Saturday 19 December 2009

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Συνάδελφοι.

Την Δευτέρα 21/12 και ώρα 9,30 όπως ξέρετε, η Επιθεώρηση Εργασίας Ν.Ιωνίας έχει καλέσει τους επόπτες εκκαθάρισης της Ασπίδας, για την εξέταση των καταγγελιών που έχουν υποβάλλει πάνω από 150 συνάδελφοί μας.
Μετά την εμπλοκή που έχει παρουσιαστεί στην υλοποίηση της προκαταβολής έναντι των οφειλομένων στους εργαζόμενους της ΑΣΠΙΣ ΑΕΓΑ, η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής μας στην Επιθεώρηση, θα είμαστε σε διαρκή επαφή με τους εμπλεκόμενους για την λύση του θέματος, έτσι ώστε ανάλογα με την εξέλιξη, να «κανονίσουμε» την πορεία μας - και την πορεία τους-.

Συνάδελφοι της ΑΕΑΖ, εννοείται πως όλοι θα πρέπει να στηρίξουμε τους συναδέλφους της ΑΕΓΑ.

Θεωρούμε την παρουσία σας, αυτονόητη.

Η ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ βρίσκεται στο Εμπορικό Κέντρο στην Λεωφόρο ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ 269 στον 5ο όροφο στην ΝΕΑ ΙΩΝΙΑ.

Με συναδελφικούς χαιρετισμούς

Η Συντονιστική Επιτροπή
των ανέργων της ΑΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ

38 comments:

  1. χαίρομαι που βλέπω την Συντονιστική μας Επιτροπή, να δίνει σάλπισμα αγώνα. Παιδιά, γιατί δεν ζητάται συνάντηση με τον Υφυπουργό και την ΕΠΕΙΑ?? Αυτοί θα μας λύσουν το πρόβλημα και όχι ο κάθε καφετζής....

    ReplyDelete
  2. ΕΚΑΝΑ ΑΤΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ ΕΧΩ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΡΩΤΑΩ ΤΑ ΕΞΗΣ. ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΔΗΛΩΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ; ΠΩΣ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΕΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ-ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙΣ; ΜΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΠΑΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΑ ΕΡΘΩ ΗΔΗ ΕΧΩ ΠΑΕΙ ,ΕΙΧΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΜΙΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΗΡΘΕ ΓΙΑ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗ, ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ.
    ΠΡΟΣΟΧΗ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΝ ΣΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ ΔΡΑΣΗΣ.ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΑΦΩΝΙΑ ,Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΙΝΗΣΗ ΚΑΘΟΡΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΝ; ΣΚΕΦΤΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΗΤΑΝ ΔΙΣΤΑΚΤΙΚΟΙ ΣΤΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΚΑΙ Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΟΜΑΔΙΚΗ ΔΡΑΣΗ ΤΟΥΣ ΕΔΩΣΕ ΑΣΦΑΛΕΙΑ KAI ΠΗΡΑΝ ΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ;
    ΡΙΧΝΩ ΒΟΜΒΑ ΜΟΛΟΤΟΦ ΦΤΙΑΓΜΕΝΗ ΑΠΟ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΜΕΣΑ; ΤΖΑΜΠΑ ΜΑΓΚΑΣ;ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑ ΠΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΞΥΔΙ ΙΣΧΥΕΙ ΑΚΟΜΑ ΑΛΛΑ ΘΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΕ ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΙΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΚΡΑΤΗΣΩ ΜΕΡΙΚΑ ΓΙΑ ΝΑ ΤΑ ΧΩΣΩ ΣΕ ΚΑΤΙ ΠΙΣΙΝΟΥΣ.

    ReplyDelete
  3. ΡΟΜΠΑ ειλικρινά σου ζητώ συγγνώμη που δεν μπόρεσα να περευρεθώ στην καταγγελία σου και για συμπαράσταση και θα ήθελα να σου πω ότι έχεις κάθε δίκιο.

    Χωρίς να θέλω να δικαιολογηθώ είχα ένα δικό μου τρέξιμο εκείνη την ημέρα και μετά χρόνος ίσως λίγος περίσσευε να περάσω απο εκεί αλλα δεν το έπραξα και συγγνώμη για αυτό.

    ReplyDelete
  4. Άρθρο 12α σελίδα 62 εδάφιο 14

    Προσέξτε τι αναγράφει

    «14. Ο εκκαθαριστής και ο επόπτης της εκκαθάρισης δεν υπέχουν ποινική
    ευθύνη ούτε προσωποκρατούνται ούτε υπέχουν οποιαδήποτε άλλη
    ευθύνη για χρέη της ασφαλιστικής επιχείρησης προς το ∆ηµόσιο ή τους
    φορείς κοινωνικής ασφάλισης, ανεξάρτητα από το χρόνο βεβαίωσής
    τους. Το χρονικό διάστηµα της θητείας τους ανέρχεται σε δύο (2) χρόνια,
    που µπορεί να ανανεώνεται.»

    Τα δεδουλευμένα δεν θεωρούνται αποθεματικά, θεωρούνται χρεη της εταιρίας και προς τρίτους μάλιστα (τρίτοι είμαστε εμείς οι υπάλληλοι)

    Εξάλλου η έννοια του αποθεματικού όπως ορίζεται και από το νόμο, είναι έννοια προυπόθεσης ΟΡΘΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ και ικανή και αμοιβάια συνθήκη για να δουλέψει ορθά μια ασφαλιστική επιχείρηση, Είναι εκείνο το ελάχιστο ικανό κεφάλαιο που ουσιαστικά ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ ότι ο πελάτης, θα είναι σε θέση να εισπράξει τα χρήματά του

