Thursday 3 December 2009

Νεότερα για Δεδουλευμένα και Επίδομα Αδείας

Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, στο σημερινό Δ.Σ. της ΕΠΕΙΑ εγκρίθηκε η αποδέσμευση λογαριασμών για την καταβολή των 2 μισθών (Ιουλίου και Αυγούστου) και του επιδόματος αδείας στους εργαζομένους της ΑΣΠΙΣ ΑΕΓΑ.

Ως γνωστόν η έγκριση αποδέσμευσης λογαριασμών για την καταβολή των 2 μισθών (Ιουλίου και  Αυγούστου) και του επιδόματος αδείας των 4 εταιρειών Ζημιών δόθηκε στο προηγούμενο Δ.Σ. της ΕΠΕΙΑ.

Οπότε οι διαδικασίες για την πληρωμή των εργαζομένων και των 5 εταιρειών θα προχωρήσουν ταυτόχρονα και θα ολοκληρωθούν μέσα στον Δεκέμβρη.

Θα ασκήσουμε κάθε δυνατή πίεση, ώστε να επιταχυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η "γραφειοκρατική" διαδικασία πληρωμής.

54 comments:

  1. ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΑΔΕΛΦΕ,ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΙ ΓΙΝΟΝΤΑΙ,ΦΙΛΗ ΜΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΖΕΝΕΡΑΛ ΠΟΥ Η ΕΠΟΠΤΙΔΑ ΕΚΕΙ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΟ ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΤΟΥΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΟΥΝ ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ,ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΛΕΩ
    ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ

    ReplyDelete
  2. αγαπητέ Clean Fighter, μας έδωσες το καλύτερο νέο εδώ και καιρό. Προτείνω να αλλάξεις και το όνομά σου σε ΑΓΙΟΣ ΒΑΣΙΛΗΣ!!! Δεν ξέρω ποιός είσαι, αλλά όταν μάθω θα σου κάνω το τραπέζι!!!!

    ReplyDelete
  3. .... αν ξέρεις, γιατί δεν βάζουν και τον Σεπτέμβρη?

    ReplyDelete
  4. ...ευχαριστούμε Άγιε Βασίλη για τις πληροφορίες!!!

    ReplyDelete
  5. ..υπόσχομαι να είμαι καλό παιδί!!! Μόνο αν δεν μου πληρώσουν την αποζημίωση οι επόπτες, θα τους στείλω..... διακοπές. χο χο χο

    ReplyDelete
  6. ΜΠΡΑΒΟ ΡΕ ΠΑΙΔΙΑ.ΔΕΝ ΦΑΝΤΑΖΕΣΤΕ ΑΠΟ ΤΙ ΤΑΛΑΙΠΩΡΙΑ ΜΕ ΓΛΥΤΩΣΑΤΕ...

    ReplyDelete
  7. Τελικά κι ο Αγιος φοβέρα θέλει..
    Το τι παρασκήνιο έχει γίνει για να βγεί αυτή η απόφαση είναι δύσκολο να το φανταστεί κανείς.
    Το γεγονός ότι το blog μας το διαβάζουν και αρκετοί που η γνώμη τους μετράει, όπως και άλλοι, που οι αντιδράσεις που είχαμε σχεδιάσει καθόλου δεν θα τους άρεσαν ειδικά τις μέρες αυτές, συν το γεγονός ότι οι πιέσεις της Ομοσπονδίας σε διάφορες κατευθύνσεις ήταν επιεικώς αφόρητες, έπαιξε το ρόλο του και φαντάζομαι ότι αυτό είναι εύκολα αντιληπτό απ΄τον καθένα.
    Προς το παρόν αυτά. Μακάρι να τα πάρουμε πριν τις 15 γιατί υπάρχουν άνθρωπποι με σοβαρότατα προβλήματα. (Και ειδικά αυτή την ημερομηνία!!)

    ReplyDelete
  8. ΄Οσο για το γιατί δεν πήραμε και το Σεπτέμβρη, μη ξεχνάτε ότι τα χρήματα αυτά τυπικά δεν είναι δεδουλευμένα, αλλά έναντι, δηλ. κάτι σαν προκαταβολή, των συνολικών μας απαιτήσεων, που είναι ισόποσο με τους μισθούς 2,5 μηνών.
    Αυτό έγινε έτσι για να μην είναι χρονοβόρες οι διαδικασίες καταβολής.
    Όσο για τις αποζημιώσεις, οι 4 υπόλοιπες εταιρίες, υπάρχει η πληροφορία ότι θα ξεκινήσουν σχετικά σύντομα οι διαδικασίες, και εντός τριμήνου, να έχουν υλοποιηθεί.
    Αυτά όμως θα τα δούμε στο καιρό τους. Προς το παρόν άς πάρουμε αυτά και εδώ είμαστε και πάλι.

    ReplyDelete
  9. ΚΑΛΗΜΕΡΑ, Η ΑΠΟΦΑΣΗ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΑΝ ΘΕΣΕΙΣ ΕΥΘΥΝΗΣ, ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΔΙΕΥΘΥΝΤΩΝ;

    ReplyDelete
  10. Φαντάζομαι ναι, εφ όσον θα δωθεί σαν έναντι οφειλομένων. Δεν έχουμε κάποια πληροφόρηση περί του αντιθέτου.

    ReplyDelete
  11. Στον «αέρα» οι ασφαλισμένοι της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ
    http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1750635

    Το κράτος δεν εγγυάται για τα συμβόλαια

    ReplyDelete
  12. Εύχομαι πραγματικά να υλοποιηθεί η παραπάνω απόφαση και να μην είναι ακόμα μία υπόσχεση-φίμωση των διαμαρτυριών μας.Επίσης θα ήθελα να γνωρίζω την εξέλιξη των μέτρων στήριξης του ΟΑΕΔ.Αναφέρομαι για την επιδότηση σε όποιον θέλει να ξεκινήσει τη δική του μικρή επιχείρηση καθώς επίσης και των προγραμμάτων κατάρτισης για όσους εκ των ανέργων π.χ. επιθυμούν να αποκτήσουν πιστοποιημένες γνώσεις στη χρήση Η/Υ(ECDL).Διάβασα σε προηγούμενη ανάρτηση ότι κάποια εγκρίθηκαν κι αναμένεται η δημοσίευσή τους στην εφημερίδα της κυβερνήσεως.Θα μπορούσαμε κάποια στιγμή να έχουμε στα χέρια μας το περιεχόμενο αυτής της δημοσίευσης ώστε να γνωρίζουμε τι απαιτείται για τη χρήση αυτών των προγραμμάτων;

    ReplyDelete
  13. Τα μέτρα στήριξης του ΟΑΕΔ είναι προς δημοσίευση στο ΦΕΚ. Μόλις δημοσιευτεί θα ενημερώσουμε.

