Friday 26 March 2010

Κάποια ενδιαφέροντα νέα

ΟΑΕΔ
Συνάδελφοι,
Η συντονιστική επιτροπή προκειμένου να πετύχει ότι καλύτερο μέσω του εξαγγελθέντος προγράμματος επανακατάρτισης των ανέργων συναδέλφων από τον ΟΑΕΔ, πραγματοποίησε επαφές με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του οργανισμού. Πρόθεση του ΟΑΕΔ είναι να μας προσφέρει μια ουσιαστική εκπαίδευση που να έχει αντίκρισμα. Στα πλαίσια των επαφών μας συζητήθηκαν τα παρακάτω.
Σεμινάρια. Ως γνωστόν υπάρχει το πρόγραμμα των επιδοτούμενων σεμιναρίων με 6,5 ευρώ ανά ώρα εκπαίδευσης. Τα προγράμματα αυτά έχουν συνήθως διάρκεια 100 ωρών που σημαίνει 650 ευρώ. Όμως: α) κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου διακόπτεται η επιδότηση του ταμείου ανεργίας και ξεκινά πάλι με τη λήξη του σεμιναρίου και β) λόγω της γνωστής οικονομικής κατάστασης του ΟΑΕΔ, βασική προτεραιότητά του είναι η καταβολή των επιδομάτων ανεργίας και κατά συνέπεια οι άλλες παροχές έρχονται σε δεύτερη μοίρα. Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι αν επιλέξουμε το επιδοτούμενο σεμινάριο, τα χρήματα θα τα πάρουμε αρκετούς μήνες μετά τη λήξη του σεμιναρίου. Αυτό που θα μπορούσε να γίνει είναι να πραγματοποιηθούν τα σεμινάρια, χωρίς να είναι επιδοτούμενα ώστε να παίρνουμε το επίδομα ανεργίας το οποίο τουλάχιστον είναι καταβλητέο σε τακτές ημερομηνίες.
Μακροχρόνια εκπαίδευση ανέργων μέσω ΙΕΚ. Έγινε μια συζήτηση σχετικά με το αν θα μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε τα προγράμματα των ΙΕΚ και των ειδικοτήτων που αυτά προσφέρουν (66 συνολικά, δείτε εδώ) ανεξάρτητα με την ειδικότητα που έχει ο καθένας μας και χωρίς καμία δική μας επιβάρυνση. Αυτό σημαίνει ότι αν κάποιος θέλει να μάθει κάτι καινούργιο ή να πιστοποιήσει με επίσημο έγγραφο τις γνώσεις που είχε πρακτικά λόγω εμπειρίας, θα μπορεί να το κάνει. Δείτε στο site του ΟΑΕΔ τις ειδικότητες. Επίσης θα γίνει προσπάθεια ώστε το μέτρο να επεκταθεί και για τα παιδιά των ανέργων.
Τα παραπάνω (σεμινάρια, ΙΕΚ) θα ισχύουν για τους ανέργους αλλά και όσους εργάζονται υπό τον επόπτη εκκαθάρισης της Ασπίδας. Επίσης μπορούμε να δημιουργήσουμε και δικό μας τμήμα, δηλ. είτε σε σεμινάριο, είτε σε ΙΕΚ με ειδικότητα που εμείς θα επιλέξουμε, αρκεί να υπάρχει ένας σοβαρός αριθμός ενδιαφερομένων, πάνω από 15.
Τέλος, αν κάποιος συνάδελφος είναι πτυχιούχος ΤΕΙ ή ΑΕΙ, επειδή ο ΟΑΕΔ προκηρύσσει κατά καιρούς θέσεις εκπαιδευτών και ενδιαφέρεται, ας μας το γνωστοποιήσει με mail, ώστε ως άνεργος των εταιρών Ασπίς, να εξετάσουμε τη δυνατότητα αν μπορεί να υπάρξει κάποια προτεραιότητα στην επιλογή.
Για όλα τα παραπάνω, δεν υπάρχει κάποια συγκεκριμένη έγγραφη δέσμευση, αλλά επειδή υπήρξε μια συζήτηση σε πολύ καλό κλίμα κατανόησης, πιστεύουμε ότι μπορούμε να επιτύχουμε αρκετά.
Λόγω των καινούργιων δεδομένων που προαναφέραμε, παρακαλούμε όσους συναδέλφους ενδιαφέρονται, να ξαναδηλώσουν συμμετοχή για:
α) Σεμινάρια με επιδότηση
β) Σεμινάρια χωρίς επιδότηση
γ) ΙΕΚ
δ) Ως εκπαιδευτής του ΟΑΕΔ
στο mail του blog ή στα τηλέφωνα της συντονιστικής επιτροπής μέχρι τη Δευτέρα 12 Απριλίου.
Τέλος να σας ενημερώσουμε ότι σύμφωνα με στοιχεία του ΟΑΕΔ, μέχρι τώρα έχουν υποβληθεί 145 αιτήσεις επιχειρήσεων για πρόσληψη συναδέλφων με την επιδότηση των 36 ευρώ. Από αυτές έχουν γίνει έως τώρα 60 προσλήψεις, και εκκρεμεί η εξέταση των υπολοίπων αιτήσεων.
Όσον αφορά το πρόγραμμα επιχορήγησης των ελευθέρων επαγγελματιών (οι 30.000 ευρώ), μέχρι τώρα δεν έχει υποβληθεί καμία αίτηση από συνάδελφο.

ΙΚΑ.
Συνάδελφοι, έχουμε περιθώριο ενός έτους από τη καταγγελία της σύμβασής μας για να διεκδικήσουμε από το ΙΚΑ τα ένσημά μας για το διάστημα από 21/9 έως την ημερομηνία της καταγγελίας σύμβασης.
Προς τούτο, θα πρέπει να πάει ο καθένας μας στο ΙΚΑ Αμαρουσίου με
Φωτοτυπία της καταγγελίας σύμβασής μας,
Φωτοτυπία της ταυτότητας (καλό είναι , να έχουμε και τα πρωτότυπα μαζί μας)
Βιβλιάριο ασθενείας και το ΑΦΜ μας.
Επίσης χρειάζεται να ξέρουμε το ΑΦΜ και το ΑΜΑΕ για την ΑΕΓΑ ή ΑΕΑΖ (την εργοδότρια εταιρία του καθενός)
Επειδή δε μπορούμε να δημοσιεύσουμε εδώ τα στοιχεία αυτά, παρακαλείσθε όσοι δε τα γνωρίζεται είτε να τα πληροφορηθείτε από όσους τα γνωρίζουν, είτε από το σύλλογο (τηλ. 210 3616572).

ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ
Όπως σας έχουμε ενημερώσει οι αποζημιώσεις, τα οφειλόμενα εν γένει, της ΑΕΑΖ είναι στο τελικό στάδιο, εδώ και μέρες, εκκρεμεί όμως η έγκριση αποδέσμευσης και υπογραφή τους από τη ν ΕΠΕΙΑ, η οποία ως γνωστόν υπολειτουργεί, τελευταία συνεδρίασή της έγινε την Πέμπτη 4/3. Λόγω της χθεσινής αργίας, η χθεσινή συνεδρίαση θα γίνει σήμερα ή τη Δευτέρα. Για την ΑΕΓΑ, λόγω των γνωστών προβλημάτων που προκαλούν καθυστερήσεις, έχει αποφασιστεί η άμεση καταβολή ενός ποσού ως έναντι, της τάξης των 10.000 ευρώ για τον καθένα. Αυτό σημαίνει ότι όσοι δικαιούνται αποζημίωση έως 10.000 θα εξοφληθούν, οι υπόλοιποι θα έχουν να λάβουν το υπόλοιπο.

Αυτά τα νέα, περιμένουμε τις δηλώσεις συμμετοχής σας για τα προγράμματα του ΟΑΕΔ.
Θα σας κρατάμε ενήμερους εννοείται, για οιαδήποτε εξέλιξη.

53 comments:

  1. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  2. Πραγματοποιήθηκε σήμερα στα γραφεία της ΕΠ.Ε.Ι.Α. συνάντηση όπου παραβρέθηκαν, τρεις πρώην εργαζόμενοι, ο κ. Πέτσας, ο κ. Βάσσης, ο κ. Βλαχογιάννης και ο κ. Παντελίδης. Υπήρξε η διαβεβαίωση ότι για τη μεν Α.Ε.Α.Ζ. θα καταβληθεί σε λίγες ημέρες το σύνολο των οφειλομένων στους δικαιούχους (δηλαδή δεδουλευμένα και αποζημιώσεις για όλους πλην εκείνων που κατά την κρίση του Επόπτη ασκούσαν διοίκηση). Θα προηγηθεί έγκριση των ποσών από το Επικουρικό Κεφάλαιο (όπου έχει αποσταλεί ήδη κατά τα λεχθέντα του κ. Βλαχογιάννη η κατάσταση) και εν συνεχεία από το Δ.Σ. της ΕΠ.Ε.Ι.Α.
    Όσον αφορά στην Α.Ε.Γ.Α., πάλι κατά την ίδια διαδικασία και για τους ίδιους δικαιούχους, θα καταβληθούν έως € 10.000,00 (επομένως θα εξοφληθούν όσοι έχουν απαιτήσεις μέχρι του ποσού αυτού και οι υπόλοιποι ως έναντι, λόγω του γνωστού θέματος με τ' αποθεματικά της εταιρίας). ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΘΗΚΑΝ ΔΗΛΑΔΗ ΌΣΑ ΑΝΑΓΡΑΦΕΙ ΠΙΟ ΠΑΝΩ Ο "ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ".
    Ένα στοιχείο άξιο μνείας είναι ότι ο κ. Παντελίδης άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο καταβολής αποζημίωσης σε πρώην εργαζόμενους της Α.Ε.Γ.Α. οι οποίοι παρείχαν τις υπηρεσίες τους και για την Α.Ε.Α.Ζ.. Δήλωσε ότι προς αυτή την κατεύθυνση θα προσπαθήσει να κινηθεί (εντός των πλαισίων φυσικά του Νόμου). Οπότε, για όσους ακόμη δεν κατέθεσαν αγωγή (το εξάμηνο εξαντλείται από την ημερομηνία αναγγελίας της λύσης της σύμβασης), καλό είναι να περιλάβουν σ' αυτή και τις δύο εταιρίες...
    Αυτά λοιπόν είναι τα καλά σημερινά νέα και μένει να υλοποιηθούν σύντομα.
    Πλέον, γνωρίζουμε το ΠΟΙΟΣ ακριβώς δήλωσε και το ΤΙ ακριβώς δήλωσε...

    Κι ένα παραλειπόμενο: σε κάποια στιγμή, η κουβέντα έφερε το θέμα της ανάκλησης της άδειας των εταιριών. Σε δική μου ανάγνωση του ιδρυτικού Νόμου της ΕΠ.Ε.Ι.Α. (Φ.Ε.Κ. 38, της 10/02/2004) όπου δίνεται η δυνατότητα στην ΕΠ.Ε.Ι.Α. να θέσει κάποια εταιρία σε καθεστώς αναγκαστικής διαχείρισης (εάν π.χ. κρίνει ότι η παρούσα Διοίκηση είναι μη χρηστή) και ΌΧΙ ΝΑ ΑΝΑΚΑΛΕΣΕΙ ΤΗΝ ΆΔΕΙΑ, η απάντηση που λάβαμε από τον Πρόεδρο ήταν η εξής θρυλική: "Αυτό δεν έχει ξαναγίνει στην Ελλάδα"(!!!). Το παραθέτω αυτό για να πέφτουν κάποιες μάσκες και να αποκαλύπτεται ο ρόλος του καθενός σύμφωνα με τις πράξεις και τις παραλείψεις του...

    ReplyDelete
  3. ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΟΛΛΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΝΑ ΒΡΕΘΟΥΝ ΟΛΑ ΤΑ ΕΜΠΛΕΚΟΜΕΝΑ ΜΕΡΗ ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΤΡΑΠΕΖΙ ,ΣΗΜΕΡΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΕΠΕΙΑ

    ΣΥΜΜΕΤΕΙΧΑΝ ΟΙ Κ ΠΕΤΣΑΣ-ΒΑΣΣΗΣ - ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ-ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ Κ ΤΡΕΙΣ ΕΚ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΔΕΝ ΕΙΜΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΣ
    ΟΤΙ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΟΥΝ ΓΝΩΣΤΑ

    ΠΕΡΑ ΤΩΝ ΑΛΛΩΝ Κ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΣΥΖΗΤΗΣΗ ΜΕΤΑΞΥ ΤΟΥΣ(ΚΑΤΑΛΟΓΙΣΜΟΣ ΕΥΘΥΝΩΝ –ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ ΑΠΑΣΧΟΛΟΛΗΣΗ Κ.Λ.Π )ΠΟΥ ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΕΓΙΝΕ ΜΠΡΟΣΤΑ ΜΑΣ ΠΡΟΕΚΥΨΑΝ ΜΕ ΣΑΦΗΝΕΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΚΑΤΩ:
    1.ΑΕΑΖ (ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ)
    ΕΞΌΦΛΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ (ΔΕΔΝΑ Κ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ).

