Wednesday 27 January 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Συνάδελφοι,
Μέρες τώρα διαβάζουμε στο blog αυτά που γράφονται σχετικά με τη συγκέντρωση της Δευτέρας 1/2/2010 στην ΕΠΕΙΑ. Σαν συντονιστική, δεν μπορούμε ούτε να αποτρέψουμε αλλά ούτε και επικροτήσουμε μια τέτοια απόφαση. Προβληματιζόμαστε όμως στο σκοπό και στα οφέλη που μπορεί να έχει μιας τέτοιας μορφής κινητοποίηση τη στιγμή αυτή.
Μπορεί ο κάθε αγανακτισμένος να γράφει ότι θέλει, υπό το κάλυμμα της ανωνυμίας, πράγμα το οποίο δεν ισχύει για μας, εφ΄ όσον όλοι γνωρίζετε ποιοί είμαστε.
Κατ΄ αρχήν μια κινητοποίηση προϋποθέτει δυο πράγματα: κινητοποιούμενους, και σκοπό.
Κινητοποιούμενοι, έχουμε δει στο παρελθόν ότι δεν υπάρχουν, και θυμίζω:
-Συγκέντρωση στο υπουργείο Οικονομίας, μετά βίας 250 άτομα.
-Προτάσεις για εναλλακτική μορφή διαμαρτυρίας στο Σύνταγμα που προτείναμε στην επέτειο των 3 μηνών από το κλείσιμο της Ασπίδας , μηδέν.
-Συγκέντρωση στην Επιθεώρηση Εργασίας στη Νέα Ιωνία παρά τη κινητοποίηση που κάναμε, 40 άτομα από ΑΕΓΑ και κανένας από ΑΕΑΖ.
Επομένως, μια συγκέντρωση 10-20 άντε 40 ατόμων δείχνει δημόσια όχι μόνο αποδυνάμωση αλλά και αδιαφορία μας.
Πάμε τώρα στο σκοπό της κινητοποίησης. Το αίτημα θα είναι ποιο, να ανοίξει η Ασπίδα; Να πάρουμε εδώ και τώρα τις αποζημιώσεις μας; Διαβάζοντας τα γραφόμενα, καταλαβαίνουμε ότι ο καθένας έχει στο μυαλό του διαφορετικά αιτήματα. Άλλον που δε δουλεύει τον απασχολεί το εργασιακό και η απορρόφηση. Εκείνον που δουλεύει τον απασχολεί η αποζημίωση του. Δεν έχουμε καταλάβει, ή μάλλον δεν το έχουμε διαβάσει εδώ ακόμη. Αν υποθέσουμε ότι αίτημα είναι οι αποζημιώσεις μας, αυτό που θα μας πούνε είναι ότι αυτό είναι αρμοδιότητα του εκκαθαριστή, ο οποίος θα οριστεί από το δικαστήριο στις 18/2 όπως όλοι γνωρίζουμε παρά την αρχική απόφαση να οριστεί τον Οκτώβριο (Κάποιοι προφανώς πίεσαν για να αλλάξει η ημερομηνία). Άρα αυτή τη στιγμή δεν μπορεί να γίνει τίποτα πριν τον διορισμό του εκκαθαριστή.
Η δική μας σκέψη είναι να περιμένουμε τον διορισμό του εκκαθαριστή και μετά οργανώνουμε την αντίδρασή μας. Με το να γράφουμε ότι άκουσα ότι θα πληρωθεί αυτό ή εκείνο ή ότι εμένα μου είπαν ότι δεν υπάρχει προνόμιο, ή ότι ο νέος επόπτης χαρτοφυλακίου είπε στο φίλο μου αυτό, δεν οδηγούμαστε πουθενά .
Και πάλι λέμε ότι, δε έχουμε λόγο να αποτρέψουμε οποιαδήποτε κινητοποίηση, από οποιονδήποτε και από οσουσδήποτε, απλά ότι κάνουμε θα πρέπει να είναι με ξεκάθαρους στόχους και σκοπούς.
Και μια και διαβάζουμε όλα αυτά, βλέπουμε ότι η κύρια αν όχι αποκλειστική στόχευση είναι στην ΕΠΕΙΑ και τους επόπτες. Μήπως θα έπρεπε να σκεφτούμε και κάποια άλλη αντίδραση όπως π.χ. στον υπαίτιο όλων αυτών, στον κ. Ψωμιάδη, που γι αυτόν δεν ακούγεται κουβέντα, με κάποιας μορφής αντίδραση όπως π.χ. νομική διεκδίκηση στρεφόμενοι κατά της προσωπικής του περιουσίας; Πόσοι (επώνυμα) είναι διατεθειμένοι να το κάνουν;
Και κάτι άλλο. Πολλοί κατηγορούν τη συντονιστική για αδιαφορία, για βόλεμα κλπ. Δεν θα πούμε τίποτα άλλο, ας σκεφτούν, όμως όσοι τα γράφουν, τι ενέργειες έχουμε κάνει μέχρι τώρα και τι έχουμε πετύχει και τέλος πόσοι από τους ανώνυμους γραφείς (αλήθεια γιατί η ανωνυμία;) έχουν έρθει στα γραφεία του συλλόγου να προσφέρουν το παραμικρό όλο αυτό το διάστημα.

Με αγωνιστικούς χαιρετισμούς.

42 comments:

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΥΛΕΥΕΤΕ ΕΤΣΙ?

    ΠΡΙΝ ΔΕ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΕ ΚΑΝΕΙΣ ΓΙΑ ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ, ΣΙΓΟΥΡΑ ΟΜΩΣ ΤΩΡΑ ΘΑ ΣΑΣ ΚΑΤΗΓΟΡΗΣΟΥΝ ΓΙΑ ΗΛΙΘΙΟΤΗΤΑ.

    ΕΓΩ ΘΑ ΕΛΕΓΑ ΠΕΡΙΜΕΝΕΤΕ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗ ΑΛΛΑ ΙΣΩΣ ΚΑΙ 2 -3 ΧΡΟΝΑΚΙΑ ΝΑ "ΩΡΙΜΑΣΕΙ" Η ΣΚΕΨΗ, ΕΤΣΙ ΜΕΤΑ ΚΑΜΙΑ 10ΑΡΙΑ ΧΡΟΝΑΚΙΑ.

