Tuesday 8 December 2009

Νέα της 8/12/2009

ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΗ ΣΤΟ ΦΕΚ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ

Δημοσιεύτηκε πριν λίγο στο ΦΕΚ η απόφαση του ΟΑΕΔ για τα μέτρα στήριξης των εργαζομένων στις 6 εταιρίες (περιλαμβάνεται και η ΕΟΣ).

Τα μέτρα αφορούν την επιδότηση με 36 ευρώ την ημέρα των επιχειρήσεων που θα προσλάβουν ανέργους των παραπάνω εταιριών, τα επιδοτούμενα προγράμματα επανακατάρτισης, και την υπαγωγή στο πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών.

Μπορεί να το αναζητήσει κανείς στο http://www.et.gr/ με αριθμό ΦΕΚ 2415 τεύχος Β, στη κεντρική σελίδα.

Για να το διαβάσετε θα πρέπει να έχετε ή τον Firefox και να επιλέξετε να το ανοίξετε με μορφή svg (υπάρχει δίπλα από το αποτέλεσμα της αναζήτησης) ή με τον explorer αρκεί να έχετε εγκατεστημένο το Adobe SVG Viewer.


ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Σήμερα επιδόθηκε στην Επιθεώρηση Εργασίας Νέας Ιωνίας, που ανήκει η Ασπίς Πρόνοια, ομαδική καταγγελία των εργαζομένων στην Ασπίς ΑΕΓΑ και Ασπίς ΑΕΑΖ για την μη καταβολή των οφειλομένων. Επειδή όλη η διαδικασία έγινε εσπευσμένα προκειμένου να προλάβουμε, (λόγω του ότι από προηγούμενη καταγγελία η επιθεώρηση έχει καλέσει τους επόπτες σε ακρόαση την 21 Δεκεμβρίου 2009 και ώρα 9,30 στην Επιθεώρηση) δεν πρόλαβαν να ειδοποιηθούν όλοι οι συνάδελφοι. Η καταγγελία υπεγράφη από 130 περίπου εργαζομένους της ΑΕΓΑ και 25 της ΑΕΑΖ. Όσοι συνάδελφοι θέλουν μέχρι τη Παρασκευή μπορούν να στείλουν στο mail του blog ( stondromoblog@yahoo.gr ) το ονοματεπώνυμό τους και όνομα πατρός, και την εταιρία που απασχολούντο. (ΑΕΓΑ ή ΑΕΑΖ)

ΠΡΟΣΟΧΗ! Αυτό αφορά μόνο τους εργαζόμενους στα κεντρικά της Κηφισίας. Όσοι δεν απασχολούντο στα κεντρικά, θα πρέπει να κάνουν το ίδιο στις κατά τόπους έδρες των Επιθεωρήσεων Εργασίας που ανήκει το κάθε υποκατάστημα.

Την Παρασκευή 21/12/09 που θα συζητηθεί η καταγγελία, καλό θα είναι να υπάρχουν και συνάδελφοι, όσοι μπορούν. (θα είναι σίγουρα η Συντονιστική). Η επιθεώρηση εργασίας είναι στη Λεωφόρο Ηρακλείου 269 5ος όροφος, στο εμπορικό κέντρο. Τώρα, αν δεν παρουσιαστούν οι επόπτες, η υπόθεση θα παραπεμφθεί στον εισαγγελέα και θα ασκηθεί ποινική δίωξη, όπου και θα απαιτηθεί και υπεύθυνη δήλωση απ τον καθένα μας, ατομικά. Περισσότερα όμως εν καιρώ.

166 comments:

  1. ΕΧΩ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ 18/12/2009 ΚΑΙ ΩΡΑ 10:00 ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ Η 21/12/2009 ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΧΕΙ ΑΛΛΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ

    ReplyDelete
  2. Για οποιον συναδελφο θελει να κατεβασει τον sgv viewer της adobe (ειναι δωρεαν) στα ελληνικα ας μεταβει στην δνση
    http://www.adobe.com/svg/viewer/install/main.html

    και κατω δεξια στα downloads θα δει το
    Ελληνικα Win 98–XP 3.03 04/2005

    ας πατησει πανω στο 3.03 και θα κατεβει αυτοματα

    ReplyDelete
  3. επισης ενα καλο πρόγραμμα για XML σελιδες σαν την παραπάνω βρισκεται και στην ηλεκτρονικη δνση]

    http://exchanger-xml-lite.software.informer.com/3.2/

    ReplyDelete
  4. Ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωση όσον αφορά το ΦΕΚ.Είναι αρκετά κατανοητό στα σημεία που αναφέρεται στην επιδότηση των επιχειρήσεων που θα μας προσλάβουν όπως επίσης και στο πρόγραμμα Νέων Ελεύθερων Επαγγελματιών.Σε ότι αφορά όμως τα προγράμματα επανακατάρτισης είναι λιγάκι αόριστο.Χρειάζεται από μας να παρακολουθούμε κάποιο σχετικό site ή να επικοινωνήσουμε με κάποιον στον ΟΑΕΔ ώστε να γνωρίζουμε πότε θα ξεκινήσει κάποιο σχετικό πρόγραμμα;

    ReplyDelete
  5. Για τα λοιπά διαδικαστικά του προγράμματος επιμόρφωσης, εδώ θα είμαστε εμείς και μόλις μάθουμε κάτι, θα σας ενημερώσουμε.

    ReplyDelete
  6. http://career.duth.gr/cms/?q=node/37297

    Σε PDF η απόφαση

    ReplyDelete
  7. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  8. Να πούμε ένα μπραβο και πάλι στην συντονιστική μας και στην ομοσπονδία?
    Μπράβο
    εγώ θα ήθελα και ένα προσωπικό ευχαριστώ στην Όλγα και στην Iλία για την προσπάθεια τους για όλα

    ευχαριστουμε κορίτσια

    επίσης το ευχαριστώ θα ήταν λιγο και για τον Χρήστο, τον Μανόλη και το Νικο, που έεεχουν και έχουν ακουσει...

    κουραγιο
    κανεις προφήτης στον τόπο του...αυτο ισχυει δυστυχως στην ελλαδα

    ReplyDelete
  9. kai eseis perimenete na plirothite epeidh leei to eipe h epeia?

    probata e probata

    mpeeeeeeee
    kathiste stis polythrones sas, monos mou piga simera to prwi kai tous petyxa tous allous na liazonte katw sto polis

    kala telika mas ekane kai o pswmiadhs kai h epeia kai oloi tous

    KOIMASTE ORTHIOI

    Μέσα στην εβδομάδα η απόφαση για τους ασφαλισμένους της Ασπίς
    Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται η υπογραφή από τον υφυπουργό Οικονομικών η της απόφαση που θα ρυθμίζει τα θέματα των ασφαλισμένων της Ασπίς

    Στο τέλος της εβδομάδας αναμένεται η υπογραφή από τον υφυπουργό Οικονομίας κ. Φίλιππο Σαχινίδη, της απόφασης που θα ρυθμίζει τα θέματα των ασφαλισμένων της Ασπίδας.

    Η απόφαση θα εξειδικεύει τον τρόπο με τον οποίο θα διασφαλίζεται το προνόμιο των δικαιούχων ασφαλίσεων ζωής με βάση την εισήγηση της Επιτροπής Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλιση, που υποβλήθηκε ήδη στον αρμόδιο υπουργείο. Δικαιούχοι ασφαλίσεων ζωής είναι τόσο οι κάτοχοι αποταμιευτικών προγραμμάτων, όπως και οι κάτοχοι νοσοκομειακών προγραμμάτων που έχουν εκκρεμείς απαιτήσεις.

    Η αντιμετώπιση του θέματος που αφορά 250.000 ασφαλισμένους θα βασίζεται στην ενεργοποίηση του άρθρου 10 του νόμου 400, που ορίζει τη διαδικασία αποζημίωσης των κατόχων συμβολαίων ζωής, που ήταν ασφαλισμένοι σε εταιρία η οποία πτώχευσε ή ανακλήθηκε η άδεια λειτουργίας της.

    Σύμφωνα με όσα προβλέπει ο νόμος «σε περίπτωση ασφαλιστικής εκκαθάρισης ή πτώχευσης ασφαλιστικής επιχείρησης, ο επόπτης εκκαθάρισης ή πτώχευσης καλεί μέσα σε 10 ημέρες από το διορισμό του, τους δικαιούχους ασφαλίσματος να του αναγγείλουν τις απαιτήσεις τους με όλα τα δικαιολογητικά τους στοιχεία μέσα σε τρεις μήνες, από τη δημοσίευση της πρόσκλησης».

    Θα ακολουθήσει η επαλήθευση των απαιτήσεων, η οποία ξεκινάει μέσα σε τρεις ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας και ολοκληρώνεται , σύμφωνα με το νόμο, «κατά το συντομότερο χρονικό διάστημα», ενώ στη συνέχεια ο επόπτης εκκαθάρισης, θα υποβάλλει στο υπουργείο Οικονομίας κατάσταση των δικαιούχων ασφαλίσματος μέσα σε δύο μήνες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αναγγελιών.

    Οι δικαιούχοι θα ικανοποιηθούν με βάση το προϊόν της εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης, η οποία σύμφωνα με τον κ. Σαχινίδη θα επιδιωχθεί να επισπευσθεί.

    Στο πλαίσιο της διαδικασίας που θα ακολουθηθεί είναι και η ολοκλήρωση σε σύντομο χρονικό διάστημα από το διαχειριστή χαρτοφυλακίου κ. Σπύρο Γριβογιάννη της αποτίμησης όλων των συμβολαίων και των απαιτήσεων που ενσωματώνουν τα συμβόλαια ζωής, προκειμένου στη συνέχεια να ακολουθήσει η προσπάθεια εξεύρεσης αναδόχου εταιρείας που θα αναλάβει μέρος του χαρτοφυλακίου που βρίσκεται εν ισχύ.

    Σε κάθε περίπτωση πάντως τα ασφαλιστήρια συμβόλαια δεν θα καλύπτονται από την εγγύηση του δημοσίου, η οποία αν και προβλέπεται στο άρθρο 10, καθίσταται ουσιαστικά ανενεργή, ως αντιβαίνουσα στην κοινοτική νομοθεσία περί ανταγωνισμού.

    ReplyDelete
  10. Χρόνια πολλά σε όλες όσες γιορτάζουν σήμερα.
    Η ασφαλιστική συνείδηση του Έλληνα καταναλωτή δεν χρειάζεται κατ'ανάγκη να είναι σε υψηλό επίπεδο σε δεδομένες χρονικές στιγμές.Η κακώς σκόπιμη αντιμετώπιση, των εργαζομένων συμπεριλαμβανομένων των διαμεσολαβούντων,των ασφαλισμένων και όλων των υπολοίπων, εις βάρος των βασικών τους δικαιωμάτων,που προκαλεί τεράστια οικονομική ζημιά για κάθε έναν απ'αυτούς,διαμορφώνει μηδενική ασφαλιστική συνείδηση και δικαίως αφού είναι προφανής η αναξιοπιστία της ιδιωτικής ασφάλισης . Ανάμεσα σε χιλιάδες ανθρώπους με τις οικογένειές τους,ο κάθε ένας απο τις περίπου 250.000 έχει υποστεί απώλειες εισοδημάτων απο μή καταβολή νόμιμα δεδουλευμένων ημερομισθίων τριών περίπου μηνών και αποζημιώσεων λόγω απόλυσης,προμηθειών περίπου πέντε μηνών,αμοιβών και λοιπών δικαιωμάτων, μη καταβολή ασφαλιστικών αποζημιώσεων σε ορισμένες περιπτώσεις μέχρι και δύο ετών,αποταμιεύσεων,επενδύσεων ως δικαιούχος είτε τώρα είτε και σε χρονικό βάθος απο 3 μέχρι 40 χρόνια.Είναι μή ρεαλιστής αυτός που δεν αντιλαμβάνεται οτι αυτή τη δεδομένη χρονική στιγμή το μόνο που δεν χρειάζεται να γίνει, είναι να κρεμαστεί οικονομικά ένα μεγάλο τμήμα του πληθυσμού, που συνέχει την ήδη πληγείσα και σε χαμηλά επίπεδα οικονομική ζωή του τόπου και που άν συμβεί αυτό προφανώς θα συνεπάγεται αναδιαμόρφωση συνείδησης που με τη σειρά της θα επιφέρει δραματική μείωση της ζήτησης για ασφάλιση αν όχι σε όλους τους επιμέρους κλάδους τουλάχιστον, και αυτό θα αναμένεται με υψηλό βαθμό βεβαιότητας στον νευραλγικής σημασίας κλάδο ζωής.Αν αυτό είναι που επιθυμούν οι έχοντες την σχετικές εξουσίες τότε θα αναγκαστούν να υποστούν και οι ίδιοι, στον βαθμό που θα αρχίσουν να πλήττονται όλο και περισσότεροι τις ίδιες αρνητικές συνέπειες...

    ReplyDelete
  11. Η ΕΠΕΙΑ έχει εγκρίνει εδώ και μια εβδομάδα καταβολή δεδουλευμένων και αποζημιώσεων
    τα στοιχεία είναι έτοιμα, οι μισθοδοτικές καταστάσεις και αυτές έτοιμες

    που κολλάει? γιατι δεν κατανοω τι συμβαινει τωρα και που κολλαει το θεμα. καμια πληροφόρηση έχουμε παιδια?
    ευχαριστω

    ReplyDelete
  12. Όχι μόνο δε κολλάει, αλλά προχωρά με απίστευτα πρωτόγνωρους ρυθμούς!!!!
    Η απόφαση πάρθηκε την προηγούμενη Πέμπτη, όμως: θα πρέπει να υπογραφεί, να δημοσιευτεί στο ΦΕΚ, να ρευστοποιηθεί ομόλογο, να ετοιμαστεί κατάσταση και αρχείο για την ΕΘΝΙΚΗ τράπεζα (και όχι για την ΑΣΠΙΣ bank, για το λόγο ότι πολλοί συνάδελφοι που έχουν οφειλές στην ασπίς βανκ, ούτε θα πάρουν είδηση για το πότε μπήκαν τα χρήματα και πότε τα "ρούφηξε" η ασπίς!!)
    και μετά να ενημερωθούν οι λογαριασμοί μας, πράγμα ιδιαίτερα χρονοβόρο για την ΕΘΝΙΚΗ.
    Αυτή είναι η κανονική σειρά των πραγμάτων.
    ΟΜΩΣ. Χάρη στις προσπάθειες πολλών (όπως των συναδέλφων που απασχολούνται υπό τον επόπτη, της Ομοσπονδίας κ.α.), την ευσυνειδησία και ευαισθησία των εποπτών, που οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε και να τους ευχαριστήσουμε για αυτό, ήδη οι διαδικασίες είναι στο τελικό στάδιο!!
    Πιστεύουμε σύντομα να έχουμε τα καλά νέα!!!

    ReplyDelete
  13. Οποτε ξερετε ποιοι θα πληρωθούν και ποιοι περιλαμβανονται στις καταστάσεις. Περιλαμβάνονται όλοι οι εργαζόμενοι στις καταστάσεις (δηλ και προϊστάμενοι, Υπ/δντες, Δ/ντες;) Αφορούν και ΑΕΓΑ και ΑΕΑΖ;

    ReplyDelete
  14. Το μόνο που γνωρίζουμε προς το παρόν, είναι ότι θα αφορά και τις δύο εταιρίες, ΑΕΓΑ ΚΑΙ ΑΕΑΖ.

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. Σε ευχαριστουμε μας εκατσε. όπως έχω γραψει και παραπάνω στη διαδικασία αυτή όλοι ειμαστε ενα, ακομα και οι έπόπτες οι οποίοι επαγγελματικά παίζουν το κεφάλι τους με την περίπτωση της ασπιδας και αυτα που καθονται ορισμενοι εδω μεσα και βριζουν οπως ο κος παραπανω που ειλικρινα ντρεπομαι που τον ειχα και συναδελφο, τι να πω..μαλλον το συμφερον μας δεν μπορουμε ακομα και τωρα να το διακρινουμε φιλε αγανακτησμενε ετσι?

    Αυτο οτι γινεται μεσω εθνικης δεν το γνωριζα να σου πω, οντως εκει εχουν χρονοβορες διαδικασίες.

    αυτο περι ομολόγου δεν το έπιασα γιατι πρεπει να γινει, αλλά θα τα πουμε κατ ιδιαν

    επιτελους ενα καλο νεο
    ευχαριστουμε φιλε

    ReplyDelete
  17. Η έγκριση της ΕΠΕΙΑ αφορά και δεδουλευμένα και αποζημιώσεις;

    ReplyDelete
  18. Όχι ΝΤΑΝ αφορά μόνο τους 2 μισθους τους καλοκαιριού και το επίδομα αδείας

    όχι τον Σεπτέμβρη
    όχι το δώρο χριστουγέννων
    όχι την αποζημίωση απόλυσης
    όχι τα δεδουλευμένα μέχρι και την ημέρα απόλυσης
    η πρόθεση υπάρχει βέβαια απ τους επόπτες

    για αυτο ειναι πολυ σημαντικό να συνεχίσουμε τον αγώνα μας να πάρουμε ολα τα παραπάνω

    ReplyDelete
  19. Αγαπητέ Νταν!

    Η έγκριση της ΕΠΕΙΑ αφορά ποσό ύψους δυόμισι μισθών ως έναντι για δεδουλευμένα είτε αποζημιώσεις.

    Για τις ΑΣΠΙΣ ΑΕΓΑ και ΑΕΑΖ το ποσό αυτό καλύπτει δεδουλευμένα Ιουλίου - Αυγούστου και επίδομα αδείας.

    ReplyDelete
  20. enanti ti enanti re mastora pou ta kanate oloi plakakia kai lete gia omologa kai tetoia twra
    ntropi re tha pesei fwtia na sas kapsei

    prin ipirxan lefta, twra den iparxoun ksafnika diladia egw trelos ime otan rotisa ton konto kai ton allo to mpoufetzi kai pira tin apolisi pou eipe oti exoun lefta oi logariasmoi
    petaksan auta ksafnika
    tha pesei poli pissa magkites poli pissa kai poupoula ta 15 ekatommyria ksafnika ginan aeras

    re min masate re trelanete tous stis miniseis auto kano kai gw

    ReplyDelete
  21. Ναι μάστορα, έναντι θα είναι. Εσύ που δε τα κάνεις πλακάκια, πήγαινε να εισπράξεις τα πάντα. Καί μάλλον έχουμε δίκιο όλοι οι υπόλοιποι, γατί όπως βλέπεις φωτιά να μας κάψει δε πέφτει, αντίθετα εγώ βροχή πολύ βλέπω.
    Όσο για τα εκκατομύρια, εσύ ξέρεις σίγουρα ότι υπήρχαν εκτός ασφαλιστικής τοποθέτησης?

