Thursday 22 October 2009

Τέλος στην Παραπληροφόρηση

Θέλω εδώ να βάλω ένα τέλος στην παραπληροφόρηση και τις διασπαστικές κινήσεις.

Βλέπω ανθρώπους να γράφουν για δήθεν λίστες που προωθεί ο Σύλλογος και άλλα τέτοια. Ο Σύλλογος είναι στο πλευρό των εργαζομένων και πρέπει να ξεδιαλύνουμε 2-3 πράγματα.

Αρχικά, σε σχέση με τα βιογραφικά που δόθηκαν στον σύλλογο. Αυτά, χωρίς εξαίρεση, δόθηκαν στην Ένωση η οποία τα έχει αναρτήσει στο intranet που έχει με όλες τις ασφαλιστικές εταιρίες. Δεν έγιναν  εξαιρέσεις ούτε μπήκαν κοινωνικά κριτήρια ή τίποτε τέτοιο. Αυτά γινόντουσαν παλαιότερα όταν δεν βοηθούσε η τεχνολογία. Τώρα σκανάρονται όλλα και αναρτούνται χωρίς εξαίρεση. Οι εταιρίες διαλέγουν με τα δικά τους κριτήρια.

Δεύτερον, δόθηκε (ή προσπάθησαν να δώσουν) μια λίστα στον επόπτη με τα άτομα τα οποία δεν έχουν ακόμη δηλώσει τον λογαριασμό της ΕΤΕ για τα €1000 του ΟΑΕΔ. Όταν ο επόπτης έδωσε επιστολή στον ΟΑΕΔ με τους δικαιούχους, ο Οργανισμός ζήτησε να δοθούν όλα τα άτομα μία φορά ώστε να πραγματοποιήσει τις διαδικασίες έγκρισης και πληρωμής μία φορά.

Συνεπώς οι λίγοι που απομένουν, εμποδίζουν όλους μας να πληρωθούμε. Παρακαλούμε, αν δεν έχετε δώσει στοιχεία λογαριασμού επικοινωνήστε με την Συντονιστική ώστε να τελειώσει το ζήτημα το συντομότερο δυνατόν. (Υπάρχουν και αρκετά άτομα από επαρχία στην λίστα πράγμα που δυσκολεύει την επικοινωνία).

Παρακαλώ λοιπόν, μετά και τα παραπάνω να σταματήσουν αποσυντονιστικές και αντιπαραγωγικές φήμες και αν υπάρχει κάτι συγκεκριμένο ας επικοινωνηθεί σωστά ώστε να διερευνηθεί.

Εύκολα μπορεί να κατηγορεί ο καθένας. Με την ίδια ευκολία που κατηγορούν κάποιοι τον Σύλλογο μπορούν να μας κατηγορήσουν - το έκαναν ήδη - πως τα ξέραμε όλα από πριν και πως φωνάζουμε τώρα που χάσαμε το μέλι...

Ας αρθούμε όλοι στο ύψος των περιστάσεων, και ας μην παίρνουμε την συνειδητή απόφαση των διαχειριστών του μπλόγκ για μη λογοκρισία των σχολίων, για αδυναμία. Στην πραγματικότητα αυτή είναι η δύναμή μας.

Ας μην την σπαταλάμε άδικα και άσκοπα.

15 comments:

  1. Κάπως πρέπει να βρεθεί ένας τρόπος, έτσι ώστε να ειδοποιηθούν όσοι δεν έχουν στείλει ακόμα το λογαριασμό τους ή δεν έχει ληφθεί το fax σωστά, ακόμα και να χάθηκε μέσα στη χαρτούρα.

    ReplyDelete
  2. ο_εκ_των_εσω22 October 2009 at 15:18

    αυτές οι ενέργειες γίνονται άμεσα την στιγμη που μιλάμε απο συνάδελφο που είναι επιφορτισμένη με το θέμα