    ReplyDelete
  14. Συνάδελφοι Καλημέρα.
    Στην ιστοσελίδα in.gr σήμερα εμφανίζεται ανακοίνωση του Υφυπουργού Οικονομικών κου Σαχινίδη που αναφέρει ότι η υπουργική απόφαση του κου Παπαθανασίου για την ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ αντίκειται στην ευρωπαική νομοθεσία πραγμα που γνώριζε ο πρώην υπουργός αλλά παρ όλα αυτά προχώρησε.Ανακοινώσεις θα εκδοθούν αργότερα για την τύχη όλων των θεμάτων, και οτο ο κος Σαχινίδης αναλαμβάνει την ΕΠΕΙΑ. Μετά απο αυ΄τές τις εξελίξεις θεωρώ ότι μια κίνηση θα ήταν η κατάληψη των γραφείων της ΕΠΕΙΑ.

    ReplyDelete
  15. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  16. Και σωστά λέει vassterg η απόφαση αυτή είναι κατά του ευρωπαικου δικαίου και ήταν αναμενόμενο για εμένα, βεβαίως και κανένα συμβόλαιο δεν είναι εγγυημένο. Η τροπολογία παπαθανασίου είναι παράνομη και κατά των αρχών του ανταγωνισμού και είναι πολυ λογικο αυτό που είπε ο υπουργος και αναμενόμενο.

    Λοιπόν όσον αφορά το χτεσινό
    1. έχω κανει και εγω καταγγελία σε επιθεώρηση εργασίας και ίκα. Συνολικά απο οτι ρώτησα οι συνάδελφοι που το πράξαμε ξεπερνούν τους 20 πια.

    2. Δε νομίζω ότι η απόφαση αυτη θα υλοποιηθεί άμεσα, μέχρι στιγμης δεν έχουν δοθεί τέτοια δείγματα γραφής από κανέναν από τους εμπλεκόμενους. Χρόνο κερδίζουν να περάσουν ανέμακτα τα χριστουγεννα μέχρι να οριστει ο εκκαθαριστής το Γενάρη και τελικώς τα όποια χρωστούμενα να κυρηχθουν ληξιπρόθεσμα μετά την πάροδο εξαμήνου

    3. Θα είναι τεράστιο λάθος αν δεν καταλάβουμε τα γραφεία της εταιρίας για όσο καιρό χρειαστεί. Τεράστιο.

    4. Υπάρχουν ακόμα ο Σεπτέμβρης το δώρο Χριστουγέννων και οι αποζημιώσεις. Η δικαιολογία που θα ακούσεται πολλάκις ότι οι 21 μέρες του Σεπτέμβρη πρέπει να γινει η εκκαθάριση και άλλα τετοια, είναι λανθασμένη. Πρώτον οι καταστάσεις μισθοδοσίας για τις 21 ημέρες το μήνα βγαίνουν σε μία ημέρα και δεύτερον και σημαντικότερον, εφόσον πήραμε τα ένσημα μας μέχρι και τις 21 Σεπτεμβρίου οφείλουν να πληρώσουν και την αντίστοιχη μισθοδοσία. Είναι παράνομο αν δεν το κάνουν.

    5. Οι αποζημιώσεις απόλυσης εάν δεν έχουν καταβληθεί μέχρι και το πέρας του τριμήνου από την καταγγελία σύμβασης, οι απολύσεις είναι άκυρες (αυτή δεν ειναι η δικη μου γνωμοδότηση αλλά αυτής της επιθεώρησης εργασίας). Ομως ο εργαζόμενος για να τις κατοχυρώσει έχει δικαίωμα να κάνει καταγγελία μέσα στο τρίμηνο (δηλ μεχρι 21 Δεκεμβρίου) ή κατ εξαίρεση μέχρι το εξάμηνο (21 Μαρττίου 2010)

    ReplyDelete
  17. 6. Ο εργαζόμενος σύμφωνα με την Επιθεώρηση Εργασίας δικαιούται πληρωμή δεδουλευμένων, προσέξτε, οχι με την ημέρα καταγγελίας της σύμβασης (που δεν είναι η 21 Σεπτεμβριου αλλά η ημέρα που απολυθήκατε) αλλά μέχρι και την τελευταία μέρα μη καταβολής δεδουλευμενων.

    7. Δικαιούμαστε ολοι συνάδελφοι απώλεια εισοδήματος από το ομαδικό ασφαλιστήριο

    8. Σε ερώτηση μου εάν η εταιρία επειδη ειναι σε διαδικασια εκκαθάρισης μπορεί να τα αποφύγει ολα τα παραπάνω η διευθυντρια τομεα ηταν καθετη λέγοντας οτι το εργασιακό δίκαιο, εφόσον η εταιρία δεν εχει κυρήξει πτώχευση και λύση είναι πάνω απ όλα. Μάλιστα εάν πρωτοβαθμίως δεν δικαιωθούμε το υπουργείο εργασίας μας δίνει τη δυνατότητα προσφυγής σε ευρωπαικό φορέα μέσω αυτού.

    9. Οσο διάστημα δεν πληρωνόμαστε τρέχουν τόκοι δεδουλευμένων σύμφωνα με την διάταξη περί δημοσίων εσόδων, όχι πανω στον ονομαστικό μας μισθο αλλά πάνω στον βασικο της ΣΣΕ.

    10. Η πρόθεση του επόπτη όσον αφορά την general είναι να εξαιρεθεί μονο το ΔΣ ενώ για την ΑΣΠΙΔΑ εχει ακουστει τελειως διαφορετικό πραγμα. Βεβαια σε αυτο κάτι επισημο ακομα δεν υπάρχει.

