Tuesday 18 May 2010

ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΔΟΥΛΕΜΑ

Πληροφορηθήκαμε ότι, μεγάλος αριθμός συνάδελφων μας, μέσω του δικηγόρου τους, ήδη κοινοποίησαν στην ΕΠΕΙΑ εξώδικη δήλωση – πρόσκληση αναφορικά με την θέση-άποψη που διατύπωσε η Διεύθυνση Διοικητικής Εποπτείας ως προς την έκταση του προνομίου των απολυμένων συναδέλφων μας. Περιληπτικά στο παραπάνω εξώδικο των συναδέλφων μας επισημαίνεται κατ’ αρχήν, η για λόγους σκοπιμότητας όψιμη και εσφαλμένη, «ερμηνεία του άρθρου 10 του ν.δ 400/70», η παράνομη, αδικαιολόγητη και αντιφατική «γνωμάτευση», την οποία επιχείρησαν οι άνω υπάλληλοι της ΕΠΕΙΑ, αφού μέχρι σήμερα έχουν εκδώσει μεγάλο αριθμό αποφάσεων και αποδέσμευσαν ποσά για την εξόφληση του συνόλου των απαιτήσεων πρώην εργαζομένων – συναδέλφων μας σε εταιρείες που ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας τους στο πρόσφατο παρελθόν. Τονίζεται ότι η παραπάνω «γνωμάτευση» είναι εσφαλμένη και παράνομη σύμφωνα με το νόμο. Καλείται η ΕΠΕΙΑ να τηρήσει την νομιμότητα και να εφαρμόσει το νόμο, να ανακαλέσει την άνω απόφαση και να προχωρήσει άμεσα στην αποδέσμευση των ποσών που απαιτούνται για την εξόφληση των απαιτήσεων των συναδέλφων μας. Τέλος, γνωστοποιείται στην ΕΠΕΙΑ και στους υπαλλήλους της ότι η παραπάνω συμπεριφορά τους συνιστά το αδίκημα της παραβάσεως καθήκοντος του άρθρου 259 ΠΚ αφενός και αφετέρου, δημιουργεί δικαίωμα αποζημιώσεως κατά τα άρθρα 105 και 106 ΕισΝΑΚ.
Και μερικές ακόμη παρατηρήσεις.
Η ηγεσία της ΕΠΕΙΑ πιέζει τους επόπτες εκκαθάρισης και χαρτοφυλακίου να δώσουν μόνο τις αποζημιώσεις και όχι τα δεδουλευμένα. Αυτή η παράλογη απαίτηση που εκπορεύεται από τους «συμβούλους» του κ. Πέτσα, Βάσση και Παυλόπουλο, δε στηρίζεται παρά μόνο στην ισχυρογνωμοσύνη τους. Όλες οι γνωμοδοτήσεις που έχουν στη διάθεσή τους Ομοσπονδία, Επόπτες, Επικουρικό, Ένωση, Υπουργείο, καθώς και οι απόψεις των παραπάνω, συμφωνούν στο ότι τα δεδουλευμένα πρέπει να δοθούν από τον επόπτη μαζί με τις αποζημιώσεις.
Δεν κατανοούμε το σκοπό της κατ΄ αρχήν αρνητικής άποψης των Βάσση – Παυλόπουλου.
Τι εξυπηρετεί εκτός από το να καθυστερεί αδικαιολόγητα τη καταβολή των οφειλομένων μας;
Σήμερα τα άμεσα ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την κάλυψη του “προνομίου” υπάρχουν. Σε λίγο καιρό δεν θα είμαστε σίγουροι γι αυτό, και ίσως αναγκαστούμε να περιμένουμε χρόνια μέχρι να βρεθούν χρήματα από εκποιήσεις ακινήτων ή άλλων στοιχείων.
Δεν κατανοούμε επίσης την κατ΄ αρχάς άποψη του επόπτη εκκαθάρισης να μη δώσει όλο το ποσό των αποζημιώσεων. Γνωρίζουμε ότι τα διαθέσιμα χρήματα επαρκούν. Τον καλούμε να τηρήσει την υπόσχεση που μας είχε δώσει στη συγκέντρωση της 6/5/2010 έξω από την Ασπίδα, όπου είχε υποσχεθεί ότι δεν θα είχε αντίρρηση να δώσει σε όλους το 100% των οφειλομένων χρημάτων μας, ή έστω εναλλακτικά, αναλογικά μικρότερο ποσοστό, αν τυχόν δεν επαρκούν τα χρήματα που έχει στη διάθεσή του για πλήρη εξόφληση μας.