    ReplyDelete
  22. ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟΥΣ ΤΙΤΛΟΥΣ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΙΣ 21/9/2009 ΘΑ ΣΥΖΗΤΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΑΠΟ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΑΛΛΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ,ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΤΙ ΕΧΩ ΛΑΒΕΙ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ 18/12/2009 ΗΜΕΡΑ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ.ΣΤΙΣ 21/12/2009 ΕΙΝΑΙ ΔΕΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ ΟΠΩΣ ΓΡΑΦΕΤΑΙ ΣΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ.ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΕΧΕΙ ΝΟΗΜΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΠΑΦΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΠΟΠΤΕΣ.ΒΑΣΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΕΑΝ ΘΑ ΕΡΘΟΥΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΝ ΕΧΩ ΚΑΝΕΙ ΠΡΟΣ ΤΟΝ Π.ΨΩΜΙΑΔΗ.

    ReplyDelete
  23. Δε γνωρίζω τι γίνεται για τη Παρασκευή 18/12/09. Ίσως επειδή η καταγγελία αφορά τον Π.Ψωμιάδη να μη μας είπαν τίποτα στην Επιθεώρηση Εργασίας. Μας είπαν μόνο για τη Δευτέρα 21/12. Όταν ξαναπάω στην Επιθεώρηση θα ρωτήσω και θα σε ενημερώσω.

    ReplyDelete
  24. η φιλη ρομπα μας εκατσε ειναι η συνάδελφος που σου είπα ότι της έδωσαν αλλη ημερομηνία, μηπως θα ήταν χρήσιμο να έρθει και αυτη το θεμα της μαζι μας να συζητηθεί

    ευχαριστω

    ReplyDelete
  25. ΓΙΑΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΘΕΙ ΟΜΟΛΟΓΟ; ΜΕΤΡΗΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΟΠΩΣ ΤΑ ΠΕΡΙΓΡΑΦΕΤΕ. ΤΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΠΟΣΑ ΔΕΝ ΥΠΕΡΒΑΙΝΟΥΝ ΤΟ 1,6 ΕΚ. ΕΥΡΩ.
    ΣΥΓΝΩΜΗ, ΑΛΛΑ ΑΥΤΟ ΜΕ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ. ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΤΟ ΕΞΗΓΗΣΕΙ;

    ReplyDelete
  26. Σαχινίδης: θα εξασφαλισθεί η ισχύς των συμβολαίων ζωής της Ασπίς ΑΕΓΑ
    11/12/2009

    Με νομοθετική ρύθμιση η οποία θα προωθηθεί πριν τις γιορτές θα αντιμετωπίσει το πρόβλημα των εκατοντάδων χιλιάδων ασφαλισμένων της Ασπίς η κυβέρνηση. Τις διαβεβαιώσεις αυτές έδωσε χθες ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης στην αντιπροσωπεία της Επιτροπής Αγώνα Διαμεσολαβούντων Ασπίς Πρόνοια. Ο κ. Σαχινίδης δεν ήθελε να μπει σε λεπτομέρειες καθώς η ρύθμιση ετοιμάζεται, ωστόσο άφησε να εννοηθεί ότι θα εξασφαλισθεί η συνέχεια των συμβολαίων της Ασπίς με τρόπο που θα συνάδει στην κοινοτική νομοθεσία.


    Η αντιπροσωπεία των διαμεσολαβούντων εκτίμησε ότι ο Υφυπουργός επιδιώκει να δοθεί μία ολοκληρωμένη λύση στο πρόβλημα για το οποίο έδειξε ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

    ReplyDelete
  27. Απο το Υπ. Εσωτ. πληροφορήθηκα ότι σήμερα δόθηκε για δημοσιευση στο ΦΕΚ η απόφαση που αποδεσμεύει κάποια περιουσιακά στοιχεία για πληρωμές, χωρίς όμως να γνωρίζω περισσότερα.
    Στην ΑΕΓΑ τα πραγματα ειναι λιγο περίεργα γιατί το άρθρο 10 του 400 είναι ΥΠΟΥΛΑ ΓΡΑΜΜΕΝΟ και το προνόμιο των μισθωτών ΕΠΕΤΑΙ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΙΚΩΝ ΑΠΟΘΕΜΑΤΩΝ ΖΩΗΣ. Και γνωρίζω ότι απο προηγούμενη απόφαση η ΕΠΕΙΑ είχε δεσμέυσει το σύνολο της περιουσίας για ασφαλιστική τοποθέτηση!
    Ας ελπίσουμε ότι η απόφαση θα δίνει κάποιους βαθμούς ελευθερίας και δεν θα κολλήσουν στα νομικίστικα

    ReplyDelete
  28. @ Epameinonda

    Πιθανώς αποδεσμεύουν και μετρητά και ομόλογα (Αττικής νομίζω) για να πληρωθούν και εξαγορές, ασφαλιστικές αποζημιώσεις κλπ
    Τα περισσότερα μετρητα της ΑΣΠΙΣ ΑΕΓΑ ήταν στα εσωτερικά μεταβλητά που είναι ανεξάρτητες οντότητες.
    "Ελεύθερα" μετρητά μπορεί νάναι κάπου 4 εκατομμύρια

    ReplyDelete
  29. CONTROL... ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΚΑΙ ΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΛΛΑ ΠΙΣΤΕΥΩ ΠΩΣ ΕΑΝ ΔΕΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΤΩ ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΟΥ

    ReplyDelete
  30. Εσυ πηγαινε κανονικα στην ημερομηνία σου και ξαναέλα αν θες και στις 21 δε νομιζω οτι θα χασεις τιποτα με αυτο, ισως λιγο μεγαλυτερη ταλαιπωρια θα έχεις

    ReplyDelete
  31. oi epoptes lene psemata lefta yparxoun kai ektos asfalistikis topothetisis kai se aega kai aeaz ektos an ebale to xeraki tou to epikouriko

    einai athliotites auto pou ginete
    kai giati na pistepso ta matia mou apo auta pou mou lete

    edo h epeia egine rompa xtes me auto

    AXA για Commercial Value:
    H είδηση διέρρευσε από την ΕΠΕΙΑ
    H AXA διαψεύδει!

    sto insurance daily
    gia tetoia tomaria milame

    http://www.insurancedaily.gr/blog/?p=12844

    ReplyDelete
  32. Σ ευχαριστώ control.

    ReplyDelete
  33. Σ ευχαριστώ clean fighter.

    ReplyDelete
  34. Σ ευχαριστώ θεέ, που μ έκανες να μπορώ να επιβιώνω με 300 ευρώ το μήνα.

    ReplyDelete
  35. @ Yellow Journal.
    Η απόφαση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ΦΕΚ αφορά αποδέσμευση για την πληρωμή μας (τα έναντι). Τη Δευτέρα θα δημοσιευτεί.
    Μέχρι τότε όμως οι επόπτες έχουν κάνει όλες τις απαραίτητες ενέργεις, όπως περιγράφω και πιο πάνω, ώστε στο τέλος της εβδομάδας να έχουν μπεί τα χρήματα στην ΕΘΝΙΚΗ.
    @aganaktismenos
    Πρόσεχε το τι γράφεις και το πως το γράφεις.
    Εκτός από γραφικός γίνεσαι και επικίνδυνος με τις ανακρίβειές σου. Αν ξέρεις κάτι που δε το ξέρουν οι συνάδελφοι που δούλευαν στο λογιστήριο, γιατί δε δίνεις στοιχεία;
    Αρχίζεις και κουράζεις.....

    ReplyDelete
  36. @ ΡΟΜΠΑ
    Δυστυχώς σήμερα που πήγα πάλι στην Επιθεώρηση Εργασίας, δεν είχαν χρόνο να ψάξουν για την 18/12.
    Όύτως η άλλως όμως θα πρέπει να πας εκεί. Θεωρώ όμως απίθανο να είναι εκεί και οι επόπτες. Πιθανόν να είναι στις 21/12 που θα υπάρχει η ομαδική καταγγελία.

    ReplyDelete
  37. re thamas trelanete olous edw h go eimai malakas h to pezete eisis an ine dinato, otan pira tin apolisi mou mou to pe o mpoufetzis katamoutra mazi me ton allon oti lefta yparxoun se logariasmous pou den einai desmeumenoi kai na min stenoxorithoume giait tha plirothoume oloi kai metrita iparxoun, ti koroidia einai auto tora,tha me bgalete trelo oti to ipan auto mprosta mou se alla 10 atoma,ti ine auta
    epikindini esis iste pou sas sfirane kai xoereute 3 fores pigame na kanoumekinitopoihseis kai tis kopsan apo panw gia poio logo na mas poune mipws, oti to epikouriko exi bali xeri sta lefta mas

    an pali ikseran oi synadelfi sto logistirio tote giati otan ekane tis boutes o anipsios kai o blamenos o gios den legan kati gia apanta mou se auto se parakalw tora ksafnika ginan gnostes eno prin den kseroun tipota tin tifla tous den kseran sto logistirio oti goustaran kanan me tis epitages kai ta metrita ta girizan opws thelan kai to logsitstirio xampari

    prin ipirxan lefta tora den yparxoun kai kala, oxi oti gianane trampa apo logariasmous tis aega se logariasmous tis aeaz gia na ta xei to epikouriko
    diladi kai sthn trapeza blakies lene gia tis trampes

    ok me afisate afono me tin afelia sas

    ReplyDelete
  38. ΑΦΟΥ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΝΑΝΤΙ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΕΙ ; ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΘΩ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ ΤΙ ΛΕΤΕ ΚΑΙ ΤΙ ΓΡΑΦΕΤΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ ΑΚΡΗ. ΟΛΑ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΑ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΚΛΑΔΟ. ΜΕΤΡΗΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΟΙ ΕΚΚΡΕΜΟΤΗΤΕΣ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ, ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΣ ΔΙΕΥΘΕΤΗΣΕΙ (ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΑΥΓΟΥΣΤΟ).
    ΓΙΑΤΙ ΕΠΙΚΑΛΟΥΜΑΣΤΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΣΤΟ ΛΟΓΙΣΤΗΡΙΟ ΟΤΑΝ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. ΤΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ; ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΠΟΙΟΙ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ. ΛΕΓΕΤΑΙ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΑΕΑΖ ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΧΑΡΤΙ ΠΟΥ ΕΞΑΙΡΕΙ ΟΣΟΥΣ ΑΣΚΟΥΣΑΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΗΣΗ. ΠΩΣ ΤΟ ΜΕΤΑΦΡΑΖΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΕΠΟΠΤΕΣ. ΠΟΙΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ ΑΣΚΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ; ΟΣΟΙ ΕΒΑΖΑΝ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ; ΟΣΟΙ ΗΤΑΝ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ, ΥΠ/ΔΝΤΕΣ ΚΑΙ ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΙ ; ΤΟ Δ.Σ. ΜΟΝΟ.
    ΕΑΝ ΕΧΕΤΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΤΗΣΕΤΑΙ ΓΙΑΤΙ ΣΥΖΗΤΙΟΝΤΑΙ ΠΟΛΛΑ.
    ΟΤΙ ΥΠΗΡΧΑΝ ΛΕΦΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ ΕΙΧΕ ΕΙΠΩΘΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΙΡΟ.

    ReplyDelete
  39. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  40. ΠΑΙΔΙΑ, ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΤΕ ΝΑ ΚΑΤΕΒΑΣΩ ΤΟ ΦΕΚ, ΑΠΟ MOZILLA FIREFOX. EYXARISTV

    ReplyDelete
  41. @ Epaminonda

    Αυτό σου είπα και εγώ! Αφού ελευθερώνουν ομόλογα είναι για να πληρωθούν και εξαγορές-αποζημιώσεις.
    Με τον αγανακισμένο θα συμφωνήσω στο ότι υπάρχουν μετρητά και στα λεγόμενα ελεύθερα.
    Πόσα είναι δεν γνωρίζουμε γιατί με εντολή Σορώτου οι οθόνες των λογαριασμών μπλοκαρίστηκαν και ούτε τα υποκαταστήματα δεν μπορούσαν να δούν κινήσεις - υπόλοιπα κλπ.
    Όμως διαφωνώ μαζί του στο σημείο που λέει ότι τα έφαγε το επικουρικό.
    Είναι ακόμα ΟΛΑ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΑ, ειδικά της ΑΕΓΑ

    @ Νταν : Thanks!

    ReplyDelete
  42. ΟΜΩΣ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ "ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ" ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ "Η απόφαση που υπάρχει αυτή τη στιγμή στο ΦΕΚ αφορά αποδέσμευση για την πληρωμή μας (τα έναντι)". ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΕΞΑΓΟΡΩΝ Η ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ. ΟΠΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ.
    ΣΥΓΝΩΜΗ ΠΑΙΔΙΑ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΒΓΑΖΩ ΑΚΡΗ. ΑΣ ΒΓΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΥΠΕΥΘΥΝΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΕΙ ΤΙ ΑΚΡΙΒΩΣ ΓΙΝΕΤΑΙ.
    ΤΑ ΟΜΟΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ ΔΕΝ ΚΟΛΛΑΝΕ. ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΑΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ, ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΜΕΤΡΗΤΑ.
    ΕΠΕΙΔΗ ΚΑΤΑΝΟΩ ΟΤΙ Η ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ ΟΛΟΙ ΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΕΙΑ ΜΕΣΩ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΩΝ Η ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΚΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ ΔΕΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΟΥΝ ΤΙ ΤΟΥΣ ΛΕΝΕ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΕΙΑ) ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ (ΚΑΠΟΥ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ Ο ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ).

    ReplyDelete
  43. Αγανακτισμενε εσυ σε ποιο τμημα εργαζόσουν αν επιτρέπεται.

    Επίσης αν ξέρεις τόσα πολλά όπως λές, γιατι δεν παίρνεις ένα τηλεφωνο στην ομοσπονδία ή στα παιδια της συντονιστικής να τους πεις ΑΚΡΙΒΩΣ τι γνωρίζεις. Με στοιχεία. Και γω γνωρίζω ότι υπάρχουν χρήματα εκτός ασφαλιστικης τοποθέτησης αλλά εφόσον στο χέρι μου δεν έχω αποδεικτικά οφείλω να σωπάσω, γιατι άνθρωποι είμαστε, αν εχεις ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ σε παρακαλώ βγες και πέστα

    21 του μηνός είναι και η εξέταση του αιτήματός μας στο ΣΕΠΕ έλα από κει μια βόλτα αν θες να τα συζητήσουμε, ωραία και όμορφα

    και πολυ περισσότερο είναι δυνατόν από την τράπεζα όπως λες, να είπαν σε εσένα κάτι τέτοιο, δηλαδή να βάλουν μόνοι τους τη θηλιά στο λαιμό τους;

    μην με παρεξηγήσεις, απορίες εκφράζω και πιστεύω λογικές

    ReplyDelete
  44. TO Π.Δ. 332/03 στην ενσωμάτωση του στο άρθρο 10 αναφέρει

    "Οι δικαιούχοι απαιτήσεων από ασφάλιση και οι καθολικοί και ειδικοί τους διάδοχοι έχουν προνόµιο στην ασφαλιστική τοποθέτηση, που προηγείται από κάθε άλλο γενικό ή ειδικό προνόµιο εκτός από το προνόµιο της παραγράφου 9 του άρθρου 12α του παρόντος".

    Το προνόµιο αυτό ασκείται αποκλειστικά από τους δικαιούχους ασφαλίσεων ζωής, από τους δικαιούχους ασφαλίσεων αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία αυτοκινήτων και από τους δικαιούχους των λοιπών ασφαλίσεων κατά ζηµιών, στα περιουσιακά στοιχεία που έχουν διατεθεί
    σε ασφαλιστική τοποθέτηση αντίστοιχα για καθεµιά από τις ασφαλίσεις αυτές. Το ως άνω προνόµιο ισχύει και µετά τη λύση της ασφαλιστικής επιχείρησης.

    54 Ν. 3557/07 Αρ.11 παρ. 2- Ν. 2170/93 Αρ. 4 παρ. 2- Ν. 2496/97 Αρ.35 παρ.12 (διαγράφεται
    η λέξη “εκτελεστή”)

    «Οι απαιτήσεις από σχέση εξαρτηµένης εργασίας, εκτός των απαιτήσεων προσώπων που ασκούν τη διοίκηση και διαχείριση της ασφαλιστικής
    επιχείρησης, έχουν προνόµιο επί του συνόλου της περιουσίας της ασφαλιστικής επιχείρησης, εξαιρουµένων των εξόδων εκκαθάρισης και
    των µαθηµατικών αποθεµάτων που υπάγονται στην κατηγορία τεχνικών αποθεµάτων ασφαλίσεων ζωής, σύµφωνα µε το άρθρο 7 του παρόντος.
    Οι απαιτήσεις του προηγούµενου εδαφίου προηγούνται των απαιτήσεων των δικαιούχων ασφάλισης αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία
    αυτοκινήτων, καθώς και των απαιτήσεων των λοιπών ασφαλίσεων κατά ζηµιών. Τα προηγούµενα εδάφια ισχύουν αναδροµικά από 1.1.2006.

    ReplyDelete
  45. επίσης με την ενσωμάτωση του Ν 2919/01 στον 400 έχουμε

    "Το Επικουρικό Κεφάλαιο υποχρεούται να καταβάλει στα όργανα εκκαθάρισης το ποσό που αντιστοιχεί στην αναλογική συµµετοχή του
    στην ικανοποίηση των προνοµιακών απαιτήσεων των εργαζοµένων και στα έξοδα εκκαθάρισης, η οποία υπολογίζεται κατά το λόγο της
    ασφαλιστικής τοποθέτησης του κλάδου αστικής ευθύνης από την κυκλοφορία αυτοκινήτων προς το σύνολο της ασφαλιστικής τοποθέτησης της εταιρείας σε όλους τους κλάδους που ασκούσε.

