Thursday 4 February 2010

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ

Το τελευταίο διάστημα διαβάζουμε όλοι στο blog περί κόπωσης της Συντονιστικής, “συντονιστές” υποκινούμενους και καθοδηγούμενους κ.λ.π.
Οι αναρτήσεις αυτές γίνονται από ορισμένους που θεωρούν ότι το να μη γράφουμε στο blog δείχνει κόπωση ή και ακόμη χειρότερα καθοδήγηση και υποταγή. Από πού; από ποιόν; για ποιο λόγο; Από την ΟΑΣΕ και το Σύλλογο; Αν η βοήθεια, η υποστήριξη και η αλληλεγγύη που μας έχουν δείξει θεωρείται ότι είναι κάτι από τους παραπάνω χαρακτηρισμούς που μας προσάπτουν τότε ναι, είμαστε και καθοδηγούμενοι και υποταγμένοι, και Νενέκους πείτε μας, αν θέλετε. Κάποιοι συνάδελφοι το λιγότερο αμφισβητούν, το περισσότερο βρίζουν. Αν, εν τη αφελεία τους (ας δεχτούμε) κινούνται, τους πληροφορούμε ότι προσφέρουν κακές υπηρεσίες, αν όμως το κάνουν συνειδητά τότε παίζουν ύποπτο ρόλο.
Αν τώρα εμείς κάπου έχουμε κάνει λάθος ή λάθη, δεχόμαστε την οιαδήποτε κριτική, ας έχουμε όμως πάντα στο μυαλό μας, τι έχουμε πετύχει το διάστημα αυτό.
- Καταβολή βοηθήματος 1000 ευρώ.
- Επιδότηση νέων θέσεων εργασίας με 36 ευρώ ημερησίως
- Επιδότηση με 30.000 ευρώ για νέους ελεύθερους επαγγελματίες
- Επιδοτούμενο πρόγραμμα επανακατάρτισης.
- Καταβολή έναντι οφειλομένων δυόμιση μισθών.
- Συλλογή βιογραφικών, καταχώρηση, ηλεκτρονική αρχειοθέτηση τους ανά εταιρία, ειδικότητα – τμήμα απασχόλησης, και προώθηση τους στις ασφαλιστικές εταιρίες και πρακτορεία. Από τη κίνηση αυτή, από τους περίπου 320 της Ασπίδας οι οποίοι είχαν στείλει βιογραφικό στ σύλλογο, ήδη πάνω από 125 συνάδελφοι, εξαιρουμένων φυσικά όσους δουλεύουν υπό τον επόπτη στην Ασπίδα που για μας θεωρούνται άνεργοι, έχουν βρει δουλειά δηλ. περίπου 40%. Η ενημέρωση των βιογραφικών να αναφέρουμε ότι γίνεται σχεδόν σε καθημερινή βάση. Ήδη με πολλούς συναδέλφους επικοινωνήσαμε τηλεφωνικά να επιβεβαιώσουμε το αν δουλεύουν ή όχι, και από αυτούς μαθαίναμε και για τους υπόλοιπους.
Θυμίσαμε μερικά από αυτά που σε συνεργασία με Σύλλογο και Ομοσπονδία έχουμε κάνει. Επομένως, το να μη γράφουμε στο blog δε σημαίνει ότι δεν ενεργούμε. Απομένουν δυο σημαντικά πράγματα ακόμη και αυτά είναι η απασχόληση για όλους, και η καταβολή των αποζημιώσεων τα οποία είναι και τα πιο σπουδαία και χρονοβόρα και στα οποία έχουμε ρίξει όλο το βάρος μας. Μεταξύ των άλλων περιμένουμε και μια γνωμοδότηση από νομικό γραφείο, για μια πιθανή αντιμετώπιση της καταβολής αποζημίωσης ειδικά για την ΑΕΓΑ. (Το κόστος φυσικά της γνωμοδότησης θα επιβαρυνθούν οι “αυτόκλητοι σωτήρες μας” δηλ. η Ομοσπονδία). Είναι γεγονός άλλωστε, ότι σε κάθε σύνολο πάντα υπάρχει και μια ομάδα η οποία συμφωνεί ή συμφωνεί λιγότερο με αυτά που η πλειοψηφία ακολουθεί.
Επειδή λοιπόν μας ενδιαφέρει η γνώμη και άποψη όλων των συναδέλφων για τη συνέχεια των δράσεων μας, σας καλούμε όλους την ΤΡΙΤΗ 9/2 και ώρα 5 μ.μ. στην αίθουσα της Ο.Τ.Ο.Ε. Βησσαρίωνος 9 στο 4 όροφο για μια συγκέντρωση – συνέλευση να συζητήσουμε τις περαιτέρω κινήσεις μας, και τις απόψεις μας, όποιες κι αν είναι αυτές.
Καλούμε και τους συναδέλφους που ήδη δουλεύουν να έρθουν, άλλωστε το θέμα της αποζημίωσης μας αφορά όλους. Επίσης καλούμε και τους συναδέλφους που δουλεύουν υπό τον επόπτη στην Ασπίδα.