8 comments:

  1. Καλησπέρα
    Θα μπορούσε κάποιος συνάδελφος ή συναδέλφισσα να μου κοινοποίησει το κείμενο του εξωδίκου?

    Είχα σήμερα το πρωί μια κουβέντα με τομεάρχη του υπουργείου Απασχόλησης και μου ανέφερε αυτό ακριβώς το πράγμα. Ότι η Εποπτική αρχή Π-Α-Ρ-Α-Β-Ι-Α-Ζ-Ε-Ι Ν-Ο-Μ-Ο, όχι απλά αυθαιρετεί, αλλά επειδή διοικητικά ανήκει στον υπουργείο οικονομικών, πρέπει το υπουργείο οικονομικών να πιέσει την κατάσταση αυτή.

    Άν μπορεί κάποιος να μου στείλει το κείμενο, να το κοινοποιήσω το πρωί στο υπουργείο εργασίας για να έχουν κάτι και εκείνοι στα χέρια τους.

    Πρέπει να καταλάβουν αυτή τη στιγμή οι κύριοι της ΕΠΕΙΑ ότι παρανομούν και αυθαιρετούν.
    Μάλιστα από το Υπουργείο εξέφρασαν την απορία, ΠΟΙΟΣ Ο ΛΟΓΟΣ ΠΟΥ ΟΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΚΩΛΥΣΙΕΡΓΟΥΝ ΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΊΑ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ? Προσωπικά υπαινίχθηκα, ακόμα και το άνοιγμα προσωπικών τραπεζικών λογαριασμών τους, ώστε να διαλυθεί κάθε σύννεφο.


    Προτείνω δε συγκέντρωση ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕΧΡΙ ΤΟ ΒΡΑΔΥ ώστε να προφτάσουν να έρθουν και όσοι συνάδελφοι θέλουν, στα γραφεία της ΕΠΕΙΑ με παράλληλη ενημέρωση των συναρμόδιων Υπουργείων για την παρανομία που η ΕΠΕΙΑ έχει μπλέξει και επίδοση διαβήματός μας τονίζοντας τις ποινικές εύθυνες που τα στελέχη της ΕΠΕΙΑ έχουν.


    Ολοι ξέρετε ποιος είμαι, ας μου κοινοποίησετε το κείμενο σας παρακαλώ.

    Καλό βράδυ.

    ReplyDelete
  2. ΚΑΤΑΡΧΗΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΔΙΑΒΑΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΕΣ ΔΕΣΜΕΥΟΥΝ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΥΣΙΑΣ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ , ΟΤΙ ΟΙ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΕΣ ΜΙΛΟΥΝ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ , ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΚΛΠ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΧΕΙ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ.
    ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΘΕΜΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ? ΠΟΙΟΣ ΤΟ ΞΕΡΕΙ? ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ? ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ Η ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΟΜΙΛΟΥ ΕΩΣ ΤΟ ΠΟΣΟΝ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ? ΕΧΟΥΜΕ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΥΠΟΥΡΓΟΥΣ Ή ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ? ΓΙΑΤΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΔΕΝ ΕΘΙΞΑΝ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΜΑΣ? ΑΣ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΜΑΣ ΠΕΙ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ.... ΑΣ ΣΤΕΙΛΟΥΜΕ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ SITES, ΕΦΗΜΕΡΙΔΕΣ , ΚΑΝΑΛΙΑ ... ΑΡΚΕΤΑ ΠΕΡΙΜΕΝΑΜΕ. ΑΝ ΔΕΝ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ ΑΜΕΣΑ ΤΟΤΕ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΧΑΝΟΝΤΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΟ "ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ".