    ReplyDelete
  5. CONTROL ΣΕ ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΙ ΣΕ ΕΣΕΝΑ. ΜΗΝ ΝΙΩΘΕΙΣ ΕΝΟΧΕΣ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΣΟΥ ΝΑ ΒΡΙΣΚΕΣΑΙ ΕΣΥ ΕΚΕΙ.ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΕ ΕΙΧΕΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΕΡΧΟΣΟΥΝ ΕΑΝ ΞΕΜΠΕΡΔΕΥΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕΣ ΕΚΕΙΝΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ.ΣΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΚΑΝΕΝΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΝΑ ΠΑΩ ΜΟΝΗ ΜΟΥ ΕΞΑΓΡΙΩΘΗΚΑ ΟΜΩΣ ΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΜΑΘΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΩ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΜΑΣ ΟΛΟΙ. ΕΧΩ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ
    ΣΕ ΚΑΘΕ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΟΠΩΣ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΟΝΤΕΣ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΕΓΩ ΠΟΥ ΕΙΜΑΙ ΕΓΓΑΜΗ ΜΗΤΕΡΑ ΔΥΟ ΠΑΙΔΙΩΝ (ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ) ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΟΙΟ ΙΔΙΑΙΤΕΡΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕ ΣΟΒΑΡΑ ΘΕΜΑΤΑ.ΓΙΑΤΙ ΟΜΩΣ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ; ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΑΚΟ ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΝΑ ΤΑ ΜΑΘΑΙΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΡΑΔΙΟ ΑΡΒΥΛΑ; ΑΦΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΥΝ ΓΝΩΣΤΑ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΕΠΙΣΗΜΑ ΕΤΣΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΝΙΣΧΥΘΕΙ ΚΑΙ Η ΣΟΒΑΡΟΤΗΤΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΓΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΗΣ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΑΥΤΩΝ;
    ΕΠΙΣΗΣ ΠΗΡΕ ΤΟ ΑΥΤΑΚΙ ΜΟΥ ΑΠΟ ΚΑΠΟΥ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΞΕΠΟΥΛΑΝΕ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ,ΓΡΑΦΕΙΑ ,ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΑ,ΡΑΤΖΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΑΛΛΟ ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ. ΠΟΣΟ ΝΟΜΙΜΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΕΙ Ο ΕΠΟΠΤΗΣ;ΠΟΙΟΣ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦH ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ; ΚΑΙ ΕΑΝ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΗΚΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΜΗΠΩΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΠΧ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΙΔΙ ΤΟΥ ΜΕ 100€; Ή ΓΡΑΦΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΠΟΥ ΠΙΘΑΝΟΝ ΝΑ ΣΚΕΦΤΕΤΑΙ ΝΑ ΑΝΟΙΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ; ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΞΥΔΙ ΤΕΛΕΙΩΣΕ…

    ReplyDelete
  6. Καλησπέρα,

    @ "ΡΟΜΠΑ" Sε οτι αφορά την επιλογή των συναδέλφων απο εταιρίες που έκλεισαν στην Εθνική θα ήθελα να πω οτι δεν ήταν διαγωνισμός αλλά επιλογή με βάση κάποια κριτήρια.

    Πιο συγκεκριμένα τις ανάγκες της Εταιρίας (διακανονιστές - ασφαλιστικοί υπάλληλοι), τις πόλεις που υπήρχε ανάγκη για προσωπικό και τα κοινωνικά κριτήρια.

    Την Δευτέρα το πρωί, μιας και ζητήθηκε, θα δοθούν τα ονόματα εδω στο blog για να μην υπάρχει καμία σκιά στις προσλήψεις των άνεργων συναδέλφων μας.

    Είναι ευνόητο οτι δεν θα παρατεθούν δημόσια τα κοινωνικά κριτήρια που οδήγησαν στην επιλογή τους, μιας και αυτό εμπίπτει στα προσωπικά δεδομένα του κάθε συναδέλφου. Εξ άλλου οι χώροι των εταιριών που έκελισαν είναι αρκετά μικροί και ο καθένας μπορεί να γνωρίζει.
    Σε κάθε περίπτωση τα κοινωνικά κριτήρια τηρήθηκαν με αυστηρότητα.

    Ας μην είμαστε τόσο καχύπτοπτοι στο οτιδήποτε.

    Η θέση του Συλλόγου Υπαλλήλων της Εθνικής είναι μαζί με την Ομοσπονδία και την Συντονιστική να πιέσουμε και για άλλες πορσλήψεις ανέργων συναδέλφων μας.

    Φιλικά
    Γιάννης Πετσαλάκης

    ReplyDelete
  7. ΕΚΤΙΜΩ ΠΟΛΥ ΤΟ ΟΤΙ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΤΕ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΕΑΝ ΗΤΑΝ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΣ Ή ΟΧΙ ΑΣ ΜΗ ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΛΕΞΕΙΣ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ ΕΠΙΛΟΓΗ ΓΙΝΕΤΑΙ ΑΛΛΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.ΘΑ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΕΨΕΤΕ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΚΑΧΥΠΟΠΤΗ ΜΕ ΤΟΣΗ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΠΟΥ ΓΙΝΕΤΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΤΕ ΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΜΕ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΗΚΑΝ ΕΞΥΠΑΚΟΥΕΤΑΙ ΚΑΙ ΟΥΔΕΠΟΤΕ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑ ΣΕ ΑΥΤΟ.ΘΑ ΗΤΑΝ ΕΥΧΗΣ ΕΡΓΟ ΝΑ ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕΤΕ ΓΙΑ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΘΕΣΕΙΣ ΓΙΑΤΙ ΣΑΣ ΔΙΑΒΕΒΑΙΩ ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΕ ΕΠΙΣΗΣ ΣΟΒΑΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΚΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ ΖΩΗΣ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΙΤΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΓΕΝΙΚΩΝ ΖΗΜΙΩΝ ΚΑΘΩΣ ΘΕΩΡΟΥΣΑΝ (ΛΑΝΘΑΣΜΕΝΑ) ΟΤΙ Η ΑΙΤΗΣΗ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΟΤΑΝ ΣΕ ΑΥΤΟΥΣ.ΛΥΠΑΜΑΙ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΦΩ ΜΕ ΨΕΥΔΩΝΥΜΟ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΑΝΑΦΕΡΩ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΜΟΥ ΓΙΑΤΙ ΕΑΝ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΠΑΝΤΟΥΣΕ ΣΕ ΑΥΤΟ ΕΠΩΝΥΜΑ ΕΓΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΘΑ ΤΟ ΕΒΛΕΠΑ ΚΑΧΥΠΟΠΤΑ.

