Friday 27 May 2011

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΕΠΟΠΤΗ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΗΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΑΕΓΑ

Προς τον Αθήνα 25 Μαΐου 2011

Επόπτη εκκαθάρισης

Της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ

κ. Κ. Βλαχογιάννη

Κύριε ,

Εμείς, οι απολυμένοι της υπό εκκαθάριση ασφαλιστικής εταιρίας ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, απευθυνόμαστε σε σας προκειμένου να φροντίσετε επιτέλους για την εξόφληση της καταβολής των αποζημιώσεών μας αλλά και των υπολοίπων οφειλομένων (δεδουλευμένα, άδειες κλπ) τα οποία μας οφείλετε.

Το καλοκαίρι του 2010, ένα περίπου χρόνο μετά από την κλείσιμο της εταιρίας μας, αφού πρώτα μειώσατε το σύνολο των απαιτήσεών μας, καταβάλατε μέρος αυτών, υποσχόμενος ταυτόχρονα ότι θα προβείτε στην ολοσχερή εξόφλησή μας το αργότερο έως τον Νοέμβριο του ιδίου έτους. Δυστυχώς, παρά τις διαβεβαιώσεις μέχρι σήμερα δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα.

Πότε επιτέλους θα επιλυθεί αυτό το τεράστιο πρόβλημα που ταλαιπωρεί εδώ και 20 μήνες με απάνθρωπο τρόπο 342 πρώην εργαζόμενους που βρέθηκαν ¨ εν μια νυκτί¨ απλήρωτοι στο δρόμο, χωρίς να έχουν καμία ευθύνη για τα όσα συνέβαιναν στην Ασπίς; Αυτό που διεκδικούμε είναι οι νόμιμες αποζημιώσεις μας που αναίτια δεν έχουν ακόμα δοθεί από τους εμπλεκόμενους φορείς.

Από φήμες, μαθαίνουμε ότι για την αδικαιολόγητη αυτή καθυστέρηση, εσείς μεν επιρρίπτετε την ευθύνη στην Εποπτική Αρχή της ΤτΕ (ΔΕΙΑ), αυτή δε σε σας. Επειδή δεν μας αφορούν οι διάφορες δικαιολογίες που κυκλοφορούν ανέξοδα στους διαδρόμους, τόσο μέσω της Συντονιστικής Επιτροπής των απολυμένων όσο και μέσω των συνδικαλιστικών μας οργανώσεων ΣΥΑΕ και ΟΑΣΕ κάναμε αλλεπάλληλες προσπάθειες να σας συναντήσουμε, χωρίς όμως κανένα αποτέλεσμα. Καταγγέλλουμε ότι η ευθύνη για την εξέλιξη αυτή είναι αποκλειστικά δική σας.

Θεωρούμε το θέμα μείζονος σημασίας, δεδομένου ότι η πλειοψηφία από μας εξακολουθούν να είναι άνεργοι χωρίς εισόδημα και χωρίς δικαίωμα πια στο επίδομα ανεργίας, αφού έχουν παρέλθει σχεδόν δυο χρόνια από την ανάκληση της άδειας λειτουργίας της Ασπίς Πρόνοια. Η άμεση καταβολή των αποζημιώσεων αποτελεί πλέον για πολλούς από εμάς τον μόνο πόρο επιβίωσης.

Καλούμε την αρμόδια εποπτική αρχή (ΔΕΙΑ) να δώσει την δέουσα προσοχή και προτεραιότητα στο πρόβλημά μας, ώστε να υπάρξει άμεση επίλυση.

Τέλος, εμείς οι πρώην εργαζόμενοι της Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, δηλώνουμε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με κάθε τρόπο και προς πάσα κατεύθυνση μέχρι την τελική δικαίωσή μας.

Κοινοποίηση :

Υποδιοικητή της ΤτΕ

Αρμόδιο για θέματα Δ.Ε.Ι.Α.

κ. Ι. Παπαδάκη

ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΛΥΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΑΕΓΑ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ

ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ ΘΕΟΔΩΡΙΔΟΥ 6973 982919 ΑΓΓΕΛΟΣ ΣΑΚΚΑΣ 6972 717746

ΕΥΣΤΑΘΙΟΣ ΑΛΑΦΟΓΙΑΝΝΗΣ 6944 255445 ΘΕΟΦΑΝΗΣ ΚΩΒΑΙΟΣ 6947 006261

1 comment:

  1. ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ?

    ReplyDelete