    ReplyDelete
  3. Επειδή για μία φορά ακόμη οι της (δήθεν) Συντονιστικής απλώς ανακοινώνουν-γνωστοποιούν τα σε βάρος μας αποφασισθέντα χωρίς να προτείνουν καμιάς μορφής ενέργεια εκ μέρους μας, προτείνω να τους παρακάμψουμε και να κινητοποιηθούμε επιτέλους χωρίς αυτούς. Έτσι κι αλλιώς ό,τι είχαν να προσφέρουν το προσέφεραν. Αν είναι κάθε φορά να περιμένουμε το πότε θα τους κάνει "κούκου" για να κουνηθούμε, τα χρήματα θα έχουν κάνει φτερά κι εμείς θα αναρωτιόμαστε τι έγινε... (Οφείλω πάντως να αναγνωρίσω στο διαχειριστή του blog ότι ποτέ δεν έχει διαγράψει σχόλιό μου ακόμα κι αν του τα "χώνω". Ελπίζω μόνο να καταλαβαίνει ότι δεν έχει κανείς μας προσωπικά με κανέναν, παρά μόνο ένα στόχο που πρέπει μετά από τόσο καιρό επιτέλους να διεκδικήσουμε)...
    Ας ορίσουμε συγκέντρωση μαζική στην ΕΠ.Ε.Ι.Α. την επόμενη εβδομάδα από πολύ πρωί και να μη φύγουμε εάν δεν πετύχουμε, όσο χρόνο κι αν κάτι τέτοιο χρειαστεί (θα μπορούσαμε εκ περιτροπής να είμαστε πάντοτε εκεί έτσι ώστε οι "κύριοι" αυτοί να μην μπορούν να μπαινοβγαίνουν ανενόχλητοι και επιτέλους η αδικία αυτή να γίνει γνωστή και παραέξω), ό,τι δηλαδή περιγράφει πιο πάνω και ο Control.
    Είναι σαφής πλέον (εκτός από τον εμπαιγμό) η εμπάθειά τους αλλά πλέον θα λάβουν ό,τι ακριβώς μάς προκαλούν να τους δώσουμε...
    Για να έχουμε ορισμένες ημέρες να οργανωθούμε, προτείνω την επόμενη Τετάρτη, 07:30 το πρωί, μάζωξη, όσοι περισσότεροι μπορούμε (εκτός και εάν προταθεί άλλη ημέρα ή και ώρα).
    Ας διαβάσουμε κι άλλων τη γνώμη.

    Προσωπικά θα είμαι εκεί, έστω και εάν πάω μόνος μου γιατί το δίκιο είναι με τη δική μας πλευρά...
    Ελπίζω να έρθετε και άλλοι πάντως...

    ReplyDelete
  4. @τελικα μας εκατσε

    κανε κατι επιτελους κανονισε
    ολοημερη συγκεντρωση στην ΕΠΕΙΑ

    ΕΧΕΙΣ ΜΕΓΑΛΗ ΕΥΘΥΝΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΡΑΞΙΑ
    ΠΟΥ ΕΠΙΚΡΑΤΕΙ ΑΠΟ ΜΕΡΟΥΣ ΜΑΣ
    ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΠΕΙΑ


    ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΕΓΩ ΘΑ ΚΑΤΕΒΩ ΜΟΝΟΣ ΜΟΥ

    ΠΑΙΔΙΑ ΕΑΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ
    ΝΑ ΦΟΒΗΘΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ
    ΑΣ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΟ
    (ΕΤΣΙ Κ ΑΛΛΙΩΣ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΑΥΤΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΕΣΤΩ
    Κ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ)

    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ Ο ΕΠΟΠΤΗΣ ΕΧΕΙ ΠΡΟΣΛΑΒΕΙ
    ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ

    ΕΑΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙ Κ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝΕ
    ΓΙ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΙ Κ ΔΙΚΑΙΩΣ

    ΟΠΟΙΟΣ ΣΥΜΦΩΝΕΙ ΓΙΑ ΟΛΟΗΜΕΡΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ

    ReplyDelete
  5. Cabrio Vangel

    Symfono na sigentrothume ap exo apo tin EPEIA giati den yparhi alli odos epilysis tu provlimatos mas. Theoro oti prepi na apoklisume tin isodo stus armodius gia tulahiston kamia vdomada opos ekanan prin ena mina ypallili tis Olympiakis sto Ethniko Typografio...
    Osi perissoteri imaste eki toso kalytera gia mas.