    Η ΠΛΗΡΩΜΗ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΣΤΟ ΕΠΟΜΕΝΟ Δ.Σ (ΑΛΛΑ ΟΛΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΗΜΕΝΑ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΚΟ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ)

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΕΑΖ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΗΚΑΝ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΜΟΝΟΝ 4 ΑΤΟΜΑ
    (Δ/ΝΤΕΣ ΠΛΕΟΝ ΜΙΑΣ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ)
    2.ΑΕΓΑ(ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ)
    ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΑΖ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙ 10.000 ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ(ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 10.000)
    ΣΧΟΛΙΟ
    Α.ΠΑΝΩ ΑΠΟ 325ΑΤΟΜΑ (ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΘΕΜΑΤΑ)
    Β.ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΆ ΣΥΜΦΩΝΗΣΑΝ Κ ΟΙ ΤΡΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ
    Γ.ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΡΟΗΛΘΑΝ ΑΠΟ ΡΕΥΣΤΟΠΟΙΗΣΗ ΟΜΟΛΟΓΟΥ
    Δ.(Ο Κ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ Κ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΠΟΣΟ ΑΒΟΥΛΟΣ Κ ΑΣΗΜΑΝΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ )
    ΠΡΟΦΑΣΙΣΤΗΚΕ ΛΟΓΟΥΣ ΕΥΘΥΝΗΣ Κ ΝΟΜΙΚΟΥ ΑΔΙΕΞΟΔΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΙΣΗ 6 ΜΗΝΩΝ)ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ
    - ΕΙΠΕ ΔΕ ΟΤΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΕΙΑ ΕΙΧΕ ΠΑΝΤΑ ΑΡΙΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ Κ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΠΑΡΑΠΟΝΕΘΗΚΕ.
    Ε. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΑ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΝ Κ ΓΙΑ ΤΙΣ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΙΕΣ ΤΟ ΘΕΜΑ ΕΙΠΑΝ
    ΕΙΝΑΙ ΣΟΒΑΡΟ - ΘΑ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠΟΨΙΝ -ΕΧΟΥΝ ΚΑΤΑΛΗΞΕΙ Κ ΘΑ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΟΥΝ ΠΟΛΥ ΣΥΝΤΟΜ Α ΑΦΟΥ ΕΛΑΒΑΝ ΥΠ ΟΨΙΝ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ –ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΘΗΚΟΝΤΑ-ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΠΡΑΚΤΙΚΩΝ Δ.Σ Κ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΤΩΝ ΙΔΙΩΝ Κ ΣΤΙΣ ΔΥΟ ΕΤΑΙΡΙΕΣ.

    ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΖΥΤΗΣΗ ΠΡΟΕΚΥΨΕ ΟΤΙ Ο ΒΛΑΧ. ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ ΤΟΝ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ ΓΙΑ ΒΑΣΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΚΚΡΕΜΟΥΝ ΓΙΑ ΤΑ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΠΑΡΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΓΙΑ ΜΗΝΕΣ ΥΠΟΣΧΟΤΑΝ Ο ΙΔΙΟΣ ΤΑ ΠΑΝΤΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ
    Ε.Ο Κ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΜΙΛΗΣΕ ΥΠΕΥΘΥΝΑ Κ ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΑΛΟΓΟ ΣΕΒΑΣΜΟ Κ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΑ ΕΡΓΑ ΤΟΥ

    ReplyDelete
  4. "2.ΑΕΓΑ(ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ)
    ΣΤΟ ΙΔΙΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΕΑΖ ΘΑ ΔΟΘΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙ 10.000 ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΤΟ ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ(ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 10.000)"
    ΔΗΛΑΔΗ, ΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΟΕΦΕΙΛΟΜΕΝΑ ΚΑΤΩ ΤΩΝ 10.000,ΔΕΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΑΥΤΟ;

    ReplyDelete
  5. vanesa, ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ ΚΑΙ ΑΠΟ ΤΟΝ Δ.Τ. , ΟΤΙ ΟΣΟΙ ΚΑΝΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΛΙΓΟΤΕΡΑ ΘΑ ΕΞΟΦΛΗΘΟΥΝ.

    ΠΑΙΔΙΑ , ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΟΤΙ ΚΑΝΕΤΕ...

    ReplyDelete
  6. παιδιά ας περιμένουμε να δούμε τα νούμερα στους λογαριασμούς μας. Όλο υποσχέσεις παίρνουμε τόσο καιρό.

    ReplyDelete
  7. Αρχικά να ευχαριστήσουμε τους συναδέλφους (οι οποίοι εκπροσωπούν τους διευθυντές και τους υπαλλήλους που δεν εκπροσωπεί η Ομοσπονδία και ο Σύλλογος (!!!) κατά τη δήλωσή τους στη συνάντηση) που επιβεβαίωσαν τις πληροφορίες που ήδη σας είχε παράσχει η συντονιστική.
    Αν και δε νομίζουμε ότι μετά από κάθε κουβέντα – συνάντηση-πρωτοβουλία μας θα πρέπει να υπάρχουν συνάδελφοι που να επιβεβαιώνουν την ενημέρωση που σας παρέχουμε και να ελέγχουν την ορθότητα ή όχι των κινήσεών μας, εκτιμούμε ότι οι μεμονωμένες παρουσίες συναδέλφων μόνο ζημιά μπορούν να προκαλέσουν. Θυμίζουμε εδώ τις κινήσεις “παράλληλων” συντονιστικών επιτροπών σε ομοιοπαθή εταιρία που όχι μόνο δεν είχαν κανένα αποτέλεσμα αλλά αντίθετα δημιούργησαν μεγαλύτερη σύγχυση και αναστάτωση στους συναδέλφους.
    Σημειώνουμε δε, ότι εχθές Παρασκευή 26/3 η ΟΑΣΕ είχε ήδη μια ακόμη προγραμματισμένη συνάντηση με τους παραπάνω φορείς (ΕΠΕΙΑ Επόπτες). Για να παρθούν δε, οι αποφάσεις για τις οποίες και σας ενημερώσαμε, η ΟΑΣΕ, ο ΣΥΑΕ, (και αν θέλετε κι εμείς) έτρεχαν μήνες τώρα με αλλεπάλληλες συναντήσεις όχι μόνο για τα θέματα των αποζημιώσεων αλλά και για μια σειρά από άλλα θέματα που μας απασχολούν.
    ΟΜΩΣ, επειδή τα παραπάνω που αφορούν τη καταβολή των οφειλομένων δεν μπορούν να εκληφθούν ως γεγονότα αλλά μόνο ως προθέσεις και δρομολογούμενες εξελίξεις, ΣΑΣ ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΣΕ ΕΤΟΙΜΟΤΗΤΑ μέχρι να δούμε τα ποσά στους λογαριασμούς μας, όπως αναφέρει και ο συνάδελφος άνεργος, με δεδομένο ότι οι εξελίξεις αυτές είναι γνωστές πάνω από τρεις εβδομάδες και είχαμε αρκετές παλινωδίες μέχρι τώρα. Για το λόγο αυτό και η ενημέρωση που σας παρείχαμε μέχρι τώρα ήταν αρκετά “συγκρατημένη”.

