Thursday 6 May 2010

ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ (Γιατί έχουν δει πολλά τα μάτια μας πλέον!)

Συνάδελφοι,

Στη σημερινή συγκέντρωση στην είσοδο της Ασπίδας, με τη παρουσία 100 περίπου συναδέλφων, του ΣΥΑΕ, και της ΟΑΣΕ, ο Γ.Γ της ΟΑΣΕ μας έκανε μια σύντομη εξιστόρηση των εξελίξεων που έγιναν τις τελευταίες ημέρες. Εν ολίγοις, έγινε χθες επίσκεψη των εποπτών στα γραφεία της ΕΠΕΙΑ και σήμερα το πρωί συνάντηση της ΟΑΣΕ με την ΕΠΕΙΑ και την Διοίκηση του Επικουρικού (δεν επεκτείνομαι σε λεπτομέρειες, ειδικά με το κλίμα που επικράτησε κατά τη σημερινή συνάντηση ΟΑΣΕ-ΕΠΕΙΑ-ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟΥ). Στη συνέχεια η συντονιστική επιτροπή κάλεσε τον επόπτη να κατέβει στην είσοδο που ήμασταν συγκεντρωμένοι και ενώπιον όλων καταλήξαμε ύστερα από διάλογο στα εξής:
ΑΕΑΖ.
Αν ο επόπτης εκκαθάρισης στείλει μια επιστολή στην ΕΠΕΙΑ με την οποία να λέει ότι κατ΄ αυτόν δεν υπάρχει πρόβλημα με την καταβολή των δεδουλευμένων (τα οποία κατά την ΕΠΕΙΑ κακώς δόθηκαν) και την ίδια επιστολή στείλει και το επικουρικό, τότε στη συνεδρίαση της Πέμπτης 13/5/2010 η ΕΠΕΙΑ έχει δεσμευτεί ότι αποδεσμεύει το σύνολο των οφειλομένων.
ΑΕΓΑ.
Η ΕΠΕΙΑ ζητά μια ίδια με την προαναφερθείσα επιστολή και για την ΑΕΓΑ. Οι απόψεις μεταξύ ημών και επόπτη διίστανται σχετικά με το ύψος των χρημάτων που μπορούν να διατεθούν για τα οφειλόμενα. Αν δηλ. δεν επαρκεί το άμεσα ρευστοποιήσιμο ποσό, τι είναι προτιμότερο, να δοθεί άμεσα ένα ποσό 10.000 ευρώ ως έναντι, ή το ποσό που μπορεί να διατεθεί να κατανεμηθεί αναλογικά. Θα γίνουν περαιτέρω διαβουλεύσεις. Η θέση μας είναι να δοθεί το σύνολο του ποσού, ή αν δεν επαρκεί να δοθεί σε πρώτη φάση το ποσό που μπορεί να διατεθεί (με κοινή συμφωνία, δηλ. να μπουν κάτω τα νούμερα και να δούμε τι μπορεί να διατεθεί) αναλογικά.
Τα ανωτέρω αποδέχθηκε ο επόπτης και θα στείλει την επιστολή στην ΕΠΕΙΑ, το αργότερο μέχρι τη Δευτέρα. Ομοίως και το Επικουρικό δεσμεύτηκε ότι στην αυριανή συνεδρίασή του θα συντάξει την επιστολή.
Τώρα ξέρουμε ότι ο επόμενος στη σειρά είναι η ΕΠΕΙΑ. Με τη προϋπόθεση ότι όλα θα εξελιχθούν όπως προείπαμε, εκεί συνάδελφοι, σε περίπτωση που δεν παρθούν οι αποφάσεις που περιμένουμε δηλώνουμε ότι δεν θα μείνουμε απαθείς θεατές, αλλά η συγκρατημένη ΟΡΓΗ που μας διακατέχει όλο αυτό το 8άμηνο ΘΑ ΞΕΣΠΑΣΕΙ πλέον ασυγκράτητη ΕΠΑΝΩ ΤΟΥΣ.
Αν κάτι παρέλειψα, ας το συμπληρώσει κάποιος συνάδελφος.
Εννοείται ότι για κάθε εξέλιξη θα είστε ενήμεροι.
Να είμαστε σε ετοιμότητα, ίσως χρειαστεί εκδρομή και κατασκήνωση στην Υπατίας, όπου αν χρειαστεί να είστε σίγουροι ότι δεν θα είναι προσκοπική.

61 comments:

  1. Ίσως μια μικρη διόρθωση, μπορεί να κατάλαβα και λάθος βέβαια αλλά το ακριβές ήταν "10.000 ευρω για τις αποζημιώσεις+δεδουλευμένα" και΄συμπληρώνοντας ο Βλαχογιάννης είπε, ότι με αυτό τον τρόπο εξοφλούνται οι περισσότεροι γιατί πάνω από 10.000 ευρω δεν έχουν να λαμβάνουν αποζημίωση πολλά άτομα. Αρα προσανατολίζεται (αν όλα πάνε καλά) για εξόφληση αποζημίωσης στους περισσοτέρους+τα υπολοιπόμενα δεδουλευμένα.

    Για το αναλογικό δεν συμφωνώ πλήρως, γιατί ακριβώς το κλείσιμο της εταιρίας προκάλεσε ότι προκάλεσε- δηλ ένα έκτακτο γεγονός που χωρίς αυτό δεν θα εγυραμε το συγκεκριμένα δικαιώματα. Θεωρώ πιο δίκαιο το 10.000+δεδουλευμένα

    Κάτι τελευταίο. Για το θέμα του ΟΑΕΔ και την σχετική συζήτηση, οταν ένας νόμος δεν σε εξαναγκάζει να κάνεις κάτι και είναι προεραιτικό θεωρώ προσωπικά ότι δεν είναι ανάγκη κάν να μπεις στην ερμηνεία του. Η συγκεκριμένη διάταξη για το ταμείο αφερεγγυότητας είναι καθαρά επικουρική για τον εργαζόμενο και τίποτα άλλο (για αυτό το ρώτησα 2 φορές σήμερα).

    υγ Περίμενα περισσότερο κόσμο και εγώ άφησα υποχρεωση για να έρθω
    υγ2 σε αυτές τις συναντήσεις ή σε κάποιες από αυτές δεν οφείλε να είναι και ο εργατολόγος?

    καλό βράδυ σε όλους

    ReplyDelete
  2. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  3. @ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ!:
    Συμφωνώ και επαυξάνω για τα περί ΕΠ.Ε.Ι.Α..
    Μπράβο σας που πλέον η πίεση μοιάζει να στρέφεται προς την πλευρά που αλαζονικά (όποιος έχει συνομιλήσει μαζί τους το ξέρει καλά αυτό) περιφρονεί συστηματικά τα θέματά μας, τόσους μήνες τώρα...
    Ένα θέμα που θα έπρεπε να σκεφτούμε, είναι μήπως το ότι η αναλογικότητα όσον αφορά τους της Α.Ε.Γ.Α., εμπεριέχει τον κίνδυνο να έρθουν αργότερα οι Επόπτες και να δηλώσουν ότι με βάση τα περιουσιακά στοιχεία, αναλογικά εισπράξατε ό,τι ήταν δυνατό να σας αποδοθεί (ως πρώην εργαζόμενοι βεβαίως συνολικά), οπότε μην έχετε επιπλέον απαιτήσεις...
    Επιπλέον, εξοφλούμενοι οι περισσότεροι (όπως δήλωσε και ο Βλαχογιάννης), δε θα χρειαζόταν να εκδικαστούν οι αγωγές τους, οπότε θα κατέβαλαν μικρότερο ποσοστό (ή και καθόλου ανάλογα με τη συμφωνία με το δικηγόρο βέβαια), κάτι που σημαίνει περισσότερα χρήματα στην τσέπη τελικά...
    Απλώς προς σκέψη το θέτω αυτό...

    Υ.Γ.
    Και στην κατασκήνωση, τα νυχτερινά νούμερα, δικά μου...

    ReplyDelete
  4. Ωραία, όταν υπάρχει καλύτερο κλίμα στο Blog αισθάνομαι ποιο αισιόδοξος και νομίζω και αρκετοί ακόμα που διαβάζουν το blog αισθάνονται το ίδιο.
    Το θέμα είναι να μην χάσουμε χρόνο για τις επόμενες κινητοποιήσεις αν είναι δυνατόν από τώρα να αποφασίσουμε και να ετοιμάζουμε τα επόμενα βήματα σε περίπτωση που….
    Και κάτι τελευταίο αν μπορείτε επειδή ενδιαφέρει πολύ κόσμο να βάλετε κάτι στο blog σχετικά με μία αναβολή που υπάρχει για τις καταθέσεις τον εκκαθαριστικών στην εφορία

    ReplyDelete
  5. ΘΕΜΑ: Παράταση προθεσμίας υποβολής δήλωσης φορολογίας εισοδήματος οικον. έτους 2010 καθώς και της δήλωσης στοιχείων ακινήτων έτους 2010 για ορισμένες κατηγορίες υποχρέων.

    Έχοντας υπόψη:
    1. Τις διατάξεις της παρ.5 του άρθρου 22 του ν.2020/1992 (ΦΕΚ34Α) με τις οποίες παρέχεται εξουσιοδότηση στον Υπουργό οικονομίας και Οικονομικών να παρατείνει με απόφαση, τις προθεσμίες που ορίζονται από τις κείμενες φορολογικές διατάξεις για υποβολή φορολογικών δηλώσεων σε εξαιρετικές περιπτώσεις.
    2. Τις διατάξεις των άρθρων 62 του ν.2238/1994 (ΦΕΚ Α΄151) που ορίζει τις προθεσμίες υποβολής των ετήσιων δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος.
    3. Τις διατάξεις της παρ.3 του άρθρου 23 τουν.3427/2005 (ΦΕΚ 312 Α΄/27-12-2005) με τις οποίες εξουσιοδοτείται ο Υπουργός να παρατείνει τις προθεσμίες υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων.
    4. Την ανάγκη διευκόλυνσης υποβολής των δηλώσεων και την αντιμετώπιση προβλημάτων ορισμένων κατηγοριών επαγγελματιών.
    5. Τη διαπίστωση ότι από την απόφαση αυτή δεν προκαλείται δαπάνη σε βάρος του κρατικού προϋπολογισμού.

    ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ
    1. Η προθεσμία υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους του άρθρου 62 του ν.2238/1994 που αποκτούν εισόδημα, Α) από συμμετοχή σε εταιρεία, κοινοπραξία ή κοινωνία, με βιβλία Α΄, Β΄, Γ΄, κατηγορίας, εφόσον η διαχειριστική περίοδος έληξε τους μήνες 11ο και 12ο του έτους 2009, πράκτορες, ασφαλειομεσίτες, συγγραφείς κλπ., περιπτώσεις αα), στστ), ζζ), της περίπτ. γ΄ της παραγρ. 1 του άρθρου 62 του ΚΦΕ και
    Β) από μισθούς, συντάξεις, αμοιβές ως αξιωματικοί ή κατώτερο πλήρωμα εμπορικών πλοίων, εισόδημα αλλοδαπής κλπ., περιπτώσεις ββ), γγ), δδ), εε), της ίδιας περίπτ., παραγρ. και άρθρου, που λήγουν στις 3 και 4 Μαΐου αντίστοιχα, ορίζεται η 20η Μαΐου.
    Η υποβολή των δηλώσεων της περίπτωσης Α ολοκληρώνεται μέσα σε έντεκα (11) εργάσιμες ημέρες, ενώ της περίπτωσης Β μέσα σε είκοσι δύο (22) εργάσιμες ημέρες, ανάλογα με το τελευταίο ψηφίο του ΑΦΜ του φορολογουμένου, και με αρχή και για τις δύο περιπτώσεις, για το ψηφίο 1 την 20η Μαΐου 2010.
    2. Ειδικότερα, οι εφημεριδοπώλες και όσοι δικαιούνται βεβαιώσεις αμοιβών ή βεβαιώσεις ασφαλίστρων, από Ασφαλιστικές εταιρίες οι οποίες έχουν τεθεί σε εκκαθάριση, έχουν τη δυνατότητα να υποβάλλουν τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος μέχρι και την 18η Ιουνίου 2010, ανεξαρτήτως ΑΦΜ.
    3. Η προθεσμία υποβολής δηλώσεων στοιχείων ακινήτων έτους 2010, ορίζεται στις ίδιες ημερομηνίες με τη δήλωση φορολογίας εισοδήματος για τους υπόχρεους των παραπάνω παραγράφων, σύμφωνα με τα ως άνω οριζόμενα.
    4. Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.

    ReplyDelete
  6. Συμφωνώ με τον αγαπητό Control, ότι δεν είναι δίκαιο το αναλογικό. Υπάρχουν άνθρωποι που σαν αποζημίωση θα πάρουν 1500ε (αν πούμε ότι έπερναν 700ε/μήνα και δουλευαν στην εταιρία για 2-3 χρόνια). Οπότε αν πόυμε ότι φτάνουν να μας πληρώσουν 50% του καθενός, κάποιοι θα πάρουν 750ε και κάποιοι 15000ε και παραπάνω. Σαφέστατα πρέπει ΟΛΟΙ να πάρουν τα χρήματα που πρέπει μέχρι κεραίας, αλλά από την άλλη όλοι μας έχουμε τα ίδια προβλήματα. Κάποιοι που είχαν σοβαρότερο πρόβλημα έχουν ήδη προσληφθεί σε άλλες ασφαλιστικές ή ακόμα και απο τον επόπτη (θεωρώντας ότι ο σύλλογος και η συντονιστική έκαναν σωστή δουλεία στο θέμα αυτό).

    Αν το ποσό των 10000ε σας φαίνεται μεγάλο, βάλτε 5000ε σαν επίπεδο εκκίνησης, και απο κεί και πάνω αναλογικά. Τους περισσότερους από εμάς δε θα μας καλύψει το ποσό, αλλά τουλάχιστον θα μας βοηθήσει όλους περισσότερο.

    Ίσως θα έπρεπε να οργανωθεί ψηφοφορία για αυτό το θέμα, γιατί είναι αρκετά σημαντικό.

    ReplyDelete
  7. Επίσης θέλοντας να άρω και την όποια διαφωνία εγείρει το 10.000 έχω να πω τα εξής, ως επιχειρήματα. Μου φαίνονται λογικά αν θέλετε διαβάστε τα και εσείς

    1. Το 10.000ρο βολεύει τους χαμηλότερους στην μισθοδοσία που κατά τεκμήριο είναι και εκείνοι που έχουν τη μεγαλύτερη ανάκη.
    2. Φέυγει από τη μέση το 80% των ανθρώπων που διεκδικούν χρήματα.
    3. τα χρήματα αυτά θα δοθούν ΕΝΑΝΤΙ όπως και τα προηγούμενα κάτι που σημαίνει ότι το δικαιώμα μας και το προνόμιό μας είναι ΑΔΙΑΜΦΙΣΒΗΤΙΤΟ πια.
    4. Οι ανάγκες δεν πάνε αναλογικό με τον μισθό.Συνήθως είναι αντίστροφα ανάλογες
    5. Είναι δικαιότερο έναντι όλων.

    Απλά στα παραπάνω θα προσθέσω ότι ήμουν υψηλόμισθος και η παραπάνω ρύθμιση με το αναλογικό, προσωπικά θα με βόλευε καλύτερα

    Ίσως θα έπρεπε να δοθεί ΕΙΔΙΚΗ ΜΕΡΙΜΝΑ στους ανθρώπους άνω των 55 ετών ή με προβλήματα υγείας. Ειδάλλως όλοι έχουμε δάνεια και υποχρεώσεις

    Θα επιμείνω στην ερωτησή μου για τον εργατολόγο? ο εργατολόγος μέχρι στιγμής δεν είχε καμία συμμετοχή στην όποια ενέργεια μας. έχει δικαιώμα στα έναντι που θα πάρουμε? δε νομίζω. Θα πληρωθεί και μόνον με την ΕΞΟΦΛΗΣΗ αν δεν κάνω λάθος

    υγ οι αιτιάσεις του Βλαχογιάννη προχτές δεν με πείσαν πλήρως. Το αν ειχε ή είχαν τελικά δίκιο ας κριθεί από τις πράξεις τους την επόμενη εβδομάδα.
    Ιδού η Ρόδος ιδού και το πήδημα

    ReplyDelete
  8. TO 10 χιλιάρο το βλέπω σωστό και δίκαιο αλλά με ποιόν τρόπο υπολογισμού ;;;; τον παλιό 2112 ή με τήν νέα διάταξη πού προωθεί ο Λοβέρδος και ή οποία σίγουρα θα μας προλάβει.Γιά η νέα διάταξη ωσονούπω έρχεται η αποζημίωση κοσκινίζεται.....

    ReplyDelete
  9. Θα έλεγα να μην επεκταθούμε άλλο στο 10000χίλιαρο ή την αναλογικότητα. Πέρα του ότι η κάθε λύση έχει τα πλεονεκτήματα και τα μειονεκτήματά της, προς το παρόν αυτό δεν είναι το μείζον αλλά το έλασσον, αφού πρέπει για να φτάσουμε εκεί να ξεπεράσουμε όλα τα άλλα εμπόδια. Εξ άλλου κάθε λύση συμφέρει και κάποια ορισμένη μερίδα συναδέλφων και είναι δίκαιη κατ΄αυτούς. Σκοπός είναι να επιλεχθεί λύση ώστε να είναι η πλέον δίκαιη και συμφέρουσα για το σύνολο των συναδέλφων. Εν τω μεταξύ η Διαχειριστική Επιτροπή του Επικουρικού κεφαλαίου δεν συνεδρίασε αυτή την εβδομάδα ώστε να συντάξει την αιτούμενη επιστολή, πράγμα που σημαίνει ότι δεν μπορεί να βάλει η ΕΠΕΙΑ το θέμα αποζημιώσεων στα θέματα προς συζήτηση στη συνεδρίαση της Πέμπτης 13/5. Οι εξελίξεις συνεχίζουν να είναι συνεχείς και ενδιαφέρουσες.

    ReplyDelete
  10. Εν τω μεταξύ στην ιστοσελίδα της ΕΠΕΙΑ
    (http://www.pisc.gr/Files/Announcements/6321.pdf)δημοσιεύτηκε η απάντηση της ΕΠΕΙΑ στην από της 28/4/2010 επιστολή του επόπτη στην οποία επιμένει στο θέμα των δεδουλευμένων και του ΟΑΕΔ (σημείο 4 της επιστολής).
    Σημειώστε δε ότι η επιστολή έχει ημερομηνία 6/5/2010, δηλ. το απόγευμα που συζητούσαμε με τον επόπτη, η ΕΠΕΙΑ έστελνε την απάντηση (με δεδομένο ότι η ΕΠΕΙΑ συνεδριάζει απόγευμα).

    ReplyDelete
  11. Τι πάει να πει «Εν τω μεταξύ η Διαχειριστική Επιτροπή του Επικουρικού κεφαλαίου δεν συνεδρίασε αυτή την εβδομάδα ώστε να συντάξει την αιτούμενη επιστολή». Και αν αυτά τα παλικαράκια συνεδριάσουν σε κάνα τρίμηνο τι θα κάνουμε εμείς. Παιδία εύθηνη για τον χαρτοπόλεμο που παίζουν ΕΠΕΙΑ-Επικουρικό-επόπτες έχουν όλοι τους.
    Δεν μπορεί κάπου θα έχουν γραφεία και αυτοί του επικουρικού μήπως αν πάμε καμία βόλτα συνεδριάσουν εκτάκτως πριν την πέμπτη

    ReplyDelete
  12. Η Διαχειριστική Επιτροπή του Επικουρικού εκτάκτως λόγω των συγκεντρώσεων(!) δε συνεδρίασε τη Τετάρτη. Θα συνεδριάσει τη Τρίτη. Για τρίμηνο σίγουρα δε θα αφήσουμε. Λέω ότι η ΕΠΕΙΑ δε προλαβαίνει να βάλει το θέμα αποζημιώσεων στα θέματα προς συζήτηση στη συνεδρίαση της Πέμπτης 13/5 γιατί θέλει να έχει τα θέματα προς συζήτηση 2 μέρες πρίν, δηλ. το αργότερο Τρίτη πρωί, έχει ετοιμάσει την ατζέντα.

