Wednesday 21 October 2009

Αιτήματα

Συνάδελφοι, τα παρακάτω είναι τα δίκαια και εφικτά αιτήματα στα οποία η άμεση ικανοποίηση είναι επιβεβλημένη.

Ζητάμε:
  1. Άμεση καταβολή της έκτακτης  οικονομικής ενίσχυσης  €1000 σ΄ όλους τους εργαζόμενους στους οποίους οφείλονται δεδουλευμένα (θυμίζουμε: τεσσάρων μηνών ήδη).
  2. Άμεση καταβολή των δεδουλευμένων και των επιδομάτων μας σε όσους τους οφείλονται.
  3. Άμεση καταβολή των αποζημιώσεών μας.
  4. Επιδότηση θέσεων εργασίας  για τρία χρόνια με δυνατότητα επέκτασης για άλλα δύο με το ποσό των 36 Ευρώ ημερησίως και για μέχρι 25 εργάσιμες ημέρες  τον μήνα. Ειδικά για τους εργαζόμενους που μέχρι 31/12/009 θα έχουν συμπληρώσει το 47o έτος της ηλικίας τους επιπλέον της παραπάνω επιδότησης ημερομισθίου με 36 Ευρώ, να επιδοτείται και το κόστος των ασφαλιστικών εισφορών του εργοδότη. Στη περίπτωση αυτή, το ποσό των εργοδοτικών εισφορών που θα επιδοτείται, δεν θα είναι κατώτερο του κόστους των ασφαλιστικών εισφορών που αντιστοιχούν στην ασφαλιστική κλάση που βρισκόταν ο εργαζόμενος κατά την ημέρα της απόλυσής του από την εταιρία που εργαζόταν και της οποίας ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας. Έγγραφη επιβεβαίωση πως το μέτρο θα ισχύσει αναδρομικά ώστε να μην αποτελεί δικαιολογία από εργοδότες για την μη πρόσληψη μέχρι να δημοσιευτεί το μέτρο.
  5. Επίδομα ανεργίας στο 100%  του μισθού της Σ.Σ.Ε.
  6. Συνταξιοδότηση των συναδέλφων που βρίσκονται μια πενταετία πριν την σύνταξη.
  7. Δέσμευση για απορρόφηση των εργαζομένων από τις εταιρίες του κλάδου, αναλογικά με το χαρτοφυλάκιο που θα πάρουν. Επίσης όσοι δουλέψουν στις υπό ανάκληση εταιρίες υπό τον επόπτη εκκαθάρισης, μετά το τέλος της εργασίας τους, να απορροφηθούν από εταιρίες του κλάδου.
  8. Πάγωμα στεγαστικών δανείων  των απολυμένων.
  9. Οι αναγγελθείσες προσλήψεις από την Αγροτική Ασφαλιστική να γίνουν από τους απολυμένους.
  10. Άμεση επαναλειτουργία της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ με καθεστός τέτοιο (υπό τον επόπτη, υπό κρατική διοίκηση, με στρατηγικό επενδυτή), που να καλύπτει πλήρως τα δικαιώματα των εργαζομένων, των ασφαλισμένων και των συνεργατών.

19 comments:

  1. Τα παραπάνω μπορεί να περιέχουν κάποιες παραλείψεις, είμαστε στην διάθεσή σας για να τα βελτιώσουμε.

    ReplyDelete
  2. - Οσοι υπάλληλοι εργαστούν στη εκκαθάριση, αλλά για τον μελλοντικό εποπτη, να λάβουν ανάλογα πόσο χρόνο θα εργαστούν, ημερήσια αποζημίωση.
    -πάγωμα όχι μόνο των δανείων αλλά και των ληξιπρόθεσμων οφειλών πιστ. καρτών στην ΑΣΠΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑ.
    -Πρόσληψη σε υποστηρικτικά πόστα υπαλλήλων των ΑΕΓΑ & ΑΕΑΖ απο την ΑΣΠΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑ (που μάλλον θα αλλάξει και αυτή όνομα μόλις μπεί ο νέος επενδυτής)
    - Προσλήψης εκ των απολυμένων όχι μόνο απο ασφαλιστικές αλλά και απο Ασφαλ. Μεσιτικές & Πρακτορεία.