    11. Βάσει του εργασιακου προνομίου καμία αποζημίωση σε πελάτη δεν μπορει να προχωρήσει εάν δεν εξοφληθούν πλήρως (και τονίζω το πλήρως) όλοι εμεις οι υπάλληλοι των εταιριων που η αδεια ανακληθηκε. Το πλήρως σημαίνει ολο το πακέτο και όχι τα έναντι οπως θελουν να τα βαφτίσουν. τι σημαίνει δηλαδη έναντι;

    ReplyDelete
  18. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  19. Συνάδελφοι, πρεπει να αντιδράσουμε δυναμικά ολοι, καταλαμβανοντας από την άλλη εβδομάδα τα γραφεια της εταιριας. Η Ομοσπονδία δυστυχώς σε αυτό δεν έχει κανένα θεσμικό ρόλο. Πολύ απλά γιατι δεν μπορουν να πάρουν θέση σε κάτι τετοιο είμαστε μόνοι μας. Πρέπει να αντιδράσουμε δυναμικά και μέσα στην επόμενη εβδομάδα, τα περιθωρια μας στενεύουν πριν οι συνολικές μας απαιτήσεις καταστούν ληξιπρόθεσμες.
    Οι κινητοποιήσεις πρέπει να είναι αμεσες παράλληλα με την τις καταγγελίες στην επιθεώρηση εργασίας, παράλληλα με την προσφυγή στον εργατολόγο που τόσο μόχθησε η συντονιστική μας παράλληλα με καταγγελίες στο ΙΚΑ για τα ένσημα.

    ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΥΠΟΧΩΡΕΙ ΕΑΝ ΚΑΙ Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΣ ΔΕΝ ΔΙΚΑΙΩΘΕΙ. ΚΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΟΠΤΕΣ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΩΣΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΑΛΑΒΟΥΝ ΟΤΙ ΟΠΩΣ ΣΗΜΕΡΑ ΣΥΜΦΈΡΟΝΤΑ ΑΛΛΩΤΡΙΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΣΤΟ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΣ ΤΟ ΒΙΟΣ ΜΑΣ, ΓΙΑΤΙ ΒΙΟΣ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΌ, ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΑΙΖΕΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥΣ ΚΕΦΑΛΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΣΤΗΝ ΚΑΡΙΕΡΑ ΤΟΥΣ. ΟΥΤΕ Ο ΚΟΣ ΚΑΦΕΝΤΖΗΣ, ΟΥΤΕ Ο ΚΟΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΟΥΤΕ Ο ΚΟΣ ΚΑΦΕΝΤΖΗΣ ΘΑ ΘΕΛΗΣΟΥΝ ΝΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΣΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΙΔΙΩΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΩΣ ΟΙ ΥΠΑΙΤΙΟΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ 700 ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ ΣΕ ΜΙΑ ΠΟΡΕΙΑ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΤΩΝ.

    Και θα ήθελα να κάνω και μία πρόταση από εδώ. Η δημιουργία μιας εταιρίας απορρόφησης τοξικων ασφαλιστικών προϊόντων με το όνομα της ΑΣΠΙΔΟΣ ως ΑΣΠΙΔΑ της Ιδιωτικής Ασφάλισης μπορεί να γεννηθεί. Γιατί να μην το πραξουμε? Την δημιουργία δηλ μιας εταιρίας, υπό την άμεση εποπτια της ΕΠΕΙΑ και του υπουργειου Οικονομικών που σαν στόχο θα έχει για τις Γενικές και Ασφάλειες Ζωής, την διαχείριση, εξυγίανση και εξομάλυνση περιπτώσεων που πρωτοδίκως θα μπορούσαν να επιλυθουν, παίζοντας το ρόλο μεσολαβητή.

    Διότι ας μην ξεχνάμε οτι η Τραπεζα της Ελλάδος εκτός από Επόπτης παίζει και άλλους ρόλους συμβουλευτικού ή επεμβατικου χαρακτηρα.

    Συνάδελφοι πρέπει να κινηθούμε γρήγορα και άμεσα και να μην πέφτουμε κατω με την όποια υπνωτικη ένεση μας κανουν

    ReplyDelete
  20. Αυτό που εν τέλει ζητώ είναι να πράξουμε τα δέοντα από μόνοι μας. Αυτό που εμείς πρέπει να διεκδικήσουμε, οφείλουμε να το κάνουμε μόνοι μας, διότι όπως έχετε δει τώρα τόσο η ΕΑΕΕ όσο και η ΕΠΕΙΑ και όλοι οι θεσμικοί παράγοντες όχι μόνο δεν μας βοηθάνε αλλά κωφεύουν κιόλας (πριν της μοναδικής εξαίρεσης που είναι η Ομοσπονδία η οποία στάθηκε δίπλα μας όσο μπορουσε αλλά μιλάμε για 6 άτομα). Φανταστείτε τη δύναμη ΟΛΩΝ ΜΑΣ σε μία αποφαση να κάταλάβουμε την εταιρία και να απαιτήσουμε λύση.

    ΤΟ ΟΦΕΙΛΟΥΜΕ ΣΕ ΟΛΟΥΣ, ΣΤΟΥΣ ΕΑΥΤΟΥΣ ΜΑΣ ΣΤΙΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΕΣ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΠΕΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΜΠΙΣΤΕΥΤΗΚΑΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΣΕ ΟΛΟΥΣ.
    ΑΣ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΜΕΙΣ ΕΧΟΥΜΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΑΠΟ ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΥΤΕΡΟΙ ΘΕΜΑΤΟΦΥΛΑΚΕΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΒΑΖΑΝ ΧΕΡΙ ΣΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΙΑΣ Η ΤΗΝ ΕΠΝΙΓΑΝ ΤΑΜΕΙΑΚΑ.

    Αυτή είναι η προσωπική μου γνώμη, ήθελα να την καταθέσω και συγγνώμη αν σας κούρασα.

