Monday 5 October 2009

Περί Ο.Α.Ε.Δ.

Σε προηγούμενο post γράψαμε για το 1000ρικο του Ο.Α.Ε.Δ.
Επειδή πολλοί συνάδελφοι δεν διαβάζουν τα σχόλια που υπάρχουν κάτω απο τα θέματα, να πούμε εδώ ότι ο Ο.Α.Ε.Δ. δεν γνωρίζει τίποτα ακόμα, δεν έχει πάει η εγκύκλιος - απόφαση.
Από Τετάρτη ίσως ξέρουμε περισσότερα.
Σίγουρα μέχρι τότε μπορούμε να πάρουμε την ενημέρωση των ενσήμων από το Ι.Κ.Α (Λογαριασμός ασφαλισμένου λέγεται ) και το Ι.Κ.Α της περιοχής σας το δίνει αμέσως.
Στο Λογαριασμό αυτό ΦΑΙΝΕΤΑΙ ο εργοδότης, όχι το όνομά του, αλλά ο κωδικός του (στήλη ΑΜΕ/ΑΜΟΕ) και τουλάχιστον για την ΑΕΑΖ είναι 0640167281) και είναι ο ίδιος με αυτόν που γράφει το Απόσπασμα Ατομικού Λογαριασμού Ασφάλισης, πάνω αριστερά σαν Α.Μ.Ε. (δηλ. την καρτέλα ενσήμων που μας έδιναν στη δουλειά)
Θα επανέλθουμε με νεώτερα.
Σημ. Για να δείτε τα σχόλια κάντε κλικ εκεί που λέει comments κάτω από κάθε θέμα.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ
Νεώτερες πληροφορίες από συναδέλφους που πήγαν στον ΟΑΕΔ για το 1000αρικο, τους είπαν ότι θα έχουμε νέα μετά απο καμμιά 10αρια μέρες

32 comments:

  1. ο_εκ_των_εσω5 October 2009 at 13:23

    Φίλε μου καλέ και συνάδελφε το ΙΚΑ είναι σε θέση να σου βγάλει μόνο μέχρι 30/6 τι έχεις δώσει και ποιος εργοδότης έχει κανει καταβολές. Ακόμα εκκαθάριση για το τελευταίο τριμηνο δεν έχει γίνει (ουτε βεβαια η ΑΠΔ του τελευταίου διμήνου έχει εκκαθαριστει και επιδοθεί από την εταιρία)

    εαν εσύ έχεις φύγει 1/7 πως μπορείς να το αποδείξεις αυτό στον ΟΑΕΔ αν η μισθοδοσία ΔΕΝ ΣΟΥ ΔΩΣΕΙ ΧΑΡΤΑΚΙ?

    Αρα...ανθρακες ο θησαυρός

    ReplyDelete
  2. ο_εκ_των_εσω5 October 2009 at 13:43

    Επίσης τι εννοούμε όταν λέμε "Ενημέρωση Ενσημων"?

    Από το ΙΚΑ ζητάς αναλυτική κατάσταση ΜΗ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΩΝ ΕΓΓΡΑΦΩΝ (αν θές οριστικοποιημένες έχει μέχρει 31.12.2008 και μόνο)
    Λοιπόν στην "Αναλυτική Κατάσταση μη οριστικοποιημένων εγγραφών" το ΑΜΕ του εργοδότη ΠΟΥΘΕΝΑ δεν αναγράφεται

    Αν ζητήσεις, λογαριασμό ασφαλισμένου, δηλαδη καταμέτρηση ενσημων θα σου δώσει μέχρι μόνο τις 31.12.2008 άσε που θέλει κανα διμηνο να γινει η διαδικασία αυτή (ειδικά για τους ασφαλισμένους προ 1992)

    χώρια που ισχυει και αυτο που προείπα, δηλ πως ο ΟΑΕΔ γνωρίζει ότι δουλεύεις μέχρι σήμερα (τι στιγμη που στο ΙΚΑ μετά τις 30/6 δεν έχει τιποτα?)