    ReplyDelete
  8. Συνάδελφε Γιάννη,
    Σ΄ευχαριστώ για την άμεση απάντησή σου, γιατί ετοιμαζόμουν να "απολογηθώ" ακόμη και για τις προσλήψεις της Εθνικής!
    Ρόμπα καταλαβαίνω την πικρία σου, όπως και όλων, αλλά προσπαθήστε κι εσείς να καταλάβετε εμάς.
    Αυτό που δεν καταλαβαίνω γιατί ακριβώς μας κατηγορείς.
    Την Παρασκευή το πρωί που ήταν το ραντεβού σου με την επιθεώρηση εργασίας, έσκασε η υπόθεση με την ΑΕΓΑ. Καταλαβαίνεις ότι υπήρχε θέμα προτεραιότητας και πιστεύω ότι θα προτιμούσες να κάνουμε κάτι για τους 350 συναδέλφους παρά να έρθουμε εκεί. (Προσωπικά την Παρασκευή ήμουν από τις 8 στην Ομοσπονδία, και λίγο μετά ήρθαν κι άλλοι συνάδελφοι)
    Ρωτάς στο πρώτο σου σχόλιο "ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΣΑ ΑΤΟΜΑ ΔΗΛΩΣΑΝ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ"
    Όλοι δήλωσαν της συντονιστικής, συνδικαλιστές δεν είχαμε (και αποδείχθηκε δυστυχώς) όσο ήταν εν ζωή η Ασπίδα.
    Τέλος πάντων (μια και δεν πολυκαταλαβαίνω κιόλας όλα σου τα ερωτήματα, τις απορίες και τις μομφές σου) δε θέλω να συνεχίσω.
    Άλλωστε είναι αργά, είμαι κουρασμένος,(ακόμη και σήμερα είχαμε συνάντηση από τις μία το μεσημέρι ως τις 7 το απόγευμα σχετικά με την τροπή που πήραν τα πράγματα για την ΑΕΓΑ και, όπως πάντα, είχαμε ομοφωνία στις αποφάσεις μας) και δε θέλω να γράψω κάτι που μπορεί να παρξηγηθεί και να αρχίσουμε ένα γαϊτανάκι συζητήσεων τη στιγμή που κυριολεκτικά καίγεται ο πισινός μας. (και που συν τις άλλοις, εσύ θες να μας τον φιλοδωρήσεις με μπουκαλόξυδα...)

    ReplyDelete
  9. ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ ΠΙΣΤΕΨΕΜΕ ΕΙΜΑΙ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΟΥΡΑΣΜΕΝΗ.Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΜΟΥ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ ΟΛΟΙ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΤΟ ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ.ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΤΟΣΟ ΠΟΥ ΖΗΤΗΣΑ ΝΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΟΥΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ,ΕΞΑΛΛΟΥ ΑΥΤΟ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΟΛΟΥΣ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΟΞΥΔΑ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΘΥΜΩΝΟΥΝ ΣΕ ΕΥΛΟΓΕΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ.ΕΠΕΙΔΗ ΣΕ ΓΝΩΡΙΖΩ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΓΙΑΤΙ ΘΙΧΤΗΚΕΣ ΕΣΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ.ΔΕΝ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ Η ΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ ΕΧΩ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΡΟΣ ΤΗΣ ΕΥΘΥΝΗΣ.ΘΑ ΣΥΝΕΧΙΣΩ ΝΑ ΛΕΩ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΜΟΥ ΧΩΡΙΣ ΠΕΡΙΣΤΡΟΦΕΣ...ΘΑ ΠΕΡΙΚΟΨΩ ΤΑ ΜΠΟΥΚΑΛΟΞΥΔΑ ΕΞΑΛΛΟΥ ΜΟΥ ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ.ΕΣΥ ΠΑΛΙ ΕΧΕΙΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΕΑΝ ΚΑΤΙ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΩ ΚΑΙ ΘΕΩΡΕΙΣ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΒΟΥΛΑ ΝΑ ΤΟ ΑΦΑΙΡΕΙΣ.ΚΑΛΗ ΞΕΚΟΥΡΑΣΗ

    ReplyDelete
  10. παιδια, τι ειναι αυτα που λεει το aspistruth;

    ReplyDelete
  11. @ΡΟΜΠΑ.
    Με ενόχλησε γιατί έτσι όπως είναι διατυπωμένο, φαινόταν σαν να έκανε η συντονιστική τις προσλήψεις.
    Και φυσικά μπορείς να γράφεις ότι θέλεις, χωρίς λογοκρισία, (δεν έχω επέμβει ποτέ σε μήνυμα συναδέλφου, εκτός από μια φορά που κάποιος κακόβουλα έδινε προσωπικά δεδομένα) άλλωστε αυτό είναι το νόημα ενός blog.
    Οι πληροφρίες όμως που πρέπει να γράφει ο καθένας, θα πρέπει κατά το δυνατόν να είναι σίγουρες για να μην δημιουργούνται υποψίες σε βάρος συναδέλφων άδικα. Για οποιαδήποτε απορία έχεις μπορείς να μιλήσεις μαζί μου, είτε στο mail του blog ή να με πάρεις τηλέφωνο.

    ReplyDelete
  12. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΠΩΣ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΑ ΤΗΝ ΕΚΥΡΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΠΡΟΣΛΗΨΕΩΝ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΨΑ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ.ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ ΝΑ ΜΗΝ ΑΝΑΚΟΝΩΝΟΝΤΑΙ ΕΠΙΣΗΜΑ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΣΤΙΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ "ΠΡΟΚΥΡΗΞΗ" ΠΟΥ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΠΟΥ ΔΙΝΩ ΔΕΝ ΤΙΣ ΔΙΝΩ ΕΛΑΦΡΑ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ.ΕΠΕΙΔΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΠΟΙΑ ΕΙΜΑΙ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΙΣ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΜΟΥ ΑΠΟΥ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΣΧΟΛΙΑ,ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΘΕΩΡΩ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΜΟΥ ΙΔΙΟΦΥΙΑ ΑΛΛΑ ΟΥΤΕ ΚΑΙ ΗΛΙΘΙΟ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΑ ΟΠΟΙΑ ΘΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ.ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ ΟΤΙ ΘΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΩ ΜΑΖΙ ΣΟΥ ΟΤΑΝ ΤΕΛΕΙΩΣΕΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ.ΔΥΣΤΥΧΩΣ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΑ ΞΕΡΑ ΚΑΙΓΟΝΤΑΙ ΚΑΙ ΤΑ ΧΛΩΡΑ.