    ReplyDelete
  46. από το site του ΚΕΠΕΑ www.kepea.gr

    "Άκυρη και Καταχρηστική Απόλυση


    Με βάση τις σχετικές διατάξεις για την καταγγελία συμβάσεως και την πλούσια νομολογία, όπως έχει διαμορφωθεί ενδεικτικά αναφέρουμε και τις παρακάτω περιπτώσεις ακυρότητας της απόλυσης:

    α. Μη καταβολή της αποζημίωσης μαζί με έγγραφο της απόλυσης: α) Όταν δεν καταβληθεί ολόκληρη η νόμιμη αποζημίωση, μαζί με την έγγραφη κοινοποίηση της απόλυσης στον εργαζόμενο και β) Σε περίπτωση καταβολής της αποζημίωσης στις προβλεπόμενες από το νόμο δόσεις δηλαδή αποζημίωση άνω των 6 μηνών, εάν έχουμε καθυστέρηση μια δόσης, επέρχεται ακυρότητα της απόλυσης."

    "Ποιες είναι οι προθεσμίες
    Η σχετική αγωγή πρέπει να γίνει μέσα σε διάστημα 3 μηνών από την κοινοποίηση του εγγράφου της απόλυσης, αλλιώς το δικαίωμα παραγράφεται και η αγωγή απορρίπτεται ως εκπρόθεσμη.
    Αν η ακυρότητα της απόλυσης οφείλεται στη μη κοινοποίηση εγγράφου, η 3μηνη προθεσμία αρχίζει από την ημέρα που ο εργοδότης σταμάτησε να αποδέχεται τις υπηρεσίες του εργαζόμενου. Πάντως, η με επιφύλαξη είσπραξη της αποζημίωσης δεν αποτελεί παραίτηση του εργαζόμενου από το δικαίωμα ακυρότητας της απόλυσης ή της επιδίωξης μεγαλύτερης αποζημίωσης."

    και τέλος

    "Άρνηση καταβολής αποζημίωσης


    Απο τη νομοθεσία προβλέπεται ότι ο εργοδότης που καθυστερεί να καταβάλλει τις αποδοχές στους μισθωτούς διώκεται ποινικά και τιμωρείται με φυλάκιση και χρηματική ποινή (αρθρο 8 Ν.2336/95).Αντίθετα η άρνηση του εργοδότη να καταβάλλει στον απολυόμενο την οφειλόμενη σ' αυτόν αποζημίωση, δεν διώκεται ποινικά γιατί η αποζημίωση δεν έχει το χαρακτήρα του μισθού. Οι συνέπειες για τον εργοδότη που αρνείται ή καθυστερεί να καταβάλλει την αποζημίωση ειναι μόνο αστικές¨."

    σε ερώτηση μου στο ΚΕΠΕΑ αν αυτο έρχεται σε σύγκρουση με οποιοδήπτε άρθρο που να ορίζει μειωμένη ευθυνη των εποπτών (κάτι ανάλογο δηλ με το άρθρο 106 εδάφιο 12 σελιδα 181) μου απάντησαν κατηγορηματικά ότι το εργασιακό δίκαιο είναι πάνω από όλες τις επιμέρους διατάξεις και νόμους

    τηλ ΚΕΠΕΑ 1966 ή 210-52.88.000, Fax 210-52.45.510

    ReplyDelete
  47. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  48. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  49. και κάτι τελευταίο να μας κάνει ολους να αναρωτηθούμε

    "Με αίτηση του εκκαθαριστή ή του συνδίκου, η ΕΠ.Ε.Ι.Α. µπορεί να επιτρέψει την αποδέσµευση των περιουσιακών στοιχείων που έχουν διατεθεί σε ασφαλιστική τοποθέτηση. "

    άρθρο 106 α, σελ 180 το οποίο τι σημαίνει με απλά ελληνικά; για σκεφτείτε το

    Θα μπορούσε μήπως η ταλαιπωρία αυτη που περνάμε να έχει διευθετηθεί καλή τη θέληση εδώ και πολυ καιρό και για δεδουλευμένα και για αποζημιώσεις? πληρως?
    γιατι δεν έγινε παρ όλες τις εκκλήσεις από όλους τους συναδέλφους και τους επόπτες?

    ReplyDelete
  50. επίσης χρησιμο
    http://www.kepea.gr/uplds/File/7-ekdosi-print.pdf

    ReplyDelete
  51. katse kai grafe blakies esy kontrol, de mou les agoraki mou isoun ilithios h egines otan irthes stin aspida?
    kai gia na teleiwnoume me to thema, oxi ego protimo na pistepso ton gioni o ooios bgike th mera ekeinh kai eipe oti lefta yparxoun gia to kosmo ektos asfalistikhs topothetisis para ena pitsirika kai ena lamogio pou kathonte tora sthn eteria. omologa kai paparies
    kai gia tin istoria epeidi iste probata kai o lyukos akoma eine sto mantri mathete oti o psomiadis einai akoma stin commercial thn elegxei 100% ta nea atoma tou ds tous o enas einai proswpikos tou filos kai gitonas o blamenos tou o gios katikoedreuei pia ekei opos kai o adelfos tou ka malista ypografi kiolas.to allo to magazi tin trapeza thn elegxei akoma kai auth akoma kai ola ayta oti h trapeza kinite monh ths einai paramythia tis xalimas.o psomiadis einai alive and kicking apo pisw kai synixisei kai paizei to paixnidi tou kai siga min afisei na parete mia me to giouxarisma pou tou riksate xesmenous sas exei sta boyzoukia htan ti proigoymenh bdomada kai ta pine stin igia ton koroidwn. ksypnate na dite pos pezete to paixnidi,pate kai polemate me to stavro sto xeri otan oloi sas pezoun kato ap ti mesi,tetoioi polemoi re ilithioi theloyn tsabouka poustirlikia ekbiasmous kai ksylo

    eklise mia eteria 5000 anthropon kai anti na imaste apo tin proti mera mesa na tin katalaboyume kai na min feugoume an den plirothoume kathomaste kai kitazoume ti tha pi o kathe amorfotos deksia aristera...gia pite mou re, h proedros ton apolymenon kai kala apo pia eteria einai? kserete? apo kamia re zwntobola ypallilos tis eaee einai,ante psakste na dite to parelthon apo pisw kapoiown kai meta milate
    probata
    ean den apofasisete na tsampoukalieutite na bgeite sto dromo na palepsete na pate ap tin eteria na klisete ap tin eteria mia den tha paroume koroida, dekara tsakisti
    gia re kakomoiridesto kserete oti mportiete na zitisete apozimiwseis apo psyxikh odini?
    basika ana eisastan ksypnio ta sobraka tha tous pernate alla katheste kai pisteuete ton kanenan deksia aristera
    na sas thymiso mono 11/12/2009 kai akoma aplirwtoi
    ase ta zwa exoun synithisei
    na agiasei to stoma tou
    katestimeno-ergazomenoi 10-0 kai eimaste sto imixrono akomh
    probata, mpeeeeeeeee re mpeeeeeeeeeeeeeee

    ReplyDelete
  52. kai epeidh arketa mou xete soureiedo msa tha sas po to eksis,h doulia mou den einai na prosbalo kanenan sas okahtenas toso nionio exei toso kinite, h douleia mou einai sas afypnisw. mipos kai tin istati stigmh ksipnisete kai diekdikisoume auta pou prepei. to apixnidi eixe stithei ap tin ioulio akoma otan to gnorizan oloi panw kai o tatsis sta aresta tou grafeia edine eksagores foul kai kanonize ti tha ginonte me tis pliromes, e;inai dinato na min dinontan apozhmiwsis se pelates na min plironontan ergazomenoi, na ispratan asfalistra kanonika kai na dinontan mono eksagores. gia skeftite tto ligo.monon o papandreou kai to praktorio tou megalou eferna 5myria ti bdomada sta tamia, auta pou pigan? apozimiosis fantasmata kai pliromes deksia aristera ti douleia ixe ena ntoubari stin thesaloniki me ton magak toon isokratous na ispraksi ap ton eteria 150myria ta teletuaia 2 xronia kato ap tin miti tou logstirioi?tha mou peis esy malaka den to kseres den efeuges,nai prospathisa na fygw alla na paw pou,kanenas den proslambane otan myristika ti egine.
    tha to po teleutaia fora ksesikothite kai pame apo kei na tous piasoume ap ton lemo allh eukeria den tha exoume

    ReplyDelete
  53. @aganaktismenos
    ΣΕ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΓΡΑΦΕ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΣΕ ΔΙΑΒΑΣΟΥΜΕ

    ReplyDelete
  54. συμφωνώ με τον συνάδελφο "αγανακτισμένο"
    Αν δεν πληρωθούμε πριν τα Χριστούγεννα και δεν πάρουμε συγκεκριμένες απαντήσεις για τις αποζημιώσεις μας, να μην αφήσουμε την εταιρεία να ανοίξει το 2010! Κάναμε υπομονή, αλλά ως εδώ! 3 μήνες πέρασαν! Αν δεν κάνουν κάτι μέχρι τέλος του χρόνο, ΤΕΛΟΣ.

    ReplyDelete
  55. Να γίνει και μια συνέλευση όλων των συναδέλφων, για να αποφασίσουμε από κοινού! Πρέπει να ενημερωθούν όλοι οι συνάδελφοι! Εκεί θα ψηφίσουμε και αν θέλουν όλοι την κατάληψη των κεντρικών γραφείων της ΑΣΠΙΔΑΣ.

    ReplyDelete
  56. Άγιε Βασίλη, το ξέρω δεν ήμουν καλό παιδί το 2009. Έβρισα πολλές φορές κάποιον "κύριο" και την οικογένειά του. Ξέρω ότι δεν έπρεπε. Έχω μετανιώσει πικρά. ΑΛΗΘΕΙΑ.

    ReplyDelete
  57. το μόνο που θέλω να ζητήσω άγιε μου είναι, να μπεί ο κύριος στην φυλακή!! Να του πάρουν την τράπεζα και την ασφαλιστική που έχει!! να του κάνουν κατάσχεση στα σπίτια και να τον δω στην ουρά του ΟΑΕΔ, μαζί με την οικογένειά του.

    ReplyDelete
  58. εγώ δεν θέλω κάτι. μόνο, δουλειά να έχω εγώ και οι συνάδελφοί μου.....
    Το ξέρω ζητάω πολλά. Αλλά αν δεν τον δώ στην φυλακή (τον Ψωμιάδη) θα πιστέψω αυτά που λένε ότι δεν υπάρχει Άγιος Βασίλης!!!!!

    ReplyDelete
  59. file den mporw na grafw ellhnika giati den exw ti dynatotita na to kanw,oxi giati de thelw
    tha sas pw kai 2 alla pragmata na ta balete kala sto kefali sas
    2 hmeromhnies
    h mia einai tetarti 16 dekembriou 2009 kai h allh einai pempti 18 febrouariou 2010
    ti tha tinei tote?
    stis 16 dekembri tha bgei o nomos gia to ti tha ginoun ta symbolaia tis aspis poy epeita kai apo piesh olwn twn paragontwn tha dinei dikaiwma stous ithinontes na proxwrisoun se pliromes pelatwn-opws to zitise diladi h epitroph agona twn diamesolabounton- anatrepontas ti diataksi peri ergasiakou pronomiou akoma kai tis apozimiwshs ton misthon twn epoptwn

    kai stis 18 febrouariou einai to telesigrafo pou exei dothei ston psomiadi na poulisei thn commercial value stin axa kai thn aspis bank episis dioti tha proxorisei se pliri metra kai kata tis periousias tou. ti mas endiaferei emas auto tora,mas endiaferi kai kata poly giati akribos an mexri ekeinh thn hmeromhnia den exoume ksemperdepsei na paroume ta xrimata mas kai ginei kamia stravi opos egine kai me emas me tin aspida kai klisi h commercial kanenas den tha asxolithei meta me emas na exete ypopsi. eki emis pragmatika teliosame
    auth ti stigmh i agora einai se simio tragiko k to apotelesma tou paixnidiou pou pextike me tin epeia gyrna boomerang
    giauto prepi na kinithoume grhgora kai amesa an thelete me akoute kai megalh prosoxh stous diamesolabountes, mono filoi mas dn ine, h lysh pou prokrinoun einai prota oi pelates kai einai logiko
    se auth th lysh na exete ypopsi sigontarei kai h eaee pou einai o mprostaris ton allwn eteriwn, kathos episis kai h enosi twn mesiton

    gia auto kai exoun arxisei malaka malaka na mas petane kokkalakia kai apopseis tou style na doume ti tha kanoume kai mazi sas eimaste kai tetoia

    razor's okam principle, apo ta apla kratiste ta pio eukola kyrio, dioti sta apla briskete h lysh

    den eimai exthros sas na sas afypnisw thelw giati exw kai egw proswpiko symferon, thelw na plirotho. apla. kai briste me oso thelete

    ReplyDelete
  60. @ άνεργος

    Φίλε άνεργε συμφωνώ μαζί σου και με τον αγανακτισμένο ότι αν δεν πληρωθείτε πριν τα Χριστούγεννα πρέπει να αντιδράσετε δυναμικά

    όσο για τις ευχές σου....Ο Αη Βασίλης στις έχει ήδη υλοποιήσει ΟΛΕΣ εκτός απο μία

    Αυτή την αφήνει για τα...παγανά

    ReplyDelete
  61. @ aganaktismenos

    Μεγάλε έχεις καλή πληροφόρηση!
    Ο Σαχινίδης είναι αποφασισμένος να ζητήσει όσα χρωστάνε οι εταιρίες του ΜΕΓΑΛΟΥ στις ΑΣΠΙΔΕΣ

    Αλλά εκεί που δε τα ξέρεις καλά είναι με τις κατασχέσεις περιουσίας.
    ΕΦΟΡΙΑ-ΙΚΑ κλπ ΤΑ ΕΧΟΥΝ ΗΔΗ ΚΑΤΑΣΧΕΣΕΙ!

    Αν μέχρι 16/12 δεν σας εχουν πληρώσει θα σας πω εγώ ΠΩΣ ΘΑ ΦΑΝΕ ΠΑΛΟΥΚΙ ΣΤΟ ΚΩΛΟ ΕΠΕΙΑ, ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΕΣ και ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΦΑΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ.

    TRUST ME

    YΓ Τα γραπτά σου δείχνουν άνθρωπο τσαμπουκά αλλά μορφωμένο και με πρόσβαση στις οικονομικές υπηρεσίες.
    Γράφεις σα να ήσουνα πολύ ΚΟΝΤΑ ΣΤΟ ΨΩΜΙΑΔΗ και ΠΡΟΔΟΘΗΚΕΣ όπως ΚΑΙ ΤΟΣΟΙ ΑΛΛΟΙ.
    Πολλά απο όσα λες τα εχω διασταυρώσει, αλλά για κάποια άλλα ενώ είσαι σωστός στη σκέψη ΣΟΥ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΛΑΘΟΣ ΠΟΣΑ

    ReplyDelete
  62. otan milas kathe mera me praktores me epitheorites me me me kai sou lene posa fernoun kathe mera mesa kai ayta pou fernoun pane, pou pane o theos kserei. ton anepsio ton iksere oli h piatsa oti klevi opoia petra sikoseis...
    ayto poy o kosmos de mpori na ksexorisei ine oti o megalos htan epixiriamtias kai den ekane tipota ligotero h perissotero apo oti oi epixirimaties kanoyn. kai ta magazia den stinonte me epixirimatikes symfonies kai allakyrilikia, alla me xtypimata grigra kai xoris na dinis dinatotita antidrashs ston allo. alla allo o megalos,allo ta doulika apo katw, allo oi alites poy xarikan me to klisimo kai allo o oikogeniarxis pou lege ime aspideos kai douleyw eki mesa epidi goystarw

    ayto poy prepi na kseri o kosmos ine pws 8a paroyme ta dedoyleymena kai opoia remoula egine apo ta dika tou atoma eis baros mas kai ayta na ta xrisimoihsoyme gia na kseroyme giati akribos milame


    oson afora ika eforia apo la8ous an8ropoys ta zhtane distixos

    ayto poy 8elo ego edo na kano ine na po se oloys mas pos mia fora sti zwh toys na skefoyne san epixirimaties, giati ta lefta kai to dikio ine me to meros toys kai me to meros mas alla kanis de 8a to dosi an den to diekdikisoyme dinamika
    kai ayto den ine dinamika ine h apotheosi toy kanape

    posa den anefera pote adelfe, kai oute tha anaferw giati den einai douleia tou kosmoy edo mesa na kserei. ayto poy prepi na kseri o kosmos omos ine oti ta lefta toy yparxoyn kai me to parapano.
    kala de syzitio gia ta desmeymena, eki sosta grafi pano o kontrol oti an 8eli h epeia ta dinei ana pasa stigmi kai bazei telos sthn taleporia mas, alla de to kani kai kseris giati? giati an to kani autapodikta leei, iparxoyn xrimata kai an gini ayto kseris ti askoi toy aioloy 8a aniksoyn meta se promi8eytes pelates kai emas?

    ReplyDelete
  63. pikramenos ime, apogoiteymenos ime, stigmatismenos ime, alla ta limata ayta ta xan kavantzarei alloi
    ego ayta ixa na po, an thelete me bazete sta aytia sas

    ReplyDelete
  64. καλημέρα συνάδελφοι. Περιμένω να ακούσω από την Συντονιστική επιτροπή μας, πότε θα γίνει συνέλευση για την κατάληψη. Με καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας δεν κάνουμε δουλειά. ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΑΣΠΙΔΑΣ ΤΩΡΑ!!!!
    Αν νομίζουν κάποιοι οτι θα καλοπερνάνε στην πλάτη μας, είναι γελασμένοι.

    ReplyDelete
  65. δεν θα πάρει κανείς φράγκο από τα ταμεία της εταιρείας, αν δεν πληρωθούμε ΟΛΟΙ!!!!

    Κανένας ΑΛΗΤΗΣ δεν θα αγοράσει σπίτι και αυτοκίνητο με την αποζημίωσή μου. Οι ασφαλιστές και οι πράκτορες, να δώσουν από τα λεφτά που έπερναν τόσα χρόνια στους πελάτες τους!!!