ΘΕΩΡΟΥΜΕ ΤΗ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΟΛΩΝ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΚΑΙ ΕΠΙΒΕΒΛΗΜΕΝΗ.
ΟΙ ΠΡΟΔΙΑΓΡΑΦΟΜΕΝΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ (ΘΕΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ - ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΕΠΕΙΑ Κ.Λ.Π.) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΟΥΝ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΜΕΝΟΥΣ.
ΟΛΟΙ ΤΗ ΤΡΙΤΗ 9/2/2010 5μ.μ. ΣΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΑΙΘΟΥΣΑ ΤΗΣ Ο.Τ.Ο.Ε.

9 comments:

  1. http://www.insuranceworld.gr/default.php?pname=Article&art_id=1236&la=1&cat_id=4

    Άντε μπας και την πληρώσει και αυτός.

    Γιατί μέχρι σήμερα ΜΟΝΟ ΕΜΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ.

    ReplyDelete
  2. εαν μετρησετε τις απουσιες σας
    θα μεινετε αναυδοι ειδικα τις τελευταιες ημερες

    ReplyDelete
  3. thelete na pame kapou, pame edw na tou riksoume poly ntomata kai tou allou tou alhth tou pantelidi pou mono pantelonia den foraei

    http://www.insuranceworld.gr/default.php?pname=Article&art_id=1250&cat_id=38

    gia ton psomiadi, sas to pa , mexri tis 20 flebari exei meta to asteio teleiwse
    fylaki kai autos kai ta paidia tou an den...

    a kai kati teleutaio, mantepste poios krybete pisw apo tis anaboles kai tis mpomps

    ReplyDelete
  4. h epeia mesastin allh bfomada tha anakoinwsh allagh epopti ekatharisis gia aega

    gia tous misthous sas dedouleumena mporite na pernete edfo filefono
    210 32 72 600