    ReplyDelete
  8. ΑΝ ΕΙΠΩΘΗΚΕ ΤΕΤΟΙΑ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΝΤΩΣ ΗΤΑΝ ΑΣΤΟΧΗ ΚΑΙ ΚΑΚΩΣ ΕΙΠΩΘΗΚΕ .ΑΛΛΑ ΑΛΗΘΕΙΑ , ΕΣΥ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ ΑΠΟ ΠΟΥ ΤΟ ΕΜΑΘΕΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΕΙΣ; ΓΙΑΤΙ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΟΤΕ “ΠΑΡΑΛΛΗΛΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ” ΟΠΩΣ ΛΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΙΑ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑΣ , ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΥΠΗΡΞΕ ΗΤΑΝ ΜΙΑ ΟΜΑΔΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΑΝ ΞΑΝΑ ΣΤΑ ΦΛΕΓΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΑΙ ΚΑΚΟ ΔΕΝ ΕΚΑΝΑΝ. ΩΣΤΟΣΟ ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΦΑΝΗΚΕ Η ΕΝΟΧΛΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ Η ΔΗΛΩΣΗ ΟΤΙ ΣΕ “ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ….” ΓΙΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΕΙ ΣΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΣΥΖΗΤΗΣΗΣ ΑΠΟ ΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΕΠΟΠΤΗ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΛΛΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΠΡΙΝ ΤΗΝ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Η ΟΠΟΙΑ ΑΠΟ ΛΕΓΟΜΕΝΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ ΤΟΥ ΕΠΟΠΤΗ ΔΕΝ ΗΤΑΝ ΠΡΟΚΑΘΟΡΙΣΜΕΝΗ ΑΛΛΑ ΚΑΘΟΡΙΣΤΗΚΕ ΕΚ ΤΩΝ ΥΣΤΕΡΩΝ. ΛΕΠΤΟΜΕΡΕΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑ ΣΧΟΛΙΑΣΕΙ ΤΟΤΕ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΔΕΝ ΘΕΛΩ ΝΑ ΜΠΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟ ΠΡΩΤΙΑΣ ΠΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΟΤΙ ΚΑΝΕΙ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ. Ο Δ.Τ. ΕΙΧΕ ΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΝΕΑ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ .ΔΙΑΦΩΝΗΣΑ ΓΙΑΤΙ ΔΕ ΘΥΜΑΜΑΙ ΝΑ ΥΠΕΓΡΑΨΑ ΚΑΝΕΝΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΟ ΠΟΥ ΝΑ ΛΕΕΙ ΟΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΕΦΟΡΟΥ ΖΩΗΣ ΘΑ ΜΙΛΑΝΕ ΓΙΑ ΕΜΕΝΑ ΚΑΙ ΕΓΩ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΩΠΑΙΝΩ. ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΜΦΩΝΗΣΕΙ ΗΤΑΝ ΝΑ ΔΗΛΩΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΑΤΟΜΑ ΣΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΣΕ ΠΡΩΤΗ ΦΑΣΗ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΝΑ ΠΡΟΣΦΕΡΟΥΝ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙ ΒΟΗΘΕΙΑ. ΞΑΦΝΙΚΑ ΜΠΗΚΕ ΕΝΑ ΕΜΠΑΡΓΚΟ ΑΠΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΑΤΟΜΑ ΑΚΑΤΑΝΟΗΤΟ ΚΑΙ ΥΠΟΠΤΟ. ΜΕ ΕΝΟΧΛΕΙ ΑΦΑΝΤΑΣΤΑ ΝΑ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΝΤΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΕΝΤΟΣ Ή ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ. ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΑΛΕΣΟΥΝ ΚΑΚΟ ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΚΑΛΟ. ΜΗ ΔΙΑΧΩΡΙΖΕΤΕ ΤΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΜΕ ΟΡΙΟ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΤΟΥΣ ΔΡΑΣΗ ΑΛΛΑ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΤΟΥΣ.ΘΑ ΣΟΥ ΔΩΣΩ ΜΙΑ ΣΥΜΒΟΥΛΗ ΜΑΛΛΟΝ ΔΕ ΘΑ ΤΗ ΘΕΛΕΙΣ ΑΛΛΑ ΤΖΑΜΠΑ ΕΙΝΑΙ. ΜΗΝ ΠΡΟΑΣΠΙΖΕΣΑΙ ΤΗΝ ΗΘΙΚΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΠΡΟΘΕΣΕΙΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΜΟΝΟ ΚΑΙ ΜΟΝΟ ΕΠΕΙΔΗ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΟΜΑΔΑ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.ΘΑ ΕΚΠΛΑΓΕΙΣ ΔΥΣΑΡΕΣΤΑ...

