Friday 30 July 2010

ΑΝΟΙΞΤΕ ΤΑ ΚΙΝΗΤΑ ΣΑΣ!!!!!

Κάτι καλό θ' ακούσετε!!!!!!!

8 comments:

  1. Την Δευτέρα θα σας περιμένουμε να τα πούμε από κοντά!!!

    ReplyDelete
  2. Και κάτι ακόμα.
    Υπάρχουν πολλοί συνάδελφοι που φεύγοντας έτσι όπως φύγαμε από την εταιρία στις 21/9, δεν τακτοποιήσαμε τα χρέη μας προς τη συνάδελφο τη Βαγγελιώ στο κυλικίο.
    Υπήρχαν πολλοί συνάδελφοι με χρέη της τάξης των 5, 10, 30 ευρώ, τα οποία όμως επιβαρύνθηκε η συνάδελφος και που συνολικά φτάνουν περί τα 2.000 Ευρώ!!!!!
    Ας μη τη ξεχάσουμε τώρα που θα τακτοποιηθούν όλα, θα έρθουμε σε επικοινωνία μαζί της να δούμε πως μπορεί να γίνει να της αποδοθούν από τον κάθε ένα τα οφειλόμενα.
    (π.χ ενδεχομένως με κάποιον λογαριασμό, θα δούμε).

    ReplyDelete
  3. ΘΑ ΗΘΕΛΑ (ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ) ΤΟ BLOG ΝΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΙΣ 9/11 ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΑΡΧΙΖΕΙ Η ΔΙΚΗ - ΚΑΤΑΔΙΚΗ ΤΟΥ ΠΑΥΛΑΡΑ .ΠΡΟΤΕΙΝΩ ΝΑ ΤΟΥ ΤΟΥ ΡΑΨΟΥΜΕ ΕΝΑ ΚΟΣΤΟΥΜΑΚΙ ΜΕ ΑΣΠΡΟΜΑΥΡΕΣ ΡΙΓΕΣ ΟΠΟΥ ΤΟΥ ΑΞΙΖΕΙ.

    ReplyDelete
  4. ΜΗΝ ΞΕΧΝΙΟΜΑΣΤΕ. ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΝΑ ΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ. ΑΣΧΕΤΑ ΤΙ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΥΠΟΓΡΑΨΑΜΕ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΙΚΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ. ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΡΟΥΜΕ. ΠΑΜΕ ΣΕ ΝΕΟ ΓΥΡΟ ΛΟΙΠΟΝ. ΚΑΙ ΚΑΛΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ ΝΑ ΣΤΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΕΠΟΠΤΩΝ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΨΩΜΙΑΔΗ.ΑΡΚΕΤΑ ΣΥΡΘΗΚΑΜΕ ΔΕΞΙΑ ΚΑΙ ΑΡΙΣΤΕΡΑ. ΤΩΡΑ ΠΑΜΕ ΔΥΝΑΤΑ

    ReplyDelete
  5. καμμια δουλεια ρε παιδια
    τα χρηματα τελειωνουν..

    γραψτε κατι..
    πως θα ζήσουμε αυτό ηταν?
    και οι δεσμευσεις των πολιτικων για απασχοληση?
    κ τα δικα μας αιτηματα?τα ξεχασαμε;

    πρεπει να οργανωθουμε

    να γραψετε τους προβληματισμους σας
    να δρασουμε κ στην ενωση κ στο υπουργειο κ παντου.

    τώρα αρχιζουν τα πιο σημαντικα
    και η ανεργια θεριζει κ δουλειες δεν υπαρχουν
    κ τα χειροτερα δυστυχως έρχονται..

    μας εδωσαν καποια χρηματα που δικαουμαστε κ εξαφανιστηκαμε..

    δεν αγωνιά κανεις η εχετε βρει ολοι δουλεια
    η λειπετε ολοι για διακοπες ακομη η τρωτε απο τα έτοιμα.

    συγγνωμη για την γκρινια ξέρω οτι έχουμε περάσει πολλά κ κουραστήκαμε κ κανουμε παυση, αλλα μόλις τελειωσουν τα λεφτα(τα περισσοτερα τα χρωστάγαμε) όλοι θα γκρινιαζουμε

    και τοτε θα κανει κρυο ,
    θα ειναι χειμωνας,
    και τα εξοδα πολλα,
    και τα παιδια μας χρειαζονται....
    και οι ανεργια πανω απο 20%
    κ τοτε θα ειναι αργα για πολλους
    και ο ΟΑΕΔ τελειώνει..

    και δουλειές στα super market δεν θα υπαρχουν
    και δεν ειμαστε νέοι πιά γιά να τρέξουμε κ να κουβαλάμε πολλοι απο μας..κ οι αντοχες τελειώνουν

    σχολιο
    εχω ηδη δει πρωην διευθυντή σε αναλογη θεση

    ReplyDelete
  6. Είναι πάρα πολλοί συνάδελφοι που ακόμα δεν έχουν αποκατασταθεί.
    Ειδικά ή της ΑΕΓΑ, διότι και η κρίση που μαστίζει τον κλάδο ζωής είναι μεγαλύτερη.
    Μήπως να ξεμπερδεύαμε με το θέμα των αποζημιώσεων στην ΑΕΓΑ? Να δώσουμε μια τελευταία ανάσα ζωής μαζί με τα σεμηναρία σε όλο τον κόσμο που περιμένει?
    Μπορούμε να πιέσουμε τους επόπτες με κάποιο τρόπο?