    ΚΑΤΑΛΑΒΑΤΕ ΚΥΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΟΙ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΤΩΡΑ, ΤΙ ΡΟΛΟ ΠΑΙΖΕΙ Η ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ?

    ΝΑ ΣΑΣ ΚΡΑΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΣΑΣ ΘΕΛΕΙ ΚΑΙ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΠΕΡΙΤΡΑΝΑ ΣΗΜΕΡΑ.

    ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΗΘΗΚΕ ΚΑΝΕΙΣ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΒΟΛΕΜΑ. ΑΛΛΑ ΤΩΡΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙΣΤΕ ΓΙΑ ΧΕΙΡΑΓΩΓΗΣΗ ΜΙΑ ΟΡΓΙΣΜΕΝΗΣ ΜΑΖΑΣ.

    Ο ΣΚΟΠΟΣ? ΤΟ ΚΙΝΗΤΡΟ? ΝΑ ΕΠΗΡΕΑΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΠΟΥ Ο ΚΟΣ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΚΑΙ Η ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΤΗΣ ΕΠΕΙΑ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΠΙΒΑΛΛΕΙ.

    ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΒΑΣΗ, ΠΗΓΑΜΕ ΣΤΟΝ ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟ, ΜΙΛΗΣΑΜΕ ΜΕ ΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ ΤΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ, ΟΛΟΙ ΜΑΣ ΠΡΟΕΤΡΕΨΑΝ ΤΟ ΙΔΙΟ
    "ΒΓΕΙΤΕ ΣΤΟΝ ΔΡΟΜΟ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΤΕ"

    ΕΓΩ ΝΑ ΡΩΤΗΣΩ ΛΟΙΠΟΝ, ΠΟΙΑ ΤΑ ΔΙΚΑ ΣΑΣ ΚΙΝΗΤΡΑ ΠΟΥ ΑΠΟΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΚΙΝΗΣΗ? Η ΟΠΟΙΑ ΜΟΝΟ ΩΦΕΛΗ ΘΑ ΑΠΟΦΕΡΕΙ.

    ReplyDelete
  2. ΚΑΙ ΤΟ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΙΤΗΜΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ.
    ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΕΙΝΑΙ ΤΟΣΑ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΠΟΥ ΜΟΥ ΧΡΩΣΤΑΝΕ ΜΕΧΡΙ ΚΑΙ ΤΑ ΕΝΣΗΜΑ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΣΥΝΤΑΞΗ ΜΟΥ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΕΞΑΓΟΡΑΣΩ

    ΤΟ 40% ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ ΕΧΟΥΝ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΠΟΖΗΜΙΩΣΗ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 40 ΧΙΛ ΕΥΡΩ. ΜΕ ΑΥΤΑ ΚΑΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΒΡΩ ΤΩΡΑ ΤΗΝ ΒΓΑΖΩ ΓΙΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΧΑΛΑΡΑ

    ΚΑΙ ΤΑ ΚΙΝΗΤΡΑ ΜΑΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΠΡΟΛΑΒΟΥΜΕ ΤΙΣ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΟΥ (ΣΤΑ ΛΟΓΙΑ) ΠΑΝΤΕΛΙΔΗ

    ReplyDelete
  3. Αγαπητοί συνάδελφοι της συντονιστικής,
    χωρίς να θέλω να σας θίξω, δηλώνω ότι έχω σοβαρές ενστάσεις στα όσα λέτε.
    Θέτετε (και καλά κάνετε) θέμα μαζικότητας στις κινητοποιήσεις.
    Αυτό πρέπει να το λάβουμε όλοι σοβαρά υπ' όψιν και στις 1 Φεβρουαρίου να είμαστε ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ.
    Σε κάποιους η εταιρία οφείλει λίγα χρήματα και ίσως να μην αξίζει το κόπο να χαλάνε τη ζαχαρένια τους. Σε κάποιους άλλους οφείλει πολλά και αξίζει να πολεμήσουν. Καποιοι έχεουν δουλειά και κάποιοι άλλοι δεν έχουν και κάποιοι λιγότεροι απαγορεύεται να δουλέψουν.
    ΟΛΟΙ ΟΜΩΣ ΕΙΜΑΣΤΕ ΑΔΙΚΗΜΕΝΟΙ
    ΟΛΟΙ ΠΑΜΕ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΚΕΡΑΤΑΔΕΣ ΚΑΙ ΔΑΡΜΕΝΟΙ
    Δεν συμφωνώ με όσα γράφουν συναδελφοι ότι μπορεί ο κάθε Παντελίδης να αλλάξει νόμους να μας στερήσει προνόμια κλπ.
    Ο νόμος μας έχει αδικήσει από πριν, έχουν εφαρμοστεί δύο μέτρα και δύο σταθμά.
    Όσοι δουλέυαμε σε εταιρία ζωής είμαστε παιδιά κατώτερου Θεού και οι ασφαλισμένοι έχουν μεγαλύτερο προνόμιο απο εμάς. Όσοι δουλέυαμε σε αυτοκινητάδικα είμαστε πιό τυχεροί.
    Αυτά να με συγχωρείτε αλλά είναι μ....κίες.
    Είμαστε όλοι άνθρωποι με ανάγκες και οικογένειες.
    Δε με νοιάζει αν είμαστε θύματα του Ψωμιάδη, της ΕΠΕΙΑ, του Κίτσου του λεβέντη του αρχιληστή.
    ΕΙΜΑΣΤΕ ΘΥΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΚΑΙΩΘΟΥΜΕ.
    Ο Παντελίδης λέει αυτά που λέει ο νόμος. Ο νόμος όμως ΕΙΝΑΙ ΑΔΙΚΟΣ.
    Αν κινητοποιηθούμε ο νόμος μπορεί να αλλάξει. Αλλιώς θα περιμένουμε να διώξει το χαρτοφυλάκιο ο Παντελίδης μαζί με όσα περιοσυιακά στοιχεία παζαρέψει η κυβέρνηση και εμείς θα μείνουμε με το αγγούρι.
    η στόχευση πρέπει να είναι εκεί που υπάρχει τώρα ο έλεγχος και μπορούμε να πάρουμε τα λεφτά μας, όχι εκεί που υπάρχει η ευθύνη (αν και πιστεύω ότι η ΕΠΕΙΑ έχει μεγαλύτερη ευθύνη απο το Ψωμιάδη, γιατί υποτίθεται ότι αυτοί απέδιδαν δικαιοσύνη ενώ ο άλλος είναι απατεώνας).
    ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΥΝΑΜΙΚΑ ΚΑΙ ΑΠΟΦΑΣΙΣΤΙΚΑ!
    ΟΧΙ ΑΛΛΗΛΟΚΑΤΗΓΟΡΙΕΣ ΜΕΤΑΞΥ ΜΑΣ, ΟΧΙ ΔΙΧΑΣΜΟΣ
    Αυτά