    ReplyDelete
  13. Άρη μη τσιμπάς αυτα που αναφέρει το aspistruth και γιατί
    1. Τo European court of justice οπως αναφέρεται to aspistruth συντηρείται μέσω της RIP NCC που είναι μια κερδοσκοπική οργάνωση που παρέχει πρωτόκολλα ip για τις ευρωπαικές οργανώσεις. Το European court of justice χρησιμοποιεί τις ip 80.246.96.0-20 και είναι στατικές ip.

    2. Κανένας διαχειριστης blogspot.com σε αυτόν τον κόσμο δεν μπορεί να δει ip addresses. Οπότε αυτό που λέει είναι άτοπο. Είναι η δουλειά μου να το ξέρω. Στα labs του μεγαλυτερου telecom.provider έχω δουλεψει

    3. Εαν το European court of justice ηθελε να δει κατι δημοσιεύσεις, έχετε εσείς την εντύπωση ότι θα παρακολουθούσε ένα blogspot.com μέσω στατικής ip και όχι κάποιας hidden ip που έχουν τη δυνατότητα να το κάνουν ή να χρησιμοποιήσουν έναν tor client βρε αδελφέ? όχι βέβαια. η Εντολή δίνεται με "σήμα" σε ελληνική εισαγγελεία και μέσω αυτής στο σωμα διωξης ηλ εγκλήματος

    Για την φίλη ρόμπα δεν θα ήθελα να πρσθέσω κάτι. Παρά μόνο να της πω, ότι προσωπικά δεν μπαίνω σε λογική για τις διαδικασίες πρόσληψης μιας εταιρίας, όποια και αν είναι αυτή.

    Εμένα μου φτάνουν οι προθέσεις των παιδιών στην ΣΥΑΕ στον ΟΑΣΕ και στην συντονιστική που τρέχουν να μας βρουν δουλειά χωρίς κανένα αντίκρυσμα και ένα μεγάλο μπραβο που εξαιτίας τους 90 ατομα θα κάνουν καλύτερα χριστούγεννα.

    Τώρα τι κάνουν οι εταιρίες, κανείς δε το ξέρει. Χρησιμοποιήθηκαν προφανώς κοινωνικά κριτήρια συναδέλφων που έχουν μεγαλύτερη ανάγκη, αλλά και σε πολλές περιπτώσεις προσωπικά γνωρίζω πως δεν προσέλαβαν και άτομα όχι από την λίστα των ανεργων αλλά επειδή στην ελλάδα ζούμε, με άλλο τρόπο. Διότι αν κρίνω και από αγγελία που δημοσίευσε εταιρία για SOX Compliance σε ΙΤ Security, προσωπικά δεν γνωρίζω κανέναν στην ασφαλιστική αγορά, πλην απο εμένα, που να έχει ασχοληθεί με το θέμα επαγγελματικά οπότε στο συγκεκριμένο κομμάτι δεν μπορώ να κατανοήσω ποιον τελικά έχουν προσλάβει. Τελοσπαντων, δεν χαλιέμαι γιατί ξέρω πως πάντα σε αυτόν τον τόπο τα πράγμα λειτουργούν κάπως έτσι.

    Αλλά αυτό είναι τελείως άλλο θέμα από τα παιδιά της ομοσπονδιας του συλλόγου και της συντονιστικής (που σημειωτέον ουτε ενα δεν έχει βρει δουλεια) και τις προθέσεις τους, που πληροφορώ άπαντες εδώ μέσα ότι κάνουν ότι περνάει από το χέρι τους να αποκαταστήσουν όλους τους συναδέλφους.

    Δυστυχώς ή ευτυχώς αυτή τη στιγμή η αγορά είναι σε αναβρασμό και με την επικείμενη προειδοποίηση που θα δοθεί άυριο σε μεγάλη εταιρία, τα πράγματα δεν είναι καλά.

    Θα επαναλάβω πάλι την παράκληση προς τις εταιρίες που επιμένουν να θέλουν να προσλάβουν στελέχη με μισθούς πείνας καρπώνοντας τα όποια οφέλη της επιδότησης. Το μόνο που θα καταφέρουν, είναι όταν περάσει η κρίση, γιατι αυτό θα γίνει και σύντομα, τα στελέχη που προσέλαβαν με την επιδότηση, να φύγουν και να πάνε αλλου με αξιοπρεπείς μισθους. Χαμένες τελικά θα είναι οι ίδιες οι εταιρίες που θα χάσουν και εκπαιδευμένα και έμπειρα στελέχη και την επιδότηση και βέβαια όχι οι εργαζόμενοι (γιατι οι εργαζομενοι δεν παιρνουν αυτοι την επιδότηση).

    Εδώ κάπου θα ήθελα να μεταφέρω και την προσωπική μου γνώμη. Πρωτογνώρισα την ασφαλιστική αγορά το 1992 όντας φοιτητής τότε. Την ξαναβρήκα στις αρχές του 2008 και μετά λύπης μου διαπίστωσα ότι η πρόοδος που έχει συντελεστεί από το 1992 σε σχέση με όλους τους άλλους παραγωγικούς χώρους, ελάχιστα έχει εξελιχθεί από τότε. Τα ίδια πρόσωπα, τα ίδια πισώπλατα μαχαιρώματα από τους ιθύνοντες η ίδια αδιαφορία από την Πολιτεία.

    Ελπίζω μετά τον αναβρασμό αυτό να αλλαξει κάτι και η αγορά να βαδίσει στα πρότυπα και τα συστήματα άλλων χωρών, ειδάλλως ας ετοιμαστούμε να κάνουμε την κηδεία της Ελληνικής Ιδιωτικής Ασφάλισης πολύ γρήγορα.

    ReplyDelete
  14. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΤΕΛΙΚΑ...........

    ReplyDelete
  15. ΥΠΑΡΧΕΙ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΚΗΦΙΣΙΑΣ ....

    ReplyDelete
  16. ΚΑΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΜΙΛΑΕΙ, ΠΕΣ ΚΑΤΙ ΘΕΕ ΜΟΥ.....

    ReplyDelete
  17. ΤΙ ΕΝΝΟΕΙΤΕ ΠΑΙΔΙΑ!ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΝΟΟΥΜΕΝΑ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΤΙΠΟΤΑ!ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΣΤΙΓΜΗ ΚΑΙΓΟΜΑΣΤΕ!

    ReplyDelete
  18. control εαν δεν κοιμασαι τηλεφωνησε μου.

    ReplyDelete
  19. @ Control

    Δυστυχώς, ή ευτυχώς για τα ίδια,τα πρόσωπα δεν φαίνεται να αλλάζουν εύκολα.Αυτό το κάτι, που κατα τη γνώμη μου είναι ανάγκη να αλλάξει άρδην (και είναι μονάδική ευκαιρία κατα την παρούσα συγκυρία για την συνολική επίλυση τους προβλήματος που δημιουργήθηκε με το κλείσιμο της ΑΣΠΙΣ)βρίσκεται στο σκεπτικό των ιθυνόντων που ενώ εχουν πρόθεση να δημιουργήσουν επικουρικό ταμείο για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων λόγω κλεισίματος ασφαλιστικών εταιριών στο μέλλον(θεωρητικά πιθανώς και των εταιριών που διευθύνουν),την ίδια στιγμή δηλώνουν οτι αποκλείουν την υπαγωγή στο ταμείο αυτό των ασφαλισμένων στον κλάδο ΖΩΗΣ της ΑΣΠΙΣ.
    Κατα κοινή ομολογία δεν φαίνεται να είναι και το καλύτερο δείγμα κοινωνικής ευθύνης το να υπογράφεις,άμεσα, εν μέσω οικονομικής κρίσης την οικονομική καταδίκη κάποιων χιλίαδων συνανθρώπων σου ασφαλισμένων που βλέπουν οι αποταμιεύσεις και τα δικαιώματα τους να κάνουν φτερά και έμμεσα κάποιων εκατοντάδων εργαζόμενων για τους οποίους δημιουργείται σχεδόν ανυπέρβλητο, με νόμιμους τρόπους, οικονομικό εμπόδιο μετα την άρνηση του επόπτη εκκαθάρισης να υπογράψει για την καταβολή ενός μέρους του συνολικού ποσού που δικαιούνται,ενώ παράλληλα φροντίζεις μόνο για το δικό σου τομάρι.Θα ήταν πολύ πιο εύκολο για τον κάθε εποπτη, αν είχαν συναινέσει οι ιθύνοντες των εταιριών που έχουν απομείνει,ανυψώνοντας το δικό τους πρώτα απ΄όλα ηθικό και βελτιώνοντας την εικόνα τους στα μάτια των καταναλωτών,στο να καλυφθούν οι ασφαλισμένοι της ΑΣΠΙΣ απο το επικουρικο ταμείο που σχεδιάζεται, να αποφασίζει χωρίς να τελεί υπό την ασφυκτίκη πίεση της πιθανότητας που υπάρχει να μην βρεθούν επαρκή αποθέματα.
    Είναι προφανώς προς το συμφέρον όλων να αναζωογονηθεί η αγορά σε όλα της τα επίπεδα με αποφάσεις που θα έχουν σαν αποτέλεσμα η ασφαλιστική αγορά, που μάλλον καλείται να διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην επίλυση του ασφαλιστικού προβλήματος, να συνεχίσει βαδίζοντας σταθερά μέσα σε κλίμα αξιοπιστίας και εμπιστοσύνης αφού δεν θα υπάρχει κανείς για να θυμίζει συνέχεια το κακό προηγόυμενο και να δυσφημίζει στους γύρω του και τα παιδία του και στα παιδιά των παιδιών του την Ιδιωτική Aσφάλιση στην Ελλάδα.

    ReplyDelete
  20. ΑΠΟ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΠΟΥ ΠΗΡΑΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΙ ΤΗΣ ΑΕΑΖ ΚΡΑΤΗΘΗΚΑΝ ΤΑ 1000 ΕΥΡΩ ΤΕΛΙΚΑ ?ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΚΑ.

    ReplyDelete
  21. Τα χρήματα που πήραν οι συνάδελφοι της ΑΕΑΖ είναι έναντι συνολικής απαίτησης, οπότε δεν αφαιρέθηκε τίποτα.
    Με το καλό και η ΑΕΓΑ.

    ReplyDelete
  22. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΟΜΑ ΣΟΥ ΚΑΙ ΣΤΟΥ ΘΕΟΥ ΤΟ ΑΥΤΙ ΠΟΥ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΜΕΡΕΣ ΠΟΥ ΕΊΝΑΙ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΝΑ ΑΚΟΥΕΙ!!!

    ReplyDelete
  23. ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΜΕ ΑΓΩΝΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ...

    ReplyDelete
  24. ΑΣ ΒΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΘΕΤΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΜΑΣ (ΟΣΗ ΜΑΣ ΕΧΕΙ ΑΠΟΜΕΙΝΕΙ ΒΕΒΑΙΑ ) ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΝΕΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ.ΩΣ ΤΟ ΑΠΟΓΕΥΜΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ.

    ReplyDelete
  25. Θα έχουμε καλά νέα σύντομα και για την ΑΕΓΑ απ ότι μαθαίνω, με όποια επιφύλαξη βέβαια έτσι?

    Μόλις επιστρέψαμε και εμείς από την επιθεώρηση ο επόπτης Βλαχογιάννης παρευρέθησε και εκπροσώπησε και τον Καφεντζη και συζητήσαμε κάποια θέματα. Να ξεκαθαρίσουμε κάτι, αντίπαλοι δεν είμαστε σε καμία περίπτωση και αυτο το ξεκαθαρίσαμε και άλλη μια φορά (αν και καμιά φορά το ύφος θα ήτο καλύτερα να είναι λιγότερο δεικτικό όπως προσωπικά εισέπραξα). Όμως το ερώτημα γιατί η χρονοτριβή σε όλες τις διαδικασίες από την εποπτική αρχή βεβαίως και οι επόπτες δεν μπόρεσαν να μας απαντήσουν. Εκεί ας περιμένουμε και την ανακοίνωση της συντονιστικής και του Συλλόγου για τις μετέπειτα κινήσεις μας.