    Γίνομαι σπαστικός το γνωρίζω αλλα μόνο από τον διάλογο και τον αντίλογο μπορείς να βγαλεις πράγματα

    Για όλα τα παραπάνω που σας λέω, πριν εργατικής νομοθεσίας που την γνωρίζω, πήρα και πριν λιγο τηλ τον ΟΑΕΔ Αμαρουσίου να τα επιβεβαιώσω

    ReplyDelete
  3. 1.Είναι για την ακρίβεια "ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΣ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥ (ΜΕ ΜΗ ΟΡΙΣΤΙΚΟΠΟΙΗΜΕΝΕΣ ΕΓΓΡΑΦΕΣ)"
    έτσι ακριβώς το γράφει, το βλέπω μπροστά μου.
    Αν πας στο ΙΚΑ με το βιβλιάριο ενσήμων και ζητήσεις Ενημέρωση ενσήμων ή δώσε μου ένα χαρτί με τα ένσημά μου ή θέλω ότι ότι λείπει εδώ ή ότι άλλο θες να τους πείς, αυτό θα σου δώσουν. Είναι ενημερωμένο έως 30/6/09.
    3. Το ΑΜΕ του εργοδότη (έχω μπροστά μου το χαρτί του ΙΚΑ που το πήρα σήμερα) το έχει στις αναλυτικές εγγραφές. ΑΝ το έχες πάρει άνοιξε το και θα δεις τις στήλες:
    Περίοδος, Κωδ.Καδ, Κωδ.Εδικ, κ.λ.π. κ.λ.π. και αποδοχές, συνολικές εισφορές, ΑΜΕ/ΑΜΟΕ όπυ αυτό είναι το ζητούμενο.
    Είναι δυνατόν το ΙΚΑ να έχει τις εισφορές σου, χωρίς να ξέρει ποιός άλλος τις καταβάλλει εκτός απο σένα ?????
    Αν το πάρεις απο το ΙΚΑ, θα το δείς και θα με πιστέψεις.
    Καλό θα είναι να μην είμαστε μεμψίμοιροι, αλλά να ψάχνουμε τα πράγματα, (όπως εσύ και βέβαια πολύ καλά κάνεις) να έχεις όμως και εμπιστοσύνη στους συναδέλφους σου.
    Όσο για το που θα ξέρει ο ΟΑΕΔ αν είμαστε ακόμη υπάλληλοι, άσε να πάει πρώτα η εγκύκλιος και θα δούμε.

    ReplyDelete
  4. Επιβεβαιώνω και γω για τον ΟΑΕΔ ότι δεν γνωρίζει τίποτα ακόμα και για κακή μου τύχη μάλιστα έπεσα σε υπάλληλο που έχει συμβόλαιο στην ΑΣΠΙΣ ΑΕΓΑ και μ΄άρχισε στις ερωτήσεις...Ως πότε όμως θα καθόμαστε στα σπίτια μας?Θα πρέπει να λάβουμε δραστικά μέτρα.Μη χάσουμε τον όποιο παλμό έχουμε.Μην αποδυναμωθούμε.Δεδουλεύμενα κι αποζημιώσεις άμεσα.
    Ο αγώνας συνεχίζεται. Δ.Δ.

    ReplyDelete
  5. ο_εκ_των_έσω5 October 2009 at 16:24

    Ωραία. Και ξαναρωτάω που το ξέρει ο καθε οργανισμός ότι εργάζεσαι μέχρι σημερα εκεί που εργάζεσαι?
    ΚΑΝΕΝΑΣ οργανισμός δεν το ξέρει αν δεν παει βεβαίωση απ την εταιρία
    Καρτέλα ενσήμων δεν έχουν όλοι ειδικά τα παιδιά ποου ξεκίνησαν να δουλεύουν μετά το 2002 όπου και καταργήθηκε η καρτελα ενσημων

    Ανώνυμε έπρεπε να του δώσεις το τηλ ή της δημοσιογράφου που λέει οτι δουλευει η εταιρια ή αυτό το 6198κάτι που έχει ανοιξει και το απαντάμε

    Μεμψήμοιρος δεν είμαι, αλλά ουτε και τυφλός, έχω μπροστά μου την λεγόμενη κατάσταση εισφορών με μη οριστικοποιημένες εγγραφές (μια περυσινη μέχρι 30/9/2008 που είχα βγαλει γιατι την χρειαζόμουν) και το ΑΜΕ του εργοδότη δεν το αναφέρι πουθενά

    Θα πάω να βγαλω μια την επ αύριο να δω αν εχει αλλάξει κάτι στο μηχανογραφικό του ΙΚΑ

    ReplyDelete
  6. ΕΛΕΟΣ ΠΑΙΔΙΑ !!! ΠΕΙΤΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ!!! ΠΑΜΕ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ , ΧΑΝΟΥΜΕ 8 ΩΡΕΣ , ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΟΙ ΜΕΡΕΣ ΠΕΡΝΑΝΕ.....
    ΘΑ ΑΡΓΗΣΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΜΑΣ? ΝΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΤΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ!!!! ΤΑ ΜΜΕ ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΑΝ !

    ReplyDelete
  7. Σας λέω να σταματήσετε γιατί η εταιρία έχει τεθεί υπό ασφαλιστική εκκαθάριση την 21 Σεπτ 2009.
    Σύμφωνα με το νόμο ο επόπτης μπορεί να μας κοινοποιήσει την απόλυση όποτε του καπνίσει και δεν χρειάζεται να μας ξοφλήσει. Διαβάστε το νόμο για ασφαλιστικές εκκαθαρίσεις και κανένας εργατολόγος δεν θα μπορέσει να μας κοροιδέψει. Εχουμε 2 μήνες να υποβάλουμε τις απαιτήσεις μας οι οποίες μπορεί να δημιουργήθηκαν το πολύ μέχρι 5 μήνες πρίν από το κλείσιμο της εταιρίας. Αυτό σημαίνει ότι όπως έχω πει, δεν θα πληρώσουν ούτε μέρα παραπάνω από το κλείσιμο.
    ΒΣ

    ReplyDelete
  8. Α, και σύμφωνα με τον ίδιο νόμο η επιχείρηση δεν μπορεί να ξανανοίξει είτε με το ίδιο είτε με άλλο αντικείμενο.
    ΤΕΛΟΣ
    ΒΣ

    ReplyDelete
  9. Δημήτρης Γ.5 October 2009 at 19:54

    ΑΕΧΓ Υπάρχει post σχετικά με τα υποκαταστήματα που λεει τι πρέπει να κάνεις. Ψαξέ στα θέματα εκει που λεει september

    ReplyDelete
  10. ΝΑΙ , ΑΛΛΑ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΑΝ ΦΥΓΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΧΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ( ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ) ΓΙΑΤΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΝΑ ΠΑΡΑΙΤΟΥΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΓΙ ΑΥΤΟ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ, ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΜΕΤΑ ΤΗΝ 21 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ.
    ΑΝΩΝΥΜΕ ΒΣ, ΑΝ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΙΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΝ ΔΙΑΒΑΣΩ

    ReplyDelete
  11. Υπάρχει στο www.asfalisinet.gr στο θέμα ιδιωτική ασφάλιση
    Υπ'όψιν ότι έχω περάσει ξανά το ίδιο σενάριο και έπιασα δουλειά στους δύο μήνες χωρίς φυσικά να υπάρχει πρόβλημα.
    Ο εκκαθαριστής δεν προσπαθεί να βρει τρόπο να μην πληρώσει (πέρα από τα νόμιμα) με απατεωνιές.
    ΒΣ

    ReplyDelete
  12. Διόρθωση για το asfalisinet είναι στο forum στο Ιδιωτική ασφάλιση - Γενικά περι ιδιωτικής ασφάλισης - Σχέδιο νόμου για ασφαλιστική εκκαθάριση
    ΒΣ

    ReplyDelete
  13. ο_εκ_των_εσω5 October 2009 at 21:12

    ΒΣ η εταιρία ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΛΕΙΣΕΙ
    Πως το λένε?
    Δεν εχει κλείσει
    Μην μπερδεύετε την χρεωκοπία μιας εταιρίας και την υπαγωγή της σε πτωχευτικό άρθρο και την προστασία από πιστωτές απο την ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ

    Και το ξαναλέω, ο Χ Ψ Ω εργοδότης ΕΧΕΙ ΩΣ 8 ΗΜΕΡΕΣ ΝΑ ΑΝΑΓΓΕΙΛΕΙ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ που σημαίνει ότι κανένας εργοδότης ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΜΕ ΑΝΑΔΡΟΜΙΚΗ ΠΑΡΕΛΘΟΥΣΑ ΙΣΧΎ, 1 ΜΗΝΑ ΠΧ

    Μην τρελαίνετε τον κόσμο και γράφετε ότι θέλετε
    αντε μπραβο
    και η εννοια, ασφαλιστικη εκκαθαριση δεν υφίσταται!!!!

