Wednesday 10 February 2010

ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΝΑ

Με μεγάλη επιτυχία έγινε χθες Τρίτη 9/2/10 η Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στην Ασπίς Πρόνοια. Παρά το γεγονός ότι η ώρα έναρξης ήταν σχετικά νωρίς (5 μ.μ.) η αίθουσα της ΟΤΟΕ γέμισε από συναδέλφους, πολλούς από τους οποίους είχαμε καιρό να δούμε.
Θα κάνουμε μια σύντομη περίληψη των όσων ειπώθηκαν για όσους δεν κατάφεραν να έρθουν.
Ο συνάδελφος Α.Σ. έκανε μια σύντομη εισαγωγή και στη συνέχεια η πρόεδρος του Σ.Υ.Α.Ε. ανέφερε τα όσα έχουν γίνει ως τώρα καθώς και τα επόμενα βήματα.
Συνοπτικά εκτός από τα γνωστά (1000ρικο, δέσμη μέτρων ΟΑΕΔ, 2,5 μισθούς, επαφές με δικηγόρους για την επιλογή του νομικού εκπροσώπου, συγκέντρωση, αρχειοθέτηση σε CD και διανομή βιογραφικών, επικοινωνία με ΟΑΕΔ για πρόγραμμα επανακατάρτισης, προβολή των θέσεων και αιτημάτων μας σε Μ.Μ.Ε, πίεση για ένσημα ΙΚΑ, συνεννοήσεις με τράπεζες και ΟΤΟΕ για δάνεια, επικοινωνία με συναδέλφους για διαπίστωση της εργασιακής τους κατάστασης κλπ) αυτά τα οποία τώρα τρέχουν, είναι η απορρόφηση των εργαζομένων, η πίεση για καταβολή των οφειλομένων και ο προγραμματισμός του προγράμματος επανακατάρτισης του ΟΑΕΔ.
Εδώ να πούμε ότι αρκετοί συνάδελφοι εξέφρασαν το παράπονο ότι δε μιλήσαμε με όλους στο τηλέφωνο για να δούμε αν δουλεύουν. Να σας θυμίσουμε (όπως είχαμε γράψει και στο blog) ότι αν κάποιος συνάδελφος ξέραμε σίγουρα ότι δουλεύει ή ότι δεν δουλεύει, δεν επικοινωνούσαμε μαζί του. Επίσης, αν κάποιος μας έλεγε ότι στην εταιρία που δουλεύω τώρα είναι ακόμη ο χ, ψ, ζ, είναι λογικό ότι δεν θα καλούσαμε κι αυτούς. Μερικούς πάλι δεν τους βρήκαμε. Πιστεύουμε πάντως ότι σε μεγάλο ποσοστό έχουμε μια πολύ σαφή εικόνα σχετικά με τους συναδέλφους.
Στη συνέχεια ο πρόεδρος της ΟΑΣΕ ενημέρωσε σχετικά με τις εξελίξεις των τελευταίων ημερών (και ωρών). Κατά πρώτον, οδεύει στη λύση του το θέμα της πληρωμής των απασχολούμενων υπό τον επόπτη και κατά δεύτερον σχετικά με τη καταβολή των οφειλομένων.
Για την ακρίβεια είπε ότι στη τελευταία συνάντηση μεταξύ του προέδρου, γενικού γραμματέα και εποπτών, υπήρξε συμφωνία ότι μόλις ξεπεραστούν “τεχνικά” και “διαδικαστικά” προβλήματα και με δεδομένο ότι νομικά και οικονομικά δεν υπάρχουν (και για τις δυο εταιρίες), θα ξεκινήσει η όλη διαδικασία.
Ήδη, λίγες ώρες πριν τη συνέλευση, ενημερωθήκαμε ότι η συνάδελφος της μισθοδοσίας, θα στείλει άμεσα στην ΕΠΕΙΑ καταστάσεις που αφορούν τον Σεπτέμβρη και το δώρο Χριστουγέννων για την ΑΕΑΖ και αμέσως μετά, μόλις ετοιμάσει τις καταστάσεις, για τις αποζημιώσεις. Αμέσως μετά θα ακολουθήσει και η ΑΕΓΑ την ίδια διαδικασία.
Απομένει να δούμε όλα αυτά στη πράξη.
Είμαστε σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση για να δούμε αν όλα αυτά θα συνεχίσουν να γίνονται με τον ίδιο ρυθμό που τώρα αρχίζουν να τρέχουν.
Η ενότητα που εκφράστηκε στη χθεσινή μας συγκέντρωση, η αγωνιστικότητα μας με συγκεκριμένες δράσεις και στοχευμένες παρεμβάσεις σε ανθρώπους που μπορούν να μας ικανοποιήσουν πιστεύουμε ότι θα φέρουν αποτέλεσμα. Κι αν δε φέρουν, εδώ είμαστε και θα είμαστε.

38 comments:

  1. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΝΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΩ ΔΗΛΩΣΗ

    ReplyDelete
  2. Μόλις μάθουμε θα ενημερώσουμε καθώς επίσης και για τα αυτοκόλητα του ΙΚΑ, πως θα μπορεί να γίνει η παραλαβή τους, τα οποία έχουν ήδη αποσταλεί στα κεντρικά της Κηφισίας

    ReplyDelete
  3. ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΝΕΩΣΗ ΤΟΥ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟΥ ΤΟΥ ΙΚΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΥΠΟΚ.ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΑΝΗΚΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΤΟ ΑΝΑΝΕΩΣΟΥΝ. ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΕΤΣΙ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΩ, ΔΙΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΕΙΑ ΚΑΙ ΑΝ ΤΑ ΠΑΡΟΥΝ ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΙΑ!!!!!!!!

    ReplyDelete
  4. Φίλε "ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ" μια παρατήρηση

    για φέτος ακόμα ισχύει η αυτοτελής φορολόγηση στις αποζημιώσεις απόλυσης αν δεν απατώμαι

    για του χρόνου εντάσσεται στο εισόδημα
    εμάς οι βεβαιώσεις μισθοδοσίας για το έτος 2008 τι θα περιλαμβάνουν? Ακόμα δεν έχουμε κάτι έτσι δεν είναι?

