Monday 15 February 2010

Καλή Σαρακοστή

Από σήμερα μπαίνουμε και επισήμως σε περίοδο νηστείας. Μια περίοδος που ανεπίσημα, για πολλούς από μας άρχισε Σεπτέμβρη του 2009, για να μη πούμε ότι με τον τρόπο που πληρωνόμασταν τους τελευταίους μήνες που η Ασπίδα ψυχορραγούσε, συνεχίζουμε τη Σαρακοστή του 2009.
Η κακή μας μοίρα, μας βρήκε και σε μια περίοδο που και οι γενικότερες συνθήκες στη χώρα μας συνάδουν με το πνεύμα νηστείας και επιβάλλουν λιτότητα. Λιτότητα και επιτήρηση από αυτούς που όταν έπρεπε να δουν τι τους λέγαμε, τι στοιχεία τους στέλναμε περί άλλα τύρβαζαν.
Σκεφτείτε το πώς λειτουργούσαμε σα χώρα. Στέλναμε τα greek statistics στις Βρυξέλλες, κι αυτοί ναι μεν “υποπτευόντουσαν” ότι κάτι δε πάει καλά, αλλά έκαναν τη πάπια για δικούς τους λόγους (επανεκλογή Μπαρόζο, πρόσκαιρα οφέλη από κερδοσκοπικά παιχνίδια χρηματοπιστωτικών αλμπάνηδων κλπ.). Όταν κατάλαβαν πως κατάρρευση μιας χώρας στη ευρωζώνη, δε θα πέρναγε αβρόχοις ποσί και γι αυτούς, τότε σκέφτηκαν να δουν τι συμβαίνει και να επιβάλλουν μέτρα. Αν οι έλεγχοι των στοιχείων που στέλναμε κάθε χρόνο δεν ήταν "πλημμελείς", θα είχαν προλάβει τις εξελίξεις. Τα θύματα της όλης ιστορίας είναι γνωστό ποια είναι, ποιοί θα την πληρώσουν, εμείς, οι βαθειά νυχτωμένοι.
Μεταφέρετε τώρα την παραπάνω παράγραφο στα καθ΄ ημάς. Στέλναμε τα aspis statistics στην ΕΠΕΙΑ κι αυτοί ναι μεν “υποπτευόντουσαν” ότι κάτι δε πάει καλά, αλλά έκαναν τη πάπια για δικούς τους λόγους . Όμως, οι δικοί μας φωστήρες, αντί να προχωρήσουν σε μέτρα “επιτήρησης” δηλ. εποπτεία της εταιρίας με ενδεχόμενη αλλαγή διοίκησης ή άλλους τρόπους που ασφαλώς θα μπορούσαν να σκεφτούν, σκέφτηκαν το απλό, πονάει δόντι - βγάζει δόντι.
Τα θύματα της όλης ιστορίας, είναι γνωστό ποια είναι, ποιοί την πλήρωσαν, εμείς, οι βαθειά νυχτωμένοι. Το ακόμη χειρότερο είναι ότι, την ίδια λύση σκέφτονται και για τα επόμενα θύματα.
Δυστυχώς όμως οι υπαίτιοι των δεινών (και στις δύο παραγράφους) κυκλοφορούν ελεύθεροι….
(Σημ. τα ανωτέρω δεν είναι φυσικά ούτε οικονομική ανάλυση ούτε εμβαθυντικές σκέψεις ειδήμονα και ενδεχομένως, να μην αντέχουν καν κριτικής, αλλά απλοϊκοί παραλληλισμοί που έκανα ακούγοντας απλώς ειδήσεις. Και πάλι καλή Σαρακοστή.)

30 comments:

  1. Το καλό με την Σαρακοστή είναι ότι είναι αναμενόμενη η Ανάσταση ( και μάλιστα σε γνωστό χρονικό ορίζοντα ). Άντε να δούμε με εμάς τι θα γίνει.
    Καλή σαρακοστή, υγεία σε εσάς και τις οικογένειες σας και με μια δουλεία οι άνεργοι.

    ReplyDelete
  2. KALH SARAKOSTH SE OLOUS

    SE SXESH ME AUTA POU LES POIO PANW EXEI BOIKSIEI H AGORA GIA TIN ASPIS REAL ESTATE? PWS BRETHIKE KSAFNIKA ME MIAMISH FORA PANO TO XARTOFYLAKIO AKINHTWN KAI PROSLAMBANEI TOSO KOSMO?

    OPOIOS THELEI AS TOYS STEILE ENA BIOGRAFIKO H OTI ALLO EPITHYMEI EDW
    http://www.aspis-realestate.gr/index.php?option=com_jobline&Itemid=144

    KAI EDW TIS ERWTISEIS TOU

    info@aspis-realestate.gr

    MANTEPSTE POIOS EINAI GENIKO DIEY8INTIS...

    ReplyDelete
  3. @ ASC

    Καλά ρε συνάδελφε, πιστεύεις τις μακακίες που γράφει στα δελτία τύπου ο ανεψιός;
    Θα τη διαλύσει κι αυτή όπως εμάς.

    Πάντως στείλε κανα βιογραφικό, ειδικά αν είσαι γυναίκα έχεις πιθανότητες!

    ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ!

