Tuesday 20 October 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Σήμερα στα γραφεία του συλλόγου έγινε συνάντηση της συντονιστικής επιτροπής με συμμετοχή και αρκετών άλλων συναδέλφων, ως εκπρόσωποι τμημάτων, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν τα εξής:

  1. Για την κινητοποίηση, ΝΑ ΜΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΕΙ την Τετάρτη, αλλά την ΠΕΜΠΤΗ 22/10/09 και ώρα 9 στο ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ στην οδό Σταδίου, ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ο υπουργός Εργασίας κ. Λοβέρδος, καθορίσει συνάντηση με την Ομοσπονδία έως αύριο Τρίτη το πρωί, οπότε και την ημέρα της συνάντησης θα πραγματοποιηθεί η συγκέντρωση. Δηλαδή, αν μέχρι αύριο το πρωί καθοριστεί συνάντηση π.χ. για την Παρασκευή, η συγκέντρωση θα γίνει την Παρασκευή, την ώρα που ο υπουργός θα συναντάται με την Ομοσπονδία, διαφορετικά αν δεν υπάρχει απάντηση για την συνάντηση, θα γίνει όπως είπαμε την Πέμπτη, με σκοπό να πιέσουμε τον υπουργό να μας δεχθεί. Θα ακολουθήσει και άλλη ανακοίνωση αύριο σχετικά με την ημερομηνία της συγκέντρωσης. Όπως καταλαβαίνετε, η συγκέντρωση αυτή θα πρέπει να είναι μαζικότατη, ας φέρουμε γυναίκες, παιδιά, συγγενείς και φίλους, αν είμαστε μόνο 80-100 άτομα, αποδυναμώνουμε μόνοι μας τη φωνή μας.
  2. ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ. Όσοι δεν έχουν δώσει τον αρ. λογαριασμού Ε.Τ.Ε., ανεξάρτητα με το αν έχουν πάρει καταγγελία σύμβασης, να το κάνουν ΑΜΕΣΑ, διαφορετικά καθυστερούν και τους υπόλοιπους να πάρουν τα 1000 Ευρώ. Αυτό αφορά και την ΑΕΑΖ και την ΑΕΓΑ. Μπορούν να στείλουν στα γραφεία του συλλόγου με φαξ (210 3647284) τη πρώτη σελίδα του βιβλιαρίου τους, ή να το δώσουν στην συνάδελφο Ε.Χ στα κεντρικά.
  3. Η απόφαση για τον δικηγόρο θα παρθεί την Παρασκευή επειδή λόγω υποχρεώσεων του ενός εξ αυτών, δεν πρόλαβε να ασχοληθεί με το θέμα. Όσο για τον προβληματισμό που υπάρχει σε μερικούς συναδέλφους σχετικά με το αν η κατάθεση αγωγής απεμπολεί το δικαίωμα του "προνομίου", αυτό δεν ευσταθεί, σύμφωνα με τους δικηγόρους, το "προνόμιο" έναντι των άλλων δικαιούχων δεν χάνεται.

Επίσης, σήμερα το πρωί, το Mega, πήρε συνεντεύξεις από συναδέλφους, οι οποίες κατά πάσα πιθανότητα θα προβληθούν αύριο Τετάρτη το πρωί, περίπου 8,30 στην εκπομπή των Καμπουράκη - Οικονομέα. Ακόμη, στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ 100, 3 το πρωί στην εκπομπή του Άρη Πορτοσάλτε θα δώσουν συνέντευξη δύο συνάδελφοι.

Τέλος για μια ακόμη φορά να επαναλάβουμε ότι, υβριστικά σχόλια και υπαινιγμοί σε συναδέλφους (υπαλλήλους ή διευθυντές), καθώς και στα μέλη της συντονιστικής, του Συλλόγου, ή της Ομοσπονδίας, δεν προσφέρουν θετικά στον αγώνα μας, θα θεωρούνται υποβολιμαία και υπονομευτικά, και ως τέτοια θα αντιμετωπίζονται.