    ReplyDelete
  4. ΤΕΛΙΚΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΘΟΥΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΣΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΓΙΑ ΝΑ ΒΓΕΙ ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΗΝ. ΙΣΩΣ ΝΑ ΖΗΤΑΜΕ ΠΟΛΛΑ - ΕΔΩΣΑΝ ΟΤΙ ΜΠΟΡΟΥΣΑΝ ΚΑΙ ΜΕ ΤΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ.

    ReplyDelete
  5. ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣ ΚΑΙ ΕΧΟΥΝ ΔΩΣΕΙ ΠΟΛΛΑ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΑΜΦΙΒΑΛΟ ΑΝ Η ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΠΡΟΕΡΧΕΤΑΙ ΑΠΟ ΑΥΤΗ.

    ΚΑΙ ΕΞΗΓΟΥΜΕ.

    ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΔΩ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΛΕΦΩΝΗΣΕ Ο ΚΟΣ ΠΕΤΣΑΣ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΑ, ΚΑΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΑΝΟΥΝ ΑΥΤΟ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΤΙ ΣΤΙΓΜΗ ΠΟΥ ΞΕΡΟΥΝ ΤΗΝ ΚΑΤΆΣΤΑΣΗ?

    ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΤΗΝ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΗΓΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗ ΔΕΝ ΗΣΑΣΤΑΝ 40 ΑΤΟΜΑ ΑΛΛΑ 80 ΚΑΙ ΕΠΕΣΕ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ Η ΠΡΟΤΑΣΗ ΝΑ ΠΑΤΕ ΣΤΗΝ ΕΠΕΙΑ ΜΕΤΑ ΚΑΙ Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΑΡΝΗΘΗΚΕ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΠΑΝΕ ΜΟΝΟ 15 ΑΤΟΜΑ?

    ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΦΟΡΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΜΕ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΛΥΨΗ ΔΕΝ ΠΡΟΒΛΗΘΗΚΕ ΟΠΩΣ ΕΠΡΕΠΕ ΚΑΙ ΔΕΝ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΩΣ ΩΦΕΙΛΑΝ ΕΓΚΑΙΡΩΣ?

    ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ Ο ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΧΕΘΕΙ ΟΤΙ Η ΑΕΑΖ ΘΑ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ ΠΛΗΡΩΣ ΚΑΙ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΟΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΕΚΚΑΘΑΡΙΣΤΗ ΟΠΟΤΕ ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΛΟΓΟΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ?

    ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ Ο ΚΑΦΕΝΖΤΗΣ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΜΗ ΜΠΟΡΟΝΤΑΣ ΝΑ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΘΕΙ ΣΤΙΣ ΑΓΩΓΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΚΔΗΛΩΘΕΙ ΜΕΣΩ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΩΡΗΣΗΣ ΠΟΥ ΖΗΤΟΥΝ ΠΟΙΝΙΚΗ ΔΙΩΞΗ?

    ΓΙΑΤΙ Ο ΕΡΓΑΤΟΛΟΓΟΣ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΓΩΓΕΣ ΚΑΙ ΑΠΟΚΡΥΠΤΕΙ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΛΕΓΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΓΝΩΡΙΖΕΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΓΙΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΚΑΙ ΔΙΑΘΕΣΙΜΑ ΕΝΩ ΕΧΕΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΕΙ ΠΟΛΛΑΚΙΣ ΓΙΑ ΑΥΤΟ? ΗΔΗ ΕΧΕΙ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΑΙΤΗΣΕΙΣ, ΠΟΤΕ ΘΑ ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΣΤΙΣ ΠΡΩΤΕΣ ΑΓΩΓΕΣ?

    ΕΙΝΑΙ Η ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΛΗΘΕΙΑ ΟΤΙ 3 ΔΙΕΥΘΥΝΤΙΚΑ ΣΤΕΛΕΧΗ, ΣΕ ΥΨΗΛΕΣ ΘΕΣΕΙΣ ΕΧΟΥΝ ΕΞΟΦΛΗΘΕΙ ΤΙΣ ΑΠΑΙΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ?

    ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΗΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΟΝΤΩΣ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΤΟ ΚΑΤΙ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΑΛΛΑ ΟΤΑΝ ΟΙ 3 ΑΠΟ ΤΟΥΣ 6 ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΟΓΙΚΟ ΝΑ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΑΦΟΣΙΩΘΟΥΝ ΕΚΕΙ.

    ΟΜΩΣ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΙΛΟΤΙΜΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΑΥΤΩΝ, ΚΑΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ ΕΧΩ ΤΗΝ ΕΝΤΥΠΩΣΗ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΣΤΗΘΕΙ ΕΝΑ ΚΟΛΑΖ, ΣΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΘΕ ΕΙΚΟΝΑ ΜΕΜΟΝΟΜΕΝΗ ΔΕΝ ΒΟΗΘΑ, ΟΛΕΣ ΜΑΖΙ ΟΜΩΣ ΔΙΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΟΥ ΦΡΕΝΑΡΙΣΜΑΤΟΣ ΣΕ ΚΑΘΕ ΜΑΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ.

    ΟΧΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ, Η ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΓΙΝΕΙ.

    ΓΙΑΤΙ ΤΗΝ ΜΙΑ ΘΑ ΜΑΖΕΥΤΟΥΜΕ 100 ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ 150 ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ 500 ΚΑΙ 600. ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΡΟΤΙΜΟΤΕΡΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΗΣΥΧΙΑ ΤΟΥ ΣΠΙΤΟΥ ΜΑΣ.

    ΚΟΥΚΟΥ Η ΠΙΟ ΜΙΚΡΗ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΓΝΩΡΙΖΕΙΣ ΟΤΙ ΥΠΕΡΒΑΙΝΕΙ ΤΑ 6 ΧΙΛ? ΠΟΥ ΓΙΑ ΕΝΑΝ ΧΑΜΗΛΟΜΙΣΘΟ ΕΙΝΑΙ ΛΕΦΤΑ ΟΧΙ ΑΣΤΕΙΑ. ΑΡΑ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΝ ΣΥΜΦΕΡΟΥΝ ΝΑ ΕΡΘΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΕΙΣ. ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΑΛΛΑ ΣΥΜΦΩΝΩ ΠΛΗΡΩΣ ΜΑΖΙ ΣΟΥ.

    ΟΧΙ ΔΕΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ. ΕΙΜΑΣΤΕ ΤΡΕΛΟΙ ΑΝ ΚΑΤΗΓΟΡΟΥΣΑΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΠΟΥ ΕΞΑΙΤΙΑΣ ΤΟΥΣ ΕΧΟΥΝ ΒΡΕΙ ΔΟΥΛΕΙΑ 100 ΑΤΟΜΑ ΚΑΙ ΜΑΣ ΠΛΗΡΩΣΑΝ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΠΟ ΤΟΥΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ. ΑΛΛΑ ΣΤΗΝ ΑΛΥΣΙΔΑ ΤΩΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΩΝ ΚΑΙ ΤΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑΣ, ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΩ ΜΙΛΗΣΕΙ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΑΝΘΡΩΠΟΥΣ, ΔΙΑΠΙΣΤΏΝΩ ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ ΕΙΤΕ ΚΡΥΒΟΝΤΑΙ ΣΤΟΥΣ ΤΕΛΙΚΟΥΣ ΑΠΟΔΕΚΤΕΣ ΕΙΤΕ ΔΕΝ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΠΡΟΚΥΨΟΥΝ.

    ΘΑ ΣΑΣ ΞΑΝΑΘΥΜΝΙΣΩ ΜΟΝΟ ΤΟ ΕΞΗΣ.
    ΟΙ ΕΠΟΠΤΕΣ ΠΡΙΝ ΤΟΝ ΟΚΤΩΒΡΗ ΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΙΚΟΝΑ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΣΕ ΚΑΤΑΘΕΤΙΚΟΥΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥΣ.

    ΜΕΤΑ ΚΑΙ ΓΙΑ 2 ΜΗΝΕΣ ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΜΕ ΕΙΧΑΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΕΛΕΓΑΝ ΟΤΙ ΑΠΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΩΘΕΙ ΕΝΤΟΛΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΣΠΙΣ ΤΡΑΠΕΖΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΓΕΝΙΚΗ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΣΜΕΥΘΟΥΝ ΑΠ ΤΗΝ ΕΠΕΙΑ.

    ΠΛΗΡΩΘΗΚΑΜΕ.
    ΜΕΤΑ ΠΑΛΙ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΚΑΜΙΑ ΕΙΚΟΝΑ.

    ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΕΙΝΑΙ ΛΟΓΙΚΑ? ΓΙΑΤΙ ΕΜΕΝΑ ΜΟΥ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΟΤΙ ΚΑΠΟΙΟ ΛΑΚΚΟ ΕΧΕΙ Η ΦΑΒΑ.

    ReplyDelete
  6. ΑΛΗΘΕΙΑ ΜΗΠΩΣ ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΤΙ ΚΑΝΕΙ Ο ΨΩΜΙΑΔΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΣΤΑΤΗ ΤΟΥ?

