Sunday 11 April 2010

Αξίζουν της προσοχής μας

Κρίνουμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε μερικά θέματα τα οποία μας απασχολούν. (Εκτός φυσικά από το μέγα θέμα της καταβολής των οφειλομένων μας).

Βεβαίωση αποδοχών για τη φορολογική δήλωση: Η συνάδελφος της μισθοδοσίας τις ετοιμάζει και πιστεύουμε ότι εντός του προσεχούς δεκαημέρου θα είναι έτοιμες ώστε να μπορέσουμε να τις παραλάβουμε. Για τον τρόπο παραλαβής τους θα ενημερωθούμε.


Βεβαίωση αποδοχών από τον ΟΑΕΔ: Θα πρέπει για το διάστημα κατά το οποίο παίρναμε το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ για το 2009 να πάμε στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΔ από τα οποία πληρωνόμασταν και να πάρουμε τις βεβαιώσεις. ΔΕΝ αποστέλλονται ταχυδρομικά.


Υπενθύμιση για το ΙΚΑ: Σας υπενθυμίζουμε ότι έχουμε περιθώριο ενός έτους από τη καταγγελία της σύμβασής μας για να διεκδικήσουμε από το ΙΚΑ τα ένσημά μας για το διάστημα από 21/9 έως την ημερομηνία της καταγγελίας σύμβασης. Καλό θα είναι να μη περιμένουμε την τελευταία στιγμή να πάμε στο ΙΚΑ Αμαρουσίου. Θυμίζουμε ότι πρέπει να έχουμε μαζί μας φωτοτυπία της καταγγελίας σύμβασής μας, φωτοτυπία της ταυτότητας (καλό είναι , να έχουμε και τα πρωτότυπα μαζί μας) βιβλιάριο ασθενείας και το ΑΦΜ μας.
Επίσης χρειάζεται να ξέρουμε το ΑΦΜ και το ΑΜΑΕ για την ΑΕΓΑ ή ΑΕΑΖ (την εργοδότρια εταιρία του καθενός)
Επειδή δε μπορούμε να δημοσιεύσουμε εδώ τα στοιχεία αυτά, παρακαλείσθε όσοι δε τα γνωρίζεται είτε να τα πληροφορηθείτε από όσους τα γνωρίζουν, είτε από το σύλλογο (τηλ. 210 3616572).

Σεμινάρια ΟΑΕΔ: Στην προηγούμενη ανάρτηση είχαμε γράψει για το πολύ ενδιαφέρον θέμα των σεμιναρίων του ΟΑΕΔ, και είχαμε καλέσει όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή. Είναι δύσκολο για μας να πάρουμε πάλι τηλέφωνα έναν προς έναν όλους τους συναδέλφους και γιαυτό σας καλούμε να στείλετε mail στο blog ( stondromoblog@yahoo.gr ) ή στα τηλέφωνα των συναδέλφων της συντονιστικής επιτροπής. Θυμίζουμε ότι ισχύουν εκτός από όσους έχουν ακόμη κάρτα ανεργίας, και για τους συναδέλφους που εργάζονται υπό τον επόπτη. Θα περιμένουμε λίγες μέρες ακόμη.

Όσον αφορά το θέμα για το οποίο όλοι αγωνιούμε, αυτό των αποζημιώσεων, για μια ακόμη φορά λέμε ότι είναι όλα έτοιμα, (αποζημιώσεις ΑΕΑΖ και άμεση καταβολή ενός ποσού ως έναντι, της τάξης των 10.000 ευρώ για τον καθένα για την ΑΕΓΑ, με μια μικρή επιφύλαξη -επί τα βελτίω- για τους συναδέλφους της ΑΕΓΑ), το μόνο που απομένει είναι η έγκριση αποδέσμευσης των χρημάτων από το ΔΣ της ΕΠΕΙΑ, η οποία όμως, ως γνωστόν, μετά την απόφαση για τη μεταφορά της εποπτείας στην Τράπεζα Ελλάδος, ουσιαστικά υπολειτουργεί. Οι τακτικές συνεδριάσεις της που γίνονταν κάθε Πέμπτη, δεν γίνονται πλέον(από τις 4 Μαρτίου σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει γίνει μόνο μια συνεδρίαση) αλλά έχουν υποσχεθεί ότι η συνεδρίαση της Πέμπτης 15/4 θα γίνει και ελπίζουμε να παρθεί επιτέλους η απόφαση.

10 comments:

  1. http://www.euro2day.gr/news/economy/124/articles/577523/Article.aspx

    ReplyDelete
  2. ...από ότι καταλαβαίνω, οι αγαπητοί μου συνάδελφοι έχασαν το ενδιαφέρον τους....

    ReplyDelete
  3. τόσο σημαντικά νέα, αλλά κανείς δεν ασχολείται!!!

    ReplyDelete
  4. Και αν εις αυριον συνάδελφοι, απόφαση, δεν παρθεί θα κάνουμε κάτι?