    Πάντως να έχετε υπόψιν ότι τόσο οι επόπτες όσο και η αρχή έχει την άποψη για τις απολύσεις ότι αυτές είναι ΟΛΕΣ με 21/09 πράγμα στο οποίο προσωπικά είμαι αντίθετος διότι και ο ίδιος ο ΟΑΕΔ που είναι δημόσια αρχή και το ΣΕΠΕ θεωρεί ότι η ημνια απόλυσης δεν είναι άλλη απο την ημνια καταγγελίας της σύμβασης.

    Μάλιστα με προσωπική μου επικοινωνία με το υπουργείο εργασίας μου είπε ότι το επίσημο κράτος σε εκδίκαση του ποινικού της υπόθεσης βεβαίως και θα σταθεί δίπλα στο επιχείρημα του εργαζομένου για απόλυση ΌΧΙ ΤΗΝ 21/09 αλλά την ημέρα καταγγελίας της σύμβασης. Δεδικασμένα υπάρχουν και για τις 2 αντίθετες απόψεις, ο κος Βλαχογιάννης μάλιστα υπέδειξε δεδικασμένο με απόφαση του Αρείου Πάγου όπου ημερομηνία απόλυσης θεωρήθηκε η ημερομηνία αναστολής της αδείας, εντούτοις όμως δεδικασμένο υπάρχει και υπερ εργαζομένων σε άλλες υποθέσεις, μη ασφαλιστικών επιχειρήσεων εφόσον η εταιρία δεν έχει υποπέσει σε πτωχευτικό δίκαιο.

    Χώρια που προσωπικά θα κινηθώ- επειδή έχασα την μοναδική πηγή εισοδήματός μου- ώστε να εισπράξω δεδουλευμένα μέχρι και την ημέρα που θα ξαναβρώ εργασία διότι υπαιτιότητα τρίτου έχασα την εργασία μου και υπέστην βλάβη, οικονομική και ηθική.

    Αυτές όμως το ξαναλέω είναι προσωπικές απόψεις τις οποίες εκφράζω εδώ στο blog

    ReplyDelete
  26. Και επειδή έχουμε ανοίξει μια ενδιαφέρουσα κουβέντα με τον συνάδελφο Χρόνου φειδω, θα συμφωνήσω απόλυτα. Όμως το κακό είναι ότι ακόμα και μέσα σε αυτό τον χαμό αντί οι ίδιο άνθρωποι να ορθώσουν ανάστημα (μιλώ για τους παράγοντες της αγοράς) διατηρούν την ίδια κοντόφθαλμη οπτική του «ότι αρπάξουμε σήμερα».
    Δυστυχώς η ασφαλιστικός χώρος στην ελλάδα σήμερα είναι πολύ πισω. Από εκπαιδευση, νοοτροπία, εταιρική διακυβέρνηση, κοινωνική ευθύνη, από τα πάντα. Ενα ΕΙΑΣ που δεν υπάρχει, η εκπαίδευση που παρέχεται στα ασφαλιστικά στελέχη υπό του μηδενός και όλα κάτω από την ομπρέλα ΠΟΥΛΗΣΤΕ και τόσα άλλα. Εδώ καθημερινά συναντούσα ακόμα και managers και διευθυντές πωλήσεων που δεν ξέρουν τις βασικές σχέσεις των προιόντων που πωλούν. Αν κάτι πχ είναι συνδεδεμένο με ένα commodity ή με το εσωτερικό μεταβλητο κεφάλαιο της εταιρίας αυτοι θα σου απαντήσουν με μια αφοπλιστική φράση «ασφάλεια είναι με εγγυημένο κεφάλαιο» χωρίς να ξέρουν καν για τι μιλουν. Παρατηρώντας όμως με μία προσεκτικότερη ματιά, ανακαλύπτεις ότι ο απλός εργαζόμενος, ο απλός ασφαλιστικός σύμβουλος αφήνεται ΕΠΙΤΗΔΕΣ να είναι τόσο αμαθής και αδαής γιατί αυτό συμφέρει κάποιους άλλους.
    Επειδή έχω γνωρίσει ασφαλιστικους συμβούλους στο εξωτερικό και στελέχη έχω να σου πω ένα. Ηταν οι καλύτεροι αναλυτές των αγορών καλύτεροι και από τραπεζικά στελέχη.
    Πιστεύω ακράδαντα ότι ένα πρώτο βήμα καλυτέρευσης του χώρου θα ήταν η ένταξη της εποπτείας του κάτω από την Τράπεζα της Ελλάδος με εξειδικευμένο προσωπικό που θα εποπτεύει το χώρο όπως ακριβώς εποπτευονται τα τραπεζικά ιδρύματα.

    Όταν πχ πελατης συγγενής μου έχει λάβει ενα unit linked της αλιανζ από broker (τυχαια λεω ένα παραδειγμα τώρ) ή της AXA και αυτός που της το πούλησε δεν ξέρει τι ειναι ο DAX ή ο CAC τότε τι άλλο να συζητάμε.
    Δεν πιστεύω στην λογική του σουπερ μαρκετ. Η ασφαλιστική αγορά δεν είναι τίποτα άλλο παρά private banking πιο προσιτού βέβαια και έτσι πρέπει να αντιμετωπιστεί. Με συγκεκριμένους κανόνες ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΟΜΩΣ ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ.
    Και ειδικά όταν έχει προαποφασισθεί η ενσωμάτωση των νοσοκομειακών υπηρεσιών της Κοινωνικής Ασφάλισης σε ιδιωτικές επιχειρήσεις.

