Saturday 24 April 2010

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – ΟΑΕΔ - ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ

Συνάδελφοι,
Τη Δευτέρα στις 3/5/2010 στις 5μ.μ καλούμε όλους τους συναδέλφους σε Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο αίθουσα της ΟΤΟΕ (Βησσαρίωνος 9 και Σίνα 4ος όροφος) ώστε από κοινού να αποφασίσουμε τις επόμενες ενέργειες – κινητοποιήσεις μας.
Όπως ήδη έχετε ενημερωθεί από το blog υπάρχουν εξελίξεις (;) για το θέμα των αποζημιώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, την Πέμπτη 29/4 θα γίνει το Δ.Σ της ΕΠΕΙΑ το οποίο θεωρητικά δεν έχει πλέον κάποιο λόγο να μην εγκρίνει την αποδέσμευση για την ΑΕΑΖ. Για την ΑΕΓΑ το τοπίο εξακολουθεί να παραμένει αρκετά θολό.
Σε κάθε περίπτωση, είτε γίνει το Δ.Σ. της ΕΠΕΙΑ, είτε όχι:
H συνέλευση θα γίνει, και η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη για να εκτιμήσουμε τις εξελίξεις που θα έχουν διαμορφωθεί έως και εκείνη τη μέρα και να αποφασίσουμε τις κινητοποιήσεις μας.

ΟΑΕΔ

Συνάντηση με τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22/4/10 στα κεντρικά γραφεία του, στην οποία συμμετείχαν η ΟΑΣΕ και εκπρόσωπος της Συντονιστικής και συζητήθηκε το θέμα της επανακατάρτισης.
Τα σεμινάρια του ECDL θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο με 15 Ιουλίου και τα τμήματα θα είναι των 20 ατόμων.
Τα τμήματα θα είναι πρωινά και απογευματινά ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν και οι συνάδελφοι που εργάζονται υπό τον επόπτη.
Για τα υπόλοιπα σεμινάρια (IFRS- Λογιστική, web design, Business English κλπ.) επειδή θα πρέπει να οργανωθούν (προκήρυξη διαγωνισμού για εισηγητές, διδακτέα ύλη κλπ.) πάνε για Σεπτέμβριο.
Τα σεμινάρια τελικά θα είναι επιδοτούμενα με 6,5 ευρώ την ώρα και η πληρωμή τους από τον ΟΑΕΔ (σύμφωνα με τους υπευθύνους του) θα γίνεται εντός 20 ημερών περίπου από τη λήξη του.
Στην περίοδο που διαρκεί το σεμινάριο το επίδομα ανεργίας θα διακόπτεται και θα είναι σε ισχύ πάλι μετά την λήξη του σεμιναρίου. (διάρκεια σεμιναρίου ECDL περίπου 1 μήνας)
Για το θέμα των ΙΕΚ, θα ξεκινήσουν από Σεπτέμβριο, αφού γίνουν κι άλλες συζητήσεις.
Επίσης είμαστε ακόμη σε διαβουλεύσεις για συνεργασία του ΕΙΑΣ με τον ΟΑΕΔ ώστε το ΕΙΑΣ να προχωρήσει σε σεμινάριο ειδικά για εμάς.

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

Αρχικά δεν έχουμε πάρει τις βεβαιώσεις για να δούμε το τι, και πως το γράφουν.
Ρωτήσαμε δικηγόρο και εφοριακό και μας είπαν ότι στη βεβαίωση θα πρέπει να γράψουμε το εξής κείμενο:
«Επιφυλάσσομαι ως προς την ορθότητα του ανωτέρω δηλωμένου ποσού διότι έχω πληρωθεί αμοιβές και μισθούς μόνο έως και 31/8/2009.»
Βέβαια, μπορεί και ο καθένας να συμβουλευτεί το λογιστή του ή όποιον άλλον νομίζει, εμείς θα κάνουμε άλλη μια προσπάθεια τη Δευτέρα το πρωί να μάθουμε κάτι περισσότερο και θα το βάλουμε σαν update στην παρούσα ανάρτηση.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

