Thursday 4 March 2010

Κάτι κινείται.....

Για το θέμα των αποζημιώσεων, όσον αφορά την ΑΕΑΖ, οι καταστάσεις με τα ποσά των αποζημιώσεων έχουν αποσταλεί στο Επικουρικό και έχει ουσιαστικά τελειώσει ο έλεγχος και η συμφωνία. Στη συνεδρίαση της ΕΠΕΙΑ την Πέμπτη 11/3 θα συζητηθεί η αποδέσμευση των χρημάτων και εφ΄όσον εγκριθεί (δεν βλέπω λόγο για τον οποίο θα μπορούσε να μην εγκριθεί) θα αρχίσουν οι καταβολές. Παρεμπιπτόντως, οι καταβολές αποζημιώσεων για την ΕΟΣ ξεκίνησαν.
Όσον αφορά την ΑΕΓΑ, σύμφωνα με πληροφορίες η θέση του επόπτη χαρτοφυλακίου κ. Παντελίδη είναι περισσότερο θετική σε σχέση με τις θέσεις που αρχικά εξέφραζε. Επιπλέον με τη βοήθεια και των συναδέλφων που απασχολούνται στην Ασπίδα υπό τον επόπτη του έχει προταθεί και έχει αποδεχθεί και λύση σχετική με τα αποθέματα ευνοϊκή για του υπαλλήλους της ΑΕΓΑ (περισσότερες λεπτομέρειες δεν μπορούν να αποκαλυφθούν). Σύντομα και μετά την ΑΕΑΖ θα ακολουθήσει και η ΑΕΓΑ.
Επίσης έχουμε και νεώτερα σχετικά με τα προγράμματα επιμόρφωσης του ΟΑΕΔ. Σε συνάντηση που είχε η συντονιστική στα κεντρικά γραφεία του στον Άλιμο με τον διευθυντή εκπαίδευσης του ΟΑΕΔ συζητήσαμε ένα πιό ολοκληρωμένο και ουσιαστικό σχέδιο επαγγελματικής κατάρτισης για όποιους συναδέλφους ενδιαφέρονται. Σύντομα θα σας ενημερώσουμε λεπτομερέστερα.
Επίσης όπως θα έχετε ενημερωθεί μέσω της ειδησεογραφίας, έχει ξεκινήσει και η δικαστική παρέμβαση κατά του Ψωμιάδη. (Κάτι φαίνεται ότι κινείται και στη χώρα μας μετά τη καταδίκη σε 20 χρόνια φυλακή του υπουργού μεταφορών της Μαδαγασκάρης. Ήδη οι Πρινιωτάκηδες της Ακρόπολης χρηματιστηριακής είναι προφυλακιστέοι!!)
Ελπίζουμε να έχουμε ευχάριστα νέα να σας ανακοινώσουμε για όλα τα παραπάνω εντός των προσεχών ημερών.

111 comments:

  1. μια ερώτηση παιδιά. Πρέπει να πάω σε δικηγόρο για να κάνω αγωγή κατά της ΑΣΠΙΔΑΣ, για την μη καταβολή της αποζημίωσης???

    Να περιμένω γιατί τα πράγματα πάνε καλά?

    ReplyDelete
  2. Φίλε μου άνεργε, μη ξεχνάς ότι η προθεσμία για διεκδίκηση αποζημίωσης είναι 6 μήνες, πράγμα που σημαίνει ότι 21/3/2010 λήγει. Αν είσαι τύπος που ρισκάρει, το ρισκάρεις. Είναι όμως οριακές οι ημερομηνίες και καλό θα είναι να μη προκαλούμε τη τύχη μας, η οποία άλλωστε μόνο την εύνοιά της δε μας έχει δείξει. Με λίγα λόγια, ιδιαίτερα αν είσαι ΑΕΓΑ, νομίζω ότι θα πρέπει να πας οπωσδήποτε.

    ReplyDelete
  3. ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟΝ ΤΕΛΙΚΑ ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ. ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΤΗΝ ΑΕΓΑ ΑΝΗΚΩ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΒΛΕΠΩ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΠΑΡΑΘΥΡΑΚΙ ΝΑ ΑΝΟΙΓΕΙ ΔΕΝ ΤΟ ΡΙΣΚΑΡΩ. ΟΠΩΣ ΑΝΕΦΕΡΕΣ ΑΝ ΛΗΞΟΥΝ ΟΙ ΠΡΟΘΕΣΜΙΕΣ......ΠΙΑΣΤΟ ΑΥΓΟ ΚΑΙ ΚΟΥΡΕΥΤΩ ΜΕΤΑ.ΘΕΛΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΚΑΤΙ ΚΑΙ ΑΝ ΜΠΟΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΕ ΒΟΗΘΗΣΕΙ. ΜΕ ΚΑΛΕΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΜΟΥ ΚΑΙ ΜΟΥ ΕΔΩΣΑΝ ΣΥΣΤΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΓΙΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΣΩ ΤΟΥ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΕΓΚΡΙΘΕΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΝΕΡΓΟΥΣ ΤΟΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ 2009. ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΝΑ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΩ ΣΥΝΤΟΜΑ ΤΑ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΤΩΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΕΩΝ ΔΙΟΤΙ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΑΥΤΗ ΕΧΟΥΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΠΕΡΙΘΩΡΙΟ. ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΜΟΥ ΕΙΠΑΝ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ DEAD LINE.ΑΛΗΘΕΥΕΙ ΚΑΙ ΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟ?ΜΕΧΡΙ ΠΟΤΕ ΔΗΛΑΔΗ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΡΟΣΛΗΦΘΟΥΜΕ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΑ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ.ΑΝ ΞΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΝΑ ΜΟΥ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ.

    ReplyDelete
  4. Όλοι πρέπει να κάνουμε αγωγή μέχρι 21/3 όπως λέει ο ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ. 6 μήνες δίνει ο νόμος για αστικό αλλά μόνο 3 για ποινικό.
    Η επιθεώρηση μας έχει δικαιώσει όλους και αυτόματα μπορούμε να υποβάλλουμε εκεί μήνυση για τα δεδουλευμένα κατά του εκκαθαριστή αρκεί αυτό να γίνει μέχρι 3 μήνες απο τη πραγματική ημερομηνία απόλυσης (όχι την 21/9). Αν και εδώ οι γνώμες διχάζονται γιατί κάποιοι δικηγόροι μας έχουν πεί διαφορετικά πράγματα.
    Επίσης όπως είχε πεί και ο control πρέπει όλοι να κάνουμε καταγγελία στο ΙΚΑ Αμαρουσίου για τα ένσημα απο 21/9 μέχρι τη πραγματική ημερομηνία απόλυσης ή σύμφωνα με κάποιους δικηγόρους μέχρι την ημερομηνία καταβολής της αποζημίωσης.
    Αυτή δεν μας εμποδίζει να πάρουμε λεφτά αν υπάρχει καλή θέληση των εκκαθαριστών.
    Εγώ προσωπικά τα έχω ήδη κάνει όλα, μήνυση, καταγγελία ΙΚΑ και αγωγή.
    Για καλό και για κακό.....ΑΓΩΓΗ ΛΟΙΠΟΝ

    Eπίσης ιδιαίτερη προσοχή στις φορολογικές βεβαιώσεις που θα λάβουμε.
    Ο νόμος για τη φορολογία εισοδήματος
    λέει τα εξής

    Β. ΧΡΟΝΟΣ ΑΠΟΚΤΗΣΗΣ ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΟΣ ΜΙΣΘΩΤΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ
    Άρθρο 46 ΚΦΕ
    1. Ποιο είναι το έτος φορολογίας αναδρομικών μισθών και συντάξεων;
    Χρόνος απόκτησης του εισοδήματος από μισθωτές υπηρεσίες θεωρείται ο χρόνος που
    ο δικαιούχος απέκτησε δικαίωμα είσπραξής του.
    Ειδικά, προκειμένου για αποδοχές και συντάξεις, που καταβάλλονται σε έτος μεταγενέστερο
    από το έτος στο οποίο ανάγονται σε μισθωτούς ή συνταξιούχους, με βάση
    νόμο, δικαστική απόφαση ή συλλογική σύμβαση, χρόνος απόκτησής τους θεωρείται ο
    χρόνος στον οποίο εισπράττονται από τους δικαιούχους.
    2. Ποιο είναι το έτος φορολογίας αναδρομικών, πρόσθετων αμοιβών &
    αποζημιώσεων;
    Ειδικά, για τις πρόσθετες αμοιβές και τις αποζημιώσεις που καταβάλλονται από το
    Δημόσιο και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, χρόνος απόκτησής τους είναι αυτός
    στον οποίο εισπράττονται από τους δικαιούχους. Κατ΄ εξαίρεση στην περίπτωση
    αυτήν, αν οι πρόσθετες αμοιβές ή οι αποζημιώσεις καταβάλλονται στους δικαιούχους
    σε έτος μεταγενέστερο από το έτος στο οποίο ανάγονται, με βάση νόμο, δικαστική απόφαση
    ή συλλογική σύμβαση, χρόνος απόκτησής τους είναι ο χρόνος στον οποίο εισπράττονται.
    3. Καταβάλλονται αναδρομικά σε επίσχεση εργασίας από μισθωτούς;
    Αν ο δικαιούχος εισπράττει καθυστερημένα δεδουλευμένες αποδοχές, σε έτος μεταγενέστερο
    από το έτος στο οποίο ανάγονται, λόγω έκδηλης οικονομικής αδυναμίας του
    εργοδότη του και εφόσον έγινε επίσχεση της εργασίας από τους μισθωτούς ή αν ο εργοδότης
    κηρύχθηκε σε κατάσταση πτώχευσης, χρόνος απόκτησης αυτών των αποδοχών
    είναι ο χρόνος στον οποίο εισπράττονται.

    Δηλαδή ενώ στο ένα άρθρο λέει ότι χρόνος κτήσεως είναι όταν έγινε δεδουλευμένο και απαιτητό (2009) μετά λέει ότι αν λόγω πτώχευσης τα πάρουμε καθυστερημένα τότε χρόνος κτήσεως είναι ο χρόνος πληρωμής.

    Το ερώτημα λοιπόν είναι αν θεωρείται πτώχευση ή όχι η περίπτωση μας.

    Αυτό το είχαμε συζητήσει και σε άλλη ενότητα και μου την έπεσε τότε ο control (άδικα ρε φίλε με είχες πεί "σύμβουλο"), αλλά τώρα βρήκα το νόμο οπότε μπορούμε να το αναπτύξουμε πιό διεξοδικά.

    Καλημέρα απο το Γιώργο Αυτιά :) :)

    ReplyDelete
  5. @ KΑΜΠΑΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

    Συνάδελφε ρωτάς για τα 36 ευρώ επιδότηση;
    Διευκρίνησε μας για να ψάξουμε

    ReplyDelete
  6. @ KOUKOU

    ΝΑΙ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΓΙΑ ΤΑ 36 ΕΥΡΩ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ.
    ΧΘΕΣ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ.

    ReplyDelete
  7. Αυτό το είχαμε συζητήσει και σε άλλη ενότητα και μου την έπεσε τότε ο control (άδικα ρε φίλε με είχες πεί "σύμβουλο"), αλλά τώρα βρήκα το νόμο οπότε μπορούμε να το αναπτύξουμε πιό διεξοδικά.

    Καλημέρα απο το Γιώργο Αυτιά :) :)"

    Καλά ντε, μην βαράς, πολλές φορές τα νεύρα είναι τσίτα...

    Απλά θέλω να πω εδω κατι που πολυ κοσμος δεν το γνωρίζει. Το ότι ΔΕΝ γράφονται όλες οι λεπτομέρειες εδώ, δε σημαίνει ότι δεν υπάρχει ανάλογο τρέξιμο από τα παιδιά της συντονιστικής από πίσω... Και τρέξιμο από τον δικό τους τον οβολό.

    Εγώ θα πρότεινα μάλιστα (αν και αυτό θα έπρεπε να γίνει εξ αρχής) να δημιουργηθεί ένα ταμείο, τσοντάροντας όλοι όχι πάνω από 2-3 ευρώ, για ανάγκες των παιδιών της Συντονιστικής και μόνο. όλα αυτά είναι τουλάχιστον ταξί, μετακινήσεις κινητά, και ώρες ατελείωτες και μπαίνουν και μέσα τα συγκεκριμένα άτομα (δηλ απ την τσέπη τους τα πληρώνουν όλα). Τι λέτε?

    ReplyDelete
  8. εγώ το ξέρω φίλε control, αλλά πάντα κάποιοι τρέχουν και κάποιοι άλλοι κοιτάνε και κάνουν μόνο κριτική.
    Ιδιότητα του μέσου Έλληνα, πρώτος στη μάσα και στο θάψιμο, τελευταίος στη δουλειά και στη θυσία.

    Συμφωνώ ότι πρέπει να γίνει ενα ταμείο για τέτοια έξοδα. Ας α΄νοίξουν ένα τραπεζικό λογαριασμό και να καταθέτουμε κάθε μήνα ποσό ίσο με ένα καφεδάκι.
    Απο αυτό δεν νομίζω ότι θα γίνουμε φτωχότεροι

    ReplyDelete
  9. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  10. KOUKOU EPEIDH FAINESAI DIABASMENOS SOU EXW ENA QUIZ
    POIOS EINAI AUTOS POU OTAN EKLEISE H ETERIA EIXE EKSFLITHEI MEXRI KEREAS?

    THA SE BOITHISW.
    GRAFEI EDW MESA POLLES FORES GIA NA DIASPASEI TO KOSMO, EINAI KOLLHTOS TOU MEGALOU, EINAI PRWHN DIEUTHINTIS THS ETERIAS KAI PIRE STO LAIMO TOU GYRW STA 12 STELEXH?

    ReplyDelete
  11. ΕΙΧΕ ΓΙΝΕΙ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΜΑ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ

    ΜΙΧΑΛΑΚΗ ΕΙΣΑΙ ΤΡΕΛΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΑΣΙΝΗ ΦΑΝΕΛΑ

    ΜΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΑΝΑΦΕΡΑΤΕ

    ReplyDelete
  12. Κανένας νομίζω ότι δεν είχε εξοφληθεί, εκτός αν είχε απολυθεί πολύ νωρίτερα.

