Wednesday 30 September 2009

"Συνένοχος ή βλάξ"

Το παραπάνω moto της Ελευθεροτυπίας που το είχε σαν προμετωπίδα πριν από 21 χρόνια όταν ξέσπασε το σκάνδαλο Κοσκωτά, μου ήρθε σήμερα αυτόματα στο μυαλό.
Ο οποίος, όσο δεν ανακατευόταν με τον τύπο κανένας, δεν ασχολήθηκε μαζί του. Όταν αποφάσισε να μπει στον εκδοτικό χώρο, προκάλεσε λυσσαλέες αντιδράσεις με πρωταγωνίστρια την Ελευθεροτυπία και τον τότε εκδότη της Κίτσο Τεγόπουλο που πέθανε το 2006. Τότε μόνο άρχισαν να ψάχνουν το "πόθεν έσχες" του Κοσκωτά, και η Ελευθεροτυπία κάθε μέρα στη προμετωπίδα της απηύθυνε το παραπάνω ερώτημα "συνένοχος ή βλάξ;" στον Α. Παπανδρέου, ώσπου άρχισε η διερεύνηση του σκανδάλου της Τράπεζας Κρήτης ή γνωστότερου ως σκανδάλου Κοσκωτά. Όσοι είναι λίγο μεγαλύτεροι θα τα θυμούνται αυτά.
Όλα αυτά τα θυμήθηκα διαβάζοντας το σχετικό πρωτοσέλιδο στο Θέμα της Κυριακής που παρομοιάζει το σκάνδαλο Κοσκωτά με την υπόθεση Ασπίς Πρόνοια.
Στην περίπτωση βέβαια της Ασπίδας δεν είχαμε βέβαια εμπλοκή του ιδιοκτήτη με τον τύπο, αλλά πως γίνεται τώρα που ανακλήθηκε η άδεια της Ασπίδας, όλες οι εφημερίδες να κομπάζουν ότι όλοι ήξεραν τι συνέβαινε; Γιατί δε μιλούσαν να αποφύγουμε τα χειρότερα;
Ήταν συνένοχοι ή βλάκες;
Εγώ είμαι λίγο χαζός και δε τα καταλαβαίνω όλα αυτά, και μάλιστα πίστευα ότι όλα πάνε καλά, ακόμη και τη μέρα που ήρθε ο "σφραγιστής" της εταιρίας και διάβαζα κάπου μέσα στη "zougla" του διαδικτύου (το πιάσατε το υπονοούμενο έτσι;) ότι ανακαλείται η άδεια της Ασπίδας, και από κάτω έβλεπα τη διαφήμιση της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ.
(Το άρθρο του Πρώτου θέματος μπορείτε να το διαβάσετε εδώ)

1 comment:

  1. ΠΕΣ ΤΑ ΓΙΑΤΙ.........ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ !!!!!

    ReplyDelete