    ReplyDelete
  4. Αυξήσεις έως 8% στα ασφαλιστήρια ζωής, αναμένονται λόγω του Εγγυητικού Κεφαλαίου που δημιουργείται για την προστασία των ασφαλισμένων από το ενδεχόμενο νέων λουκέτων σε ασφαλιστικές εταιρίες. Μέσω του κεφαλαίου αυτού, θα αποζημιωθεί και ποσοστό των 250.000 ασφαλισμένων της "ΑΣΠΙΣ".

    Αντίθετοι με τη ρύθμιση που προωθεί η κυβέρνηση δηλώνουν οι ασφαλιστικές εταιρίες, που ζητούν να εγγυάται το δημόσιο για τις αφερέγγυες εταιρίες.

    AN KAI YPALLHLOS ASFALISTIKWN ETAIRIWN KAPOU 25 ETH ENA EXW NA PW STON KOSMO POU DIABAZEI TO BGLOG

    MAKRYA APO ASFALEIES, THA SAS FANE TA LEFTA SAS
    PROTHESMEIAKES KAI MEXRI EKEI

    GIA TIN ASPIS ESTATE PRIRA TILEFONO PRIN LIGO KAI ONTOS PROSLAMBANOUN
    PANTOS EDO STA DYTIKA PROASTIA EXOUN GEMISEI AFISES TOUS DROMOUS

    SWSTA-KOUKOU-ke ADAMOPOULE?

    ReplyDelete
  5. ΚΑΛΗ ΣΑΡΑΚΟΣΤΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ? ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ Ή ΘΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ? ΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΓΙΝΑΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

    ReplyDelete
  6. Εγώ πάντως θα ήθελα εδώ να αναφέρω ότι το θέμα της επιδότησης, έτσι όπως φτιάχτηκε η διάταξη είναι τουλάχιστον γελοίο. Εχω πάει μέχρι στιγμής σε πολλές εταιρίες για συνέντευξη και ΟΥΤΕ ΜΙΑ - Ουτε ασφαλιστική ούτε καμία άλλη θέλει να κάνει χρήση του μέτρου. Η απάντηση σε όλες τις περιπτώσεις είναι η εξής. "Ο νόμος είναι άχρηστος."

    Οπότε δώρο άδωρο...

    ReplyDelete
  7. ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΑΥΞΗΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΡΩΝ ΑΝΩ ΤΟΥ 8%. ΣΕ ΜΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΥ Η ΚΡΙΣΗ ΕΧΕΙ ΤΡΕΛΑΝΕΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ. ΤΕΛΙΚΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΟΥ Η ΖΩΗ ΜΟΥ;
    ΑΥΡΙΟ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΟΡΙΣΤΕΙ Ο ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ; ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΒΑΛΟΥΝ ΠΑΛΙ ΒΟΜΒΑ;
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΥ;
    ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΒΑΖΕΛΟΙ ΕΙΝΑΙ ΚΟΜΠΛΕΞΙΚΟΙ ΤΕΛΙΚΑ ΚΑΙ ΤΟ ΧΑΣΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑ;
    ΘΑ ΣΩΘΕΙ Η COMMERCIAL; ΓΙΑΤΙ Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΘΑ ΣΩΘΕΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΤΤ.
    ΕΙΔΑΤΕ ΟΜΩΣ ΔΙΑΦΟΡΑ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ ΜΕΤΑΞΥ ΤΡΑΠΕΖΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΑ. Η ΜΙΑ ΠΑΣΧΙΖΕΙ ΝΑ ΣΩΣΕΙ ΜΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Η ΑΛΛΗ ΕΚΛΕΙΣΕ 5 ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ. Η ΜΙΑ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ Η ΑΛΛΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΔΙΑΛΥΣΕΙ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟ. ΑΣ ΚΛΕΙΣΕΙ ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ 3-4 ΝΑ ΠΑΝΕ ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΡΑΤΙΚΕΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΕΣ -ΣΤΗΝ ΕΞΗΣ ΜΙΑ. ΟΣΟ ΤΟ ΚΟΙΤΑΖΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ, ΤΟΣΟ ΣΧΗΜΑΤΙΖΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΟΤΙ ΟΛΑ ΕΓΙΝΑΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΛΛΟ ΣΚΟΠΟ - ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΧΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ.

    ReplyDelete
  8. η αυξηση τζίρου ΠΒΠ είναι από 8%-15% σε σύνολο ΕΤΟΥΣ ενώ σε σύνολο ΕΞΑΜΗΝΟΥ που πρέπει να γίνει η μέτρηση και ακόμα καλύτερα τριμήνου (γιατί τότε κλείσαμε) η αύξηση κυκλου εργασιών είναι από 20- 45%!!!!!!!
    ενώ η απορρόφηση είναι στο 10% ΜΕ ΠΑΡΑΚΑΛΕΤΑ ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΣΤΑΝΙΟ και με πολλά τηλέφωνα κάθε μέρα από πλευράς των παιδιών εκεί.

    Εδώ και 3 μήνες γίνονται προσλήψεις από το παράθυρο όχι μόνο σε ξένες εταιρίες (που είναι και το λογικό αν το δούμε ψυχρά επαγγελματικά) αλλά και σε Επικουρικό και κρατικές.
    Μπαίνει μπαμπάς και βάζει γιο, κόρη, συγγενή κλπ κλπ ακόμα και σε ειδικότητες που υπάρχει πληθώρα απολυμένων, πόσο μάλιστα όταν τα άτομα που προσλαμβάνονται απέχουν παρασάγκας από την ειδικότητα που προσλαμβάνονται.

