Tuesday 23 February 2010

Απεργία Τετάρτη 24/2/2010

Την Τετάρτη 24/2/2010 η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ έχουν προκηρύξει 24ωρη γενική απεργία με αιτήματα την απόκρουση των Νεοφιλελεύθερων Συνταγών, της Λιτότητας και των Ασφαλιστικών Ανατροπών με κεντρικό σύνθημα:
«ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΟΥΣ
ΠΑΝΩ ΑΠ’ ΤΙΣ ΑΓΟΡΕΣ!»
Εμείς, άνεργοι και εργαζόμενοι, με το μοναδικό όπλο που έχουμε στα χέρια μας θα πρέπει να στηρίξουμε και να συμμετάσχουμε στην απεργία και στη προσυγκέντρωση στις 11:00 π.μ. στην διασταύρωση των οδών Λ.Αλεξάνδρας και Μαυροματαίων.
Ζητάνε από τους εργαζόμενους να "βάλουμε πλάτη" και να στηρίξουμε τα μέτρα αφήνοντας αλώβητους αυτούς που έχουν σημαντικές ευθύνες για τη δεινή θέση που βρίσκεται η χώρα μας.
Αν όμως, μόνο εμείς, γυρίσουμε να "βάλουμε πλάτη" πολύ φοβάμαι, ότι δε θα περιοριστούν στη πλάτη μας αλλά, για μια ακόμη φορά, θα προχωρήσουν και λίγο χαμηλότερα απ τη μέση μας.

22 comments:

  1. ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΞΕΡΕΤΕ?
    ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ?

    ReplyDelete
  2. Η ΙΝΤΕΡΣΑΛΟΝΙΚΑ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ ΤΗΣ ΕΧΕΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ ΟΤΙ ΖΗΤΑΕΙ ΑΤΟΜΑ

    ReplyDelete
  3. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  4. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  5. NAI NAI PIGENETE STIN EPOMENH ETERIA POU THA KLEISEI

    TI EGINE PALIKARIA MOU PIGATE ME TO PAME SIMERA? GONAKSATE? A RE KOUTOXORTO POU TROTE.

    RE EXEI PESEI KOUBENTA APO THN EAEE NA MIN PROSLABOUN KANENA ASPIDEO...PARTE TO XAMPARI, SAS KOROIDEUOUN RE

    ReplyDelete
  6. TREKSTE ILITHIOI NA STEILETE BIOGRAFIKA STIN OMOSPONDIA TO FAKELOMA POU EXETE FAEI APO THN EAEE DEN LEGETE

    ReplyDelete
  7. asc
    ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ Μ ΕΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ Ο
    ΕΑΥΤΟ ΣΟΥ
    ΤΡΕΞΑΜΕ ΕΧΟΝΤΑΣ ΕΝΑ ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΑΙΣΘΗΜΑ ΓΙΑ
    ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΗ Κ ΑΓΩΝΑ

    ΠΟΛΥΤΙΜΟ ΣΥΝΑΙΣΘΗΜΑ ΛΟΙΠΟΝ
    ΕΚΤΟΣ ΕΑΝ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΙΣ
    ΚΑΤΙ ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΕΙΡΩΝΙΑ

    ReplyDelete
  8. ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ CV ΤΙ ΜΑΘΑΙΝΕΤΕ;
    ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΤΙ ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΚΑΛΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ


    ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΑΠΕΖΑ ΜΑΘΑΙΝΩ ΟΤΙ ΣΩΘΗΚΕ ΑΠΟ Τ.Τ

    ReplyDelete
  9. ΑΛΛΑ ΝΕΑ

    Ο ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΚΟΛΛΗΣΕ
    ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ
    ΚΑΜΜΙΑ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΑΚΟΜΑ Κ ΣΤΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ

    ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΤΟΝ ΠΙΕΖΟΥΜΕ
    Κ ΜΑΛΛΟΝ ΕΙΝΑΙ ΑΤΟΛΜΟΣ ΕΚ ΦΥΣΕΩΣ

    ReplyDelete
  10. ΝΑΙ ΡΕ ΦΙΛΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΔΟΥΛΕΥΑ ΚΑΙ ΖΟΥΣΑ, ΣΕ ΠΑΡΑΤΗΡΩ ΜΕΡΕΣ ΤΩΡΑ ΟΛΟ ΕΙΡΩΝΙΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΙ ΞΕΡΟΛΑΣ. ΜΑΛΛΟΝ ΚΑΘΕΣΑΙ ΟΛΗ ΜΕΡΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΝΩΝΥΜΙΑ ΣΟΥ ΓΡΑΦΕΙΣ Μ......Σ.
    ΣΗΚΩ ΤΡΑΒΑ ΚΑΙ ΨΑΞΕ ΓΙΑ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΑΣΕ ΗΣΥΧΟΥΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ. ΚΑΙ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΕΣ ΜΟΥ ΕΧΕΙΣ ΣΠΑΣΕΙ ΤΑ ΝΕΥΡΑ.........