    ReplyDelete
  5. H φορολόγηση στις αποζημιώσεις απόλυσης θα εξακολουθεί να φορολογείται αυτοτελώς με το γνωστό 20%. (πιστεύω ότι δεν κάνω λάθος).

    ReplyDelete
  6. ΥΠΑΡΧΕΙ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΙΝ ΤΗ ΛΗΞΗ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΑΓΩΓΗ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ;

    ReplyDelete
  7. Άγνωστο. Μόλις μαθαίνουμε νεότερα θα σας ενημερώνουμε για τη εξέλιξη της πορείας της υπόθεσης.

    ReplyDelete
  8. ΒΑΣΕΙ ΦΟΡΟΛΟΓΙΚΗΣ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑΣ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΛΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΗ ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ ΠΟΥ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟΥΝ ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΝΤΑΙ ΑΥΤΟΤΕΛΩΣ ΜΕ 20%. ΑΥΤΟ ΦΥΣΙΚΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΗΚΕ ΣΗΜΕΡΑ ΑΛΛΑ ΟΠΟΙΟΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΤΟ ΨΑΧΝΕΙ ΛΙΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

    ReplyDelete
  9. Η αποζημίωση φορολογείται αυτοτελώς με 20% αλλά τα πρώτα 20000 είναι αφορολόγητα.
    Π.χ αποζημίωση 100.000 μικτά, τότε τα καθαρά είναι 20000+(100000-20000)*80%= 84000
    Αποζημιώσεις μη ληφθείσης αδείας αθροίζονται στην αποζημίωση απόλυσης και στο συνολικό ποσό ισχύει ο ανωτέρω τύπος.

    Επίσης σε ερώτημα που αφορά τις βεβαιώσεις αποδοχών θεωρώ ότι

    1. Θα πάρουμε βεβαιώσεις εισοδήματος μέχρι 21/9/2009 με τους αναλογούντες φόρους, παρακρατήσεις κλπ άσχετα με το αν τα έχουμε πληρωθεί (που δεν τα είχαμε ) μέχρι 31/12/2009.
    Όσοι δούλεψαν στην εκκαθάριση, επικουρικό κλπ θα πάρουν βεβαίωση και για τους μισθούς που αφορούν τη περιόδο που δούλεψαν, πάλι άσχετα με το αν τα είχαν εισπράξει ή οχι.

    Πλάκα πολυ θα έχει με τους διευθυντές που θα τους χορηγηθεί βεβαίωση εισοδήματος πόλύ μεγαλύτερη απο αυτά που έχουν πληρωθεί (μέχρι Μάιο 2009).
    Επίσης κάτι που ισχύει για όλους
    Μπορεί και να πάρουν λεφτά πίσω απο την εφορία αν είναι στη κλιμακα 5-7 χιλιάδες γιατί ηαπρακράτηση υπολογίζεται βάση ετησιποιημένου εισοδήματος οπότε αν κάποιος έπαιρνε 14 μισθούς μπορεί να έφθανε στο κλιμάκιο του 40% ενώ αν πάρει βεβαίωση μέχρι Σεπτεμβριο μπορεί να φθάνει στο 30%. Βέβαια μετά θα συνυπολογισθούν και λοιπές εκπτώσεις - απαλλαγές ή πρόσθετα εισοδήματα. αντίστοιχα ισχύει για μικρότερες κλίμακες αποδοχών αλλά με μικρότερη επίδραση.
    Εδώ όμως που έχουμε φτάσει και ένα κατοστάρικο μετράει.

    ReplyDelete
  10. Είχα πάει και Μ. Βρετανία. Κοσμοσυροή, ο Σαχινίδης απών, έστειλε ένα μακάκα να κόψει κίνηση, λαμόγια της δεξιάς και της ακροδεξιάς πρώτη μούρη και φυσικά ο Παντελίδης ο Βλαχογιάννης και οι λοιποί συγγενείς.
    Τι μας είπαν; ο ένας πάλι τάχωσε στον άλλον, πρακτικά αναγνώρισαν τη μαλακία - ετσι κατάλαβα εγώ - του να κλείσουν τις εταιρίες χωρίς να υπολογ΄σιουν την επόμενη μέρα, ο δε Παντελίδης στη κοσμάρα του ( ή νομίζει ότι εμείς είμαστε στη δική μας) ότι υπάρχουν καμμιά 250αριά εκατομμύρια - λιγότερα είπε αλλά άφησε κάτι για το παζάρι - και δε φτάνουν για όλους.

    Καταλάβατε τώρα τι σας έγραφα τόσες μέρες ότι τάχουνε κάνει τακίμι και θα μας αφήσουν με το πουλί στο χέρι;

    Όταν μαζεύονται 2-3 χιλιάδες "ζημιωθέντες" και κάνουν σωματείο και όλοι παρευρίσκονται, τι συμπεριφορά περιμένετε για εμάς που μείναμε τρείς και ο ....κουκου;

    ΑΣ ΕΝΩΘΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΟΥΜΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ, ΜΑΖΙΚΑ, ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ ΚΑΙ ΕΠΙΜΟΝΑ

    ReplyDelete
  11. παιδιά, λάθος διατύπωση συγχωρέστε με...η ερώτηση είναι αυτή.
    "εμάς οι βεβαιώσεις μισθοδοσίας για το έτος 2008 τι θα περιλαμβάνουν? Ακόμα δεν έχουμε κάτι έτσι δεν είναι?"

    Κουκου σε ευχαριστώ για την ανάλυση αυτό ήθελα

    Ανέφερε ρε συ συνάδελφε, ή όποιος ξέρει, ότι πάρθηκε απόφαση για ποινική δίωξη κατά της προσωπικής περιουσίας του Ψωμιάδη με ομαδικές αγωγές. Μου το μετέφερε και κόσμος που πήγε εκεί αλλά και το ανέφερε το σκαι μολις πριν 1 λεπτό. Εμείς γιατί δεν το κάνουμε, δεν το καταλαβαίνω, προσωπικά ο εργατολόγος δεν με έπεισε. Όλοι μας πάθαμε πολλαπλη ζημία η οποία δεν περιορίζεται μόνο σε ότι πάθαμε τότε αλλα σε κάθε ημέρα που μετράει που δεν βρίσκουμε δουλειά πάμε πίσω.
    Εαν το δικαστήριο κρίνει τον βασικό μέτοχο ένοχο για απάτη, δεν καταλαβαίνω γιατί να μην στραφούμε μαζικά εναντίον του, εξαπατηθήκαμε ούτως ή άλλως, σωστά?

