Saturday 3 October 2009

Ενέργειες για την είσπραξη του "βοηθήματος" των 1000 Ευρώ

Συνάδελφοι, η συνάδελφος Χ.Κ. με ενημέρωσε για τη διαδικασία που πρέπει να ακολουθήσουμε για την είσπραξη των 1000 ευρώ μέσω του ΟΑΕΔ είναι η εξής.
  1. Από το ΙΚΑ της περιοχής μας ζητάμε βεβαίωση ενσήμων όπου την ίδια στιγμή μας τη δίνουν και είναι ενημερωμένη μέχρι 30/06/2009.
  2. Πάμε στον ΟΑΕΔ της περιοχής μας με τη βεβαίωση ενσήμων, εκκαθαριστικό εφορίας του 2009, φωτοτυπία της ταυτότητάς μας, και βιβλιάριο ασθενείας του Ι.Κ.Α. (πιθανόν να χρειάζεται ο Α.Μ.Κ.Α. που ήδη όμως μας έχει δοθεί και που είναι τυπωμένος επάνω στο αυτοκόλλητο της ανανέωσης ισχύος του βιβλιαρίου μας) και μας δίνει ένα παραστατικό για άνοιγμα λογαριασμού στην Ε.Τ.Ε. Αν έχουμε λογαριασμό την Ε.Τ.Ε. απλώς τους δίνουμε τον αριθμό λογαριασμού (ΙΒΑΝ).

Σημ. Όσοι παίρνουν από τον ΟΑΕΔ επίδομα παιδιών με κατάθεση του ποσού στην Ε.Τ.Ε. δίνουμε αυτό το λογαριασμό.

Τις παραπάνω ενέργειες γνωρίζω ότι τουλάχιστον ένας συνάδελφος τις έκανε και περιμένει την κατάθεση του ποσού. Προς το παρόν δε γνωρίζω το χρονικό διάστημα που απαιτείται για τη κατάθεση του ποσού.

(Πως το έλεγε στην ελληνική ταινία η Βουγιουκλάκη; Αμ δε περιμένω μόνο εγώ κυρ Ανέστη μου να πληρωθώ, περιμένει ο μπακάλης, ο μανάβης, ο φούρναρης ο χασάπης....)

8 comments:

  1. ο_εκ_των_έσω3 October 2009 at 10:56

    Φίλε μου καλέ, καλημέρα
    Στην κατάσταση του ΙΚΑ δεν αναγράφεται ο εργοδότης καθ όσον θυμάμαι, ούτε στην φορολογικη σου δήλωση αναγράφεται κατι τέτοιο
    Επίσης ο ΟΑΕΔ δεν έχει on line σύστημα για τους εργαζόμενους παρα μόνο για τους ανέργους και χωρίς καμία μηχανογραφική σύνδεση με το ΙΚΑ
    γιατί να μην βάλω εγώ φίλους και γνωστους να πάνε να εισπράξουν το χιλιάρικο? (κατάλαβες φαντάζεσαι το πνεύμα μου)

    Και εννοούμε τον ΟΑΕΔ Αμαρουσίου φαντάζομαι έτσι?

    ReplyDelete
  2. Όχι, στον ΟΑΕΔ της περιοχής σου.
    Μου είπαν ότι συνάδελφος πήγε ήδη, θα το επιβεβαιώσω τη διαδικασία και πάλι, και θα απαντήσω σε 10 λεπτά.

    ReplyDelete
  3. Τελικά για το ΟΑΕΔ δεν είναι σίγουρο αν είναι της περιοχής σου. Σόρρυ αλλά οι πληροφορίες στην αίθουσα σύνταξης είναι καταιγιστικές και δεν προλαβαίνουμε να διασταυρώνουμε όσο θα έπρεπε τις ειδήσεις....
    Θα προσπαθήσω αυτοπροσώπως τη Δευτέρα να ξεδιαλύνω το θέμα.

    ReplyDelete
  4. Κάπου άκουσα, ότι χρειάζεται και φωτοτυπία από το βιβλιάριο ΕΘΝΙΚΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ (αν έχεις ήδη λογ/σμο). Μόνο την πρώτη σελίδα, που φαίνονται τα στοιχεία. Το μεταφέρω απλώς, χωρίς να είμαι σίγουρος.

    ReplyDelete
  5. ο_εκ_των_εσω3 October 2009 at 15:50

    και ξαναρωταω πως φαινεται ΠΟΙΟΣ ειναι ο εργοδότης σου?

    ReplyDelete
  6. Απολυτο δικιο........Εχω ηδη παρει την κατασταση που δεν λεει τιποτα περι "ΑΦΕΝΤΙΚΟΥ" αλλα και στον ΟΑΕΔ της περιοχης μου δεν ξερουν τιποτα.Μου ειπαν οτιν μαλλον θα γινει απο Οαεδ της περιοχης της εταιρειας.
    Εγκυκλιο δεν ειχαν παρει μεχρι την Παρασκευη καμια

    ReplyDelete
  7. Τελικά ο ΟΑΕΔ της περιοχής μου καθώς και του Αμαρουσίου που ανήκει η Α.Π δεν έχουν ιδέα, δεν τους έχει έρθει καμμία εγκύκλιος.
    Ας ξεκινήσουμε τουλάχιστον με τα ένσημα απο το ΙΚΑ.

    ReplyDelete
  8. Υπάλληλος της ΑΕΓΑ απο υποκατάστημα .
    Έχει κάποιος κάνει αυτή τη διαδικασία στον ΟΑΕΔ ;
    Αφορά μόνο στο 1000ρικο ή γράφεσαι και στο ταμείο ανεργίας ;

    ReplyDelete