    ReplyDelete
  11. Για την C.V. σήμερα Πέμπτη έχει συνεδρίαση η ΕΠΕΙΑ, δεν ξέρω αν θα πάρει κάποια απόφαση, γεγονός είναι ότι λόγω της επικείμενης κατάργησής της, δεν τους βλέπω πολύ ζωηρούς.
    Για την τράπεζα, θα δείξει.
    Για το θέμα των αποζημιώσεων, όσον αφορά την ΑΕΑΖ, ο κ.Βλαχογιάννης έχει στείλει τις καταστάσεις στην ΕΠΕΙΑ του ζητήθηκαν κάποιες διορθώσεις-διευκρινήσεις και τις ξαναέστειλε προχθές. Μάλλον θα ακολουθήσει και η ΑΕΓΑ, μη ξεχνάμε ότι εκεί υπάρχει και ο επόπτης χαρτοφυλακίου. Όσο για τα λεγόμενα το ASC τα αφήνω ασχολίαστα. Δεν ξέρω ποιός είναι και τι θέση είχε στην Ασπίδα, αλλά να θυμίσω ότι απ τα στοιχεία που έχουμε (για 320 περίπου άτομα της Ασπίδας) γύρω στους 130 δουλεύουν, με τη συντριπτική πλειοψηφία τους σε ασφαλιστικές.
    Αν τώρα λόγω της θέσης που είχε, έχει πέσει "σύρμα" να μη τον προσλάβουν πουθενά αυτό δε το γνωρίζω.

    ReplyDelete
  12. ΜΙΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΙΚΗ ΕΡΩΤΗΣΗ - ΣΤΟΥΣ 130 ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΚΑΙ ΣΤΗ ΑΣΠΙΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΝ ΕΠΟΠΤΗ;
    ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΤΗ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΡΑΣΗ - ΔΗΛΑΔΗ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΧΕΙ ΠΕΣΕΙ "ΣΥΡΜΑ" Η ΑΠΛΩΣ ΚΑΝΕΙΣ ΜΙΑ ΕΙΚΑΣΙΑ;
    ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΙΣΗΜΗ ΘΕΣΗ ΤΟΥ ΕΠΟΠΤΗ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΕΠΙ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ;

    ReplyDelete
  13. Στους 130 συναδέλφους περιλαμβάνονται αυτοί του Επικουρικού, όχι όμως οι απασχολούμενοι υπό τον επόπτη στην Ασπίδα.
    Για το "σύρμα" που γράφω, αναφέρομαι μόνο στον συνάδελφο asc, γιατί αυτός λέει τα περί "σύρματος", "φακελώματος" κλπ. Άλλοι συνάδελφοι, ακόμη και διευθυντές, έχουν προσληφθεί από άλλες εταιρίες, άρα ίσως ο συγκεκριμένος να έχει αντιμετωπίσει τις δυσκολίες που ο ίδιος περιγράφει αν και οπως έχει γράψει ο ίδιος ήδη δουλεύει εκτός ασφαλσιτικής αγοράς.

    ReplyDelete
  14. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  15. Δεν μπορώ να καταλάβω τι λες ρε φίλε ACS. Αλήθεια σου λέω δεν βγάζω νόημα. Είχα δώσει το βιογραφικό μου την πρώτη μέρα που μας τα ζήτησε η συντονιστική. Από το βιογραφικό μου έχω δεχτεί τρεις προσφορές για δουλειά. Η μία εταιρεία ήταν η Ευρωπαϊκή Πίστη ( εκεί βοήθησαν και τα καλά λόγια ενός πρώην συνάδελφου που είδη είχε πιάσει δουλειά εκεί), η δεύτερη είναι η εταιρεία που εργάζομαι (τα είπαμε ότι οι καιροί είναι πονηροί οπότε ονόματα δεν λέμε) και τέλος μόλις χτες με πήρε τηλέφωνο και κάποιος από την Αιγαίον Ασφαλιστική.
    Δεν μπορώ να δεχτώ με τίποτα ότι έχει πέσει σύρμα για τους ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ της ασπίδας. Επίσης αισθάνομαι υποχρέωση στα παιδιά που έκατσαν και έστειλαν όλα τα βιογραφικά στις εταιρείες (δουλεύοντας για κοινό καλό) την ώρα που εγώ έψαχνα για δουλεία (θεμιτό θα πει κανείς) κοιτώντας μόνο την πάρτη μου.