    ReplyDelete
  9. @τελικα μας εκατσε

    συναδελφε παρακαλω η παραπανω προσπαθεια μας
    να ερμηνευτεί ως ανεπιτηδευτη εκφραση
    ενδιαφεροντος για όλους

    κ παρακαλω να εκληφθει μονο ως τετοια

    θα πρεπει φυσικα να θεωρεις δεδομενο οτι
    εαν το κρινω απαραιτητο παλι θα ενεργήσω
    καταλληλως με όλες μου τις δυναμεις για το κοινο καλο κ παντα χωρις την αδεια σου

    καλο βραδυ

    ReplyDelete
  10. @ΡΟΜΠΑ
    Αρχικά δεν έγραψα για παράλληλη συντονιστική επιτροπή, αλλά “παράλληλων” συντονιστικών επιτροπών σε ομοιοπαθή εταιρία.
    Η συντονιστική δεν ενοχλήθηκε για κανενός είδους υφαρπαγής πρωτιάς (άλλωστε πρωτιά σε τι; ούτε για δήμαρχοι πάμε ούτε για βουλευτές) αλλά εκφράζουμε τους φόβους μας για λανθασμένους χειρισμούς που πιθανόν να φέρουν αποτελέσματα αντίθετα από τα επιδιωκόμενα.
    Όσο για την προκαθορισμένη συνάντηση, δεν ήταν η πρώτη της ΟΑΣΕ με τους αρμόδιους, έχουν γίνει πάμπολλες με αντικείμενο τα δικά μας προβλήματα, μακάρι όμως να είναι η τελευταία, και εννοώ να λυθεί επιτέλους το θέμα των καταβολών και να μη χρειαστούν άλλες. Άλλωστε για όλα αυτά στα οποία έχει υπάρξει συμφωνία τόσο για ΑΕΑΖ όσο και ΑΕΓΑ (και λέω προς παρόν συμφωνία για μόνο όταν τα πάρουμε θα πω λύση), ο καθένας καταλαβαίνει ότι δεν προκύπτουν από μια και δυο και τρείς μόνο συναντήσεις.
    Όσο για τον ορισμό της συντονιστικής και τα περί εμπάργκο, θυμίζω ότι και εγώ δεν ήμουν από την αρχή στη συντονιστική αλλά κλήθηκα εκ των υστέρων επειδή τα αρχικά μέλη πίστευαν ότι θα μπορούσα να συνεισφέρω (άλλωστε την όποια προσφορά μου, όπως και των υπολοίπων, θα την κρίνουν οι συνάδελφοι). Το ίδιο και με άλλους συναδέλφους που έχουν προσφέρει πολλά, χωρίς να είναι στη συντονιστική, και μάλιστα όχι μόνο για το θέμα των αποζημιώσεων, αλλά και τα υπόλοιπα θέματα που μας απασχολούν. Όσο για τη ηθική και τις προθέσεις των υπολοίπων, τις προασπίζομαι επειδή παρά το γεγονός ότι όσο ήμασταν στην Ασπίδα δεν είχαμε ιδιαίτερες σχέσεις, τους γνώρισα καλά στη μετέπειτα κοινή μας πορεία και είδα ότι κινούνται ανιδιοτελώς και με τα ίδια κίνητρα προσφοράς για όλους ανεξαιρέτως τους συναδέλφους, χωρίς να ξεχωρίζουν φίλους και γνωστούς. Με ιδέες που εκπορεύονται από διάθεση προσφοράς και που δεν εκπορΝεύονται για προσκομιδή συναλλακτικών και αντισταθμιστικών οφελών.
    Τέλος θα ήθελα να μη συνεχίσουμε άλλο αυτή τη κουβέντα, (μη ξεχνάμε ότι το blog το διαβάζουν και άνθρωποι εκτός από εμάς και που δεν τους αφορούν όλα αυτά) αλλά να δώσουμε τη προσοχή που πρέπει και στα άλλα θέματα μας όπως αυτό για την επανακατάρτιση στο οποίο αναφέρεται στο μεγαλύτερο μέρος της και η παρούσα ανάρτηση.

    ReplyDelete
  11. ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΣΩΣΤΟΥΣ Ή ΛΑΘΟΣ ΧΕΙΡΙΣΜΟΥΣ ΑΥΤΟ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΘΑ ΚΡΙΘΕΙ ΑΠΟ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ.ΓΝΩΡΙΖΩ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΕΝΤΟΣ ΚΑΙ ΕΚΤΟΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΙΚΑΝΟΙ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΑΝΙΚΑΝΟΙ.ΟΣΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΙΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΜΕΝΑ ΘΑ ΦΑΝΕΙ.ΟΠΟΤΕ Ο ΧΡΟΝΟΣ ΘΑ ΔΕΙΞΕΙ.ΣΑ ΓΥΝΑΙΚΑ ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΛΕΙΝΩ ΤΗΝ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΕΓΩ ΕΑΝ ΔΕ ΣΕ ΠΕΙΡΑΖΕΙ...

    ReplyDelete
  12. Ρε παιδιά τι πρωτιές και αηδίες? Ολοι έχουμε κοινά συμφέροντα και ΜΠΡΑΒΟ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ που ουσιαστικά ΒΟΗΘΟΟΥΝ ολους εμάς με οποιοδήποτε τρόπο και σε αυτή την περίπτωση τον ΔΤ και τον ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΕΦΑΓΕ.

    Εμένα το πρόβλημά μου παραμένει ο εργατολόγος, ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΑΖ ΠΑΡ ΌΤΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΑΕΓΑ. ΑΥΤΟ ΠΩΣ ΘΑ ΤΟ ΛΥΣΟΥΜΕ? ΟΛΟΙ ΟΙ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΗΜΑΣΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΑ ΔΥΟ ΤΑΜΠΛΩ. Μηχανογράφηση, οικονομική Δνση, Προσωπικό, Εσωτερικός έλεγχος, Διεύθυνση υποστήριξης πωλήσεων...

    Καμιά ιδέα ρε παιδιά?

    ReplyDelete
  13. Και παρεπιπτόντως, μιας που μιλαμε για αποτελεσματικότητα εμείς οι φτωχούληδες του θεού- υπάλληλοι, με τον α ή β τρόπο με προσωπικές θυσίες και εντάσεις αποδειχτήκαμε ΚΑΤΑ ΠΟΛΥ ΙΚΑΝΟΤΕΡΟΙ ΤΩΝ Δ.Σ. ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΡΙΕΒΑΛΑΝ με περισσότερα....ουμπαλα και ικανότεροι στη Διαχείριση...Ισως, λέω ισως αν νωρίτερα η επίσημη πολιτεία είχε απομακρύνει ΤΟΥΣ ΧΑΡΑΜΟΦΑΗΔΕΣ ΤΩΝ Διοικητικών Συμβουλίων και όλοι ξέραμε ποιοι ειναι αυτοι, από καθηγητές πανεπιστημίου μέχρι ονομαστοί δικηγόροι ενός από τα μεγαλύτερα δικαηγορικα γραφεία της χώρα και στελέχη της κυβέρνηση, η εταιρία να είχε αναπνεύσει τώρα με κάποιον άλλο στο τιμόνι και η μετάβαση ηταν ομαλότερη...