    Δεν το πιστεύω ότι η ελληνική αγορά σηκώνει μόνο 5 ή 6 εταιρίες όπως λένε. Είναι λαθος. Γιατί αν συμβεί αυτό απλά οδηγούμαστε σε ολιγοπωλιακές καταστάσεις, οι εταιρίες αυτές σιγά σιγά θα γίνουν brokers το προσωπικό τους το μισο θα γίνει outsourced και θα απευθύνεσαι ουσιαστικά σε έναν υπάλληλο μιας πολυεθνικής που θα σου διαθέτει προγραμμα (την λέξη πουλαει παντα την σιχαινόμουν) μέσω ενός γραφείου στην...μολδαβια πχ απο μια αγγλική εταιρία. Στο οποίο βέβαια για τι εποπτεία να μιλάμε και τι κανόνες. ΑΥΤΟ ΘΕΛΟΥΜΕ? Όχι. Γιατί όμως ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΑ οδηγούμαστε εκεί?
    Αντί να δημιουργήσουν ένα διαβαλκανικό ασφαλιστικό κέντρο με 20-25 καλές εταιρίες βαδίζουμε δυστυχώς σε άσχημα μονοπάτια πια. Αντί λοιπόν να στραγγίξουν ταμειακά την ασπίδα και την κλείσουν στο τέλος βλεποντας οτι ο εταιρικός ιστός δεν διαλύεται, μπορούσαν να επιλέξουν άλλοι λύση που πραγματικά θα προάσπιζε τα συμφέροντα πελατών, εργαζομένων και όλης της κοινωνίας.
    Γιατι τώρα αυτο που πετύχανε ήταν να οδηγήσουν ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΣΜΟ να πάει να σπάσει τα συμβόλαια του. Εργαζόμενους στο δρόμο και φίλους ασφαλιστικους συμβούλους που δεν τολμούν να βγουν απο το σπίτι τους μη και τους λυντσαρουν.

    ReplyDelete
  27. χρονου φειδω επειδή όμως οι παραπάνω σκέψεις και ο διάλογος πιθανόν να μην αφορά εδώ το κόσμο θα σου πρότεινα και σε όποιον άλλο φίλο θέλει να έρθει στην παρακάτω διεύθυνση να κάνει ένα απλό registration και να μιλήσουμε και εκεί για γενικότερα θέματα της ιδιωτικής ασφάλισης ή αλλα οικονομικού περιεχομένου

    το site είναι το

    www.neoforum.gr

    και οποιος άλλος φίλος θέλει και μπορεί να έλθει να ανοίξουμε εκεί ένα θέμα για το μέλλον της ιδιωτικής ασφάλισης στην ελλάδα

    ReplyDelete
  28. και μια ερώτηση

    το insurancedaily μόλις δημοσίευσε αυτό

    "Το ένα Σωματείο των Εργαζομένων στις Ασφαλιστικές Εταιρείες, γνωστό ως ΟΑΣΕ, απέσπασε από τις Αρχές συγκεκριμένες ημερομηνίες πληρωμής των προκαταβολών των 1.000 ευρώ που υποσχέθηκε η Πολιτεία προς τους πρώην Εργαζόμενους στις πέντε Εταιρείες των οποίων ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας. Έτσι, σήμερα πληρώνονται οι πρώην Εργαζόμενοι στη Σκούρτης, την Τρίτη θα πληρωθούν οι πρώην Εργαζόμενοι στην General Union και οι υπόλοιποι της Ασπίς ΑΕΓΑ, που είναι και οι περισσότεροι, θα πληρωθούν μεθαύριο, Τετάρτη 23/12/09.

    Απλά και ξεκάθαρα πράγματα που εκκρεμούσαν για μήνες!
    Όταν ένα Σωματείο θέλει να κάνει μια δουλειά αποτελεσματικά, την κάνει γιατί γνωρίζει πώς λειτουργεί η Ελληνική Πολιτεία. Π.χ., φρόντισε και παράκαμψε τη Γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις που προέρχονται από την ανταπόκριση των εμπλεκόμενων φορέων, που είναι οι Εκκαθαριστές, η ΕΠΕΙΑ, οι Τράπεζες κ.τ.λ."

    βεβαίως αξίζουν πολλά μπράβο, αλλά μηπως με παρακολουθεί κάποιος συνάδελφος από την General και τον Σκουρτη να μου πει τι ακριβώς εισέπραξαν διότι δεδουλευμένα καθ οσον γνωρίζω εκεί δεν χρωστουσαν. ή ειναι πάλι η γνωστή δημοσιογραφία του από τξν θαλπωρη του σπιτιου του συντάκτη?

    ReplyDelete
  29. Στην ουσία σήμερα η ΕΠΕΙΑ ανακοίνωσε το κλείσιμο της Commercial στις 18/2/2010 αφού ζητά ούτε λίγο ούτε πολύ αύξηση κεφαλαίου σε μετρητά πάνω από 80 εκατομ.

    ReplyDelete
  30. @control
    Για την πληρέστερη ενημέρωση όλων παραθέτουμε το πλήρες κείμενο του insurancedaily.gr
    ================================================
    "Ενδιαφέρουσες αλλά και διαφορετικές ανακοινώσεις
    δύο Σωματείων, ΟΑΣΕ & ΠΣΣΑΣ!
    Η ανακοίνωση του ΟΑΣΕ:

    Το ένα Σωματείο των Εργαζομένων στις Ασφαλιστικές Εταιρείες, γνωστό ως ΟΑΣΕ, απέσπασε από τις Αρχές συγκεκριμένες ημερομηνίες πληρωμής των προκαταβολών των 1.000 ευρώ που υποσχέθηκε η Πολιτεία προς τους πρώην Εργαζόμενους στις πέντε Εταιρείες των οποίων ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας. Έτσι, σήμερα πληρώνονται οι πρώην Εργαζόμενοι στη Σκούρτης, την Τρίτη θα πληρωθούν οι πρώην Εργαζόμενοι στην General Union και οι υπόλοιποι της Ασπίς ΑΕΓΑ, που είναι και οι περισσότεροι, θα πληρωθούν μεθαύριο, Τετάρτη 23/12/09.

    Απλά και ξεκάθαρα πράγματα που εκκρεμούσαν για μήνες!
    Όταν ένα Σωματείο θέλει να κάνει μια δουλειά αποτελεσματικά, την κάνει γιατί γνωρίζει πώς λειτουργεί η Ελληνική Πολιτεία. Π.χ., φρόντισε και παράκαμψε τη Γραφειοκρατία και τις καθυστερήσεις που προέρχονται από την ανταπόκριση των εμπλεκόμενων φορέων, που είναι οι Εκκαθαριστές, η ΕΠΕΙΑ, οι Τράπεζες κ.τ.λ.