    ReplyDelete
  6. ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ, ΕΙΜΑΙ ΑΠΟΛΥΜΕΝΗ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΚΑΙ ΙΣΩΣ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΜΗΝ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΤΩΡΑ , ΜΕΤΑ ΑΠΟ 8 ΜΗΝΕΣ, ΔΕΝ ΕΧΩ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΜΟΥ. ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΟΥ. ΣΑΣ ΠΑΡΕΘΕΣΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΕΝΑ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΤΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΕΤΕ ΟΤΙ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΙΑ ΚΑΤΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ. ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΙΣΩΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΑΣΗΜΑΝΤΟ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΠΛΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ, ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ. ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΚ΄ΒΑΘΕΩΝ ΣΚΥΨΤΕ ΣΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑ 10' ΛΕΠΤΑ ΚΑΙ ΔΩΣΤΕ ΕΝΤΟΛΗ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ. ΕΙΝΑΙ ΚΡΙΜΑ 700 ΑΤΟΜΑ ΝΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΙΑ ΝΑ ΕΠΙΚΥΡΩΣΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΩΝ , ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ, ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΝΑ ΜΑΣ ΚΟΡΟΙΔΕΥΟΥΝ , ΙΣΩΣ ΓΙΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΤΟΥΣ ΟΦΕΛΟΣ.
    ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ, ΜΙΜΜΗ ΒΑΣΙΛΙΚΗ.
    ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΠΟΥ ΕΣΤΕΙΛΑ ΣΤΟ ΔΙΑΔΥΚΤΙΑΚΟ ΤΟΠΟ ΤΟΥ κ. ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ . ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ. ΘΑ ΑΡΧΙΣΩ ΝΑ ΣΤΕΛΝΩ ΜΗΝΥΜΑΤΑ ΟΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΩΣ.

    ReplyDelete
  7. Εμείς θα στηρίξουμε τα δίκαια αιτήματα τόσο των εργαζομένων όσο και των ασφαλισμένων της Ασπίδας”, τόνισε ο πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας, μετά τη συνάντηση που είχε νωρίτερα το μεσημέρι της Τετάρτης με εκπροσώπους των εργαζομένων.

    Ο κ. Τσίπρας παρομοίασε την υπόθεση της ΑΣΠΙΣ ασφαλιστικής με τη φούσκα του χρηματιστηρίου και των τραπεζών, και πρόσθεσε ότι πρόκειται για μια υπόθεση που φωτογραφίζει τις βαθιές ευθύνες της ελληνικής πολιτείας και των κυβερνήσεων που για χρόνια έδιναν πιστοποιητικά σε μια εταιρεία ελλειμματική, η οποία όμως έπαιρνε τα

    Διαβάστε το υπόλοιπο κείμενο
    χρήματα των πολιτών, τους πουλούσε υποσχέσεις ασφαλιστικής προοπτικής, ενώ την ίδια στιγμή δεν είχε τη δυνατότητα να μπορεί να επιβιώσει.

    Πηγή: www.athina984.gr

    ???????????????????

    ReplyDelete
  8. Συμφωνω με τούς ΔΤ και cabrio να συγκεντρωθούμε και να αποκλείσουμε την είσοδο της ΕΠΕΙΑ , αλλά πρέπει να το διοργανώσουμε μόνοι μας για αν περιμένεις από την συντονιστική ....βράσε ρύζι αφού και ο τελικά μας έκατσε πληρώνεται με μπλοκάκι από τον Παντελίδη .........

    ReplyDelete