    θα κάτσω να φάω όλο το βραδυ να ψαξω το νομο, δεν θα ξεχάσω και αυτά που ξέρω...και θα ποσταρω οτι βρω εχω δεν εχω δικιο να το συζητήσουμε

    ReplyDelete
  14. Δημήτρης Γ.5 October 2009 at 21:52

    ΑΕΧΓ. ΕΧΩ ΞΑΝΑΓΡΑΨΕΙ ΣΤΟ TOPIC ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΗΜΟΥΝ ΠΑΡΩΝ ΟΤΑΝ ΕΔΩΣΕ ΤΗΝ ΕΝΤΩΛΉ Ο ΕΠΟΠΤΗΣ. ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΔΕΝ ΣΟΥ ΛΕΩ ΝΑ ΜΟΥ ΤΑ ΦΕΡΕΙΣ ΕΜΕΝΑ. ΣΤΗΝ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΓΡΑΦΟ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΊΑ ΘΑ ΤΑ ΠΑΣ.
    ΤΕΛΟΣ ΠΑΝΤΩΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΟ ΞΕΡΕΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΗΝΗ ΓΙΑ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΙΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΑ ΥΠΟΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΡΩΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΗΝ Η ΑΚΟΜΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΤΗΛ. ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΤΟΝ ΕΠΟΠΤΗ.

    ReplyDelete
  15. παίζει το ενδεχόμενο να αλλάξουν οι επόπτες( λόγω αλλαγή χρώματος?) και να περιμένουμε να μπούνε πάλι άλλοι και ξαναμανα..να τραβήξει κι άλλο το μαρτύριο μας??? πείτε πως ΟΧΙ γιατί όσο το σκέφτομαι οτί θα μας κάτσει και αυτό..$%^@#$%@

    ReplyDelete
  16. ο_εκ_των_έσω5 October 2009 at 22:36

    ναι ανώνυμε παίζει
    και όχι μονο παιζει αλλά στη σελίδα του σχετικού αρθρου γράφει (σελ 3 που σχετίζεται με την παράγραφο 14 του άρθρου 12) αναγράφει καθαρά και ρητά ότι "στο πλαίσιο της παρούσης διάταξης, η ΕΠΕΙΑ δύναται, με αιτιολογημένη απόφασή της, να ανακαλέσει την απόφαση της περί ανακλήσεως της άδειας λειτουργίας της ασφαλιστικής επιχείρησης"

    Επίσης "καθε ειδικότερο θέμα, και αναγκαία λεπτομέρεια για την εφαρμογή της παρούσας παραγράφου" (δηλ την εκκαθάριση εννοεί εδώ) "ρυθμίζεται με απόφαση του υπουργού οικονομίας και οικονομικών"

    ΜΗΝ ΜΠΕΡΔΕΥΕΤΕ ΤΗΝ ΕΓΝΑΤΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΚΥΡΙΟΙ, ΑΛΛΟ ΤΟ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΤΟ ΑΛΛΟ

    ReplyDelete
  17. ΠΑΙΔΙΑ, ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΟΛΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΣΑΣ. ΔΗΜΗΤΡΗ Γ., ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΤΟΥ ΕΠΟΠΤΗ, ΘΑ ΣΟΥ ΠΩ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΝΟΜΙΚΑ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ ΚΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΓΡΑΠΤΩΣ ΤΗΝ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΜΑΣ ( ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΥΠΟΚ/ΜΑ ΑΘΗΝΩΝ). ΟΠΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ!

    ReplyDelete
  18. Παραθέτω σχετικά άρθρα απο το νδ 400/70 και τροπο/σεις αυτού: αρθρο 3,παρ 3
    ΑΡΘΡΟ 3 παραγρ 7: ΜΕ ΤΗΝ ΟΡΙΣΤΙΚΗ ΑΝΑΚΛΗΣΗ ΑΔΕΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΑΥΤΟΔΙΚΑΙΑ ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ Η ΣΥΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΚΑΙ ΕΠΕΡΧΕΤΑΙ Η ΛΥΣΗ ΤΗΣ!!

    ReplyDelete
  19. ΕΚ ΤΩΝ ΕΣΩ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙΣ ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΠΟΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ ΕΧΕΙΣ?

    ReplyDelete
  20. ο_εκ_των_εσω6 October 2009 at 09:37

    ZOOM εγώ είμαι ο Πετσας ο ίδιος
    πες μας εσυ καλύτερα την άποψη σου για το θέμα να δουμε τι γνωρίζεις
    εγώ την δική μου την είπα
    (σορυ αλλα σε βλακώδεις ερωτήσεις απαντώ με ακόμα πιο ηλίθιο τρόπο)

    ReplyDelete
  21. Αγαπητέ εκ των εσω δε θα απαντήσω κατα τον τόπο που εσύ θέλεις, σε παραπέμπω στα πιο πάνω σχόλια των συναδέλφων σχετικά με την εκκαθάριση και λύση μια ΑΣΦ. ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ.
    Σε ρώτησα διότι επιμένεις να λές πιο πάνω ότι δεν τίθεται θέμα εκκαθάρισης.