    Εκεί θλίβομαι

    παντως συγχαρητήρια στα παιδια που βοηθάνε!!!!!!

    Να λύσουμε όμως και το θέμα του εργατολόγου που αρνείται να κάνει και στην αεαζ αγωγή...με συνολική πίεση...

    ReplyDelete
  14. ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΣΙΓΟΥΡΟ ΟΤΙ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΟΥΝ ΠΟΛΛΑ ΜΠΡΑΒΟ.

    ReplyDelete
  15. CONTROL ΓΙΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΩ ΓΙΑΤΙ ΑΝΗΚΩ ΚΑΘΑΡΑ ΣΤΟ ΚΛΑΔΟ ΖΩΗΣ.ΑΥΤΟ ΟΜΩΣ ΠΟΥ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΑΝ ΗΜΟΥΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΟΥ ΕΙΝΑΙ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΩ ΕΓΓΡΑΦΩΣ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟ ΟΤΙ ΕΠΙΘΥΜΩ ΤΗΝ ΑΓΩΓΗ ΚΑΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΑΕΑΖ ΚΑΙ ΘΑ ΔΗΛΩΝΑ ΟΤΙ ΘΑ ΚΙΝΗΘΩ ΠΡΟΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΜΕ Η ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟΝ.ΘΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΖΑ ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΕΛΕΓΑ ΚΑΙ ΔΕΥΤΕΡΟ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟ ΜΕ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΘΑ ΕΚΑΝΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΜΟΝΟ ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΠΛΕΥΡΑΣ ΑΕΑΖ. ΤΟ ΙΔΙΟ ΘΑ ΔΙΕΥΚΡΙΝΙΖΑ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟ ΔΗΛΑΔΗ ΤΟ ΠΟΣΟΣΤΟ ΤΟΥ ΘΑ ΗΤΑΝ ΜΟΝΟ ΑΠΟ ΑΕΓΑ.ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΛΕΓΞΕΙΣ ΤΟ ΣΥΜΦΩΝΗΤΙΚΟ ΠΟΥ ΕΧΕΙΣ ΥΠΟΓΡΑΨΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΩΤΟ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟ.ΕΑΝ ΣΕ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟ ΑΕΓΑ ΠΩΣ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙ ΤΥΧΟΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟΚΥΨΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΕΥΡΑ ΤΗΣ ΑΕΑΖ;

    ReplyDelete
  16. Καλησπέρα σε όλους,
    επανερχόμενη στο θέμα της επανακατάρτισης, μην ξεχνάτε όσοι ενδιαφερόσαστε, τις δηλώσεις συμμετοχής στα προγράμματα του ΟΑΕΔ που αναρτήσαμε σαν συντονιστική στην παραπάνω ανακοίνωση.Είναι σημαντικό εργαλείο στα χέρια μας!
    Για τον control:Η αλήθεια είναι ότι ένας δικηγόρος που έχει αναλάβει πολλούς από μας, σε συνάντηση που είχαμε μαζί του (όχι ατομικά αλλά σαν συντονιστική) μας ενημέρωσε ότι δεν θα κάνει αγωγές και στην ΑΕΑΖ γιατί αυτό δεν έχει νομική βάση για όσους έχουν προσληφθεί στην ΑΕΓΑ και ότι ήταν δικαίωμα της ΑΕΓΑ να χρησιμοποιεί όπου θέλει τους υπαλλήλους της.Εμείς κατά τη γνώμη σου τι θα μπορούσαμε να κάνουμε, με δεδομένο ότι δεν είμαστε νομικοί;Πάντως είναι ένα θέμα που μας προβληματίζει και εμάς πάρα πολύ.

    ReplyDelete
  17. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  18. Αλεξάνδρα μου, καλησπέρα και να είσαι καλα

    επειδή ακριβώς προβληματίζομαι και εγω (γνωρίζοντας ότι δεν έχει νομική βάση- έρεισμα υπάρχει) αλλά επειδή ακριβώς ότι έγινε μέχρι σημερα στην περίπτωσή μας είναι αφενός για πρώτη φορά και αφετέρου πολλά που έγιναν δεν έχουν λογική βάση....για αυτό ρωτάω

    ReplyDelete
  19. ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ, ΜΗΠΩΣ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ, ΓΙΑΤΙ ΠΛΗΣΙΑΖΕΙ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΗΛΩΣΗ;

    ReplyDelete
  20. @Control
    Αρκετοί συνάδελφοι της ΑΕΓΑ υπέβαλαν αγωγή στην στην ΑΕΑΖ μέσω άλλου δικηγόρου, ο οποίος κρίνει ότι υπάρχει νομική βάση για να στοιχειοθετηθεί μια τέτοια αγωγή.
    Αν ενδιαφέρεσαι να μάθεις τα στοιχεία του, ζήτησε τα με email από το blog.

    @vanesa mimmi
    Τα εκκαθαριστικά σημειώματα θα είναι διαθέσιμα εντός του μηνός Απριλίου.

    ReplyDelete
  21. καλημέρα.

    Τι έχετε κάνει με το βιβλιάριο του ΙΚΑ? Πήρατε το αυτοκόλλητο? Κάποιος εδώ στο blog μου είπε παλιότερα να πάω εγώ στο ΙΚΑ. Ισχύει?

    ReplyDelete
  22. Μια λεπτομέρεια που ίσως πρέπει να την κοιτάξουμε

    Σύμφωνα με την ΣΣΕ για αποζημιώσεις απόλυσης για ημέρες αδείας μη ληφθείσες για νέο ημερολογιακό έτος πληρώνονται ΔΙΠΛΕΣ.

    Μπορούμε να γνωρίζουμε τι γίνεται με εταιρίες που είναι υπό ασφαλιστική εκκαθάριση?

    Όσο και να έψαξα στην βιβλιογραφία δεν βρήκα τίποτα, το μόνο που βρήκα είναι ότι για Εταιρική Ονομασία που υφίσταται και δεν έχει ενταχθεί σε πτωχευτικό δίκαιο, ότι ο εργαζόμενος δικαιούται ότι αν απολυόταν κανονικά για τις ημέρες αδείας. Δηλ εφόσον οι ημέρες μας αδείας δεν αποζημιώθηκαν μέσα στο 2009 στο 2010 οφείλουν να μας τις αποζημιώσουν διπλές.