25 comments:

  1. Δηλαδή, αύριο που συμπληρώνουμε 30 μέρες από το λουκέτο, θα μείνουμε στα κρεβάτια μας? Γιατί να πάμε στον Λοβέρδο, η ΕΠΕΙΑ έκλεισε την εταιρία!!! Στο υπουργείο Οικονομικών υπαγόμαστε!!! Το πρόβλημά μας είναι τα 1.000€ επίδομα από τον ΟΑΕΔ, ή να αποδεσμεύσει η ΕΠΕΙΑ λογαριασμούς για να αποζημιωθούμε πλήρως?
    Νομίζω τα παιδιά του συλλόγου, αν και τρέχουν για μας όλη μέρα, δεν έχουν σωστό στόχο.


    @ένα κορόιδο της ΑΕΓΑ@

    ReplyDelete
  2. Το θέμα φίλε μου είναι όχι να κάνουμε γενέθλια, αλλά να είμαστε αποτελεσματικοί. Προς το παρόν, σαν αποτελεσματικότερη κίνηση κρίνεται αυτή, στο Υπουργείο Εργασίας.

    ReplyDelete
  3. 1. Να παμε στον Λοβερδο να κανουμε τι? Θα αρχισει και αυτος να λεει τις μ...... που ειπε η Πετραλια.
    Πρωτα παιρνουμε τα δεδουλευμενα και τις αποζημιωσεις και μετα .......

    ReplyDelete
  4. Αν και οι αποζημιώσεις και τα δεδουλευμένα είναι τα σημαντικότερα για όλους μας το πλέων εφικτό είναι να γίνουν πραγματικότητα οι υποσχέσεις της Πετραλιάς στις προτάσεις μας που, έστω και προεκλογικά, είχαν ενστερνηθεί και τα άλλα κόμματα.

    ReplyDelete
  5. Φίλοι μου ανώνυμοι, συμφωνώ μαζί σας, μη ξεχνάτε όμως, ότι αυτό που προέχει είναι να βρούμε δουλειά, και είδατε φαντάζομαι όλοι, πως σκοτώνονται ποιός να μας πρωτοπάρει. Ας εξασφαλίσουμε τουλάχιστον τα σημαντικά αυτά μέτρα (επιδότηση ημερομισθίου, εισφορών κ.λ.π.) μπας και βρούμε καμμιά δουλειά, ας πάρουμε και το 1000άρικο, και θα πιέσουμε και για τα υπόλοιπα οικονομικά ατήματα.

    ReplyDelete
  6. Σιγουρα συναδελφε το να βρουμε δουλεια ειναι πολυ σημαντικο αλλα εξισου σημαντικο ειναι και η καταβολη της αποζημιωσης που για πολλους απο εμας ειναι μια ολοκληρη ζωη (20-30 χρονια) και το ποσο διολου ευκαταφρονητο.

    ReplyDelete
  7. όταν προσέρχομαι σε μία διαπραγμάτευση και έχω ήδη κάνει πίσω από τις αρχικές μου θέσεις, δεν πιέζω τον συνομιλητή μου,αλλά δείχνω ψιλικατζής. Κανένας υπουργός και καμία επιδότηση δεν θα μας βρουν δουλειά. Οι υπουργοί όμως μπορούν να εφαρμόσουν τους νόμους! ΝΑ ΑΠΟΖΗΜΙΩΘΟΎΜΕ ΆΜΕΣΑ! Τα λεφτά υπάρχουν και εμείς ψάχνουμε το χιλιάρικο.


    @ένα κορόιδο της ΑΕΓΑ@

    ReplyDelete
  8. ΤΙΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΙΟΣ ΤΙΣ ΥΠΑΓΟΡΕΥΕΙ; Η ΓΡΑΦΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΑ ΑΠΟ ΝΟΜΙΚΟ. ΑΣ
    ΠΡΟΣΕΧΟΥΜΕ ΛΙΓΑΚΙ.

    ReplyDelete
  9. Κι εγώ μια ζωή (22 χρόνια) έχω στην Ασπίδα, αλλά να είστε σίγουροι, οτι δε έχουμε κάνει πίσω. Όσο και άμεσα να λένε οι νόμοι ότι θα αποζημιωθούμε, θα περάσει πολύ περισσότερος καιρός απο τότε που θα πάρουμε το 1000άρικο. Κι όταν φίλε μου υπάρχουν στη δουλειά ζευγάρια, μονογονεικές οικογένειες, πολύτεκνοι, με ενοίκια, παιδιά σε φροντιστήρια, δάνεια και κάρτες, σε πληροφορώ ψάχνεις όχι μόνο το χιλιάρικο αλλά και το δεκάρικο...
    Εξ' άλλου και το θέμα των δεδουλευμένων είναι αρμοδιότητα ΚΑΙ του υπουργείου εργασίας.