    ReplyDelete
  21. Θελετε να δειτε και τι άλλο μεθοδευετε, το οποίο είναι αμεσα αντίθετο με τα συμφέροντά μας ΕΑΝ ΔΕΝ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΕΙ ΤΟ ΠΛΑΙΣΙΟ ΤΟΥ ΤΙ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ?
    Την ενεργοποίηση διάταξης που διασφαλίζει το προνόμιο των δικαιούχων ασφαλίσεων ζωής στην περίπτωση πτώχευσης ή ανάκλησης της άδειας εταιρίας, εξουσιοδοτήθηκε να επεξεργαστεί η ΕΠΕΙΑ.
    Το θέμα συζητήθηκε κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του ΔΣ της Επ.Ε.Ι.Α., το οποίο επεξεργάστηκε την εναλλακτικο σχεδιο, που δεν εμπλέκει το ελληνικό δημόσιο. Κατά τη χθεσινή συνεδρίαση του Δ.Σ. της, η Επ.Ε.Ι.Α. έθεσε τους άξονες που θα πρέπει να ακολουθήσει η διαδικασία της εκκαθάρισης, όπως αυτή προβλέπεται στο άρθρο 10 της ασφαλιστικής νομοθεσίας.
    Το σχετικό άρθρο προβλέπει ότι «σε περίπτωση ασφαλιστικής εκκαθάρισης ή πτώχευσης ασφαλιστικής επιχείρησης, ο επόπτης εκκαθάρισης ή πτώχευσης καλεί μέσα σε 10 ημέρες από το διορισμό του, τους δικαιούχους ασφαλίσματος να του αναγγείλουν τις απαιτήσεις τους με όλα τα δικαιολογητικά τους στοιχεία μέσα σε 3 μήνες, από τη δημοσίευση της πρόσκλησης».
    Ακολουθεί η επαλήθευση των απαιτήσεων, η οποία ξεκινάει μέσα σε τρεις ημέρες από τη λήξη της προθεσμίας και ολοκληρώνεται, «κατά το συντομότερο χρονικό διάστημα», ενώ στη συνέχεια ο επόπτης εκκαθάρισης και ο εκκαθαριστής υποβάλλουν στο υπουργείο Οικονομίας κατάσταση των δικαιούχων ασφαλίσματος μέσα σε δύο μήνες από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής των αναγγελιών.
    Οι δικαιούχοι ικανοποιούνται με βάση το προϊόν της εκποίησης των περιουσιακών στοιχείων της επιχείρησης που έκλεισε.
    Θα πρέπει να σημειωθεί ότι η διάταξη του νόμου δεν διευκρινίζει κατά πόσο η πρόσκληση αφορά στους 250.000 ασφαλισμένους κατόχους νοσοκομειακών προγραμμάτων της Ασπίδας, καθώς αναφέρεται σε δικαιούχους ασφαλίσματος, εξαιρώντας μάλιστα αυτούς για τους οποίους δεν έχει επέλθει ασφαλιστική περίπτωση.
    Το σχέδιο θα αποτελέσει την εισήγηση της Εποπτικής Αρχής προς το υπουργείο Οικονομίας, το οποίο αναμένεται να κατατεθεί την προσεχή Δευτέρα
    Η σχετική απόφαση κρίθηκε ως η ενδεδειγμένη επιλογή μετά τη διαπίστωση ότι η προοπτική εγγύησης από την πλευρά του δημοσίου, προσκρούει στην κοινοτική νομοθεσία, ακυρώνοντας ουσιαστικά την πρωτοβουλία της προηγούμενης κυβέρνησης.

    ReplyDelete
  22. ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ. ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΣ ΕΙΠΑΝ : 1)ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΑΝ ΙΣΧΥΕΙ ΤΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ. 2) ΟΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΟΜΑΔΙΚΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΛΕΣΟΥΝ ΤΡΙΜΕΡΗ ΚΑΙ 3) Ο ΠΡΟΙΣΤΑΜΕΝΟΣ ΤΗΣ ΕΠ. ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΙΛΗΣΕ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ (ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ , ΝΟΜΙΖΩ ΣΤΗΝ ΙΩΝΙΑ???) ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΓΙΝΕΙ ΚΑΜΜΙΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ...
    ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ Ν Α ΚΙΝΗΘΟΥΜΕ...

    ReplyDelete
  23. 1. Εσείς θα επιμείνετε να κάνετε την καταγγελία το ότι η υπάλληλος εκεί που είσαι βαριέται δεν αλλάζει κάτι, αυτά κάναν και σε συνέδλφο που πηγε απλα να κανει μια ερώτηση στην επιθεώρηση εργασίας σταδίου 29.
    2. Όχι δεν ειναι ανάγκη να γινει ομαδική καταγγελία, αλλά μπορεί και ονομαστική και προσωπική.
    3. Σου είπαν ψέματα Ελένη, συγκεκριμένα στα γραφεία της Ν. Ιωνίας έχουν κάνει καταγγελία 2 ασπιδικοι της ΑΕΓΑ και στο ΙΚΑ 28 Ασπιδικοι (ΑΕΓΑ και ΑΕΑΖ). Διευθυντρια της επιθεώρησης εργασίας ν.ιωνιας είναι η κα Ηλιοπούλου. Με την οποια και είχα προσωπική επικοινωνία. Μάλιστα έχει και οριστει ραντεβου με τον επόπτη για 21 Δεκεμβρίου

    ReplyDelete
  24. ΔΗΛΑΔΗ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΣΤΕΙΛΑΝ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΔΕΝ ΙΣΧΥΕΙ? ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΞΑΝΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΕΚΕΙ Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ?

    ReplyDelete
  25. συγκεκριμένα πάρε σε ένα απο τα τηλεφωνα
    210 - 2797890
    210 - 2797846
    210 - 2794263
    και ζήτα να μιλήσεις με κάποια επιθεωρήτρια, κοπέλες είναι να σε καθοδηγήσουν

    ReplyDelete
  26. συγγνωμη δεν σε καταλαβαίνω τι σημαινει εργατικό κέντρο?
    τι ακριβως κάνατε στο εργατικό κέντρο?
    είναι συγκεκριμένη η φορμα που χρησιμοποιείται σε αυτες τις περιπτώσεις και λέγεται ΦΟΡΜΑ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΡΓΟΔΟΤΗ

    Πάρε πρωτα απο ολα εσυ σε ενα απ΄οτα τηλεδφωνα που σου εδωσα

    ReplyDelete
  27. control , ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ. ΑΠΟ ΔΕΥΤΕΡΑ ΘΑ ΤΟ ΔΩ. ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΙ ΞΕΡΕΙ ΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΕΙ ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑ ΓΙΑΤΙ ΣΤΗΝ ΚΑΘΕ ΥΠΗΡΕΣΙΑ ΜΑΣ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ .

    ReplyDelete
  28. στο λεω αυτο αγαπητη συναδέλφισσα γιατι ειλικρινα δεν ξερω τι σημαινει εργατικό κέντρο. Δεν ηταν δεικτικό ή κατι άλλο

    λοιπον παρε σε ενα απο αυτα τα τηλεφωνα ο κοσμος ειναι πολυ εξυπηρετικός, ή συννενοήσου και με τα παιδια της συντονιστικης να δουν μηπως κανουν ομαδικη καταγγελία γιατι αυτο συζητιόταν πάρα πολυ

    με αυτο τον τρόπο κατοχυρώνεις ακομα περισσότερο το εργασιακο σου δικαιωμα

    ReplyDelete
  29. Η ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΣΤΟ ΙΚΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ;

    ReplyDelete
  30. Κοιτα Ρόμπα τώρα τι γινεται
    Εάν ΕΣΤΩ ένας απ τους δύο, ήτοι, η επιθεώρηση ή το ΙΚΑ σου επικυρώσει ότι έχεις δικιο αυτοματως δημιουργείται δεδικασμένο.

    Συγκεκριμένα αν η επιθεώρηση εργασίας γυρίσει κ σε δικαιώσει για τα δεδουλευμένα μέχρι και την ημέρα απόλυσής σου (και όχι την 21/9) μπορεις να το χρησιμοποίήσεις στο ΙΚΑ για την καταβολή των ενσήμων μέχρι και την αντιστοιχη ημερομηνία. Διότι δεν νοείται καταβολή δεδουλευμένων χωρίς την καταβολή ενσημων για το ίδιο διάστημα.

    Πάμε τωρα στην αναποδη περίπτωση δηλ το ΙΚΑ να σε δικαιώσει μόνο, τότε χρησιμοποιείς την περίπτωση του ΙΚΑ ως δεδικασμένο για την καταβολη και των μισθων σου μέχρι την ημέρα απόλυσης και όχι την 21/9 διότι ακριβώς δε...νοειται καταβολή ενσήμων χωρις την καταβολή δεδουλευμένων.

    Άλλωστε το πρώτο πραγμα που το αρμόδιο δικαστηριο σε ρωτήσει εαν τελικά φτάσει η υπόθεση σε δικαστήριο είναι, ΔΗΛΩΣΗ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΕΚΑΝΕΣ ΣΕ ΣΕΠΕ ΚΑΙ ΙΚΑ? και εκει καλό ειναι να απαντησεις ΝΑΙ.

    Πάντως αν και δεν γίνει τίποτα, προσωπικά έχω ειδοποιήσει την ΖΟΥΓΚΛΑ και έχω να κάνω τόσο ντόρο στο θέμα εάν η ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΝΟΜΟΘΕΣΙΑ δεν εφαρμοστεί πλήρως που την επόμενη ημέρα οι εμπλεκόμενοι με την υπόθεση θα γίνουν οι πιο δαχτυλοδυχτούμενοι ανθρωποι στην ελλάδα, ως εκεινοι που παραβιάζουν καταφορα την εργατική νομοθεσία με κίνητρο, το οποίο θα το αφήσουμε στην κριση των δημοσιογράφων γιατι γίνεται....Και ξερετε μετά τι σαρκοβόρα ειναι οι δημοσιογράφοι.

    ReplyDelete
  31. ΕΧΕΙ ΛΟΓΙΚΗ...ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΥΠΟΛΟΓΙΖΕΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΕΓΓΡΑΦΗΣ Η ΟΠΟΙΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΤΗΣ ΑΔΕΙΑΣ.ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΔΕ ΘΕΩΡΟΥΜΑΣΤΕ ΑΝΕΡΓΟΙ ΑΠΟ 21/9 ΕΩΣ ΚΑΙ ΕΩΣ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΓΙΝΕ Η ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΣΥΝΕΠΕΙΑ Η ΕΓΓΡΑΦΗ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ ΑΦΟΥ ΑΥΤΟ ΤΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΔΕΝ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΦΑΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.

    ReplyDelete
  32. Για τον συνάδελφο Control.
    Μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί μου;

    ReplyDelete
  33. Επειδή τα παραπάνω σχόλια έχουν δημιουργήσει κάποιες ασάφειες σε αρκετούς από μας κι αναφέρομαι συγκεκριμένα στο σημείο που λέει ο Control "...Ομως ο εργαζόμενος για να τις κατοχυρώσει έχει δικαίωμα να κάνει καταγγελία μέσα στο τρίμηνο (δηλ μεχρι 21 Δεκεμβρίου) ή κατ εξαίρεση μέχρι το εξάμηνο (21 Μαρττίου 2010)..." Αν κάποιος έχει αναθέσει την υπόθεσή του σε δικηγόρο, αυτή την καταγγελία θα την κάνει ο δικηγόρος του ή θα πρέπει να πάει ο ίδιος.Ο εργατολόγος που έχει αναλάβει την υπόθεσή μας το γνωρίζει αυτό;Γιατί αργά ή γρήγορα σ' αυτόν θα καταλήξουμε.Αν κάποιος από τη συντονιστική έχει επαφή μαζί του καλό θα ήταν να τον ενημερώσει για τα παραπάνω ώστε αν ισχύουν να κινηθούμε άμεσα.Η 21 Δεκέμβρη είναι κοντά.

    ReplyDelete
  34. Η αλληλογραφία του υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών, επι υπουργίας Παπαθανασίου, θέλουμε να δοθεί στη δημοσιότητα απο τον κ.Σαχινίδη για να διαπιστώσουμε επιτέλους ποιός μας κοροιδεύει και άρα ποιός έχει την ευθύνη, για την ανευθυνότητα με την οποία αντιμετωπίστηκε και αντιμετωπίζεται ένα τόσο λεπτό όσο και μεγάλο θέμα όπως αυτό της Ιδιωτικής Ασφάλισης στην Ελλάδα. Δεν αντιλαμβάνομαι γιατι θα πρέπει το σκεπτικό της Ευρωπαικής Ένωσης να είναι κατά της ΑΥΤΟΝΟΜΙΑΣ και κατά του ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΟΣ ΑΥΤΟΔΙΑΘΕΣΗΣ ενός λαού.Γιατί αναγκαστικά η Ευρωπαική Ένωση να έχει πρόβλημα με το να διαχειριστεί εσωτερικά ένα πρόβλημα, με ειδική νομοθεσία, το κράτος μέλος που το αντιμετωπίζει, ώστε, ουσιαστικά και όχι επιφανειακά , να ελαχιστοποιήσει τις οικονομικές απώλειες χιλιάδων αθώων θυμάτων(ασφαλιστικών υπαλλήλων,διαμεσολαβούντων,ασφαλισμένων-αποταμιευτών,ασφαλισμένων
    -επενδυτών,δικαιούχων συντάξεων ή εφάπαξ,χρονίως ασθενών ασφαλισμένων κλπ κλπ κλπ...).
    Απορώ πως τόσο καιρό η ΕΝΩΣΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΕΙΩΝ ΕΛΛΑΔΟΣ ως αμεσα ενδιαφερόμενη δεν έχει κάνει κάποια ουσιαστική κίνηση για να δώσει τέλος σε ένα θέμα που φλέγεται άρα επεκτείνεται εξ ιδίας δυνάμεως και θα σταματήσει μόνο αν δεν έχει να κάψει άλλο.
    Αν τελικά οι χιλιάδες αυτοί άνθρωποι χάσουν το βιός τους, η ιδιωτική ασφάλιση θα τους βρίσκει πάντα απέναντί της με ότι αυτό σημαίνει για την ιδιωτική ασφάλιση στην Ελλάδα που δεν έχει και το καλύτερο όνομα.