    ReplyDelete
  22. Συνάδελφοι, με την εμπειρία από 2 ανακλήσεις αδειών εταιριών πρόσφατα (Αστρα και Οικονομική) και μετά από δύο δικαστήρια, σας λέω ότι
    α) ο δικαστής δεν έκανε δεκτά τα αιτήματα για αποζημιώσεις πέρα από την ημερομηνία ανάκλησης
    β) συνάδελφοι στην Αστρα που είχαν προλάβει πριν την ανάκληση να κάνουν επίσχεση, πληρώθηκαν μαζί με εμάς και αυτοί τα ίδια πράγματα δηλ. τα νόμιμα μέχρι την ημερομηνία ανάκλησης.
    Εχω ξοδέψει αρκετά χιλιάρικα σε δικηγόρους και δεν σκοπεύω να ξοδέψω περισσότερα (από όσα είναι απαραίτητο) για να εισπράξω 5-6 μισθούς.
    ΒΣ

    ReplyDelete
  23. ο_εκ_των_εσω6 October 2009 at 10:39

    Κοίτα φίλε μου, επειδή ο καθένας έχει μια γνώμη μαζί και με άλλα πράγματα κάθε φορά εγώ μένω στα γεγονότα
    21.9 μπήκε λουκέτο σωστά?
    Σωστά...
    Εώς σήμερα έχεις δει καμία λύση και εκκαθάριση εταιρίας?
    Και για να ακριβολογούμε ακόμα περισσότερο, αναφέρω πουθενά πιο πάνω ότι η εταιρία ΔΕΝ ΘΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΕΙ? Για πες ρε ΖΟΟΜ που αναφέρω κάτι τέτοιο...Αλλά δυστυχώς το να διαβάζεις είναι λίγο δύσκολο στις μέρες μας το κατανοώ
    1. Το κείμενο του σχετικου νόμου ανέφερα αγαπητέ
    2. Περί εργατικής νομοθεσίας μιλάμε

    Τώρα περί εκκαθάρισης, εφόσον το ρωτάς, ευχαρίστως να σου δώσω τα φώτα μου

    Εσύ που γνωρίζεις ας πούμε ασφαλιστικά, πόσο λες να κρατήσει μια εκκαθάριση ασφαλιστικης του μεγέθους της ασπιδας μαζί με τα νοσοκομειακά, τα ζωικά και τα asset (αλλο βάσανακι αυτο) με τις οποιες ατασθαλείες και τις συνεχείς εξαγορές και επαναγορές έχουν κάνει?
    1 μήνα, 1,5 μήνα? Κάτω από 6 μήνες με τον ρυθμο που καλούν τώρα κόσμο μέσα δεν υπάρχει ουτε μια περίπτωση

    Και το ξαναλέω, μην συγκρινετε το θέμα της ασπίδας με αυτό της εγνατίας και της εος της άστρα και τις οποια αστρα και οικονομικης.
    Η εγνατία είχε σχεδόν μόνο αυτοκίνητα, ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΙΚΟ το οποίο ήταν σε θέση να υποστηρίξει τίποτα, το 70% των συμβολαίων τότε το άρπαξε η elyssee και το έδωσε όπου γουσταρε εκείνη κλπ κλπ

    ειναι τελειως διαφορετικά τα μεγέθη

    Εγώ πάλι έχω να προτείνω κάτι άλλο και σκεφτείτε το, αλλά πρέπει να το διαδώσετε παντου.

    Ανέλαβε ο επόπτης να προβεί σε ανάκληση αδείας?
    Ωραία το έκανε
    Ανέλαβε αυτός να την ξανανοίξει?
    Ωραία το έκανε αυτό
    Τι δεν εχει κανει 2 εβδομάδες τωρα

    ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

    Ωραια ΣΥΝΑΝΤΙΟΜΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΑΠΌ ΚΑΤΩ, ΜΠΑΙΝΟΥΜΕ ΜΕ ΤΟΝ ΤΣΑΜΠΟΥΚΑ ΜΕΣΑ, ΠΑΜΕ ΕΞΩ ΑΠ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ

    Που θα βρει τα λεφτα?
    ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ
    Πως θα αντιδράσει?

    ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΤΟΥ

    ΣΤΗΝ ΤΕΛΙΚΗ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΟ ΜΕΡΟΣ ΜΑΣ

    Καλείς και 2 καναλάκια, τον κάνεις και ρόμπα και αυτόν και την εποπτικη αρχή και να δεις μετά πληρώνει ή δεν πληρώνει?

    ΒΣ εφόσον δεν σκοπεύεις, πορεύσου μονος σου και άσε τους υπολοιπους να τα διεκδικήσουμε
    Αλλά αυτό δεν γίνεται απο 10-20 άτομα, πρεπει να ειμαστε ΟΛΟΙ αλλιώς δεν εχει αξία!

    ReplyDelete
  24. ο_εκ_των_εσω6 October 2009 at 10:46

    εάν δεν πιστεύετε κάποιον άλλον, έ τουλάχιστον θυμηθείτε τη είπε η Μαρία (η δικηγόρος) πριν 1 βδομάδα στην συγκέντρωση
    Η μηπως δεν το ακούσατε και αυτό?

    Ειπε ή δεν είπε κατά λέξη ότι η απόλυση γίνεται την ημέρα που κοινοποίειται

    και το ξαναγραφω
    ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΣΕ ΑΠΟΛΥΣΕΙ ΜΕ ΠΡΟΓΕΝΈΣΤΕΡΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΠΛΟ ΛΟΓΟ

    ΚΑΘΕ ΑΠΟΛΥΣΗ ΚΑΙ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΓΓΕΛΘΕΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΣΕ 8 ΕΡΓΑΣΙΜΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΕΙΝΑΙ ΑΚΥΡΗ

    δεν το ξέρετε? παρτε την ελλη να την ρωτησετε...

    ReplyDelete
  25. ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ6 October 2009 at 10:53

    ΜΑΓΓΕΣ ΤΟΝ ΗΠΙΑΜΕ

    ΚΟΙΤΑΞΤΕ ΕΔΩ

    http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1724205

    ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ ΡΕΕΕΕΕΕ

    ΡΕ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΝΤΟΥ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΛΕΩ ΓΩ

    ReplyDelete
  26. Η πρόταση σου για τσαμπουκά δεν είναι αποδεκτή από εμένα. Δηλαδή να του χτίσουμε και την πόρτα, να μη βγει αν δε μας πληρώσει; Ο επόπτης δεν πληρώνει. Ο εκκαθαριστής που θα οριστεί από το επικουρικό (που τυχαίνει πλέον να είναι ο κάτοχος της περιουσίας των εταιριών) είναι αυτός που θα ζητήσει από το επικουρικό να αποδεσμεύσει λεφτά για να μας πληρώσει.
    Για να το κάνει αυτό, δυστυχώς θα χρειασθεί δικαστική απόφαση. Αυτό πρέπει να γίνει εντός του νόμιμου χρόνου, δηλαδή να υποβάλλουμε επίσημα τις απαιτήσεις μας εντός ενός χ χρονικού διαστήματος, αλλιώς χάνουμε και αυτό το δικαίωμα.
    Επαναλαμβάνω τον νδ 400/1970
    άρθρο 3
    "6. Τριάντα ηµέρες µετά την οριστική ανάκληση της άδειας λειτουργίας ασφαλιστικής
    επιχείρησης θεωρούνται αυτοδίκαια λυµένες όλες οι ασφαλιστικές συµβάσεις της, εκτός από
    αυτές των ασφαλίσεων ζωής, εφόσον µέσα στην πιο πάνω προθεσµία δεν έχει εγκριθεί από
    τον Υπουργό Εµπορίου τυχόν αίτηση άλλης ασφαλιστικής επιχείρησης περί αναδοχής του
    ασφαλιστικού της χαρτοφυλακίου. Τα καταβληθέντα µη δεδουλευµένα ασφάλιστρα
    επιστρέφονται. Τυχόν καταβληθείσες νόµιµες προµήθειες επιστρέφονται ή αναζητούνται από
    τον εκκαθαριστή.
    7. Με την οριστική ανάκλησης άδειας λειτουργίας ασφαλιστικής επιχείρησης ανακαλείται
    αυτοδίκαια η άδεια σύστασης και επέρχεται λύση της. "