    ReplyDelete
  3. ο_εκ_των_εσω21 October 2009 at 14:20

    Φίλε ανώνυμε (εχουμε πηξει στην ανωνυμία εδώ μέσα)
    - Δηλαδή θες να εργαστείς ως ωρομίσθιος για τον επόπτη? τι εννοείς ημερήσια αποζημίωση? και για ποιο λογο ωρομίσθιος?
    - Αυτό είναι εφικτό
    - η ΑΣΠΤ είναι διαφορετικο νομικό προσωπο με διαφορετικο καθεστώ ελέγχου μέσω ΤΤΕ. Όσες πιθανότητες έχει να γινει αυτό με ΕΤΕ πχ άλλες τοσες με ΑΣΠΤ
    - Η μεσιτικη ως τι ακριβώς θα σε προσλάβει φίλε ανωνυμε? ως...γραμματέα?

    ReplyDelete
  4. ο_εκ_των_εσω21 October 2009 at 14:25

    στο 9 θα πρέπει να επιμείνουμε αφορά ουκ ολίγες θέσεις
    οπως και τα δεδουλευμενα

    μετα θα κινηθουμε αλλιώς
    να ΥΠΕΡΤΟΝΙΣΘΕΙ οτι οι ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ τραπεζών με τα μετρητά ΒΡΕΘΗΚΑΝ και υπάρχουν σε λίστα που την έχει ΚΑΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ πια.

    Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ καλά κάνει και παίζει τον θεσμικό της ρόλο...εμεις ομως 1Η ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

    ReplyDelete
  5. Φίλε αγαπητέ εκ των εσω,

    Και συ ανώνυμος είσαι σαν και εμένα σαν όλους μας.

    Σε μια ασφαλιστική επιχείρηση δεν υπάρχουν μόνο...γραμματείς!

    Η τράπεζα μπορεί να δώσει προτεραιότητα σε προσλήψεις (εφόσον κάνει) σε υπαλλήλους της ΑΣΠΙΣ, ασχέτως του Νομικού καθεστώρως. Πως ζητάμε το πάγωμα των δανείων?
    Στην εκκαθάριση και εφόσον χρειαστούν άτομα, δεν θα πρέπει αυτά τα άτομα να πληρωθούν επιπλέον? Πέραν αυτών των νομίμων δηλ?

    Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί οχλήσαι? Προς τι το σχόλιο περι ανωνυμίας? Προτάσεις γίνονται και ιδέες προτείνονται.
    Αν δεν απατώμαι, τις προάλλες έλεγες κάτι για λογοκρισία..στο blog σωστά? Που ζούμε? και σε ποιά εποχή να υπάρχει λογοκρισία?
    Και μη ξεχνάς ότι πολλές συνάδελφοι των ΑΣΠΙΔΩΝ στη περιφέρεια ήταν γραμματείς!! Είναι κακό αυτό? Η δουλειά δεν έχει ντροπή αγαπητέ!

    ReplyDelete
  6. ο_εκ_των_εσω21 October 2009 at 14:57

    μαλλον δεν με καταλαβες..αστο...

    ReplyDelete
  7. Και προφανώς εσύ εμένα....ασε καλύτερα.

    ReplyDelete
  8. 11. Ο Παυλάρας και οι ευνούχοι του στη ΦΥΛΑΚΗ!



    @ένα κορόιδο της ΑΕΓΑ@

    ReplyDelete
  9. ο_εκ_των_εσω21 October 2009 at 15:22

    πως μια τράπεζα θα προσλάβει ανθρωπο που δεν έχει τραπεζικη εμπειρια? γνωρίζεις καθόλου απο τράπεζες και χρ/κα προιόντα? οι τράπεζες έχουν ως απαράβατο οριο τα 32-33 έτη. ας ειμαστε τουλάχιστον πραγματιστές σε ότι ζητάμε. Γιατί με τον ιδιο τρόπο μπορούμε να ζητάμε και να μπουμε στο δημόσιο. Πιο συμβατη ειναι η πρόταση για τις ασφαλιστικές

    βαρέθηκα εδώ μέσα να βλέπω ανώνυμους και ναι είμαι υπέρ της λογοκρισιας ακόμα και σήμερα
    Η λογοκρισία για εμένα, είδικα σε ένα μπλογκ που ο καθένας λεει το μακρυ του και το κοντό του, είναι αυστηρή προυπόθεση διαλόγου. άλλο η δημοκρατια αλλο η ασυδοσία (προς θεου δε το λεω για σενα αλλα για καποιους που γραφουν ότι...η συντονιστικη επιτροπη τα χει κάνει πλακάκια και εχουμε προσληφθει στο δημόσιο και τετοια)

    Απ την άλλη είπα εγώ ότι η δουλεια είναι ντροπή? έλα παναγιά μου...ειπε κανεις οτι η δουλεια είναι ντροπή?
    τελοσπαντων δεν θα αντιδικήσω μαζί σου, ουτως ή άλλως κοινα συμφέροντα έχουμε.
    απλα σε πολιτικα προσωπα πρεπει να πηγαίνεις μια ΚΑΘΑΡΗ λίστα αιτημάτων χωρίς πολλά πολλά, ειδάλως υπάρχει μπέρδεμα