    Φτιάχνεται επικουρικο Ζωής και αν δεν απαρτίζεται 100% από ασπιδικούς θα είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ κατά την γνώμη μου.

    Δεν πάμε να κάνουμε καμιά...δεντροφύτευση λέω εγώ?

    ΝΤΡΟΠΗ!!!!!

    ReplyDelete
  9. Γραφεία ευρέσεως εργασίας χειρίζονται αυτή τη στιγμή ούτε λίγο ούτε πολύ 40-50 θέσεις στον ασφαλιστικό τομέα.
    ΠΧ Η ICAP μόνο ενεργώντας για μεγάλους πελάτες της (είτε ασφαλιστικη ελληνική είτε πολυεθνική εταιρία) χειρίζεται 10 θέσεις
    Και για όποιον δε με πιστεύει ας μπει μία στο site της ή στο καριερα να κοιτάξει

    3 underwriters, 1 γραμματέα, 2 λογιστές, 2 collection agents, 1 μηχανογράφο, 1 field sales consultant

    Δηλαδή οι Εταιρίες του ασφαλιστικού κλάδου ΠΡΟΤΙΜΟΥΝ να πληρώσουν έναν headhunter από 1.200- 2.500 ευρώ το κεφάλι από το να πάρουν έναν άνεργο της ασπίδας με επιδότηση.

    Και επαναλαμβάνω...για δενδροφύτευση κανείς? Όποιος θέλει δενδροφυτεύσεις, ξέρει που να απευθυνθεί, το έχει στο site της και το παρουσιάζει σαν προσφορά στην κοινωνία, ο εν λόγω σύλλογος/ένωση/gentlemen's club.

    ΝΤΡΟΠΉ!

    ReplyDelete
  10. @ASC
    Κούκου φίλε, σκέτο Κούκου, αν και δε θα μου έπεφτε άσχημα να είχα τη Πόρσε του Αδαμόπουλου. Ακόμα και με τη κρίση άμα τη πούλαγα κάτι δεν θα έπιανε;

    @Control

    Δεν τα είπαμε ότι το νομοσχέδιο "προστασίας" μας ήταν στημένο απο τη κολλητή Φάνη για να πέσει στα μαλακά ο Παυλάρας; Εσύ περιμένεις να προσληφθούμε λόγω του "κινήτρου";
    Πάιξε ΠΡΟΠΟ καλύτερα.

    Περιμένεις και να μας πάρουνε στο επικουρικό! Τα άνεργα της ΕΠΕΙΑ που θα τα βολέψουν τα καημένα;

    @ΠΒΠ
    Εδώ είναι ο ΚΟΥΚΟΥ! Ο βάζελος πάει να μας τρελάνει εφέτος.
    Η Commercial δεν ξέρω αν θα σωθεί αλλά αν τα Αγγλάκια είναι πραγματικά παράταση θα πάρει.

    @ ALL

    Η πρώτη φάση με το κλείσιμο της ΕΠΕΙΑ επιβεβαιώθηκε. Μένει τώρα να δούμε αν ο Παντελίδης μετακομίσει για τομεάρχης ασφαλιστικής εποπτείας στη ΤΤΕ

    Ρε παιδιά δε πάμε αύριο απο Ευελπίδων μεριά για περιφρούρηση; Θα μας φοβηθούν οι βομβιστές

    Όσο για τα λεφτουδάκια μας πολύ πηγαινε-έλα έχει ο Βλαχογιάννης στην ΕΠΕΙΑ αλλά ουσία τίποτα.

    Μ' αυτά και με τα άλλα με την απενταρία μου με βλέπω να ξαναγίνομαι Χριστιανός και να νηστεύω όλη τη Σαρακοστή.

    ReplyDelete
  11. GIATI RE FILE DEN ONOMATIZEIS TI EINAI AUTO POU LES?

    GIATI EGW MATHAINW OTI O PALAIOLOGOS KAI H PAREA TOU EXOUN DWSEI PROFORIKH EDOGIA STIS ETERIES NA MIN PROSLIFTHEI KANENAS THS ASPIDAS KAI KYRIWS APO THEISI EMPEIROU PROISTAMENOU KAI PANW.

    OI ETERIES STIS OPOIES PIGE AYTH H ENTOLH EPIDI EGW DEN KOLONO NA TA PO EINAI
    ALICO
    AXA
    GROUPAMA
    VICTORIA
    AGROTIKH
    MINETA
    INTERAMERICAN
    ATLANTIKI

    STO EPIKOURIKO MPENOUN OXI APO PARATHYRA ALLA KAI APO FOTAGOGOUS YPALLILOI, MESA SE ENA MINA PIRE DWDEKA ATOMA EKTOS ASPIDAS GEMISAME KOUMPARIES BASIKA EKEI MESA DEN KSETRW POION NA PROTOFTISO

    BPB THES NA MATHEIS TI GINETE ME TA LEFTA MAS. O PANTELIDIS GIA KAFE HTAN PROXTES STO DIONISO ME TON PSOMIADI. KSEKINISE TO ALISBERISI GIA TA AKINITA

    KAI O APO PANO TA BLEPI OLA KALA KAI OLA ANTHRIA OTI KILANE

    OTAN SAS FTYNOUN MIN KOITATE TON OURANO KAI LETE OTI BREXEI TIN EPOMENI FORA

    KAI OPOS LEEI KAPOIOS ALLOS ME APARADEKTO TROPO BEBEA MPE RE MPE (TO KSERETE TO ANEKDOTO ME TO LIKO FANTAZOMAI)