    ReplyDelete
  35. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  36. Χρόνου φείδου ανοίγουμε μια μεγάλη συζήτηση εδώ.
    θεωρώ την αντιμετώπιση της εποπτικής αρχής απαράδεκτη απέναντι στις εταιρίες.

    Κατ αρχήν, δουλειά ενός κρατικού λειτουργού δεν είναι ουτε να βγαίνει στις εφημερίδες ούτε σε ...ιντερνετικά κανάλι να ...κάνει ανακοινώσεις και να προβάλει τη δουλειά του. Αυτά είναι δείγματα ναρκισσισμού και κακής, κάκιστης εφαρμογής της εποπτικής του θέσης.
    Μην μπουμε και σε άλλα στοιχεία γιατί θα νυχτώσουμε. ότι χρειάζεται ορκωτούς, αναλογιστές, βαρβάτους λογιστές, ελεγκτές με credentials τέτοια ώστε να επιτελέσει το έργο του.

    Και εκεί έγκειται η τεράτια διαφορά από την ΤΤΕ. Τράπεζες χρεωκοποημένες ήδη, όπως η ΑΣΠΤ ή ΠΡΟ κλπ, αντιμετωπίζονται με τέτοιο τρόπο ώστε τελικά να γίνουν βιώσιμες και σε επομενο στάδιο να συγχωνευτουν, αλλά κρατώντας την εμπιστοσυνη των καταθετών.
    Εδώ οι πολυτέλειες τελείωσαν, αν κλείσει έστω και μία άλλη εταιρία, για εμένα ο ασφαλιστικός χώρος τελείωσε και επίσημα. Η διείσδυση έπεσε από το 1,2% στον πλυθησμό στο 0.7% στις γενικές και στις ασφάλειες ζωής.

    Αντί λοιπον η εποπτικη αρχη να πιέσει να εφαρμοστεί το solvency με συγκεκριμένες προκαταρτικές διατάξεις, κλείνει εταιρίες χωρίς να σκεφτεί την επόμενη ημέρα.
    Τη στιγμη μάλιστα που δεν τηρείται καμία ισονομία. η Εθνική Ασφαλιστική πχ έχει τρύπα γύρα στα 350 εκ ευρω στα αποθεματικά της, εκεί τι γίνεται?

    Ο κος Παπαθανασίου και η κα Πετραλιά το καλοκαίρι πιέσαν να ψηφιστεί ένας νόμος ο οποίος εκ των προτέρων είχαν προηδοποιηθεί από πολλούς φορείς ακόμα και απο το ίδιο τους το μαγαζί την επιτροπή ανταγωνισμου.
    Η διάταξη είναι αντικοινοτική στο σύνολό της και πρέπει να αποσυρθεί.
    Για αυτό είχαν προειδοποιηθεί με επιστολές από την CEA και μάλιστα από τον ίδιο τον πρόεδρο της Εταιρικής Διακυβέρνησης της CEA. Η διάταξη πέρασε χωρίς κανείς να αντιδράσει πολυ απλα γιατί φωτογράφιζε μια συγκεκριμένη εταιρία, την ΑΣΠΙΣ.
    Απ την άλλη ακόμα και σημερα, υπάρχει βιώσιμη λύση για την εταιρία αν η πολιτεία το θελήσει, να επαναλειτουργήσει δηλ με διαφορετικό καθεστώς στα πλαίσια μιας απορρόφησης τοξικότητας της αγοράς.

    ReplyDelete
  37. Και κάτι για την ιστορία.
    Τον Ιανουάριο του 2008 είχαν συγκληθεί όλες οι τράπεζες των ΗΠΑ σε μία κλειστη συνάντηση με τον Μπερνακε. Το ίδιο πράγμα έγινε και στην Ελλάδα υπο την ηγεσία του Προβόπουλου.
    Αντικείμενο της συναντησης ήταν πως θα αποφευχθεί η συνέχιση της κρίσης. Οι συμμετέχοντες έπρεπε να κρατήσουν κρυφή την ατζέντα αυτής.

    όμως τα στοιχεία διέρευσαν και εκεί και στην Ελλάδα. Στην αμερική συγκεκριμένα οι 12 απο τις 17 τράπεζες δήλωσαν χρεωκοπία μπροστά στον μπερνάκε. Τό ίδιο και εδώ στην Ελλάδα. Η χρεωκοπία αυτή δεν περιήλθε από τα τοξικά προιόντα και τα Credit Default Swaps αλλά από...τα καταναλωτικά δάνεια και τις πιστωτικές.

    Στην Ελλάδα δε, 10 τράπεζες είχαν ήδη χρεωκοπήσει.

    Τα σχέδια ήταν 2.
    Στην δε αμερική ή να παίξουν με τα δημοσιονομικά τους και να οδηγήσουν σε κλείσιμο και συγχωνεύσεις ολο τον τραπεζικό κλάδο ή να κόψουν χρήμα. Τελικά επέλεξαν το δεύτερο

    Η ελλαδιτσα δεν είχε αυτη τη δυνατότητα. Δεν ειχαμε τη δραχμουλα πια, οπότε τι έκανε? προχωρησε σε στήριξη των τραπεζών αγοράζοντας προνομιούχες (το δεύτερο σεναριο ειχε να κανει με κλεισιμο και εξαγορές άμεσα). Αλλα κάτι τετοιο δεν ηταν δυνατο να γινει για τον απλό λόγο ώστε αν έκλεινε έστω και μια τράπεζα ΟΛΟΙ οι καταθέτες θα πέρναν τα λεφτά τους πίσω.