    ReplyDelete
  7. ειδικά για τον κόσμο που είναι σε μεγάλη ανάγκη ή περιμένει λίγα ακόμα χρήματα

    ReplyDelete
  8. Για όσους έλαβαν αποζημίωση και η Τράπεζα την παρακράτησε (ή έστω μέρος αυτής) καταχρηστικά(;). (Αν και δε διευκρινίζεται στο κατωτέρω άρθρο εάν αυτό αφορά και στην καταβολή αποζημίωσης λόγω απόλυσης ή ανάκλησης αδείας...).
    Όποιον αφορά, ας το ψάξει περαιτέρω...


    http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1858253


    Ελεγχοι ΓΓΚ για μονομερείς αναλήψεις μισθών από τράπεζες

    Στο επίκεντρο του ελέγχου της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή (ΓΓΚ) βρίσκεται, μετά από πρόσφατες καταγγελίες καταναλωτών, η πρακτική τραπεζών να προβαίνουν μονομερώς σε μερική ή πλήρη ανάληψη του μισθού ή της σύνταξης που κατατίθεται στους τηρούμενους σε αυτές λογαριασμούς μισθοδοσίας και συντάξεων, για την εξόφληση οφειλών από δάνεια ή πιστωτικές κάρτες.

    Σύμφωνα με το ΥΠΟΙΑΝ, η ανάληψη γίνεται χωρίς να υπάρχει ειδική εντολή του κατόχου του λογαριασμού, συνήθως αμέσως μόλις κατατίθεται ο μισθός ή η σύνταξη, με αποτέλεσμα να μην μπορεί ο καταναλωτής να εισπράξει και να διαχειριστεί (όλο) το ποσόν του μισθού του ή της σύνταξής του για την κάλυψη των βασικών του βιοτικών αναγκών.

    Τα πιστωτικά ιδρύματα δικαιολογούν την εν λόγω πρακτική τους με την επίκληση όρων που εμπεριέχονται στα «ψιλά γράμματα» συμβάσεων ανοίγματος λογαριασμού κατάθεσης ή πιστωτικών συμβάσεων, που τους επιτρέπουν να προβαίνουν σε αναλήψεις «γενικώς και αορίστως» από λογαριασμούς των καταναλωτών για την εξόφληση των οφειλών τους προς αυτά. Πρόκειται, ωστόσο, για προδιατυπωμένους όρους που χαρακτηρίζονται συχνά από αδιαφάνεια και αιφνιδιάζουν τους καταναλωτές, οι οποίοι, άλλωστε, δεν έχουν τη δυνατότητα να τους διαπραγματευτούν.

    Επισημαίνεται ότι η νομοθεσία απαγορεύει την κατάσχεση απαιτήσεων μισθών ή συντάξεων. Απαγορεύει, όμως, και την κατάσχεση από λογαριασμούς μισθοδοσίας ποσού ίσου με έναν τουλάχιστο μισθό ή μία σύνταξη (άρθρο 982 παρ. 3 Κώδικα Πολιτικής Δικονομίας). Η προστασία αυτή υπαγορεύθηκε από το γεγονός ότι πλέον οι καταβολές μισθών και συντάξεων γίνονται συνήθως μέσω των τραπεζών.

    Η θέσπιση όρων που επιτρέπουν την ανάληψη του μισθού ή της σύνταξης από το λογαριασμό, πριν ουσιαστικά το ποσόν αυτό περιέλθει σε χρήση του καταναλωτή, υπονομεύει την κατοχυρωμένη προστασία του μισθού και της σύνταξης, αναφέρει το ΥΠΟΙΑΝ.

    Για το λόγο αυτό, συμφωνίες με τη μορφή προδιατυπωμένων και αδιαπραγμάτευτων όρων που επιτρέπουν χωρίς περιορισμούς τη μονομερή ανάληψη και του τελευταίου μισθού ή σύνταξης ελέγχονται στο πλαίσιο των διατάξεων του νόμου 2251/94 για τους καταχρηστικούς όρους.

    «Δεν επιτρέπεται σε κανέναν να αποστερεί ή να δυσχεραίνει, με οποιονδήποτε άμεσο ή έμμεσο τρόπο, την πρόσβαση των εργαζομένων και συνταξιούχων στο μισθό και τη σύνταξή τους. Η Γενική Γραμματεία έχει κινήσει ήδη όλες τις σχετικές διαδικασίες για τον έλεγχο και την αντιμετώπιση των παραπάνω πρακτικών», δήλωσε ο γ.γ. Καταναλωτή Δ. Σπυράκος.

    ReplyDelete