Saturday 10 October 2009

Λίγα λόγια για τον εργατολόγο

Διαβάζοντας τα σχόλια συνειδητοποιώ πως δεν είναι αρκετά σαφές το τι έχει γίνει με τον εργατολόγο.

Ας εξηγήσω λοιπόν. Έγινε μια συνάντηση στον σύλλογο την περασμένη Τετάρτη, στην οποία ήταν προσκεκλημένοι όλοι, με την παράκληση να είναι 1-2 από κάθε τμήμα για να μην γίνει το αδιαχώρητο.

Εκεί, αφού είχαν διάφοροι μιλήσει με πολλούς εργατολόγους συζητήθηκαν όλοι και προκρίθηκαν 2 ώστε να μας εκπροσωπήσουν όλους.

Η άποψη όμως ήταν πως τελικά θα πρέπει να έχουμε 1 εργατολόγο (αν και ακούω τώρα φωνές που λένε να μπουν 2 και να συνεργαστούν). Συνεπώς συστάθηκε μία επιτροπή για να τους δει και τους 2  και να επιστρέψει σε μια νέα συνάντηση και να δώσει πληροφορίες για το τι λέχτηκε.

Εκεί θα παρθεί απόφαση για να πάμε με έναν δικηγόρο όλοι (και φυσικά θα αποφασιστεί ποιος θα είναι αυτός).

Τον πρώτο τον είδαν ήδη και τους φάνηκε πολύ καλός. Μάχιμος δικηγόρος. Σε γενικές γραμμές είπε, θα πιέσουμε για τις καταγγελίες (ήδη γίνεται), θα μαζέψουμε ό,τι σας χρωστάνε και θα συντάξουμε την αγωγή και ό,τι άλλο (εξώδικη αναγγελία κτλ.) και μετά θα το ξεχάσετε το θέμα.

Πάτε στον ΟΑΕΔ, βρείτε δουλειά κάντε κάτι άλλο, ξαναχτίστε την ζωή σας. Εγώ θα ασχοληθώ με το θέμα και όταν ωριμάσει θα πάρετε τα λεφτά σας. Είτε ενδίκως είτε εξώδικα, κάπως θα τα πάρετε. Το πως, είναι δουλειά μου, αφήστε το σε μένα.

Αυτά είπε. Θα ενημερώσω μόλις μάθω τι έγινε και στην συνάντηση με τον δεύτερο που είναι προγραμματισμένη για την Δευτέρα το βράδυ.

15 comments:

  1. ΣΕ ΩΡΑΙΟ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΠΗΓΑΤΕ
    ΤΙ ΑΕΡΟΛΟΓΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΕΣ
    ΞΕΧΑΣΤΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΧΡΟΝΙΑ ΠΙΝΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΑΦΕ.....
    ΕΑΝ ΩΡΙΜΑΣΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ..... ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ......
    ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΕΧΕΤΕ ΞΑΝΑΠΑΕΙ ΣΕ ΔΙΚΗΓΟΡΟ;
    ΠΕΡΙΜΕΝΩ ΤΡΕΙΣ ΒΔΟΜΑΔΕΣ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΑΙ ΤΡΕΧΕΙ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΣΕΙ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ
    ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΑ ΣΑΦΗ ΕΙΚΟΝΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗΣ.
    ΚΑΙ ΔΙΑΒΑΖΩ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ. ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΜΑΣ,ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ.

    ReplyDelete
  2. ESO βιάζεσαι φαίνεται και το καταλαβαίνω αλλά με την αγωγή η ημερομηνία της δίκης θα είναι μετά από ένα χρόνο. Βάλε και κανένα εξάμηνο και παραπάνω στην συνέχεια μέχρι να αποδεσμευθούν λεφτά... και έχεις αυτό που λέει ο δικηγόρος.

    Πιστεύω ότι μιλάει σωστά ο Χατζηντούνας.