    Μόνο bonus για την βλακεία τους δεν είχαμε.

    ReplyDelete
  66. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΓΙΑ ΤΟ 3ΜΗΝΟ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡO; ΚΑΠΟΙΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΛΕΝΕ ΟΤΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ ΓΙΑ 6 ΜΗΝΟ.

    ReplyDelete
  67. ΑΡΕΙΟΣ ΠΑΓΟΣ. Δικαιούνται μισθό υπερημερίας οι απολυμένοι εργαζόμενοι

    Δικαιούνται μισθών υπερημερίας οι εργαζόμενοι που μετά την παράνομη απόλυσή τους αναζήτησαν αποδειγμένα αλλού εργασία αλλά δεν κατάφεραν να βρουν (δεν έμειναν δηλαδή θεληματικά άνεργοι).


    Αυτό έκρινε χθες ο Άρειος Πάγος που δικαιώνει τους απολυθέντες εργαζομένους, θέτοντας, όμως, ως προϋπόθεση να μπορούν αυτοί να αποδείξουν ότι δεν υπήρξε εκ μέρους τους "δόλια και κακόβουλη αποφυγή εξεύρεσης άλλης εργασίας". Σε διαφορετική περίπτωση, σύμφωνα με το ανώτατο δικαστήριο, η άσκηση του δικαιώματος του εργαζομένου να ζητήσει μισθούς υπερημερίας θεωρείται "καταχρηστική", καθώς μπορεί να παραμένει θεληματικά άνεργος, προκειμένου να εισπράττει από τον εργοδότη, χωρίς να εργάζεται, μισθούς υπερημερίας.
    Η σχετική απόφαση ελήφθη με αφορμή υπόθεση απόλυσης υπαλλήλου, η οποία κρίθηκε άκυρη από τα δικαστήρια. Ειδικότερα, η υπάλληλος γραφείου αναζήτησε από 1.11.2001 μέχρι 11.3.2003 εργασία μέσω αγγελιών, ενώ και η ίδια δημοσίευσε μικρές αγγελίες προς ανεύρεση εργασίας. Παράλληλα, στο πλαίσιο της προσπάθειας ανεύρεσης εργασίας πέρασε και από συνεντεύξεις υποψηφίων εργοδοτών χωρίς αποτέλεσμα και έτσι προσέφυγε στη Δικαιοσύνη, διεκδικώντας μισθούς υπερημερίας για το διάστημα που δεν έβρισκε εργασία. Η υπάλληλος είχε δικαιωθεί από το Εφετείο Αθηνών, αλλά ο επιχειρηματίας άσκησε αναίρεση στον Άρειο Πάγο, η οποία τελικά απορρίφθηκε. Το ανώτατο δικαστήριο τον υποχρέωσε να καταβάλλει σχετικούς μισθούς υπερημερίας, κρίνοντας ότι η αδυναμία της υπαλλήλου να βρει εργασία δεν οφειλόταν σε κακοβουλία της, αλλά σε λόγους ανεξάρτητους από τη θέλησή της.
    Όπως υπογραμμίζεται στο σκεπτικό της αρεοπαγιτικής απόφασης: "Για να μη δικαιούται μισθούς υπερημερίας ο παρανόμως απολυθείς απαιτείται δόλια και κακόβουλη αποφυγή της απασχολήσεώς του και δεν αρκεί ότι δεν βρήκε άλλη εργασία από αμέλεια".

    θα προσπαθησω να βρω την αποφαση του αρειου παγου

    λοιπον ρομπα διαβασα το νομο, το τριμηνο που δίνει περιθώριο ο νόμος είναι αν θες η απόλυση να θεωρηθεί άκυρη, το εξάμηνο για να διεκδικήσεις χρήματα
    εμας μας νοιάζει το δεύτερο προφανώς

    ReplyDelete
  68. Δημοσίευμα της Ναυτεμπορικής με τίτλο:
    "Εγγυητικό ταμείο και έκτακτη εισφορά για την Ασπίς Πρόνοια"

    http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1754325

    ReplyDelete
  69. ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΗΡΘΕ Η ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΥΠΟΤΙΘΕΤΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΛΕΦΤΑ!!!! ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΝΕΟΤΕΡΟ? ΞΕΡΟΥΜΕ ΑΝ ΘΑ ΤΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΑ?

    ReplyDelete
  70. piga bolta ston oaed alimou simera sto ypokatastima
    re ti zzwa einai auta
    proti fora anakateuomai me dimosies ypiresies ti zwa kikloforoune
    eidika auth h dieuthintria ekei endoflebeia tin pairnei tin blakeia?
    loipon akouste mages otan parete ta lefta sas synexiste na pernete ta leftakia sas to systima me tis epitages antikatastathike me xrimata, ta opoia den sta koboun an den pas esy na to dilwseis, diladi kai prin pou eixan mia elpida na se tsakosoun tora tipota. as prosexan

    kai kati allo gia to epidoma allileguhs
    akoma den tous exei erthei tipota oute proipothesis oute tipota
    pame gia genarh
    auto einai kalo giati tha symperilifthoume oloi mas

    kata t alla ta paidia synexizoun na ergazonte paranoma sthn eteria kai oloi o iforeis koitane. kseftyla reeeeeeeeeeee kai ta xaivania pane aplirwtoi anasfalistoi pane

    re sikothite na fygete apo kei re koroida pou douleuete kai na fygei kai h misthodosia otan teleiwse auto pou kanei twra, na doyume apo pou tha brei prosvpiko oi epoptes...Tha arxisoun pali to paramythi oti tha noikiasoun? ME TI LEFTA RE. ti akousa..a...aaa..aaa yparxoun lefta twra gia na noikiasoun proswpiko e? alithiea auto dn eixan pei kai kana mina prin stin omospondia kai sti syntonistiki oti tha paroun diko tous kosmo

    kai pws tha ton plironan apo to omologo re? brikan ta paidakia ekei tis synotnistikis kai tous allous tous ypallilous ap tin eaee kai tous sernoun

    gia na plirothei ti enikiazomeno proswpiko yparxei xrhma (giati milame gia 30 atoma oxi ena kai 2) alla gia na plirothoun dedouleumena apozimiwseis, den yparxoun? re exete kanei tin koinh logiki giogio

    pame apo kei na kleisoume tin eteria reeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

    AEGX nai perimene na so feroun sto stoma

    ReplyDelete
  71. to kserete oti an kapoio ap ta paidia pou douleuoun stin eteria twra xtypisei kai pathei zhmia h sto dromo (mish wra prin mish meta) h kapoio ergatiko atyxima ti ksebrakwma mporoun na pathoun oloi?
    milame gia poinika pou oute exete fantastei
    den thelw na me grousouzis alla aw prosexoun ekei oi synadelfoi min glsitrisoun stis skales, alla kai na glustrisoun mporei na einai oti kalytero tous exe isymbei

    ReplyDelete
  72. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  73. Πάντως, εγώ πήρα το επίδομα ανεργίας, μπήκε κατευθείαν στον λογαριασμό μου, πριν την ημ/νια που έγραφε το χαρτί. Τα παιδία στον ΟΑΕΔ Παλλήνης μου είπαν ότι το έκαναν αυτό λόγο Χριστουγέννων και έτρεξαν όλες τις αιτήσεις.

    Βέβαια αυτό το έμαθα τυχαία, όταν πήγα να δώσω συμπληρωματικά τα ένσημα, μέχρι το Σεπτέμβριο. Φυσικά δε τα χρειάστηκαν και μου είπαν ότι έχει ήδη εγκριθεί η αίτηση μου και τα λεφτά ήταν ήδη στο λογαριασμό μου. Ακόμα έβαλαν περισσότερα, από 450 μάλλον σα δώρο Χριστουγέννων.
    Όμως αυτό ισχύει για τον ΟΑΕΔ Παλλήνης και εξαρτάτε αποκλειστικά από τον ΟΑΕΔ στον όποιο ανήκει ο καθένας μας. Ελπίζω να ισχύει για όλους μας αυτό.

    ReplyDelete
  74. Εσενα ρε βατραχε, εμένα ομως που μου βγαλαν το λαδι στον οαεδ στην πειραιως, μέχρι και ένσημο του 2007 μου ζητήσαν να τους παω και αυθεντικο κιόλας, οταν δε τους ρώτησα γιατι δεν ξεραν να μου απαντήσουν.
    ποτε ειχες κανει αιτηση συνάδελφε;

    ReplyDelete
  75. ΠΑΝΤΩΣ ΠΑΙΔΙΑ ΓΙΑ ΛΕΦΤΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΕΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΜΙΛΑΕΙ ΚΑΝΕΝΑΣ. Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΒΓΑΙΝΕΙ ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ;
    ΓΑΙΤΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΨΕΥΔΩΝΥΜΑ ΠΟΥ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΑΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΥΝ ΕΙΝΑΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΚΗΣ.

    ReplyDelete
  76. @CONTROL
    ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΣΤΟ ΗΡΑΚΛΕΙΟ ΚΡΗΤΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΖΗΤΗΣΑΝ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΤΟΥ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΥ ΤΡΙΜΗΝΟΥ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΔΩΡΟ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 11/12. ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ ΤΗΝ ΚΑΝΑΜΕ 22 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ, ΠΗΡΑΜΕ ΠΡΩΤΟ ΕΠΙΔΩΜΑ 26 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ ΜΗΝΑ...

    ΞΕΡΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ?

    ReplyDelete
  77. Την Παρασκευή τελικά δημοσιεύτηκε η απόφαση της ΕΠΕΙΑ για αποδέσμευση ποσών για την καταβολή έναντι των οφειλών.
    Πιστεύω στο τέλος της εβδομάδας, το αργότερο στις αρχές της επόμενης να τα έχουμε πάρει.
    Αναφέρει δε το ΦΕΚ, (το συγκεκριμένο που έχω μπροστά μου και που αφορά την ΑΕΓΑ) ότι αποδεσμεύεται ποσό 1.326.419,89 ευρώ
    "αποκλειστικά για τη καταβολή ποσού έναντι τελικού οφειλόμενου ποσού από απαίτηση από σχέση εξαρτημένης εργασίας για την ιακνοποίηση του προνομίου των πρώην εργαζομένων της ΑΣΠΙΣ ΑΕΓΑ εκτός των απαιτήσεων προσώπων που ασκούσαν τη διοίκηση και διαχείρηση της εν λόγω εταιρίας".

    ReplyDelete
  78. kaneis den einai EPAMINONDAS sto lew egw, kanenas plin ton diaxiristwn
    yparxi mauri tripa stidiaxirish tis pliroforias sygkekrimenoi anthropoi pou parapliroforoun tous pantes (den enow th syntonistikh edw gia na min pareksigitho) ite oson afora epeia ite oson afora ypourgio. h syntonistikh den kseri oyte mpori na kseri
    akoma kai sti sinantisi me tous ipourgous kai epeia kserete poioi milane?h omospondia kai oi ypallilloi ths eaee, oute enas dikos mas, kati pou me apla ellnika simenei oti h pliroforisi perna mesa apo sygkekrimena kanalia
    na rotiso kai go kati an autoi pou ne tora stin eteria den plironoun ti doulia kanoun,arxeiothetisi?????????
    as mas poyne
    alithia to allo me tis listes pou parthikan ap ti vash dedomenon kai ton server tis eterias ti egine,gargareison kai ayto?
    edo ta korakia irthan ap ti deutera 9 to proi ekinh th mera sthn 21/9 kai mpikan stin eteria, ayuto episi me apla elinika simenei oti eixan tin pliroforisi apo prin

    ine ola stimena

    mpeeee

    ReplyDelete
  79. aganaktismenos said...
    kaneis den einai EPAMINONDAS sto lew egw, kanenas plin ton diaxiristwn

    Τι εννοείς εδώ, δεν καταλαβαίνω.

    ReplyDelete
  80. ΠΟΙΟ ΦΕΚ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ - ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΣΚΟΥΣΑΝ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ; ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΕΙΤΕ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΧΕΙ ΒΓΕΙ ΓΙΑ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΜΙΣΘΟΔΟΣΙΑ

    ReplyDelete
  81. na ta maaaassss ara lefta yparxoun

    omologo kai blakeies einai dynaton, pios pige kai espase omologo en mesw xrhmatistiriakis krisis eno ola ta omologa ine iperpoulimena, ase pou gia na spasi kati tetio xriazetai kai synenesi toy thematofilaka, pios ine o thematofilakas edo, ti omologo ine esoteriku metablitoy kefalaioy afoy den iparxei tetio kai pios dextike na to spasi h aspis bank siga min ekane o sorotos kati tetio

    re kspinate re ksipnate

    ke pioi askousan diaxirisi kai dioikhsh? oi proistamenoi oi dieythintes to ds oi ypalliloi me diaxiristika lathi kai oi tamies to underwriting pioi, pioi?

    kala telika moy pan oli sto magai aytro me politiko glipsimo mpikan

    a re paylara, a re kiotepses sto telos ta kanes skata ta gamises ola. otan soy legame prin na dioksis to miso prosopiko den akoyses kanenan afises kai ton kathe karagiozi na kani koymanto sto magazi ependites kai kyrafeksala, esy kala ta pinis twra sto pentelikon kai ta mpuzoukia emis ti kanoyme re,emis

    fanikes ligos re, poly ligos telika stis proklisis twn kairwn

    to kserame oloi oti den ixes diadozxi katastasi alla giati mas poylises etsi reeeeee?

    ReplyDelete
  82. a diladi to omologo htan tis taksis tou 1.326.419,89 euro? more bravo akribia

    ReplyDelete
  83. Το ΦΕΚ έχει δημοσιευτεί σε τεύχος ΑΕ και ΕΠΕ και δεν μπορεί να εμφανιστεί στο internet παρά μόνο σε συνδρομητές.
    Δεν έχω τον αριθμό του (μάλλον το 14082).
    Το ποσό για ΑΕΓΑ είναι αυτό που έγραψα.
    Το ποιοί ασκούσαν διοίκηση και διαχείρηση είναι στην διακριτική ευχέρεια του επόπτη να κρίνει.

    ReplyDelete
  84. mas ekatse glota lan8anoysa allo i8ela na pw asto oxi omws mofi min anisixis

    ReplyDelete
  85. Περουσιακά στοιχεία που αποδεσμεύτηκαν:
    ΙΝΤΕΡΝΑΤΙΟΝΑΛ Α/Κ ΕΙΣ.ΥΠ., 1719,17 μερίδια (λοιποί κλάδοι ζημιών)
    Αρ.Λογ.νο.102-.....898 ποσό 3.156,14(λοιποί κλ.)
    Άλλες εισροές (λοιπ.κλ.)208 ευρώ
    Α/Κ ΑΑΑΒ ΕΠΙΛ.ΜΤΧ.ΕΣ. 459.994,98(κλ.ζωής)
    ΒΑΝΚ OF ATTIKA XS02....24/03/05-24/03/15 ποσό 281.300,00 (κλ.ζωής)
    Αρ.Λογ.102-...898 ποσό 538.695,39 (κλ.Ζωής)

    Επιπλέον, από Επικουρικό 33.160,37

    ReplyDelete
  86. Συμπλήρωση: Τα ανωτέρω στοιχεία είναι από το ΦΕΚ

    ReplyDelete
  87. ayta htan se asfalistiki topethisi opos kai ola ta a/k
    epil mtx es YP ara milame gia kefalaio epi asfalsitikis topothetisis me reustopoihsh metoxwn

    re palikaria tis epeia kai loipwn paramagazwn apolymenoi eimaste, adahs den eimaste

    mila kai sy re yellow journal edw mas koroideuoun oloi toys mprostasta moytra mas (oxi ta paidia pou treexoyn kai pali eksigoyme min pareksigoymai)

    alithia na rotisw kai kati allo haspis liv polithike proxtes pire kapoia xrimata h reystopouihsh mikrhs thesis ayta ta lefta poy pigan? (mikris giati ta polla ta xe to allo to magazi)

    ReplyDelete
  88. ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟ ΠΟΣΟ ΕΙΝΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ 1.000.000. ΕΙΝΑΙ 1.326.419,89, ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΟ 89 ΕΧΕΙ ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ. ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΤΙ ΘΑ ΕΚΤΑΜΙΕΥΘΕΙ ΑΚΡΙΒΩΣ. ΔΕΝ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΙΕΣ ΜΙΣΘΟΔΟΤΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΑΦΟΡΑ ; ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΩΣΤΟ ΝΑ ΚΡΥΒΟΜΑΣΤΕ. ΠΕΣΤΕ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΑΥΤΟΙ ΟΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ.
    ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΣ ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ. ΤΩΡΑ ΞΑΦΝΙΚΑ ΤΟ ΟΜΟΛΟΓΟ ΕΓΙΝΕ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ.
    ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΕΙΔΗ ΟΛΟΙ ΕΚΤΙΜΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΠΟΥ ΚΑΝΕΤΕ, ΝΑ ΔΙΑΒΑΖΕΤΕ ΜΕ ΠΡΟΣΟΧΗ ΟΡΙΣΜΕΝΑ ΠΟΥ ΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΤΟ BLOG ΓΙΑΤΙ ΚΡΥΒΟΥΝ ΑΛΗΘΕΙΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΣΑΣ ΒΟΗΘΗΣΟΥΝ.

    ReplyDelete
  89. Συνάδελφε EPAMINONDAS, ΔΕΝ ΕΒΓΑΛΕ η συντονιστική τις καταστάσεις. Δεν κρυβόμαστε, γιαυτό και έγραψα ότι γραφει το ΦΕΚ για διοίκηση και διαχείρηση.
    Όσο για το ότι γράφεται στο blog, τα διαβάζουμε όλα. ΔΕΝ κάνουμε τίποτα άλλο παρά να προσπαθήσουμε να βοηθήσουμε όπως μπορούμε.