    NAI O VLAXOGIANIS PROSPATHEI NAI O SYLLOGS KAI H SYNTONOISTIKH TO IDIO ALLA LIGI TSIPA DILADI

    PROSOPARXIS MOU TO EIPE KATAMOUTRA..DEN PERNW ASPIDEOUS. BROMANE, ZEXNOUN POS TO LENE

    KOUKOU O ANTHROPOS DEN TIN EXEI KLEMENH,, ALLO PROSPATHW NA PW EDW

    ReplyDelete
  12. Κούκου
    1. δεν παίζω ποτέ τυχερά παιχνίδια
    2. δεν περίμενα τίποτα ειλικρινά και κυρίως όχι από την ελληνική ασφαλιστική βιομηχανία , όπως πολυ περισσότερο να προσληφθώ ή να "βολευτώ" σε κάποια θέση
    3. απ την άλλη όμως δεν μπορώ να βλέπω και στο ραδιόφωνο ή στην τηλεόραση να μιλάνε για αποκατάσταση των υπαλλήλων και το νόμο που βοηθά(!!!!) τις προσλήψεις ενώ δεν τον έχει διαβάσει κανείς τους.

    Είναι άλλο να ξέρεις τι σου γίνεται και άλλο να σε κοροιδευουν μπροστά στα μάτια σου. Μην τα μπερδεύεις

    ReplyDelete
  13. GIATI RE SY DE TO LES. GIATI DE MILATE KATHARA RE SEIS .
    GIA TO EPIPEDO.
    POIO EPIPEDO.
    POU AN PAS SE SYNEDRIO STELEXWN KAI DIAMESOLABUNTWN THS ASFALISTIKIS AGORAS NOMIZEIS OTI MOLIS MPIKES H STO ATHINWN ARENA H STO MAZONAKI APO TA NTYSIMATA.
    O ASFALISTIKOS KLADOS EINAI H DEN EINAI O KLADOS ME TIS MEGALYTERES APATES. EINAI. E TOI PERIMENATE LOIPON OI APATEONES NA FERTHOUN ENTIMA. DEN BLEPETE TI GINETE ME TO EPIKOUTRIKO ZOIS, FAGOTHIKE H EAEE KAI TA MELH THS NA KLISOUN THN ASPIDA KAI TORA LEEI DEN TO THELOUN ANADROMIKA. KALA TOUS EKANE O SAXINIDIS. OPOS AUTOI XOSANE TO AGGOURI SE 700 ATOMA ETSI TOUS TO EXOSE PISO TO YPORGEIO. OTI KANATE THA TO PLIROSETE KIRIOI

    APO TOUS HEADHUNTERS POUY LES FILARAKO, KSEREIS POSA STOMATA TRWNE. 30-70 EINAI H PROMITHIA GIA TO KATHE KEFALI. PLAKA KANEIS H SE ALLO KOSMO ZEIS. AFOU TA KSERIS KAI TA KSERETE OLOI GIATI DEN TA GRAFETE.

    ReplyDelete
  14. A KAI APO OTI EMATHA TO BARESE TO KANONI KAI O KATA TA ALLA EYIPOLIPTOS KOS ATHINEOS

    ReplyDelete
  15. @ASC

    Δυστυχώς δε μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου σχεδόν σε όλα.
    Ειδικά με την ντιρεκτίβα τα λέγαμε προχθές εδώ με τον μας έκατσε.
    Υπάρχει συνάδελφος που έστειλε βιογραφικό σε μία απο τις εταιρίες που αναφέρεις είναι ίσως ο μόνος στην Ελλάδα που ξέρει να κάνει τη δουλειά που ζητάνε και δεν τον πήραν ούτε τηλέφωνο.

    Διαφωνώ στο ότι πιστεύω ότι και ο Βλαχογιάννης είναι στο κόλπο, αλλά θέλει να μας ξεφορτωθεί δίνοντας ένα ξεροκόμματο.
    Επιμένω όμως ότι αλλού είναι το κουμάντο και έχουν κάνει τακίμι και πάνε να μας τα φάνε.
    Έχω και μια απορία ρε παιδιά.
    Τόσοι μνηστήρες για το κουφάρι της Commercial; Για την ΑΣΠΙΔΑ που ήταν πολύ καλύτερη και είχε και τη Commercial γιατί δε βρέθηκε κανείς;

    Παυλάρααααααα, τι μας κρύβεις αγόρι μου;

    Αθηναίος κανόνι; Τώωωωωωωρα. Ήταν μικρού διαμετρήματος όμως και το είχε αναλάβει ο απροσάρμοστος

    ReplyDelete
  16. @ Control

    Δεν μπερδεύω τίποτα φίλε, και όταν λέω "εσυ" αναφέρομαι σε όλους μας εδώ μεσα

    Επειδή ούτε και εγώ αντέχω τη παραπληροφόρηση που σερβίρουν επιμένω

    ΕΝΩΣΗ - ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ

    ReplyDelete
  17. ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΤΗ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ (ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΕ ΕΝΑ ΑΔΕΙΟ BLOG)

    ΜΗΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑΣ ΜΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΩΣ ΘΑ ΖΗΣΟΥΜΕ
    ΑΠΟ ΕΔΩ Κ ΕΜΠΡΟΣ;EMEΙΣ Κ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ;

    ΒΑΡΕΘΗΚΑ NΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ K ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

    ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ
    ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ;


    ΔΙΟΤΙ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ
    Κ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΟΛΟΙ ΚΑΙ Ο ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΓΙ ΑΥΤΟΣ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΜΙΛΩΝΤΑΣ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ ΘΕΤΙΚΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΝΩ ΔΕΝ KANEI ΤΙΠΟΤΑ.(ΞΕΡΕΙ ΑΥΤΟΣ ΓΙΑΤΙ ΜΙΛΑΩ).