    ReplyDelete
  7. Αρχικά θέλω να τονίσω ότι η ανακοίνωση της συντονιστικής (και όχι κάποιου από αυτήν) δεν αποτρέπει και δεν προτρέπει κανέναν να πάει στη συγκέντρωση. Άρα, μπορεί να πάει όποιος θέλει, ακόμη και προσωπικά τα μέλη της συντονιστικής μπορεί να παρευρεθούν. Τώρα για το συνάδελφο ACS, που αμφισβητεί το αν η ανάρτηση είναι από εμάς ή την Ομοσπονδία και μας κατηγορεί για ηλιθιότητα και για χειραγώγηση μαζών σε παραπέμπω στην παραπάνω απάντηση, δηλ να το ξαναγράψω, μπορεί όποιος θέλει να πάει. Το θέμα είναι πόσοι θα πάνε; 50, 60, άντε να δεχτώ ακόμη και 80 όσοι (λες) ότι ήταν στην Επιθεώρηση, γιατί παραπάνω δεν μαζεύονται, και οι υπόλοιποι απλώς περιμένουν αβρόχοις ποσί να απολαύσουν τα τυχόν οφέλη από τις κινητοποιήσεις των λίγων. Θα θεωρηθεί επιτυχημένη μια τέτοια κινητοποίηση; Μήπως μια πίεση από θεσμικά όργανα (ναι, όπως η ΟΑΣΕ και ο ΣΥΑΕ που κατηγορείς) προς την ΕΠΕΙΑ, το υπουργείο και άλλους είναι περισσότερο αποτελεσματική ακόμη και προς την κατεύθυνση αλλαγής του νόμου; Και εσύ κρίνεις ότι περισσότερο αποτελεσματική είναι μια συγκέντρωση ολίγων παρά μια πίεση από θεσμικά όργανα, ή μήπως μια συνδυασμένη κίνηση και των δύο, στην ώρα της, θα φέρει περισσότερα αποτελέσματα; Και μήπως θα έπρεπε να σκεφτείς γιατί όταν πήγατε και είδατε τον Βάση στην ΕΠΕΙΑ σας είπε ότι το γραφείο του είναι πάντα ανοιχτό για τους εργαζόμενους, και να αφήσετε τους συνδικαλιστές μακριά; Μήπως γιατί δεν θέλουν να είμαστε συντεταγμένοι, αλλά διασπασμένοι, γιατί έτσι δεν κινδυνεύουν; Θα το πρότεινε αυτό αν ήξερε ότι μόνοι μας θα του ασκούσαμε περισσότερη πίεση;
    Όσον αφορά τα ερωτήματα που θέτεις στο τελευταίο σου post θα σταθώ μόνο σ αυτό που γράφεις περί εξόφλησης των τριών διευθυντών από τους επόπτες. Άν έχεις στοιχεία ή τουλάχιστον τα ονόματα μπορείς να τα στείλεις στο mail του blog ή να με πάρεις τηλέφωνο να μου πεις, γιατί αυτό είναι σοβαρό αν έχει συμβεί και θέλει ψάξιμο. Τα άλλα ερωτήματα που θέτεις, μερικά ισχύουν σαν ερωτήματα, δεν ισχύουν όμως οι απαντήσεις που δίνεις. (παράδειγμα η προτροπή του κ. Βλαχογιάννη όπως γράφεις να μη κατέβουμε στην ΕΠΕΙΑ όταν συγκεντρθήκαμε στην Επιθεώρηση Εργασίας. Αυτό ήταν δική μας απόφαση γιατί ξέραμε ότι η ΟΑΣΕ είχε ήδη εξασφαλίσει την συναίνεση της ΕΠΕΙΑ και απλώς ο κ.Καφετζής πήγε για να τακτοποιήσει "τεχνικά" το θέμα της καταβολής των δυόμιση μισθών της ΑΕΓΑ)
    Όσο για τον KOUKOU συμφωνώ σε αρκετά με αυτά που γράφεις όσον αφορά για τον νόμο και το προνόμιο. Δεν καταλαβαίνω πως όμως μπορεί να αλλάξει από 50 άτομα. Χρειάζεται άλλου είδους αγώνας και πίεση για να αλλάξει ο νόμος, και θα σου θυμίσω ότι όταν ο Κουλούρης εν μια νυκτί άλλαξε το νόμο για το προνόμιο, κανένας δε το πήρε είδηση, εκτός από τα συνδικαλιστικά όργανα του κλάδου που τελικά κατάφεραν να το αποτρέψουν. Τέλος να αναφέρω ότι δεν είμαστε οπαδοί του γαία πυρί μειχθήτω, αλλά πιστεύουμε, ότι κάνουμε θα έχει αποτέλεσμα και για τους επόμενους συναδέλφους που θα βρεθούν στην ίδια δύσκολη θέση με μας. Δεν θα ήθελα να δώσω συνέχεια σε αντιπαραθέσεις και δε θα ήθελα να βρεθώ στη δυσάρεστη για μένα θέση να απαντώ σε κάθε post, ευελπιστώ όμως ότι κάλυψα τα τυχόν ερωτήματα.

    ReplyDelete
  8. ΝΟΜΙΖΩ ΤΕΛΙΚΑ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΙΑ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΚΑΙ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΑΠΟ ΚΑΠΟΙΟΥΣ(ΟΧΙ ΑΠΟ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ) ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΒΟΛΗ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗΣ . ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΚΑΘΕ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΑΠΕΤΥΧΕ ΚΑΙ ΟΤΙ καθε ΜΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΜΕΡΑ ΤΗΣ ΑΝΑΚΛΗΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ "ΚΟΥΚΟΥΛΩΣΕ" ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΣΥΝΟΠΤΙΚΕΣ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΕΣ... ΑΚΟΜΑ ΚΑΙ ΟΙ 2,5 ΜΙΣΘΟΙ ΠΟΥ ΠΗΡΑΜΕ ΗΡΕΜΗΣΑΝ ΑΡΚΕΤΟΥΣ ( ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΑΥΤΟ ΟΙ ΑΝΑΡΤΗΣΕΙΣ ΣΧΟΛΙΩΝ ΣΤΟ BLOG ΕΙΝΑΙ ΕΛΑΧΙΣΤΕΣ) . Ο ΚΑΙΡΟΣ ΠΕΡΝΑΕΙ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΙΣ ΒΑΡΟΣ ΜΑΣ. ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΠΟΥ ΠΕΡΝΑΕΙ ΕΙΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟΙ... ΑΣ ΞΥΠΝΗΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ... ΑΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ 1η ΜΕΡΑ... ΑΣ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ, ΑΣ ΒΓΟΥΜΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ...