    ReplyDelete
  90. Αγαπητοί φίλοι,
    ο αγανακτισμένος κάπου έχει δίκιο γιατί την έχει ψιλιαστεί τη δουλειά, αλλά επιμένω ότι την πατάει στα νούμερα.
    Απο παλιά έχω πεί σε κάποιους φίλους ότι το ΕΡΓΟ ΤΟ ΠΑΙΖΕΙ ΣΤΗ ΠΛΑΤΗ ΣΑΣ Η ΕΠΕΙΑ.
    Η περιουσία ΕΙΝΑΙ ΟΛΗ ΔΕΣΜΕΥΜΕΝΗ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΤΗΣ ΕΠΕΙΑ ΑΠΟ ΠΑΛΙΑ! ΓΚΕΓΚΕ;
    Άρα άσχετα με το τι λέει ο 400 για ασφαλιστική τοποθέτηση (σε ζωντανή εταιρία) και άσχετα με το τι είχε δεσμεύσει η εταιρία μόνη της, οι μάγκες της ΕΠΕΙΑ τάχουν κάνει όλα ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ. Αυτή η απόφαση που πήραν και είναι στο ΦΕΚ είναι ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΛΑΚΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΞΗ ΤΗΣ ΕΝΟΧΗΣ ΤΟΥΣ.
    Και σας το αναλύω:
    Ο αγανακτισμένος ΕΧΕΙ ΔΙΚΙΟ για τα μετρητά.
    ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΑ ΜΑΛΙΣΤΑ.
    Μόνο με την απόφαση του 2008 δέσμευσαν 7 εκατομμύρια μετρητά στην ΑΣΠΙΣ ΑΕΓΑ και 14 στην ΑΣΠΙΣ ΑΕΑΖ
    Με τις νεώτερες αποφάσεις δέσμευσαν άλλα 6 ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ!
    Και στις 21/9 υπήρχαν ΚΙ ΑΛΛΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΣΤΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ!
    Αφού δεν επέτρεπαν να γίνει καμμία πληρωμή ΟΥΤΕ ΕΠΙΤΑΓΕΣ ΠΟΥ ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΝ και ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΤΕΙΡΕΣΙΑ ΓΙΑ ΠΟΛΛΑ ΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΑ επιταγών που σφραγίστηκαν ΜΕΤΑ ΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ, και αφού ο Παυλάρας ΕΙΧΕ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΟΥΛΟ τότε ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΟΕΟΟ;

    Αφού λοιπόν είναι ΟΛΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ και σας ΕΚΑΝΑΝ ΤΗ ΧΑΡΗ να σας δώσουν κάτι (διαβάστε ΚΑΛΑ ΤΟ ΑΡΘΡΟ 10 ΤΟΥ 400!!!!!), γιατί ΔΕΝ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΑΝ ΜΕΤΡΗΤΑ ΟΕΟΟ;;;;;

    ΓΙΑ ΠΟΙΟΝ ΤΑ ΦΥΛΑΝΕ ΤΑ ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ ΤΗΣ ΕΠΕΙΑ;

    Πάντως μου αρέσει η ακρίβεια στα ΝΟΥΜΕΡΑ!

    ΑΠΑΤΗΗΗΗΗΗ.....ΑΠΑΤΗΗΗΗΗΗΗΗ
    Πώς ξέρει το....Πετσίδιον πόσο πιάνει το Χ ομόλογο στη δευτερογενή αγορά ΑΝ ΠΡΩΤΑ ΔΕΝ ΚΑΝΕΙ ΤΗ ΠΡΑΞΗ ΠΩΛΗΣΗΣ; τι νομίζετε, ότι η αγορά δίνει τιμή και περιμένει την ΕΠΕΙΑ να κάνει ΔΣ για να αποφασίσει αν τη συμφέρει να πουλήσει;

    ΣΑΣ ΠΕΤΑΝΕ ΨΙΧΟΥΛΑ ΡΕΕΕΕΕΕΕ για να σας κλείσουν το στόμα ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΠΑΡΤΥ!

    ΜΗΝ ΑΦΗΝΕΤΕ ΤΟ ΠΕΤΣΑ ΝΑ ΠΑΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ! ΜΟΝΟ ΕΤΣΙ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΛΕΦΤΑ....

    ReplyDelete
  91. Όσο για τις μισθοδοτικές καταστάσεις ΜΗΝ ΨΑΧΝΕΤΕ ΕΝΟΧΟΥΣ ΑΝΑΜΕΣΑ ΣΑΣ.
    Τα παλληκάρια της ΕΠΕΙΑ υπέδειξαν τη ΛΙΣΤΑ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΝ!
    Έτσι έκαναν ΚΑΙ ΟΛΟ ΤΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΚΑΙ ΔΕΝ ΑΦΗΝΑΝ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΑ ΣΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙ!

    Σε άλλο blog θα δείξουμε ΣΚΑΝΑΡΙΣΜΕΝΗ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΟΓΡΑΦΙΑ ΠΟΥ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΙ ΤΟ ΒΡΩΜΙΚΟ ΡΟΛΟ ΤΩΝ ΚΑΘΗΚΙΩΝ ΤΗΣ ΕΠΕΙΑ.....ευγενική χορηγία ενός διευθυντή σας στο aspistruth.blogspot.com

    Ποιός ΑΣΚΟΥΣΕ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΚΑΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΟΕΟΟΟ;
    Μη κοιμηθείτε μέχρι τα Χριστούγεννα αναρωτούμενοι αν είστε...προνομιούχοι ή....ΚΟΜΜΕΝΟΙ!

    ReplyDelete
  92. @ aganaktismenos

    otan soy legame prin na dioksis to miso prosopiko den akoyses kanenan

    Μου βρωμάει πάρα πολύ διοίκηση και διαχείριση !!!

    Είναι η δεύτερη φορά που το διαβάζω στο blog. Την πρώτη φορά το είχε δηλώσει ς ο κός Αδαμόπουλος.
    Δεν ξέρω τι γνώμη είχαν τα στελέχη της Ασπίς για τους υπαλλήλους και επειδή δουλεύω είδη στον κλάδο και “οι μέρες είναι πονηρές και οι νύχτες γκαστρωμένες” δεν θα σας πω την δικιά μου γνώμη για ορισμένα στελέχη, απλός αντιλαμβάνομαι μερικά μηνύματα από μερικούς αγανακτισμένους σαν προπαγάνδα. Στην συνάντηση που είχα με τον εργατολόγο τα πράγματα μου φάνηκαν ποιο λογικά.
    Ίσως να είμαι και πρόβατο. Όπως και να έχει ποτέ δεν είχα εισηγηθεί να απολυθούν οι μισοί συνάδελφοι, αλλά και να το είχα κάνει δεν θα το είχα και καμάρι μου.

    Μπεεεεεε!!!!!

    ReplyDelete
  93. Μπά τώρα που το σκέφτομαι μάλλον ψάρι είμαι !!

    ReplyDelete
  94. eksartate kai sy me thlefwno mpikes?
    poly thimos re paidia, alla oxi ekei poy prepi na ton bgazete den ton bgazete

    anaferomoun se stelexi kai se sygkekrimena stelexi, posws me enidaferei enas ypallilos apo ena tmima o opoios einai analwsimos alla se psliotera stelexh

    o ergatologos ap tin allh ine enas eksipnos anthropos filotimos oxi pliros enimeromenos, den xriazete kiolas, o opios bebea tha sou pi auto pou prepi na kseris gia na paris ta lefta soy piso kai kala kani

    alla h pragmatiki alithia ine mprosta mas ke den tin blepete

    kai otan iparxi alithia apo piso kai ayti tin kseroyn oso to dinaton perissotero o pragmatikos kleftis den mpori na krifti meta

    pantos 8a to dis oti opio prosopiko pai kai doylepsi se groupama,interamerican,allianz,axa,civtoria klp klp tha di posa apidia piani o sakkos

    stin aspida ixame katantisi dimosioi kai ayto kirios logo toy afentikoy poy xe xasi ton elegxo

    opote oi eksipnakismoi alloy, to kserw to kseris to kseroyme oti stin aspida ixame voletey alla h agora den ine etsi ekso

    min krinete to kosmo omia me to mpoi sas kirioi

    aloy ine o skopos mas

    ReplyDelete
  95. PREPI OI KYRIOI AYTOI POU TORA ORIZOYN TIS TYXES MAS NA KATALABOYN OTI DEN THA YPARKSEI KAMIA YPOXORISI APO EMAS, OTI IMASTE KAI EXOYME SKOPO NA PALEPSOYME OXI NOMOTYPA ALLA PARA POLY BROMIKA KAI NA MIN STAMATISOYME EAN DEN PRILTOTEI KAI O TELEYTAIOS SYNADELFOS THN TELEYTAIA DRAXMI

    NOMIZETE OTI MAS PLIRONOYN AP TIN KALI TOYS THN KARDIA? EPIDI PIEZOYME MAS PLIRONOYN
    ME TA PANTA ME OTI MESO

    VROMIKA AYTOI, PIO VROMIKA EMEIS NA NIOSOYN OTI PRAGMIKA APILOYUNTE
    OTI PEZOUN TO KEFALI TOYS KAI THN KARIERA TOYS ME MAS


    NA MA8OYN NA MIN MAS PETANE TYRAKIA...GIATI AN DEN PLIROTHOUME OPSO OFILOUN NA MAS PLIROSOUN THA PEKSOYN TO KEFALI TOYS THN KARIERA TOYS TO EINAI TOYS OLOKLIRO

    EMIS EXOYME TO DIKIO AYTOI OXI

    POIOI EINAI AYTOI? OLOI OSOI DEN IMASTE EMEIS!

    KAI MHN STIRIZESTE SE OMOSPONDIES KAI TETOIA, OI KYRIOI AYTOI EXOYN EKPLIROSEI PLIROS TO THESMIKO TOYUS ROLO KAI TPYS EYXARISTOUME ALLA EINAI ORA NA ANALABOYME EMEIS DRASH

    GENIKI SYNELEYSH TORA KAI KATALIPSI TIS ETERIAS

    LEFTA OPS IDATE IPARXOUN NA PLIROTHOYME OLOI

    ReplyDelete
  96. @ aganaktismenos

    posws me enidaferei enas ypallilos apo ena tmima o opoios einai analwsimos.
    Έχεις καταλάβει ότι μιλάς για ανθρώπους. Αυτοί οι αναλώσιμοι είναι αυτοί που αναφέρεσαι. Είσαι τουλάχιστον ananwgos.

    anaferomoun se stelexi kai se sygkekrimena stelexi
    Ακόμα που μυρίζει διοίκηση και διαχείριση.

    eksartate kai sy me thlefwno mpikes?
    Δεν μπήκα με τηλέφωνο μπήκα με fax αυτό που έγραφε η αγγελία που έστειλα το βιογραφικό μου. Με τον ίδιο τρόπο είμαι τώρα και στην νέα μου δουλεία.

    pantos 8a to dis oti opio prosopiko pai kai doylepsi se groupama,interamerican,allianz,axa,civtoria klp klp tha di posa apidia piani o sakkos
    Μπερδεύεις το καλό κλήμα και την φιλία που είχαν οι άνθρωποι που δούλευαν στην Ασπίδα με τις εργασιακές συνθήκες. Το μόνο θετικό που είχε η Ασπίδα σε σχέση με την τωρινή μου εργασία ήταν αυτό.

    stin aspida ixame katantisi dimosioi kai ayto kirios logo toy afentikoy poy xe xasi ton elegxo
    Ναι ξέρω πολλούς δημόσιους με απλήρωτες υπερωρίες. Ξερώ πολλούς δημόσιους να κάθονται και να τους βρίζουν οι πελάτες. Εδώ μέχρι ξύλο κόντεψαν να φάνε απλοί υπάλληλοι που ήταν και απλήρωτοι κανά τρίμηνο.

    ReplyDelete
  97. Συμφωνώ με τον aganaktismenos πρέπει να κάνουμε γενική συνέλευση και να συμμετέχουμε ΟΛΟΙ και να προχωρήσουμε σε δραστικά μέτρα

    ReplyDelete
  98. Μιλώντας με δύο διευθυντές μου είχαν πεί ότι υπήρχε σχέδιο μαζικών απολύσεων κυρίως σε υποκαταστήματα, και 7-8 διευθυντές έκοψαν απο 15-40% του μισθού τους εθελοντικά για να μη γίνουν.
    Δύο διευθυντές αρνήθηκαν να ακολουθήσουν τη πρόταση των συναδέλφων τους. Μετά έφυγαν και τα πήραν χοντρα...

    Αμέσως μετά τις μειώσεις ξανάρχισαν απολύσεις!
    Το γελοίο είναι ότι οι μαλάκες μείωσαν τους μισθούς τους, οι πιό μαλάκες οι φουκαράδες οι υπάλληλοι μειώθηκαν, όλοι μαζί έμειναν απλήρωτοι
    και απο τη ΠΙΣΩ ΠΟΡΤΑ Ο ΠΑΥΛΑΡΑΣ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ....
    Ετοίμαζε ...ΑΝΑΣΧΗΜΑΤΙΣΜΟ ή φοβόταν ΠΑΡΑΙΤΗΣΕΙΣ;

    Κουίζ

    Ποιός διευθυντής του παραιτήθηκε ΔΥΟ φορές μέσα στο 2009, δεν τη δέχθηκε ο Παυλάρας και απο πίσω ΤΟΝ ΕΤΟΙΜΑΖΕ ΓΙΑ ΣΟΥΤ;

    ReplyDelete
  99. Mega Anthropisti katalabes twra giati ise kakomoiris ipallilos ke oxi kati allo? oloi imaste analosimi se mia eteria kai oloi prepi na imaste analosimoi. Ean den dis ton eayto soy analosimo ws idiotikos ipallilos den pas mprosta.
    Poies iperories re dimosie tha me trelanis, kseris esy kamia eteria na dinei iperories? Poy zeis re megale?

    pantos ixe mazeytei poly xlempa sto magazi,poly xamilo epipedo sepolla tmimata kai ine logiko an dite pios psixopathis proslambane prin. kai otan leo xlempa ennoo perissotero sta stelexi oxi stoys ypalliloys poy oytos h allws aytoi den tha kanoyn ti diafora sto stratigiko management tis eterias kai ine kai pio analosimoi (mikres apozimiosis gia na dioksis klp)

    yellow bale kati pio diskolo re, poios toy ekane diskoli ti zwh stin albania kai ixe bali na ton psaksoyn kiolas, dis?

    tis varieme aytes tis antiparatheseis, ante tha kanoyme kamia volta sto magazi kai stin epeia na piasoyme kanenan gravatomoyrh apo ton giaka, h ke eki kotes?

    ReplyDelete
  100. Σαν να ξεφεύγουμε λιγάκι νομίζω.
    Δεν θέλουμε κουίζ με βαθμούς δυσκολίας, εξ άλλου δεν είναι ο σκοπός μας αυτός.
    Στόχος και σκοπός μας είναι
    1. Να αποκατασταθούν επαγγελματικά οι υπόλοιποι "αναλώσιμοι" συνάδελφοι που έχουν μείνει άνεργοι (135 μόνο συνάδελφοι ως τώρα έχουν βρεί δουλειά από σύνολο 750).
    2. Να εξοφληθούν οι απαιτήσεις μας μέχρι κεραίας.
    Από κει και πέρα για οτιδήποτε παραπάνω κίνηση, το συζητάμε (π.χ. αν θα μπορούσαμε να στραφούμε δικαστικά στη προηγούμενη διοίκηση ώστε κάποιος τέλος πάντων να μπεί φυλακή, να πληρώσει για την όλη κατάσταση)

    ReplyDelete
  101. Είναι λοιπών ξεκάθαρο. ο aganaktismenos έχει διαφορετικά συμφέροντα από εμένα. Εγώ θέλω να τηρηθεί ο Νομός που αναφέρει ότι έχω το προνόμιο έναντι των ασφαλισμένων να πάρω τα λεφτά μου και να συνεχίσω την ζωή μου. Ο aganaktismenos δεν δικαιούται αποζημίωση βάση αυτού του νόμου (διοίκηση και διαχείριση ) και μόνη του ελπίδα είναι να γίνει το θέμα μπάχαλο γιατί ως γνωστών στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται.
    Εγώ ακολουθώ αυτά που είπαν όλοι οι εργατολόγοι που μιλήσαμε αλλά και αυτά που έχουν ισχύσει σε εταιρείες που έκλεισαν στο παρελθόν, με αυτά όμως ο aganaktismenos δεν παίρνει euro.

    Υπήρξε κανείς που να περίμενε ότι θα πληρωθούμε οτιδήποτε πριν οριστεί εκκαθαριστής. Το μόνο πράγμα που έχει αργήσει (με απόφαση πρωτοδικείου) είναι ο ορισμός εκκαθαριστή. Όταν με το καλό θα μπει, ο δικηγόρος μας θα κάνει την αναγγελία όπως ορίζει ο νόμος και θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις. Αν τότε δούμε παρακλήσεις από το νόμο να κάνουμε ότι θέλετε αλλά τα πάμε να τους πλακώσουμε και αλλά πολύ ωραία που διαβάζω εδώ μέσα είναι μπουρδές.

    Και με αυτό τον τρόπο ακυρώνουμε μια μεγάλη προσπάθεια του συλλόγου για να πάρουμε κάτι έναντι.

    Το μόνο που λυπάμαι είναι κάποιοι διευθυντές που σίγουρα δεν ήταν υπεύθυνοι για τις αποφάσεις που έφεραν την εταιρεία στο τέλος και πιθανών να τους πάρει και αυτούς η μπάλα.

    ReplyDelete
  102. "Εγώ θέλω να τηρηθεί ο Νομός που αναφέρει ότι έχω το προνόμιο έναντι των ασφαλισμένων να πάρω τα λεφτά μου και να συνεχίσω την ζωή μου."

    kala prin se eipa valto kai dimosio, nomizeis oti exeis pronomio, kakomoirh e kakomoirh

    " Ο aganaktismenos δεν δικαιούται αποζημίωση βάση αυτού του νόμου (διοίκηση και διαχείριση ) και μόνη του ελπίδα είναι να γίνει το θέμα μπάχαλο γιατί ως γνωστών στην αναμπουμπούλα ο λύκος χαίρεται"

    pros pliroforisi sou ime ide stis katastaseis anthropon pou tha plirothoyn eno oi tis aega einai ston koyva. akoma kamia apofash gia aega. akoma kai ekei adiabastos.