    ΚΟΡΟΙΔΕΥΕΙ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ ΟΜΩΣ ΚΑΙ ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΖΕΙ ΤΟ BLOG Κ ΘΑ ΜΑΣ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ Κ ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥ

    ΔΕΝ ΕΙΣΑΙ ΠΑΡΑ ΕΝΑΣ ΑΤΟΛΜΟΣ ΔΙΚΗΓΟΡΑΚΟΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΝΑ ΔΩΣΕΙΣ ΛΥΣΕΙΣ ΣΕ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΠΑΙΤΟΥΝ ΠΡΟΣΟΧΗ Κ ΣΥΝΕΠΕΙΑ
    ΚΑΙ ΤΟ ΚΥΡΙΟΤΕΡΟ ΧΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΥΠΟΛΗΨΗ ΣΟΥ ΜΕΡΑ ΜΕ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ


    ΕΝΩΣΗ -ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΝΤΙΔΡΑΣΗ ΚΟΥΚΟΥ
    Κ ΤΩΡΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΚΟΙΜΗΘΕΙΣ ΗΣΥΧΑ....

    ΠΟΝΑΩ Κ ΤΑ ΓΡΑΦΩ ΜΗΠΩΣ ΞΥΠΝΗΣΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Κ ΜΠΕΙ ΠΑΛΙ ΣΤΟ BLOG Κ ΕΝΝΩΘΟΥΜΕ ΞΑΝΑ ΜΑΖΙ Κ ΘΥΜΗΘΟΥΜΕ
    ΤΟΥΣ ΣΤΟΧΟΥΣ ΜΑΣ

    ReplyDelete
  18. Αυτή τη στιγμή στο Extra 3 ο Σπίνος αναφέρει ότι οι ασφαλισμένοι ετοιμάζονται για κατάληψη στο σπίτι του Παύλου

    ReplyDelete
  19. TIPOTA, TIPOTA, TIPOTA

    PALI TIPOTA

    NAI EIMASTE PROBATA
    KAI AKOUME TON KATHE SYNDIKALISTH

    OI ALLOI ORGANONOTE KAI MEIS APLA KOITAME GIA ALLH MIA FORA

    GIA TON KONTO DEN EXW NA PW KATI THA TO BREI APO ALLOU AN DEN MAS PLIROSEI GRIGORA..

    PALIADELFH PSOMIADI THA STON KANOUME TON GIOKA, NOULA...PISOGLENTI THA STON KANOUME KAI TON GIO KAI TON ANEPSIO

    ReplyDelete
  20. TA YPONNOOUMENA GIA TOUS MPROSTARIDES TWN SYLLOGWN KAI TOUS DIKIGOROUS TA AKOUSATE, TA AKOUSATE?
    PIGATE KOROIDA STON ERGATOLOGO SAS?

    ReplyDelete
  21. Για να τελειώνουμε με το θέμα του Σπίνου.
    Χθες βράδυ, στο κανάλι extra3 και στην εκπομπή του Άρη Σπίνου παρουσιάστηκε μια διοικούσα επιτροπή ενός σωματείου ζημιωθέντων ασφαλισμένων της ασπίς πρόνοια. Το υπό ίδρυση σωματείο δεν έχει σχέση με το αντίστοιχο σωματείο των διαμεσολαβούντων της ασπίδας με παρόμοιο τίτλο.
    Ενώ στην αρχή της εκπομπής σχετικό τρέιλερ ανακοίνωνε ότι "ετοιμάζουν κατάληψη στη βίλλα του ψωμιάδη οι εξαπατημένοι ασφαλισμένοι" όποιος παρακολούθησε με σχετική ψυχραιμία την εκπομπή (όσο μπορείς να έχεις παρακολουθόντας το συγκεκριμένο δημοσιογράφο με παρελθόν τουλάχιστον περίεργο, κατηγορούμενο το 1996 για εκβιασμούς, διορισμένος στη διοίκηση ως αντιπρόεδρος στο κρατικό νοσοκομείο Νίκαιας από το Αβραμόπουλο το 2009 κ.λ.π.) θα είδε ότι αυτός παρακινούσε την πρόεδρο του υπό σύσταση σωματείου να κάνουν κατάληψη στη βίλλα ψωμιάδη και αποκλεισμό της ασπίς τράπεζας.
    Ο ίδιος, αν θυμάστε, τις πρώτες βδομάδες μετά το κλείσιμο της ασπίδας είχε καλεσμένο τον ψωμιάδη σε τηλεφωνική συνέντευξη όπου το ύφος του προς αυτόν κάθε άλλο παρά επιθετικό ήταν.
    Όταν πριν από δυο μήνες, αν θυμάμαι καλά, έβγαλε έναν ασφαλισμένο παραπληγικό, και παρενέβει ένας συνεργάτης του ψωμιάδη και είπε ότι θα του καλύψει το ποσό της αποζημίωσής του, πάλι εκθείασε την ευαισθησία του και την ανθρωπιά του ψωμιάδη.
    Μέχρι πρόσφατα φιλοξενούσε τους διαμεσολαβούντες της ασπίδας και τους στήριζε, ενώ εχθές, εφιστούσε τη προσοχή των ασφαλισμένων να σταθούν μακριά από αυτούς (δεν άκουσα συνάδελφε asc αναφορά σε μπροστάριδες συλλόγους) και τους κατηγορούσε ότι ενώ ήξεραν ότι ο ψωμιάδης κλέβει, αυτοί πουλούσαν τα προιόντα του. Δεν θυμάμαι αυτά να τα έλεγε στους διαμεσολαβούντες όταν τους καλούσε την εκπομπή του.
    (Ο Επενδυτής του Σαββάτου αναφερόμενος στη συγκέντρωση της προηγούμενης εβδομάδας στη Μ.Βρετανία έγραφε ότι τελικά οι ασφαλισμένοι θα διαχωρίσουν τη θέση τους από τους διαμεσολαβούντες λόγω αντικρουόμενων συμφερόντων).
    Εν πάσει περιπτώσει, δυο πράγματα απασχολούν εμάς. Δουλειά για όλους, και τα χρήματά μας. Αυτά διεκδικούμε, γιαυτά παλεύουμε.