    Κανένας διευθυντής πωλήσεων μήπως;

    ReplyDelete
  13. Ωπ, ρε λεβέντες, όχι και να ανοίξουμε λογαριασμό. Καλύτερα με τη παλιά παραδοσιακή μέθοδο της μαύρης σακούλας!!!!!
    Και για να σοβαρευτούμε, φυσικά και ότι κάνουμε το κάνουμε χωρίς γκρίνια και χωρίς ποτέ να παραπονεθούμε για έξοδα κλπ, ευχαριστούμε για τη σκέψη, αλλά όσοι μας ξέρετε, θα καταλαβαίνετε ότι δεν θα υπήρχε περίπτωση να παίρναμε από κανέναν και για κανένα λόγο ούτε ένα λεπτό.
    Μακάρι να τελειώσουν όλα καλά και όταν πάρουμε όλοι τις αποζημιώσεις μας, κλείνουμε μια ταβέρνα και γινόμαστε όλοι κουρούπελα.

    ReplyDelete
  14. ΤΕΛΙΚΑ ΚΟΥΚΟΥ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ

    ΠΡΟΜΗΘΕΥΤΗΣ ΗΤΑΝΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙΟΣ ΣΥΝ

    ReplyDelete
  15. ΜΙΑ ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΚΑΝΑ ΑΠΟ ΤΟ ΠΡΩΙ ΚΑΙ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΒΛΕΠΩ ΔΕΝ ΑΣΧΟΛΗΘΗΚΕ!ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΠΩΣ ΤΕΛΙΚΑ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΜΕ ΝΑ ΠΛΗΡΩΘΟΥΜΕ Ή ΝΑ ΠΙΑΣΟΥΜΕ ΔΟΥΛΕΙΑ!ΜΟΝΟ ΤΑ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ ΜΑΣ ΑΡΕΣΟΥΝ!ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΑΝΑΦΕΡΕΤΕ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΛΗΡΩΝΟΝΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΔΙΠΛΑ ΑΠΟ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΕΠΕΡΝΑΝ ΣΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ! ΤΙ ΑΝΑΓΚΗ ΕΧΟΥΝ!ΑΛΟΙΜΟΝΟ ΣΕ ΕΜΑΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΤΑΝΤΗΣΕΙ ΣΑΝ ΤΙΣ ΚΥΡΙΕΣ ΤΗΣ ΑΥΛΗΣ ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΟΥΣ ΚΟΥΣ. ΓΙΑΤΙ ΑΛΛΙΩΣ ΔΕΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΤΕ! ΚΑΙ ΞΑΝΑΡΩΤΩ....ΥΠΑΡΧΕΙ DEAD LINE ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ 36 ΕΥΡΩ??????

    ReplyDelete
  16. Αντε ρε φίλε! Με τη πράσινη φανέλα με μπέρδεψες. Το θεώρησα πολιτικό αλλά είναι αθλητικό. γιατί πολιτικά είναι ΙΝΤΕΡ (ωραίο έεε;)

    Λές για το φασιστόμουτρο το συνέταιρο της ξανθιάς που ο άντρας της είναι επίσης προμηθευτής και συνέταιρος του Παυλάρα.

    Πως να μη φάει 12 στελέχη; Μετά πως θα έφερνε καινούργια για να τα κονομήσει;

    Το μυθικό ξέρεις ποιό είναι; Ότι έβαλε το Παυλάρα να υποχρεώσει τους μαλάκες τους διευθυντές τους Ασπιδόφρονες να μειώσουν τους μισθούς δήθεν για οικονομία και την επόμενη μέρα προσέλαβε 5-6 καινούργιους!
    Και η πιό μεγάλη πλάκα; Ότι κάποιοι απο αυτούς δεν πρόλαβαν καν να πληρωθούν ενα μισθό και του γνωστού και μη εξαιρεταίου του κατέσχεσαν και το σπίτι :) :) :)
    Δεν ήξερα όμως ότι ήταν ξοφλημένα τα κοράκια!

    πείτε ρε τα knick του να τον ξεφωνίζουμε αφού μπαίνει εδώ για να μας διασπά. Γιατί όμως να το κάνει; Λες να θέλει να μας βολέψει αυτός αντί για την ομοσπονδία και να τα ξανακονομήσει;

    ReplyDelete
  17. Σύμπτωση είναι; όσοι διευθυντές που έφυγαν και το όνομα τους άρχιζε από "Μ" και τελείωνε σε "ης" και το επώνυμό τους τελείωνε σε "ης"
    τα πήραν χοντρά γενικώς και έφυγαν ξοφλημένοι

    Control ξέρεις εσύ

    ReplyDelete
  18. @ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΠΑΝΤΟΥ

    Αμάν ρε συνάδελφε, ούτε μια πλάκα δε μπορούμε να κάνουμε.

    Από τον ΟΑΕΔ βρήκα αυτό


    ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

    Όσον αφορά στη διαδικασία πρόσληψης των 800 πρώην εργαζομένων που προέρχονται από τις επιχειρήσεις «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Γ.Α.», «ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ Α.Ε.Α.Ζ.», «Γ.Η. ΣΚΟΥΡΤΗΣ Α.Ε.Γ.Α.», «ΓΕΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α. (GENERAL UNION)», «ΓΕΝΙΚΗ ΠΙΣΤΗ Α.Ε.Ε.Γ.Α. (GENERAL TRUST)» και «ΕΟΣ Α.Ε.Α.Ζ.» στις επιχειρήσεις που υποβάλλουν ηλεκτρονική αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα σας ενημερώνουμε τα εξής:

    • Η επιχείρηση θα υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος μέσω της ιστοσελίδας του Οργανισμού και αυτόματα θα λαμβάνει προέγκριση υπαγωγής στο πρόγραμμα.

    • Η επιχείρηση οφείλει να προχωρήσει στην πρόσληψη εντός τριάντα πέντε (35) ημερών από την προέγκριση. Η πρόσληψη καταχωρείται ηλεκτρονικά από την επιχείρηση.

    • Ύστερα από την προέγκριση θα ελέγχεται άμεσα από τον αρμόδιο υπάλληλο «διαχειριστή» η διαθεσιμότητα των ατόμων που πληρούν τις προϋποθέσεις, σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που έχουν καθορισθεί για τις θέσεις απασχόλησης που ζητά η επιχείρηση, ενημερώνοντας σχετικά τον Προϊστάμενο και όλους τους εργασιακούς συμβούλους της Υπηρεσίας.

    • Μέσα από τη διαδικασία εγγραφής των ανέργων που πληρούν τις προϋποθέσεις, στο σύστημα προσφοράς – ζήτησης εργασίας, και ύστερα από την διαδικασία εξατομικευμένης παρέμβασης και σύμφωνα με τις προτάσεις που περιέχονται στα ατομικά σχέδια δράσης, θα γίνεται η παραπομπή τους στις επιχειρήσεις από τους εργασιακούς συμβούλους των Υπηρεσιών, με στόχο τη σύζευξη προσφοράς και ζήτησης.

    • Η επιχείρηση οφείλει να προχωρήσει στην πρόσληψη εντός τριάντα πέντε (35) ημερών από την προέγκριση. Η πρόσληψη καταχωρείται ηλεκτρονικά από την επιχείρηση.

    • Μετά την εξατομικευμένη παρέμβαση των ατόμων που πληρούν τις προϋποθέσεις και την υπόδειξή τους στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις και την τελευταία πρόσληψη, ο υπεύθυνος διαχειριστής ενημερώνει το σύστημα ότι η αίτηση περνάει στο στάδιο της «έγκρισης», που σημαίνει την υπαγωγή στο πρόγραμμα.

    • Εάν δεν υπάρχουν διαθέσιμα άτομα η αίτηση τίθεται σε «αναμονή» διάρκειας (7) ημερών μετά το πέρας των (35) ημερών από την προέγκριση. Σε περίπτωση που η επιχείρηση δεν προβεί στην πρόσληψη του ατόμου, εντός της παραπάνω προθεσμίας, η αίτηση της επιχείρησης θα περνάει στο στάδιο «απόρριψη». Η αναζήτηση θα γίνεται σε καθημερινή βάση και θα ενημερώνεται σχετικά η επιχείρηση.



    Ημερομηνία έναρξης υποβολής αιτήσεων εκδήλωσης ενδιαφέροντος είναι η 29-1-2010


    ΑΡΑ 29-1 ΣΥΝ 35 ΜΕΡΕΣ = 5 ΜΑΡΤΙΟΥ!

    ΠΡΕΠΕΙ ΟΜΩΣ ΝΑ ΒΡΕΙΣ ΕΤΑΙΡΊΑ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΜΠΕΙ ΣΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ. ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ ΟΙ ΠΙΟ ΠΟΛΛΕΣ ΔΕΝ ΤΙΣ ΣΥΜΦΕΡΕΙ ΛΕΝΕ ΝΑ ΜΠΟΥΝ


    ΕΛΠΙΖΩ ΝΑ ΒΟΗΘΗΣΑ ΛΙΓΟ

    ReplyDelete
  19. Λοιπόν μόλις πριν λίγο είχα ένα τηλέφωνο από κάποια εταιρία για συνέντευξη NETWROK 21 για εργασία

    Όταν ρώτησα πως έφτασε το βιογραφικό μου σε εκείνους και αν γνωρίζουν ακριβώς τι δουλειά κάνω άρχισε και τα μάσαγε ότι βλέπω τι δουλειά κάνω και ότι η δουλειά που είναι δεν πρόκειται να είμαι ΑΣΦΑΛΙΣΤΗΣ!!!! Επίσης μου είπε ότι έπεσε στα χέρια του το cd με τα βιογραφικά ΑΠΌ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ.

    Για όσους δεν γνωρίζουν η Network 21 είναι η AMWAY και για όσους δεν ξέρουν τι είναι η AMWAY
    Είναι εταιρεία πυραμίδα που πουλάει διάφορα προιόντα μέσω καταλόγων με κέρδος κάποιο ποσοστό ανάλογα με τον αριθμό των ατόμων που βάζεις στο «σύστημα» Το σύστημα είναι κάτι σαν πυραμίδα που όσο πιο πολλά άτομα βάζεις να αγοράζουν, κερδίζεις και περισσότερα από τις αγορές τους.

    Φυσικά και αρνήθηκα γιατί πρόκειται για ΑΠΑΤΗ!

    Λοιπόν δεν με ενδιαφέρει πως το CD έφτασε στα χέρια τους, ούτε πως το τηλέφωνό μου κοινοποιήθηκε εκεί, είπαμε δουλειά ψάχνουμε αλλά δεν θα γίνουμε και ζητιάνοι. Προφανώς κάποιο ασφαλιστικό πρακτορείο ΌΠΩΣ ΤΟ 90% ΤΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΩΝ λειτουργεί ως μεσάζοντας και για άλλες δουλειές.

    Να υπενθυμίσω εδώ πως τα βιογραφικά είναι ΠΡΟΣΩΠΙΚΆ ΔΕΔΟΜΕΝΑ και αν υποψιαστώ ότι το συγκεκριμένο CD- στο οποίο συμμετείχα στην δημιουργία της βάσης δεδομένων ΕΧΕΙ ΠΑΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ ΑΛΛΟΥ ΕΚΤΌΣ ΑΠΌ ΤΑ ΤΜΗΜΑΤΑ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ ΤΩΝ ΕΤΑΙΡΙΩΝ θα προβώ σε άλλες ενέργειες.

    ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΤΟ ΚΑΘΕ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΠΙΑΝΕΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ ΘΑ ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΤΩΡΑ

    Ε ΩΣ ΕΔΩ ΚΑΙ ΜΗΝ ΠΑΡΕΚΕΙ ΚΑΙ ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΘΥΜΩΜΕΝΟΣ.

    ReplyDelete
  20. Και επειδή θα έχουν πάρει σίγουρα και άλλους συναδέλφους θα ήθελα να τους πω, να αποφύγουν να συνεργαστουν διότι η συγκεκριμένη πυραμίδα είναι εδώ και καιρό στο στόχαστρο του υπουργειου οικονομικών για σημαντική φοροδιαφυγη μαζι με την forever living products

    Αυτό μην και τσιμπήσει κανείς πάνω στην απελπισία μας. ΝΤΡΟΠΗ

    ReplyDelete
  21. ΠΟΣΟ ΜΕΓΑΛΗ ΚΑΤΑΝΤΙΑ

    ΟΙ ΓΡΙΦΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΚΟΥΙΖ
    ΜΑΣ ΛΕΙΠΑΝΕ
    ΚΑΙ Η ΑΠΟΥΣΙΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ
    ΤΙ ΒΡΙΣΚΕΤΕ ΜΕΤΑΞΥ ΣΑΣ E; ΤΡΙΑ ΑΤΟΜΑ
    ΠΑΘΙΑΖΕΣΤΕ ΓΕΛΟΝΤΑΣ ΜΕ ΤΑ ΧΑΛΙΑ ΜΑΣ
    Κ ΑΝΤΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΩΝ ΒΕΛΑΖΕΤΕ
    ΜΕ ΜΠΕΕΕ Κ ΜΠΟΥΥ Κ ΟΥΣΤ
    ΚΑΙ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΟ BLOG
    ΑΓΕΛΗ

    ΚΑΤΑΝΤΙΑ Κ ΜΟΝΟΙ Κ ΑΝΕΡΓΟΙ
    ΜΟΝΟΙ ΜΑΣ ΕΛΠΙΔΑ Η ΠΙΣΤΗ ΣΤΟΝ
    ΕΑΥΤΟ ΜΑΣ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΞΕΧΩΡΙΣΤΑ
    ΣΕ ΜΟΝΑΧΙΚΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΜΑΚΡΥΑ
    ΑΠΟ ΑΝΑΡΘΡΕΣ ΚΡΑΥΓΕΣ Κ ΒΕΛΑΖΜΑΤΑ

    ReplyDelete
  22. Δεν αμφιβάλλω ότι οι προθέσεις της ομοσπονδίας είναι καλές αλλά επειδή εξετάζω την αποτελεσματικότητα σε τέτοια πράγματα αυτό καταντά γελοίο.

    Επειδή πια σαν amway εκκρεμούν πολλές δίκες εις βάρος τους, θα σας παρουσιάζονται ως network 21. Οπότε προσέξτε

    ReplyDelete
  23. CONTROL DEN EISAI O MONOS KAI MH NEURIAZEIS, PRO 15 HMERWN SUNEBEI KAI AUTO SE EMENA KAI SE SYNADELFO POU GNORIZO. EGO MIN KSERONTAS OMOS APANTISA ARXIKA NAI

    SE DEUTERH FASH POU RWTHSA KAI EMATHA ITAN ASFALISTIKO GRAFEIO ONTWS POU POULAEI AMWAY KAI TRAPEZIKA KAI PARATRAPEZIKA PROIONTA.