    "Όταν με το καλό θα μπει, ο δικηγόρος μας θα κάνει την αναγγελία όπως ορίζει ο νόμος και θα δρομολογηθούν οι εξελίξεις. Αν τότε δούμε παρακλήσεις από το νόμο να κάνουμε ότι θέλετε αλλά τα πάμε να τους πλακώσουμε και αλλά πολύ ωραία που διαβάζω εδώ μέσα είναι μπουρδές."

    re ilithie poy bgenis kai paraplirofis ton kosmo ayto idi methodeyete, alla pios kserei giati esi den thes kai poious koloys eglipses tis omospondias na bris doulitsa sto epikoyriko kai sto allo to magazaki poy tha klisi patontas panw se alloys poyu to pezeis ithikologos kakomoirako

    "Και με αυτό τον τρόπο ακυρώνουμε μια μεγάλη προσπάθεια του συλλόγου για να πάρουμε κάτι έναντι"
    tis eaee ennoeis eee? ayta giati den ta lete re? poios ine proedros toy syllogoy?oso kala k na kani ti doylia toy o proedros toy syllogoy oso filotimos kai na einai einai ypallilos tis eaee

    A re kakomoirh, poly tha 8ela na ma8w kai to allo, ka8ese kai grafis sto blog ontas ergazomenos, den exis na kanis kamia doylia? Ok ego ime anergos kai grafo (poy tha plirotho kai protos ipidi ime aeaz) esena poia h dikaiologia soy kakomoirh?

    "αλλά τα πάμε να τους πλακώσουμε και αλλά πολύ ωραία που διαβάζω εδώ μέσα είναι μπουρδές."

    orea ilithie afenos apokalyftikes oti eksipiretis simferonta afeteroy perimene na soy pesoyn sa mana eks oyranoy

    distixos epibebeonis ka8e legomeno moy

    parte to xampari den tha paroyme mia an den piesoyme me kathe dinato tropo

    yg den askoysa idiaxirisi kai dioikhsh kai ime stis listes anohte

    ReplyDelete
  103. ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΗΣΩ, Η ΠΡΟΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΩΝ ΔΥΟ ΜΙΣΘΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΦΟΡΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΕΓΑ H΄ MONO THN AEAZ; ΔΗΛΑΔΗ ΕΩΣ ΤΙΣ 16 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΘΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΑΕΓΑ;

    ReplyDelete
  104. Μιλησα πριν λίγο με την μισθοδοσία της εταιριας και μου είπε ότι για ΑΕΓΑ δεν υπαρχει καμια επίσημη ενημέρωση ακόμη ούτε από επόπτες ούτε από κανέναν και είναι σε αναμονή

    στην αεάζ δεν γνωρίζω αν έχουνπ πληρωθεί άλλα έχουν καταρτισθεί σίγουρα και λίστες

    ReplyDelete
  105. Παρεπιπτόντως και συγγνωμη που θα επέμβω, αλλά επί της ουσίας ο αγανακτισμενος έχει δίκιο. Δεν συμφωνώ βέβαια ούτε με το ύφος του, ούτε με την άποψη του για ομοσπονδία συντονιστικη, το συλλογο και τα παιδιά που έχουν γ... να τρέχουν ενώ όλοι οι υπόλοιποι είναι στην κυριολεξία κρυμμένοι αλλα στην ουσία των γραφόμενών του έχει δίκιο!

    Οι πληροφορίες που έδωσε παραπάνω είναι πραγματικές, οι περισσότερες τουλάχιστον περί χρημάτων και αμοιβαίων, και προσωπικά και λόγω της εμπειρίας μου, μου φαίνονται λογικές.

    Yellow ωραίο για κουτσομπολιό είναι να μάθουμε ποιος έφταιγε κλπ, αλλα προς το παρόν μας ενδιαφέρει ένα πράγμα. Πως θα πάρουμε, μέχρι κεραίας που λέει ο καλος μου φιλος πιο πάνω, τα χρήματά μας και πως θα συνεχίσουμε αυτό που λέει ο fnmag τη ζωή μας. O ΠΨ επιχειρηματίας ήταν ο άνθρωπος καλώς ή κακώς (κακώς τελικά) έκανε αυτό που κάνει κάθε επιχειρηματίας και εγω είμαι ο τελευταίος που θα τον κρίνω,γιατι η ασπιδα ηταν δικη του και όχι δικη μου. Εγώ εργαζόμενος ήμουν και τώρα απολυμένος και θέλω να πάρω τα χρηματα που δικαιούμε με ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ. Ολα τα άλλα δεν με ενδιαφέρουν και παρα πολύ, διότι πολυ απλά δεν με βοηθούν στο να επιβιώσω.

    ReplyDelete
  106. Όπως έγραψα και παραπάνω, η προκαταβολή ώς έναντι των απαιτήσεών μας, αφορά και τις 5 εταιρίες, δηλ και την ΑΕΓΑ και ΑΕΑΖ και τις 3 άλλες εταιρίες.
    Δεν έχει μπεί ακόμη τίποτα στην ΕΤΕ (ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΑΛΟΓΙΑ ΔΩΡΟΥ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΩΝ, που πρέπει να έχει μπεί σχεδόν σε όλους συναδέφλους). Περιμένουμε μέχρι τη Δευτέρα, το αργότερο, να μπούν.
    Θα μπορούσε να μπαίναν πιό γρήγορα τα χρήματα, αν είχε γίνει η κατάθεση στην aspis bank, αλλά για τους λόγους που έχουμε εξηγήσει, θα γίνει στη ΕΤΕ.

    ReplyDelete
  107. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  108. φιλε μας έκατσε εγώ είχα κάνει αίτηση 16/11 και δεν έχει μπει τίποτα από ΟΑΕΔ όπως επίσης και ξέρω αρκετούς που έχει γινει το ίδιο. Η αίτηση που είχα κάνει ήταν στον ΟΑΕΔ Πειραιώς. Μάλιστα όταν είχα γραφτεί μου είχαν φέρει και αρκετά προσχώματα και με ταλαιπώρησαν με δικαιολογητικά που ουτε οι ιδιοι ηξεραν τι ηθελαν

    Λες να παρω κανα τηλ να τους ρωτήσω πάλι? Προ μιας εβδομάδας μου είχαν πει οτι δεν γνωρίζουν.

    Με την συνάδελφο ΕΧ επικοινώνησα πριν λιγες ώρες και μου είπε το παραπάνω που έγραψα. Και συγκεκριμένα την πήρα τηλ να δω μήπως γίνουν να καλά του καλοκαιριού που πληρωνόμασταν μισοι μισοι (γιατί κάποιοι είχαμε εξαιρεθεί)

    Ευχαριστω

    ReplyDelete
  109. ΕΝΗΜΕΡΩΤΙΚΑ ΠΑΝΤΩΣ ΕΠΕΙΔΗ ΒΛΕΠΩ ΟΤΙ ΔΕΝ ΤΟ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ, ΣΤΗΝ ΑΕΑΖ ΟΙ ΕΠΟΠΤΕΣ ΗΔΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΑΝ ΓΡΑΠΤΩΣ ΟΤΙ ΟΙ ΔΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΕΑΖ (ΟΙΚΟΝΟΜΟΥ, ΒΛΑΧΑΚΗΣ, ΚΛΠ) ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΟΥΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ.

    ReplyDelete
  110. Ρε τι κάνετε όνειρα οι διευθυντές;
    ΔΕΝ ΘΑ ΠΑΡΕΤΕ ΜΙΑ...
    Θα περιμένετε στην ουρά και βλέπουμε.
    Για τα δεδουλευμένα μέχρι 21/9 υπάρχει φώς για όλους αν οι εκκαθαριστές και η ΕΠΕΙΑ θέλουν να αποφύγουν τη ποινική ευθύνη.
    Συμφωνω με όσους συνιστούν ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΙΑ γιατί μόνο έτσι θα πάρετε τα λεφτά οι απλοί υπάλληλοι μέχρι κεραίας.

    Όσο για τα κουίζ τι ζόρι τραβάτε; Ξεκινάμε απο τα εύκολα για να σας βάλουμε τα δυσκολότερα μετά φίλε αγανακτισμένε. Ο μας έκατσε μπορεί να μη τα γουστάρει, αλλά μέσα απο κάτι τέτοια κουίζ που απάντησα πρώτος μπόρεσα να αντλήσω μερικές πληροφορίες ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΕ ΕΣΑΣ!

    Κουίζ 2ο: Πόσοι και ποιοί απο τα λεγόμενα "δεξιά" χέρια του θρυλικού Προέδρου σας ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΟΝ ΒΛΕΠΟΥΝ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ ΤΟΥΣ;

    ReplyDelete
  111. @control

    Λοιπόν, αίτηση έκανα στις 10/11/2009 και δίπλα, στο χαρτί που μου δώσανε, είχαν σημειώσει ως ημ/νια προσέλευσης 18/12/2009.

    Στις 7/12 πήγα πάλι στον ΟΑΕΔ, για να δώσω συμπληρωματικά ένσημα, και μου είπαν ότι δε χρειάζεται και ότι είχε εγκριθεί. Μάλιστα ότι ενώ κανονικά ήταν να πληρωθώ 13/12 για πρώτη φορά, τα λεφτά τα είχαν βάλει στον λογαριασμό μου, με την έγκριση, λόγω εορτών.

    Όλα αυτά στον ΟΑΕΔ Παλλήνης.

    ReplyDelete
  112. σε ευχαριστω πολυ σουπερ βατραχε
    εγω σε επικοινωνία μου είχα νεότερη με τον ΟΑΕΔ στην Πειραιώς μου είπαν οτι ακόμη δεν έχει εγκριθεί κάτι και να προσέλθω κανονικά 23/12 να με ενημερώσουν (η ημ/νια που μου είχαν δώσει)

    εχετε μαθει τιποτα άλλο για το επίδομα αλληλεγγύησης ή οπως αλλιώς λέγεται?
    τελικά ο κάθε ΟΑΕΔ είναι τσιφλίκι του κάθε αμόρφωτου Δ.Υ., πέσαμε στην ανάγκη τους δυστυχώς!

    Φιλε σε ευχαριστω και πάλι

    ReplyDelete
  113. @ Control
    Τι σημαίνει ρε φίλε είναι επιχειρηματίας; Ότι πρέπει να βουτάει λεφτά απο το ταμείο ανεξέλεγκτα και να φυστικώνει το κοσμάκη;
    Και εγώ επιχειρηματίας είμαι, μικρός και άσημος αλλά δεν θα βάλω ούτε να τηγανίσω αυγά σπίτι μου αν πρώτα δεν έχω εξοφλήσει τις υποχρεώσεις μου.
    Ο καλός επιχειρηματίας φαίνεται απο τη διάρκεια του, την αξιοπιστία και τη κερδοφορία του.

    Όταν καλομάθεις στις μπάζες τότε δε σε νοιάζει η κερδοφορία, δεν σε πονάει τι πληρώνεις ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΕΙΣ!
    Επιχειρηματίας είναι αυτός που παίρνει το ρίσκο για πάρτη του και άμα του βγεί και το υπερκέρδος.
    Άσχετος ή λαμόγιο ή μαλάκας είναι όποιος καλοπερνάει εις βάρος των άλλων.
    Έλα στη Γερμανία να το παίξεις έτσι επιχειρηματίας και δεν θα βγάλεις ούτε εβδομάδα έξω απο τη φυλακή...

    ReplyDelete
  114. @ control
    Θέλω να διαβάσεις προσεκτικά τι έχω γράψει σε αντιπαράθεση με τον aganaktismeno. Δεν έχω σχολιάσει καθόλου τις γνώσεις του για το θέμα απλά δεν μπορώ να έχω εμπιστοσύνη σε κανέναν που είχε την πρόσβαση να προτείνει την απόλυση των μισών υπαλλήλων στον ίδιο τον πρόεδρο.
    Ο μόνος χαρακτηρισμός που του έγραψα είναι ότι είναι ανάγωγος. Με έχει πει κακομοίρη, ηλίθιο, βαλτό, δημόσιο (που τέτοια τύχη), και όλο μαζί το παρακάτω:
    re ilithie poy bgenis kai paraplirofis ton kosmo ayto idi methodeyete, alla pios kserei giati esi den thes kai poious koloys eglipses tis omospondias na bris doulitsa sto epikoyriko kai sto allo to magazaki poy tha klisi patontas panw se alloys poyu to pezeis ithikologos kakomoirako

    αν πάμε τώρα λίγο πίσω θα δείτε ότι είμαι παρών από την πρώτη μέρα τόσο στο blog όσο και σε όλες τις κινητοποιήσεις. Ποτέ δεν έχω διαφωνήσει με όσους έχουν παραπάνω γνώσεις για το θέμα και τις απόψεις τους τις δέχομαι με καλή θέληση. Αν όμως αύριο βγεις εσύ η ο τελικά μας έκατσε η κάποιος άλλος και πει ότι τα λέγα εγώ στον πρόεδρο αλλά δεν με άκουγε αυτομάτως θα μου μπουν ιδέες

    Κλείνοντας επειδή στο τέλος θα γίνω και εγώ γραφικός σας λέω ότι και εγώ είμαι στην ΑΕΑΖ αρά έχω λιγότερα προβλήματα. Δουλεύω σε ιδιωτική επιχείρηση του κλάδου και την δουλεία την βρήκα από βιογραφικό και μετά από τρεις συνεντεύξεις . Δεν θεωρώ παράσιτα τους παλιούς συναδέλφους που εργάζονται στο επικουρικό (ούτε τους ζηλεύω) και δεν πρόκειται να ξανά ασχοληθώ με το θέμα τις Ασπίς. Εγώ από εδώ και πέρα αφήνω εν λευκώ το θέμα στο δικηγόρο.

    Καλή τύχη συνάδελφοι

    ReplyDelete
  115. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  116. Ημουν γερμανία, δουλευα εκει, το επιχειρήν ούτε εκεί διαφέρει καθόλου.

    Αυτό που διαφέρει εκεί είναι ότι δεν έχεις ένα κρατος μπαμπούλα να σε απομυζά με ότι και να σημαίνει αυτό για την δική μας περίπτωση.
    Ο επιχειρηματίας παντού ίδιος είναι, παντού αποσκοπεί στο κέρδος. Απλά στην ελλάδα για να το βγάλει πρέπει να γίνει το μεγαλύτερο λαμόγιο και αρπακτικό, αλλιώς δεν επιβιώνει. Και το κακό είναι ότι αυτό το πράγμα αναπαράγεται και αναπαράγεται άσχημα σε όλο και περισσότερο κόσμο.
    Έχω δουλεψει δίπλα σε επιχειρηματίες και μαγαζιά που κάναν μεγαλύτερες λαμογιές από αυτή και όμως οι εταιρίες τους σημερα θεωρούνται υποδειγματα.Δεν ξέρω αν με εννοείς...

    Καλύτερα είναι όμως να σταματήσουμε την κουβέντα εδώ, γιατί δεν έχω καμιά όρεξη να σχολιάζω τα άπλυτα της εταιρίας, δεν ενδιαφέρουν τον κόσμο αυτά. Και όποιος είχε μάτια και γνώσεις και έβλεπε, καταλάβαινε.
    Δεν βγάζω την ουρά μου απ έξω, προσπάθησα το καλοκαίρι να φύγω αλλά δεν έκατσε.

    Και κάτι τελευταίο, για εμένα υπάρχει πάντα ο δρόμος της παραίτησης αν δεν συμφωνείς με κάτι και μετά αφήνεις την αγορά να κρίνει.

    Φίλε yellow ανοιγεις μεγάλη και ενδιαφέρουσα συζήτηση που καλό είναι να γίνεται με ουζάκι σαγανάκι και καλη μουσικουλα. Έτσι ναι, αλλά όχι μέσα από το εδώ blog. Δεν ωφελεί και τίποτα, ρε φίλε, όχι τιποτα άλλο.

    fnmag μεγάλο παιδί είσαι θα σου πρότεινα να μην πιστεύεις τον καθένα τι λέει εδώ μέσα...και γω μπορω να σου πω οτι εχω 3 αυτια και 12 δάχτυλα. μη δινεις σημασία σε χαρακτηρισμούς από ανθρώπους που ούτε καν ξέρεις.

    ReplyDelete
  117. @ control. Όπως κατάλαβες, έχει σημασία το πότε έδωσες τα χαρτιά σου στον ΟΑΕΔ. Όσοι είχαν δώσει τον Οκτώβρη, έχουν πιστωθεί με το έπίδομα του 12 και την αναλογία Δ.Χριστουγέννων.
    Το επίδομα αλληλεγύης, η πρώτη δόση (200 ευρώ) θα μπεί μέχρι 31/12, αν δε κάνω λάθος.
    @Yellow Journal
    Δεν έχω πρόβλημα με τα κουίζ, αλλά προς το παρόν για μας προέχουν αυτά που προανέφερα (Τουλάχιστον τους απλούς υπαλλήλους)
    Όσο για τον EPAMINONDAS
    Επειδή δεν έχουμε λίστα με ονόματα όσων δεν θα πάρουν τα έναντι, γιαυτό και σα συντονιστική δεν γράφουμε κάτι. Η καλύτερη λύση για μας θα ήταν να έπαιρναν όλοι, ή τουλάχιστον, όσοι ασκούσαν διοίηκηση και διαχείρηση στο βαθμό όμως που δεν επηρέαζαν τη πορεία της επιχείρησης.
    Δηλαδή, αν πχ το τμήμα διεκπεραίωσης είχε διευθυντή αυτό σημαίνει ότι επηρρέαζε τη πορεία της εταιρίας? Γνώμη μου θα ήταν να πάει ο κάθε διευθυντής στον επόπτη (εφ όσον είναι στην ευχερειά του να κρίνει) και να του πεί τι ακριβώς έκανε.

    ReplyDelete
  118. Μόλις έμαθα ότι απόψε στις 23.00μ.μ. έχει εκπομπή ο Παπαγιάννης στο Extra 3 για το θέμα ΑΣΠΙΣ.

    ReplyDelete
  119. μας έκατσε έχεις δικιο αλλα ο βατραχος πάνω λέει κάτι διαφορετικό από αυτο που λές, και αυτος το νοέμβρη πήγε, 7 μέρες πριν απο μένα

    ReplyDelete
  120. ρε κοιτα να δεις ποιοι εκπροσωπουν την ασπιδα στο extra....ρε κοιτα να δεις...μπραβο παιδια ομορφα, συγχαρητήρια σε όλους μας

    ReplyDelete
  121. @ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ

    Φίλε συμφωνώ μαζί σου ότι το βασικό σας πρόβλημα είναι οι μισθοί και οι αποζημιώσεις.