    ReplyDelete
  22. Με τις αποδείξεις μισθοδοσίας υπάρχει καμία εξέλιξη; Έχουν ξεκινήσει και έρχονται οι δηλώσεις.
    Υπόψιν είναι πλήρως παράνομο αν οι αποδείξεις μισθοδοσίας γράφουν πάνω έστω και μία δραχμή από αυτά που πραγματικά λάβαμε. Σε διαφορετική περίπτωση έχουμε το δικαίωμα, πηγαίνοντας στην εφορία που ανήκουμε να καταγγείλουμε την εταιρία και τον επόπτη εκκαθάρισης ότι εκδίδει πλαστά φορολογικά στοιχεία

    Με το νόμο της επιδότησης δεν μπορεί να αλλάξει κάτι; είναι τελείως άχρηστος, καμία εταιρία δεν θέλει να τον χρησιμοποιήσει. Υπάρχει καμιά σκέψη για διευκρινιστική, πάνω στο νόμο;

    ReplyDelete
  23. TELIKAMAS DEN ME ENDIAFEREI TO PAREL8ON KANENOS.
    8A XRISIMOPOIISW KAI TON DIABOLA AKOMA AN XREIASTEI NA PARO TA LEFTA MOY, H AKOMA XEIROTERA AN EINAI TH DINATOTHTA KAI TON KOUGIA AKOMA.
    DEN ME ENDIAFEREI STI PAROUSA FASH OUTE TI KAPNO FOUMARI O DIMOSIOGRAFOS OUTE TIPOTA. AIMA ZITAEI KAI GIATI OXI NA TOU TO DWSOUME.

    ME NOIAZEI OMOS POU H PROSPATHIA STAMATISE KAI H ENIMERWSH EPISIS.

    MILISE ANTHORPOS TIS SYNTONISTIKIS STI MEGALI BRETANIA APO OTI BLEPW EDW STO INSURANCE DAILY.
    TI EIPE, POIES DRASEIS EXOUN LIFTHEI TIPOTA KAMIA ENHMERWSH.

    O TELIKA MAS EFAGE EXEI MALLON DIKIO OPOS KAI O KOUKOU

    ReplyDelete
  24. @ASC
    "...AIMA ZITAEI KAI GIATI OXI NA TOU TO DWSOUME...."
    Δεν πιστεύω στη αυτοδικία αλλά αν θες αίμα μπορείς να απευθυνθείς η να προσχωρήσεις σε κάποια από τις παρακάτω οργανώσεις
    Επαναστατικός αγώνας, σέχτα επαναστατών, Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς - Φράξια Μηδενιστών, Αντάρτικη Ομάδα Τερροριστών,Λαϊκή Θέληση,Ενέδρα,ΟΠΛΑ κλπ ή στη τελική φτειάξε μια μόνος σου, πέτα μολότωφ (στείλε αν θες mail μπορώ να σου δώσω και οδηγίες κατασκευής) κι αν είσαι τόσο γενναίος κάντα. Αν τελικά καταφέρεις να πάρουμε έτσι τις αποζημιώσεις, σου χαρίζω και τη δική μου, σε βεβαιώ δεν είναι καθόλου ευκαταφρόνητη, αντίθετα μάλιστα.
    Όσο για τη προσπάθεια εσύ που βλέπεις ότι σταμάτησε; Ή η ενημέρωση; Είπαμε ότι όταν έχουμε κάτι νεότερο, θα το γράφουμε.
    Στη Μεγάλη Βρετανία ναι, απεύθυνε ένα σύντομο χαιρετισμό ένα μέλος της συντονιστικής, θα έπρεπε να κάνει κάτι άλλο; Να μιλήσει για "προνόμιο" σε ασφαλισμένους; Θα άκουγε στη καλύτερη περίπτωση όσα άκουσαν και οι ασφαλιστές, με τους οποίους τελικά οι ασφαλισμένοι χώρισαν τα τσανάκια τους.
    (Αλήθεια εσύ ο αγωνισταράς, πως έλειψες απ τη συγκέντρωση;)
    Λοιπόν για να τελειώνουμε με τις αντιπαραθέσεις που μόνο σκοπό έχουν την επίδειξη διαδικτιακής μαγκιάς, κάτι τελευταίο, αν γνωρίζεις ελληνική γραφή, γράφε ελληνικά μη μας βγάζεις (και) τα μάτια, διαφορετικά όσα μηνύματα είναι σε γρικλις θα διαγράφονται.