    Αυτό αυτόματα θα οδηγούσε στο χειρότερο δυνατό σεναριο. Την κατάρρευση της οικονομίας.

    Έτσι η πληρης κατάρρευση αποφεύχθηκε προς το παρόν σε ελλάδα και ευρώπη (τα προβλήματα με πιστωτικες και καταναλωτικά θα απορροφηθουν σταδιακά ή θα εμφανισθουν στο μέλλον). Προς το παρόν λέω γιατι το δεύτερο κομμάτι της κρίσης θα περιλαμβάνει υπερ-πληθωριστικές τάσεις, για λόγους που θέλει ώρα από εδώ να εξηγηθεί.

    ReplyDelete
  38. Κατά ανάλογο τρόπο και στην Αμερική έγινε κάτι ανάλογο με τις ασφαλιστικές, διότι όλες οι επενδύσεις σε ΕΜΚ ουσιαστικά λογιστικά λεφτα είναι συνδεδεμένα με τις χρηματιστηριακές αγορές του κόσμου.

    Όμως στην Ελλάδα δεν επιλέχθηκε αυτό να γίνει στην ασφαλιστική αγορά. Επιλέχθηκε να κλείσει η δευτερη εταιρία του κλάδου, με αποτέλεσμα αυτή τη στιγμή που μιλάμε από τις εξαγορές που γίνονται το το 70% των ασφαλιστικών εταιριών να μην είναι βιώσιμο.
    Ακόμα κανένας ελληνικός φορέας δεν έχει κατανοήσει πόσο σοβαρό είναι το πρόβλημα στον ασφαλιστικό κλάδο και στον χρηματοπιστωτικό εν γένει στην ελλάδα. Γιατί αν κλείσει έστω και αλλη μια εταιρία θα οδηγηθούμε αναγκαστικά σε φαινόμενο ντόμινο.

    Και κάτι τελευταίο έτσι και για γελάσουμε. Γνωρίζει κανείς σας απο δημόσιο λογιστικό? Μέχρι τεταρτοβάθμιο έχουν...Και περιμένουν τι? Να ελέγξουν χωρίς ουτε έναν λογιστή...ιδιωτική εταιρία?

    ReplyDelete
  39. ΓΙΑ ΠΟΙΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ ΜΙΛΑΜΕ ?
    ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

    http://www.insuranceworld.gr/default.php?pname=Article&art_id=671&la=1&cat_id=4


    ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ Η ΚΟΡΟΙΔΙΑ.
    ΜΗΠΩΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΛΙΓΟ
    ΠΟΙΟΙ ΕΧΟΥΝ ΤΟ ΠΡΟΝΟΜΙΟ...?

    ReplyDelete
  40. Alexandra παρε με σπιτι ή κινητο γιατι εχασα ολα τα τηλεφωνα σβηστηκε η αντζεντα

    ReplyDelete
  41. tora pou pige peripato to ergasiako pronomio ap tin paragrafo 12ana doume ti exete na peite pou toso kairo mas koroideutate,itan h den itan stimeno to paixnidi?
    arketa tous anextikame prepei na kinithoume grigora kai dinamika katalambanontas tin tetarti ayth thn eteria kai na petaksoume tous alites eksw na doume posa apidia pianei o sakkos kai meta sira tha exei o allos o petsakias
    oso gia to kolopedo ton ntano kai ton blameno to gio tou paul, ston berti tin ebgalan olo to sko kai kanan party kai zhmia me ta lefta mas
    kai meis edw kathomaste kai to syzitame akoma?
    na tous piasoume ap tol lainmo na teliewnoun pia
    tetarti proi katw ap tin eteria pempti mesimeri eksw ap tin epeia na tous kanoyme asikwtous
    ap to ena psema sto allo
    ksypnate

    ReplyDelete
  42. Διάβασα το άρθρο που λέτε http://www.insuranceworld.gr/default.php?pname=Article&art_id=671&la=1&cat_id=4
    Το διάβασα καλά. Δεν θεωρώ τον εαυτό αρκετά έξυπνο αλλά που λέει γαμώ το κέρατο μου ότι καταργείτε το προνόμιο. Που στο διάολο το λέει. Εγώ αυτό που καταλαβαίνω είναι ότι δεν θα βάλει λεφτά το κράτος για να καλύψει τα συμβόλαια και ότι κάνουμε εμείς με τις αναγγελίες θα πρέπει να κάνουν και οι ασφαλισμένοι. Όπως θα πρέπει να κάνουν και οι πιστωτές. Το προνόμιο έχει να κάνει με τον ποιος πληρώνετε πρώτος. Που λέει ότι θα πληρωθούν πρώτα οι πελάτες από τους υπαλλήλους.

    ReplyDelete
  43. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  44. Άσχετο αλλά δεν διαφωνώ καθόλου με τις κινητοποιήσεις. Πιστεύω πως το σύνόλο τον χρημάτων που έχουμε να πάρουμε οι υπάλληλοι από την Ασπίς δεν αντιπροσωπεύουν ούτε το 5% του συνολικού προβλήματος. Η δε φασαρία που κάνουμε είναι πολύ περισσότερη από όλους τους υπόλοιπους πιστωτές τις εταιρείας (πελάτες και πιστωτές).

    ReplyDelete
  45. Δεν νομίζω ότι το να μας φάνε τα λεφτά μας (δεδουλευμένα και αποζημιώσεις) μπορεί να τους γλιτώσει από κάτι.
    Θεωρώ ότι δεν μπορεί να υπάρξει κάποιος φορέας που θα πει ότι δεν έκαναν καλά που πλήρωσαν πρώτα τους υπαλλήλους και θα έπρεπε να πληρώσουν πρώτα κάτι άλλο. Το αντίστροφό όμως μου μοιάζει πολύ πιθανό.

    ReplyDelete
  46. ΠΟΙΟΣ ΦΟΡΕΑΣ ΑΓΑΠΗΤΕ ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΘΑ ΑΣΧΟΛΗΘΕΙ ΓΕΝΙΚΑ ΜΑΖΙ ΜΑΣ? ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΤΟΣΟΥΣ ΜΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΙΔΑ ΚΑΝΕΝΑΝ ...