    Με χαρά μου είδα προχτές άλλους δύο από Ασπίδα να δίνουν Interview στην εταιρεία που είμαι και πλέον για μένα είναι φανερό. Οι ασφαλιστικές εταιρείες ουσιαστικά δεν έχουν δεσμευτεί για κανέναν. Με την αργοπορία που δείχνει το κράτος σε διορισμούς εποπτών κλπ εκείνο το περίφημο ότι θα μεταφερθούν τα συμβόλαια και μαζί τους και οι εργαζόμενοι που τα υποστήριζαν, έχει πάει περίπατο. Αυτό που ισχύει είναι ότι οι εταιρείες όταν έχουν ανάγκες για κάποια θέση ρίχνουν μία ματιά στα βιογραφικά που έχουν και αν κάποιος τους κάνει, κάνουν την πρόσληψη ( ξεχάστε μέτρα ΟΑΕΔ αυτά είναι άχρηστα).

    ReplyDelete
  16. KALA EKTOS TWN ALLWN EISTE KAI TYFLOI EIPA EGW POUTHENA OTI DEN DOULEUW? EIPA OTI DEN DOULEUW STON ASFALISTIKO XWORO PIA

    KAI NAI SE ORISMENES THESEIS EXEI PESEI SYRMA OSO KAI NA MHN TO PARADEXESTE

    ReplyDelete
  17. ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ με συγχωρείς αλλά εγώ ΘΑ ΤΟ ΣΧΟΛΙΑΣΩ γιατι θίγομαι προσωπικά.

    ACS πρώτα απ' όλα θα σε παρακαλούσα να μην με ξαναπιάσεις στο στόμα σου. Ούτε "φιλαράκι" σου είμαι ούτε τίποτα τέτοιο. Και πριν απευθυνθείς σε κάποιον καλό θα ήταν να ξέρεις και που μιλάς και σε ποιον απευθύνεσαι, δεν είμαστε όλοι ίσα και όμοια. Εντάξει;

    Και καλό θα ήταν να μην βάζεις στο στόμα μου λόγια που δεν έχω πει. Είμαι πολυ συγκεκριμένος και πολυ ακριβολόγος και πολυ λεπτομερής όταν μιλάω. Ποτέ δεν έχω πει ότι τα παιδια του συλλογου της ομοσπονδίας και της συντονιστικης δεν βοηθάνε. Αντιθέτως ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΚΑΝΟΥΝ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΔΕΞΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΒΟΗΘΗΣΕΙ ΠΟΛΛΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ. ΄

    Ναί σίγουρα υπάρχουν και εταιρίες που σε συγκεκριμένες θέσεις κάπου κολλάνε όπως πχ στην δική μου, αλλα δεν θα καθήσω να ασχοληθώ με κάποιον μεγάλο πχ σε ηλικία τον οποίο τον διόρισε η εταιρία όπως κάνουν όλες οι ασφαλιστικές, ο οποίος ήταν περαστικός από το επάγγελμα μου και η άποψη του για τον εσωτερικό ελεγκτή είναι ότι πρέπει να είναι αστυνομικός. Τόσα ξέρουν τόσα λένε. Δεν τους αδικώ είναι άσχετοι με το επαγγελμα απλά.

    Από την άλλη αγαπητέ "συνάδελφε" που αμφιβάλλω και αν είσαι, έχω να σου πω απλά μην ανησυχείς, θα φας και εσύ από τα έτοιμα τώρα που θα αποζημιωθούμε.

    Γεμίσαμε μαγκιά και αντριλίκι από το blog που ενημερώνει απλά τον κόσμο. Όμως δεν σας θυμάμαι όλους εσάς που το παίζεται μάγκες, και τόσο "άντρες" ειδικά το τελευταία εξάμηνο και κυρίως όταν πέρνατε τηλέφωνα και παρακαλάγατε να μην γραψω ότι είχα βρει.