    ReplyDelete
  12. Δυστυχώς, στην Ελλάδα, οι νομικοί δεν έχουν μετοχική ή εταιρική η χρηματιστηριακή παιδεία με αποτέλεσμα, η εξαπάτηση υπαλλήλων/εργαζομένων/μετόχων μειοψηφίας/προμηθευτών να οργιάζει.

    Γνωρίζω ότι αυτο πού ζητώ είναι από δύσκολο εώς αδύνατο...

    ReplyDelete
  13. Προσωπική περιουσία του ψωμιάδη; Το άλλο με το Τοτό το ξέρεις;
    Τα προσωπικά τα είχαν δεσμεύσει εδώ και χρόνια οι εφορίες, στα εταιρικά του ό,τι υπήρχε το δέσμευσαν οι δικηγόροι του Διαμαντόπουλου αλλά μάλλον δεν φτάνουν και έτσι έκανε προχθές επίθεση ο δικηγόρος στο ΣΚΑΙ κατά της οικογένειας του.

    Σίγουρα όμως μπορούμε να βρούμε κάποιο παράθυρο για να χτυπήσουμε.

    Οι "εργατολόγοι" είναι βούτυρο στο ψωμί του παυλάρα. Έχει γερές πλάτες και δικηγόρους.
    Εμείς είμαστε μπατίρια.

    Σίγουρα μπορούμε κάτι να κάνουμε αλλά και ο καλύτερος δικηγόρος θέλει στοιχεία και μάρτυρες.
    Εμείς πέρα απο ευχολόγια, αναθέματα και παπαρολογίες τι στοιχεία μπορούμε να μαζέψουμε; Εσύ είπες ότι λόγο δουλιάς κάτι έχεις. Αν πιστεύεις ότι και κάποιος άλλος έχει κάτι που μπορεί να βοηθήσει ουσιαστικά ανάφερε τον.
    πολλά μικρά λιθαράκια μαζί ίσως καταφέρουμε να φτιάξουμε ένα πύργο

    ReplyDelete
  14. Ξεχάστηκα φίλε,
    η απάντηση μου πιό πάνω αναφερόταν σε αυτά που θα γράφουν οι δηλώσεις-βεβαιώσεις κλπ. μάλλον λοιπόν απάντησα στο σωστό ερωτημα.
    Επίσης σε αυτό που έγραψε ο φίλος ΠΒΠ θέλω να πώ ότι αυτό ισχύει (το 20% δηλαδή) για δεδουλευμένα προηγουμένων χρήσεων κλπ τα οποία προέκυψαν κυρίως απο δικαστική απαίτηση. Για παράδειγμα (που ισχύει για όλους εμάς) αν υπάρχει άκυρη απόλυση λόγο μη καταβολής αποζημίωσης, αν κερδίσουμε στο δικαστήριο θα έχουμε να παίρνουμε και άλλα χρήματα για μισθούς. Αυτά άμα και όταν τα πάρουμε κάποια χρόνια μετά πάνε με 20%.
    όσο για αυτά που λέει ο ΣΚΑΙ για ομαδικές αγωγές κλπ, θα συμβούν στο μέλλον. Προς το παρόν τίποτα πέρα απο Διαμαντόπουλο, άρα ίσως έχουμε χρόνο

    ReplyDelete
  15. "...Την προσεχή Τρίτη 16 Φεβρουαρίου θα διορισθεί απο το δικαστήριο η προσωρινή διοίκηση στην Commercial Value μετά από τον αγώνα δρόμου που επιδόθηκαν οι εργαζόμενοι..."

    ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΚΟΤΕΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΑΥΤΟ ΕΧΕΙ ΣΗΜΑΣΙΑ.....

    ReplyDelete
  16. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  17. Φίλε άνεργε δεν είναι το ίδιο. Σε εμάς λεφτά υπήρχαν, και επενδυτής υπήρχε που θα έβαζε τα μισά. Άλλο τι πήγε και έκανε στο τέλος ο μεγάλος και πως άδειαζε καθημερινά τα ταμεία με αλληλοχρεώσεις λογαριασμών, πως γυρνούσε τα κλασσικά σε άσσετ για να παρακρατούν τις προμήθειες οι δικοί του ασφαλιστές, πως γύριζαν επιταγές κάτω στο κατάστημα. Εδώ ολη η ΔΥΠ και τα είχε κάνει τόσο μπαχαλο που μια βεβαίωση προμηθειών δεν είχαν βγάλει σωστά. Τόσο εμένα όσο συναδέλφων που είχαμε κάνει κάποιες ασφάλεις (τις οποίες εγω τις έκοψα άρων άρων πέρυσι τον Μάη) άλλα αντί άλλων ποσά έβγαλε για προμήθειες (τα οποία βέβαια και ποτέ δεν τα πήραμε έτσι?) . Το due dilligence που λες είχε ξεκινήσει και γινόταν, ξένοι και νομικοί και αναλογιστές είχαν έρθει και ψάχναν τα πάντα και πληροφοριακό δελτίο είχε φτιαχτεί και όλα. Λεφτά σε εμάς ΥΠΗΡΧΑΝ αλλά φαγώθηκαν. Είχε στηθεί ένα ολόκληρο σύστημα το οποίο την τελευταία στιγμή δούλεψε με τις μηχανές στο φουλ. Τέλοσπαντων.

    Ότι διαβάζουμε για την CV είναι ακόμα προθέσεις, τα ΔΣ με τους μετόχους δεν αλλάζουν έτσι εύκολα.

    Εμείς και να θέλαμε τι θα κάναμε με την τότε κατάσταση? Θες να σου πω? ΤΙΠΟΤΑ. Βέβαια θα μου πεις δεν προσπαθήσαμε. Αλλά όταν 20 άνθρωποι, ΕΙΧΑΜΕ πάρει τηλ το ΣΕΠΕ και το ΙΚΑ το ξέρεις ότι υπηρχε εντολή επί της προηγουμενης κυβέρνησης να μην γίνεται κανένας έλεγχος? Για 5 χρόνια στο κομμάτι της εργατικής νομοθεσίας υπήρχε τεράστια ασυδοσία. Αυτό δεν στο λέω εγώ, αλλά υπάλληλος από τα κεντρικα του ΣΕΠΕ που το παραδέχτηκε ότι υπήρχε τόσο προφορική όσο και Γραπτή Εντολή να μην προχωράν σε ελέγχους.