    ReplyDelete
  47. Γιατί δεν πατε να κανετε καταγγελία στην επιθεώρηση και στο ΙΚΑ, έχετε να χάσετε κάτι?

    Το ανησυχητικό με το άρθρο είναι αυτό ακριβώς για έμενα, ότι δεν εξαιρεί κανενα. Και ας μην ξεχνάμε ότι η ΕΠΕΙΑ κ ο κος Πέτσας για ότι έχει κάνει μέχρι στιγμής το έχει ανακοινώσει στον τύπο.
    άρα?

    εν τελει να μην το ζαλίζουμε, συμφωνω με τι κινητοποιήσεις, συμφωνω με την τετάρτη

    παρεπιπτόντως, επειδη αυριο και εγω δεν έχω δουλειά όπως και εσείς κάθομαι και βλέπω στον αντ1 τον Λώρενς της Αραβίας. Ξέρετε ήταν ένας από αυτους τους τρελους που νόμιζαν ότι με την δική του παρέμβαση θα αλλάξει τον κόσμο και θα τον κάνει καλύτερο.

    ένας άνθρωπος και μόνο που άλλαξε τη ζωή 180 εκ λαου. ΕΝΑΣ. ΕΜΕΙΣ ΕΙΜΑΣΤΕ 500 ΚΑΙ ΚΑΘΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟΥΣ ΚΑΝΑΠΕΔΕΣ ΜΑΣ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΑΝΤΙΔΡΑΜΕ ΚΑΙ ΑΦΗΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟΥΣ ΝΑ ΜΑΣ ΟΡΙΣΟΥΝ ΤΗ ΜΟΙΡΑ ΜΑΣ. ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ. ΤΑ ΑΦΕΝΤΙΚΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΕΜΕΙΣ, ΓΙΑΤΙ ΜΕ ΕΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΔΙΚΙΟ ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΛΕΜΕ ΤΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ

    ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΕΣ. ΟΛΟΙ. ΣΕ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΚΑΙ ΙΚΑ.
    ΚΑΙ ΔΥΝΑΜΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

    ΕΜΕΙΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΟΝ ΕΛΕΓΧΟ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΜΑΣ. ΚΑΙ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ ΚΙΟΛΑΣ

    ReplyDelete
  48. "Άμα δεν έχεις νύχια να ξυστείς, μη περιμένεις να σε ξύσει άλλος..."

    Όλοι κοιτάνε το συμφέρον τους, και εμείς πιστεύουμε ότι, άλλοι θα κοιτάξουν το δικό μας, για μας...

    Αφεντικά, ΕπΕΙΑ, επόπτες, εκκαθαριστές, κυβέρνηση, δημοσιογράφοι... Λες και δε ξέρετε.

    ReplyDelete
  49. CONTROL, ΕΠΕΙΔΗ ΜΑΣ ΡΩΤΗΣΑΝ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ , ΤΗΝ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΗΝ ΚΑΝΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΕΠΟΠΤΗ , ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ 'Η ΣΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ?

    ReplyDelete
  50. @ ΑΕΧΓ .
    Εγώ δεν είπα να ασχοληθεί κανείς με μας. Εγώ αυτό που λέω είναι ποιος θα βγει και θα πει κακός πληρώθηκαν πρώτα οι εργαζόμενοι. Δεν νομίζω ότι μπορεί να υπάρχει ούτε πολιτικός ούτε ακόμα δημοσιογράφος που να κάνει θέμα το ότι πληρώθηκαν οι εργαζόμενοι.

    ReplyDelete
  51. Σε αυτον που ειναι νομιμος εκπρόσωπος της εταιρίας, αυτος που με την υπογραφή του δεσμεύει πια την εταιρία.
    Εφόσον όμως με απόφαση του Ειρηνοδικείου διαλύθηκε το ΔΣ της εταιρίας και η διαχείριση της πέρασε στον επόπτη εκκαθάρισης και εφόσον η απόλυσή σου φέρει πάνω την υπογραφή του επόπτη εκκαθάρισης κ.κ. Καφεντζης για ΑΕΓΑ και Βλαχογιάννης για ΑΕΑΖ τότε για εμένα, η καταγγελία πρέπει να γίνει στον επόπτη εκκαθάρισης.

    Εγω έτσι έπραξα αλλοι έγραψαν τον παλιό βασικό μέτοχο της εταιρίας. Τελοσπάντων προσωπικά έγραψα στην καταγγελία τον επόπτη με το παραπάνω σκεπτικό.

    ReplyDelete
  52. kaimeta emena mou lete emena oti brizo...dite edo

    Έχουν σπάσει τα τηλέφωνα των κατόχων ασφαλιστηρίων συμβολαίων ζωής στην Ασπίς ΑΕΓΑ. Μία πολύ μεγάλη ασφαλιστική εταιρεία και μία μικρότερη εισηγμένη στο ΧΑ, διακρίνονται ιδιαίτερα για την επιμονή τους να «προσφέρουν» ασφαλιστικές λύσεις στους ασφαλισμένους της Ασπίς ΑΕΓΑ που έχουν μείνει μετέωροι.

    Το ερώτημα βέβαια προς τις αρμόδιες αρχές (Εποπτική Αρχή, Συνήγορος Καταναλωτή, Γενική Γραμματεία Καταναλωτή και Αρχή Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων) εύλογο. Πως μία ασφαλιστική εταιρεία ανακάλυψε τους αριθμούς τηλεφώνων των ασφαλισμένων ζωής της Ασπίς ΑΕΓΑ; Ποιος έδωσε τα στοιχεία στις συγκεκριμένες εταιρείες;

    Πάντως σε ορισμένες συγκεκριμένες περιπτώσεις που έχουμε υπόψη δεν τα πήραν από τον ασφαλιστικό σύμβουλο…

    alithia ta lefta ti eginan, akomamisthodosies tis ellis koitazoun, giati ego ksero oti oi katastaseis xriazonte 1 ante 2 ores to poly elegxo oxi parapano

    KSEFTYLISMENOI
    TI LETE THA PAME AYRIO APO KEI MIA BOLTITSA NA TOUS TA POUME?

    ReplyDelete
  53. ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΜΑΣ ΠΟΙΑ ΕΞΕΛΙΞΗ ΥΠΑΡΧΕΙ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΤΑ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ !!!!!!

    ReplyDelete