Saturday 31 October 2009

Στεγαστικά (και όχι μόνο) Δάνεια - Σχόλιο για το 1000άρικο.

Συνάδελφος που έχει στεγαστικό δάνειο στην Ε.Τ.Ε. τον πληροφόρησαν ότι με την κάρτα ανεργίας του Ο.Α.Ε.Δ. μπορεί να ζητήσει την αναστολή των δόσεων αποπληρωμής για περίοδο 12 μηνών.
Με αφορμή το γεγονός αυτό έκανα μια έρευνα στο Διαδίκτυο και βρήκα ότι αυτό ισχύει και σε μερικές άλλες τράπεζες, και ενδεχομένως όχι μόνο για στεγαστικά .
Απευθυνθείτε στη τράπεζά σας και ρωτήστε αν σας καλύπτει κάποια παρόμοια ρύθμιση.
Βρήκα ότι ισχύει (με διάφορες παραλλαγές ανά τράπεζα και τύπο δανείου) στην Εμπορική, στην Eurobank, Πειραιώς και ενδεχομένως σε άλλες.
Δείτε εδώ για αυτές τις τρεις τράπεζες.
Εδώ για την Τράπεζα Πειραιώς.
Εδώ για την Εθνική.
Επίσης, στα πλαίσια της ανοιχτής διακυβέρνησης που προωθεί η κυβέρνηση, καταρτίζεται σχέδιο νόμου με δημόσια διαβούλευση έως την Πέμπτη 5/11/2009, για «Ρύθμιση των χρεών υπερχρεωμένων καταναλωτών» που θα αφορά όλες τις τράπεζες.
Διαβάστε εδώ και εδώ αναλυτικά.
Όλα αυτά πέρα από τις ενέργειες του Συλλόγου και της Ομοσπονδίας, οι οποίες γίνονται σε συνεργασία με την Ο.Τ.Ο.Ε. ειδικά για τους υπαλλήλους των ασφαλιστικών εταιριών, με σκοπό να καλύπτει τα δάνεια όλων των τραπεζών.
Κάποιου είδους ρύθμιση έμαθα ότι ισχύει και για την Γενική Τράπεζα
(Δυστυχώς, όσο κι αν έψαξα, δεν βρήκα να ισχύει κάτι παρόμοιο για την Aspis Bank. Κρίμα!)

Εντός της προσεχούς εβδομάδας, θα γίνει η καταβολή της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης
των 1000 Ευρώ.
Στο ΦΕΚ Β 2141/2009 που υπάρχει η απόφαση η παράγραφος 4 ορίζει ότι :
"Η λήξη της καταβολής ορίζεται σε 60 ημέρες από την ημερομηνία έναρξης".
Επειδή δεν ξέρουμε τι μπορεί να σημαίνει αυτό, (δηλ. ποια θα είναι η ημερομηνία έναρξης και ποια της λήξης) θα πρέπει όσοι δεν έχουν στείλει αριθμό λογαριασμού Ε.Τ.Ε να βιαστούν.


(Α ρε Ασπίδα τι μας κάνεις να βρίσκουμε με τις αϋπνίες που μας κόλλησες!!!!)

19 comments:

  1. Η ASPIS BANK, όπως και η ΑΣΠΙΔΑ είναι πρωτοπόρη! Πάντα δίπλα στους υπαλλήλους της...
    Ευχαριστούμε για τις πληροφορίες ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ!!