    ReplyDelete
  3. Πιστεύω ότι παράλληλα με την "δικαστική πεπατημένη" πρέπει να ασκηθούν πιέσεις σε κυβερνητικό επίπεδο, έτσι ώστε να δοθούν πιο άμεσες λύσεις.

    ReplyDelete
  4. Συμφωνώ ότι πρέπει να ασκήσουμε πιέσεις τουλάχιστον για τα δεδουλευμένα μας. Μην τα βάζουμε στην ίδια μοίρα με τις αποζημιώσεις.
    Τ.Χ

    ReplyDelete
  5. ΠΩΣ ΜΟΥ ΖΗΤΑΤΕ ΝΑ ΑΚΟΥΜΠΙΣΩ ΤΙΣ ΕΛΠΙΔΕΣ ΜΟΥ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΑ ΕΤΡΕΧΑΝ ΣΕ ΠΕΤΡΑΛΙΑΔΕΣ ΚΑΙ ΠΑΠΑΘΑΝΑΣΙΟΥΣ ΚΑΙ ΔΙΑΤΥΜΠΑΝΙΖΑΝ ΠΩΣ ΠΗΡΑΝ ΔΕΣΜΕΥΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΓΙΑ ΜΑΣ.
    ΓΙΑΤΙ ΤΩΡΑ ΔΕΝ ΜΙΛΑΝΕ;
    ΟΠΟΙΟΝ ΚΑΙ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΩΣ ΔΥΟ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΑΜΑΤΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ, ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΚΑΝΩ ΛΑΘΟΣ ΣΑΣ ΕΙΧΑ ΕΠΙΣΤΙΣΗ ΤΗΝ ΠΡΟΣΟΧΗ.
    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗ ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ.ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΠΡΟΤΕΙΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΩΤΑ. ΔΙΚΑΖΟΝΤΑΙ ΑΜΕΣΑ.

    ReplyDelete
  6. Δημήτρης Γ.10 October 2009 at 15:21

    Υπάρχουν «δυστυχώς» συνάδελφοι που δεν είναι η πρώτη φορά που περνάνε κάτι τέτοιο στην επαγγελματική σταδιοδρομία τους. Ο Β.Σ είναι ένας από αυτούς. Από την πρώτη μέρα λέει να προχωρήσουμε στην ζωή μας γιατί θα αργήσουν οι διαδικασίες. Να κάνουμε τα βιογραφικά μας και να βρούμε μια άλλη δουλεία. Κάθε μέρα που περνάει αυτό γίνεται ποιο ξεκάθαρο πιστεύω σε όλους μας. Επίσης αυτό δεν διαφέρει σε τίποτα από αυτό που λέει ο Χατζητούνας.
    Δεν έχω καταφέρει ποτέ να εμπιστευτώ του πολιτικούς, με τρομάζουν και θεωρώ ότι δεν δέχονται πιέσεις γιατί είναι αναίσθητοι
    Προσωπικά πήρα την καταγγελία σύμβασης την Παρασκευή και θα μείνω ενεργός «συνδικαλιστικά» μέχρι να βγει από την ομηρία και ο τελευταίος συνάδελφος της ΑΕΓΑ.

    ReplyDelete
  7. ΡΩΤΑ ΕΝΑΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΕΑΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΓΩΓΗ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΠΑΜΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΙΣΤΩΤΕΣ. ΤΟΥ ΑΠΑΝΤΑΕΙ ΕΝΑΣ, ΜΑΛ...ΕΣ ΛΕΕΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΟΥ. ΚΑΙΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΑΥΤΟ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΟ ΕΨΑΞΕ-ΡΩΤΗΣΕ, ΓΙΑΤΙ ΟΤΑΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΑΓΩΓΗ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΟΥ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟΥ, Ο ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΝΩΡΙΤΕΡΑ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟΝ ΛΟΓΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΙ ΟΤΙ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΗΓΕ ΣΕ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΥΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ ΣΕ ΒΑΘΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΜΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΡΩΣ ΣΟΒΑΡΗ.