    Στην κασίδα μας έμαθε η ΕΠΕΙΑ και η κάθε ΕΠΕΙΑ. Διότι ο συγκεκριμένος ελεγκτικός μηχανισμός αποτελείται από νομικούς και κανένας νομικός σε αυτή την χώρα δεν γνωρίζει παραπάνω πράγματα. Σε εταιρίες που έχω δουλέψει και στην δική μας ξέρεις πόσες φορές είχα πιάσει τους νομικούς μας να λένε πραγματικά αρλούμπες και να μην ξέρουν για τι μιλάνε? Και αυτό γιατί πολυ απλά οι περισσότεροι εξ αυτών ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΓΝΩΣΕΙΣ. Το μόνο που έχουν και κατέχουν είναι οι δικολαβικοι μηχανισμοί σε διαδρόμους και άιθουσες που τους βοηθουν να κάνουν τη δουλειά τους. Οι περισσότεροι εξ αυτών είναι ΑΧΡΗΣΤΟΙ.

    Εγώ θα έλεγα το άλλο. Ας προβληματιστούμε με το ποσοι ήταν στη συγκέντρωση ασφαλιστών και πελατών και το πως συμπορεύονται και ας δούμε τα δικά μας χάλια που 80 νοματαίοι ήμασταν πάλι τις προάλες αντί να μην χωράμε να γεμίσουμε την αίθουσα. Και μάντεψε, οι ίδιες φάτσες πάλι.

    Υπάρχουν και σε εμάς διοικητικά όργανα στην ΕΕ που μπορούμε να προσφύγουμε.

    Και κάτι τελευταίο, εμάς μας τσάκισαν στην κυριολεξία και μας διέλυσαν με τις μη πληρωμές και την ανασφάλεια. Η CV όπως βλεπεις, όχι μόνο απλήρωτη είναι αλλά οι υπάλληλοι πήραν και αναπροσαρμογες μισθου το καλοκαιρι που μας πέρασε. Για αυτό σου λέω, δεν είναι το ίδιο φίλε μου. Το πιο πιθανό είναι αν βγαίναμε εμείς τότε στον δρόμο η ΕΠΕΙΑ να έπαιρνε πιο σκληρά μέτρα για "προστασία του καταναλωτή" άσε που η πολιτική ηγεσία τότε, έφτανε στο τέλος της και είχαν επιδοθεί στο να αρπάξουν ότι μπορούν, οπότε δεν την ένοιαζε. Το ξέρεις ότι όταν πήγαν οι άλλοι στα υπουργεία ουτε ΣΤΥΛΟ δεν βρήκαν να γράψουν? Και θα δίναν σημασία σε μένα και σένα και σε άλλους 100 γραφικούς (γιατί τόσοι θα μαζευομασταν πάλι)

    ReplyDelete
  18. Εκ παραδρομής έγραψα ότι τα αυτοκόλητα του ΙΚΑ πήγαν στην Κηφισίας. Δεν ισχύει αυτό, ζητώ τη συγνώμη σας, μόλις έχουμε νεώτερα θα σας ενημερώσουμε.

    ReplyDelete
  19. Για τα αυτοκόλλητα, μπορείτε να πάτε στο ΙΚΑ που ανήκετε, στο μητρώο, και να σας θεωρίσουν εκεί το βιβλιάριο. Και θα ισχύει μέχρι το Φεβρουάριο του 2011. Αν δε κάνω λάθος πρέπει να έχετε τουλάχιστον 100 ένσημα μέσα στο 2009, για να θεωρηθεί. Δεν χρειάζεστε τίποτα άλλο πέρα από το βιβλιάριο σας για να γίνει αυτό.

    ReplyDelete
  20. ΦΑΝΤΑΖΟΜΑΙ ΚΟΣΜΟΣ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΑΚΩΣΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΟΡΘΩΣΕΙΣ "ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ".
    ΕΥΤΥΧΣ ΠΟΥ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΕΙΝΑΙ ΝΩΡΙΣ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΝΩΡΙΣ ΚΑΙ Η ΝΗΣΤΕΙΑ - ΕΧΟΥΜΕ ΔΙΑΚΑΙΟΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΝΕΧΟΜΕΝΑ ΟΣΠΡΙΑ

    ReplyDelete
  21. Ρε παιδιά να πετάξω ένα άσχετο;

    Αν, λέω άν, αύριο μεθάυριο σκάσει μύτη κανένας υποψήφιος επενδυτής (τώρα που δεν έχει ραμαζάνι) και σώσει τη Commercial φαντάζεστε τι έχει να γίνει;

    θα μείνει με το πιπί στο χέρι το Τ.Τ, θα πάθει πέμπτο εγκεφαλικό ο Βάσης κλπ, και τότε θα ξυπνήσει ο Σαχινίδης και θα μας πεί για την αποτελεσματικότητα της κυβέρνησης στο να βρεί ξένους επενδυτές αυτές τις δύσκολες ώρες κλπ μακακίες.

    ....μετά συνειδητοποίησα ότι είχα πέσει απο το κρεβάτι!

    Έτσι έπεσαν και τα παληκάρια της commercial που έβγαλαν και ανακοίνωση ότι εξ αιτίας των αγώνων τους θα διοριστεί προσωρινή διοίκηση!