    EKEI PANE TA BIOGRAFIKA MAS KYRIES KAI KYRIOI TO KATALABATE? OTAN FWNAZA MHN TA DINETE STIN OMOSPONDIA ME XLEUAZATAE


    LOYSTEITE TA TWRA KAI EIDIKA ESY CONTROL POU TOUS YPOSTHRIZEIS TOSO KAIRO, ENW KSREIS OTI GIA TIN THESI SOU SE 6 ETERIES KAI STO EPIKOURIKO PROSLIFTHIKAN ALLOI EKTOS APO ATOMA TOY TMIMATOS SOU KAI TO GNWRIZOYN AYTO OI KYRIOI THS OMOSPONDIAS.

    PROSOPIKA AN HMOUN EGO SE MIA ETERIA DEN THA TOUS AFIUNA NA PERASOUN OUTE TIN PORTA, OPOS EGINE STIN GROUPAMA

    ReplyDelete
  24. KAI H DOULEIA DEN EINAI NTROPH FILE KAI EGW SE SUPERMARKET ERGAZOMAI PIA

    ReplyDelete
  25. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  26. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  27. acs σε σουπερ μάρκετ έχω δουλέψει και εγώ για 5 χρόνια.
    Δεν είπα ότι η δουλειά είναι ντροπή, αλλά όχι και ξαφνικά στην ηλικία μου με 2 πτυχία και 11 χρόνια εμπειρία στον χώρο μου να πουλάω...σαπούνια σε συγκεντρώσεις ηλιθίων που χτυπάνε ρυθμικά παλαμάκια υπό τον ήχο γκόσπελ. Αλλο το ένα άλλο το άλλο.

    Παρακαλω όποιον άλλο συνάδελφο/ συναδέλφισσα τον έχουν πάρει τηλ για τετοια είδους δουλειά να βγει να το πει. O σκοπός που το αναφέρω εδώ είναι απλά να προειδοποιήσω συναδέλφους,

    Θεωρώ ότι μια προσπάθεια αξιόλογη δεν πρέπει να χαλάει από κάτι τέτοιο

    ReplyDelete
  28. Παρακαλώ ενημερώστε με αν ξέρετε σίγουρα. Αυτή η επιδότηση των 36€ ισχύει μόνο για όσες επιχειρήσεις θα υποβάλουν αίτηση ενδιαφέροντος από 31.01.2010 και για 35 μέρες μετά, δηλ.μέχρι 7.3.2010?
    Αν κάποιος βρεί μια επιχείρηση και θέλει να τον προσλάβει με την επιδότηση μετά τις 7.3.2010, η επιχείρηση δεν μπορεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα?ΔΗΛΑΔΗ ΟΛΗ ΑΥΤΗ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΠΙΔΟΤΗΣΕΙΣ ΙΣΧΥΕ ΜΟΝΟ ΓΙΑ 35 ΗΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΕΦΟΣΟΝ Η ΕΤΑΙΡΙΑ ΕΙΧΕ ΗΔΗ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ?
    Θα ήθελα μέσω της ομοσπονδίας να διερευνηθεί αυτό το θέμα και να έχουμε μια υπεύθυνη απάντηση γιατί αν είναι έτσι ήδη οι επιδοτήσεις θα λήξουν για εμάς σε 3 ημέρες.
    Επίσης αν κάποιος βρεί μια επιχείρηση και συμφωνήσει μαζί της να ενταχθεί στο πρόγραμμα ο ΟΑΕΔ θα έχει λόγο για τον ποιόν θα προσλάβει η επιχείρηση?

    ReplyDelete
  29. Στην ανακοίνωση του ΟΑΕΔ δεν αναφέρει πουθενά λήξη προθεσμίας για την εκδήλωση ενδιαφέροντος από τις επιχειρήσεις.
    Αναφέρει προθεσμίες μετά την αίτηση για ένταξη στο πρόγραμμα και ομολογώ ότι ο τρόπος γραφής της είναι εντελώς δυσνόητος.
    Αν ισχύει η ερμηνεία του ΚΟUKOU τότε χάνουμε και την παραμικρή ελπίδα να βρούμε έστω κάποια μικρή επιχείρηση ή μαγαζί να μας προσλάβει ακόμα και με τα 900€ για να μην χάνουμε και τα ένσημα μας.

    ReplyDelete
  30. Καλημέρα σε όλους!
    @ ap

    Η ανακοίνωση του ΟΑΕΔ που έγραψα πιό πάνω λέει ότι οι επιχειρήσεις κάνουν αίτημα υπαγωγης και ΑΥΤΟΜΑΤΑ ΠΑΙΡΝΟΥΝ ΠΡΟΕΓΚΡΙΣΗ ΑΠΟ ΤΟ COMPUTER.
    Έτσι γράφουν, άρα 29-1 ήταν η τελευταία μέρα για αυτούς και σήμερα όχι στις 7/3 (Κυριακή) είναι με βάση αυτά που λένε η τελευταία μέρα και αν δεν υπάρχουν διαθέσιμοι άνεργοι (πλάκα μας κάνουν ?) υπάρχουν άλλες 7 μέρες.
    Εκεί που τα μπερδεύουν για τους εργοδότες είναι η οριστική υπαγωγή στο πρόγραμμα η οποία γίνεται μετά τη πρόσληψη. επίσης δεν αναφέρουν τίποτα για το 8ήμερο της αναγγελίας πρόσληψης. Σαν να θεωρούν ότι αυτή καταχωρείται την ίδια μέρα.

    Δευτέρα θα πεταχτώ μια βόλτα στον ΟΑΕΔ Νέας Ιωνίας να μου εξηγήσουν, εκτός αν προλάβει και το λύσει η συντονιστική ή η Ομοσπονδία

    ReplyDelete
  31. Σήμερα το πρωί μίλησα με ΟΑΕΔ.
    Μου είπαν ότι δεν υπάρχει DEAD LINE αν μια επιχείρηση επιθυμεί να ενταχθεί στο πρόγραμμα.
    Τα προγράμματα αυτά είναι ετήσια αλλά συνήθως παραμένουν σε ισχύ μέχρι την απορρόφηση των συγκεκριμένων ανέργων.
    Επίσης μου είπαν ότι για 6 μήνες μετά δηλ. μέχρι 30.6.2010 μπορούν να ενταχθούν και κάποιοι που έν τω μεταξύ προσλήφθηκαν και δεν τους ανανέωσαν την σύμβαση.
    Ακόμα μου είπαν ότι αν μια επιχείρηση κάνει αίτηση υπαγωγής στο πρόγραμμα και δεν βρεί άτομο εντός 35 ημερών μπορεί να επανέλθει με καινούργιο αίτημα.

    ReplyDelete
  32. Συνάδελφε μίλησες με τοπικό γραφείο ή τα κεντρικά; Σε ρωτάω γιατί αυτό που λές είναι πολύ καλό.

    Όμως

    TO ΦΕΚ ΑΝΑΦΕΡΕΙ

    4. ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ – ΚΑ−
    ΛΥΨΗ ΘΕΣΕΩΝ
    Η προθεσμία έναρξης και λήξης της υποβολής των αιτήσε−
    ων υπαγωγής στα Μέτρα I και II του Κεφαλαίου Β’, θα καθο−
    ριστεί με σχετικές αποφάσεις του Διοικητή του ΟΑΕΔ.
    Η απόφαση αυτή να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της
    Κυβερνήσεως
    Αθήνα, 16 Δεκεμβρίου 2009

    ΑΝ ΔΕΝ ΣΟΥ ΤΑ ΕΙΠΑΝ ΣΩΣΤΑ, ΑΦΟΥ ΤΑ ΚΟΝΔΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ
    ΜΗΠΩΣ ΜΕ ΚΑΠΟΙΑ ΠΙΕΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΠΟΡΕΙ Ο ΔΙΟΙΚΗΤΗΣ ΤΟΥ ΟΑΕΔ ΝΑ ΔΩΣΕΙ ΠΑΡΑΤΑΣΗ;

    ReplyDelete
  33. ΚΑΛΗΜΕΡΑ!ΚΟΥΚΟΥ ΠΕΤΑΞΟΥ ΚΑΙ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΛΛΟ ΟΑΕΔ ΓΙΑΤΙ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΔΕΝ ΦΙΜΗΖΕΤΕ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΑ ΞΕΦΤΕΡΙΑ ΤΟΥ.ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΙ ΕΜΕΝΑ ΟΙ ΣΥΣΤΑΤΙΚΕΣ ΕΠΙΣΤΟΛΕΣ ΠΟΥ ΜΟΥ ΔΩΣΑΝΕ ΑΠΟ ΕΚΕΙ ΑΦΟΡΟΥΝ ΥΠΑΛΛΗΛΟΥΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ ΣΕ ΕΤΑΙΡΕΙΑ TELEMARKETING ΚΑΙ ΠΩΛΗΣΕΙΣ ΤΡΑΠΕΖΙΚΩΝ ΠΡΟΙΟΝΤΩΝ. ΤΟ ΠΙΟ ΑΣΤΕΙΟ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΣΑΣ ΤΟ ΕΧΩ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΕΩΣ ΤΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ ΕΓΩ ΕΙΜΑΙ ΕΓΚΥΟΣ 4 ΜΗΝΩΝ ΚΑΙ ΑΝ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΤΟ ΕΧΩ ΠΕΙ ΣΤΟΝ ΟΑΕΔ, ΕΙΝΑΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ ΟΤΙ ΘΑ ΜΕ ΠΡΟΣΛΑΒΟΥΝΕ!ΑΝ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΤΕ ΠΑΝΤΩΣ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΥΝΑΔΕΡΦΟΣ ΑΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΕΙ ΜΕ ΤΟΝ ΟΑΕΔ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ 210 9234200 ΜΗΠΩΣ ΓΙΝΕΙ ΚΑΤΙ.

    ReplyDelete
  34. Μίλησα με τα κεντρικά του ΟΑΕΔ με τον κ. Κοντοβή στο τηλ. 2109989146, είναι ένας από τους υπεύθυνους του προγράμματος.
    Καλό θα είναι να επικοινωνήσουν και άλλοι για επιπλέον διευκρινήσεις.
    Επίσης στο site του ΟΑΕΔ αναφέρει ότι τα προγράμματα αυτά είναι ετήσιας διάρκειας και μπορεί να παραταθούν ή να αναπροσαρμοσθούν.
    Μήπως θα έπρεπε μέσω της ομοσπονδίας να ζητούσαμε κάποιες αναπροσαρμογές για να τα παίρνουν πιό εύκολα οι εταιρίες?
    Επίσης μου είπαν ότι οι εκδηλώσεις ενδιαφέροντος γίνονται στους ΟΑΕΔ της περιοχής της κάθε επιχείρησης, δηλ. όποιοι είμαστε γραμμένοι σε ΟΑΕΔ περιοχών που δεν έχουν επιχειρήσεις πως θα έχουμε πρόσβαση?
    Μάλλον θα έπρεπε να ζητηθεί κάποιος να χειρίζεται συνολικά τα βιογραφικά μας αν υπάρχει ενδιαφέρον και όχι στον κατά τόπους ΟΑΕΔ.

    ReplyDelete
  35. Για το θέμα του ΟΑΕΔ και της επιδότησης.
    Μίλησα με τα κεντρικά του ΟΑΕΔ. Δεν υπάρχει προθεσμία λήξης για το πρόγραμμα και οι 35 μέρες αφορούν τη προθεσμία που έχει η επιχείρηση να προβεί στη πρόσληψη αφού έχει κάνει την ηλεκτρονική αίτηση. Με λίγα λόγια αν μια επιχείρηση κάνει αίτηση την 1/6 θα πρέπει να κάνει τη πρόσληψη έως 5/7 (περίπου).
    Τα προγράμματα αυτά διαρκούν πολύ καιρό, και κλείνουν με απόφαση του Διοικητή του ΟΑΕΔ.
    Άρα δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας.
    Για την εταιρία εκτός ασφαλιστικής αγοράς και το cd με τα βιογραφικά.
    Πήραν και μένα τηλέφωνο εχθές με άλλο όνομα εταιρίας (κάτι σαν χαι εντ τεχνολοτζι μου ακούστηκε) και μου είπαν ότι κάνουν συνεντεύξεις. Στην αρχή τσίμπησα παραπλανημένος από το όνομα της εταιρίας, αλλά ψιλιάστηκα ότι κάτι δε πάει καλά όταν μου είπε ότι συνέντευξη θα γίνει σε ξενοδοχείο της Μιχαλακοπούλου 8-9 το βράδυ, κι αν ήθελα θα μπορούσα να φέρω και τη γυναίκα μου. Επειδή βιαζόμουν να κατέβω στην Ομοσπονδία, τον πήρα σήμερα το πρωί και μου είπε ότι το cd το πήρε από το Επικουρικό που είχε πάει λόγω ζημιάς που είχε και τους είπε ότι είχε επιχείρηση και σκοπεύει να κάνει προσλήψεις. Τον ρώτησα αν έχει σχέση με τον ασφαλιστικό χώρο μου είπε όχι και αν έχει σχέση με την Network 21 και είπε ναι. Φυσικά του είπα ότι δεν ενδιαφέρομαι (δεν ακούω και gospel ρε control!!).
    Τώρα, όσο για το που πάνε τα cd είπαμε πάνε σε εταιρίες και ασφαλιστικά πρακτορεία και γενικά επιχειρήσεις που σχετίζονται με θέσεις εργασίας στον ασφαλιστικό χώρο. Δίνονται ονομαστικά σε πρακτορεία δηλ. ξέρουμε ποιό πρακτορείο έχει πάρει cd, τώρα αν κάποιος από αυτούς το δίνει αλλού αυτό όπως καταλαβαίνεται δεν μπορεί να ελεγθεί. Εν πάσει περιππτώσει, αν κάποιος ενδιαφέρεται να πουλάει σαπούνια όπως λέει και ο control, δε μπορείς να του πεις μη πας.

    ReplyDelete
  36. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΛΗ ΠΑΙΔΙΑ.ΟΧΙ ΤΙΠΟΤΑ ΑΛΛΟ .....ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΩ ΝΑ ΓΕΝΝΗΣΩ ....

    ReplyDelete
  37. Ευχαριστούμε ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ και ap

    Τι το θέλει τότε ο ευλογημένος ο διοικητής το 29-1;

    Πάντως εταιρείες τηλεμάρκετινγκ κλπ σαφώς εξαιρούνται απο την απόφαση για επιδότηση!