    Όμως η μυωπία δεν κάνει καλό. Αν καταλάβαινες γιατί έβαλα το κουίζ, θα μπορούσες να εξηγήσεις και στον ίδιο σου τον εαυτό γιατί έμεινες απλήρωτος.

    @ control
    Επιμένω ότι ο απατεώνας ή ο τίμιος, ο καλός ή κακός επιχειρηματίας δεν έχουν γεωγραφικό προσδιορισμό.

    Όμως η εφαρμογή των νόμων διαφέρει απο χώρα σε χώρα. Στη Γερμανία σε έσκισαν άμα πας έξω απο τις γραμμές του νόμου.

    Εξαιρούνται οι εξαγωγικές δραστηριότητες βέβαια! (βλ. SIEMENS)

    Εγώ κάνω τη δουλειά μου συλλέγοντας στοιχεία, πληροφορίες και ό,τι άλλο χρήσιμο δημοσιογραφικά.
    Αν κάτι απο αυτά το θεωρώ χρήσιμο για εσας τους υπαλλήλους σας το γράφω.
    Όμως κυρίως ασχολούμαι με το μεγαλύτερο σύνολο που αφορά ασφαλισμένους, μετόχους, κράτος, υπαλλήλους κλπ
    Εάν δυσανασχετείς πες μου να μη ξαναγράψω στο blog.
    Kein problem!

    ReplyDelete
  122. ΛΟΓΩ ΤΟΥ ΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΑΝΩ ΤΟ ΕΧΤΡΑ 3 , ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΠΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΝ ΕΙΠΑΝ ΤΙΠΟΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ Ή ΕΙΝΑΙ ΣΑΝ ΤΗΝ ΕΚΠΟΜΠΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΚΑΝΕΙ Ο ΣΚΑΪ?

    ReplyDelete
  123. und Sie verstanden nur....dieses...? genau?
    Διάβασε τι έγραψα, λίγο καλύτερα και θα καταλάβεις αν δυσανασχετώ ή όχι.
    Εδώ το ίδιο το κράτος κινείται έξω από τις γραμμές του νόμου που το ίδιο φτιάχνει... Τι να λέμε τώρα.

    ReplyDelete
  124. ΑΕΓΧ χειρότερη μην σου πω,ήταν και ο ...Λουλουδακης εκεί, καταλαβαινεις

    ReplyDelete
  125. Προς ενημέρωσή σου ΑΕΓΧ
    Εμφανίστηκαν οι Κώστας Λουλουδάκης (όλοι τον γνωρίζουμε), Νίκος Κεχαγιάογλου (agency), Γιάννης Στασινόπουλος (agency), Φανή Χατζηπαναγιώτου (ασφαλίστρια) και ο δικηγόρος στον οποίον έχει απευθυνθεί το δίκτυο.
    Η όλη αναφορά κράτησε περίπου 15-20 λεπτά (αν και ο Παπαγιάννης δεσμεύτηκε ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα υπάρχει αναλυτική εκπομπή για το θέμα της Ασπίδας).
    Αναφέρθηκαν στο γεγονός ότι στο βωμό της εξυγείανσης (τρομάρα τους!!) πάρθηκε μια απόφαση από ΕΠΕΙΑ, Παπαθανασίου και Νέα Δημοκρατία, σε κακό timing (εννοώντας προεκλογικά) για το κλείσιμο μιας ζωικής εταιρίας χωρίς να έχουν λάβει ουσιαστικά μέτρα για την επομένη μέρα, παρά το ψήφισμα της τροπολογίας του Αυγούστου.
    Με αποτέλεσμα εδώ και τρεις μήνες να βρίσκονται στο δρόμο εκατοντάδες χιλιάδες ασφαλισμένοι, 700 εργαζόμενοι και 2,5χιλιάδες ασφαλιστές, αλλά και γενικότερα να έχει θιγεί η αξιοπιστία του κόσμου στον ασφαλιστικό θεσμό.
    Τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί είναι πολλά και η σημερινή κυβέρνηση δια στόματος Σαχινίδη δεν λαμβάνει ξεκάθαρη θέση.
    Τέλος αναφέρθηκαν στο ότι οι ευθύνες δεν ανήκουν μόνο στην εταιρία και τον ιδιοκτήτη της, αλλά και στο ίδιο το κράτος και τις εποπτικές αρχές που πρέπει να ασκούν αυστηρότατο έλεγχο ειδικά σε εταιρίες χρηματοοικονομικών προϊόντων (τράπεζες και ασφαλιστικές) και να παρεμβαίνουν έγκαιρα με δραστικά μέτρα και σωστές αποφάσεις, ώστε να μην φτάνουν τα πράγματα σε αυτό το σημείο που έφτασε σήμερα η Ασπίδα και ο κόσμος της.

    Τα συμπεράσματα δικά σου ΑΕΓΧ, όπως και του καθενός μας χωριστά.

    ReplyDelete
  126. ola ta lamogia diladi.idate aytoi ekprosopounte emeis ston koyva pali

    poios o louloudakis pou ton exoyn epikirigmeno sti misi ellada me tis apates poy xe stisi me allo megalo stelexara tis eterias

    gia pite toy na patisi podi iraklio xania tha tou tine mpoympoynisoyn apae ke patisi podari ekia

    ReplyDelete
  127. Αρχικά δε διαφωνώ ούτε με γρίφους ούτε με κουίζ.
    Επιμένω όμως ότι οι προτεραιότητές μας είναι
    1. Να βρούμε όλοι δουλειά.
    2. Να πάρουμε τα λεφτά μας.
    Σαφώς και βοηθάνε τη συντονιστική όλες οι πληροφορίες, αρκεί να έχουν βάση και να είναι, κατά το δυνατόν, επιβεβαιωμένες.
    Όσο για το Panel του extra3, μου άρεσε η ντρίπλα στην ερώτηση του Παπαγιάννη για το αν η διοίκηση της Ασπίδας έχει ευθύνη.
    Απάντηση: Όλοι έχουν.....!!!!!

    ReplyDelete
  128. ΔΗΛΑΔΗ , ΑΝ ΚΑΤΑΛΑΒΑ ΚΑΛΑ, ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΔΕΝ ΕΓΙΝΕ ΚΑΜΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ!! ΩΡΑΙΑ!! ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΛΟ ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΗΤΑΝ, ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΟΜΕΝΗ ΕΚΠΟΜΠΗ , ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΜΕ ΤΟΝ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ , ΩΣΤΕ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΡΟΣΩΠΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ "ΔΥΝΑΜΙΚΑ"...

    ReplyDelete
  129. Να ρωτήσω εγω, γιατι αυτη η κωλυσιεργία για τους υπαλληλους της ΑΕΓΑ. Καμία επίσημη ενημέρωση, κακώς αναφέρετε εδώ ότι είναι θέμα εθνικής το ότι δεν έχει προχωρήσει αυτό, άλλωστε και η αεαζ μέσω εθνικής θα πληρωθεί αλλά οι λίστες και τα ονόματα είναι έτοιμα. Μέχρι και τώρα που μιλάμε καμία εξέλιξη για αεγα.
    γιατί;

    και κυριως γιατι δεν αντιδράμε? τι περιμένουμε;

    θα συνεχιστεί πολυ ακόμα το παιχνίδι που μας κρατά κοιμισμένους; Φτάσαμε 16, η απόφαση έχει παρθεί ακριβώς εδώ και 2 εβδομάδες και δεν έχει γίνει το παραμικρό.

    ReplyDelete
  130. Αγανακτισμένε
    «ola ta lamogia diladi»
    Μην γενικεύεις του χαρακτηρισμούς σου για τους ανθρώπους γύρω σου με ελαφρά τη καρδία. Και δεν αναφέρομαι στον Λουλουδάκη που κατονόμασες, ούτε έχω σκοπό να τον υπερασπιστώ. Μου είναι αδιάφορος. Απλά σου θυμίζω ότι όλα τα δάχτυλα δεν είναι ίδια και οφείλω να σου πω (αν και δεν θα έπρεπε) ότι από το χθεσινό panel γνωρίζω σε προσωπικό επίπεδο δύο ανθρώπους που είναι απόλυτα σωστοί επαγγελματίες και οντότητες και μάλιστα ο ένας εξ αυτών βιώνει σοβαρότατο πρόβλημα, που αν το γνώριζες, αν μη τι άλλο θα όφειλες να το σεβαστείς και όχι να τον αποκαλείς λαμόγιο με τις γενικεύσεις σου. Άλλωστε εάν γνωρίζεις τόσο καλά τα πράγματα για την εταιρία και τους ανθρώπους της, θα γνωρίζεις ότι υπάρχουν δεκάδες λαμόγια που δεν εμφανίστηκαν όχι μόνο στις πρώτες συγκεντρώσεις που κάναμε, αλλά ούτε από το καφέ του Polis δεν πέρασαν.

    «idate aytoi ekprosopounte emeis ston koyva pali»
    Για να μη κρυβόμαστε πίσω από το δάχτυλό μας «εμείς στο κουβά πάλι» γιατί είναι επιλογή μας. Σου θυμίζω ότι κάθε φορά που είπαμε να πάμε στην εταιρία, να πάμε στην Επεια, να οργανώσουμε κάτι στις 21/11 κλπ. κλπ. τίποτε δεν κάναμε. Τι περιμένουμε ? Να βγάλουν άλλοι το φίδι από τη τρύπα ?
    Και επιτέλους ρε Αγανακτισμένε, σταμάτα αυτούς τους χαρακτηρισμούς πρόβατα, μπεεεεε.. ηλίθιοι, δημόσιοι υπάλληλοι που μπήκατε με τηλέφωνο κλπ. Με αυτούς τους ανθρώπους ανάσαινες τον ίδιο αέρα 10 και 12 ώρες κάθε μέρα. Και αυτό ήταν επιλογή σου. Και εάν θέλεις να μας ξυπνήσεις όπως λες, να βρεις έναν πιο αξιοπρεπή τρόπο να το κάνεις γιατί απευθύνεσαι σε ανθρώπους. Όχι σε ζώα.

    Τέλος θα ήθελα να διευκρινίσω ότι η προηγούμενη ανάρτησή μου για την εκπομπή, έγινε μόνο για την ενημέρωση του/της ΑΕΧΓ. Και φυσικό είναι να μην γίνει καμιά αναφορά για τους υπαλλήλους. Άλλωστε ποιος ήταν εκεί από εμάς? Το ζητούμενο ήταν να πιέσουν τον Σαχινίδη να πάρει θέση για τα ζωικά συμβόλαια.

    ReplyDelete
  131. Ti les re kakomoirh kai sy poy einai eyipoliptoi polites?
    Plaka me kaneis? Aytoi poy gyrizan ta kanonika apotamieytika se asset me tis eylogies tis dioikhshs gia na dixnoyn paragwgh kai na pernoyn ta bonys mprosta? Aytoi poy ikseran oti paranomoysan otan poloysan “eggyimena” proionta me epitokio 10%? O allos ekei mesa xomenos me mpatatoydides kai loipa lamogia mexri ton laimo einai, kai to gegonos oti einai eksw einai epidi gnorizei toys misoys eisaggeleis.
    Kserete re kakomirides oti to 1/5 twn agencies tin mera poy klisame itan pistotika me toys agency managers na exoyn kanei xontri mpaza? Kserete oti oi promithies kai ta bonus pou pigan apo tin DYP to teleytaio xrono eixan fobera eskemmena lathi? Oti oi promithies pou pernan htan plastes apo hdh yparxoysa simbolaia, ta opoia ta paroysiazan sa nea paragwgh?
    SAMMY ti ;egine, akoma koloys glifoyme, akoma fobase ti skia soy re? aytoi tin kanan tin mpaza toys kai theloyn na fane kai alla esena kai emena tha koitaksoyn re kakomoirh?
    To ypomnima toys to idate? Anaferi poythena mesa gia ypalliloys?
    Kinitopoihseis? Poies kinhtopoihseis. Afoy ta ypallilakia ths eaee sas sernoyn ap to laimo, 2 fores poy pigate na ksesikothite, sas eipan mi to kanoyme den iparxei logos kai tetoia

    Einai olio sto kolpo parte to xampari. Alla aytoi to kseroyn oti emis den mporoyme na emfanizomaste deksia aristera giati tha stigmatistoyme kai den tha mas pernei kanenas meta kai ayto ekmetalleyonte. Alla olio mazi? Ekei tit ha kanoyn?
    Oson afora toys palioys dieythintarades aytoys poy mas odigisan edo min anisixeite aytoi exoyn bri idi doyleia olio oi misoi to exoyn anakoinwsi kai oi alloi misoi perimenoyn na perasei oi mpora. Panta ta lamogia se mia agora ta pairnoyn prota o antagonismos, akomi den to mathate? Kai an psaxnete ton megalon ton yio kai ton anepsio kante mia volta akadimias ligo pio panw ap tin prwth sygkentresh poy eixame kanei, kai s to da capo sto kolwnaki ekei tha toys petyxete se ena dikoy toys parakalo oikima poy exei metaferthei to stratigio toy payloy. Kai oi misoi panelistes xtes ekei htan to mesimeri.
    Pame apo tin eteria na tin katalaboyme kai toyw piasoyme ap ton giaka. Opoion xriasti epeia epoptes, oytws h allws aytoi hmeromhnia liksis exoyn entos toy epomenoy mhna. Pame giati oi meres ligosteyoun kai tha brethoyme pro asximis ekpliksews.

    ReplyDelete
  132. KAI TO TELEYTAIO NEO

    molis epikinonisa me toyw epoptes kai moy ipan oti akoma den exoyn tipota sta xeria toys kai kamia entoli na plirosoyn to kosmo

    KATALABATE TWRA H NA TO KSANAGRAPSW

    ReplyDelete
  133. Πριν από λίγο στον κάπιταλ γράφτηκε αυτο

    Με το στόμα ανοιχτό έμειναν χιλιάδες άνεργοι που ενημερώθηκαν από το ΟΑΕΔ ότι δεν είναι τελικά δικαιούχοι του επιδόματος αλληλεγγύης που υποσχέθηκε η κυβέρνηση πριν από λίγους μήνες. Και ενώ στη Βουλή ο υφυπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης υποσχέθηκε ότι δικαιούχοι του επιδόματος θα είναι όλοι οι άνεργοι που έχουν κάρτα έως και τις 30 Νοεμβρίου, η δέσμευση αυτή, δεν πέρασε στην τελική νομοθετική ρύθμιση που ψηφίστηκε στη Βουλή.

    Το αποτέλεσμα είναι χιλιάδες εγγεγραμμένοι στον ΟΑΕΔ να μην είναι σήμερα δικαιούχοι του επιδόματος αλληλεγγύης αφού η τελική ρύθμιση που «πέρασε» για τους ανέργους προβλέπει τα εξής:

    * Όσοι είναι μακροχρόνια άνεργοι (δηλαδή για περισσότερο από 12 μήνες) θα πρέπει να είναι εγγεγραμμένοι στις καταστάσεις του ΟΑΕΔ έως τις 3 Νοεμβρίου και όχι έως τις 30 όπως είχε ανακοινώσει η κυβέρνηση.

    * Όσοι έμειναν άνεργοι από το Νοέμβριο του 2008 και μετά, θα πάρουν το επίδομα αλληλεγγύης μόνο εάν παίρνουν και το επίδομα ανεργίας ή τα ειδικά βοηθήματα του ΟΑΕΔ. Δηλαδή μένουν εκτός, όσοι απολύθηκαν πρόσφατα, γράφτηκαν στον ΟΑΕΔ, αλλά δεν έχουν τα απαραίτητα ένσημα για να πάρουν το επίδομα ανεργίας.

    Σήμερα θα καταβληθεί στους συνταξιούχους του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ η πρώτη δόση της έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης κοινωνικής αλληλεγγύης. Μαζί με το επίδομα αλληλεγγύης, οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ θα λάβουν τη σύνταξη Ιανουαρίου και το δώρο Χριστουγέννων.
    ....
    Το πρώτο κρας τεστ για το επίδομα αλληλεγγύης θα γίνει σήμερα με την ομαλή καταβολή της πρώτης δόσης του επιδόματος στους συνταξιούχους του ΙΚΑ.

    ο Κράλογλου δεν γράφει ότι του κατέβει συνήθως, εντουτοις ξαναπήρα στον ΟΑΕΔ τον δικό μου εκέι στην Πειραιώς τώρα και μου είπαν ότι δεν ξέρουν τιποτα

    τι αλλαλουμ ειναι αυτό ρε παιδια;

    ReplyDelete
  134. paidia kouragio, i xios einai mazi sas

    ReplyDelete
  135. καταφερα να επικοινωνησω με τα κεντρικα του αλιμου να ρωτησω τι γινεται
    λοιπον ακουστε τι έμαθα
    αυτο
    "Όσοι έμειναν άνεργοι από το Νοέμβριο του 2008 και μετά, θα πάρουν το επίδομα αλληλεγγύης μόνο εάν παίρνουν και το επίδομα ανεργίας ή τα ειδικά βοηθήματα του ΟΑΕΔ. Δηλαδή μένουν εκτός, όσοι απολύθηκαν πρόσφατα, γράφτηκαν στον ΟΑΕΔ, αλλά δεν έχουν τα απαραίτητα ένσημα για να πάρουν το επίδομα ανεργίας."

    ισχυει κατά λέξη, περιλαμβάνει δηλαδη οποιονδήποτε συνάδελφο έβγαλε κάρτα ανεργείας μέχρι και 30/11 και παράλληλα εδικαιούτο και επιδομα ανεργειας.

    εν ολιγοις οσοι παρουν το επιδομα ανεργειας θα παρουν το αλληλεγγυης

    περιμενουν και αυτοι το φεκ

    αν υπαρχει καποιος συνάδελφος που ΔΕΝ ΠΑΙΡΝΕΙ τελικα επιδομα αλληλεγγύης να οργανωθούμε ώστε να μιλήσουμε με συντονιστική και ομοσπονδία όποτε αυτό προκύψει

    Σταμάτη σε ευχαριστούμε

    ReplyDelete
  136. http://www.capital.gr/News.asp?id=873883

    ReplyDelete
  137. ΑΓΑΠΗΤΟΊ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, αν αληθεύουν αυτά που λέει ο αγανακτισμένος, "...molis epikinonisa me toyw epoptes kai moy ipan oti akoma den exoyn tipota sta xeria toys kai kamia entoli na plirosoyn to kosmo..." τότε υπάρχει πρόβλημα. Κάποια γράφουν ότι μες την εβδομάδα ότι θα πληρωθούμε και "θα ανακουφιστούμε" και οι επόπτες δεν γνωρίζουν ΤΙΠΟΤΑ???