    Καλά ρε παιδιά, αλλά μεταξύ κατεργαρέων ειλικρίνεια. Το το ότι πήρε σήμα ο αρχιπρασινοφρουρός και κολλητός του -ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ- Βιδάλη να εγκαταλείψει το σκάφος, και έμεινε ο Αυδής και ο κούκος (όχι ο κούκου οκ?) και αναγκαστηκά έπρεπε να γίνει γενική συνέλευση ή να ληφθεί απόφαση πρωτοδικείου για διορισμό προσωρινής διοίκησης μέχρι τη γενική συνέλευση (αν προκάμει) μας το σερβίρετε για επιτυχία;
    Ο αγώνας δικαιώθηκε συνάδελφοι! Έπεσε η διοίκηση που έφερε την εταιρία σε αυτό το χάλι.
    Εσείς παλιό Yesmen δεν ξέρατε τίποτα. Το λάμπρο δεν τον βλέπατε να μπαινοβγαίνει και να παίρνει σε βαλίτσες τα λεφτά. Το Βιδάλη που μοίραζε παραγωγή όπου του έδιναν μίζα δεν τον βλέπατε. όταν παίρνατε αυξήσεις το καλοκαίρι που εμείς ήμασταν νηστικοί ήταν γιατί τις αξίζατε! Φυσικά τις αξίζατε ρε αφού φάγατε 90+80=170 μύρια σε ένα χρόνο! ξέρετε απο που ήταν αυτά ρεεεεεε; Απο τη τσέπη μας. του παυλάρα εταιρία δεν ήσασταν; Πήρε τίποτα απο τα δικά σας ταμεία;
    Αλήθεια ο παραιτημένος βιδάλης μπαινοβγαίνει εκεί μέσα και τι τίτλο έχει μπορείτε να μας πείτε παλιογλύφτες; Πόσα πήρε φέυγοντας και πόσα παίρνει τώρα;
    Αντε ρε ....
    Αν φοράτε παντελόνια γιατί δεν ζητάτε μαζί με την ευνοική ρύθμιση για το παραμάγαζο του Βιδάλη να ισχύσει το ίδιο και για μας; Σάμπως πέρασαν καμμιά εκατοστή χρόνια που μας έκλεισαν:
    Πέντε μήνες σκάρτοι είναι.
    Γιατί τα λέω αυτά ρε συνάδελφοι της Ασπιδας;
    Μα γιατί είμαστε αρχικορόιδα που δε πλακώνουμε και εμείς τον -ΤΩΡΑ ΚΟΙΜΑΜΑΙ- Σαχινίδη στις επιστολές και στις παραστάσεις;
    Αν κρατήσουν τη Commercial ανοιχτή ΟΦΕΙΛΟΥΝ ΝΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ
    Αν όχι για μας, για τους καρκινοπαθείς ανασφάλιστους.

    ΣΩΣΤΑ ΚΥΡΙΕ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑ;

    Y.Γ. εγώ ειλικρινά θέλω να σωθεί η Commercial. Όχι γιατί λυπάμαι εσάς, αλλά γιατί τότε θα καταρεύσει η συνωμοσία του -ΔΕΝ ΒΡΗΚΑ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ- Παντελίδη και ίσως πάρουμε τα λεφτουδάκια μας! ΚΟΥΚΟΥ ΚΟΥΚΟΥ

    ReplyDelete
  22. Πάρτε και αυτό

    http://www.euro2day.gr/news/enterprises/122/articles/568714/Article.aspx

    Αφιερωμένο στο συνάδελφο που του είπα σε προηγούμενο post ότι όλα αυτά με τα εξωτικά ονόματα ήταν του Λάμπρου Χριστοφή του μεγαλοαπατεώνα.
    Ρε σεις πήρατε χαμπάρι ότι τα λεφτουδάκια του κοσμάκη και τα δικά μας τα χαίρεται ο Λάμπρος Χριστοφή;
    Είναι και τραπεζίτης επίσημα!

    ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΑΓΩΜΑ ΤΩΝ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΚΩΝ ΤΟΥ ΣΤΟΙΧΕΙΩΝ ΚΥΡΙΕ ΣΑΧΙΝΙΔΗ-ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ-ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ κλπ κλπ.

    Βλέπετε με ποιόν τα έφαγαν παρέα; Mε το κασουλίδη τον ΔΕΞΙΟ αδελφό του ΔΕΞΙΟΥ παραλίγο προέδρου της Κύπρου. Οι καρκινοπαθείς ανασφάλιστοι που χτές κλαίγατε στη Μεγάλη Βρετανία να ζητήσετε να σας πουν πως η σαπιοεταιρία του ανταλάχθηκε με τράπεζα που τη μοίρασε με το Λάμπρο Χριστοφή.
    Α ρε Παυλάρα....και σε νόμιζα γατόνι. Μακάκας ήσουνα και είσαι. Εσύ απο το 2003 πελάτης μόνο στην ΑΣΠΙΣ ΒΑΝΚ και ο αρχιαπατεώνας τραπεζίτης ...ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ

    ReplyDelete
  23. Θα μου απαντήσει κάποιος στο ερώτημα

    ΠΟΙΟΣ ΞΕΡΝΑΕΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΣΤΟ ΤΥΠΟ;
    τι στο διάολο τώρα ανοίξανε τα γκαβά τους οι δημοσιογράφοι ή τώρα μάθανε το stockwatch;

    ReplyDelete
  24. Για τον KOUKOU
    Είμαι ένας απο τους υποψήφιους άνεργους της CV. Οταν έκλεισε η ΑΣΠΙΔΑ κανένας απο τους υπαλλήλους της CV δεν κουνήθηκε. (Νομίζαμε όλοι και περιμέναμε ότι κάτι θα γίνει στον κλαδο των ασφαλιστικών υπαλλήλων, αλλά φυσικά τίποτα δεν έγινε).Οπως και κανένας απο την ΑΣΠΙΔΑ και τη CV δεν κουνήθηκε όταν έκλεισε η ΕΟΣ ή και οι άλλες ασφαλιστικές εταιρίες.Οπως και κανένας απο τις άλλες ασφαλιστικές δε θα κουνηθεί αν κλείσει η CV.
    Είναι ακριβώς έτσι.Ηδη εμάς άλλωστε(τους υπαλλήλους της CV) μας θεωρούν σχεδόν συνένοχους με τις διοικήσεις και τους μετόχους.
    Κι εσύ άλλωστε νομίζεις ότι εμείς σου φάγαμε τα λεφτά απο τα ταμεία.
    Επειδή τους τελευταίους μήνες έχουμε και έχετε πιστεύω, ακούσει πολλά σενάρια , θα σου πω εντελώς φιλικά και καταλαβαίνοντας απόλυτα τη θέση στην οποία έχετε βρεθεί. Το σενάριο είναι μόνο ένα.
    Αυτοί που ευθύνονται για την κατάσταση τη δική σου και την αυριανή δική μου, κυκλοφορούν ελεύθεροι, ανενόχλητοι και τρώνε κάθε μέρα στο Βυζαντινό.
    Και στο ίδιο σενάριο, οι άνεργοι, εργαζόμενοι που δεν ευθύνονται για τίποτα, ξεχασμένοι απο όλους ΜΜΕ,εφημερίδες κ.λ.π, προσπαθούν να λύσουν γρίφους και κάποιες φορές κατηγορούν οι μεν τους δε.
    Είναι έτσι η κατάσταση.
    Είναι ακριβώς η κοινωνία που αυτοί που ευθύνονται έχουν φτιάξει, επειδή απλά αυτό τους εξυπηρετεί.
    Ευχαριστώ για το χρόνο σας.