    ReplyDelete
  10. Στον Ανώνυμο σχετικά με τις ανακοινώσεις τς συντονιστικής.
    Εγώ τις συντάσσω και δεν είμαι νομικός. Οι περισσότεροι ξέρετε ποιός είμαι.

    ReplyDelete
  11. Δεν καταλαβαίνω όμως γιατί ξεχνάτε το επίδομα αφερεγγυότητας. Είναι 3 μισθοί και όμως ελάχιστοι πήγαν στον ΟΑΕΔ. Αυτό έπρεπε ήδη να το προχωρήσουμε. θα το είχαμε πάρει μέχρι τώρα. Γιατί περιμένετε το 1000αρικο μόνο;

    ReplyDelete
  12. Β_Σ δεν το ξεχνάμε, θα προπαθήσω αύριο, αν προλάβω, να περάσω κι εγώ από την Επιθ.Εργ. να συζητήσω αυτά που μου είπες στο τηλέφωνο.

    ReplyDelete
  13. "...Οι παροχές αυτές χορηγούνται σε μισθωτούς, μετά από πτώχευση της επιχείρησης σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου και αφορούν τυχόν ανεξόφλητες αποδοχές που εμπίπτουν στο τελευταίο εξάμηνο, πριν την πτώχευση, το ύψος των οποίων δεν είναι δυνατό να υπερβαίνει τις αποδοχές χρονικού διαστήματος 3 μηνών..." από το site του ΟΑΕΔ, για το επίδομά αφερεγγυότητας. Η Ασπίδα δεν έχει πτωχεύσει.


    @ένα κορόιδο της ΑΕΓΑ@

    ReplyDelete
  14. ο_εκ_των_εσω20 October 2009 at 19:37

    ΣΗΜΕΡΙΝΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ FMVOICE

    ΜΠΡΑΒΟ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΠΟΥ ΤΗ ΣΥΝΕΤΑΞΕ

    ΘΕΛΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΤΕΤΟΙΕΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΕΣ

    ReplyDelete
  15. ο_εκ_των_εσω20 October 2009 at 19:38

    http://www.fmvoice.gr/#2!2!6816

    ReplyDelete
  16. Ανώνυμε, το έχω εισπράξει δύο φορές ήδη στο παρελθόν από ασφαλιστικές που τέθηκαν υπό εκκαθάριση. Μία αίτηση χρειάζεται, βεβαίωση ενσήμων από το ΙΚΑ και δήλωση του 105 ότι μας χρωστάνε τουλάχιστον 3 μισθούς και την απόλυση ή το ΦΕΚ για όσους δεν έχουν πάρει απόλυση ακόμα. Ο ΟΑΕΔ επικοινωνεί με την επιθ εργασίας και τον επόπτη για καταστάσεις και μεις πληρωνόμαστε σε 1-2 μήνες.

    ReplyDelete
  17. Οι απόψεις σας είναι σεβαστές. Τις έχουμε αναρτήσει στην ιστοσελίδα της "Καθημερινής". Παράλληλα έχουμε αναρτήσει μια δική μου τοποθέτηση-σχόλιο.


    Με εκτίμηση


    Κώστας Καλλίτσης








    On 18 Οκτ 2009, at 6:55 ΜΜ, Ypalliloi Aspis wrote:


    Αγαπητές κες και κοι

    Δυστυχώς κάθε μέρα που περνάει, εμείς οι υπάλληλοι της ΑΣΠΙΔΟΣ βλέπουμε εκτός από το προσωπικό μας πρόβλημα να επιδεινώνεται, και αήθεις και ειδεχθείς επιθέσεις στο πρόσωπό μας
    Η τελευταία επίθεση είναι από άρθρο ενός κυρίου ονόματι "Κωστα Καλλιτση " ο οποίος αρθρογραφεί και στη γνωστη για την τοποθέτηση ΚΑΤΑ ημών στο παρελθόν "ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ"
    Ο συγκεκριμένος κύριος μας εξυβρίζει ως απατεώνες και επίσης αναφέρει στο άρθρο του, ότι έχουμε προσληφθεί στο δημόσιο. Πότε προσληφθηκαμε στο δημόσιο και δεν το γνωρίζουμε?
    το άρθρο του μπορείτε να το διαβάσετε εδώ
    http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_2_18/10/2009_333897

    Επίσης το κομμάτι που αναφέρεται στους υπαλλήλους της ΑΣΠΙΔΟΣ αναφέρει.
    "Υπάρχουν και τα δύσκολα. Παραδόξως, θεωρείται αυτονόητο ότι η Αγροφυλακή των νωπών ρουσφετιών καταργείται, αλλά οι 1.800 αγροφύλακες παραμένουν (θα σταλούν σε δήμους και κοινότητες της κατοικίας τους). Περίπου αυτονόητο, επίσης, ότι οι υπάλληλοι της «ΑΣΠΙΣ Πρόνοια» (που ασφαλώς κάτι θα είχαν ακούσει για τις απάτες του αφεντικού εις βάρος των πελατών τους...) θα απορροφηθούν στο Δημόσιο.
    Πλέον παράδοξη, όμως, είναι η συζήτηση περί νέων προσλήψεων. Γνωρίζουμε, άραγε, την κατάσταση που επικρατεί;"

    Αγαπητές κες και κυριοι
    Λογικά ολοι σας γνωρίζετε την κατάσταση μας. Είμαστε 4 μήνες απλήρωτοι, απολυόμαστε χωρίς ουτε μια δραχμη αποζημίωση παρανόμως, και το όποιο επίδομα αν τελικά λάβουμε από τον ΟΑΕΔ θα ξεκινήσουμε να το λαμβάνουμε απο 25 Νοεμβρίου

    Δεν είναι ντροπή και αίσχος, παρόλα τα προσωπικά μας προβλήματα να διαβάζουμε και τέτοιες υβρεις εις τον τύπο και κυριότερα σε μια εφημερίδα σαν την ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ?

    Απευθυνόμενοι στην ΕΣHΕΑ θα θέλαμε επίσης να καταγγείλουμε τον συγκεκριμένο δημοσιογράφο όσο και την κα Ευγενεία Τζώρτζη για παρόμοια άρθρα και να προτείνουμε τη μόνιμη διαγραφή τους σύμφωνα με την παράβαση του άρθρου 2 του δεοντολογικου κώδικά των δημοσιογράφων.

    Απευθυνόμενοι στην Ένωση Ασφαλιστικών Εταιριών να υποδείξουμε πως τέτοια άρθρα δυσφημίζουν το χώρο της Ιδιωτικής Ασφάλισης, και να ενσκυψουν σοβαρά στο πρόβλημα των υπαλλήλων της ΑΣΠΙΔΟΣ και των άλλων εταιριών που έκλεισαν, κάτι που μέχρι σήμερα, ΌΧΙ ΑΠΛΩΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΠΡΑΞΕΙ, αλλά υπκεφεύγουν και κωφεύουν σε ότι τριγύρω συμβαίνει με την αρωγή κάποιων εκ των μελών τους σε αυτό το προτωφανές κανιβάλισμα που έχει ξεκινήσει. Μάλιστα εκδίδουν και ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ όπως αυτό της 2/10 ότι άνεργοι της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ έχουν απορροφηθεί σε άλλες εταιρίες, κάτι που δεν έχει γίνει με ΚΑΝΕΝΑΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΜΙΣΘΩΤΟ της εταιρίας

    Στην Ομοσπονδία Ασφαλιστικών υπαλλήλων για να λάβουν γνώση για το παραπάνω άρθρο και να ρωτήσουμε τι ακριβώς σημάινει η φράση με το αν έχουμε διοριστεί στο δημόσιο?