    ReplyDelete
  13. Αυτό το παραμύθι περί ημέρησίας διατάξεως πρέπει να τελειώνει. Όλοι γνωρίζουμε ότι, εάν θέλει κάτι οποιοδήποτε ΔΣ μπορεί να το φέρει με την αιτιολογία του κατεπείγωντος στην συζήτηση για ψήφισμα. έλεος δηλαδη

    ReplyDelete
  14. http://prasinomilogr.blogspot.com/2010/05/blog-post_10.html#more
    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ...

    ReplyDelete
  15. http://prasinomilogr.blogspot.com/2010/05/blog-post_6566.html

    ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΤΡΕΧΟΥΝ... ΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ...

    ReplyDelete
  16. Φίλε ΑΕΓΧ θεωρώ ότι οι μάσκες επιτέλους έπεσαν

    Αυτό που η ΕΠΕΙΑ κάνει αυτή τη στιγμή είναι η απέλπιδα και απελπισμένη προσπάθεια στο συμβόλαιο που εκτελεί, πριν το κλείσιμό της

    το Ν/Σ για την εποπτεία είναι έτοιμο με το 70% της πρώην εποπτικής αρχής να πηγαίνει σπίτι της

    θεωρώ ότι πρέπει να είμαστε ενωμένοι και να δράσουμε αστραπιαία, τηρώντας και εξτρεμιστική σταση αν χρειαστεί με προσωπικές αγωγές κατά διευθυντικών στελεχών της ΕΠΕΙΑ να τελειώνει το παραμυθι

    Η διάταξη περί ΟΑΕΔ είναι επικουρική ΣΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ και μόνο.

    Αυτό που δεν κατανοώ εγώ, είναι γιατί η ΕΠΕΙΑ εμφανίζει σαν πρόσχωμα την διάταξη περί ΟΑΕΔ και όχι ο επόπτης που έχει το εύλογο συμφέρον? ΑΥΤΟ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ?

    ReplyDelete
  17. Μας είχαν 8 μήνες στο "περίμενε" για να μας παραπέμψουν τώρα στον Ο.Α.Ε.Δ. (και όπως γράφει και ο Control μόνο για το βασικό μισθό και πάλι εκπρόθεσμα)...
    Θα κάτσουμε πάλι με σταυρωμένα τα χέρια;
    Πιστεύω πως ανεξαρτήτως των προσχημάτων περί ημερήσιας τάχα διάταξης δύο ημέρες νωρίτερα της συνεδρίασης κλπ κλπ, πρέπει να οργανώσουμε την αντίδρασή μας από αυτή την εβδομάδα κιόλας και να μην περιμένουμε ούτε την επόμενη συνεδρίασή τους (της άλλης Πέμπτης που και πάλι δεν είναι σίγουρο ότι θα πραγματοποιηθεί και ότι θα έχουν πάλι έγκαιρα όλα τα χαρτιά που ζητούν και ότι, και ότι και ότι...).
    Ως μέσο πίεσης, προτείνω τη συγκέντρωσή μας την Πέμπτη το πρωί στην Υπατίας (μερικά αυγουλάκια ή καμιά αγελαδίτσα της ΦΑΓΕ για καβάντζα δε θα ήταν κακή ιδέα. Στρώνει και η επιδερμίδα...).
    Ας δούμε στην πράξη πόσα απίδια πιάνει ο σάκκος αυτών που με τους φόρους μας πληρώνουμε για να μας ειρωνεύονται από πάνω...
    ΑΣ ΑΠΟΦΑΣΙΣΟΥΜΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΓΡΗΓΟΡΑ ΚΑΙ ΜΑΖΙΚΑ.
    ΔΕΝ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΝΑ ΜΗΝ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΓΙΑ ΤΟΝ ΕΜΠΑΙΓΜΟ ΜΑΣ...

    ΤΙ ΛΕΤΕ;;;

    ReplyDelete
  18. Συγχαρητήρια στον συνάδελφο Γ.Χ. που μου το έστειλε το μεσημέρι.
    http://www.youtube.com/watch?v=TpqueuIiWZk

    ReplyDelete
  19. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ?? ΤΑ ΔΙΚΑ ΜΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΤΑ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ? ΔΕΝ ΑΚΟΥΩ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ...

    ReplyDelete
  20. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ
    ΔΙΑΒΑΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΙΑ; ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΟΤΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΕΙ ΜΟΝΟ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ.
    ΟΙ 2,5 ΜΙΣΘΟΙ ΠΟΥ ΔΩΣΑΝΕ ΗΤΑΝΕ ΕΝΑΝΤΙ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΓΙΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ. ΕΤΣΙ ΟΠΩΣ ΤΟ ΠΑΝΕ ΚΑΠΟΙΟ ΠΟΥ ΗΤΑΝΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΘΑ ΤΟΥΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΙ ΟΛΑΣ.
    ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΣΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΑΛΛΑ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΤΟ ΚΛΕΙΔΙ ΤΗΣ ΥΠΟΘΕΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΙΑ. Ο ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΟΣΟ ΚΑΙ ΝΑ ΘΕΛΕΙ ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΟΥΝΗΘΕΙ ΑΠΟ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ. ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΕΤΟΙΑ ΕΥΘΥΝΗ ΠΑΝΩ ΤΟΥ; ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΙ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ - ΑΝΑ ΣΚΕΦΤΕΙΣ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΙΑ - ΠΟΛΛΑ ΕΙΝΑΙ. ΘΥΜΑΣΤΑΙ ΤΟΝ ΚΑΦΕΝΤΖΗ; ΑΥΤΟΣ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΜΟΛΙΣ ΕΙΔΕ ΤΟ ΕΡΓΟ
    ΠΑΝΤΩΣ Η ΕΠΕΙΑ ΤΟ ΕΓΡΑΨΕ - ΓΙΑ ΑΥΤΗΝ ΜΟΝΟ ΟΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
    Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΦΥΣΙΚΑ ΤΟ ΕΧΕΙ ΓΡΑΨΕΙ ΣΤΗΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΑΛΛΑ ΣΕ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΤΟ ΕΙΠΕ ΚΑΝΕΙΣ ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ "Εμείς γνωρίζουμε ότι ο νόμος απαιτεί την αποζημίωση των εργαζομένων άμεσα" ΕΓΡΑΦΕ Η ΚΑ ΤΣΟΓΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΟ ΧΡΗΣΤΊΔΗ "αποζημιώσεις" ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ.

    ReplyDelete
  21. ΛΟΙΠΟΝ, ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΛΛΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ. ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ , ΑΣ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΙΣΧΥΕΙ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ? ΕΙΝΑΙ ΟΙ 2,5 ΜΙΣΘΟΙ ΕΝΑΝΤΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ? ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ? ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΧΑΘΕΙ...
    ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Ο ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΠΟΥ ΠΛΗΡΩΣΑΜΕ? ΠΟΙΟΝ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ? ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΠΟΥ ΜΙΛΑΕΙ ΜΑΖΙ ΤΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ? ΧΑΣΑΜΕ ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ΧΡΟΝΟ ΚΑΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΕ ΧΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΟΘΕΙ ΑΜΕΣΑ ΜΙΑ ΓΡΑΜΜΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ. ΟΠΟΙΟΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΤΙ ΑΣ ΤΟ ΓΡΑΨΕΙ.

    ReplyDelete
  22. Η ΕΠΕΙΑ ουσιαστικά την ημέρα εκείνη που εμείς ήμασταν στην ασπίδα με την επιστολή της λεει

    1. Πηγαίνετε να πληρωθείτε από τον ΟΑΕΔ- μόνο τον βασικό μισθό όμως, από μένα δεν θα πάρετε μία καθώς
    2. Εγώ δεν είμαι υπεύθυνος για τα ημερομίσθια που χάσατε τον Σεπτέμβριο, το δώρο Χριστουγέννων και τις ημέρες αδείας σύμφωνα με τις διατάξεις... (ΠΟΙΕΣ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ???? ΤΟΥ ΟΑΕΔ?) και
    3. Τα λεφτά που σας έχω δώσει μέχρι τώρα ΕΝΑΝΤΙ θα τα συμψηφίσω με τις ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ (τους 2,5 μισθούς για όσους θυμούνται) και τελικά θα πάρετε ΌΤΙ ΑΠΟΜΕΝΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ η οποία δεν ξέρουμε πότε θα γίνει.
    4. ΟΎτε σε αυτό το συμβούλιο θα συζητήσω το θέμα σας, όχι μόνο δεν θα το συζητήσω αλλά ΘΑ ΖΗΤΗΣΩ ΜΕ ΕΓΓΡΑΦΟ ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ ΑΡΧΙΚΑ από τη Νομική μου υπηρεσία, έπειτα από το επικουρικό κλπ κλπ

    Ερωτήσεις.
    1. Από που μια προεραιτική διάταξη (ΟΑΕΔ) μας υποχρεώνει σε οτιδήποτε?
    2. Επ ωφελεία ή καλύτερα υπαιτιοότητα ΠΟΙΟΥ έκλεισε η εταιρία? Εμείς την κλείσαμε? Ο ΕΠόπτης? ΌΧΙ Η ΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΕΚΛΕΙΣΕ. Αν δεν την έκλεινε εμείς θα παίρναμε ή όχι τα υπολειπόμενα μισθών?
    3. Το καλοκαίρι ΑΠΟ ΠΟΙΟΝ ΖΗΤΟΥΣΕ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΚΟΝΔΥΛΙΩΝ για να πληρωθούμε? ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΙΑ ΦΥΣΙΚΑ. Αρα υπαίτιος ποιος είναι?
    4. ΤΙ σχέση έχει η διάταξη του ΟΑΕΔ που αφορά μόνο τον ΒΑΣΙΚΟ ΜΙΣΘΟ με τις ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΜΑΣ?