    Η ΕΠΕΙΑ λοιπόν αποφάσισε :
    1. Να ανακληθεί οριστικά η άδεια σύστασης και λειτουργίας για όλους τους κλάδους της
    ασφαλιστικής εταιρείας με την επωνυμία «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΓΕΝΙΚΩΝ
    ΑΣΦΑΛΕΙΩΝ» και ΑΡ.Μ.Α.Ε 12858/05/Β/86/38, που της χορηγήθηκε με την υπ’ αριθμό 49239/4-9-
    1941 απόφαση του Υπουργού Εθνικής Οικονομίας (ΦΕΚ- Δελτίο Ανωνύμων Εταιρειών 279/9-9-1941)
    να χαρακτηρισθεί ως ασφαλιστική τοποθέτηση και να δεσμευθεί το σύνολο των περιουσιακών
    στοιχείων της εν λόγω εταιρείας, να τεθεί αυτή σε ασφαλιστική εκκαθάριση, σύμφωνα με τις
    διατάξεις των άρθρων 3 παρ. 3, 7 έως 9, 10 12α, 13γ, 17α έως17γ Ν.Δ.400/1970, όπως ισχύει.
    2. Να διοριστεί ο κ. Χαρίλαος Καφεντζής, δικηγόρος Αθηνών, Πανεπιστημίου 57, ως επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης και ο κ. Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης, δικηγόρος Αθηνών, Ιουλιανού 17,
    ως αναπληρωτής επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης, με διετή θητεία, αρχόμενη από την έκδοση της
    παρούσης απόφασης και αμοιβή ποσού 1500 ευρώ (μεικτά) μηνιαίως. Ο επόπτης της ασφαλιστικής
    εκκαθάρισης υποχρεούται να εφαρμόσει τις διατάξεις των άρθρων 10 και 12α του νδ 400/1970, όπως
    ισχύει, και έχει όλες τις αρμοδιότητες του εκκαθαριστή της Εταιρείας, μέχρι το διορισμό εκκαθαριστή.
    3. Να σφραγιστούν, κατά τα οριζόμενα στα άρθρα 826 επ. ΚΠολΔ, τα γραφεία της ασφαλιστικής ...

    To λινκ για τον νόμο είναι:
    http://www.google.gr/url?sa=t&source=web&ct=res&cd=1&url=http%3A%2F%2Fnomothesia.ependyseis.gr%2Feu-law%2FgetFile%2F%25CE%259D%25CE%2594%2B400%2B1970.pdf%3FbodyId%3D511&ei=9vbKSrfLNoeLsAbowNXiDg&usg=AFQjCNHYfAjqPX6a5txXXKJna-PplTYL0w

    ΒΣ

    ReplyDelete
  27. Δημήτρης Γ.6 October 2009 at 11:31

    ΑΕΧΓ Ειλικρινά δεν μπορώ να κάνω κάτι άλλο για να σε βοηθήσω. Βρήκα την ευκαιρία να μιλήσω 5 λεπτά με τον επόπτη και από όλα τα πράγματα που μπορούσα να ρωτήσω προτίμησα να διευκρινίσω το θέμα για τις συναδέλφους στα υποκαταστήματα. Ήμουν μπροστά όταν ο κος Καφετζής, επόπτης ΑΕΓΑ, υπαγόρευσε το κείμενο που διαβάζεις αν πας στο «σχετικά με τα υποκαταστήματα» . Ξέρω ότι η συμβολαιογράφος έχει πάρει πολλά κλειδιά από υποκαταστήματα στην Αθήνα και προφανώς από κάπου έχει πάρει εντολή (δεν πιστεύω να μπορεί ο καθένας να πάει σε κάποιον συμβολαιογράφο και να αφήσει τα κλειδιά με το έτσι θέλω).
    Επειδή οι καιροί είναι πονηροί όπως λέει και ο Τελικά μας έκατσε ο καθένας κάνει όπως καταλαβαίνει, εγώ παντός θα σου πρότεινα να πάρεις και ένα τηλ. Την συμβολαιογράφο.
    Σε παρακαλώ αν έχεις κάτι άλλο για το συγκεκριμένο topic να το γράψεις στην ενότητα «σχετικά με τα υποκαταστήματα»

    ReplyDelete
  28. ο_εκ_των_εσω6 October 2009 at 12:28

    Δημήτρη Γ. σε ευχαριστούμε πολυ

    Συανδελφισες συνάδελφοι
    δείτε και αυτό

    "ΟΜΑΔΙΚΕΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ
    (Ν. 1387/83, Ν. 1568/85 άρθρο 38, Ν. 2736/99 άρθρο 15 και Ν. 2874/2000 άρθρο 9)


    Ομαδικές θεωρούνται οι απολύσεις που πραγματοποιούνται από επιχειρήσεις ή εκμεταλλεύσεις, οι οποίες απασχολούν περισσότερες από 20 εργαζόμενους, εφόσον υπερβαίνουν κάθε ημερολογιακό μήνα τα οριζόμενα από το νόμο όρια, ήτοι:

    α) Επιχειρήσεις που απασχολούν από 20 και μέχρι 200 εργαζόμενους, επιτρέπεται να απολύσουν μέχρι 4 άτομα το μήνα.