    ReplyDelete
  25. Σήμερα ολοκληρώνεται τυπικά η περίοδος αύξησης μετοχικού κεφαλαίου κατά 80 εκατ. ευρώ της Commercial Value.

    Η οποία όπως όλα δείχνουν θα είναι άκαρπη.

    Και το ερώτημα που τίθεται είναι τι θα κάνει η ΕΠΕΙΑ με την Commercial.

    Θα χορηγήσει παράταση στην ανεύρεση στρατηγικού επενδυτή, μετά και την εκδήλωση ενδιαφέροντος από Borodino και AnaCap ή θα αποφασίσει την ανάκληση αδείας λειτουργίας της ασφαλιστικής;

    Κάθε Πέμπτη το Δ. Σ της ΕΠΕΙΑ συνεδριάζει. Και σύμφωνα με πληροφορίες άτυπη συνεδρίαση θα διενεργηθεί και σήμερα.

    Όσα έγιναν τις τελευταίες ημέρες κάνουν το κλίμα να δείχνει βαρύ για την Commercial.

    Η απόφαση του Τ. Τ. να εκδηλώσει ενδιαφέρον για την απόκτηση αδιάθετων μετοχών της Aspis Bank εικάζεται από την αγορά ότι έγινε κατόπιν κυβερνητικής παρότρυνσης.

    Επομένως, η κυβέρνηση δεν «ενθουσιάζεται» από την ιδέα Borodino και AnaCap να αποκτήσουν – μέσω της Commercial – το 35% της Aspis Bank.

    Η απόφαση της κυβέρνησης αποσυνδέει την Aspis Bank από την Commercial Value

    Το ζήτημα, πλέον, για την Commercial είναι αν η κυβέρνηση θα αντέξει τις ζημιές από το λουκέτο μιας ακόμη ασφαλιστικής.

    Ζημιές που διαχέονται και είναι υπολογίσιμες σε… ευαίσθητες στην συγκυρία δραστηριότητες.

    Μπρος γκρεμός και πίσω ρέμα, δηλαδή.

    Το πιθανότερο σενάριο, από την στιγμή που η ΕΠΕΙΑ έχει επιβάλει ήδη παύση έκδοσης νέων ασφαλιστηρίων είναι να μην ληφθεί σήμερα απόφαση ανάκλησης αδείας.

    Το ότι η ΕΠΕΙΑ απορροφάται από την Τ. τ. Ε παρέχει «αφορμή», όπως και ότι πρέπει να διευθετηθεί σειρά εκκρεμοτήτων όπως π.χ. άλλες δραστηριότητες του ομίλου Advantage στην Ελλάδα.

    ReplyDelete
  26. πηγη κέρδος και μέτοχοι

    "Την παραπομπή σε δίκη στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων για την κατηγορία της πλαστογραφίας του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΑΣΠΙΣ, Π. Ψωμιάδη, εισηγείται ο εισαγγελέας Πρωτοδικών, Β. Ιωαννίδης.

    Η υπόθεση αφορά την εγγυητική επιστολή ύψους 550 εκατ. ευρώ που προσκόμισε στην Επιτροπή Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης ο Π. Ψωμιάδης προκειμένου να μην κλείσει η ΑΣΠΙΣ.

    Σημειώνεται ότι ο κ. Ψωμιάδης είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του στον 13ο τακτικό ανακριτή, με εγγύηση 100.000 ευρώ, και τον περιοριστικό όρο της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα. "

    ReplyDelete
  27. Αδέλφια,
    ο μας έκατσε μιλαει λογικά. Ναί πρέπει να ενωθουμε, να ξαναδυναμώσουμε τη φωνή μας και να αλληλουποστηριχτούμε.
    όσο για το Σπίνο είναι γνωστό λαμόγιο, εκβιαστής και μαλάκας.
    Εμείς νομίζω ότι έχουμε την αξιοπρέπεια και το μέγεθος να κτυπήσουμε μεγαλύτερη πόρτα και να προβάλουμε όχι μόνο τα αιτήματα μας αλλά και το χρονικό της αδικίας εις βάρος μας.
    Θα μου πείτε αυτά δεν πουλάνε. Κι όμως νομίζω ότι πουλάνε άμα τα συνδυασουμε με όσα ζήσαμε στο πετσί μας και απο το Παυλάρα και απο τα λαμόγια της ΕΠΕΙΑ. Τότε θα τα κάνουν όλοι πάνω τους.
    Αφήστε το Σπίνο για τα λουλούδια (αυτόν αφορούσε χτες η μπηχτή) γιατί αυτοί του αξίζουν μαζι με τη παλαβιάρα που βάζω στοίχημα ότι θα κατέβει για βουλευτίνα με τίποτα οικολόγους-αφροδισιολόγους κλπ.
    Η ψευτοεπανάσταση δεν θα βάλει τα λεφτά στο λογαριασμό μας, η μεθοδική οργανωμένη μαζική δράση θα τα βάλει. Εκτός αν πιστεύετε ότι ο νόμος (που είναι εις βάρος μας) και οι παντελιδο-Βλαχογιάννηδες (που είναι πισαμένοι απο το Παυλάρα) αλλάζουν μόνο με απειλές μέσα απο το blog.
    Παίζεται χοντρό παιχνίδι και ο παυλάρας είναι απο πίσω. Μη τους αφήσουμε να κάνουν όύτε ένα βήμα!
    Τα λουλούδια φωνάζουν για να καλύψουν το κόλο τους, αλλά αυτοί είναι οι πρωτεργάτες του εγκλήματος και μας έχουν φάει τα λεφτά μας. Πόσα χρωστάνε ξέρετε;
    Οι της συντονιστικής καλά κάνανε και εμφανίστηκαν στη Μ. Βρετανία. Άμα δεν πηγαίνανε και δε μιλάγανε πάλι θα τους βρίζαμε.