    ReplyDelete
  2. ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑ
    Η ίδρυση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΕΠΕΙΑ) και η υπαγωγή της στο πρώην υπουργείο Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών αποδείχθηκε εκ των υστέρων μια από τις πιο σωστές κινήσεις που έχουν γίνει για να μπει κάποια τάξη στον κλάδο.
    Ομως, στο τελευταίο προεδρικό διάταγμα για το διαχωρισμό των αρμοδιοτήτων του υπουργείου Οικονομικών από το υπουργείο Οικονομίας δεν υπάρχει αναφορά στην ΕΠΕΙΑ. Είναι εύλογο λοιπόν να γεννιούνται διάφορα ερωτηματικά. Μήπως απλώς ξεχάστηκε ή μήπως υπάρχει κάποιο άλλο σχέδιο για το μέλλον της συγκεκριμένης Επιτροπής Εποπτείας που θα μπορούσε να οδηγήσει στην κατάργησή της; Το θέμα είναι εξαιρετικά σοβαρό για δύο λόγους. Πρώτον, γιατί το προηγούμενο μοντέλο, όπου την εποπτεία ασκούσε διεύθυνση του πρώην υπουργείου Ανάπτυξης, αποδείχθηκε επιεικώς αναποτελεσματικό. Δεύτερον, γιατί αφορά έναν σημαντικό κλάδο στον οποίο έχει εμπιστευθεί εκατομμύρια κόσμος την ασφάλιση των αυτοκινήτων, της περιουσίας, την υγείας και των συντάξεών του και επομένως χρειάζεται αδιάκοπη εποπτεία. Πολύ περισσότερο όταν κανείς δεν μπορεί να βάλει το χέρι του στο ευαγγέλιο ότι δεν υπάρχουν άλλες εταιρείες τύπου Ασπίς Πρόνοια. Φυσικά, οι κάθε είδους παραβάτες θα ήθελαν να παραλύσει το σύστημα εποπτείας για να μην ενοχλούνται. Δυστυχώς, αυτά δεν είναι λόγια του αέρα της στήλης. Γνωρίζει.

    ReplyDelete
  3. ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΥΘΥΜΗΣΟΥΜΕ....
    Όλα τα μάτια της ασφαλιστικής αγοράς είναι στραμμένα στο τελευταίο αγώνα πρωταθλήματος της Formula 1 που θα διεξαχθεί, κρατηθείτε όλοι, στο Άμπου Ντάμπι.Ανεπιβεβαίωτες μέχρις στιγμής πληροφορίες θέλουν στα επίσημα να παρευρίσκονται ο γνωστός Έλληνας σχεδιαστής ασφαλειών Pikra Cabana αλλά και γνωστοί τοπικοί επιχειρηματικοί κύκλοι με τους οποίους σκέφτεται να συνεργαστεί για τη διαδοχή του στον ασφαλιστικό θρόνο της πάλαι ποτέ κραταιάς εταιρείας του. Ο γνωστός τηλεοπτικός σταθμός λοιπόν, εκτός από το διάδοχο του Geller, μπορεί σε κάποιο πλάνο του να μας δείξει και το διάδοχο του Pikra Cabana...
    Ελπίζω να χαμογελάσατε.
    Να στε όλοι καλά...

    ReplyDelete
  4. ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ?

    ReplyDelete
  5. ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΜΕ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ;ΠΙΘΑΝΩΝ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ

    ReplyDelete
  6. Συνάδελφοι, όσοι από σας αντιμετωπίζουν πρόβλημα με τον ΟΑΕΔ για το επίδομα ανεργίας, επικοινωνήστε αύριο στον σύλλογο με την πρόεδρο του συλλόγου ή στείλτε e-mail στην ομοσπονδία (info@oase.gr) υπ όψιν μου.
    Αλεξάνδρα Θεοδωρίδου.

    ReplyDelete
  7. Μπορεί ο σύλλογος να βοηθήσει με το χρόνο καταβολής του επιδόματος? Έχουμε να πάρουμε λεφτά στα χέρια μας από αρχές Αυγούστου. Αν δεν πάρουμε το 1000 μέσα στην εβδομάδα, τότε πως θα την βγάλουμε μέχρι τον Δεκέμβρη?

    ReplyDelete
  8. @ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ
    Σ' ευχαριστούμε.

    @ ΑΝΕΡΓΟ
    Από αρχές Ιουλίου έχουμε να δούμε δικά μας χρήματα... Από αρχές Ιουλίου...

    ReplyDelete
  9. αγαπητοί συνάδελφοι, ακούτε και σεις τις φήμες, ότι θα βρέξει εκατομμύρια?? 1 δις ευρώ θα φέρει ο φοβερός ηγέτης και πρόεδρός μας!! Ο άνθρωπος που μας έχει αφήσει χωρίς λεφτά και με σπασμένα νεύρα, θα μας ταΐσει φασιανό!!

    Μήπως νοικιάζεται κάτι στο Κεφαλάρι Πρόεδρε, γιατί λέω να αλλάξω σπίτι!