    ReplyDelete
  25. @cv
    Φίλε και συμπάσχοντα. Συμφωνώ με την ανάλυση σου, εκτός απο τα λεφτά που φύγανε απο τα ταμεία της Ασπίδας.
    Τα λεφτά αυτά φαγώθηκαν με ευθύνη του βιδάλη και του Λάμπρου.
    Για την ΕΟΣ δεν κουνηθήκαμε γιατί η αγορά άμεσα (και κυρίως η ΑΣΠΙΔΑ) απορρόφησε παραγωγή, πράκτορες κλπ και κάλυψε τις απάτες του Γονή.
    όταν λέω κάποιους απο εσάς γλύφτες το εννοώ, αλλά ξέρεις και ποιούς εννοώ!
    Ραγιάδες του Βιδάλη, κατάσκοποι του Βιδάλη, η οικογένεια του Βιδάλη κλπ. Όλοι οι άλλοι βιτρίνα και απο κάτω τα θύματα να ακούνε τις χριστοπαναγίες του τρελλού.
    Γιατί όμως τότε δεν έκανε κανείς αυτό που τούχε κάνει ένας υπαλληλάκος στην ΑΛΛΙΑΝΖ όταν τον πλάκωσε στις σφαλιάρες και στα καντήλια;
    Τι εταιρία άφησαν όταν έφυγαν οι Παυλίδης, Αδαμόπουλος, Καίρης, Τσούνης, Γκονζάλες, Ηλιάδης,και ένα σωρός άλλοι και που βρίσκεται σήμερα;
    H κοινωνία φίλε είμαστε εμείς.
    Η μικρή κοινωνία της Commercial σιωπούσε ένοχα.
    Στην ΑΣΠΙΔΑ ήρθα ξαφνικά, κατακούτελα και απροειδοποίητα το χτύπημα. Εσείς είσταστε υπότροποι.

    Πάντως γιατί κάτι μου λέει ότι....μπορεί και να σωθείτε τελευταία στιγμή; Borodino κλπ. Ακόμα και ο Αλ Καπόνε να έβαζε λεφτά θα τον εγκρίνουν

    ReplyDelete
  26. KOUKOU said... "...Πάντως γιατί κάτι μου λέει ότι....μπορεί και να σωθείτε τελευταία στιγμή; Borodino κλπ. Ακόμα και ο Αλ Καπόνε να έβαζε λεφτά θα τον εγκρίνουν."
    Μπα, μαφιόζος Ιταλός δεν είναι, Αρμένης είναι.
    (http://www.fmvoice.gr/#2!2!9390)

    ReplyDelete
  27. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  28. A και μια φράση από ομιλία του Παντελίδη

    "Ο κ. Παντελίδης έκανε μια γενική τοποθέτηση γύρω από την ΠΟΛΥΠΛΟΚΟΤΗΤΑ των νομικών θεμάτων που πρέπει να επιλυθούν πριν αρχίσει η ικανοποίηση δύο άμεσα ενδιαφερόμενων πλευρών: των πελατών και των εργαζομένων. Όπως προκύπτει αυτό δεν πρόκειται να γίνει εντός του 2010."

    Απλά ας το έχουμε υπόψιν

    ReplyDelete
  29. επίσης παρατηρήστε και αυτό

    "Ο κ. Παντελίδης ανέφερε ότι είχε καλή συνεργασία με 30-35 υπαλλήλους του προσωπικού της ΑΣΠΙΔΟΣ και με τον Παύλο Ψωμιάδη, αν και στην αρχή δεν ανταποκρίθηκε άμεσα, για τρέχοντα ζητήματα που έπρεπε να επιλυθούν και που απαιτούσαν ενημέρωση και διαδικαστικές πράξεις. Στην πορεία θα καλέσει και άλλους εργαζόμενους να βοηθήσουν. "

    οκ τους εργαζομένους, το καταλαβαίνω, το αντιλαμβάνομαι, το άλλο....?

    ReplyDelete
  30. Μιας και μιλάμε για ευθύνες. Μόλις διάβασα το παρακάτω άρθρο
    http://www.nextdeal.gr/press_item.php?therid=3370

    και επειδή γνωρίζω τι έχει γίνει πολλάκις και με τα παιδιά της συντονιστικής που ρωτάτε πάντα το θέμα της ευθύνης το nextdeal γράφει εκεί μέσα.

    "Δεν λέγεται επίσημα αλλά κυκλοφορεί υπογείως κυρίως στην αίθουσα του διοικητικού συμβουλίου της ΕΠΕΙΑ, στα Υπουργικά γραφεία και τα γραφεία των εκκαθαριστών. Οι εργαζόμενοι στις εταιρείες που έκλεισαν αλλά και στην Commercial Value έχουν και αυτοί ευθύνες για την πορεία των εταιρειών. Όπως επίσης και οι συνεργαζόμενοι διαμεσολαβούντες"

    Τα πράγματα δεν είναι ακριβώς έτσι. Και ενέργειες έγιναν και αντιρρήσεις υπήρχαν αλλα συνυπευθυνότητα των απλών υπαλλήλων για ποιο λόγο? Όταν οι εισπράξεις πήγαιναν αλλου τι μπορούσε να ξέρει ο απλός υπάλληλος? Ή όταν οι ενδο-ομιλικές συναλλαγές ήταν ένα μπάχαλο?