    Σας πληροφορώ λοιπόν, ότι είναι ΠΛΗΡΩΣ στις προθέσεις τους να μην μας δώσουν μία, συμψηφίζοντας μάλιστα τους μισθους που μας έδωσαν έναντι με τις αποζημειώσεις.

    ΑΥΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΛΙΓΟ

    ΓΙΑ ΌΠΟΙΟΝ ΔΕΝ ΜΕ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΑΣ ΔΕΙ ΕΔΩ

    http://www.pisc.gr/Files/Announcements/6321.pdf

    ReplyDelete
  23. Εμένα η όλη η ιστορία μου θυμίζει τη στιχομυθία του Χάρρυ Κλυν, με το δημόσιο υπάλληλο που για να του βάλει μία υπογραφή του ζητούσε μεταξύ άλλων, εκλογικό βιβλιάριο, βεβαίωση από τον παπά της ενορίας ότι είναι ακόμα εν ζωή, τέλη κυκλοφορίας κτλ... και στο τέλος του λέει ώρα έχετε? Και του λέει ο Χάρρυ ναι 1.30. Και απαντάει ο άλλος λυπάμαι κλείσαμε...

    Λοιπόν αυτό θέλουν οι άνθρωποι εκεί πέρα, απλά δε θέλουν να το κάνουν. Όμως να ΤΟΥΣ θυμίσω κάτι.
    1. Ως τελευταία μέρα εργασίας στο χαρτί της απόλυσής μου γράφεται η 21/9/2009 και το υπέγραψε ο επόπτης που τον έχει βάλει εκεί η ΕΠΕΙΑ. (+ τα ένσημα του ΙΚΑ που είναι μέχρι αυτή την ημέρα)
    2. Στη βεβαίωση αποδοχών που έχω στα χέρια μου, δεν αναφέρει πουθενά τίποτα για έναντι κτλ. Γράφει για μισθό και έχουν παρακρατηθεί φόροι και εισφορές, που στην περίπτωση της αποζημίωσης αυτά δεν ισχύουν.
    3. ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΝΙΚΟ ΑΔΙΚΗΜΑ να μην μας πληρώσουν ή να παρακωλύουν τις αποζημιώσεις μας τη στιγμή που μας ανακοινωποίησαν την απόλυση. Μήπως αντί για αγωγές να κάναμε μυνήσεις? Ένας την ημέρα, να την περνάνε στο αυτόφορο κάθε μέρα.

    ΑΥΤΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟΝ ΕΛΕΝΧΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ, ΑΥΤΟΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΟΙ. ΜΕ ΔΙΚΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΦΑΣΗ ΕΚΛΕΙΣΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΞΟΦΛΗΣΟΥΝ.

    Ας πει κάποιος στον ΟΑΕΔ ότι ενώ έχουν λεφτά προσπαθούν να μας στείλουν να πληρωθούμε απο κει και για πότε θα τους κάνουν να τρέχουν δε 8α το πιστεύεται. Γιατί απλά ο ΟΑΕΔ δεν εχει να πληρώσει τη Μ@!%!@% του καθενός.

    ReplyDelete
  24. ΡΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΣΑΣ ΒΙΝΤΕΑΚΙΑ, ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ, ΟΧΙ ΣΤΟ ΜΠΛΟΓΚ, ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

    ΑΥΤΟΣ Ο ΑΧΡΗΣΤΟΣ Ο ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ, ΚΑΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ;

    ΤΙ ΣΥΓΚΡΑΤΗΜΕΝΗ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ ΓΡΑΦΕΤΕ, ΘΑ ΜΑΣ ΤΡΕΛΑΝΕΤΕ; H ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΙΑ ΓΙΑ ΜΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΑΣ ΠΡΟΝΟΜΙΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΡΙΣΤΙΚΗ

    ΤΕΛΕΙΩΣΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ ΧΑΜΠΑΡΙ. ΤΑ ΕΦΑΓΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ Ο ΠΕΤΣΑΣ Ο ΒΑΣΗΣ Ο ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΣ ΚΑΙ Η ΠΑΡΕΑ ΤΗΣ ΑΝΤΩΝΑΚΗ

    ΓΙΑΤΙ ΝΟΜΙΖΕΤΕ Ο ΛΕΥΤΕΡΙΩΤΗΣ ΟΤΙ ΤΗΝ ΕΚΑΝΕ ΜΕ ΕΛΑΦΡΑ; ΠΑΝΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ

    ReplyDelete
  25. O ΟΑΕΔ ΟΦΕΙΛΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΕΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΒΑΣΙΚΟ ΚΑΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ
    ΑΦΗΣΤΕ ΠΟΥ Η ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΧΕΙ ΛΗΞΕΙ, ΜΙΛΗΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΜΑΖΙ ΤΟΥΣ

    ReplyDelete
  26. ΚΑΙ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙ, ΟΦΕΙΛΕΙ ΕΙΝΑΙ ΛΑΘΟΣ ΘΕΣΗ, Ο ΟΑΕΔ ΔΕΝ ΟΦΕΙΛΕΙ ΤΙΠΟΤΑ, ΠΡΟΕΡΑΙΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ

    Η ΕΠΟΠΤΙΚΗ ΑΡΧΗ ΟΦΕΙΛΕΙ

    ΑΛΛΩΣΤΕ ΦΗΜΕΣ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΗΣ ΕΦΑΓΑΝ ΛΕΦΤΑ ΤΗΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ; ΕΙΝΑΙ ΠΟΤΕ ΔΥΝΑΤΟΝ;

    ReplyDelete
  27. http://www.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_kathremote_1_11/05/2010_336770

    Άντε πάλι. Άρχισε ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ να ρίχνει άδεια μπας και πιάσει γεμάτα. Να δώσουμε λέει κίνητρα, δηλαδή να κάνουμε διαφήμιση στις εταιρίες, να κάνουμε καμία διαβούλευση ή διαβόλευση ακόμα ( ότι νά ΄ναι κι ότι βολεύει δηλαδή )
    για κάνα δυο βδομάδες και στο τέλος οι ασφαλισμένοι να έχουν εγγύηση για τα μισά λεφτά, και αυτά όχι αμέσως ,το αμέσως μας τελείωσε. Θα περιμένουν τρία τέσσερα χρονάκια τουλάστιχον, όπως λέει κι ένας φίλος, για να βολευτούν κι αυτές οι φουκαριάρες οι υπόλοιπες ασφαληστρικές , ο Θεός να τις κάνει ασφαλιστικές εταιρίες. Και προπαντός, λέει, να μην μετακυληθούν άλλα βάρη που πηγάζουν από τις παθογένειες της ιδιωτικής ασφάλισης στους φορολογούμενους, να βολευτούμε κι εμείς οι κατακαημένοι οι υπουργοί και βολευτές. ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΑΥΤΕΣ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΙΣ ΠΑΘΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΥΠΗΡΕΤΕΙ ΚΑΙ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΠΡΟΦΑΝΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙ, ΣΥΓΚΑΛΥΠΤΕΙ ΚΑΙ ΥΠΟΘΑΛΠΕΙ ΠΟΛΛΑ, ΤΕΤΟΙΟΥ ΚΑΙ ΧΕΙΡΟΤΕΡΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΣΚΑΝΔΑΛΑ, ΓΙΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΚΑΛΕΙΤΑΙ ΤΩΡΑ Ο ΦΟΡΟΛΟΓΟΥΜΕΝΟΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ; Ασφαλώς όχι αμελητέες ποσότητες αλλά δεν γίνεται σύγκριση. Είναι θέμα μεγεθών. Και στο κάτω κάτω οι ασφαλισμένοι φορολογούμενοι δεν είναι κι αυτοί; Τους ρωτήσαμε μήπως θέλουν να πληρώσουν μέσα σ΄ όλα κι αυτό; Κι αν τους ρωτούσαμε τι νομίζετε ότι θα μας έλεγαν; Μήπως ότι θα ήταν πολύ ευχαριστημένοι να πληρώσουν μόνο για τις βίλες, τις πισίνες και τα χρυσά κουτάλια με τα οποία συνέτρωγαν όλοι όσοι άμεσα ή έμμεσα, αποδεδειγμένα ή μη, ήταν οι βασικοί συντελεστές της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτικής χρεοκοπίας μας και καθόλου για τις οικονομίες μιας ζωής που με κόπο συγκέντρωναν επί πολλά χρόνια συνεισφέροντας στην εθνική οικονομία έμπρακτα (έτσι νόμιζαν) όλοι αυτοί οι συνάνθρωποι ασφαλισμένοι;
    Όσο για μας και τις απαιτήσεις μας συνολικά, οι βολευτές δεν μας λογαριάζουν καθόλου γιατί απλούστατα δεν είμαστε και πολλά κουκιά ενώ παράλληλα ποντάρουν και στο ότι κάποια κωθώνια θα πάνε παρά ταύτα να τους ξαναψηφίσουν.
    Σχετικά με το 10χίλιαρο ή την αναλογικότητα, τους δυόμισι μισθούς ως έναντι των αποζημιώσεων και όχι έναντι των συνολικών αποδοχών μας και όλες αυτές τις κοροϊδίες, προτείνω υπομονή και επιμονή στην απαίτηση για πλήρη και ταυτόχρονη σε όλους μας καταβολή των οφειλομένων αποζημιώσεων, μισθών και επιδομάτων γιατί διαφορετικά θα διαιρεθούμε, θα διασπαστούμε και λιγότεροι από τους λίγους που είμαστε τώρα θα συνεχίζουν να παλεύουν με μεγαλύτερα κύματα, εξέλιξη η οποία δεν θα είναι και η καλύτερη ένδειξη κοινωνικής και συναδελφικής αλληλεγγύης.