    Το πιό πιθανό για τη διαρροή του CD είναι ο πράκτορας που το διέρρευσε να είναι κια αυτός στη πυραμίδα (οποιάδηποτε ομοιότης με πρόσωπα ή εταιρείες είναι συμπτωματική)

    Αλήθεια στο πρόγραμμα επιμόρφωσης που εντάσσεται στο ΛΑΕΚ και πληρώνει 6,5 ευρώ την ώρα γνωρίζεται αν γράφτηκε κάποιος συνάδελφος;

    Καλημέρα και πάλι

    ReplyDelete
  38. ΄Οσον αφορά το πρόγραμμα επιμόρφωσης, είμαστε σε μια διαπραγμάτευση με τον ΟΑΕΔ, όπως έγραψα και στην αρχική ανάρτηση, για μια πιο ουσιαστική και πραγματική εκπαίδευση και για διάφορες ειδικότητες για όσους ενδιαφέρονται. Μόλις έχουμε νεώτερα θα το αναρτήσουμε.

    ReplyDelete
  39. Ορθόν και κατανοητό. Απλά χτες μου γύρισε το μάτι ρε γμτ και επειδη εχω και μια οικογενιακή εμπειρία με τέτοιους κυρίους...ας μην το συνεχίσω καλύτερα.

    Βεβαίως και καταλαβαίνω πως γινεται το ανθρωπινως δυνατό καλύτερο και δεν ειναι δυνατό να ελέγξεις τον κάθε ένα πράκτορα.

    χαιρετώ

    υγ ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ επειδή το θέμα με τα σεμηνάρια είναι αρκετά ενδιαφέρον, και προσωπικά με ενδιαφέρουν (αλλα και πολυ αλλο κόσμο της οικονομικης διευθυνησης και όχι μόνο) τα IFRS γνωίζω ότι στην ελλάδα μόνο 2 οργανισμοί τα κάνουν και δίνουν και πολυ σημαντικό πτυχίο

    η GLOBAL TRAINING και η EPSILON NET

    έχω μια ιδιαίτερη προτίμηση στην global training κυρίως λόγω επιπέδου καθηγητών και εγκαταστάσεων. Συνεργάζονται με τον ΟΑΕΔ, για δείτε το. Τα τηλ είναι 210- 6722868. Αν θέλετε κάποιο contact person ευχαρίστως να σας πω. Υπάρχει η δυνατότητα εφόσον συνεργάζονται πληρως με τον ΟΑΕΔ να επιδοτηθούν εκεί τα σεμηνάρια και οσοι ασχολουμαστε με λογιστικα να αποκτήσουμε ένα πτυχίο που ισούται με μεταπτυχιακο τιτλο στην αγορά εργασίας (είναι ετησιο πρόγραμμα)

    ReplyDelete
  40. ΤΑ ΔΕΣΜΕΥΣΑΝ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ
    http://www.skai.gr/articles/news/greece/%CE%9C%CF%80%CE%BB%CF%8C%CE%BA%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%BD%CF%84%CE%B7%CE%BD%CF%80%CF%81%CE%BF%CF%83%CF%89%CF%80%CE%B9%CE%BA%CE%AE%CF%80%CE%B5%CF%81%CE%B9%CE%BF%CF%85%CF%83%CE%AF%CE%B1%CF%84%CE%BF%CF%85%CE%A0%CE%A8%CF%89%CE%BC%CE%B9%CE%AC%CE%B4%CE%B7/

    ReplyDelete
  41. Τα δέσμευσαν αλλά δυστυχώς όχι για εμάς....

    Μαντέψτε ποιοί μπορεί να είναι απο πίσω;

    ReplyDelete
  42. Για την Capital η οποία μπαίνει και στο στόχαστρο για τα καλά.

    ReplyDelete
  43. Δεν πειράζει
    τουλάχιστον αυτό δείχνει πρόθεση να επιταχυνθουν οι διαδικασίες και αυτό είναι καλό για εμάς σε γενικότερο πλαίσιο πάντα.

    ReplyDelete
  44. CONTROL ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΙΠΕ ΟΤΙ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΒΡΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΚΑΤΑΝΑΓΚΗ ΣΕ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ.ΠΟΥ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΣΕ ΑΛΛΟΥΣ ΚΛΑΔΟΥΣ.ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΜΟΥ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΑΝ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΟΥ ΨΑΧΝΕΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΥΣ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΟΥ ΤΑ ΒΡΗΚΕ Ο ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΟΠΩΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ ΠΟΥ ΤΥΧΑΙΑ ΕΙΧΕ ΠΑΕΙ ΓΙΑ ΔΙΚΗ ΤΟΥ ΥΠΟΘΕΣΗ.ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΔΙΚΑ ΣΟΥ...

    ReplyDelete
  45. @ΡΟΜΠΑ
    Σακκουλάς είναι το όνομά του έτσι;

    ReplyDelete
  46. ΔΕΝ ΘΥΜΑΜΑΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟ ΤΗΛ ΞΕΚΙΝΑΓΕ ΑΠΟ 8066...

    ReplyDelete
  47. ΝΑ ΞΕΚΑΘΑΡΙΣΩ ΟΤΙ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΗΤΑΝ ΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΟΧΙ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΩ ΜΕ ΤΟ ΝΑ ΔΗΜΟΣΙΕΥΟΝΤΑΙ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΜΑΣ ΣΤΗ ΣΑΡΑ ΚΑΙ ΤΗ ΜΑΡΑ

    ReplyDelete
  48. Αλλο εννοούσα ρόμπα

    καληνυχτίζω με τα παρακάτω

    http://www.youtube.com/watch?v=9p1syaWAOxQ

    σημ. ο Βέλγος πρωθυπουργός είναι ο εκπρόσωπος του κλαμπ της λέσχης buildeberg
    και

    http://www.youtube.com/watch?v=ul_wltmYR9k&feature=related

    ReplyDelete
  49. ΑΣΠΤ: Πώληση δικαιωμάτων από ΑΣΑΣΚ & C.V.
    Οι εταιρίες Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ και Commercial Value δε θα συμμετέχουν στην αύξηση μετοχικού κεφαλαίου της Aspis Bank σύμφωνα με την επιστολή που απέστειλε ο επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης, Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης

    Αναλυτικά, σύμφωνα με τις από 05.03.2010 επιστολές του προς την Τράπεζα, ο επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης των εταιρειών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ και COMMERCIAL VALUE, κ. Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης, γνωστοποίησε τα ακόλουθα:

    * Η εταιρεία ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ, που διαθέτει συνολικά 5.824.551 μετοχές και 3.629.325 μετοχές μέσω του εσωτερικού μεταβλητού κεφαλαίου ASPIS BOND, δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Aspis Bank και δίδει εντολή πώλησης των δικαιωμάτων προτίμησης.

    * Η εταιρεία ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ, που διαθέτει 3.173.154 μετοχές, δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Aspis Bank και δίδει εντολή πώλησης των δικαιωμάτων προτίμησης.

    Μιλάμε δηλαδή για 12.627.030 μτχ, η ΑΜΚ θα γίνει στα 0.60 συν τα δικαιώματα προτίμησης, θεωρώ ότι είτε σε otc συναλλαγή είτε σε κανονική η εταιρία εξασφαλίζει άλλα €10.100.000 ζεστά λεφτά τουλάχιστον στο ταμείο της.

    Αυτό σε συνδιασμό με την αποφαση της αποτίμηση των ομολόγων σε τιμές ΚΤΗΣΗΣ και όχι τρέχουσες ανεβάζει τη μπάνκα... Ε μήπως ήρθε η ώρα?

    ReplyDelete
  50. Το νέο εγγυητικό κεφάλαιο ζωής που θα δημιουργηθεί στην ασφαλιστική αγορά θα εγγυάται το 100% κάθε ασφαλιστικής αποζημίωσης με ανώτατο ποσό τις 25.000 ευρώ ανά ασφαλιζόμενο και σε αυτή τη ρύθμιση περιλαμβάνονται οι ασφαλισμένοι της Ασπίδας και της Commercial σύμφωνα με όσα προβλέπονται στο νομοσχέδιο του υπουργείου Οικονομικών για την κατάργηση της επιτροπής εποπτείας ιδιωτικής ασφάλισης.

    Το σχέδιο νόμου προβλέπει την κατάργηση της ανεξάρτητης ελεγκτικής αρχής της ασφαλιστικής αγοράς εντός δύο μηνών από τη δημοσίευση του νόμου και ειδικότερα τα εξής:


    Κατάργηση της ΕΠΕΙΑ και μεταφορά της εποπτείας στην ΤτΕ

    Aρθρο 1

    α) Εντός δύο μηνών από τη δημοσίευση του νόμου, η ΕΠΕΙΑ καταργείται και οι αρμοδιότητες αυτής (πλην της υποβολής προτάσεων για νομοθετικές ρυθμίσεις, που καταργείται ως αρμοδιότης) θα ασκούνται από την ΤτΕ.
    β) Διατηρείται η υποχρέωση καταβολής εισφοράς των ασφαλιστικών εταιρειών υπέρ της ΤτΕ, με ανώτατο ποσοστό 1? επί των καθαρών ασφαλίστρων.
    γ) Η τύχη του προσωπικού της ΕΠΕΙΑ ρυθμίζεται ανάλογα με το είδος της σύμβασης αυτού (άρθρο 1 παρ. 6).
    δ) Το συσσωρευμένο κεφάλαιο της ΕΠΕΙΑ περιέρχεται στο Δημόσιο.
    ε) Μέχρι την κατάργησή της η ΕΠΕΙΑ επιλαμβάνεται μόνο επειγόντων θεμάτων.


    Αρθρο 2

    Με τις διατάξεις αυτού ρυθμίζονται κατ’ ουσίαν τα θέματα των ασφαλιστικών εταιρειών των οποίων η άδεια έχει ήδη ανακληθεί (Ασπίς Πρόνοια, Commercial Value).
    α) Καταργείται η νέα διάταξη του ΝΔ 400/70 για την εγγύηση του Δημοσίου σε περίπτωση ανάκλησης αδείας εταιρείας ζωής.
    β) Η πρόσφατη απόφαση με τις αρμοδιότητες του εκκαθαριστή ζωής στην περίπτωση της Ασπίς Πρόνοια παραμένει σε ισχύ μόνο για τις ανάγκες της μεταβίβασης του χαρτοφυλακίου. Κατά τα λοιπά τα θέματα ρυθμίζονται με το νέο σχέδιο νόμου, με το οποίο:
    - Προβλέπεται αναστολή εξαγορών για 3 χρόνια.
    - Ρυθμίζεται η τύχη των νοσοκομειακών συμβολαίων.
    - Προβλέπεται προσδιορισμός του ελλείμματος (μετά από «αναμόρφωση» του χαρτοφυλακίου) και κάλυψη των απαιτήσεων από το χαρτοφυλάκιο ζωής μέχρι το 50% αυτών. Εάν η περιουσία της εταιρείας δεν επαρκέσει για την κάλυψη του 50%, η διαφορά θα καλυφθεί από το εγγυητικό κεφάλαιο σε τρεις ετήσιες δόσεις, με καταβολή της πρώτης την 1.3.2013.
    - Προβλέπεται ότι στις υποχρεώσεις του χαρτοφυλακίου ζωής συμπεριλαμβάνονται και οι απαιτήσεις των διαμεσολαβούντων προσώπων.
    Εάν δεν καταστεί δυνατή η μεταβίβαση, το χαρτοφυλάκιο ζωής εκκαθαρίζεται, σύμφωνα με την υφιστάμενη διαδικασία του ΝΔ 400/70.



    Κέρδος 6/3/2010 07:15

    ReplyDelete
  51. ΣΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ, ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΤΙ ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟ ΧΑΡΤΟΦΥΛΑΚΙΟ ΘΑ ΣΥΝΥΠΟΛΟΓΙΣΤΟΥΝ ΚΑΙ ΟΙ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΟΥΝΤΩΝ.ΠΟΣΟ ΜΑΣ ΕΠΕΙΡΕΑΖΕΙ ΑΥΤΟ? ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

    ReplyDelete
  52. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  53. Ο νόμος αφορά μόνο το χαρτοφυλάκιο ζωής

    Τέλος της εβδομάδας αυτής λήγει και το τελεσίγραφο για τις πληρωμές μας όπως το είχαμε συζητήσει στη συνάντηση με την ομοσπονδία, ή κάνω λάθος?

    Ούτως η άλλως ΠΡΙΝ τις 21/3 πάμε για αγωγή. Κάποιο νέο από τον εργατολόγο έχουμε?

    ReplyDelete
  54. Σιγά το τελεσίγραφο!

    Είναι το εξάμηνο από το κλείσιμο.

    ΦΟΥΛ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΜΗΝΥΣΕΙΣ ΠΑΙΔΙΑ!

    ΕΧΟΥΜΕ ΕΛΠΙΔΕΣ!

    ReplyDelete
  55. Συνάδελφοι σφίγγει ο λαιμοδέτης γύρω απο το Χριστοφή και το Βιδάλη.
    Θα πάρουμε και εμείς τα λεφτά μας άμα σφίξει λίγο περισσότερο.

    Ο στραβούλιακας ο τρελλάρας πώς πήρε 1,2 εκατομμύρια αφού διέλυσε όλο τον όμιλο και μαζί και εμάς;
    Θέλω και εγώ τέτοια αποζημίωση και μετά πρόσληψη με 14 χιλιάρικα
    ΟΞΩ ΠΟΥΣΤΗ ΑΠΟ ΤΗ ΠΑΡΑΓΚΑ, ΣΙΧΑΜΕΝΕ ΤΡΕΛΛΑΡΑ ΠΟΥ ΠΑΙΡΝΕΙΣ ΤΑ ΧΑΠΙΑ ΣΤΗ ΖΟΥΛΑ, ΦΑΣΙΣΤΟΜΟΥΤΡΟ.

    ΜΙΛΑΤΕ ΡΕ ΣΕΙΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΕΡΣΙΑΛ! ΑΚΟΜΑ ΦΟΒΆΣΤΕ ΤΟ ΤΡΕΛΛΟ;

    ΧΡΙΣΤΟΦΟ-ΒΙΔΑΛΟ-ΠΑΥΛΟΜΟΥΤΡΑ ΕΡΧΕΤΑΙ Η ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΣΤΗΝ ΟΠΗ ΣΑΣ

    ReplyDelete
  56. ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΜΠΗΚΕΣ ΕΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΣΤΗ ΚΟΜΕΡΣΙΑΛ ΠΡΟΣΕΞΕ ΚΑΛΑ ΤΙ ΠΟΥΣΤΙΕΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ.