    Τόσο καιρό μιλάμε, πουθενά δεν έχω ακούσει για την ευθύνη που έχει ο έρμος ο ορκωτός λογιστής. ΠΟΥΘΕΝΑ. Και τόσοι άλλοι.
    Όταν οι ΚΚ Τέλλογλου και Παπαδημητρίου (γνωστό και ως ΧΑΜΑΙΛΕΟΝΤΑ στο euro2day) και Πρωτοσάλτε ρωτούν για ευθύνη των εργαζομένων πλην ΔΣ η απάντηση μας θα πρέπει να είναι σκληρή και διττή
    1. Κοι εσείς δεν γνωρίζετε για ποιον δουλεύετε (Αλαφούζος) ή μήπως έχετε νομικές ευθύνες για το ποιον και το παρελθόν του αφεντικού σας?
    2. Οι αρχές όφειλαν ή δεν όφειλαν εφόσον κάτι δεν πήγαινε καλά να βάλουν προσωρινό επιτηρητή σύμφωνα με τις αρχές του SOLVENCY 2 εφόσον ήξεραν ότι τα πράγματα δεν πήγαιναν καλά? Η ΕΠΕΙΑ, Η ΕΑΕΕ, Η ΕΚ μόνο ερωτηματολογιάκια ήξεραν να στέλνουν ή να δεσμεύουν τους μισθους των εργαζομένων.
    3. Προ μιας 15ετιας και βγάλε είχε βγει ένα ωραίο δημοσίευμα σε τότε πολιτική εφημερίδα "Μεγάλη και Σίγουρη η σύλληψη επιχειρηματία" (για παράνομη διακίνηση...). Είδατε τότε να κλεινει καμια εταιρία ή να λένε σε καναν εργαζόμενο ότι φταίει?
    4. Τι θα κάναμε, θα βγαιναμε σε αρχες εφημερίδες και κανάλια να πούμε τι? ΚΥΡΙΟΙ ΚΛΕΙΣΤΕ ΜΙΑ ΩΡΑ ΝΩΡΙΤΕΡΑ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ? Είναι σοβαρά πράγματα αυτά? ή ειναι γελοία αυτά που ρωτάτε?

    Το SOLVENCY που τόσο ευαγγελίζονταν...που είναι? Θα σας πω εγω που είναι. ΠΟΥΘΕΝΑ. Είναι μια ωραία κουβέντα και αν έστω έχει κάτσει να διαβάσει μισή γραμμή από αυτούς όλους έστω κάτι εμένα να κάτσω...

    Οπότε μην ξανακούσω για ευθύνη εργαζομένου από πουθενά γιατί η απάντηση θα είναι πολυ άσχημη.

    ΚΟΥΚΟΥ με συγχωρείς που τώρα αδελφέ, δεν θα συμφωνήσω μαζί σου, τα παιδιά από την CV κάνουν μια σεβαστή προσπάθεια με ξύλινα σπαθιά βέβαια, να σώσουν την εταιρία τους και την αξιοπρέπειά τους. Το λιγότερο που πρέπει να τους πούμε είναι ένα μπράβο επειδή ακριβώς δεν μπορούμε να συνδράμουμε με άλλο τρόπο.

    ReplyDelete
  31. @ control

    Όταν εγώ σας τα γράφω ότι τάχουνε τακιμιάσει οι Βλαχο-Παντιληδο-Παυλαρο-Βιδάληδες και εμείς θάμαστε οι Κώτσοι δεν έχω δίκιο;
    Και μετά αναρρωτιέσαι γιατί φώναξε το Παυλάρα (ή μήπως ο Παυλάρας αυτόν);

    Ρε παιδια, στα λεγόμενα διαβλέπω και ένα εκβιασμό που μου θυμίζει Αρτέμη Μάτσα

    "Συνεργάσου φτωχέ υπαλληλάκο της Ασπίδας. Οι εκκαθαριστές είναι φίλοι μας. Αν δε συνεργαστείς βρωμερό σκουλήκι δε θα βγείς ωντανός απο τη Μέρλιν"

    Όσοι δε ξέρετε τι είναι η Μέρλιν, είναι το μέρος που δυό φορές βασανίστηκαν η μάνα μου και τα αδελφια της επι Γερμανών...και λίγο μετά.

    ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΑΔΕΛΦΙΑ, ΦΑΣΙΣΜΟΣ

    ReplyDelete
  32. Μπουμπουλίνας, Χαιδάρι, Μέρλιν, Μακρόνησσος Τρίκερι, Αη Στράτης, (αλλά και Περισσός πολύ πολύ αργότερα) και, και και...
    Αχ φίλε μου κουκου, μήπως είναι ιεροσυλία, ακόμη και η απλή αναφορά στην Ιερή Μέρλιν από δω μέσα;
    (Για όσους δεν ξέρουν, στο κτίριο της πάλαι ποτέ ασφαλιστικής Αστήρ, στην Μέρλιν 6, στο Κολωνάκι, ήταν επί κατοχής η κομαντατούρ και τα χειρότερα κρατητήρια, μαζί με αυτά του Χαιδαρίου που χιλιάδες Έλληνες εκεί υπέφεραν κι έδωσαν τη ζωή τους).

    ReplyDelete
  33. Ρε παιδιά, τώρα που κλείνουν την ΕΠΕΙΑ (θεία δίκη) λέτε να κατέβουν οι ρουσφετοεγαζόμενοι της ΔΕΞΙΑΣ μαζί μας στο πεζοδρόμιο;
    Ε ρε πλάκες.
    Λέτε να φτιάξουν και συντονιστική; με πρόεδρο το Πέτσα;
    Τώρα ρε κοπάνια που δεν υπάρχει ΝΔ και εσείς κλείσατε τόσες εταιρίες που θα πάτε να βρείτε δουλειά; Αντε να τη γλιτώσουν 2-3 αναλογιστές (ελπίζω ο τσαγάκης να είναι τυχερός) όλοι οι άλλοι ... stondromo.blogspot.com
    Xέρι-χέρι με τους νεο-ανέργους της commercial.
    Eκεί που αφήσατε το κεντρί σας εκεί θα αφήσετε και τη ζωή σας, μελισσάκια.

    Αυτή είναι η ζωη πουλάκια μου!