    ReplyDelete
  28. Λοιπόν για να τελειώνουμε.
    Η θέση η δική μας είναι ότι τα περί ΟΑΕΔ κλπ είναι μαλακίες. Την ίδια θέση έχει και ο επόπτης. Το έχουμε πεί και απο δω αλλά και στα κλαδικά έντυπα με ανακοινώσεις
    (http://www.insuranceworld.gr/default.php?pname=Article&art_id=2218&cat_id=4 )η πρώτη ανακοίνωση καιεδώ (http://www.insurancedaily.gr/blog/?p=17568) η δεύτερη )
    ότι διεκδικούμε τα πάντα στο ακέραιο, και φυσικά είναι απαιτητά από την εκκαθάριση κι όχι από τον ΟΑΕΔ.
    Εξ άλλου και η ΕΠΕΙΑ όταν αποδέσμευσε τους 2,5 μισθούς ήξερε τι αποδέσμευε, αποδέσμευε δεδουλευμένα, κι αυτό αποδεικνύεται.
    Οι επόμενες ημέρες θα είναι καθοριστικές, θα σας ενημερώνουμε για κάθε εξέλιξη.

    ReplyDelete
  29. Το ότι μας κατεβλήθησαν ποσά ΈΝΑΝΤΙ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΌΧΙ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ, αποδεικνύεται πολύ απλά από τις βεβαιώσεις που λάβαμε μόλις πρόσφατα για την εφορία. Τα υπόλοιπα που λένε αυτοί οι μασκαράδες είναι κουραφέξαλα και για να περνάει η ώρα (τους)... Από τη στιγμή λοιπόν που αποδέσμευσαν χρήματα την πρώτη φορά (τον περασμένο Δεκέμβριο) για να πληρωθούμε, ΔΕΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ να μην αποδεσμεύουν τώρα. Είτε παρανόμησαν τότε που αποδέσμευσαν, είτε παρανομούν τώρα που αρνούνται με διάφορα προσχήματα να αποδεσμεύσουν. Προφανώς δεν ισχύουν ταυτόχρονα και τα δύο...
    Προσωπικά σκέφτομαι, με βάση αυτά τα δεδομένα, να κινηθώ νομικά (οι ευθύνες πλέον πρέπει να προσωποποιηθούν και γι αυτούς) και το ίδιο θα σύστηνα να κάνουμε όλοι όπως ορθά γράφει και ο Superfrog πιο πάνω...

    Το μόνο καλό είναι πως με τα τερτίπια τους, όλο και περισότερο μας αφυπνίζουν-εξοργίζουν και η ώρα δεν αργεί που θα το βρουν μπροστά τους...
    (Ας έχουν το νου τους και οι Επόπτες όμως γιατί κι αυτοί έχουν βάλει το χεράκι τους σε όλο αυτό το μπάχαλο)...

    ReplyDelete
  30. "ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ" ΝΑΙ ΕΧΕΙΣ ΔΙΚΙΟ, ΤΟ ΑΝΤΙΛΑΜΒΑΝΟΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟ ΚΑΙ Η ΘΕΣΗ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ. ΚΑΙ ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΝΑΙ. ΑΜ ΕΛΑ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ, ΠΟΥ ΣΩΣΤΑ ΛΕΕΙ ΠΑΝΩ Ο ΠΒΠ Ο ΣΟΥΠΕΡΦΡΟΓΚ ΚΑΙ Ο ΚΟΝΤΡΟΛ, ΑΥΤΟ ΑΚΡΙΒΩΣ ΑΦΗΝΕΙ ΝΑ ΕΝΝΟΗΘΕΙ.
    ΣΙΓΟΥΡΑ Η ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΘΕΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΑΛΛΑ ΤΕΛΙΚΑ Η ΘΕΣΗ ΑΥΤΟΥΝΟΥ ΠΟΥ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΣ ΕΠΕΙΑ. ΕΤΣΙ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΑΝΤΑ.

    ΜΗΠΩΣ ΝΑ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΕ ΠΕΜΠΤΗ ΠΡΩΙ Η ΜΕΣΗΜΕΡΙ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΙΑ. ΛΕΩ ΜΗΠΩΣ. ΓΙΑΤΙ ΠΟΛΥ ΦΟΒΑΜΑΙ ΕΠΕΙΔΗ Η ΕΠΕΙΑ ΘΑ ΔΙΑΛΥΘΕΙ ΚΟΛΛΑΕΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟΥ ΝΑ ΜΗΝ ΛΥΘΕΙ ΤΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΠΙΣΤΕΥΩ ΚΑΘΑΡΑ ΟΤΙ ΤΗΝ ΒΟΗΘΑ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ.

    ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΚΑΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΕΙΝΑΙ ΤΙ ΣΥΜΦΕΡΟΝ ΕΧΕΙ Η ΕΠΕΙΑ ΝΑ ΚΟΛΛΑΕΙ ΕΤΣΙ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ, ΑΠ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΙΑΤΟ ΤΡΩΜΕ?

    ΓΙΑΤΙ ΑΝ ΤΡΩΜΕ ΑΠ ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΙΑΤΟ, ΜΗΠΩΣ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΟ ΨΑΞΟΥΜΕ?

    ΚΑΛΗΜΕΡΑ

    ReplyDelete
  31. This comment has been removed by a blog administrator.

    ReplyDelete
  32. Για δεύτερη φορά αναγκάζομαι να διαγράψω σχόλιο.
    Έχουμε πει επανειλημμένως ότι ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ και ΔΕΝ ΑΠΕΙΛΟΥΜΕ, ειδικά άτομα που δεν εμπλέκονται σε θεσμικούς παράγοντες – θεσμούς.
    Πολλές φορές, όσο και να σας φαίνεται περίεργο, στο παρά πέντε έχουμε προλάβει την επέμβαση του εισαγγελέα στο blog. Και επειδή προσωπικά δεν θα ήθελα να βρεθώ υπόδικος για την μαγκιά της ανωνυμίας μερικών, θα διαγράφω τέτοια σχόλια. Το blog το χρειαζόμαστε όλοι θέλω να πιστεύω.
    Το σχόλιο που έσβησα είχε απρεπείς αναφορές ονομαστικά για έναν από τους εργατολόγους. Το οποιοδήποτε πρόβλημα έχει ο καθένας με τον δικηγόρο που έχει αναλάβει την υπόθεσή του, μπορεί να το διευθετήσει ο ίδιος μαζί του. Οπότε θα μπορεί να τον ρωτήσει που κρύβεται και να του πει και για το 100άρικο (που θα σου πει ότι απόδειξη εκ του νόμου, οι δικηγόροι δίνουν μετά τη περαίωση της υπόθεσης) Βέβαια, εκεί δεν θα έχει το προνόμιο της ανωνυμίας όπως στο blog, αλλά τη μαγκιά της επωνυμίας. Και κάτι για το ίδιο θέμα, θα ενημερωθείτε για τις κινήσεις του ιδίου, αν φυσικά θελήσει να μας το δημοσιοποιήσει.
    Είμαστε σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη φάση του αγώνα όπου χρειάζεται μέγιστη προσοχή από όλους μας.
    Ειλικρινά στεναχωριέμαι που αναγκάζομαι να λογοκρίνω σχόλιο, αλλά πιστέψτε με αν θελήσω να έχω μπελάδες με το νόμο, μπορώ να βρω ευκαιρίες και μόνος μου….
    (έχω και δυο παιδιά...)

    ReplyDelete
  33. ΖΗΤΩ ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΝ ΕΚΑΝΑ ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΑΝΕΦΕΡΑ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΥ ΑΛΛΑ ΟΛΟΙ ΤΟΝ ΙΔΙΟ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ. ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ.
    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΔΕΝ ΗΞΕΡΑ ΑΝ ΔΕΝ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΠΟΘΕΙ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΑ Ο ΕΝ ΛΟΓΩ ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ.

    ΣΥΓΝΩΜΗ "ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ" ΑΝ ΕΦΕΡΑ ΕΣΕΝΑ Η ΤΟ ΜΠΛΟΓΚ ΣΕ ΔΥΣΚΟΛΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ, ΘΕΩΡΗΣΑ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΣ ΔΩΣΟΥΝ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

    ReplyDelete
  34. Οκ, συγχωρεμένος.
    Επιμένω όμως, προσοχή όλοι. Μέχρι τώρα την έχουμε γλυτώσει στο τσακ.!! Δεν μπορείτε να διανοηθείτε ποιοί έστω και περιστασιακά, έχουν διαβάσει το blog.
    Όσο για τον εργατολόγο, όχι, δεν έχουμε όλοι τον ίδιο, αρκεί να σου πω ότι ακόμη και τα μέλη της συντονιστικής έχουν τρεις διαφορετικούς δικηγόρους (εννοείται όχι ο καθένας ε;)
    Αυτός στον οποίο αναφέρθηκες έχει την πλειοψηφία των συναδέλφων, συνολικά είναι 3-4 που έχουν κάποιο αριθμό συναδέλφων, υπάρχουν και αρκετοί που έχουν μεμονωμένα απευθυνθεί σε δικό τους.