    ΑΝ ΔΕΝ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ ΘΑ ΤΗΝ ΠΛΗΡΩΣΕΙΣ.
    ΜΗ ΝΟΜΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΑ ΕΧΕΙΣ ΚΑΝΕΙ ΤΑΚΙΜΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΥΛΑΡΑ. ΚΑΙ ΝΑ ΠΡΟΣΕΧΕΙΣ ΤΟ ΛΑΜΠΡΟ ΓΙΑΤΙ ΛΑΔΩΝΕΙ ΚΑΛΑ.

    ΘΑ ΣΕ ΣΚΙΣΩ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΞΕΦΩΝΙΣΣΩ ΧΑΜΕΝΕ....

    ReplyDelete
  57. Κε ΚΟΥΚΟΥ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΣΤΑΜΑΤΗΣΤΕ ΝΑ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ. Ο ΚΟΣ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΑΝΑΦΕΡΘΗΚΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΧΑΜΕ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ. ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΣΤΑ ΠΛΑΙΣΙΑ ΤΩΝ ΕΝΕΡΓΕΙΩΝ ΜΑΣ.

    ΚΑΤΑΝΟΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΕΛΠΙΣΙΑ ΣΑΣ ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΜΠΕΡΙΛΗΦΘΕΙΤΕ ΣΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΕΙΏΣΕΙΣ ΕΣΕΙΣ Ο ΚΟΣ ΓΕΝΙΚΟΣ ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ(ΚΟΣ ΜΕ Γ ΚΕΦΑΛΑΙΟ), Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ ΚΑΙ ΟΙ ΝΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΔΑΝΙΗΛ ΨΩΜΙΑΔΗΣ, ΑΛΛΑ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΔΕΝ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΒΡΙΖΟΥΝ ΑΙΣΧΡΑ.

    ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΣΑΣ ΕΚΛΕΙΣΑΝ ΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ ΣΤΟ ASPISTRUTH ΕΡΧΕΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΝΑ ΚΑΝΕΤΕ ΤΑ ΙΔΙΑ?

    ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΟΥΣ ΚΟΥΣ ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ, CLEAN FIGHTER ΚΑΙ ΒΑΣΚΕΣ ΝΑ ΑΠΟΜΟΝΩΣΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΑΓΡΑΨΟΥΝ ΤΑ ΜΥΝΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥ ΚΥΡΙΟΥ Ο ΟΠΟΙΟΣ ΕΧΕΙ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΣΚΟΠΟ. ΝΑ ΕΠΙΦΕΡΕΙ ΑΝΑΚΑΤΩΣΟΥΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ ΕΜΑΣ.

    ΕΙΝΑΙ ΝΤΡΟΠΗ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΑΝΘΡΩΠΟ ΤΗΣ ΘΕΣΗΣ ΠΟΥ ΚΑΤΕΙΧΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΝΑ ΜΠΑΙΝΕΤΕ ΕΔΩ ΜΕΣΑ ΜΕ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΚΑΘΕ ΦΟΡΑ ΠΡΟΣΩΝΥΜΙΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΜΑΥΡΙΖΕΤΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΜΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΝΘΡΩΠΩΝ.

    Ο ΚΟΣ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΕΔΩ ΕΞΥΒΡΙΖΕΤΑΙ ΣΑΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΩ ΟΤΙ ΟΠΟΤΕ ΚΛΗΘΗΚΕ ΑΠΌ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΕΙΧΕ ΤΗΝ ΠΑΡΡΗΣΙΑ ΚΑΙ ΗΡΘΕ ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕΝΟΣ ΣΤΟ ΣΕΠΕ Ν.ΙΩΝΙΑΣ. ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΕΣΕΙΣ ΕΙΣΤΕ ΚΡΥΜΜΕΝΟΣ.

    ΔΕΝ ΦΤΑΝΕΙ ΠΟΥ ΟΣΟ ΗΣΑΣΤΑΝ ΣΤΗ ΘΕΣΗ ΣΑΣ ΘΟΛΩΝΑΤΕ ΤΟ ΤΟΠΙΟ ΔΕΞΙΑ ΑΡΙΣΤΕΡΑ, ΤΩΡΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΤΕ ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΕΤΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΜΑΣ.

    ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΛΟΙΠΟΝ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΤΩΡΑ ΤΟΥΣ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΝ ΤΑΞΗ ΕΔΩ ΜΕΣΑ. ΒΡΙΣΚΟΜΑΣΤΕ ΠΡΟ ΤΩΝ ΠΥΛΩΝ ΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΘΑ ΘΕΛΑ ΝΑ ΔΩΣΩ ΣΕ ΚΑΝΕΝΑΝ ΤΗ ΧΑΡΑ ΝΑ ΜΟΥ ΣΤΕΡΗΣΕΙ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΜΑΙ. ΟΙ ΕΥΘΥΝΕΣ ΑΣ ΠΕΡΙΟΡΙΣΤΟΥΝ ΕΚΕΙ ΠΟΥ ΠΡΕΠΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΠΟΙΟ ΣΗΜΕΙΟ ΦΤΑΝΟΥΝ.

    ReplyDelete
  58. "Τέλος, κατέθεσε ότι σε ειδικό λογαριασμό μαζεύτηκαν 200.000 ευρώ από τους εργαζόμενους στην ΑΣΠΙΣ, για τους πυρόπληκτους της Ηλείας, τα οποία κατέληξαν σε λογαριασμούς του κ. Ψωμιάδη και των εταιριών του."

    Απλά σας εύχομαι να μην ισχύει...

    ReplyDelete
  59. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  60. Θα ξεκινήσω με το παραπάνω που αναφέρει ο superfrog δυστυχως δεν ειμαι σε θέση να το γνωρίζω καθώς στην εταιρία είχα μόνο ένα χρόνο παρουσία και για πριν καθ όσον ενθυμούμαι δεν υπήρχε κατι ανάλογο σαν έλεγχος ή έκθεση. Κάθε στοιχείο θέλω να πιστεύω ότι υπάρχει στους υπολογιστές που αφήσαμε πίσω μας, αν έχει εντοπιστεί τέτοιο ώστε να το ψάξει ο καθένας. Υπόψιν δεν αρνούμαι αυτό που λέει ο superfrog απλά δεν μπορώ να το ξέρω.

    ΠΑΜΕ ΣΤΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΤΩΡΑ

    Σύμφωνα και με τις τελευταίες καταστάσεις από το σύστημα της ΕΧΑΕ και λόγω της μη συμμετοχής των εταιριών ΑΣΠΙΣ ΑΕΓΑ, ΑΕΑΖ και COMMERCIAL VALUE στην ΑΜΚ της ΑΣΠΤ ο ορισμένος διαχειριστής από την πώληση των τίτλων εξασφαλίζει τα εξής ποσά σε μετρητά.

    για την με ΑΣΠΙΣ ΑΕΓΑ το ποσό της τάξης των € 7.460.000

    για την δε ΑΣΠΙΣ ΑΕΑΖ το ποσό της τάξης των € 2.505.000 ευρώ και

    Για την Commercial Value μετρητά της τάξης περίπου € 16.530.000

    τα ποσά αυτά διαφέρουν κατά κάποιες εκατοντάδες άντε μονές χιλιάδες ευρώ, λόγω προμηθειών κλπ κλπ

    Συνεπώς τα λεφτά χωρίς να ρευστοποιηθούν άλλες μετοχές που έχει στο χαρτοφυλάκιο της η εταιρία και με σημερινή αποτίμηση φτάνουν τουλάχιστον τα € 25.000.000 και κρατικά ομόλογα με αξία κτήσεως που φτάνουν τα € 12.000.000 έχουν βρεθεί ΠΛΗΡΩΣ!!!!

    ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΜΕ ΟΛΟΙ ΜΑΣ και να κατανοήσουμε ότι αφενώς τα λεφτά υπάρχουν αφετέρου κάθε ημέρα που περνάει και δεν εγκρίνεται η πληρωμή μας, δεν θα ήθελα να πω αν είναι εκ του πονηρού, αλλά σίγουρα δεν έχει καμία βάση.

    Υπόψιν ότι όλα τα παραπάνω στοιχεία είναι ξέχωρα από τα μετρητά που υπάρχουν στο ταμείο και είναι κατ ΕΛΑΧΙΣΤΟΝ € 2.500.000 και ΑΦΟΡΟΥΝ ΑΕΓΑ και μόνο χωρίς να συνυπολογίζονται αυτά της ΑΕΑΖ.

    Θέλω να θεωρώ πια μονόδρομο την πληρωμή μας, διότι και με τις διατάξεις του νέου νομου που θα ψηφισθεί ο επόπτης Χαρτοφυλακίου και ο επόπτης Εκκαθάρισης είναι ΠΛΗΡΩΣ καλυμμένοι για τον διαχωρισμό και την επάρκεια των τεχνικών και κυρίως μαθηματικών αποθεμάτων.

    "«προβλέπεται προσδιορισμός του ελλείμματος (μετά από «αναμόρφωση» του χαρτοφυλακίου) και κάλυψη των απαιτήσεων από το χαρτοφυλάκιο ζωής μέχρι το 50% αυτών. Εάν η περιουσία της εταιρίας δεν επαρκέσει για την κάλυψη του 50%, η διαφορά θα καλυφθεί από το Εγγυητικό Κεφάλαιο σε τρεις ετήσιες δόσεις, με καταβολή της πρώτης την 1.3.2013.»"

    Με τα παραπάνω και σύμφωνα με μία κατάσταση παγίων που είχα στα χέρια μου, λόγω παλαιοτέρου ελέγχου, η καλύψη των τεχνικών αποθεμάτων υπερβαίνει κατά πολυ ακόμα και το 100% της αποτίμησης των στοιχείων της εταιρίας. Επίσης τα μαθηματικά της αποθέματα είναι εξασφαλισμένα για να πληρωθεί και ο τελευταίος δικαιούχος.

    Την δευτέρα που έκανα μια βόλτα στην εταιρία είδα ότι έχει περαιωθεί η διαδικασία απογραφής στους ορόφους.

    Αυτά από εμένα.

    ReplyDelete
  61. Η να το πω καλυτερα με την σημερινή αποτίμηση της εταιρίας με τιμές αγοράς σε όλους τους τομείς (από κινητές μέχρι και ακίνητες αξίες) το ποσοστό κάλυψης των αποθεματικών, υπερκαλύπτει κατά πολυ το προαναφερθέν στο σχέδιο νόμου.

    Προσωπικά μετά και τις 15/03 που θα ψηφιστεί δεν κατανοώ καμία καθυστέρηση στις πληρωμές μας για οποιονδήποτε λόγω.

    Καλό σας απόγευμα

    ReplyDelete
  62. Δεν το λέω εγώ...

    http://www.skai.gr/articles/news/finance/%CE%97%CE%B4%CE%B9%CE%BA%CE%B1%CE%B9%CE%BF%CF%83%CF%8D%CE%BD%CE%B7%CE%BA%CE%B1%CE%B8%CF%85%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%81%CE%B5%CE%AF%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BD%CF%85%CF%80%CF%8C%CE%B8%CE%B5%CF%83%CE%B7%CF%84%CE%B7%CF%82%CE%91%CE%A3%CE%A0%CE%99%CE%A3/

    Απλά εύχομαι ότι δεν είναι αλήθεια...

    ReplyDelete
  63. Αγαπητοί συνάδελφοι και "συνάδελφοι",

    παρατηρώ τις τελευταίες ημέρες να γίνονται επανελημμένα αναφορές στο όνομα μου απο διάφορους ανώνυμους "φίλους" του blog.
    Τις ελάχιστες φορές που έχω γράψει κάποιο σχόλιο επέλεξα την οδό της επωνυμίας, παρόλο που τα γραφόμενα μου δεν ήταν ευχάριστα για πολλούς.

    Το γεγονός όμως ότι κάποιος ασχολείται με τον ποιόν συναναστρέφομαι από τις 21 Σεπτεμβρίου και μετά, ότι κάποιος άλλος προσπαθεί να "βγάλει είδηση" ή ότι κάποιος άλλος προσπαθεί κάνοντας χρήση της ιδιότητας μου στην ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ (χωρίς να τολμά να αναφέρει το όνομα μου - γιατί;) με αναγκάζει να σχολιάσω και να δηλώσω τα εξής που μάλλον σας αφορούν.

    Κύριοι ΚOUKOU και asfalistikos

    1. Σας παρακαλώ να μην ασχοληθείτε μαζί μου ξανά απο οποιοδήποτε δικτυακό τόπο, αλλά με απ' ευθείας επαφή.
    2. Όσον αφορά την διαδικασία εκκαθάρισης οι γνώσεις μου είναι επαρκέστατες για να γνωρίζω τα όσα ο νόμος ορίζει, αντιλαμβάνομαι τη σημασία του έργου των εκκαθαριστών, και εν' αντιθέσει με όσα ισχυρίζεστε έχω θέσει τον εαυτό μου στη διάθεσή τους, όποτε χρειαστεί για να διευκολυνθεί ή επιταχυνθεί το έργο τους.
    3. Όσον αφορά τη καταβολή των δεδουλευμένων αποδοχών μου, της αποζημίωσης μου καθώς και των χρημάτων που έχω δανείσει στην εταιρεία, έχω ασκήσει όλα τα νόμιμα εξώδικα ή ένδικα μέσα (όπως και όλοι εσείς), αλλά ουδέποτε ενόχλησα ΚΑΝΕΝΑΝ μέσω άλλης οδού, για να λάβω όσα μου οφείλονται. Ποτέ δε, δεν συμετείχα σε οποιαδήποτε συνάντηση ή επιτροπή ακριβώς για να μη θεωρηθεί ότι αντιστρατεύομαι τα συμφέροντα των υπολοίπων. Εν αντιθέσει με όσα ισχυρίζεται ο ανωτέρω "συνάδελφος" ουδείς εμφανίσθηκε όταν συζητείτο η δική μου καταγγελία στην επιθεώρηση εργασίας, όπως συνέβη και σε αρκετούς άλλους συναδέλφους.
    4. Είναι βασική αρχή μου να μη κρύβομαι απο οποιονδήποτε, το ίδιο πράττω και τώρα. Όποιος με αναζητά αμέσως ανταποκρίνομαι. Εάν και εσείς το επιθυμείτε παρακαλώ να πάρετε το κινητό μου απο τη συντονιστική ή όποιον άλλο. Γνωρίζετε επίσης πολύ καλά αφού "υπάρχουν μάρτυρες" ότι σε καθημερινή βάση βρίσκομαι πέριξ της εταιρείας, σε κοινή θέα και πάντα διαθέσιμος και φιλικός σε όλους.
    5. Η "πληροφορία" του κυρίου KOUKOU ότι "κάθε μέρα είμαι παρέα με το Γιόνη" είναι αληθινή αποκρύπτει όμως ο κύριος ότι είμαι μαζί με όλη την διευθυντική μου ομάδα. Το στοιχείο που μας ενώνει είναι η πραγματική αλληλοεκτίμηση και φιλία οι οποίες χαλυβδώθηκαν απο τα τεράστια προβλήματα που μαζί αντιμετωπίσαμε.

