Friday 20 November 2009

"Οι μέρες είναι πονηρές και οι νύχτες γκαστρωμένες"

Εβδομάδα εξελίξεων η επόμενη με τα θέματα που μας απασχολούν να είναι σε κάποια κινητικότητα. Περιμένουμε και ευελπιστούμε να έχουμε κάποια καλά νέα, αλλά ποτέ δε ξέρεις τι γίνεται, γιαυτό και θυμήθηκα την παραπάνω ρήση του Χαρίλαου Φλωράκη. Χρειάζεται δηλαδή να είμαστε σε διαρκή επαγρύπνηση.
Αναλυτικότερα έχουμε:

  • Όπως διαβάσατε και στα σχόλια στο θέμα με τα βιογραφικά και στο Ενημέρωση από τους Επόπτες, ο Σύριζα κατέθεσε ερώτηση προς τους υπουργούς Οικονομικών και Εργασίας με θέμα «Ντόμινο απαράδεκτων και ακραία αντικοινωνικών εξελίξεων από την ανάκληση άδειας της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ» . Θα πρέπει να απαντηθεί μέσα σε 15 μέρες.
  • Κινητικότητα υπάρχει και στο θέμα της καταβολής κάποιων χρημάτων σαν έναντι των συνολικών απαιτήσεών μας τα οποία ενδεχομένως να φτάσουν στο αντίστοιχο των δύο μισθών και του επιδόματος αδείας για τους εργαζομένους στις ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ, στους οποίους οφείλονται και δεδουλευμένα. Οι εργαζόμενοι στις άλλες εταιρίες θα λάβουν κάποιο ποσό ως έναντι αποζημίωσης. Με συγκρατημένη αισιοδοξία, ευελπιστούμε να πάρουμε το ποσό αυτό πριν τα Χριστούγεννα.
  • Την Τρίτη συνέρχεται σε συνεδρίαση το Δ.Σ του ΟΑΕΔ με αντικείμενο τη αποδοχή των αιτημάτων μας αρμοδιότητάς του, δηλ. την επιδότηση των θέσεων εργασίας με το ποσό των 36 ευρώ, τις 30.000 ευρώ για τους ενδιαφερόμενους νέους επαγγελματίες, καθώς και τα προγράμματα επανακατάρτισης. Πιστεύουμε να έχουμε καλά νέα και από εκεί.

Η συμβολή της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου και στα τρία παραπάνω θέματα υπήρξε κάτι παραπάνω από ιδιαίτερα καθοριστική, δυστυχώς όμως δε μπορώ να αποκαλύψω τίποτα παραπάνω απ΄ όσα συμβαίνουν τις τελευταίες μέρες στα γραφεία της Ομοσπονδίας και του Συλλόγου με στόχο τη προώθηση των αιτημάτων μας. Κάποια στιγμή, όταν όλα τελειώσουν, θα ήθελα να κάνω μια περιγραφή μιας τυπικής ημέρας στην Ομοσπονδία και της έντασης των ανθρώπων της....

No comments:

Post a Comment