    ReplyDelete
  10. ΡΕ ΣΕΙΣ ΤΟ ΑΛΛΟ ΜΠΛΟΓΚ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΠΡΩΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΔΕΝ ΓΡΑΦΟΥΝ ΠΡΙΝ ΤΙΣ 6¨:00 ΓΙΑΤΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟΜ ΠΡΟΕΔΡΟ ΚΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΡΑΨΟΥΝ

    ReplyDelete
  11. @ ΑΝΕΡΓΟ (ΟΑΕΔ)
    Μ' έκανες και γέλασα, συνάδελφε!
    Ξέρεις τι μου θύμησες;
    Το ότι, για να ανακοινώσει ο πρόεδρος πως για ακόμα 2 μήνες θα μείνουν απλήρωτοι οι εργαζόμενοι στις εξαγορές, τους δεξιώθηκε στον κουρσάρο...!!!
    Α ρε, πρώτη διδάξασα, Μαρία Αντουανέττα!
    Τι να το κάνεις το ψωμί, αν έχεις παντεσπάνι;!!!
    Να 'σαι καλά, συνάδελφε, γέλασα και για σήμερα!

    ReplyDelete
  12. @ Νταν

    ΚΑΛΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ,ΘΑ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΣΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΘΕΛΗΣΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ΝΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙΣ ΜΕ ΤΟ ΔΙΚΟ ΣΟΥ ΤΜΗΜΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΕ ΑΛΛΑ.ΑΠΟ ΤΑ ΓΡΑΦΟΜΕΝΑ ΣΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΠΙΣΤΕΨΕΙ,ΟΤΙ ΕΧΟΥΝ ΓΡΑΦΤΕΙ ΑΠΟ ΑΤΟΜΑ ΤΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΕΞΑΓΟΡΩΝ.
    ΚΑΙ ΣΕ ΕΝΗΜΕΡΩΝΩ ΟΤΙ ΚΑΜΜΙΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΕΙΣ ΜΑΣ ( ΚΑΙ ΣΤΟ ΛΕΩ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΣΙΓΟΥΡΙΑ) ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΓΡΑΨΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ BLOG ,ΠΟΥ ΚΑΘΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΠΑΡΑ ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΟ ΑΠΟΔΕΙΧΤΗΚΕ.
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ.

    ReplyDelete
  13. ΚΑΙ ΟΠΟΤΕ ΘΕΛΕΙΣ,ΕΙΜΑΙ ΣΤΗΝ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΟΥ,ΝΑ ΣΟΥ ΕΞΗΓΗΣΩ ΤΟΥΣ ΛΟΓΟΥΣ "ΤΗΣ ΔΕΞΙΩΣΗΣ" ΟΠΩΣ ΕΙΠΕΣ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΕΙΣ ΑΠΟ ΜΕΝΑ,ΠΑΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ ΠΟΥ ΥΠΗΡΧΕ ΠΑΝΤΑ ΜΕΣΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ?????

    ReplyDelete
  14. Μάλιστα, ΚΡΙΜΑ που ορισμένοι ακυρώνετε έτσι την προσπάθεια των παιδιών για ενημέρωση, πολυ κρίμα...Αν δεν θέλεις απλά μην γράφεις

    γεμίσαμε προσωπικες κοντρες και αντιπαραθέσεις εδώ μέσα

    επίπεδο πάτωμα δυστυχώς

    ReplyDelete
  15. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΑΚΥΡΩΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ.ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΘΕΙΣ ΤΗΝ ΑΡΧΙΚΗ ΜΟΥ ΓΝΩΜΗ ΓΙΑ ΤΟ BLOG ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ.
    ΜΑΛΛΟΝ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΤΙ ΕΓΡΑΨΑ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΝΤΑΝ.
    ΝΑΣΑΙ ΚΑΛΑ ΠΑΝΤΩΣ!