    ReplyDelete
  34. Για τον control:
    Εξαιρετική η τοποθέτηση του nextdeal!
    Συγχρητήρια γιατί και το δικό σου σκεπτικό είναι η απάντηση προς όλους καλύπτει τα πάντα και ξεσκεπάζει τους πάντες.

    Ένας απλός πρώην συνάδελφος ασφαλιστής

    ReplyDelete
  35. koukou - control-ρόμπα
    κ λοιποί άξιοι συνάδελφοι:
    επιτρέψτε μου να σας αναφέρω κάτι από τον ανάξιο εαυτό μου

    όλες αυτές τις ημέρες έτρεξα –ζήτησα δουλειά (την όποια δουλειά)
    παρακάλεσα ,δεν μπορεί είπα, έχω όλα τα επαγγελματικά προσόντα
    κ είμαι μάλλον συμπαθής κ κατέχω τον κοινό νου… αντέχω σε πιέσεις..
    στον ανταγωνισμό..λέω πολύ συχνά ναι κ είμαι φτηνός …ποιος άλλος…καλλίτερος;

    οι απαντήσεις(ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΟΛΕΣ) με κατέκλεισαν από παντού ,ένα υψηλό στέλεχος δε
    μου το ξεκαθάρισε
    έχω εντολή να μην προσλάβω κανένα από την ασπίδα
    ξέρετε :
    μεγάλωσα μαζί σας επαγγελματικά κ εγώ
    κ όλο και περισσότερο δυσκολεύομαι
    να κατανοήσω αυτό τον κόσμο..
    με αποτέλεσμα να γίνομαι αθεράπευτα αφελής.
    ερμηνεύοντας μαζί σας τα σκοτάδια που μας κυνηγούν κ ήταν δίπλα μας..στα καλλίτερα μας χρόνια
    βαρέθηκα να προσπαθώ να ερμηνεύω κρυφά δυσεπίλυτα
    νοήματα βγαλμένα από βούρκο κ δυσοσμία

    βαρέθηκα να γκρινιάζω μέσα στα βραδινά αδιέξοδά μου μένοντας έκπληκτος στην εμφάνιση ενός νέου βρώμικου επενδυτή η κυρίαρχου ρουφιάνου πολιτικού

    αρκετή δόση πραγματικότητας πήραμε λοιπόν


    άλλες φορές πάλι σκέφτομαι:
    ας δώσουμε ζωή στα νυχτερινά όνειρα μας..
    ας βρούμε τον άξιο δρόμο μας επαγγελματικά
    κ να δώσουμε στην νέα δουλειά μας ότι πιο αυθεντικό από τον πλούσιο
    εαυτό μας..
    ξέρετε η πραγματικότητα πληγώνει κ πρέπει να εκτεθούμε επαγγελματικά
    κ προσωπικά κ πρέπει να βγούμε νικητές..το χρωστάμε σ εμάς κ τα παιδιά μας

    ReplyDelete
  36. @ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ
    Κανείς μας δεν μπορεί να προσληφθεί δυστυχώς. Λες αλήθεια ότι έχει πέσει ΣΤΟΠ ακόμα και στις ελάχιστες θέσεις εργασίας.
    το ίδιο μαθαίνω απο όλους τους συναδέλφους είτε μπαίνουν στο blog είτε όχι.
    Και όποιος άτυχος συνάδελφος περνάει συνέντευξη αντιμετωπίζεται σαν άνθρωπος Β διαλογής, κοιτάνε να του φάνε το μεδούλι και να τον πληρώνουν ελάχιστα.

    Κουράγιο αδέλφια, δεν θα αφήσουμε τις κακουχίες να μας νικήσουν. Ας αγωνιστούμε ενωμένοι να διεκδικήσουμε μια καλύτερη αντιμετώπιση.
    Αυτή η εβδομάδα που θα μπεί θα είναι σημαδιακή. Ή θα προστεθουν στη παρέα μας καμμιά 250άδα άτομα απο τη Commercial οπότε οι πιέσεις στην αγορά εργασίας θα γίνουν ασφυκτικές,ή κάποιο χέρι θα σώσει τη Commercial και αν αυτό είναι κυβερνητικό τότε έχουμε και μπορούμε να διεκδικήσουμε τουλάχιστον ίση μεταχείριση. Έχουμε δικαιώματα και δεν θα επιτρέψουμε να μας τα απαλλοτριώσουν

    ReplyDelete
  37. Οι όροι του παιχνιδιού άλλαξαν?

    http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1777796

    ReplyDelete
  38. Λοιπόν μάλλον δεν αλλάζει κάτι γιατί αυτό που έμαθα είναι ότι θα λειτουργήσει η ΕΠΕΙΑ ως τμήμα της ΤΤΕ

    Δείτε και εδώ

    Έγκριση καταλληλότητας προκειμένου να μπει μέσω της απόκτησης της Commercial Value μέτοχος στο μετοχικό κεφάλαιο της Aspis Bank έλαβε, σύμφωνα με πληροφορίες, από την ΕΠΕΙΑ ο ρωσικός όμιλος Borodino.

    Η θετική γνωμάτευση της ΕΠΕΙΑ κρατά ανοικτό θεωρητικά το ενδεχόμενο να εισέλθει ο ρωσικός όμιλος ως στρατηγικός επενδυτής στην Aspis Bank και μέσω αυτής της διαδικασίας να σωθεί και η Commercial Value.

    Ενδιαφέρον για την απόκτηση του 32,9% της Aspis Bank έχει εκδηλώσει επίσημα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο με την προϋπόθεση ότι θα το αποκτήσει αγοράζοντας αδιάθετες μετοχές.

    Με δεδομένο ότι η Commercial Value κατέχει περί το 35% της Aspis Bank αν εγκριθεί η εξαγορά της από τον όμιλο Borodino τότε ο τελευταίος θα έχει τον πρώτο λόγο και για την Aspis Bank.

    Έχει άλλωστε, εμμέσως πλην σαφώς διαμηνύσει σε ΕΠΕΙΑ και Τ.τ.Ε ότι ενδιαφέρεται για την απόκτηση της Commercial μόνο στην περίπτωση που η τελευταία συνεχίζει να κατέχει το 35%, τουλάχιστον, του μετοχικού κεφαλαίου της Aspis Bank.

    πηγη euro2day.gr

    ReplyDelete