    Κάποιος μας λέει ΨΕΜΑΤΑ!!! Ποιός είναι ο ΨΕΥΤΗΣ?? Θα πληρωθούμε τελικά. Υπάρχει έντιμη απάντηση? Παρακαλώ όποιος ξέρει, ας κάνει ανάρτηση και με το ονοματεπώνυμο του,ν για να ξέρουμε τι μας γίνεται.

    ReplyDelete
  138. ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΛΛΑ ΨΕΜΑΤΑ. Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΜΑς ΕΙΠΕ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ ΕΝΑ ΧΡΟΝΟ!!!

    ReplyDelete
  139. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  140. τελικα και το insurance world τα απέσυρε τα βιογραφικα
    ομορφα

    ReplyDelete
  141. Αγαπητοί Συνάδελφοι,
    Σας ζητώ συγνώμη αλλά θα δανειστώ λίγο από το χώρο σας για να γράψω για τελευταία φορά δυο γραμμές στον Αγανακτισμένο.

    Αγανακτισμένε,
    Δεν θα μπω στο τρυπάκι σου, να ασχοληθώ άλλο μαζί σου. Άλλωστε δεν επιτρέπω στον εαυτό μου να πέσει στο επίπεδό σου και να συνεχίσει διάλογο μαζί σου. Για τελευταία φορά σου λέω συμμάζεψε τη γλώσσα σου και μην τα ισοπεδώνεις όλα. Είναι κρίμα να φας και δεύτερη μήνυση. Είναι κρίμα να παρακαλάς το διαχειριστή του blog να σβήσει την ανάρτησή σου, όπως έκανες και στο aspistruth για τον μουσάτο.
    Και κάτι τελευταίο. Αυτό που έχεις κάτω από τη μύτη σου δεν είναι στόμα. Είναι βόθρος.

    Αγαπητέ Control
    Κάνε κλικ στο λογότυπο της Aspis και κατέβασε το excel με τα συνοπτικά βιογραφικά.

    Συνάδελφοι σας ευχαριστώ. Και πάλι σας ζητώ συγνώμη για τη παρέμβαση.

    ReplyDelete
  142. Φιλε Σαμυ πιο λογοτυπο της ασπις λες, εχει αποσυρθει εδώ και 5 ημέρες, μπες μεσα και ψαξε όσο θες, εγω προσωπικά δεν έχω βρει κάτι. Για δες μηπως κανω και λαθος.

    Θα ήθελα εδώ να κάνω μια πρόταση για το επίδομα αλληλεγγύης

    Επειδή ολοι είμαστε σε πάρα πολύ άσχημη κατάσταση θα μπορούσε να γίνει μια μαζική κίνηση από το συλλογο την ομοσπονδία ή την συντονιστική μας ώστε να επικοινωνήσουν μαζικά με τα κεντρικά του ΟΑΕΔ για να υπάρξει μια παρέμβαση ώστε να το πάρουμε όλοι οι συνάδελφοι. Θα προσπαθήσω να το επικοινωνήσω και προσωπικά στους συναδέλφους.

    Επίσης μια παράκληση σε όποιον μελλοντικό εργοδότη μας διαβάζει εκεί έξω.

    Κυριοι σαν το προσωπικό της ΑΣΠΙΔΑΣ αξιόμαχο και φιλότιμο ίσως να μην βρείτε σε όλη την ασφαλιστική αγορά. Το να μας προτείνετε δουλειές και θέση με τα μισά λεφτά από ότι παίρναμε ΠΑΡΟΛΗ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ, για κάθε έναν από εμάς, ούτε εσάς τιμά, ούτε κανέναν. Δώστε την ευκαιρία να σας αποδείξουμε τις ικανότητες μας. Προσωπικά έχω δει συναδέλφους, να τρώνε ξυλο στην κυριολεξία και όμως να στέκονται εκεί στις επάλξεις να προσπαθούν να εξυπηρετήσουν το κόσμο. Δώστε τους ψωμί να φάνε, που θα το κερδίσουν με τον ιδρώτα τους, άλλη μια φορά και όχι ψιχουλα.
    Το ότι έχουμε ανάγκη τη δουλειά δεν σημαίνει ότι θα γυρίσουμε 7 και 8 χρόνια πίσω μισθοδοτικά. Είμαστε εξειδικευμένο προσωπικό με δεξιότητες και ικανότητες πολλές και που στην τελική κερδισμένοι εσείς θα βγείτε, οι μελλοντικοί εργοδότες, πολύ περισσότερο από εμάς.

    ReplyDelete
  143. Αγαπητέ Control
    Μόλις μπεις στο www.insuranceworld.gr πήγαινε με page down κάτω δεξιά και θα δεις το λογότυπο ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ (πάνω από το ψήφισμα) Κάνε κλικ πάνω του και θα σε πάει στο excel των συνοπτικών βιογραφικών.
    Σε βεβαιώνω ότι μπήκα προ ολίγου για δεύτερη φορά.

    ReplyDelete
  144. Αγαπητοί φίλοι,
    μια και το έθιξε ο control να σας πώ την άποψη μου για την επιδότηση καθώς και για τη χρηματοδότηση των νέων επιχειρηματιών.
    Φαίνεται καλή ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ η απόφαση.
    Περιορίζει σημαντικά τον αριθμό των εταιριών που μπορούν να προσλάβουν κόσμο των ΑΣΠΙΔΩΝ (λόγω εξαιρέσεων).
    Επίσης αν γνωρίζετε ΜΙΑ ασφαλιστική εταιρία που δεν έκανε μειώσεις προσωπικού τα τελευταία χρόνια Ή ΘΕΛΕΙ ΝΑ ΔΕΣΜΕΥΤΕΙ ΟΤΙ ΔΕΝ ΘΑ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΕΠΟΜΕΝΑ ΤΕΣΣΕΡΑ πείτε μας να τη διαφημίσουμε τσάμπα!

    ΜΙΑ ΚΟΡΟΙΔΙΑ ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΗΤΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΗ Η ΡΥΘΜΙΣΗ!
    Εκτός αν πιστεύετε ότι αν έχετε πχ 20 χρόνια καριέρας σε ασφαλιστική εταιρία μπορείτε εύκολα να προσληφθείτε σε κάποιο άλλο κλάδο, οπότε πεδίο δόξης λαμπρόν.

    Δεν μπορεί όμως το κράτος να κοροιδεύει 750 ανέργους όταν τους έκλεισε το σπίτι μέσα σε 10 λεπτά ότι τους σκέπτεται!

    ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΕΣ ΜΠΟΥΡΔΕΣ ΕΙΝΑΙ ΟΠΩΣ ΗΤΑΝ ΚΑΙ Ο ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΑΠΟΘΕΜΑΤΑ

    Αν κάποιος συνάδελφός σας έλαβε επιχορήγιση για να ανοίξει εταιρία ή αν ο εργοδότης του παίρνει επιδότηση ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΕΙ.

    Έτσι για να έχουμε και κάποια στατιστική ουσιαστικής χρησιμότητας των μέτρων.

    ΚΟΥΙΖ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΑΜΕΣΑ

    Οι φορολογικές βεβαιώσεις που θα πάρετε ΤΙ ΠΟΣΑ ΘΑ ΓΡΑΦΟΥΝ;

    ReplyDelete
  145. ΚΟΥΙΖ ΓΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΝ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ

    1. Σε ποιό σημαντικό ασφαλιστή του Ψωμιάδη μεταφέρονταν ΑΥΤΟΜΑΤΑ όλα τα ΟΡΦΑΝΑ συμβόλαια όπως τα αποκαλούν οι ασφαλιστές; Ποιά η σχέση του με σημαντικό στέλεχος της εταιρίας;

    2. Ποιός ασφαλιστο-διευθυντής ΧΡΩΣΤΑΕΙ ΠΟΛΛΑ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ;

    3. Ποιός "νεόκοπος" και αυτόκλητος "συνδικαλιστής" - ασφαλιστής περιφέρεται σε blogs και κανάλια προσπαθώντας να πείσει ότι αυτός ήταν τίμιος ασφαλιστής και οι ΑΛΛΟΙ ΛΑΜΟΓΙΑ;

    Τι κοινό εχουν όλοι;

    ΚΟΠΤΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΜΕΝΩΝ

    ReplyDelete
  146. Σαμυ όχι άκομα το έχουν αφαιρέσει ειναι σίγουρο αυτό, είμαι μέσα τώρα το κοιτάζω δεν βλέπω ουτε το λογοτυπο της εταιρίας ούτε βέβαια λινκ για βιογραφικά
    για ρίξε μια ματιά τώρα αν μπορεις να μου πεις

    ReplyDelete
  147. Μόλις τώρα μπήκα ξανά Control και το είδα.
    Ειλικρινά δεν ξέρω πως αλλιώς να σε βοηθήσω. Ακολούθησε για άλλη μια φορά σε παρακαλώ τα βήματα που σου γράφω παραπάνω.
    Δεν μπορεί να μην βλέπεις στη δεξιά πλευρά της οθόνης σου το Ασπις Πρόνοια με το κίτρινο τρίγωνο (πανάθεμα το, που πάνω του κάτσαμε).
    Εάν θελήσεις να έρθουμε σε τηλεφωνική επικοινωνία, μπορείς να βρεις τα στοιχεία μου από τον Τελικά μας Έκατσε (φτάνει να μην είσαι ο Παύλος).

    ReplyDelete
  148. To url για τα βιογραφικά της Ασπίδας.
    http://insuranceworld.development.atcom.gr/default.php?pname=BioASPIS

    ReplyDelete
  149. Σαμυ ειπα στον μας εκατσε να σου δωσει το τηλ γιατι ειπαμε έχω μυωπία, όχι και έτσι.

    ReplyDelete
  150. Control
    Σε έχει όμως ήδη βοηθήσει πολύ η ΒΑ, γιατί μπορείς να κοπιάρεις το url που σου έγραψε.
    Είδες όταν ο άνθρωπος είναι της μηχανογράφησης?
    Ευχαριστούμε πολύ ΒΑ για τη πολύτιμη βοήθειά σου.

    ReplyDelete
  151. τι να το κανεις το url, ο σκοπος δεν ειναι να βλεπουμε εμεις τα βιογραφικα, αλλα οι απ εξω...

    Τόσο το σηματάκι που υπήρχε από πάνω όσο και το λινκ έχει αφαιρεθεί, βρε παιδια δεν τυφλώθηκα ακόμα δόξα τω θεώ (αν και με αυτά που είδα τους τελευταίους 3 μήνες...)

    ReplyDelete
  152. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  153. @control
    οταν μπεις στο http://www.insuranceworld.gr/
    θα το βρεις πάνω ακριβώς από την ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ
    Προηγούνται τα κάτωθι:
    Αξιοποιήστε τα πιο έμπειρα στελέχη της αγοράς
    Βρειτε εδω τα βιογραφικά των πρωην στελεχων της
    και ακολουθεί το σηματάκι ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ

    ReplyDelete
  154. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  155. λοιπόν παιδιά βρήκα τι έφταιγε
    είναι λίγο τεχνικό αλλά όσοι έχουν ασχοληθεί με το θέμα θα το καταλάβουν
    βρίσκεται στον κώδικα της σελίδας
    σε αυτό
    http://insuranceworld.development.atcom.gr/ είναι το ίδιο με το www.insuranceworld.gr
    οσοι έχουν
    avira, avg, kaspersky και nod32 με ενεργοποιημένο το webguard (αντιβιωτικό δηλαδη) τα συγκεκριμένα antivirus σε internet explorer 8 και mozilla μπλοκάρουν την εμφάνιση του flash στοιχείου γιατί θεωρούν ότι επειδή ειναι hyperlink είναι και link σε υιό.

    Όσοι έχουνε avira avg και nod32 (kaspersky δυστυχως δεν εχω δουλεψει) ας πάνε στις ρυθμίσεις να απενεργοποιήσουν το στοιχείο του webguard ή ας χαμηλώσουν τα settings από medium-high σε medium ή low.

    ετσι λύνετε.

    Αυτο σας το είπα γιατί μίλησα και με άλλο φίλο εκτός ασπίδας και του είπα να παει στο insuranceworld να δει τα βιογραφικα και δεν το έβλεπε καθόλου.

    ReplyDelete
  156. οσοι δεν το βλέπουν ας κοιτάξουν αριστερά κάτω αν τους βγαζει Done. Αν ομως του βγάζει Done but with errors on page τότε ας κάνουν τη διαδικασία που αναφέρω πριν

    λέω και γω θα τρελαθώ βραδυατικα ή θα βγαλω τρελούς αλλους...

    ReplyDelete
  157. συγκεκριμένα γράφει μέσα αυτό data transferred from the Internet using the HTTP protocol at ports 80, 8080, 3128. If any affected web pages are detected, the loading of the web pages is blocked. If an option is disabled, the WebGuard service remains started, but the scan for viruses and malware is disabled.

    ReplyDelete
  158. ti moy kanane sammy minisi? popopo ti les tora
    ego pali 8a soy pw na min pisteyis opion nane, minisi den mpori na kani giati meta 8a xoyn alla,pinika,3eris pos perimeni h epeia sti gonia gia pinika diey8inton.ops kai h eforia kai to ika kai tosi alloi kai meta ante na ksanabris doylia sto ellanta

    ante pedia kalofagota ta lefta se kali meria na stiloyme kai kana pedi kana frontistirio kai kala xristoygena se oloys, pistepste mono oti edo grafi gia to kalosas kai oxi gia to kakosas alloy ine oi ox8roi kai egw den eimai ox8ros

    ReplyDelete
  159. Επειδή λοιπόν εγώ «φίλε» αγανακτισμένε δεν έχω προβλήματα με ΙΚΑ, Εφορία, Επεια, ούτε με άλλους δημόσιους φορείς, πρόσεχε τουλάχιστον από δω και πέρα πως εκφράζεσαι τόσο σε εμένα, όσο και στους υπόλοιπους συναδέλφους μου. Για δεν το έχω σε τίποτα να μου εξηγήσεις από κοντά και παρουσία εισαγγελέα, ποιο ακριβώς μέρος του ανθρώπινου σώματος γλύφω. Και αν νομίζεις ότι κρύβεσαι στην ανωνυμία του αγανακτισμένου, είναι πολύ εύκολο να σου αποδείξω με μια εισαγγελική παρέμβαση, άρση απορρήτου και τα σχετικά, σε πόσο λίγο χρόνο από ανώνυμος γίνεσαι επώνυμος. Σε λιγότερο από αυτόν που χρειάστηκες για να βγεις από το κτίριο εκείνη τη Δευτέρα.
    Μην μπεις στο κόπο να μου απαντήσεις. Αλλά και αν το κάνεις, δεν θα συνεχίσω εγώ.

    ReplyDelete
  160. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  161. Σαμυ συνάδελφε, ο μας εκατσε ειναι φίλος μου και συναγωνιστής, επικοινώνησε μαζί μου, από χτες περιμένω, τα χει τα στοιχεια ο μας έκατσε (mail κλπ) μη συνεχιζετε ρε και του δίνεται πάτημα, πως το λένε, ασε που πιο πάνω δεν ανεφερόταν σε εσένα αν κατάλαβα καλά. (αν μπορεί κανείς και να καταλάβεις τι γράφει)
    περιμένω

    ReplyDelete
  162. ΜΗΝ ΚΑΘΕΣΤΕ ΚΑΙ ΑΣΧΟΛΙΣΤΕ ΜΕ ΤΗΝ-TON ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟ ΚΑΙ ΤΗΝ-TON ΣΑΜΗ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΝ ΑΣΠΙΔΑΙΟΙ ΧΑΛΑΝΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ

    ReplyDelete
  163. Αγαπητέ Control
    Μόλις τώρα διάβασα το μήνυμά σου και επικοινώνησα με τον μας έκατσε.
    Πήρα το τηλέφωνό σου και θα επικοινωνήσω μαζί σου αύριο το πρωί.
    Kanarinaki ελπίζω να κατάλαβες ότι τουλάχιστον εγώ είμαι ασπιδικός.

    ReplyDelete
  164. ΕΙΜΑΙ ΤΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ.ΠΟΛΛΑ ΧΡΟΝΙΑ.ΑΠΟ ΛΑΙΚΗ ΖΩΗΣ.ΕΙΜΑΙ ΜΑΖΙ ΣΑΣ, ΠΑΡ'ΟΛΟ ΠΟΥ ΕΓΩ ΥΠΟΦΕΡΩ ΓΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΑΦΟΡΟΥΝ ΠΕΛΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ!ΜΕ ΟΛΟΥΣ ΕΣΑΣ ΜΙΛΟΥΣΑ ΤΟΣΑ ΧΡΟΝΙΑ,
    ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΣΑΣ ΕΧΩ ΔΕΙ.ΤΩΡΑ ΣΑΣ ΒΛΕΠΩ.ΝΑ ΦΑΝΤΑΣΤΕΙΤΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΤΗΝ ΤΟΛΜΗ ΝΑ ΠΙΝΕΙ ΚΑΦΕ ΣΤΟ ΚΟΛΩΝΑΚΙ!MY NAME IS JACOB......ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΕΧΩ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ.ΤΗΛ.6937218952

    ReplyDelete
  165. ηθελα να ηξερα τι σημαινει ασπιδικοι ή μη ασπιδικοι!δεν εχετε καταλάβει οτι σας παραμυθιάζει οσοι απο εσας τηλεφωνείστε μαζί του
    και η εταιρία δεν ειναι δυνατόν να ξαναλειτουργήσει?εαν αυτό ηταν δυνατόν θα πήγαινε
    ο Α.Γ ,ο Γ.Γ πωλήσεων αλλού?μην αυταπατάσθε.Η ΚΟΜΠΙΝΑ δημιουργήθηκε εκ των ανω.που ειναι τα χρήματα των λογ/μων οπου 1 χρονο ηταν δεσμευμένοι, και πως "ανοιξαν" και αδειασαν?Απ αυτήν την υπόθεση "κονομισαν"πολλοί!!!!!

    ReplyDelete