    ReplyDelete
  16. κατάλαβα πολυ καλά τι έγραψες, και εγω δεν συμφωνω με τον νταν σε αρκετά θέματα, αλλά αυτο που διαπιστώνω είναι ότι ο μικρόκοσμός μας ακόμα και τώρα μας αφήνει να δουμε τι πραγματικα συμβαίνει ή τι εχει συμβει

    το επιπεδο πατωμα σιγουρα δεν πηγαινε επι προσωπικου, αλλα σε ολη την ασφαλιστικη αγορά, και το λέω με ασφάλεια αυτο και ας κατηγορηθώ, έχοντας πια 16 χρονια εμπειρια σε θέσεις σε βιομηχανικο τομεα (βαρια βιομηχανια) εμπορικο τομέα και υπηρεσίες δυστυχώς η ασφαλιστικη αγορά δεν έχει εξελιχθεί καθόλου απο τοτε που την άφησα, όντας φοιτητης

    τα βλεπω και στο insurancedaily καθημερινα

    ο ενας να βγαλει το ματι του αλλου

    κριμα

    ReplyDelete
  17. ΤΟ ΕΧΩ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙ ΚΙ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ 26 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ ΧΩΡΟ.ΠΙΣΤΕΨΕ ΜΕ ΟΜΩΣ ,ΔΕΝ ΕΧΩ ΚΑΜΜΙΑ ΔΙΑΘΕΣΗ ΝΑ ΚΡΙΝΩ ΚΑΝΕΝΑΝ.

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ "ΕΠΙΠΕΔΟ ΠΑΤΩΜΑ " ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΕΣ,ΘΑ ΤΟ ΘΕΩΡΟΥΣΑ ΠΟΛΥ ΑΓΕΝΕΣ ΕΚ ΜΕΡΟΥΣ ΣΟΥ ( ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΔΕΙΞΕΙ ΣΤΟ BLOG TETOIA ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΑ ) ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΠΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ,ΔΙΟΤΙ ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΕΧΟΥΜΕ ΣΥΣΤΗΘΕΙ ΚΙ ΑΣ ΗΜΑΣΤΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ,ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΑ ΕΝΟΣ ΟΡΟΦΟΥ.

    ΑΣ ΕΛΠΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΟΤΙ ΟΛΑ ΘΑ ΠΑΝΕ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ !!!!!

    ReplyDelete
  18. Τα αισθηματα ειναι αμοιβαια, και βεβαια και εχουμε συστηθει...

    επι προσωπικου σπανιως θα μιλήσω, ουτε στη δουλεια μου το κάνω και ειναι και χαζο να το κανεις, με τη λογικη να το παρεις καπου με καποιον θα ξαναβρεθεις συναδελφος, οποτε...

    απλα βλέπω αυτο το ξεκατινιασμα, την κακια, ολους να κατηγορουν ολους και εδω ακομα ειπωθηκαν κακιες για παιδια που τρεχουν απ το πρωι μεχρι το βραδυ
    ακομα και στο insurance daily βλεπω αυτο το αλληλοφαγωμα και το καρφωμα που πεφτει και επειδη γνωρίζω καθαρα την οδηγία που έχει δοθει να μεινουν 7-8 ασφαλιστικές στον χώρο, κάθομαι και αναρωτιέμαι και λέω?
    ρε μηπως εχουν δικιο?

    οι διοικητικοι υπάλληλοι, και κυριως της ασπιδας μεχρι τελευταια στιγμη ηταν εκει μπροστα και τρωγαν το ξυλο, δεν μιλαω για αυτους

    μιλάω για ολους τους άλλους που με τις πλάτες κάποιων κλεισαν πιστωτικοι και τωρα θελουν να βγουν και απο πανω

    και επειδη απ την γραφη βλέπω και καταλαβαινω ορισμενους ανώνυμους εδώ να μπαινουν και να γράφουν, ο λαος εχει πει μια μεγαλη σοφια

    θα γυρισει και ο τροχός....

    κουραγιο σε ολους

    ReplyDelete
  19. Ειδικευόμαστε στις χρηματοοικονομικές υπηρεσίες, προσφέροντας τοπικά / διεθνή δάνεια, παρέχοντας εξασφαλισμένες και μη εξασφαλισμένες επιλογές δανεισμού σε ιδιώτες και συνεργαζόμενους οργανισμούς με πολύ ανταγωνιστικά επιτόκια δανείων και ευέλικτους όρους για την κάλυψη τυχόν οικονομικών περιστάσεων. Δεν έχει σημασία αν έχετε ένα κακό πιστωτικό αποτέλεσμα, μπορούμε ακόμα να σας παρέχουμε γρήγορα μετρητά για το απροσδόκητο Επικοινωνήστε τώρα τώρα για Γρήγορα και προσιτά δάνεια που ταιριάζουν σε όλους τους προϋπολογισμούς και τις απαιτήσεις: socialfinancelimited8@gmail.com

    ReplyDelete