Sunday 11 October 2009

Εξώδικη επιστολή

Ευχαριστούμε τον "εκ των έσω" που μας έστειλε την εξώδικη επιστολή που συνέταξε με την βοήθεια δικηγόρου. Ελπίζουμε να βοηθήσει όποιον ενδιαφέρεται.

Απλώς αντιγράψτε την, τυπώστε την συμπληρώστε τα δικά σας στοιχεία και επιδόστε την στον επόπτη.

Δύναμη σε όλους.

2 comments:

  1. Ερωτήματα:
    1. Μήπως θα πρέπει να επιδοθεί σε δύο αντίγραφα εκ των οποίων το ένα θα μας το επιστρέψει πίσω με την υπογεγγραμένο ότι το παρέλαβε ;
    2. Ο τίτλος του εγγράφου θα είναι "Εξώδικη Επιστολή" ;
    3. Είναι υποχρεωμένος να το παραλάβει ;

    ReplyDelete
  2. ο_εκ_των_εσω_ειναι_ταπι12 October 2009 at 12:31

    Ανώνυμε καλά τα ερωτήματα όλα να απαντήσω σε ένα προς ένα

    1. Ή επίδοση δεν γίνεται σε αντίγραφα. Οταν η επιστολή συνταχθεί, δίνεται σε δικαστικό επιμελητή (έχω κανα 2 διαθέσιμους) ο οποίος αυτή τη δουλειά κάνει. Την "επικαιροποιεί" και "επισημοποιεί" κατά κάποιο τρόπο και την επιδίδει στον παραλαμβάνοντα. Έπειτα σε παίρνει τηλ να σου επιδόσει αντίγραφο.
    2. Τον τίτλο άσε να τον βάλει ο δικαστικος επιμελητής
    3. Βεβαίως είναι υποχρεωμένος να την παραλάβει, γίνεται επίδοση. Τώρα όσον αφορά τα υπουργεία αυτά πάνε πρωτόκκολο και μετά κοινοποιείται στην αρμοδια υπηρεσία, υπηρεσιακώς (εσυ δέν κάνεις κάτι άλλο πλην το να την πας σε δικαστικο επιμελητή) και παίρνει το δρόμο της

    Να σημειώσω εδώ ότι το παραπάνω κείμενο ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΥΣΤΗΡΑ ΝΟΜΙΚΟ, και δεν το έκανα τέτοιο για 3 λόγους

    1. Το αυστηρά νομικό κείμενο είναι ΑΚΑΜΠΤΟ και σαν τέτοιο θα αντιμετωπιστεί αργότερα σε όποια διεκδίκηση
    2. Το παραπάνω κείμενο είναι πιο φιλικό ΑΝΑΓΓΕΛΩΝΤΑΣ ΑΠΛΑ και ΑΠΑΙΤΩΝΤΑΣ δεδουλευμένα χωρίς να δίνει βάρος και φταίξιμο σε κανέναν.
    3. Ένα αυστηρά νομικό κείμενο εξωδίκου θα...κόστιζε απλάπιο ακριβα η επίδοση του ενώ την ίδια δουλειά κάνουν και τα 2. Νομική ΟΧΛΗΣΗ λέγεται η παραπάνω.

    Υπολιγίστε ανα επίδοση 40-50 ευρω/ ανα δικαστικό επιμελητη αν βρειτε και καναν φτηνοτερο πείτε το εδώ

    Εγώ τελικά αναγγελία έκανα μονο στον εποπτη εκκαθάρισης όσο και στο υπουργειο εργασιας, όχι στο υπουργειο οικονομίας, διότι απο κει δεν έχω καμία απαιτηση. Εκεί απλά θα τους κοινοποιήσω την επιστολη!

    ReplyDelete