    ReplyDelete
  10. Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΚΑΛΛΙΤΣΗ


    Παρέμβαση του Κώστα Καλλλίτση στη συζήτηση για την Ασπίς Πρόνοια

    Να δεχτώ ότι κάποιοι από τους υπαλλήλους της Ασπίς Πρόνοια δεν είχαν υποπτευθεί ένα έγκλημα που βρισκόταν σε εξέλιξη εδώ και επτά χρόνια περίπου. Αλλά δεν μπορώ να δεχτώ ότι ουδείς είχε ακούσει κάτι σχετικό, ότι κανένας υπάλληλος δεν γνώριζε ο,τιδήποτε, ότι υπήρχε άγνοια σε όλη την κλίμακα.
    Λυπούμαι για την κατάληξη. Ούτε ήμουν ευτυχής όταν, με την προσδοκία ότι οι εποπτικές αρχές θα προλάβαιναν το οδυνηρό τέλος, καταγράφαμε τις εξελίξεις που την προοιωνίζονταν. Δυστυχώς δεν αποτράπηκε, παρόλο που δεν ήταν κεραυνός εν αιθρία.
    Επιτρέψτε μου να θυμίσω:
    -Τις δημόσιες καταγγελίες ότι τα τεχνικά αποθέματα της εταιρείας «φούσκωναν» με δόλιους τρόπους (το γνώριζαν οι αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, το κατέγραφαν δημοσιογράφοι που δεν διατηρούσαν «ειδικές σχέσεις» με την διοίκηση της εταιρείας).
    -Τον μεγάλο θόρυβο που προκλήθηκε όταν η «Καθημερινή» είχε αποκαλύψει ότι η ΥΠΕΕ εισέβαλε στα γραφεία της Ασπίς Πρόνοια και κατέσχε τους σκληρούς δίσκους της εταιρείας.
    -Την πρακτική της εταιρείας να συνάπτει δάνεια τα οποία κατέληγαν σε τραπεζικούς λογαριασμούς συμφερόντων του μεγαλομετόχου, ο οποίος (με τέτοια κεφάλαια!) επεδίωκε την εξαγορά άλλων ασφαλιστικών εταιρειών –όπως αναφέρεται σε εσωτερικούς ελέγχους που έχει στη διάθεσή της η Aspis Bank.
    Πώς, άραγε, γίνονταν όλα αυτά;
    Ουδείς γνώριζε; Ουδείς μίλαγε στον διπλανό του; Ουδέν «διέρρεε» μέσα στην εταιρεία, αλλά μόνον προς τα έξω; Ουδείς υπάλληλος μετείχε στις σχετικές διαδικασίες; Μόνος του τα διεκπεραίωνε, όλα, ο μεγαλομέτοχος της εταιρείας;..
    Αν ναι, ζητώ ταπεινά συγνώμη.
    Αν όχι, αναρωτιέμαι γιατί οι οργισμένοι επικριτές μου ούτε στράφηκαν εναντίον ούτε φάνηκε να εξοργίζονται με εκείνους τους συναδέλφους τους οι οποίοι γνώριζαν, αποσιώπησαν, ανέχτηκαν (ίσως επειδή πίστευαν ότι, για άλλη μία φορά, θα «τακτοποιηθεί» η υπόθεση...) και, τέλος, συνέπραξαν στη δημιουργία του προβλήματος σε βάρος της εταιρείας, σε βάρος των ίδιων, αλλά και σε βάρος των εκατοντάδων χιλιάδων άτυχων συμπολιτών μας, οι οποίοι (νόμιζαν ότι) είχαν ασφαλιστεί στην Ασπίς Πρόνοια.
    Η έννοια της προσωπικής ευθύνης, υφίσταται μόνον για τα αφεντικά; Ή, μήπως, αφορά και εμάς -τους «απλούς εργαζόμενους»;..

    Κώστας Καλλίτσης

    Σχολίασε ο/η kallitsis | 16:48:39, Οκτώβριος 20th, 2009

    ReplyDelete
  11. ΑΝ ΤΟ ΔΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΚΟΠΙΑ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΕΧΕΙ ΕΝ ΜΕΡΕΙ ΔΙΚΙΟ Π.Χ. ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ( ΟΙ ΠΑΛΙΟΙ) ΤΟ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ΤΗΣ ΜΕΓ. ΤΕΤΑΡΤΗΣ ΤΟ 2007 ....... ΣΥΜΦΩΝΕΙΤΕ .......... ;;;;

    ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΕΣ
    ΑΡΚΕΤΟΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΚ

    ReplyDelete
  12. καλά τα λέει ο Καλλίτσης. ¨οπως είπα και νωρίτερα, πλήρωνε καλά ο Παυλάρας.