    ReplyDelete
  3. Oι δημοσιογράφοι Παπαχελάς και Τέλλογλου έχουν ετοιμάσει ένα μεγάλο φάκελο, ο οποίος θα ανοίξει πολλές άγνωστες πτυχές του σκανδάλου των Εταιρειών της Ασπίς που έχει συγκλονίσει την Ασφαλιστική Αγορά της χώρας, έχει αφήσει άνεργους πάνω από 700 εργαζόμενους, χιλιάδες εγκλωβισμένους διαμεσολαβούντες και, φυσικά, έχει αφήσει στη… μοίρα τους πάνω από 150.000 Ασφαλισμένους Έλληνες Πολίτες. Χιλιάδες Έλληνες Πολίτες που ήταν Ασφαλισμένοι στις Εταιρείες της Ασπίς, είτε Νοσηλεύονται είτε πρόκειται να Νοσηλευτούν, παραμένουν Ανασφάλιστοι, τα Νοσοκομεία δε δέχονται τα Συμβόλαιά τους και βρίσκονται σε απόγνωση. Το ίδιο συμβαίνει και με τους Πολίτες που εμπιστεύτηκαν την Ασπίς και ξεκίνησαν αποταμιευτικά και συνταξιοδοτικά προγράμματα, τα οποία εκκρεμούν άνευ αντικρίσματος, παρόλο που φέτος τον Αύγουστο το Υπουργείο Οικονομικών με μια προσθήκη στον Ασφαλιστικό νόμο 400/1970, άρθρο 10, εγγυάται τις Αξίες Εξαγοράς των Ασφαλιστικών Συμβολαίων των Ασφαλιστικών Εταιρείων. Μια κίνηση που μοιάζει κάπως με αυτήν της Πολιτείας που εγγυάται Τραπεζικές Καταθέσεις μέχρι 100.000 ευρώ κατά καταθέτη και κατά Τράπεζα. Η τροποποίηση αυτή, ωστόσο, πέρα του γεγονότος ότι φαίνεται «φωτογραφική», ετοιμάστηκε πρόχειρα και δεν έλαβε υπόψη της τις άπειρες παραμέτρους που δημιουργούνται από το απότομο και αψυχολόγητο κλείσιμο μιας τόσο μεγάλης Ασφαλιστικής Εταιρείας!

    Το ρεπορτάζ θα πρέπει να είναι πολύ ενδιαφέρον, γιατί και οι δύο επαγγελματίες δημοσιογράφοι μας έχουν δώσει δείγματα εργασίας που δε συνηθίζονται στα Προγράμματα της Ελληνικής TV!

    Να μην το χάσει κανένας.

    ReplyDelete
  4. ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΑΙΧΤΕΙ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ, ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ??

    ReplyDelete
  5. 26/10/09 ΣΚΑΙ ΤV, εκπομπή Νεοι Φάκελλοι

    ReplyDelete
  6. μάλλον την Δευτέρα 26/10/2009 στην εκπομπή ΦΑΚΕΛΛΟΙ στις 11.00 το βράδυ.

    ReplyDelete
  7. Στο site, http://folders.skai.gr/, φαίνονται τα θέματα τα οποία θα παρουσιάσει η εκπομπή ΝΕΟΙ ΦΑΚΕΛΛΟΙ την Δευτέρα 26/10/2009 και εκτός των άλλων θα αναφερθούν και στην ΑΣΠΙΔΑ.
    Αντε να δούμε τι θα δούμε.

    ReplyDelete
  8. ο_εκ_των_εσω22 October 2009 at 18:33

    Μόλις μας παρουσιάσε το δελτίο του ΑΝΤ1 με τον Ευαγγελάτο με ομολογουμένως ένα καλό ρεπορταζ

    μπραβο στο συνάδελφο απο το εκπαιδευτικο κέντρο και τις δυο συναδέλφισες που μίλησαν, ειδικά την έγγυο και καλη λευτεριά να έχει

    ReplyDelete
  9. Mόλις μας παρουσίασε και το ALTER.
    Μίλησαν και συνάδελφοί μας.

    ReplyDelete
  10. ο_εκ_των_εσω22 October 2009 at 20:03

    Επίσης θα ήθελα να πω κάτι εδώ για τους μάγκες από δω μέσα που βρίζουν ανώνυμα, ανθρώπους, συναδέλφους και κυρίως προσβάλλουν συνειδήσεις!

    Μάγκες που από την ανωνυμία του καναπέ που προσπαθούν να διασπάσουν την όποια κίνηση των παιδιών της συντονιστικής επιτροπής και του συλλόγου και των άλλων συναδέλφων. Ανθρώπων που είναι απο τις 7.30 το πρωι στους δρόμους μέχρι τις 9 το βράδυ.