    Στους αρμόδιους πολιτικους φορείς για να τους θυμήσουμε ότι απλά ΠΕΙΝΑΜΕ, ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΠΛΗΡΩΤΟΙ ΕΝΩ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΗΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ απλά ειναι δεσμευμένα από την αρμόδια εποπτική αρχή. ΚΕ ΥΠΟΥΡΓΕ ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΑ ΤΟΣΟ ΣΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΟΣΟ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΤΕ ΤΑ!
    Συγκεκριμένα τα στοιχεία της εταιρίας που είναι άμεσα ρευστοποιήσημα είναι
    1. Ακίνητο εκτός ασφαλιστικής τοποθέτησης ΔΑΣΟΣ ΣΗΜΙΑ και κάτι οικοπεδάκια στη Βοιωτία σύν 50% ενός διαμερίσματος στην Αγία Παρασκευή.
    2. Λογαριασμοί -1220- 0014- -1335 σύν της Εθνικής σύν της ΑΛΦΑ σύν οι ταχυδρομικές που δεν έχουν παραληφθεί.


    Στην αρμόδια εποπτική αρχή για να δώσουμε ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ για την κατάσταση που έχουμε περιέλθει

    Με κάθε επιφύλαξη των νομίμων δικαιωμάτων μας
    και ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΔΙΚΑΙΟ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

    Οι υπάλληλοι της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ

    ReplyDelete
  18. Θέλω να γνωρίζετε ότι είμαστε πάντα κοντά στους εργαζόμενους (αλλά και στους χιλιάδες ασφαλισμένους) οι οποίοι "πληρώνουν" την κακοδιαχείριση ορισμένων εταιρειών αλλά και τις πράξεις (ή παραλείψεις) των κυβερνήσεων.
    Ελπίζω να βρεθεί λύση στα προβλήματά σας,
    στη διάθεσή σας για ό,τι μας χρειαστείτε

    φιλικά,

    Μάκης Αποστόλου
    συντάκτης ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ

    ReplyDelete
  19. Ευχαριστούμε για τη συμπαράσταση και προσβλέπουμε στη βοήθεια και τη συνεργασία σας. Το πρόσφατο παράδειγμα του Ελεύθερου Τύπου και του CITY FM καθώς και το δικό μας, δυστυχώς δείχνει ότι όλοι μας είμαστε ανυπεράσπιστοι, όσο μεγάλα και αν είναι τα ονόματα για τα οποία δουλεύουμε.

    ReplyDelete
  20. Για τον κ.Καλλίτση. Επειδή δεν μπορώ να βρώ το σχόλιο απάντηση στην επιστολή, μπορείτε να μου επισημάνετε που βρίσκετε;
    (ή όποιος άλλος το έχει βρεί)

    ReplyDelete
  21. Λάβαμε την επιστολή σας και μας βρίσκει θετικά προσκείμενους στα όσα καταγγείλατε. Αναρτήσαμε στο site της fmvoice.gr το θέμα σας και θα θέλαμε να μας μιλήσει κάποιος στην καθημερινή εκπομπή "ο καλός και ο κακός κατεβαίνουν βόλτα στη Σοφοκλέους" με το Νίκο Μανεσιώτη και τον Κώστα Ψωμιάδη, αναλύοντας την σχετική καταγγελία και ενημερώνοντας τους ακροατές μας για την τροπή που έχει πάρει το θέμα.

    Αναμένουμε το συντομότερο απάντηση σας.

    Με εκτίμηση

    Μάζη Ιωάννα
    mob: .....
    email: .....

    ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΛΕΣΕΙ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΗ ΕΚΠΟΜΠΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΣΙΤΕ ΑΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΟΥΜΕ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΜΑΣ

    ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΣΤΟΝ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΗ ΤΟΥ ΣΙΤΕ Η ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΖΗΤΗΣΟΥΝ ΕΔΩ

    ReplyDelete
  22. Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μας, ή με κάποιο από τα άλλα παιδιά της συντονιστικής. Τα τηλέφωνα υπάρχουν στα χαρτιά που είχαμε πάρει από την Ομοσπονδία.

    ReplyDelete
  23. Αγαπητέ Β_Σ εκτός από την ΑΣΤΡΑ γιά ποιά άλλη εταιρία αναφέρεσαι΄;;;;; γιατί η SCOPLIFE δέν εκλεισε.........

    ReplyDelete
  24. Για την ECON ή πρώην Οικονομική

    ReplyDelete