    Η ανακοίνωση του ΠΣΣΑΣ:

    Η αντιπροσωπεία του ΠΣΣΑΣ συναντήθηκε με το Γενικό Δ/ντή Μarketing & Πωλήσεων της Interamerican Γεώργιο Μαυρέλη.
    Το Διοικητικό Συμβούλιο του Πανελλήνιου Συνδέσμου Συντονιστών Ασφαλιστικών Συμβούλων, μετά από αίτησή του, συναντήθηκε με το Γεν. Δ/ντή Μarketing & Πωλήσεων της Interamerican Γεώργιο Μαυρέλη, για να συζητήσουν ανησυχίες συναδέλφων μιας προοπτικής αλλαγής του τρόπου συνεργασίας τους με την Εταιρεία.
    Η συνάντηση διεξήχθη σε καλό κλίμα και από την πλευρά του Γ. Μαυρέλη έγινε πλήρης ανάλυση των νέων όρων συνεργασίας που θα ισχύσουν.
    Μας τόνισε δε ότι είναι πάντα στη διάθεση του Συνδέσμου μας και ότι ίδια ενημέρωση θα πραγματοποιήσει και σε καθένα συνάδελφό μας που θα κληθεί από την Εταιρεία.
    Το Δ.Σ. είναι στη διάθεση των συναδέλφων που η θέση τους θα διαφοροποιηθεί με το νέο προτεινόμενο τρόπο συνεργασίας.

    Τα σχόλια για το ουσιαστικό περιεχόμενο των δύο Σωματείων είναι δικά σας!"
    ================================================

    Αυτό είναι το πλήρες κείμενο το οποίο μπορείτε να διαβάσετε και από την παραπάνω ιστοσελίδα.

    ReplyDelete
  31. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  32. Ως έναντι των οφειλομένων τους.
    Στις συγκεκριμένες εταιρίες, που σημειωτέον είναι Γενικών Ασφαλειών, αυτό σημαίνει έναντι αποζημιώσεων, μια και είχαν πάρει σχδεόν όλα τα δεδουλευμένα τους.

    ReplyDelete
  33. ναι μας έκατσε το πληρες κειμενο είναι αυτό αλλά η ερώτηση παραμένει με βάση το κομμάτι του κειμένου που έκανα post και δεν αλλάζει το νόημα του.
    Επί του συγκεκριμένου έχουμε καποια πληροφόρηση τι λεφτα πηραν οι της general και του Σκουρτη εφόσον ΔΕΝ είναι δεδουλευμένα? είναι ο σεπτέμβρης και οι αποζημιώσεις, τι είναι?

    Το ρωτάω αυτο γιατί φοβάμαι ότι το συγκεκριμένο άρθρο λίγο έχει μπερδεψει τα δεδουλευμένα της ασπιδας με τις αποζημιώσεις. Αλλά αν όντως τα παιδια της τζενεραλ και του σκουρτη πήραν χρήματα, αυτά δεν μπορεί να είναι οι αποζημιώσεις, σωστά? για αυτο και απομόνωσα το συγκεκριμένο σημείο

    σε ευχαριστώ φίλε και εσένα για το τρέξιμο που έχεις ρίξει ολες αυτες τις ημέρες.

    ReplyDelete
  34. τωρα το ειδα το ποστ σου
    αρα ώς εναντι αποζημιώσεων

    σε εμάς δεν μπορεί να τρέξει και κάτι ανάλογο?

    το ξέρω ότι γινομαι...πλεονέκτης και...αχορταγος τώρα, αλλα πιο αχόρταγη ειναι οι τραπεζες και τα κοινόχρηστα που χρωσταω οπως και ολοι μας

    σε αυτο κάτι λογικα θα κάνουμε και εμείς έτσι?

    ReplyDelete
  35. Καλησπέρα και συγνώμη για την καθυστέρηση της απάντησης σχετικά με τους συναδέλφους που προσλήφθηκαν στην Εθνική:

    Αθήνα:

    Αγκιστριώτου Ξανθή
    Αθανασοπούλου Κυριακούλα
    Δαμίγου Άννα
    Δούκας Γιώργος
    Δριβάκος Νίκος
    Κωβαίος Θεοφάνης
    Μουλακάκη Αναστασία
    Ξανθάκης Παναγιώτης
    Πανάκος Παναγιώτης
    Πνακάς Ευστράτιος

    Θεσσαλονίκη:

    Γούναρη Άννα
    Εργέν Ελένη

    Ηράκλειο:

    Βασιλάκη Σταυρούλα
    Γιανακάκης Άρης

    Λαμία:

    Δρομάζου Ελένη

    Καβάλα:

    Κασκαμπανιώτου Άννα

    Κοζάνη:

    Κοζανά Κωνσταντίνα

    Πάτρα:

    Λεωνιδοπούλου Αδριάννα

    Αγρίνιο:

    Μιμμή Βασιλική

    Εκκρεμούν 5 προσλήψεις στην μηχανογράφηση που πιστεύω οτι μπορούν να καλυφθούν κατα ενα μεγάλο μέρος απο συναδέλφους άνεργους.

    ReplyDelete
  36. ευχαριστούμε Γιάννη
    απο όσο ξέρω υπάρχουν εξειδικευμένα τμήματα τα οποία όμως υποστηρίζονται κατευθείαν από την τράπεζα

    θα ήθελα να σε ρωτήσω κάτι συγκεκριμένο και πολυ εξειδικευμένο

    μπορώ να επικοινωνήσω κάπως μαζί σου? Τα στοιχεία μου τα έχει ο συνάδελφος ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ

    ευχαριστώ πολυ

    ReplyDelete
  37. @control
    όποτε θές πάρε στο τηλέφωνο 210 9099147 στον Σύλλογο της Εθνικής απο τις 7 το πρωί μέχρι τις 4 το απόγευμα.

    Καλό βράδυ
    Γιάννης Πετσαλάκης

    ReplyDelete
  38. Σας ευχαριστουμε πολυ για την στήριξή σας!!!

    ReplyDelete