    @ένα κορόιδο της ΑΕΓΑ@

    ReplyDelete
  13. την Μεγ Τετάρτη, το ΣΔΟΕ ήρθε για να βάψει αυγά!!! Ήταν βαλτοί από "....τους γελοίους του ανταγωνισμού", όπως λέει και ο Παυλάρας.


    @ένα κορόιδο της ΑΕΓΑ@

    ReplyDelete
  14. ΟΚ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΚΑΛΛΙΤΣΗΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΧΕΙ ΑΔΙΚΟ ΑΛΛΑ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΕΝΩ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΤΑΙΡΙΕΣ;KAI ΚΥΡΙΩΣ ΓΙΑΤΙ ΣΤΟ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΜΑΣ ΕΜΦΑΝΙΖΕΙ ΣΑ ΝΑ ΤΑ ΤΡΩΓΑΜΕ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ Ψ.ΕΝΩ ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΤΡΩΓΑΜΕ ΟΥΤΕ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΤΟΥΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥΣ ΜΗΝΕΣ.ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΚΑΙ Ο ΠΑΠΑΣ ΣΤΗΝ ΕΞΟΜΟΛΟΓΗΣΗ ΑΚΟΥEI ΑΠΟ ΚΛΟΠΕΣ ΜΕΧΡΙ ΦΟΝΟΥΣ .ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΝΟΧΟΣ;

    ReplyDelete
  15. Εχει κάποιο νόημα η παραπάνω συζήτηση;
    Δώστε τέλος.
    Ολοι αύριο στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑ

    ReplyDelete
  16. Υποψιάζομαι ότι εννοεί ο κος Καλλίτσης γιατί όσοι άκουγαν ή έβλεπαν δεν βγήκαν να πούνε το οτιδήποτε!
    Η απάντηση είναι απλή...

    ReplyDelete
  17. Δημήτρης Γ.21 October 2009 at 19:10

    Γράφει ο Καλλιστης «Περίπου αυτονόητο, επίσης, ότι οι υπάλληλοι της «ΑΣΠΙΣ Πρόνοια» (που ασφαλώς κάτι θα είχαν ακούσει για τις απάτες του αφεντικού εις βάρος των πελατών τους...) θα απορροφηθούν στο Δημόσιο.»
    Δεν λέει κάποιοι από τους υπαλλήλους …….
    Επίσης πόσοι από όσους είμαστε στον δρόμο είχαν το παραμικρό στοιχείο, δεν λέω κουτσομπολιά ακουγόντουσαν, αλλά στοιχεία ?
    Όσοι ήξεραν (με στοιχεία) είχαν το στόμα τους κλειστώ και δεν μετέχουν στους δικούς μας αγώνες γιατί προφανώς έχουν λάβει πολλά περισσότερα από τις ταπεινές αποζημίωσης μας.

    ReplyDelete
  18. ο_εκ_των_εσω21 October 2009 at 19:28

    τον κο Καλλιτση τον ετσουξε που του εκανε η ΕΣΗΕΑ εγγραφη επιπληξη
    να δεις πως θα τον τσουξει οταν την παρασκευη τον φωναξει ο αρχισυντακτης και του πει να διακοψουν συνεργασια
    μετα εγω θα ρωτήσω
    ΚΑΛΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΕΣ, ΔΕΝ ΡΩΤΑΓΕΣ ΚΑΙ ΣΥ?
    life is a bitch hey?

    ReplyDelete
  19. Αν γίνει αυτό θα χαρώ απεριόριστα φίλε μου.
    Και δηλαδή και υποψιασμενοι που είμαστε, και βρώμες διάφορες που ακούγαμε, τί ήθελε να κάνουμε ο κ. Καλλίτσης. Να πάμε στον Παυλάρα και να του πούμε ότι διαφωνούμε με αυτά που κάνει και τον παρακαλούμε να μην κλέβει γιατί διαφορετικά θα τον κάνουμε νταντά?
    Αυτοί που τα ξέρανε καλύτερα και δεν μιλούσανε ήταν το συνάφι του που τα έπαιρνε χοντρά επίσης οπότε τι να πούνε και αυτοί. Χαζοί ήταν?

    ReplyDelete