    ReplyDelete
  35. ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΟΥΜΕ - Ο ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΚΟΠΟ - ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΚΑΝΕΙ - ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙ ΜΕ ΕΝΔΙΚΑ ΜΕΣΑ ΤΟ ΠΟΣΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ. ΟΙ ΕΞΩΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥ. ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΙΑ. ΜΗΝ ΤΟΝ ΑΝΑΚΑΤΕΥΕΤΑΙ ΤΟΝ ΑΝΘΡΩΠΟ.
    ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΩ ΠΑΝΤΩΣ ΟΤΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΤΟ BLOG ΕΓΡΑΦΕ ΕΠΙΣΗΣ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΟΧΙ ΓΙΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ. ΜΗΠΩΣ ΚΑΤΙ ΞΕΡΑΝΕ ΑΠΟ ΠΡΙΝ; ΜΗΠΩΣ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΤΗΣΙΜΟ. ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΟΛΥ ΠΕΡΕΙΡΓΟ ΝΑ ΣΥΖΗΤΑΝΕ ΤΟ ΠΡΩΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙ Η ΕΠΕΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ.
    ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΠΩ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΑΛΛΟ.
    ΚΑΤΑ ΤΟ ΝΟΜΟ Η ΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΕΥΘΥΝΗΓΙΑ ΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ. ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ. ΑΠΛΩΣ ΟΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ ΔΕΝ ΚΟΥΝΙΟΥΝΤΑΙ ΣΕ ΚΑΜΜΙΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΧΩΡΙΣ ΤΗΝ ΕΓΚΡΙΣΗ ΤΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΤΟΥΣ ΚΑΛΥΜΕΝΕΣ. ΟΜΩΣ ΕΑΝ Ο ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΣΤΕΙΛΕΙ ΟΝΤΩΣ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΙΑ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΜΗ ΚΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ, ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ Η ΕΠΕΙΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΛΙΓΗ ΒΟΗΘΕΙΑ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ Ο ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ.
    ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΠΟΤΕ ΟΤΙ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΜΠΗΚΕ ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΑΦΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ. Η ΕΠΕΙΑ ΟΜΩΣ ΕΚΛΕΙΣΕ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΤΙ ΣΚΕΦΤΟΜΑΣΤΑΝ ΟΤΑΝ ΕΚΛΕΙΝΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ, ΠΟΙΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΕΞΥΠΗΡΕΤΟΥΣΑΝ ΕΝΩ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΑΛΛΕΣ ΛΥΣΕΙΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΦΗΣΑΝ 700 ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΠΑΡΑΜΟΝΗ ΕΚΛΟΓΩΝ.
    ΚΑΚΩΣ ΠΙΕΖΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗ. ΕΚΤΙΜΩ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ. ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΠΡΠΕΙ ΝΑ ΠΙΕΣΤΕΙ ΕΙΝΑΙ Η ΕΠΕΙΑ. ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ ΧΟΝΤΡΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΤΕ ΟΤΙ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΤΗΣ ΕΠΕΙΑ ΜΙΛΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ ΚΑΙ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΟΤΙ Ο ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ ΟΧΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
    ΠΙΕΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΙΑ

    ReplyDelete
  36. Επαναλαμβάνω:"... θα ενημερωθείτε για τις κινήσεις του ιδίου, αν φυσικά θελήσει να μας το δημοσιοποιήσει..." Αυτά για τον εργατολόγο. Κάνει κι αυτός (ή σκοπεύει να κάνει) κινήσεις. Όσο για την ανακοίνωση του συλλόγου, σκέψου μόνο ότι ηγέρθη το ζήτημα των δεδουλευμένων τις τελευταίες ημέρες. Άλλωστε και εμείς στην ανακοίνωση που είχε προηγηθεί στην οποία καλούσαμε σε γενική συνέλευση, για αποζημιώσεις γράφαμε.

    ReplyDelete
  37. ΜΕΡΙΚΑ ΣΧΟΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΣ ΠΡ ΠΕΜΠΤΗΣ

    1.ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΝ ΠΕΡΑΣΜΕΝΗ ΠΕΜΠΤΗ
    ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΟΥ
    ΣΥΜΕΤΕΙΧΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΜΟΝΙΜΑ Η ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ

    2.ΓΙΑ ΑΚΟΜΑ ΜΙΑ ΦΟΡΑ Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΛΗΞΕ
    ΜΕ ΑΤΕΡΜΟΝΕΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ
    ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΟΥΔΕΝ ΝΕΟΤΕΡΟΝ

    3.ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΕ ΜΙΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ
    Η ΟΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΠΟ ΤΟΥΣ
    ΕΠΟΠΤΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΠΟΙΟΥΣ ΕΓΙΝΕ
    Η ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ(ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΠΡΩΤΟΤΥΠΙΑ)
    Κ ΦΥΣΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΜΕΣΗ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ

    4.Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΝΕΙ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ Κ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 6 ΜΗΝΕΣ
    ΚΑΤΕΛΗΞΕ ΣΕ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ΤΟΝ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ
    ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΧΟΥΝ ΜΙΛΗΣΕΙ ΑΜΕΤΡΗΤΕΣ ΦΟΡΕΣ
    ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ

    5. ΔΕΝ ΥΠΗΡΞΕ ΚΑΝΕΝΟΣ ΕΙΔΟΥΣ ΜΑΖΙΚΗ ΔΙΑΜΑΡΤΗΡΙΑ
    ΟΥΤΕ ΚΑΝ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΕΝΩ ΕΦΥΓΑΝ ΟΛΟΙ ΔΥΣΑΡΕΣΤΗΜΕΝΟΙ

    6.ΟΙ ΠΛΕΟΝ ΛΑΛΙΣΤΑΤΟΙ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΕΣ ΣΤΟ BLOG
    ΔΕΝ ΕΜΦΑΝΙΣΤΗΚΑΝ ΟΥΤΕ ΓΙΑ 1 ΛΕΠΤΟ

    7.ΟΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΠΑΤΗΣΕΙ ΕΠΙΣΗΣ ΑΣΧΗΜΑ(ΦΑΝΗΚΕ Κ ΣΤΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥΣ)

    ΕΝΔΕΧΟΜΕΝΟ ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

    ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΚΑΛΛΑ ΠΑΙΔΙΑ Κ ΔΕΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΦΑΣΑΡΙΕΣ
    ΕΝΩ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΑΘΕΡΟΙ ΣΤΟΥΣ ΣΥΝΟΜΙΛΗΤΕΣ ΜΑΣ



    ΜΕ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΟΥΣ ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΥΣ
    ΚΑΛΑ ΚΡΑΣΣΑ

    ReplyDelete
  38. ΠΕΣΤΑ ΧΡΥΣΟΣΤΟΜΕ ...............

    ReplyDelete
  39. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΣΥΜΦΩΝΩ ΣΕ ΟΛΑ ΕΚΤΟΣ ΟΤΙ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΚΕΙ ΔΙΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ. ΕΙΔΑ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΕΣ ΦΙΛΕΣ ΚΑΙ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΚΟΜΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΚΑΙ ΓΡΑΦΟΥΝ ΚΑΙ ΕΔΩ ΜΕΣΑ

    ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΠΑΝΤΩΣ ΜΟΥ ΕΚΑΝΕ ΚΑΙ ΜΕΝΑ ΟΤΑΝ ΕΙΠΕ Ο ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΟΤΙ ΚΑΝΟΥΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ......(ΓΕΛΑΣΑ ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ) ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΗΝΟΥΝ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ. Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΣΤΟ ΜΕΓΑΛΕΙΟ ΤΗΣ

    ΚΑΝΑ ΝΕΟ ΕΧΟΥΜΕ? ΑΥΡΙΟ ΟΙ ΜΠΑΤΖΑΝΑΚΗΔΕΣ ΤΟΥ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΘΑ ΔΕΧΤΟΥΝ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΥΠΑΤΙΑΣ?

    ΜΙΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ. ΣΥΝΕΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΚΟΜΕΡΣΙΑΛ ΤΗΣ ΤΖΕΝΕΡΑΛ ΤΟΥ ΣΚΟΥΡΤΗ. ΜΕ ΣΥΓΧΩΡΕΙΤΕ ΑΛΛΑ ΑΝ ΣΑΣ ΔΩ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΟΥ, ΟΧΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΑΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΘΑ ΣΑΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΩ. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ, ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. ΟΙ ΑΣΠΙΔΑΙΟΙ ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ.

    ReplyDelete
  40. Στο νέο νομοσχέδιο για το επικουρικό ζωής περιέχεται μέσα και το παρακάτω

    "Το Εγγυητικό Κεφάλαιο κλάδου Ζωής θα καλύψει τους ασφαλισμένους αναδρομικά μέχρι και το 50% των απαιτήσεων που θα εγείρουν έναντι των Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ και Commercial Value"

    Ειλικρινα δεν βλεπω καμια μα καμια πια δικαιολογία να μην μας καταβάλουν δεδουλευμένες αποδοχές και αποζημιώσεις. Να θυμίσω ότι τα δημοσιευμένα νομοσχέδια κατά 99% ψηφίζονται ως νόμοι με ελάχιστες αλλαγές.

    Γιατί αυτή κοροιδία λοιπόν?

    ReplyDelete
  41. http://prasinomilogr.blogspot.com/2010/05/blog-post_5300.html

    ReplyDelete
  42. ΨΑΧΝΩ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΜΑΙ ΦΡΟΝΙΜΟ ΠΑΙΔΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΒΡΗΚΕΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ "ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΟΣ".ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΘΑ ΑΠΟΧΩΡΗΣΩ ΑΠΟ ΤH ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΟΧΙ ΓΙΑ ΑΛΛΟ ΛΟΓΟ ΑΛΛΑ ΟΠΩΣ ΕΙΠΕ ΚΑΙ Ο ΑΠΟΥΣΙΟΛΟΓΩΣ ΤΟ ΝΑ ΜΙΛΑΩ ΚΑΙ ΝΑ ΜΗ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΩ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΝΕΝΑ ΝΟΗΜΑ.ΞΕΡΩ ΟΤΙ ΣΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΔΕ ΘΑ ΛΕΙΨΩ...
    Δ.Τ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΔΥΝΑΜΙΚΑ...

    ReplyDelete
  43. ΤΕΛΙΙΚΑ Ο ΕΠΟΠΤΗΣ ΕΣΤΕΙΛΕ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΑΖ;
    ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΙΑ;
    ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΟΡΓΑΝΩΝΕΤΑΙ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΙΑ
    ΤΙ ΣΗΜΑΙΝΕΙ "ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ";
    ΒΑΖΩ ΣΤΟΙΧΗΜΑ ΟΤΙ ΑΝ ΔΕΝ ΓΡΑΨΟΥΝ ΑΥΤΟΙ ΟΙ 3-4 ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΣΤΟ BLOG, ΑΥΤΟ ΘΑ ΕΞΑΦΑΝΙΣΤΕΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟ ΒΛΕΠΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΟΥΤΕ ΘΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΖΕΙ

    ReplyDelete
  44. Αγαπητοί φίλοι,

    Έχω καιρό να γράψω στο blog, αλλά συχνά-πυκνά σας παρακολουθώ. Άλλωστε δεν έχω και τίποτα σπουδαίο να πω. Τώρα όμως επανέρχομαι διότι εντελώς τυχαία, από το φιλικό μου περιβάλλον με ενημέρωσαν για ΔΥΟ ΘΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (εκτός ασφαλιστικού χώρου) που ίσως να ενδιαφέρονται κάποιοι από εσάς (πιθανόν όσοι δεν έχετε εργασθεί πολλά χρόνια στον ασφαλιστικό χώρο και δεν θα σας ενοχλούσε να αλλάξετε επάγγελμα). Έτσι σκέφτηκα να αναρτήσω αυτή τη πληροφορία στο blog, γνωρίζοντας ότι υπάρχουν ακόμη πολλοί άνεργοι. Και για να πάμε στο δια ταύτα :

    ΠΡΩΤΗ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    Με ενημέρωσαν ότι γνωστή εταιρία ενοικιάσεως αυτοκινήτων, ενδιαφέρεται να βρει άτομο για στελεχώσει το νέο γραφείο που ανοίγει στη Παλλήνη. Ο υποψήφιος θα πρέπει να είναι άνω των 25 ετών, να διαθέτει δίπλωμα αυτοκινήτου, να γνωρίζει κάποια βασικά αγγλικά (όχι απαραίτητα με πτυχίο, αλλά σε βαθμό που να μπορεί να συνεννοηθεί με τον πελάτη-τουρίστα όταν θα παραδίδει ή παραλαμβάνει το αυτοκίνητο, να τον ενημερώνει για το τιμοκατάλογο κλπ.) και να είναι κάτοικος κοντινής σχετικά περιοχής, ή τουλάχιστον με εύκολη πρόσβαση στη Παλλήνη (π.χ. μέσω Αττικής Οδού)

    ΔΕΥΤΕΡΗ ΘΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    Ένας γνωστός μου ανοίγει νέο κατάστημα πώλησης faux bijoux στο Παγκράτι (κοντά σε σταθμό του μετρό). Ενδιαφέρεται να προσλάβει μία κοπέλα 25-45 ετών, ως υπεύθυνη του καταστήματος, σχετικά εμφανίσιμη, όχι απαραίτητα με προηγούμενη εμπειρία σε αυτό το χώρο, αλλά να μπορεί εύκολα να αντιλαμβάνεται τη λειτουργία της επιχείρησης.

    Εάν κάποιος ή κάποια συνάδελφος ενδιαφέρεται και θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου τηλεφωνικά, ώστε να σας φέρω σε επαφή με τους ενδιαφερόμενους, παρακαλώ να επικοινωνήσει με τον ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ (ο οποίος γνωρίζει ποια είμαι) ή να στείλει μήνυμα στο e/mail του blog : stondromoblog@yahoo.gr


    Υ.Γ. : συγνώμη για τον τρόπο που έγραψα τις αγγελίες, αλλά δεν είμαι η Χρυσή Ευκαιρία. Μια απλή υπάλληλος της ασπίδας είμαι. Ήμουν !!!

    Καληνύχτα σε όλους.

    ReplyDelete
  45. ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ!

    ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΙΣ ΕΠΕΙΑ, ΜΗΝ ΑΝΗΣΥΧΕΙΤΕ ΠΑΙΔΙΑ ΜΟΥ ΚΑΙ Ο ΘΕΟΣ ΕΙΝΑΙ ΜΕΓΑΛΟΣ. ΔΕΝ ΘΑ ΑΠΕΙΛΗΣΩ ΚΑΝΕΝΑΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΕΧΩ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΦΑΝΕ, ΘΑ ΥΠΟΣΧΕΘΩ ΟΜΩΣ. ΜΑΥΡΗ ΤΥΧΗ. ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΤΟΥΣ.
    ΚΑΤΑΝΤΗΣΑΤΕ 500 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΕΠΕΤΕΣ.

    Η ΟΡΓΗ ΞΕΧΕΙΛΙΖΕΙ ΚΑΙ Η ΚΑΤΑΡΑ ΕΠΙΣΗΣ. ΝΑ ΜΗ ΣΩΣΟΥΝ ΝΑ ΧΑΡΟΥΝ ΟΤΙ ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΧΟΥΝ ΚΕΡΔΙΣΕΙ!

    ReplyDelete
  46. Η επιστολή - αίτημα προς ΕΠΕΙΑ του επόπτη έχει σταλεί και για τις δύο εταιρίες, το επικουρικό δεν έχει στείλει ακόμη εξ όσων γνωρίζουμε. Το τι έγινε τη Πέμπτη στην ΕΠΕΙΑ εφ όσον το επικουρικό δεν ήταν έτοιμο, και επομένως δεν θα έμπαινε θέμα δικό μας, δε μας αφορά. Για τη συγκέντρωση στην ΕΠΕΙΑ είπαμε ότι εκεί τώρα θα είναι ο επόμενος στόχος, με συγκέντρωση έξω από τα γραφεία της (ή και μέσα, όπως γράφουμε και στην ανακοίνωση που έχουμε δημοσιεύσει σ όλα τα ασφαλιστικού ενδιαφέροντος sites, όπως θα έχετε διαβάσει). Με δεδομένο ότι την προσεχή Πέμπτη 20/5 υπάρχει η γενική απεργία, υπάρχει η εκτίμηση ότι η ΕΠΕΙΑ δε θα συνεδριάσει.
    Γράφαμε ότι οι επόμενες ημέρες είναι καθοριστικές, γιατί γίνονται πλήθος επαφών με υπουργείο, ένωση (ως αφεντικό του επικουρικού), επόπτες κλπ. Όσο για το ποιοί διαβάζουν το blog, αυτό δεν είναι συνάρτηση των πόσων και ποιών γράφουν,αλλά αυτών που ενδιαφέρονται για τα θέματα που μας απασχολούν (και όχι μόνο), χωρίς να γράφουν, με λίγα λόγια, η μεγάλη σιωπηρή πλειοψηφία. Αλήθεια marakimaraki, μπορείς να γίνεις πιό σαφής, τι εννοείς ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΑΤΕ ΓΙΑ ΜΙΑ ΘΕΣΗ!;
    Ποιοί και πως συμπεραίνεις ότι ξεπουλήθηκαν και για ποιά θέση; Ξέρεις κάτι που εμείς δε ξέρουμε;

    ReplyDelete
  47. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  48. @ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ

    ΛΕΣ (ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ..)
    ΔΕΝ ΒΑΡΕΘΗΚΕΣ ΝΑ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΣ ΕΔΩ Κ ΕΠΤΑ ΜΗΝΕΣ;

    ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΟΙ ΕΠΟΧΕΣ -Η ΕΛΛΑΔΑ ΑΝΑΣΤΕΝΑΖΕΙ-Η ΑΝΕΡΓΙΑ ΜΑΣ ΧΤΥΠΑΕΙ ΑΝΕΛΕΗΤΑ -ΟΛΑ ΑΛΛΑΖΟΥΝΕ
    -ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΜΕΝΕΙΣ ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΣΤΗΝ ΘΕΣΗ ΣΟΥ...

    ΛΕΣ (ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ..)
    ..ΠΟΣΟ ΓΡΑΦΙΚΟΣ ΕΙΣΑΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟ ΣΟΥ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ ΜΗΝΑ..
    ΚΑΙ ΑΚΙΝΗΤΟΣ ΧΩΡΙΣ ΙΧΝΟΣ ΝΕΟΤΗΤΑΣ Κ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ..

    ΜΟΥΧΛΙΑΣΑΜΕ ΕΔΩ ΜΥΡΙΖΕΙ ΦΟΡΜΟΛΗ

    ΣΕ ΕΝΑ BLOG ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ ΓΕΜΑΤΟ ΖΩΝΤΑΝΙΑ Κ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ

    (ΟΙ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΕΣ..)
    ..ΛΕΕΙ
    ΚΑΙ ΞΑΝΑΛΕΕΙ
    Κ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΑΛΛΟΣ ΕΝΑΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΠΕΙ
    ΤΟ BLOG

    Η ΠΙΟ ΜΕΓΑΛΗ ΣΙΩΠΗΡΗ ΠΛΕΙΟΨΗΦΙΑ ΣΕ ΧΑΙΡΕΤΑ

    ReplyDelete
  49. @feelings
    Άφησε κάπου τα στοιχεία σου και μόλις καταφέρουν αυτοί που τρέχουν για εσένα και τα συμφέροντα σου να σου βρουν μια δουλεία και να σου βγάλουν την αποζημίωση θα σε πάρουμε τηλέφωνο να έρθεις να εισπράξεις.
    Ρε σεις σοβαρευτείτε στο τέλος θα μας πείτε ότι η συντονιστική φταίει εκτός του ότι μυρίζει φορμόλη, ότι αλλάζει τα πάντα, ότι έφερε την ανεργία, ότι αλλάζει τους καιρούς, και για το ΔΝΤ και για το ηφαίστειο στην Ισλανδία.
    @ τελικά μα έκατσε
    Ειλικρινά δεν βαρέθηκες να τρέχεις και να κυνηγάς από την μία τα θηρία (επόπτες-ΕΠΕΙΑ-κλπ) και από την άλλη να τα ακούς κιόλας από τον κάθε τυχάρπαστο. Ριχτούς μια μούντζα και άσε τον καθένα να βγάλει άκρη μόνος του.

    ReplyDelete
  50. ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΕ ΣΕ ΣΕΝΑ , ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΛΛΟΝ ΞΕΧΑΣΕΙ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΙ ΑΣΠΙΔΕΟΙ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΑΝ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΠΕΙΑ , ΑΥΤΟΙ ΚΑΙ ΑΥΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΠΟΥΛΗΜΕΝΟΙ .