    ReplyDelete
  9. ΟΠΩΣ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΟΛΟΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΘΑ ΛΥΘΕΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΕΙΝΟΥΜΕ ΣΤΗΝ ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΟΡΕΣΟΥΜΕ ΝΑ ΛΥΣΟΥΜΕ "ΤΕΧΝΙΚΑ" ΤΑ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ. ΑΣ ΜΑΣ ΠΟΥΝΕ ΤΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΚΑΝΟΥΝ ΓΙΑ ΝΑ ΠΡΟΩΘΗΘΕΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ ΓΙΑΤΙ ΕΓΩ ΑΠΟ ΟΤΙ ΚΑΤΑΛΑΒΑΙΝΩ ΟΙ ΚΙΝΗΣΕΙΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΔΟΥΛΕΨΟΥΝ ΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ. ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΓΙΑ ΤΑ ΔΕΔΟΥΛΕΥΜΕΝΑ ΘΑ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΤΑ ΕΧΟΥΜΕ ΠΑΡΕΙ. ΚΑΙ ΟΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΑΥΤΟΥΣ ΦΟΒΑΤΑΙ ΤΑ ΠΟΙΝΙΚΑ ΑΣ ΚΑΤΣΕΙ ΣΠΙΤΙ ΤΟΥ. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ Ο ΜΙΣΘΟΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΕΧΕΙ ΟΡΙΣΤΕΙ ΕΙΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟΣ ΓΙΑ ΝΑ "ΤΡΑΒΗΞΕΙ" ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΝΑ ΤΡΑΒΗΞΕΙ. Ή ΜΗΠΩΣ ΕΙΝΑΙ. ΕΦΟΣΟΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΟΠΩΣ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΘΗΚΑΜΕ ΑΠΟ ΤΟΝ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ ΤΟΤΕ ΕΙΝΑΙ ΘΕΜΑ ΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΝΑ ΜΑΣ ΔΟΘΟΥΝ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΔΕΙΞΟΥΜΕ ΟΤΙ ΑΡΚΕΤΑ ΑΝΕΧΤΗΚΑΜΕ. ΔΟΥΛΕΥΑΜΕ ΣΑΝ ΤΑ ΣΚΛΑΒΑΚΙΑ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟΥΣ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΥ ΜΑΣ ΠΕΤΑΞΑΝ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ? ΟΧΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ ΟΧΙ. ΘΑ ΜΑΣ ΒΛΕΠΟΥΝ ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ ΓΙΑ ΟΣΟ ΧΡΕΙΑΣΤΕΙ ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΘΕΜΑ ΛΥΝΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΜΕ ΠΙΕΣΗ ΣΕ ΕΠΕΙΑ ΚΑΙ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ. ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ.

    ReplyDelete
  10. Προσωπικά, δεν είχα καμία αμφιβολία ότι όλο και κάποια δημοσίευση θα "έσκαγε" για την αποτροπή της κινητοποίησης. Και πολύ αργήσατε παλλικάρια... Μόνο μία ερώτηση έχω να θέσω, την οποία έθεσα στους "συντονιστές" όταν είμαστε στην Επιθεώρηση Εργασίας: έχουμε τίποτα (άλλο) να χάσουμε εάν κινητοποιηθούμε; Δε διεκδικούμε κάτι επιπλέον των νομίμων αλλά απλά και μόνο όσα δικαιούμαστε. Όλο αυτό το διάστημα που μείναμε σιωπηροί, κερδίσαμε άραγε κάτι περισσότερο από ένα μόνο μέρος εκείνων που μας ανήκουν; Ή μήπως πιστεύει κανείς ότι θα πιάσει η συμπόνοια για μας, τον κάθε Πέτσα, τον κάθε Παντελίδη ή οποιονδήποτε άλλο ώστε να βρούμε το δίκιο μας; Οι νόμοι γράφονται (και τροποποιούνται) από ανθρώπους και όταν υπάρχει βούληση, λύνονται όλα. Αφού η βούληση δεν υπάρχει λοιπόν αφεαυτής της, ας σπρώξουμε λοιπόν κι εμείς λίγο τα πράγματα προς την κατεύθυνση που επιθυμούμε... Από μηχανής θεός δεν υπάρχει ούτε υπήρξε ποτέ... Όσο για τα περί ανωνυμίας και τα συναφή: είμαι ο ένας από τους δύο (ούτε καν 15 άτομα δεν κατέβηκαν εκείνη την ημέρα μετά και τις "προτροπές" κάποιων) που μίλησαν με τον κ. Βάσση. Προσωπικά δεν κατάλαβα να μας συμβούλευσε να παρακάμψουμε οποιαδήποτε συντονιστική επιτροπή δήθεν για να μας διασπάσει. Πιστεύω ότι ο άνθρωπος το εννοούσε ότι μπορούμε οποτεδήποτε και χωρίς αυτόκλητους υπερασπιστές να συνεννοηθούμε και να σκεφτούμε λύσεις. Δεν τον γνωρίζω από χθές αλλά προσωπικά αυτή την εντύπωση μου έδωσε. Δεν έχουμε λοιπόν παρά να διαπιστώσουμε τις καλές προθέσεις όλων τους λαμβάνοντας δεσμεύσεις για συγκεκριμένες ενέργειες εντός συγκεκριμένων χρονικά πλαισίων. Η ΑΠΑΘΕΙΑ ΜΑΣ ΔΕΝ ΟΔΗΓΕΙ ΠΟΥΘΕΝΑ... Ας επικοινωνήσουμε λοιπόν όλοι τις ημέρες που απομένουν με όσους περισσότερους μπορούμε για να είμαστε ΌΛΟΙ εκεί... (Εάν είναι δυνατό, καλό θα ήταν να ερχόταν κόσμος και από την COMMERCIAL VALUE μιας και βρίσκεται αυτόν τον καιρό στο μάτι του κυκλώνα)...