    @ ASC
    Μπορεί να μείναμε 3-4 αλλά κάνουμε για πολλούς. To blogging είναι τρόπος ζωής και έκφρασης.

    @ Control

    Φίλε κανονικά θα πάρουμε βεβαιώσεις για τα χρήματα που έχουν γραφτεί στα βιβλία και έχουν αποδώσει και εισφορές (δηλ μεχρι 21/9). Στο έχω ξαναγράψει. αν κάποιος σύμβουλος σου λεει άλλα πες του να διαβάσει καλά. Πρακτικά όμως δε μας κάνει ούτε ζέστη ούτε κρύο για λόγους που εξήγησα σε άλλο post.

    Όσο για την παραπομπή του Παυλάρα για την εγγυητική που να δείς τα άλλα που τον περιμένουν.

    Άρα τα αναπάντητα ερωτηματικά που έχω και θα επανέλθω είναι θα τη βγάλει καθαρή ή όχι η Commercial; Αν της δοθεί παράταση γιατί δεν μαζευόμαστε να διαδηλώσουμε για άνιση μεταχείριση. Εκεί τους κάνανε όλα τα χατήρια μέχρι τώρα. Τους πληρώνουν κανονικά, παραιτήσανε την άχρηστη διοίκηση, διορίσανε νέα με εργαζόμενους και τον Αυγουλέα (είναι σαν τη Κοκα Κόλα - πάει με όλα αυτός!) που παραιτήθηκε προχτές και διορίστηκε χτες, εξετάζουν και τα αιτήματα των ρώσικων πλυντηρίων κλπ.
    Εμάς γιατί τέτοια μεταχείριση; Τι έκανε ο φουκαράς ο Παυλάρας; Το ζορίσανε το παιδί και στην απόγνωση του φώναξε όλη την ανθοδέσμη να του βρεί λύση. Και τα λουλουδάκια του φέρανε μια πέτσινη εγγυητική. Αυτή του φέρανε αυτήν έδειξε...Σιγά μην έβαζε λεφτά. ο εγκέφαλος του ανηψιού δεν ήταν προγραμματισμένος για κάτι τέτοιο :) :) ;)
    Aς του δίνανε μια παράταση του παιδιού μήπως έβρισκε καμμιά γνήσια.
    Και την ιμιτασιόν εγγυητική τη πληρώσαμε εμείς με κανά δυό μηνιάτικα.

    Το δεύτερο αναπάντητο έίναι τι θα κάνει η ομαδάρα σήμερα;

    ReplyDelete
  28. Ο τελικά μας έφαγε έγραψε
    "ΒΑΡΕΘΗΚΑ NΑ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ K ΚΑΝΟΝΤΑΣ ΕΠΙΔΕΙΞΗ ΠΝΕΥΜΑΤΟΣ

    ΕΧΕΙ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ
    ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ;ΓΙΑ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ;"


    Άμα είχαμε πρόταση θα τη κάναμε πρώτα στον εαυτό μας. Αν μας βαρέθηκες τι να σου κάνω; Μπορείς να μας απατήσεις με άλλο blog.

    αν δε σου αρκεί η πρόταση για συσπείρωση και έξυπνη μαζική αντίδραση τι να σου κάνω; άμα ήμουνα πιό έξυπνος θα ήμουνα Παυλάρας

    ReplyDelete
  29. Αντε παλι με τον σύμβουλο

    Εχεις ενα μοναδικο ταλέντο να βάζεις λέξεις στο στόμα κάποιου που δεν τις είπε...

    Δεν ξέρω τι μισθό έπαιρνες εσυ αλλα αν εμένα στις αποδοχές του 2009 μου προσθέσουν τις 21 ημέρες, τι υπολοιπόμενες και το δώρο χριστουγέννων ΧΑΝΩ ΤΟ ΑΦΟΡΟΛΟΓΗΤΟ οπότε ξέρω καλά για τι μιλάω.

    Άσχετο τι έχει γραφτεί στα βιβλία το πραγματικό γεγονός είναι που μετράει (η απόδοση χρηματων)

    ασε που αν δεχτεις τετοια εκκαθάριση είναι σα να εχεις παραδεχτεί ότι τα πηρες τα χρήματα

    ReplyDelete
  30. ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ

    Βιογραφικό και ποδαράτο. Αυτό κάνω εγώ αυτό κάνουμε και οι περισσότεροι διότι ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΜΕΧΡΙ ΣΤΙΓΜΗΣ...ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ

    ReplyDelete