    ReplyDelete
  8. ο_εκ_των_εσω_είναι_ταπί10 October 2009 at 16:11

    προσωπικά θα μιλήσω και ας παρεξηγηθώ (όπως έχει γινει πολλές φορές εδώ μέσα)

    Για τις πολιτικές πιέσεις

    Εδώ και 2 εβδομάδες πολεμώ να δω και να επικοινωνήσω με καποια υπουργό στην οποία έχω μια μικρη πρόσβαση
    Τα κατάφερα τελικά χτες

    την κατάσταση την εξήγησα τοσο τηλεφωνικά όσο και με μία επιστολή

    το πρόβλημα μας το γνωρίζουν και μάλιστα το γνωρίζουν με μεγαλύτερες λεπτομέρειες απ ότι ξέρουμε αυτοι οι ίδιοι

    Μου ζήτησαν προσωπικά να γίνει 1 εβδομάδα υπομονή ώστε να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες (αρχίζοντας από εξαγγελίες) και προχώρόντας σε νομοθετική ρύθμιση με την έννοια του κατεπείγωντος (ΚΑΙ ΣΑΣ ΤΟ ΜΕΤΑΦΕΡΩ)

    Για τον εργατολόγο τώρα, προσωπικά συμφωνώ με την διαφορά ότι καλό είναι να είναι η τελευταία μας λύση

    Προσωπικά ήδη έχω προβεί σε εξώδικο και αναγγελία απαιτήσεων στον εποπτη και στα αρμόδια υπουργεια (όποιος θελήσει τη μορφή του εξώδικου ευχαρίστως να του την δώσω με κάποιο μαιλ ή φαξ)

    Την Δευτέρα πρέπει να βρεθούμε όλοι μας κατω απ την εταιρία να φωνάξουμε

    Δημήτρη μαζί σου και γω τα ίδια, μάλιστα έχω βρει και εργασία αλλά δεν θα ησυχάσω αν και ο τελευταίος συνάδελφος δεν αποκατασταθεί.

    Μια παράκληση και ας παρεξηγηθώ τώρα. Γνωρίζω ότι στην ασπίδα το 1/3 και παραπάνω του προσωπικού έχει μπει με πολιτικο τηλέφωνο και παρακαλετό μάλιστα

    Γιατί δεν παρενοχλείτε τους πολιτικούς μας? Με μια επιστολή, με ένα εμαιλ, μία πρόσβαση που τυχόν έχετε, ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΚΑΘΕ ΦΩΝΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΤΙΘΕΤΑΙ ΤΟΣΟ ΚΑΛΥΤΕΡΑ

    προσωπικά έχω εκτεθεί πάρα πολυ κυνηγώντας το θέμα για ολους μας, και στην δουλειά που κάνω, πρέπει να μένω αθόρυβος
    Ας είναι ομως

    ΤΗΝ ΑΔΙΚΙΑ ποτέ στη ζωή μου δεν την μπόρεσα, έχω φάει και έχω ρίξει ξύλο για δαύτη, γιαυτό και θα κάνω και γω απ το χέρι μου ότι μπορώ

    Και ενα μεγάλο ευχαριστήριο στους ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΣ ΤΟΥ BLOG

    Παιδια ευχαριστώ προσωπικά
    Θ.