    Τελευταίο αλλά όχι έσχατο στοιχείο που παραθέτω αντί της λάσπης που κάποιος μισοκακόμοιρος "συνάδελφος" ρίχνει είναι ότι με το από 21 Δεκεμβρίου 2009 εξώδικό μου πρός τον (τότε) εκκαθαριστή κύριο Καφεντζή τον προσκαλώ όπως
    " 'Αμεσα, στα πλαίσια των αρμοδιοτήτων και υποχρεώσεων σας να ρυθμίσετε τις οφειλές της υπο εκκαθάριση εταιρείας πρός τη ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών, και το υποκατάστημα ΙΚΑ Αμαρουσίου και να πληρώνετε κανονικά και εμπρόθεσμα τις δόσεις των οφειλών αυτών. ΝΑ ΕΞΟΦΛΗΣΕΤΕ ΤΙΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΟΥΜΕΝΕΣ ΑΠΟΔΟΧΕΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΑΠΟΛΥΣΗΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΩΣ ΑΝΩ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ......"
    Στο ανωτέρω εξώδικο ουδεμία μνεία γίνεται ειδικά στο πρόσωπο μου.
    Καθόσον γνωρίζω είμαι ο μοναδικός που το έχω πράξει σαν άτομο. Επίσης είχα θέσει τον εαυτό μου στη διάθεση της συντονιστικής για οποιαδήποτε βοήθεια σε συνάντηση που είχα μαζί τους, όπως και κάθε άλλου φορέα που υπερασπίζεται τα συμφέροντα των εργαζομένων και των ασφαλισμένων.

    Με συγχωρείτε αν σας κούρασα, γνωρίζω ότι πολλοί με αντιπαθείτε, έχω όμως το δικαίωμα να παρεμβαίνω για "να θολώνω το τοπίο αριστερά-δεξιά".

    Με εκτίμηση,

    Βασίλης Αδαμόπουλος

    ReplyDelete
  64. CONTROL ΝΑ ΕΙΣΑΙ ΚΑΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ.ΕΙΧΑ ΦΤΑΣΕΙ ΣΤΟ ΣΗΜΕΙΟ ΝΑ ΑΝΑΡΩΤΙΕΜΑΙ ΣΑΝ ΤΟΝ ΓΙΩΡΓΑΚΗ "ΠΟΥ ΠΗΓΑΝ ΤΑ ΛΕΦΤΑ".ΕΠΙΣΗΣ ΘΕΛΩ ΝΑ ΔΩΣΩ ΤΗΝ ΕΥΧΗ ΜΟΥ ΣΕ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ.ΞΕΡΟΥΝ ΑΥΤΟΙ...
    Υ.Γ Η ΕΥΧΗ ΜΟΥ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΕΥΧΗ.ΕΙΝΑΙ ΕΥΧΗ ΜΙΑΣ ΜΑΝΑΣ (ΟΧΙ ΧΑΡΟΚΑΜΜΕΝΗΣ)

    ReplyDelete
  65. Γνωρίζει κάποιος να γράψει υπεύθυνα σε ποιο σημείο βρισκόμαστε όσον αφορά τα δεδουλευμένα του 2009 (Σεπτέμβριος και Δώρο Χριστουγέννων) για τις δύο εταιρίες;
    Πού έχει κολλήσει το θέμα; Έχει αποσταλεί στην ΕΠ.Ε.Ι.Α. κατάσταση μαζί με αίτημα για αποδέσμευση περιουσιακών στοιχείων και πληρωμή μας; Μήπως να αρχίσουμε να κινητοποιούμαστε λίγο σε σχέση με τον Επόπτη; Εάν κάποιος έχει έρθει σε επαφή μαζί του και γνωρίζει, ας γράψει τα νεότερα. Διαφορετικά, από εβδομάδα θα πρέπει να πιέσουμε την κατάσταση...

    ReplyDelete
  66. "Aspis Bank: Πώληση δικαιωμάτων προτίμησης από Ασπίς Πρόνοια, Commercial Value

    Εντολή πώληση των δικαιωμάτων προτίμησης στη αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Aspis Bank έδωσαν οι Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ και Commercial Value.

    Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, σύμφωνα με τις από 05.03.2010 επιστολές του προς την τράπεζα, ο επόπτης ασφαλιστικής εκκαθάρισης των εταιρειών Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ και Commercial Value, Κωνσταντίνος Βλαχογιάννης, γνωστοποίησε τα ακόλουθα:

    Α) Η Ασπίς Πρόνοια ΑΕΓΑ, που διαθέτει συνολικά 5.824.551 μετοχές και 3.629.325 μετοχές μέσω του εσωτερικού μεταβλητού κεφαλαίου ASPIS BOND, δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Aspis Bank και δίδει εντολή πώλησης των δικαιωμάτων προτίμησης.

    Β) Η Ασπίς Πρόνοια ΑΕΑΖ, που διαθέτει 3.173.154 μετοχές, δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Aspis Bank και δίδει εντολή πώλησης των δικαιωμάτων προτίμησης.

    Γ) Η εταιρεία Commercial Value Α.Α.Ε., που διαθέτει συνολικά 22.216.763 μετοχές, δεν πρόκειται να συμμετάσχει στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Aspis Bank και δίδει εντολή πώλησης των δικαιωμάτων προτίμησης."

    Αυτή πάνω είναι η επίσημη ανακοίνωση, η πώληση είναι συνεχής και σε τιμή προφανώς OTC ή προσαρμοσμένη. Ελπίζω εντός ημερών να έχουμε και νέα τουλάχιστον οσον αφορά την ΑΕΑΖ (στην οποία πραγματικά και δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ κόλλημμα)

    ReplyDelete
  67. Φίλε control,

    οι μετοχές της ΑΣΠΙΣ ΒΑΝΚ δεν είναι δεσμευμένες στα αποθέματα; Αν είναι εκεί τότε και τα δικαιώματα ανήκουν στους ασφαλισμένους, όχι σε εμάς.

    επίσης, εσύ υπολογίζεις θεωρητική τιμή, αλλά αν βγείς να τα πουλήσεις αυτά στη σημερινή ρηχή αγορά θα γράψεις και ζημιές.

    Τι θέλεις να πείς; Αν ήθελαν να μας πληρώσουν θα πουλούσαν και μετοχές, δεν θα περίμεναν την κοπή δικαιώματος!

    ΒΡΙΣΤΕ ΒΡΙΣΤΕ οι ασφαλίστικοί και οι άλλοι! Είμαι ο Ψωμιάδης, είμαι ο Γιώνης, είμαι ο Αδαμόπουλος είμαι ο Ντάνος.

    Γράφω για να σας(μας) διασπάσω, για να ακυρώσω τους τίμιους κόπους (αμαυρίσω όπως λέει και ο αγράμματος απο πάνω, ακούς εκεί α-μαυρίσω) κάποιων που αγωνίζονται. Πότε ρε απαράδεκτε συνάδελφε είπα κάτι εναντίον όσων αγωνίζονται;
    Πότε εβρισα κάποιον απο εμάς;

    Να πάς να μάθεις ορθογραφία και γραμματική ρε πριν με ξανακατηγορήσεις ότι είμαι ο Γενικός διευθυντής, ο Αδαμόπουλος, ο Ψωμιάδης ή ο κάθε μαλάκας και μπαίνω εδώ μέσα με πολλά ψευδώνυμα για να διασπάσω το κόσμο.

    Ποιούς ρε ηλίθιε να διασπάσω; Tους 3-4 που μπαίνουμε εδώ και γράφουμε;

    Αγαπητέ ΜΑΣ ΕΚΑΤΣΕ,

    μην μπείς στο κόπο να ξανασχοληθείς με εμένα.
    Δεν θα σας ξαναενοχλήσω. Να χαίρεσαι τα φασιστόμουτρα που νομίζουν ότι το internet είναι το σπίτι τους.

    Άμα πληρωθούμε μέχρι το Πάσχα θα βγώ να ζητήσω συγνώμη απο τους Βλαχογιάννηδες, τους Παντελίδηδες και τον Παυλάρα.

    Κύριε Αδαμόπουλε,
    ευχαριστώ που δέχεστε ότι αυτά που λεώ είναι αλήθεια.
    Δεν μου απαντάτε όμως αν είστε με το Γιώνη ή τον Παυλάρα εσείς και η παρέα σας. θα τηλεφωνήσω στο ΣΚΑΙ να μου πεί.
    Καλά κανατε και γράψατε ότι πρέπει να πληρώσουν και την εφορία. Τι θα κάνει το κακόμοιρο το κράτος και οι φίλοι σας οι εφοριακοί; Όπου ξαναδουλεψετε τους έχετε ανάγκη.
    Ευχαριστώ για το εξώδικο αλλά δεν έπιασε τόπο, ακόμα ΑΠΛΗΡΩΤΟΣ ΕΙΜΑΙ

    Το τηλέφωνό σας ποιός θα μου το δώσει;

    ΚΑΛΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΦΙΛΟΙ

    KOUKOU KOUKOU KOUKOU

    ReplyDelete
  68. μια ερώτηση, γιατί δεν βλέπω κανένα να νοιάζει. Κατάλαβα καλά, τα λεφτά που έδωσα από το μισθό μου για τους πυρόπληκτους τα πήρε ο Πρόεδρος?????

    ReplyDelete
  69. "Φίλε control,

    1. οι μετοχές της ΑΣΠΙΣ ΒΑΝΚ δεν είναι δεσμευμένες στα αποθέματα; Αν είναι εκεί τότε και τα δικαιώματα ανήκουν στους ασφαλισμένους, όχι σε εμάς."

    2. επίσης, εσύ υπολογίζεις θεωρητική τιμή, αλλά αν βγείς να τα πουλήσεις αυτά στη σημερινή ρηχή αγορά θα γράψεις και ζημιές.

    3. Τι θέλεις να πείς; Αν ήθελαν να μας πληρώσουν θα πουλούσαν και μετοχές, δεν θα περίμεναν την κοπή δικαιώματος!"

    πάμε πάλι να τα ξαναπούμε
    1. όλα είναι δεσμευμένα αλλα μιλάω πια για μετοχές που έγιναν μετρητά. Όταν λέω δικαιώματα, εννοώ αυτό που ονομάζουν δικαιώματα επί μετόχών τη στιγμη που η αμκ γίνεται υπερ παλαιών. Δεν είναι δικαιώματα...αόριστα

    2. Δεν υπολογίζω θεωρητική τιμή, υπολογίζω προσαρμοσμένη σημερινη αξία αγοράς στις κατώτατες της αξίες έστω και αν το δικαίωμα πάει σε €0,01. ΕΠίσης αν γράψει ζημιές ή κέρδη ποσώς μας απασχολεί εδώ, ο επόπτης εκκαθάρισης δεν είναι trader ο ανθρωπος τη δουλειά του θέλει να κάνει (αν ειναι να περιμένει πάλι η ασπτ να πάει στα 3,40 θα γίνει όταν ένας εκ των διαχειριστών του μπλόγκ μάθει....ποδόσφαιρο...χαχα)

    3. ΌΧΙ δεν μπορούσαν να πουλήσουν μετοχές της τράπεζας όπως δεν μπορουν να πουλήσουν ούτε μετοχές της ΜΠΕΝΡΟΥΜΠΗ ή της SPIDER Πετζιος ενεργειακή γιατί έχουν μεγάλο ποσοστό σε αυτές (πχ στην spider θα εξανάγκαζαν το αγοραστή σε δήλωση ή αν ήταν ο βασικος μετοχος σε ΔΠ). Ειδικά της ΑΣΠΤ ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ επειδή θα επηρέαζε σαφώς το ποσοστό της τραπέζης και επειδή η απόφαση για το κλεισιμο της commercial εχει ληφθεί εδώ και 3 μήνες οπότε περίμενε η ΤΤΕ να κάνει τα κουμάντα της με την τράπεζα. Για αυτό και δεν πουλήθηκε ούτε μια μετοχή της ΑΣΠΤ.

    Εν ολίγοις ακόμα και η όποια αιτιολογία του ότι δεν υπήρχαν μετρητά δεν ευσταθεί πια.

    Απλα να ενημερώσω το κόσμο προσπαθώ με την όποια λογική διαθέτω και βάσει πάντα στοιχείων τα οποία τα κράτησα σε ένα flashaki από τη δουλειά μου που έκανα ακόμα μέσα στην εταιρία.

    ReplyDelete
  70. καλημέρα και συνάδελφοι. Συγνώμη που ασχολούμαι πάλι με τα τετριμμένα, αλλά παρατηρώντας χθές το βιβλιάριο υγείας μου του ΙΚΑ, είδα ότι έχει λήξει στις 28/2/2010. Έχουμε κάποιο νέο για το πως θα πάρουμε το καινούργιο αυτοκόλλητο? Θα πάρουμε καινούργιο αυτοκόλλητο?

    ReplyDelete
  71. ΣΥΝΑΔΕΛΦΕ, ΠΗΓΑΙΝΕ ΣΤΟ ΙΚΑ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΣΟΥ ΝΑ ΑΝΑΝΕΩΣΕΙΣ ΤΟ ΒΙΒΛΙΑΡΙΟ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ ΜΗΝ ΠΕΡΙΜΕΝΕΙΣ ΤΙΠΟΤΑ.

    ReplyDelete
  72. μια μικρή παρατήρηση, με όλο το σεβασμό, στα προηγούμενα. Δεν νομίζω ότι προσφέρει κάτι η οικονομική ανάλυση της ΑΣΠΙΣ. Το blog έχει γίνει σαν τη ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ. Νομίζω πως όλοι χρειαζόμαστε χρηστικές πληροφορίες(αποζημίωση, ΙΚΑ, αγωγές) και όχι ανάλυση του χαρτοφυλακίου της ΑΣΠΙΣ.
    Για παράδειγμα, κανείς από τους συναδέλφους που εργάζονται για τον εκκαθαριστή, δεν γράφει να μας πληροφορήσει για τις εξελίξεις.
    Κανένας συνάδελφος, που εργάζεται και έχει κάνει χρήση της επιδότησης του ΟΑΕΔ, δεν έχει γράψει για να μας πει αν τελικά δουλεύει.

