήμερα το Επικουρικό έχει καταβάλλει αποζημιώσεις σε 3.000 περίπου περιπτώσεις.

    me poianou tous porous omws den leei

    tha sas pw egw, me tis aspidas

    ReplyDelete
  4. kai dia tou logou to alithes
    http://www.nextdeal.gr/press_item.php?therid=2820

    ksypniste kai diekdikiste ta xrimata sas prin den yparxei pragmatika tipota sta tameia

    na exete ypopsi sas o o sygkekrimenos kyrios thn hmera pouy anaklithike h adeia ths aspidas panigirize mprosta stous ergazomenous tou kai malista etrekse apo tous prwtous se gnwstous kai mi eksereteous na threpsei dafnes
    ginetai methodeush na sas fane ta xrimata
    ksypniste

    ReplyDelete
  5. Αγανακτησμένε είσαι σκέτη παραπληροφόρηση.

    Μάλλον δεν ξέρεις τι σου γίνεται. Το επικουρικό έχει δικά του κεφάλαια (τέλος που καταβάλλουν οι ασφαλιστικές) καθώς και τα αποθέματα των Εταιριών που έκλεισαν στο παρελθόν.

    Πληρώνει άμεσα με τα κεφάλαια που έχει και ΜΕΤΑ διεκδικεί από τις ασφαλιστικές.

    Από την Ασπίδα δεν έχει πάρει τίποτε ακόμη.

    Άντε πια....

    ReplyDelete
  6. Θα πρότεινα, οποιοσδήποτε έχει τεκμηριωμένα στοιχεία για την κατάργηση του προνομίου των εργαζομένων να τα στέλνει επώνυμα (δηλ.γράφοντας το πραγματικό του ονοματεπώνυμο) στο email του blog.
    Στη συνέχεια οι διαχειριστές του blog αφού διασταυρώσουν τα στοιχεία αυτά να τα αναρτούν στο blog.

    Αντε γιατί αγανακτήσαμε με κάτι "αγανακτησμένους".

    ReplyDelete
  7. Το email του blog είναι stondromoblog@yahoo.gr

    ReplyDelete