    β) Επιχειρήσεις που απασχολούν πάνω από 200 εργαζόμενους επιτρέπεται να απολύσουν ποσοστό 2% και με τον περιορισμό να μη ξεπερνούν τους 30 εργαζόμενους το μήνα.


    Απολύσεις που γίνονται καθ’ υπέρβαση των ανωτέρω ορίων είναι ομαδικές και υπόκεινται στον έλεγχο των περί ομαδικών απολύσεων διατάξεων.


    Επιχειρήσεις που προτίθενται να πραγματοποιήσουν ομαδικές απολύσεις (καθ’ υπέρβαση των ως άνω ορίων) και προκειμένου αυτές να είναι έγκυρες, οφείλουν να ακολουθήσουν τη διαδικασία που ορίζεται στο άρθρο 5 του Ν. 1387/83 (π.χ. διαβούλευση με εκπροσώπους εργαζομένων, διατύπωση των διαβουλεύσεων σε πρακτικό, υποβολή του πρακτικού διαβουλεύσεων στο Νομάρχη ή Υπουργό Απασχόληση κατά περίπτωση).

    Εάν δεν τηρηθεί η ως άνω διαδικασία οι απολύσεις θεωρούνται άκυρες στο σύνολό τους.

    ReplyDelete
  29. ο_εκ_των_εσω6 October 2009 at 12:30

    επισης

    Κάθε αξίωση του μισθωτού για καταβολή ή συμπλήρωση της αποζημιώσεως του Ν.2112/1920 ή του Β.Δ.16/18.7.1920 είναι απαράδεκτη, αν η σχετική αγωγή δεν ασκηθεί (κοινοποιηθεί) εντός έξι μηνών από τότε που έγινε απαιτητή (Αρθρο 6 παρ.2 του Ν.3198/55). Η 6μηνη προθεσμία αρχίζει από την ημέρα της καταγγελίας της συμβάσεως εργασίας, αλλά εάν η αποζημίωση καταβάλλεται σε δόσεις, η 6μηνη προθεσμία αρχίζει από την ημέρα που κάποια δόση κατέστη απαιτητή (Α.Π.320/85).


    μηπως τελικά η επίσχεση εργασίας είναι η μόνη λύση?

    ReplyDelete
  30. μαλλον δεν εχεις καταλαβει τι λεει ο νομος

    ReplyDelete
  31. ο_εκ_των_έσω6 October 2009 at 13:37

    εσύ ανώνυμε που κάταλαβες για πες μας τι λεει?

    Ο τσαμπουκάς δεν είναι λύση...Καλά για πηγαινε από κει με 400 ατομα και με 2 κανάλια και με μομφες κατα των υπουργων να σου πω πως λυνεται το θέμα...

    Το θέμα είναι πολύπλοκο πιο πολυπλοκο απ οτι νομίζετε

    και σεις καθήστε εδώ να το συζητήσετε...ΠΟΛΙΤΙΣΜΕΝΑ...Ρε ΚΟΙΜΙΣΜΕΝΟΙ ΣΑΣ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΑ ΧΕΡΙΑ, ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΣΑΣ ΚΑΙ αντί να βγειτε να φωνάξετε ακούτε τον κάθε ανώνυμο εδώ μέσα που στην τελική δεν ξέρετε και για ποιον δουλευει?


    είστε hopeless δεν ξανασχολούμαι
    Καθήστε γράψτε στο INTERNET και δεξιά αριστέρα, πείτε και σε κανα φίλο σας και το βράδυ δείτε τα απ τις ειδήσεις

    ΞΥΠΝΑΤΕΕΕ ΡΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕΕ

    εγω ακολουθώ άλλο μέσο πια, βαρέθηκα εσεις για το παραμικρό δεν μπορείτε να συννενοηθείτε
    τελικά κάποιοι εδώ μέσα το πέτυχαν αυτό που ήθελαν

    ReplyDelete
  32. Egw proteinw na pame apo kei kai nai en anagki na tous xtisoume kai mesa
    den katalaba dil autoi giati mas petaksan eksw?

    ReplyDelete