    ReplyDelete
  9. ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΦΕΡΕ ΤΟ ΕΞΩΔΙΚΟ ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΚΑΝΩ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ, ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΝΑ ΠΙΕΣΟΥΜΕ.
    ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΓΩ ΔΕΝ ΕΧΩ ΒΡΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΚΟΛΟ ΛΟΓΩ ΗΛΙΚΙΑΣ. ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ,
    ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΛΥΣΗ

    ReplyDelete
  10. Ο πανικός και οι βεβιασμένες κινίσεις είναι κακός σύμβουλος. Νομίζω ότι καλύτερα είναι να εξαντλήσουμε πρώτα κάθε άλλο μέσο και μετά να πάμε σε εργατολόγο. Άλλωστε όπως λέτε η λύση του εργατολόγου είναι πολύ χρονοβόρα, και ίσως να πάρει χρόνια αν μετά την πρωτόδικη απόφαση υπάρξη έφεση κτλ. Μετά από ένα τόσο μεγάλο διάστημα τι θα έχει μείνει απο την ΑΕΓΑ; Ήδη την έχουν πέσει κοράκια...

    ReplyDelete
  11. ΚΟΡΑΚΙΑ ΦΙΛΕ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ
    ΟΛΟΙ ΣΟΥ ΛΕΝΕ ΔΙΚΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ
    ΤΑ ΠΗΡΑΝ ΚΑΙ ΕΦΥΓΑΝ.................
    ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕΝ ΛΕΜΕ
    ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΔΕΝ ΘΙΓΟΥΜΕ

    ReplyDelete
  12. ΕΠΕΙΔΗ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΕΣ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟ, ΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ , ΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ , ΤΟΝ ΟΑΕΔ.... ΕΝΑΝ ΤΡΟΠΟ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΓΡΗΓΟΡΑ ΕΣΤΩ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ , ΕΝ ΑΡΧΗ , ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΖΕΥΓΑΡΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΝΑ ΜΠΕΙ ΕΥΡΩ ΣΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΕΔΩ ΚΑΙ 4 ΜΗΝΕΣ.....

    ReplyDelete
  13. Η συναντηση με τον 1ο εργατολογο κ.Χατζηντουνα εγινε την πεμπτη η δευτερη συναντηση με τον κ.Κουβελη θα γινει την Δευτερα βραδυ.
    Απ' οτι ξερω θα τεθουν τα ιδια θεματα και θα
    γινει η αξιολογηση. Το πιθανοτερο ειναι οτι την τριτη θα εχουμε την τελικη εισηγηση της επιτρποης οπου και θα αναφερθουν αναλυτικα ολες οι διαδικασιες.
    Προς το παρων μην ακουτε οτιδηποτε πλην της τελικης ενημερωσης απο την επιτροπη μας ΟΛΟΙ ΘΑ ΤΡΑΒΗΞΟΥΜΕ ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΟΡΕΙΑ.
    Λιγο υπομονη στο λουκι που τραβαμε.

    ReplyDelete
  14. Εκ των έσω, στείλε σε παρακαλώ το κείμενο του εξώδικου να το αναρτήσουμε.

    basquezblog AT gmail DOT com

    ReplyDelete
  15. ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΑΣΠΙΣ11 October 2009 at 22:00

    Συνάδελφοι,
    οι νομικές ενέργειες ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ! Άσχετα με το πότε θα ευοδωθούν. Έτσι θα αποτρέψουμε τους εκκαθαριστές απο το να μας αδικήσουν.
    Όμως ο πιό σύντομος τρόπος είναι να ασκήσουμε πίεση και στην ΕΠΕΙΑ και στη νέα κυβέρνηση και ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΜΠΡΟΣΤΙΑΣΟΥΜΕ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΧΡΗΜΑΤΑ!
    Επίσης απο το δίκαιο που διέπει την εκκαθάριση σας ενημερώνω ότι ο εκκαθαριστής ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΑΙΡΝΕΙ ΤΡΑΠΕΖΙΚΑ ΔΑΝΕΙΑ. Άρα μη μας παπαριάζουν. 4-5 εκατομμύρια για την Εθνική ή την ΑΣΠΙΣ δεν είναι τίποτα.
    ΑΣ ΤΟ ΔΟΚΙΜΑΣΟΥΜΕ!

    ReplyDelete