    ReplyDelete
  51. @fnmag

    εάν χωρίς αγωνα στον δρομο (δυναμικα
    εξω απο ΕΠΕΙΑ η αλλου )
    δεν δωσουμε τον καλλιτερο μας εαυτο
    ωστε να εκτεθουμε ενας προς ενας

    δεν θα χρειαστει να παρεις κανενα τηλεφωνο ,μην χρεωνεσαι, αντι δε αποζημιωση να στειλεις χαιρετισματα.

    μεχρι τοτε ας περιμενουμε τις επομενες ημερες
    που θα ειναι καθοριστικες απο το σαλονι μας.

    καλον υπνο μεχρι τοτε

    ΠΡΟΤΑΣΗ

    καλο θα ειναι αντι για επιδειξη πνευματος
    κ τηλεφωνα κ πρασινα άλογα
    να ενεργοποιηθει η συντονιστικη
    να ξυπνησει δυστυχως κ όσους κοιμουνται κ να βγουμε στο δρομο κ αφηστε τα λογια..


    τελικα μας εκατσε ορισε μερα κ ωρα τωρα
    σημερα ,αλλιως σε λιγο θα συντονιζεις τον εαυτο σου σε ενα αδειο blog

    ReplyDelete
  52. Καλησπέρα.
    Αυτό με τις συνεδριάσεις της ΕΠΕΙΑ δεν το κατανόησα ποτέ. Όταν η ΕΠΕΙΑ είναι να πάρει οποιαδήποτε απόφαση συνεδριάζει και εκτάκτως. Τώρα παίζουν τέννις με μπαλάκι εμάς.

    Προσωπικά και θέλω να παρακινήσω όποιον μπορεί και θέλει, να ξεκινήσουμε από αύριο την πίεση σε πολιτικούς τους προϊσταμένους, ή με κάποιον από την ΤΤΕ, μήπως και ο φόβος τους κάνει να αποφασίσουν. Θα φροντίσω να τονίσω, σε εκείνους που θα μιλήσω τις επόμενες ημέρες, ότι δεν χρειάζεται να πάρουν κάνεναν στην ΤΤΕ λόγω ελλείψεως προσόντων. Να καταλάβουν ότι εάν θέλουν να μεταφερθούν στην τράπεζα της ελλάδος και να μην μας κάνουν παρέα στην ανεργία, να μας πληρώσουν. Προσωπικά έχω αγριέψει. Και ξέρετε τι άσχημο είναι να μένει δημόσιος υπάλληλος ή συμβασιούχος δημόσιος κηφήνας χωρίς κανένα προσόν STON DROMO αυτές τις ημέρες....Δύσκολο, πολύ δύσκολο. Γιατί όλοι εμείς, δουλειές και έχουμε και βρίσκουμε και θα βρούμε γιατί στην πίεση είμαστε συνηθισμένοι. Αυτών όμως ο κωλαράκος δεν είναι...Δεν είναι συνηθισμένοι στην οσφυοκαμψία, που έλεγε και στο Εκμέκ Παγωτό ο Παπαδόπουλος.

    Ένα παράπονο. Την προηγούμενη φορά ήμασταν 120, μακάρι αυτή τη φορά που θα μπούμε στην ΕΠΕΙΑ και στο ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ να είμαστε και περισσότεροι, και πιο αγριεμένοι.

    ReplyDelete
  53. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  54. Εχω καιρο να γραψω, μονο διαβαζα και ξαναδιαβαζα τα ιδια και τα ιδια. Δεν ενοχλουμε που καποιοι συναδελφοι βρηκαν δουλεια, μπραβο τους και καλα εκαναν, ολοι εχουν υποχρεωσεις και οικογενειες.Με ενοχλει το γεγονος που δεν ειμαστε δυναμικοι, εχουμε αφησει 3-4 ανθρωπους να τρεχουν για 700 και μιλαμε απο πανω, τους κρινουμε,τους αμφισβητουμε, τους βριζουμε.Τα πραγματα ειναι απλα οποιος θελει και εχει χρονο να ασχοληθει ενεργα στη συντονιστικη, ετσι και αλλιως δεν εχουμε πει πρεπει να ειναι μονο 4 ατομα, και αυτους θα ξεκουρασουν και θα εχουν ιδια αποψη επι των θεματων. Το θεμα του εργατολογου ειναι πλεον προσωπικο του καθενος και δεν χρειαζεται αναφορα εδω μεσα, σηκωνεις το τηλεφωνο και επικοινωνεις μαζι του....

    ReplyDelete
  55. Αναδημοσίευση από τον ΣΚΑΙ:

    Κατατίθεται στη Βουλή το ν/σ του ΥΠ.ΟΙΚ. για τους ασφαλισμένους της «Ασπίς Πρόνοια» και της «Commercial Value»

    Τις επόμενες ημέρες πρόκειται να κατατεθεί στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για τους ασφαλισμένους της «Ασπίς Πρόνοια» και της «Commercial Value».

    Σύμφωνα με την «Καθημερινή της Κυριακής», δεν θα προβλέπει την άμεση κάλυψη των ασφαλισμένων μέσω εγγύησης του Δημοσίου, αλλα το Δημόσιο θα παρέχει εγγυήσεις στο κεφαλαίο ζωής, ώστε μέσω δανεισμου να αποπληρώσει το χρέος ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ.

    Εάν αυτό δεν επιτευχθεί, οι ασφαλισμένοι θα καλυφθούν απο τη ρευστοποίηση των περιουσιακών στοιχείων των δυο εταιρειών.

    Σημειώνεται ότι τη Δευτέρα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας θα έχει συνάντηση με το Σύλλογο ζημιωθέντων της «Ασπίς Πρόνοια» στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή.

    Ο Αλέξης Τσίπρας είχε πρόσφατα συνάντηση και με το Σωματείο των εργαζομένων της ασφαλιστικής εταιρείας, και υποσχέθηκε να στηρίξει τον αγώνα των εργαζομένων για την απορρόφησή τους από άλλες εταιρίες, ενώ ζήτησε λύσεις για όσους έχουν συμβόλαια σε όσες ασφαλιστικές εταιρίες έκλεισαν.

    «Θα αγωνιστούμε προκειμένου οι καταναλωτές ασφαλισμένοι, που είναι χιλιάδες, να μην χάσουν τα συμβόλαιά τους, προκειμένου η εποπτική αρχή να λειτουργήσει με γνώμονα και τα συμφέροντα των εργαζόμενων. Και, βεβαίως, με τη συμμετοχή των εργαζομένων στην εποπτική αρχή» είχε επισημάνει ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

    ReplyDelete
  56. "Το νομοσχέδιο προβλέπει καταληκτική ημερομηνία ενός έτους από τη δημοσίευση του νόμου για την ολοκλήρωση της διαδικασίας μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου, μέσα από ανοιχτή διαδικασία που θα κάνει η Τράπεζα της Ελλάδος, ως νέα εποπτεύουσα αρχή του ασφαλιστικού κλάδου. ενώ στην περίπτωση που η μεταβίβαση δεν επιτευχθεί, το χαρτοφυλάκιο ζωής τίθεται σε ασφαλιστική εκκαθάριση."

    Δηλαδή σε παραπάνω από ένα χρόνο από τώρα.
    σήμερα στο insuranceworld
    Καλημέρα

    ReplyDelete
  57. @τελικα μας εκατσε
    ΚΑΝΟΝΙΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΕΠΕΙΑ

    ΚΟΥΝΗΘΕΙΤΕ

    ΘΑ ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ

    ReplyDelete
  58. Σε λίγες ημέρες που λήγει η υποχρεωτική δημόσια της "ΜΠΕΝΡΟΥΜΠΗ" και με βάση τα όσα έχει δηλώσει ο Βλαχογιάννης (αποδοχή της και παράδοση των μετοχών, δηλαδή πώληση προς € 3,471996 (€ 3,48 μείον τους φόρους)), η Α.Ε.Γ.Α. θα πιστωθεί στις 02/06/2010 με το ποσό των € 1.537.052,63 και η Α.Ε.Α.Ζ. με το ποσό των € 427.142,31. Τα ποσά αυτά αποτελούν καθαρό cash και για του λόγου το αληθές, η συναλλαγή έχει ανακοινωθεί ήδη από μέρες από την εισηγμένη (http://benrubi.gr/pdf/etairikes%20anakoinwseis/2010/0104210_aspis.pdf).

    Αυτό για να ξέρουν ότι οι φύλακες έχουν γνώση και για να μην ισχυρίζονται ότι δεν υπάρχουν επαρκή και άμεσα ρευστοποιήσιμα στοιχεία ενεργητικού (χωρίς φυσικά τα ανωτέρω νούμερα να καλύπτουν πλήρως τις απαιτήσεις μας. Φυσικά απαιτείται αποδέσμευσή τους από την ΕΠ.Ε.Ι.Α., οπότε ξαναγυρνάμε στα χιλιοειπωμένα...).

    ReplyDelete
  59. ΑΠΟ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΟΥ ΕΧΩ Η ΕΠΕΙΑ ΕΠΗΡΕ ΚΑΠΟΙΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΕΜΑΣ. ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΟΤΙ ΠΡΟΕΧΕΙ Η ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΚΑΙ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΣΟΙ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΚΑΙ ΘΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΝ ΣΤΗΝ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΤΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΑ ΤΑ ΘΕΩΡΗΣΕ ΕΝΑΝΤΙ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΕ ΝΑ ΤΑ ΣΥΜΨΗΦΙΣΕΙ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
    ΕΠΙΣΗΣ ΘΑ ΨΗΦΙΣΟΥΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΗ ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΟΡΙΣΤΙΚΑ

    ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ;

    ReplyDelete
  60. ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΠΡΟΣΙΤΑΜΕΝΟ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙ ΣΤΗΝ ΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΜΑΛΙΣΤΑ Ο ΕΠΟΠΤΗΣ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟΥ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕ ΣΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ

    ReplyDelete
  61. Μπορεί κάποιος να βγει και να απαντήσει υπεύθυνα;

    ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ! ΚΑΙ ΑΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ;

    ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΕΛΕΟΣ

    ReplyDelete