    ReplyDelete
  5. Συνεχίζοντας τη σκέψη του Control, θα πρότεινα το εξής (στην περίπτωση που δεν έχουμε κάποιο ευχάριστο νέο από το αυριανό Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΠ.Ε.Ι.Α.): μάζωξη (μαζική και όχι τρεις κι ο κούκος όπως τις προηγούμενες φορές)... Και να μη φύγουμε από εκεί μέχρι να επιβεβαιωθεί από κάποιον (ή κάποιους) από εμάς η πίστωση μετρητών στους λογαριασμούς που έχουμε δηλώσει. Αν παρ' ελπίδα δεν έχουμε νεότερα αύριο (ή ακόμα χειρότερα τα νέα είναι αρνητικά), θα σημαίνει ότι οι δεσμεύσεις τους δεν είναι τίποτε άλλο από απλό δούλεμα και αγορά χρόνου μέχρις ότου ψηφιστεί το νομοσχέδιο σύμφωνα με το οποίο οι αρμοδιότητες της Επιτροπής θα μεταβιβαστούν στην Τράπεζα της Ελλάδος. Και εάν μέχρι τότε εμείς οι ίδιοι δεν έχουμε πετύχει κάτι, τότε "ζήσε γάιδαρέ μου το Μάη να φας τριφύλλι"... Ελπίζω να μη σπεύσουν οι "γνωστοί" να αποδοκιμάσουν και αποθαρρύνουν την πρότασή μου: η απάθεια, η αδιαφορία, ο εφησυχασμός μάς έχουν φέρει στη σημερινή κατάσταση, όταν μετά από 7 μήνες δεν έχουμε ακόμη εισπράξει χρήματα που έχουμε δουλέψει και για τα οποία θα πληρώσουμε από πάνω και φόρο...

    ReplyDelete
  6. ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ ΤΡΕΙΣ ΚΑΙ Ο ΚΟΥΚΟΣ...ΕΓΩ ΤΟΝ ΚΟΥΚΟ ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΝ ΑΦΗΣΩ ΧΩΡΙΣ ΠΑΡΕΑ

    ReplyDelete
  7. "Ομιλία απηύθυνε και ο Επόπτης Χαρτοφυλακίων Ζωής των δύο προαναφερόμενων εταιρειών, κ. Ιωάννης Παντελίδης, ο οποίος εκτίμησε ότι οι αποζημιώσεις προς τους ασφαλισμένους θα αρχίσουν να καταβάλλονται το συντομότερο δυνατό"

    Apla sas pliroforw oti den iparxei kanenas skopos na plirosoun kanena synadelfo dystyxws o KLEFTHS Pantelidis me to TSIRAKI tou Vlaxogiannis eksipiretoun alla simefonta. Ti mas empodizei na pame apo kei kai na to gkremisoume? Tzami ine olo.

    RE MAS DOULEUOUN TO PIRATE GRAMMI? EXEI XOTHEI TO EPIKOURIKO MEXRI TA MPOUNIA TRONE TRONE TRONE MATHEFTIKE MALISTA OTI KAPOIOS APO THN OMADA POU POU EPOPTEUEI PIRE KAINOURIO POLITELES AMAKSI. ME TI? ME TA DIKA MAS KAI TWN ASFALISMENWN LEFTA? OI KSFTYLISMENOI? TA IDIA ME TON ARXILIASTRO TON PSOMIADI KANOUN

    ReplyDelete
  8. Episis me enoxli poly na parousiazoun h omospondia kai h kathe omospondia oti petyxan...petyxan ti? ANIDEOI EINAI ME TO ANTIKEIMENO KAI SYNDIKALISTARADES TOU KERATA KAI KATHESTE KAI TOUS PISTEYETE

    ReplyDelete
  9. ΛΟΙΠΟΝ ΠΡΩΗΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΕΑΝ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΔΕΝ ΒΑΛΟΥΝ ΤΗΝ Γ......Η ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟΥΣ ΤΟ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΜΑΓΑΖΑΚΙ ΑΡΚΕΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΑΡΑΝΟΜΟ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΟΥΛΑ ΜΑΣ. ΚΑΘΕ ΜΗΝΑΣ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ Ο ΒΛΑΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΠΑΝΤΕΛΗΣ ΑΦΑΙΡΟΥΝ ΤΟΝ ΜΙΣΘΟΥΛΑΚΟ ΤΟΥΣ ΑΠΟ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΕΜΑΣ, ΘΑ ΕΡΘΕΙ ΟΜΩΣ ΚΑΙ Η ΩΡΑ ΤΟΥΣ. ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΕΙ ΤΟ ΠΕΤΣΑΚΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΓΙΑΤΙ ΟΡΓΗ ΛΑΟΥ....

    ReplyDelete
  10. ΣΗΜΕΡΑ ΤΟ ΠΡΩΙ ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΜΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΟΤΙ ΤΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΘΑ ΤΙΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΔΕΚΑΡΙΑ ΗΜΕΡΕΣ ΑΛΛΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΠΟΣΟ.(ΞΕΡΕΤΕ ΑΥΤΑ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΒΑΖΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ)!ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΑΚΑ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ...........ΙΣΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΞΑΝΑ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΟΥΜΕ..

    ReplyDelete