    Όπως επίσης δεν σας θυμάμαι και τώρα σε όλο αυτό το τρέξιμο που ρίξαμε.

    Αντε γιατί σαν κατι τετοιους σαν εσένα κατήντησε η ελλάδα να έχει αυτα τα χάλια που έχει. Μαγκιά να φάνε και οι κότες. Αλλα ουσιαστική βοήθεια ΠΟΥΘΕΝΑ.

    Και επιεδη όπως λες δουλεύεις και σε άλλο χώρο θα διαπιστώσεις την διαφορά που προσωπικά επειδή ειμαι συνολικά 20 χρόνια στην αγορά, την βοήθεια που δώσανε τα παιδιά της ομοσπονδίας στο κοσμο δεν την έχω δει σε κανένα συνδικαλιστικό όργανο. Τράβα να δεις την γλυκα τώρα σε δικαιώματα της τάξης των εμπορο-υπαλλήλων ή των μεταλλο βιομηχανιών να δεις την γλύκα.

    ReplyDelete
  18. ΕΣΚΑΣΕ ΤΟ ΚΑΝΟΝΙ
    COMMERCIAL
    http://www.nextdeal.gr/press_item.php?therid=3448

    ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ

    ReplyDelete
  19. Δεν ειναι απλά πληροφορίες τώρα ενημερώθηκε ο κοσμος της κομερσιαλ οτι ανακλήθηκε η άδεια της εταιρίας. Μόλις με ενημέρωσαν.

    ReplyDelete
  20. Και να σκεφτεί κανείς ότι περίμεναν βράδυ να το ανακοινώσουν!!!!! Καθαρόγραφαν την απόφαση στις 8 το βράδυ!!!!

    ReplyDelete
  21. Συνάδελφοι από Commercial
    Καλώς ήρθατε στο club !!!

    Κουράγιο γιατί ο δρόμος είναι μεγάλος και θα διαπιστώσετε πως ό,τι και αν κάνετε οδηγεί μόνο σε αδιέξοδο. Θα το βιώσετε και εσείς. Όπως και εμείς πέντε μήνες τώρα το ζούμε καθημερινά.

    Ειλικρινά στεναχωριέμαι διότι μέσα στην ομάδα της Commercial, ανήκουν και άτομα προερχόμενα από τη Nordstern Colonia Hellas, με τα οποία είχα τη τιμή να είμαι συνάδελφος προ 18ετών.
    Στην ωραία εποχή της N.C.H. που όλοι μαζί γινόμασταν μια ομάδα και με αλληλοβοήθεια βγάζαμε εις πέρας τη δουλειά μας, με κέφι και χωρίς γκρίνιες. Και μετά κάποιες Παρασκευές βράδια «καιγόταν» η ταράτσα της Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Και εκείνος ο γείτονας, ο γεράκος, φώναζε για τη μουσική……………
    Αχ ρε Παυλάρα που αγόρασες μια κυρία και τη κατάντησες γαϊτανάκι.
    Τέλος πάντων. Το σταματάω εδώ γιατί με πήρε το συναίσθημα και οι συνάδελφοί μου από την Ασπίς, μπορεί και να με χλευάζουν.
    Εδώ είναι άλλο blog. Εδώ κατηγορούμε τους συλλόγους, τη συντονιστική, το συνάδελφο που βρήκε δουλειά, τον διευθυντή που ήξερε, την καθαρίστρια που δεν ήξερε, αλλά ποτέ τον εαυτό μας ……… που βλέπαμε τη καταιγίδα να έρχεται και δεν κάναμε τίποτα.
    Τουλάχιστον εσείς στην Commercial το παλέψατε.

    ReplyDelete
  22. ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΚΑΤΑΡΧΑΣ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗ CV ΚΟΥΡΑΓΙΟ. ΣΗΜΕΡΑ ΠΗΓΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΓΙΑ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΕΚΑΝΑ ΚΑΙ ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΤΩΝ ΕΝΣΗΜΩΝ ΓΙΑ ΤΟ 2009 ΣΑΣ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΩ ΔΙΟΤΙ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΕΝΣΗΜΑ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΑΡΑ ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΑΝΑΜΕΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΠΟΣΑ ΣΤΟΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟ ΜΑΣ. ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ ΩΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΣ ΤΟ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙ.

    ReplyDelete