    ReplyDelete
  11. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΡΟΛΟΣ ΚΑΠΟΙΑΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΣΥΝΤΟΝΙΖΕΤΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΙΘΥΜΙΕΣ ΤΩΝ ΠΟΛΛΩΝ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΕΙ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΟ ΑΝΤΙΘΕΤΟ.ΘΑ ΕΚΤΙΜΟΥΣΑ ΕΦΟΣΟΝ ΥΠΑΡΧΕΙ ΜΙΑ ΤΕΤΟΙΑ ΣΚΕΨΗ ΚΑΙ ΕΠΙΘΥΜΙΑ ΟΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΑΠΟ ΠΟΛΛΟΥΣ ΓΙΑ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ ΣΕ ΑΥΤΗ ΠΑΝΩ ΝΑ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΚΑΙ Η ΚΑΘΕ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ.ΒΑΡΕΘΗΚΑ ΝΑ ΜΕ ΑΠΟΚΑΛΟΥΝ ΕΜΜΕΣΑ Ή ΑΜΕΣΑ ΑΓΝΩΜΟΝ ΓΙΑΤΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΕΤΡΕΧΑΝ ΚΑΙ ΚΑΠΟΙΟΙ ΑΠΟΛΑΜΒΑΝΑΝ. ΕΧΩ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΝΑ ΓΡΑΦΩ ΓΙΑΤΙ ΕΤΡΕΞΑ ΚΑΙ ΣΥΝΕΧΙΖΩ ΝΑ ΤΡΕΧΩ .ΚΑΠΟΙΟΙ ΜΕ ΑΠΕΚΑΛΕΣΑΝ ΚΑΧΥΠΟΠΤΗ ΓΙΑΤΙ ΕΙΧΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΣΟΝ ΜΠΗΚΑΝ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ. ΚΑΚΩΣ ΕΦΟΣΟΝ ΚΕΡΔΙΣΑ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΔΕ ΖΗΤΗΣΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΕΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΑ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΣΟΝ ΕΚΑΝΑΝ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΩ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΟΙ ΑΙΤΗΣΕΙΣ ΔΕΝ ΠΕΤΑΧΤΗΚΑΝ .ΠΟΣΟΣ ΜΕ ΕΝΔΙΑΦΕΡΕΙ Η ΓΝΩΜΗ ΚΑΠΟΙΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΤΡΕΧΟΥΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ ΜΟΥ ΚΑΙ ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΟΥΝ ΑΡΝΗΤΙΚΕΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΣΕ ΑΤΟΜΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΕ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΚΑΝ.ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΒΟΛΕΜΑ Ή ΟΧΙ ΚΑΠΟΙΩΝ ΑΠΟ ΤΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΟΠΩΣ ΕΧΟΥΝ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΑΛΛΟΙ,ΕΙΜΑΙ ΑΝΤΙΘΕΤΗ.ΣΑΦΩΣ ΟΛΟΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΠΟΥΜΕ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΠΟΥ ΑΣ ΤΟ ΠΟΥΜΕ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΔΕ ΘΑ ΘΥΣΙΑΣΤΕΙ ΜΕΝΟΝΤΑΣ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΥΠΟΛΟΙΠΟΥΣ .ΑΛΛΑ Η ΓΡΑΜΜΗ ΤΗΣ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΛΕΠΤΗ ΚΑΙ ΕΥΚΟΛΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΤΕΙΣ ΑΝΗΘΙΚΟΣ ΟΤΑΝ ΜΠΑΙΝΕΙΣ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΜΕ ΚΥΡΙΟ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ. ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΚΑΛΑ ΚΑΙ ΠΩΣ ΜΠΟΡΕΙΣ ΝΑ ΞΕΧΩΡΙΣΕΙΣ ΕΑΝ ΑΥΤΟΣ ΠΟΥ ΗΤΑΝ ΣΤΗΝ ΠΡΩΤΗ ΓΡΑΜΜΗ ΚΑΙ ΣΥΓΚΡΟΥΟΤΑΝ ΚΑΙ ΣΤΗ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΒΡΗΚΕ ΔΟΥΛΕΙΑ ΠΕΡΑΣΕ ΣΤΗΝ ΑΝΗΘΙΚΟΤΗΤΑ.Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΛΗ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΣΥΓΚΡΟΥΕΤΑΙ ΠΛΕΟΝ.

    ReplyDelete
  12. παιδια καλησπερα

    1.εχθες μετά απο συζητηση με τον κ βλαχογιαννη
    μου ειπε:
    παιδια δεν βγαζω αλλη ακρη .πηγαινετε να φωναξετε
    στην επεια μηπως σας ακουσουν κ με βοηθησετε κ εμενα.... κ τον πιστεψα
    2.συμφωνω οτι υπαρχει μια μεθοδευμενη κινηση
    απο μερικους να αποθαρυνουν κινητοποιησεις
    αυτο φανηκε απο την αρχη

    3.νομιζω οτι τα παιδια της συντονιστικης επιτροπης εχουν κουραστει(ηδη ουσιαστικα εχουν εγκαταλειψει το blog) κ εχουν κανει ηδη παρα πολλα.

    4.οφειλουμε απο μονοι μας να ειμαστε αισιοδοξοι
    να διδουμε θαρρος στον εαυτο μας κ να ειμαστε συγκεκριμενοι
    θελουμε δουλεια τωρα
    αμεση οικονομικη ικανοποιηση
    και για τα παραπανω απαιτουμε αξιοπρεπεια

    την επομενη δευτερα θα προταθει η ομαδα που θα
    ελθει σε επαφη με τον ακατονομαστο στην ΕΠΕΙΑ

    ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ

    ReplyDelete
  13. σε συνεχεια προηγουμενων συζητησεων ΟΦΕΙΛΩ να
    γραψω τα παρακατω:

    εκεινη την ημερα στην επιθ εργασιας
    προταθηκε απο καποιον να παμε στην ΕΠΕΙΑ
    συμφωνησαν αρχικα ολοι.

    οι μονοι που δεν συμφωνησαν ηταν της συντονιστικης επιτροπης.

    μετα απο μια ωρα εμφανιστηκαν κατω απο την ΕΠΕΙΑ
    μονο 7 με 8 ατομα.


    δυο ατομα ανεβηκαν επανω με δικια τους πρωτοβουλια κ τους ακουσε ολη η ΕΠΕΙΑ
    φωναζοντας ,ειναι ντροπη για ολους εσας...

    καποιος επεισε τον κον βασση στην επεια
    να παρει αμεσως τηλεφωνο τον καφετζη δυο φορες
    κ μια τον Σαχινιδη αργοτερα για να τους πιεσει για την πληρωμη που εγινε την ιδια ημερα..


    και ηταν μονο δυο ατομα κ ακουστηκαν μεχρι εξω
    γιατι δεν ειχαν τιποτα να χασουν

    Για να μην παρεξηγηθω ισως να προστεσαν ενα λιθαρακι αλλα ακουστηκαν ....