    ReplyDelete
  5. sas piran xampari kai sto insurancedaily reeeeeee

    Φεβ

    05Περίεργες Εξελίξεις στις δύο Ασπίς!
    Ενημέρωση Σχολιάστε το άρθρο Οι ειδήσεις γύρω από τους Ελέγχους που υποτίθεται ότι πραγματοποιούνται στις δύο Ασπίς των οποίων αφαιρέθηκε η άδεια είναι…ελαφρώς δυσνόητες. Μάθαμε τα εξής: Το Ιούνιο του 2009 η ΕΠΕΙΑ εντόπισε έλλειμμα στα Αποθεματικά των δύο Ασπις 200 περίπου εκατ. ευρώ. Ο νέος Επόπτης της Ασπις ΑΕΓΑ, που κουβαλούσε το μεγαλύτερο χαρτοφυλάκιο Ζωής, Γιάννης Παντελίδης, δήλωσε πρόσφατα ότι το έλλειμμα μπορεί να φτάσει τα… 350 εκατ. ευρώ! Μέχρι εδώ ο αναγνώστης καταλαβαίνει ότι αυτές οι διαφορές σε παρόμοιες περιπτώσεις είναι αναμενόμενες, γιατί άλλα βλέπεις όταν κάνεις έναν έλεγχο, ως εξωτερικός Ελεγκτής και άλλα διαπιστώνεις όταν καθήσεις με την υσυχία σου και σκαλίσεις όλα τα έγγραφα που παρουσιάζουν οι οικονομικές καταστάσεις της Εταιρείας που ελέγχεις! Αυτό που δεν κατάλαβαν παράγοντες της Αγοράς και το σχολίασαν στο ID είναι μια περίεργη δήλωση που δημοσιεύτηκε από έναν από τους Ελεγκτές: Μέχρι στιγμής δεν υφίσταται λόγος δίωξης του Π.Ψωμιάδη, εκτός να διαπιστωθούν Ταμειακά Ελλείμματα από την πρώτη Ιανουαρίου, 2009, μέχρι την 29 Σεπτεμβρίου 2009! (Ναυτεμπορική 3/2/10. Ακούστε και το απίστευτο, που ελπίζουμε να διαψευστεί: Δεν θα γίνει ανάλογος έλεγχος για τις προηγούμενες χρήσεις γιατί οι…γενικές συνελεύσεις των… μετόχων έδωσαν την έγκρισή τους για τα οικονομικά στοιχεία της Εταιρείας! Δηλαδή επειδή ο Π.Ψωμιάδης ενέκρινε τα οικονομικά στοιχεία της Εταιρείας του μέσω των γενικών συνελεύσεων των…μετόχων…που ελέγχει ό ίδιος, οι Αρχές δεν θα ελέγξουν το Ταμείο της Εταιρείας για αυτές τις χρήσεις!

    Τί να πούμε και τί να σχολιάσουμε!

    ReplyDelete
  6. ΣΤΙΣ 10 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ ΣΤΟ ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΘΑ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΟΙ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΚΑΛΟΥΝ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΟΣΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΝΕ.ΙΔΡΥΘΗΚΕ ΕΝΑ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΠΟΥ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΟΥΣ.ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΘΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΤΗ.ΕΜΕΙΣ ΣΑΝ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΣΤΟΥΜΕ?

    ReplyDelete
  7. ΣΥΜΠΛΗΡΩΜΑΤΙΚΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΥΤΗ ΕΧΟΥΝ ΚΛΗΘΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΒΡΕΘΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ,ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΙΚΩΝ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΤΑ ΜΜΕ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΣΟΙ ΕΜΠΛΕΚΟΝΤΑΙ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ( ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΞΕΡΩ ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ, ΜΕΤΑΦΕΡΩ ΑΥΤΟΥΣΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΕΧΩ).ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Η ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΜΑΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΟΝΟΤΕΡΗ??

    ReplyDelete
  8. Οι πρώην συνεργάτες της Ασπίς Πρόνοια πράγματι έχουν συγκέντρωση στη Μεγάλη Βρετανία στις 10/02 όπου θα εξαγγείλουν και την ιδρυση σωματείου ζημιωθέντων από την Ασπίς Πρόνοια. Πολλοί συνάδελφοι εκτός από εργαζόμενοι είναι και πελάτες της Ασπίδας, και φυσικά ζημιωθέντες. Τώρα σχετικά με το αν πρέπει να παραστούμε, εμείς δεν νομιμοποιούμαστε να απαγορέψουμε ούτε να κατευθύνουμε οιονδήποτε να κάνει ή να μη κάνει οιτιδήποτε, άλλωστε όπως προείπα, πολλοί από μας είμασταν και πελάτες της Ασπίδας, και μια συμμετοχή οποιουδήποτε μέσα σε ένα όργανο που θα διεκδικήσει τα δικαιώματά του σαν ασφαλισμένος το θεωρώ αυτονόητο. (ξαναθυμίζουμε το blog των συνεργατών για λεπτομέρειες είναι http://anasfalistos.blogspot.com)

    ReplyDelete