    Έχω γνωρίσει τέτοιους τζάμπα μάγκες, πολλάκις στην καριέρα μου και στη ζωή μου μέχρι σήμερα. Και ΟΛΟΙ έχουν ένα κοινό γνώρισμα, Βρίζουν και Σπηλώνουν ΑΝΩΝΥΜΑ δεξιά αριστερά και γίνονται ΜΠΟΥΧΟΣ όταν τους εντοπίσουν.

    Προσωπικά επιλέγω να τους τοποθετώ εκεί όπου ημέρα πετάω τα απορρίματά μου καθώς και ότι το έντερό μου επεξεργάζεται.

    Γιατί κανείς από τους μάγκες αυτούς δεν θα δεχτεί ποτέ να αντιπαρατεθεί μπροστά σου πρόσωπο με πρόσωπο. Τέτοια είναι τα παντελόνια και ο βαθμός ηθικής αυτών των ανθρώπων.
    Πάει συνάμμα με τον βαθμό μαγκιάς που διαθέτουν!
    Θα τους ακούσετε συχνά να λένε...Ξέρετε ποιος είμαι εγώ?

    Και η απόκριση που θα πρέπει να λαμβάνουν, αν όχι η αδιαφορία είναι, ή θα πρέπει να ανάγεται στην κατηγορία της απλής μεθανιουχου αερισμού...

    Ειδάλλως η μαγκιά αυτή και η κριτικη εκ του κανα-πεως (το ο οταν είχε εκπαισει απο το ΟΛΟΝ έγινε ζω-ωδες ελπίζω να με εννοήσατε) να έλθει να πληρώσει τα ΤΑΞΙ , τα κινητά με 200 ευρώ τον μήνα, τις βενζίνες και τα ξενύχτια των συναδέλφων της Συντονιστικής επιτροπης, του συλλόγου και όποιον ασχολείται με την προώθηση των αιτημάτων μας

    Ευχαριστώ που με ανεχτήκατε

    ReplyDelete
  11. @ο_εκ_των_εσω
    Αγαπητέ Συνάδελφε,
    Στη ζωή, άλλοι άνθρωποι θα έλθουν για να μας ευεργετήσουν και άλλοι για να μας αδικήσουν. Αυτή είναι η πραγματικότητα του κόσμου. Αν σήμερα κάποιος μας αδίκησε, αύριο θα έλθει κάποιος για να μας ευεργετήσει και να επαναφέρει έτσι την ισορροπία.

    Ας επικεντρωθούμε στα προβλήματά μας.
    Δεν θα πρέπει μαζί με τα ξερά να καούν και τα
    χλωρά.

    Η σιωπή μας προς απάντησή τους.

    ReplyDelete
  12. ΤΙ ΝΑ ΠΩ? ΜΑΛΛΟΝ ΕXΟΥΜΕ ΚΑΚΟ TIMING... ΚΛΕΙΝΕΙ Η ΕΤΑΙΡΙΑ , ΕΧΟΥΜΕ ΤΑ DΕBΑTE - ΦΩΝΑΖΟΥΜΕ ΣΤΑ ΚΑΝΑΛΙΑ, ΕΧΟΥΜΕ ΕΚΛΟΓΗ ΑΡΧΗΓΟΥ ΤΗΣ ΝΔ - ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΕΙΣ, ΕΧΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ STAGE....E, ΤΙ ΦΤΑΙΕΙ? ΚΑΚΟ TIMING..............

    ReplyDelete
  13. ο_εκ_των_εσω22 October 2009 at 21:56

    ba όχι σιωπή, σε αυτη τη περίπτωση καμία σιωπή

    ReplyDelete
  14. parapliroforisi einai re megale, oti prwhn stelexh ths eterias otan efygan apo auth stilan stoixeia, ektheseis kai aporyta tis eterias sthn epeia?
    kai malista sygkekrimena atoma pou mexri proxtes ekbiazan na paroyn lefta? kai telika ta piran?

    ReplyDelete
  15. Δεν έχω αίσθηση αν αυτά που λες είναι αλήθεια η ψέματα.

    Δεν ξέρω όμως καταλαβαίνω τι καταγγέλεις.

    Από ποιόν πήραν τα λεφτά; Τι στοιχεία έδωσαν για την εταιρία; Με ποιον σκοπό;

    Και τελικά, τι σημασία έχει για εμάς;

    ReplyDelete