    Επίσης ας μην ξεχνάμε ότι τα χρήματα που πήραμε μέχρι σήμερα είναι ΕΝΑΝΤΙ οπότε οι απαιτήσεις μας συνεχίζουν και ισχύουν εις το ΑΚΕΡΑΙΟ!

    ReplyDelete
  23. καλημέρα Clean Fighter. Ξέρεις σε ποια υπηρεσία του ΙΚΑ πρέπει να πάω και τι δικαιολογητικά χρειάζονται?
    από ότι βλέπω, φέτος δεν έχει λαμπάδα για το Πάσχα. Με αναπτήρες θα είμαστε το βράδυ της Ανάστασης...

    ReplyDelete
  24. ΦΙΛΕ CONTROL ΑΥΤΟ ΙΣΧΥΕΙ ΟΤΑΝ ΚΑΤΑ ΤΟ ΕΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΜΑΣ 2009 ΚΑΠΟΙΟΣ ΕΙΧΕ ΥΠΟΛΟΙΠΟ ΑΔΕΙΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΕΤΟΣ 2008. ΟΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ 2008 ΟΝΤΩΣ ΜΕΤΡΑΝΕ ΔΙΠΛΕΣ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΕΙΧΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΔΙΚΗΓΟΡΟ ΜΑΣ.

    ReplyDelete
  25. @άνεργος

    Εγώ πήγα στο τμήμα παροχών με το βιβλιάριο ασθενείας και την αστυνομική μου ταυτότητα.

    ReplyDelete
  26. Έχε και το βιβλιάριο ενσήμων μαζί σου(μαζί με τη μηχανογραφική λίστα που πήραμε απο το ΙΚΑ)

    ReplyDelete
  27. ευχαριστώ παιδιά. Θα πάω μετά το Πάσχα, γιατί λογικά τώρα το ΙΚΑ θα είναι σε διακοπές....

    ReplyDelete
  28. @άνεργος

    Το βιβλιάριο ενσήμων και η μηχανογραφική λίστα των ενσήμων δεν χρειάστηκαν, γιατί ο υπάλληλος του τμήματος παροχών ενημερώθηκε άμεσα για την επάρκεια των ενσήμων από μηχανογραφικό σύστημα, και προχώρησε στη θεώρηση του βιβλιαρίου.

    Παρόλα αυτά έχε τα μαζί σου.

    ReplyDelete
  29. http://prasinomilogr.blogspot.com/2010/03/500_31.html
    ΘΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ΤΕΛΙΚΑ?

    ReplyDelete
  30. "Από το σύνολο των 200 εκατ. ευρώ που είναι τα περιουσιακά στοιχεία της εταιρείας, τα 140 εκατ. ευρώ αφορούν τοποθετήσεις σε ακίνητα, η αξία των οποίων έχει υπολογιστεί με βάση την αντικειμενική τους τιμή."

    ΑΕΓΧ η αποτίμηση είναι πολυ μεγαλύτερη, το ρεπορταζ της ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗΣ δεν είναι πολυ ακριβές.Ακόμα και για τα ακίνητα, αλλά και για τα υπόλοιπα πάγια και για την "κινητή" ας πούμε περιουσία η αποτίμηση είαι υψηλότερη. Ο Αλαφούζος έχει μια συγκεκριμένη γραμμή στα μέσα ενημέρωσής του.

    ReplyDelete
  31. ΑΣΠΙΣ ΑΕΑΖ

    Το αίτημα του επόπτη έχει διαβιβασθεί στην ΕΠΕΙΑ περιμένουμε την έγκριση αποδέσμευσης περιουσιακών στοιχείων στο επόμενο ΔΣ. Σύμφωνα με τις διαβεβαιώσεις των αρμοδίων, τις αμέσως επόμενες μέρες από την αποδέσμευση θα αρχίσει η διαδικασία καταβολής των αποζημιώσεων.

    ΑΣΠΙΣ ΑΕΓΑ

    Ζητήσαμε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες ελέγχου των οφειλομένων με την συμφωνία των καταστάσεων μεταξύ Επόπτη και Επικουρικού. Λάβαμε την διαβεβαίωση ότι αυτό θα έχει τελειώσει μέχρι την Μ. Τετάρτη 31/3. Ταυτόχρονα ζητήσαμε από τους κ.κ. Βλαχογιάννη, Παντελίδη και Καρακίτσο να συμφωνήσουν για τα περιουσιακά στοιχεία που μπορούν να ρευστοποιηθούν ώστε να εξοφληθούν όλα τα οφειλόμενα. Σε έσχατη περίπτωση που δεν επαρκούν τα άμεσα ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία ζητήσαμε να ρυθμιστεί η εξόφλησή τους σε δύο δόσεις. Άμεσα ένα σημαντικό ποσό με το οποίο θα εξοφλούνται και οι περισσότεροι εργαζόμενοι και το υπόλοιπο το αργότερο μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού.



    Συνάδελφοι πιστεύουμε ότι οι προσπάθειές μας ήδη έχουν αποδώσει και θα συνεχίσουμε μέχρι να εξοφληθούν όλα τα οφειλόμενα και να βρουν δουλειά όλοι οι απολυμένοι. απαραίτητο στοιχείο για την επίτευξη του καλύτερου δυνατού αποτελέσματος είναι η ενότητα όλων και η συσπείρωσή τους γύρω από τα συλλογικά όργανα.



    Για το

    Εκτελεστικό Συμβούλιο

    Ο Πρόεδρος ο Γεν. Γραμματέας





    Χρήστος Παπαδόγιαννης Μανώλης Χατζάκης

    29/03/2010

    ReplyDelete
  32. απλα το μεταφέρω από το site www.oase.gr

    ReplyDelete
  33. MOLIS EIDA TO LOGARIASMO MOU KAI EIDA OTI MPIKAN LEFTA
    GIA PIGENETE KAI ESEIS NA DEITE NA MAS PEITE

    ReplyDelete
  34. ΑΕΓΑ ή ΑΕΑΖ????????????????

    ReplyDelete
  35. @ASC

    post 1 Απλριλίου. Καλό , παραλίγο να την πατήσω !!

    ReplyDelete
  36. ...δεν παίζουν παιδιά με αυτά!!!

    ReplyDelete
  37. ΔΕΝ ΑΦΗΝΕΙΣ ΤΗΝ ΠΛΑΚΑ ΡΕ ......... ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΕ.....