    Όλοι παρατηρούμε ότι η επισκεψιμότητα του blog έχει πέσει, κυρίως γιατί δεν έχει το ενδιαφέρων που είχε παλιά.
    Τώρα πια όλοι γράφουν στο blog για να κατηγορήσουν κάποιον συνάδελφο.

    Καλημέρα και κουράγιο...

    ReplyDelete
  73. @control Δεν ήξερε μπάλα, έφαγε και το πόδι του... ;-)

    ReplyDelete
  74. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΧΤΕΣ ΣΤΗΝ ΕΠΕΙΑ (11/03/2010 ΘΑ ΣΥΖΥΤΟΥΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ ΤΗΣ ΑΕΑΖ).

    ReplyDelete
  75. Πιστεύω να μάθουμε σήμερα το μεσημέρι- απόγευμα.

    ReplyDelete
  76. ΠΑΙΔΙΑ ΤΙ ΚΑΘΕΣΤΑΙ ΠΑΡΤΕ ΤΟΝ ΑΔΑΜΟΠΟΥΛΟ ΑΥΤΟΣ ΘΑ ΞΕΡΕΙ.............ΑΦΟΥ ΟΙ ΠΗΓΕΣ ΤΟΥ ΦΤΑΝΟΥΝ ΜΕΡΧΙ ΤΟΝ 6ο ΟΡΟΦΟ ΤΗΣ ΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΩΡΑ ΑΠΟ ....ΠΑΛΙΑ.

    ReplyDelete
  77. ΤΕΛΙΚΑ ΤΙ ΕΓΙΝΕ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ? ΜΑΘΑΜΕ ΤΙΠΟΤΑ?

    ReplyDelete
  78. ΑΥΤΗ Η ΑΦΩΝΙΑ
    ΕΙΘΕ ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΜΑΘΗΜΑ ΜΑΣ
    ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ

    ReplyDelete
  79. Λοιπόν ουσιαστικά νέα δεν υπάρχουν, άλλωστε καταλαβαίνετε ότι άν υπήρχαν (και δη ευχάριστα) θα είχαν ήδη ανακοινωθεί.
    Για την ΑΕΑΖ ξέρουμε ότι οι καταστάσεις έχουν πάει και στη διαχειριστική επιτροπή του επικουρικού και στην ΕΠΕΙΑ. Κάποιες μικροενστάσεις που έχει το επικουρικό έχουν δημιουργήσει ένα πήγαινε - έλα εγγράφων μεταξύ επικουρικού και ΕΠΕΙΑ. Το θέμα είναι ότι η ΕΠΕΙΑ λόγω της ουσιαστικής κατάργησής της, υπολειτουργεί (κλαδικά έντυπα κάνουν λόγο για λευκή απεργία). Πάντως η εκτίμηση είναι ότι τελικά θα προχωρήσει το θέμα.
    Για την ΑΕΓΑ. Οι καταστάσεις είναι ήδη (ή θα είναι αρχές της εβδομάδας) στη διαχειριστική επιτροπή του επικουρικού για να ακολουθήσει ή ίδια διαδικασία με αυτή της ΑΕΑΖ.
    Συνάδελφοι, μη ξεχνάτε ότι επειδή η προθεσμία για τις απαιτήσεις μας εκπνέει στις 21/3 όσοι δεν έχουν αποτανθεί σε δικηγόρο ας το κάνουν.
    Επίσης, κρίνω σκόπιμο ότι οι αγωγές των συναδέλφων της ΑΕΓΑ θα πρέπει να στρέφονται και κατά της ΑΕΑΖ και κατά του επικουρικού με δεδομένο ότι η μεγάλη πλειονότητα των συναδέλφων εξυπηρετούσαν και τις δύο εταιρίες ιδιαίτερα δε σε κοινά τμήματα, όπως λογιστήριο, διεκπεραίωση, εισπράξεις, μηχανογράφηση κ.λ.π.
    Για κάθε εξέλιξη θα σας κρατάμε ενήμερους.

    ReplyDelete
  80. Diladi synadelfe na pame ston ergatologo kai na tou dwsoume na kanei ti? entoli gia ergolabiko dikis kai gia tin aeaz kai to epikouriko? mporeis na to eksigiseis se parakalw ligaki mas ekatse? Se euxaristoume gia ton xrono pou spatalas.

    Anerge h parapano pliroforia pou dinei o control einai xrysafi kai as min fainetai, kserei to paidi ti leei, na sou pw monon oti an to nomosxedio perasei opos einai (pou auto pou kserw egw einai oti tha perasei) den tithete pia thema aneparkeias mathimatikwn apothematwn symfwna kai me ta parapanw.

    ReplyDelete
  81. Λοιπόν. Μετά τις 21-3 και εφ όσον δεν έχουμε πάρει τα χρήματα, οι δικηγόροι θα καταθέσουν αγωγές, για μεν την ΑΕΑΖ κατά της ΑΕΑΖ, για δε την ΑΕΓΑ στην ΑΕΓΑ. Για τους λόγους που είπα παραπάνω, για τους συναδέλφους της ΑΕΓΑ θα πρέπει (προσωπική εκτίμηση που όμως συζητιέται) να κατατεθούν και κατά της ΑΕΑΖ και επικουρικού.
    ( @Control Για Μπερνουμπή δες εδώ http://www.fmvoice.gr/#2!2!9974)

    ReplyDelete
  82. Ke Mas Ekatse se parakalw eksigise mas diladi emeis tis aega ti prepei na kanoume?

    Na ksanapame ston ergatologo? kai na tou zitisoume ti?

    Paidia tis syntonistikis bravo gia ton agona sas kai bravo se osous afilokerdws boithane. Na kserete oti sas agapame kai min dinete simasia se anthropous pou theloun na sas pligosoun

    ReplyDelete
  83. Αυτό που θα πρέπει να ζητηθεί από τους δικηγόρους είναι οι αγωγές να στραφούν και κατά της ΑΕΑΖ. Βέβαια οι δύο δικηγόροι που έχω υπ όψη μου έχουν τις ενστάσεις τους, αλλά με το σκεπτικό που ανέφερα πιο πάνω δεν χάνουν τίποτα να δοκιμάσουν. Νομίζω ότι η σύμβαση που έχουν υπογράψει οι συνάδελφοι (ιδιαίτερα οι νεώτεροι, μετά το 1995) γράφει ότι θα παρέχουν τις υπηρεσίες τους σε οιαδήποτε υπηρεσία του ομίλου. (Δε θυμάμαι ακριβώς τη διατύπωση που υπάρχει στο κείμενο, αλλά αυτή είναι η ουσία. Στη πράξη αυτό δε γινόταν; τμήματα ολόκληρα ήταν κοινά).

    ReplyDelete
  84. ΄ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΝΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΣΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ;

    ReplyDelete
  85. καλησπέρα σας. μπορείτε παρακαλώ να μας πείτε γιατί πολλοί από την commercial value σας διαβάζουν , τι κάνατε στην περίπτωση των δεδουλευμένων δηλαδή εμείς τώρα έχουμε άδεια 2010 επίδομα αδείας 2010, αναλογία Δ.Πάσχα και επίδομα ισολογισμού όσοι το δικαιούναι. Το γράφουμε κάτω απο την αναγγελία της καταγγελίας που θα μας επιδοθεί , ή πρέπει να κινηθούμε δικαστικά ?
    ευχαριστώ εκ των προτέρων

    ReplyDelete
  86. Αγαπητοί συνάδελφοι της Commercial.

    Στην καταγγελία σύμβασης εργασίας κάτω από το σημείο που θα υπογράψετε πρέπει να γράψετε το παρακάτω κείμενο.

    «Με την επιφύλαξη παντός νομίμου δικαιώματός μου:
    α) Ως προς την ημερομηνία καταγγελίας της σύμβασης εργασίας και την τελευταία ημέρα εργασίας, οι οποίες είναι: ΗΗ/ΜΜ/ΕΕΕΕ (εδώ γράφετε την ημερομηνία που σας έδωσαν την καταγγελία) και όχι ΗΗ/ΜΜ/ΕΕΕΕ (εδώ γράφετε την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της εταιρίας),
    β) Ως προς την εγκυρότητα της καταγγελίας της σύμβασης εργασίας λόγω μη ταυτόχρονης καταβολής της νόμιμης αποζημίωσής μου, καθώς και των δεδουλευμένων μου (μισθοί, επιδόματα, κ.τ.λ.),
    γ) Ως προς οποιοδήποτε άλλο δικαίωμά μου, που απορρέει από την εφαρμογή της Σ.Σ.Ε., του ομαδικού ασφαλιστηρίου και της Νομοθεσίας.»

    Επίσης έχετε προθεσμία έξι μηνών, από την ημερομηνία ανάκλησης της άδειας λειτουργίας της εταιρίας, για να υποβάλετε αγωγή για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων, των δεδουλευμένων και των λοιπών απαιτήσεων σας.

    ReplyDelete
  87. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  88. συνάδελφε ευχαριστούμε πολύ

    ReplyDelete
  89. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΑ ΣΗΜΕΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ???ΤΙ ΡΩΤΑΩ ΤΩΡΑ ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΤΕ!ΟΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΔΗ ΕΧΟΥΝ ΑΡΧΙΣΕΙ ΝΑ ΑΠΟΣΤΕΛΛΟΝΤΑΙ. ΛΟΓΙΚΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΞΟΦΛΗΣΟΥΝ ΑΠΟ ΤΟ ΚΟΜΜΑΤΙ ΤΩΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΩΝ ΩΣΤΕ ΑΝ ΠΑΡΟΥΜΕ ΠΟΤΕ ΤΟ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΙΚΟ ΝΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ. ΕΔΩ ΓΕΝΝΙΕΤΑΙ ΕΝΑ ΑΛΛΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΠΟΥ ΝΑ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΣ ΜΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΕΙ. ΑΝ ΔΩΣΕΙ Ο ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ ΣΥΝΤΟΜΑ ΘΑ ΦΟΡΟΛΟΓΗΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ 2010?ΣΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΥ ΕΙΧΑ Η ΙΔΙΑ ΠΡΙΝ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ ΜΕ ΕΝΗΜΕΡΩΣΑΝ ΟΤΙ ΟΙ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΑΛΛΑ ΑΚΟΜΗ ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ ΠΟΤΕ ΘΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ.

    ReplyDelete
  90. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  91. ΕΧΕΙ ΠΕΡΑΣΕΙ ΜΙΑ ΕΒΔΟΜΑΔΑ ΚΑΙ ΑΚΟΜΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΝΕ ΕΝΗΜΕΡΩΘΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΣΗ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΕΑΖ ΕΙΤΕ ΘΕΤΙΚΑ ΕΙΤΕ ΑΡΝΗΤΙΚΑ.

    ReplyDelete
  92. ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ. ΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΒΛΑΧΟΣ ΚΑΙ ΕΠΕΙΑ? ΝΑ ΜΑΣ ΤΑ ΑΦΗΣΟΥΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΣΤΙΓΜΗ ΓΙΑ ΝΑ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΔΩΡΟ ΠΑΣΧΑ? ΜΟΥ ΚΑΝΕΙ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΔΙΟΤΙ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΜΑΣ ΕΧΟΥΝ ΠΛΗΡΩΘΕΙ ΚΑΙ ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΤΑ ΠΑΡΕΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΙΚΑ ΕΔΩ ΚΑΙ ΚΑΙΡΟ.

    ReplyDelete
  93. Στις 13/3 έγραφα:
    "Λοιπόν ουσιαστικά νέα δεν υπάρχουν, άλλωστε καταλαβαίνετε ότι άν υπήρχαν (και δη ευχάριστα) θα είχαν ήδη ανακοινωθεί.
    Για την ΑΕΑΖ ξέρουμε ότι οι καταστάσεις έχουν πάει και στη διαχειριστική επιτροπή του επικουρικού και στην ΕΠΕΙΑ. Κάποιες μικροενστάσεις που έχει το επικουρικό έχουν δημιουργήσει ένα πήγαινε - έλα εγγράφων μεταξύ επικουρικού και ΕΠΕΙΑ. Το θέμα είναι ότι η ΕΠΕΙΑ λόγω της ουσιαστικής κατάργησής της, υπολειτουργεί (κλαδικά έντυπα κάνουν λόγο για λευκή απεργία). Πάντως η εκτίμηση είναι ότι τελικά θα προχωρήσει το θέμα."

    Αν υπήρχε κάτι ανακοινώσιμο θα είχε ήδη ανακοινωθεί. Περιμένουμε να δούμε τι θα γίνει στην σημερινή συνεδρία της ΕΠΕΙΑ, αν δηλ. θα συζητηθεί το θέμα των αποζημιώσεων της ΑΕΑΖ. Θα το ξέρουμε ίσως αύριο.

    ReplyDelete
  94. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΩ ΟΤΙ ΟΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΣΥΧΝΟΥΣ ΑΡΘΡΟΓΡΑΦΟΥΣ ΤΟΥ BLOG ΕΧΟΥΝ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ ΝΑ ΓΡΑΦΟΥΝ 'Η ΕΜΦΑΝΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΠΟΛΥ ΑΡΑΙΑ ΧΡΟΝΙΚΑ ΔΙΑΣΤΗΜΑΤΑ.
    ΟΜΩΣ ΚΛΕΙΝΟΥΝ 6 ΜΗΝΕΣ ΜΕΘΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΜΕΡΑ ΠΟΥ ΕΚΛΕΙΣΕ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ. ΕΠΙΣΗΣ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΗΚΤΙΚΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΓΙΑ ΑΝΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΑΙΤΗΣΕΩΝ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΩΝ.
    ΤΙ ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΤΕΛΙΚΑ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΛΟΙΠΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ; ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΑΦΟΡΑ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΤΗΣ ΑΕΓΑ ΑΦΟΥ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ Ο ΕΠΟΠΤΗΣ ΦΕΡΝΕΙΣ "ΑΝΤΙΡΡΗΣΕΙΣ". ΤΕΛΙΚΑ ΕΦΥΓΑΝ ΟΙ ΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΙΑ;

    ReplyDelete
  95. Σήμερα που πήρα τηλέφωνο τον εργατολόγο, με απέτρεψε και τελικά δεν δέχτηκε να κάνει αγωγή σε αεαζ παρ ότι ημουν αεγα και προσέφερα υπηρεσίες και σε αεαζ.