7 comments:

  1. Αγαπητοί συνάδεΛφοι και συναγωνιστές το σκάνδαλο της ασπίδας όσο πάει και μεγαλώνει, είναι σκανδαλώδες το να πάρουμε βεβαίωσεις αποδοχών οι οποίες θα αναφέρουν εισοδήματα που δεν μας έχουν καταβάλει!!!Γιατί θέλουν να μας δώσουν τέτοιες βεβαίωσεις ,τι προσπαθούν να κερδίσουν, γιατί μας κοροιδεύουν συνεχώς, δεν φτάνει η ταλαιπωρία που έχουμε υποστεί μέχρι τώρα και δεν έχουμε πάρει τα λεφτά μας?Θα πρότεινα να αρνηθούμε μαζικά την παραλαβή των βεβαιώσεων και επίσης μαζικά να προβούμε σε καταγγελία στην αρμόδια εφορία!!!βέβαια το ερώτημα είναι οι κύριοι εκκαθαριστές δεν το γνωρίζουν ότι κάτι τέτοιο είναι παράνομο είναι τόσο άσχετοι ή μήπως και πάλι δεν μπορεί να τους κάνει κανείς τίποτα?τουλάχιστον γιατί δεν αποφασίζουν να μας δώσουν μαζί με τις βεβαιώσεις και τα ποσά που θα αναφέρουν ότι μας οφείλουν για το 2009? Μόνο με μαζική κινητοποίηση θα μπορέσουμε να έχουμε κάποιο αποτέλεσμα,ας αναλάβει η συντονιστική μας να κάνει μαζική καταγγελία για λογαρισμό όλων των υπαλλήλων, εξάλλου εμείς που είμαστε στην επαρχία ,και δεν είμαστε λίγοι, για να παραλάβουμε τις βεβαιώσεις θα πρεπει να κάνουμε σε κάποιον εξουσιοδότηση για να τις παραλάβει για λογαριασμό μας,ας κάνουμε λοιπόν εξουσιοδότηση για να την καταγγελία μας!!θεωρώ ότι μας κοροιδεύουν πλέον ανοιχτά και ήρθε η ώρα να κινητοποιηθούμε!!!

    ReplyDelete
  2. γιατι 5 το απογευμα σε ωρα που δεν μπορουν να ερθουν αρκετοι συναδελφοι που εργαζονται; για να ειστε και να ειμαστε παλι εσεις και εσεις; και δημοσιος να ησουν παλι δεν προλαβενες. οποιος και να ειναι ο λογος η συναντηση πρεπει να ειναι τουλαχιστον εξημιση το απογευμα για να μπορουμε να ερθουμε και παραπανω ατομα. τι λετε να το κανουμε εξημιση;

    ReplyDelete
  3. και κατι τελευταιο επιδη ενημερωθηκα απο την εφορια το θεμα των εποπτων θα το αναλαβει η ιδια η υπε η αλλιως το παλιο σδοε οχι για κανενα αλλο λογο αλλα επιδη πρεπει μια κεντρικη υπηρεσια μαζικα και ειναι η μονη που μπορει να το κανει και εχει τη γνωση να το κανει

    ReplyDelete
  4. ΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ...

    ReplyDelete
  5. Τις επόμενες ημέρες θα εκδοθούν οι σωστές βεβαιώσεις για την εφορία, δηλαδή με αποδοχές μέχρι 31/8/2009.Επομένως θα ξαναειδοποιηθούν όλοι οι συνάδελφοι για το πότε θα πρέπει να τις παραλάβουν.Θα γίνει και σχετική ανάρτηση μέχρι το μεσημέρι.

    ReplyDelete
  6. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  7. Θα δοθούν καινούριες βεβαιώσεις μόνο με τα δεδουλευμένα μέχρι και 31/8/2009.Επομένως οι συνάδελφοι θα ειδοποιηθούν για το πότε αυτές θα είναι έτοιμες για να έρθουν να τις παραλάβουν.
    Θα γίνει και σχετική ανάρτηση έως το μεσημέρι.

    ReplyDelete