    ReplyDelete
  38. Ευχαριστουμε για άλλη μια φορά την ΕΠΕΙΑ τους ΕΠΟΠΤΕΣ και την επίσημη πολιτεία για το μαύρο πάσχα

    αντεύχομαι επίσης ανεργία και πίκρα για αυτους και τις οικογένειες τους και γρήγορα, και καμιά αρρώστεια επίσης να μην μπορεί να καλυφθει από κανένα φορέα

    ReplyDelete
  39. και τα ψεματα που σερβιρουν μεσω των φορέων τους

    για τον αλητη τον ψωμιάδη και τα τσιράκια του, η δυση της ζωής τους ειναι κοντά, ελπίζω το νεκροκρέβαττο να είναι πικρο όσο το ποτήρι που ήπιαμε εμείς

    ReplyDelete
  40. Αγαπητοί Συνάδελφοι

    Σας εύχομαι μέσα από την καρδιά μου ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ με Υγεία, Αγάπη, Ελπίδα και Αισιοδοξία.
    Και ας μην ξεχνάμε ότι μετά την ΣΤΑΥΡΩΣΗ έρχεται η ΑΝΑΣΤΑΣΗ.
    Καλή δύναμη για τη συνέχεια.

    Βασιλική Ανατολίτου

    ReplyDelete
  41. Αυτές τις ημέρες της αγάπης, της συγνώμης,της συγχώρεσης, και της υπομονής, ας ευχηθούμε όλοι σε όλους υγεία και καλή Ανάσταση.

    ReplyDelete
  42. Τις καλύτερες ευχές μου από εμένα και την γυναίκα μου σε όλους και όλες σας.

    Εύχομαι όσα μας πόνεσαν στο παρελθόν γρήγορα να ξεχαστούν.

    ReplyDelete
  43. Η ανάσταση να φωτίσει την ψυχή μας
    κ την καρδια μας.
    χρονια πολλα παιδια.

    Εδω μαζι, να τραβηξουμε τον δικο μας
    δυσκολο δρομο τον δικο μας γολγοθά
    με αγαπη κ αυτοπεποιθηση

    ReplyDelete
  44. Σας εύχομαι ολόψυχα

    Υγεία, Αγάπη και Ελπίδα για καλλίτερες μέρες

    ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ !!!

    ReplyDelete
  45. ΕΥΧΟΜΑΙ ΤΟ ΑΝΑΣΤΑΣΙΜΟ ΦΩΣ ΝΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΕΙ ΤΟΝ ΦΑΡΟ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΑΡΧΗ ΣΤΗΝ ΖΩΗ ΤΟΥ.

    ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ.........

    ReplyDelete
  46. Καλές οι ευχές αλλά οι ευχές δεν φέρνουν ούτε αυτά που δικαιούμαστε. Τελικά οι επόπτες και η επίσημη πολιτεία με την πασχαλινή της στάση επέδειξε το πόσο ανίκανοι είναι, την αναλγησία τους. Θα συμφωνήσω με τον φίλο/ φίλη πιο πάνω. Εγώ τέτοια μεγαλοψυχία δεν έχω... Να δούμε τι γίνεται με τις αγωγές από εβδομάδα.
    Κάποιοι έχουν βάλει χοντρά το κουτάλι μέσα στο βάζο με το μέλι και εμείς στην απ έξω... Και ας αφήσουν τις δηλώσεις στον τύπο για τεράστια τρύπα. Μαλάκες δεν είμαστε

    ReplyDelete
  47. ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ!!
    http://prasinomilogr.blogspot.com/2010/04/250.html
    ΕΜΕΙΣ ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΤΙΣ ΥΠΟΧΡΕΩΣΕΙΣ?ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ? ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΙΠΟΤΑ ?

    ReplyDelete
  48. http://prasinomilogr.blogspot.com/2010/04/blog-post_6146.html#more
    ΚΑΙ ΤΩΡΑ? ΑΠΟ ΠΟΥ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ? ΠΑΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ?

    ReplyDelete
  49. ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΗΜΕΡΕΣ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΚΑΤΑΒΟΛΗ ΤΟΥ ΟΙΚ.ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΤΟ 2010 ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ (ΑΡΧΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΟΙ ΥΠΟΛΟΙΠΟΙ).ΟΣΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΡΓΟΙ Ή ΗΤΑΝ ΓΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΔΙΑΣΤΗΜΑ ΑΝΕΡΓΟΙ ΜΕΣΑ ΣΤΟ 2010 ΔΙΚΑΙΟΥΝΤΑΙ ΑΝΑΛΟΓΟ ΕΠΙΔΟΜΑ.
    ΑΝ ΓΝΩΡΙΖΑ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΦΡΑΓΚΟ ΤΟ ΠΑΣΧΑ ΔΕ ΘΑ ΑΓΟΡΑΖΑ ΕΝΤΕΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΚΟΚΟΡΕΤΣΙ,ΘΑ ΤΟ ΤΥΛΙΓΑ ΜΕ ΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ...

    ReplyDelete
  50. ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΣΧΕΤΙΚΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΣΟ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΚΟΜΑ......

    ReplyDelete
  51. Malakes control den imaste emies alloi einai, emeis opos mas sfirane xoreuoume

    Irthan kai oi forologikes diloseis. Loipon anti oi epoptes me kapoia proin stelexi tis eterias pou ta xou koimiasei kai douleuoun boithoi tous na kathonte na ksinou ta arxidia tous kai na kanoun diloseis ston typo as mas poun epitelous

    1. TI THA KANOUME ME TIS FOROLOGIKES MAS DILWSEIS?
    2. TA FAGANE OLA TA LEFTA H AFISAN KAI TIPOTA GIA EMAS? GIATI APO OTI FAINETAI O SAXINIDIS KAI H PAREA TOU MAS EXOUN GRAMMENOUS KAI OI EPOPTES KANOUN OTI GOUSTAROUN KSEPOULONANTAS TIN ETERIA KOMMATI KOMMATI
    3. GIATI OI KATASTASEIS ME TIS MISTHODOSIES TWN ANTHROPWN PANE KAI ERXONTE STIN EPEIA? 4 FORES EGINE TON TELEUTAIO KAIRO
    4. O ERGATOLOGOS PAULA NOMIKOS SYMBOULOS TOU EPIKOURIKOU PAULA KOLLHTOS TOU PANTELIDH EXEI KANEI TIPOTE KAI AUTOS, H KAI AYTOS PAIZEI...?

    ReplyDelete
  52. http://troktiko.blogspot.com/2010/04/blog-post_2493.html
    EMEIS TI KANOYME??????????

    ReplyDelete