    Προσωπικά δεν είμαι καθόλου πεπεισμένος από τον τρόπο χειρισμού και τις αιτιάσεις του συγκεκριμένου δικηγόρου.

    Για τις αποζημιώσεις.
    Λεφτά-μετρητά υπάρχουν πια, το νέο νομοσχέδιο για την Ιδιωτική Ασφάλιση καλύπτει πληρως το θέμα του μαθηματικού αποθέματος, από εδώ και στο εξής είναι δόλος οποιαδήποτε υπεκφυγή εκ μέρος των εποπτών. Δεν έχει κανένα δικαίωμα το επικουρικό- παρ ότι έχει έρισμα και την δικαιοδοσία- να παρακωλύει την όλη διαδικασία αποζημίωσης μας.

    Πολύ φοβάμαι ότι θα πρέπει να ξαναστραφούμε και με άλλα μέσα κατά των εποπτών πια και το θέμα να πάει σε ευρωπαικές αρχές. Είναι απαράδεκτο αυτό το οποίο γίνεται. Και στην τελική εάν δεν γνωρίζουν είτε αυτοί, είτε η εποπτική αρχή είτε οι "συνεργάτες" (οι συγγενείς συν γυναιξοί και τέκνοι) του επικουρικού ας παραιτηθούν. Αλλά επειδή προφανώς γνωρίζουν τις διαδικασίες το κάνουν επίτηδες και δεν θέλω να πάει το μυαλό μου στον τελικό τους σκοπό.
    Τη στιγμή που μάλιστα έχω μάθει ότι πουλιούνται κομμάτι κομμάτι τα πάγια περιουσιακά στοιχεία της εταιρίας και του ομίλου. Τόσα λεφτά που πάνε?

    ReplyDelete
  96. Με το μήνα δε πληρώνονται? Είναι και δύσκολοι καιροί.

    Ίσως αν πληρωνόντουσαν με το έργο, να είχαμε ξεμπερδέψει...

    Στον Ισοβίτη του Αρκά, είχε μια στιχομυθία που ήταν ο "Μελλοθάνατος" και πηγαίνοντας για εκτέλεση και έλεγε: "Μην πληρώνεις ποτέ το δικηγόρο σου προκαταβολικά".

    ReplyDelete
  97. ΚΑΛΗΜΕΡΑ, ΟΠΩΣ ΒΛΕΠΟΥΜΕ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΠΡΟΧΩΡΑΕΙ ΑΣ ΚΑΝΟΝΙΣΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΜΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΙΔΡΩΣΟΥΝ ΕΣΤΩ ΛΙΓΑΚΙ

    ReplyDelete
  98. καλημέρα συνάδελφοι. Πριν τα Χριστούγεννα μας εξόφλησαν μέρος των οφειλών μας. Έρχεται Πάσχα, έχει σκοπό κάποιος να ασχοληθεί με μας τους κακομοίρηδες?
    Οι εργατολόγοι τι λένε...?

    ReplyDelete
  99. ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ 10 ΣΧΕΔΟΝ ΜΕΡΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ( ΧΩΡΙΣ ΑΥΤΟ ΝΑ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟ BLOG ΦΤΑΙΕΙ) ΑΛΛΑ ΤΟ ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΝΕΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΟ? ΝΟ ΝΕWS IS A GOOD NEWS Ή ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΠΑΛΙ ΝΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΧΑΡΜΟΣΥΝΑ ΟΙ....ΚΑΜΠΑΝΕΣ?Η ΠΡΟΘΕΣΜΙΑ ΕΛΗΞΕ, ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΤΕΘΕΣΕ ΑΓΩΓΕΣ, ΚΑΤΕΘΕΣΕ. ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΤΙ? ΚΑΙ ΜΙΑ ΑΚΟΜΗ ΕΡΩΤΗΣΗ.....ΣΤΗΝ ΕΦΟΡΙΑ ΤΙ ΘΑ ΔΩΣΟΥΜΕ??????

    ReplyDelete
  100. εγω φίλε, κατέθεσα αγωγή. Νομίζω βέβαια πως απλώς ταΐζουμε κάποιους δικηγόρους. Τίποτα παραπάνω δεν μπορεί να μου προσφέρει κάποιος δικηγόρος, αν δεν υπάρχει πολιτική βούληση από ΕΠΕΙΑ-Υπουργείο να αποζημιωθούμε.

    ReplyDelete
  101. Μία πρόταση: ας οριστεί (επιτέλους) αυτή η περιβόητη τριμερής συνάντηση που είχε προταθεί: Επόπτης-ΕΠ.Ε.Ι.Α.-Πρώην εργαζόμενοι. Στο δικό μου (φτωχό) μυαλό, αποτελεί την πλέον άμεση ενέργεια στην οποία μπορούμε να προβούμε στη φάση αυτή για να μάθουμε από πρώτο χέρι πού ακριβώς έχουν "κολλήσει" οι διαδικασίες (και ενδεχομένως το ποιος κοροϊδεύει ποιον)... Καλό δε θα ήταν, εάν μπορέσει, να παραστεί και κάποιος που διαθέτει νομικές γνώσεις για να μη μπορεί ο οποιοσδήποτε να ισχυρίζεται οτιδήποτε χωρίς νομική βάση... Περιμένω γνώμες και είμαι πρόθυμος να προσπαθήσω να "κλείσω" μία τέτοια συνάντηση...

    ReplyDelete
  102. Και όχι μόνο δεν κινείται και τίποτα αλλά χώνουν και καλά στον Βερμισώ πληροφορίες προσπαθώντας να δημιουργήσουν κλίμα...

    Που ρε σεις το insurance world ξερει ποσο αξιζει η περιουσία της εταιρίας κινητή ή ακίνητη και τα πάγια της? Τη στιγμη που ούτε εμείς οι ίδιοι ξέραμε? Γιναν οι δημοσιογράφοι ή οι δικηγόροι φίλοι τους ξαφνικά εκτιμητές?

    http://www.insuranceworld.gr/default.php?pname=Article&art_id=1694&la=1&cat_id=4

    Από ότι μαθαίνω επίσης μιλησε και κάποιος κυριος, πρωην του επικουρικου λέει για Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη και απολογισμό αυτής. Ε ρε γέλια. Ξαφνικά έμαθε και η ασφαλιστική αγορά να παπαγαλίζει τον όρο αυτό. Εταιρική Κοινωνική Ευθύνη είναι κύριε ελεύθερε και πολιορκημένε μας να προσλαμβάνεις για διευθυνση εσωτερικού ελέγχου πατέρα γιο και κόρη κατά πως μαθαίνω...τσ.τσ.τσ...λίγη τσίπα βρε.

    Για μένα το επανέλαβα και παραπάνω δεν υπάρχει κανένας λόγος που να στέκει είτε νομικά είτε ηθικά είτε λογικά και δεν πληρωνόμαστε. Είτε κάποιοι τρώνε είτε απλά κωλυσυεργουν. Όπως και να έχει δεν έχω πειστεί για αυτό το πισωγύρισμα τις 2 τελευταίες εβδομάδες! Και δυστυχώς τα θέματα μαζεύονται πολλά για τον επόμενο καιρό και η ΕΠΕΙΑ κλαίει με πικρό δάκρυ που έχασε τις καρέκλες της και έχει την δική της αφαίρεση αδείας να χειριστεί. Γιατί για αυτό πρόκειτα συνάδελφοι. Για Αφαίρεση Αδείας Της Εποπτικής Αρχής.

    Το θέμα είναι ΕΜΕΙΣ ΤΟΙΣ ΠΤΑΙΜΕ ΚΑΙ ΤΟΙΣ ΠΟΙΟΥΜΕ

    ReplyDelete
  103. ΚΑΛΗΜΕΡΑ. ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΩΣ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΒΔΟΜΑΔΑΣ ΤΟΤΕ ΤΗΝ Μ.ΔΕΥΤΕΡΑ ΝΑ ΚΑΤΕΒΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ. Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΙ ΛΕΕΙ 'Η ΜΑΣ ΞΕΧΑΣΑΝ ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΓΙΑΤΙ ΑΠΟ ΟΤΙ ΘΥΜΑΜΑΙ ΑΛΛΑ ΜΑΣ ΕΛΕΓΑΝ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 9 ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ, ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΗ, ΞΥΠΝΑΤΕ

    ReplyDelete
  104. καλημέρα παιδιά. Οταν λέτε για χρεωστούμενα , εννοείτε μισθούς και επιδόματα ή για αποζημιώσεις ?? γίνετε λίγο πιό αναλυτικοί , γιατι απο τα δικά σας , θα παραδειγματιστούμε και θα φροντίσουμε ίσως έγκαιρα για κάποια πράγματα.

    ReplyDelete
  105. ΕΠΙΣΗΣ ΑΠΟ ΟΤΙ ΔΙΑΒΑΣΑ Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΖΗΜΙΩΘΕΝΤΩΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΚΑΙ ΕΙΔΕ ΤΟΝ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟ,ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΟΥΜΕ΄ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΤΙΣ ΧΑΡΜΟΣΥΝΕΣ ΚΑΜΠΑΝΕΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΚΑΤΑΝΤΙΑ

    ReplyDelete
  106. elena ειμαι σίγουρος ότι τα παιδιά του συλλόγου δεν κάθονται. Αλλα δυστυχώς δεν πρέπει να είναι στο χέρι τους. Ο Παντελίδης παραμένει ηξεις αφήξεις και είναι πολυ λογικο να παρακωλύει την όποια διαδικασία διότι
    1. ειναι νομικός (ελπίζω να γνωρίζετε την ρήση του πλάτωνα για τους νομικους και τους γιατρούς, ότι δηλαδή η κατάντια μιας κοινωνίας ευκολα επισημαίνεται από την πληθώρα των νομικών της και των γιατρών της)
    2. δεν υπαρχει η κάλυψη της ΕΠΕΙΑ από πίσω, διότι και αυτοι τώρα είναι τρεχάτε ποδαράκια μου...

    Ας ελπίσουμε να έχουν μια ελάχιστη δόση τσίπας και να μας πετάξουν κανα...κοκκαλάκι πάσχα που είναι και εμείς, βεβαίως βεβαιως τεμενάδες θα τους κάνουμε ως ραγιάδες που είμαστε και θα προσευχόμαστε στο όνομά τους, μέρες να μας κόβει ο θεούλης

    ReplyDelete
  107. ΦΙΛΕ CONTROL ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΤΟΥΣ ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟ ΠΟΥΝ ΕΜΕΙΣ ΟΙ ΛΙΓΟΙ ΠΟΥ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΘΑ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΔΙΟΤΙ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΕΜΑΣ ΜΑΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΩΣΤΟΥΜΕΝΑ ΠΟΥ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΑΝ ΣΤΙΣ ΠΛΑΤΕΣ ΜΑΣ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΠΛΟΥΤΙΣΜΟ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΕΛΕΙΩΝΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ

    ReplyDelete
  108. Δεν μπορώ παρά να συμφωνήσω μαζί σου Έλενα.

    Η διαθεσή μου όπως βλέπεις πια και εμένα είναι καθαρά σκωπτική και ειρωνική!
    Στην τελευταία συγκέντρωση επέλεξα να μην πάω διότι δεν θα επέτρεπα ποτέ στον ευατό μου να διαδηλώσει μαζί με τους-θα πηδηχθώ από το παράθυρο αφού μπω μέσα από αυτό- πρώην υπαλλήλους της Ο.Α.
    Βέβαια αν οι κυριοι της ΕΠΕΙΑ θέλουν να διαδηλώσουμε μαζί για τα δίκαιά μας- ευχαρίστως να το κάνω με το ανάλογο λάδωμα και να οργανώσω και καμια 10αρια φιλους, άλλωστε αυτου του είδους η διευκόλυνση είναι μια προσφιλή συνήθεια της εποπτικής αρχής φαντάζομαι...

    Οποιος θέλει το παζάρι της ΑΣΠΙΣ για υπολογιστές, γραφεία, καρέκλες, τηλεφωνικές συσκευές, αναμνήσεις, δίκαια και ιδρώτα μας, ας καταφύγει στην εταιρία, ξεπουλιούνται ΟΛΑ ως περιουσία του επικουρικου(????) Φήμες που διαδίδουν ορισμένοι κακεντρεχείς ότι υπάρχει και σόου του Υιου Ψωμιάδη ο οποίος τριγυρνάει το κτίριο κράζοντας "ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΕ ΜΟΥ" μάλλον κρίνονται ως ανηληθείς.

    Εαν οι πυρήνες της φωτιάς είχαν ελάχιστοι τσίπα και ήταν πραγματικοί αντιεξουσιαστές, αλλού θα έπρεπε να βάλουν τα γκαζακια τους και οχι στη Νικαια και στου Ρέντη (αλλη μπουζουαρζία από κει).

    ReplyDelete
  109. ΤΟ ΠΑΖΑΡΙ ΤΗΣ ΑΣΠΙΣ ΕΧΕΙ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΙΡΟ ΤΩΡΑ ΠΟΥ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΞΕΠΟΥΛΗΘΗΚΑΝ ΚΑΙ ΣΥΝΕΙΔΗΣΕΙΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΛΑΧΙΣΤΩΝ ΒΕΒΑΙΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΩΗΝ "ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ" ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΕΧΟΥΝ ΧΑΡΑΞΕΙ ΛΑΜΠΡΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΧΑΡΑΚΑ ΑΛΛΟΥΝΟΥ.ΕΥΧΟΜΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΑΒΗΤΗ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΝΑ ΒΡΕΙ ΤΗ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΑΡΜΟΖΕΙ.

    ReplyDelete
  110. ΜΕ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΚΑΠΟΙΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
    ΑΥΡΙΟ 26 /3 ΘΑ ΓΙΝΕΙ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ
    ΣΤΗΝ ΕΠΕΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΠΕΤΣΑ - ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ
    Ι ΒΑΣΣΗ Κ ΔΥΟ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΩΗΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ
    ΣΤΗΝ ΑΣΠΙΔΑ

    ΘΕΜΑ:ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΩΝ -ΑΠΟΡΡΟΦΗΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
    ΕΥΘΥΝΕΣ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΩΝ-ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ Κ.Λ.Π

    ΘΑ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙΤΕ ΣΧΕΤΙΚΑ ....

    ReplyDelete