    γιατι δεν ακουσαν κανενα κ γιατι δεν ειχαν τιποτα να χασουν

    ReplyDelete
  14. Καλησπέρα.
    Σε ορισμένους ίσως να είναι λιγότερο, σε άλλους ίσως περισσότερο, εμφανής ο λόγος για τον οποίο οι αγώνες για δικαίωση όλων όσων έχουν συμφέρον οικονομικό, άμεσα, προς το παρόν δεν ευοδώνεται.
    Δυστυχώς οι πιέσεις μας για ικανοποίηση όλων των οικονομικών αιτημάτων, κατά την γνώμη μου, είναι αναποτελεσματικές και γιατί οι κρατούντες τα ηνία της ασφαλιστικής αγοράς(ΤΡΟΜΑΡΑ ΜΑΣ) που απέμεινε προς το παρόν,έχουν οικονομικό συμφέρον έμμεσα, αφού ξέρουν ότι δεν θα ήταν καθόλου θετικό, για τα ήδη κακά χάλια που έχει ο ασφαλιστικός κλάδος, η είδηση ότι οι εργαζόμενοι πήραν στο ακέραιο τις αποζημιώσεις τους ενώ την ίδια στιγμή μια άλλη μεγάλη κατηγορία ανθρώπων δηλαδή οι ασφαλισμένοι,βρίσκεται εκτός νυμφώνα.
    Ενώσεις ασφαλιστικών εταιρειών, διαμεσολαβούντων ,και όλων των παραγόντων αυτή τη στιγμή έχουν συμφέρον να μην δικαιωθούμε και για τον ίδιο λόγο συνεννοούνται μεταξύ τους,(και με την κρατική εξουσία-εποπτεία ώστε να διοχετεύονται οι ανάλογες κατευθυντήριες γραμμές και σε αυτούς που λαμβάνουν τις αποφάσεις)ακριβώς επειδή δεν θέλουν να χαλάσει η εικόνα της προσπάθειας οικονομικής ανάκαμψης και αντιστροφής του κλίματος που επιχειρούν (με ανορθόδοξο τρόπο και εξαιρετικά αμφίβολα αποτελέσματα),ώστε να μην κουνηθεί φύλλο γιατί θα δημιουργηθεί κοινωνική αναταραχή που θα προστεθεί στην ήδη υπάρχουσα.
    Στην προαναφερθείσα υπόθεση μπορεί κάποιος να προσθέσει και την προφανέστατα σκόπιμη ανυπαρξία των media, που συνήθως κάνουν κρα για τέτοιου μεγέθους σκάνδαλα, για να καταλάβει για τι είδους συνεννοήσεις και σε τι επίπεδα (ΤΡΟΜΑΡΑ ΤΟΥΣ)μιλάμε.
    Μπορεί να έιμαστε λίγοι, έχουμε όμως το δίκιο με το μέρος μας και αυτό απο μόνο του σημαίνει οτι δεν είναι έντιμο απέναντι στους συνανθρώπους μας να τα παρατήσουμε ποτέ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΑΖΙ.

    ReplyDelete
  15. Για να απαντήσω στον Snowwalker,
    (επειδή ήμουν ο ένας από τους δύο) και για να μην οικοιοποιηθώ πράγματα, οφείλω να διευκρινίσω ότι η απόφαση για την πληρωμή μας είχε ήδη παρθεί και η διαδικασία είχε ήδη δρομολογηθεί. Εμείς απλώς πιέσαμε τον κ. Βάσση να τηλεφωνήσει παρουσία μας και σε ανοιχτή ακρόαση στον επόπτη ώστε να εξασφαλίσουμε ότι δεν υπάρχει άλλη εκκρεμότητα και ότι η πληρωμή θα γινόταν κανονικά. Ούτε φωνάξαμε, ούτε διαπληκτιστήκαμε με κανέναν (δε χρειάστηκε, αλλιώς θα το κάναμε. Έτσι κι αλλιώς, ο βρεγμένος δε φοβάται τη βροχή...). Τέλος, εκτός από τον εαυτό μας (για να συνεχίσω τη σκέψη του χρόνου φείδου) και τους υπόλοιπους, έχουμε χρέος να παλέψουμε και για τα παιδιά μας (όσοι τουλάχιστον έχουμε) γιατί σε τελική ανάλυση, τα χρήματα (που δε θα πάρουμε εάν σιωπήσουμε), θα λείψουν ΚΑΙ απ' αυτά... Ας το σκεφτούμε λίγο κι αυτό...

    ReplyDelete
  16. ΝΑΙ στη συγκέντρωση της 01.02.
    ΝΑΙ στις κινητοποιήσεις γενικότερα.
    Έστω και για ξεμούδιασμα.
    Απορώ πώς δεν έχετε κουραστεί να κάθεστε τόσον καιρό...

    ReplyDelete
  17. ΠΑΙΔΙΑ ΠΡΕΠΕΙ να τρλεξουμε όσο προλαβαίνουμε γιατί στην ΕΠΕΙΑ έχουν άρχισει να βρίσκουν λαβράκια στό χαρτοφυλάκιο της Εταιρίας ...........Πάρολο που τώρα μπήκαν οι απόκριες για όλους μας κάποια συμβόλαια ........είναι μασκαράδες συμβόλαια.....

    ReplyDelete
  18. Συνάδερφοι,
    Γράφω για πρώτη φορά. Μέχρι τώρα παρακολουθούσα το site ανελλιπώς. Πολλές φορές δεν σας κρύβω ότι χάθηκα και δεν μπορούσα να παρακολουθήσω τα σχόλια,τα υπονοούμενα, τις κρυφές πληροφορίες, το παρασκήνιο και τις απόψεις ορισμένων. Μου θύμιζε τον καλό καιρό που ήμασταν στην Ασπίδα.
    Εκείνο που έβλεπα είναι ότι όλη μας η ενέργεια εξαντλήθηκε(και μέχρι ένα σημείο καλώς)στο να διεκδικήσουμε τα χρήματα που μας χρωστάνε. Καταλαβαίνω ότι για μερικούς είναι σοβαρό γιατί είναι να πάρουν μεγάλες αποζημιώσεις.
    Είναι όμως το πιο σοβαρό?
    Όση αποζημίωση και να πάρουμε αργά ή γρήγορα θα εξαντληθεί, αυτό άλλωστε μπορεί να κινηθεί και δια της νομικής οδού.
    Επομένως η προσπάθεια όλων, συναδέλφων, συντονιστικής, ΟΑΣΕ και ΣΥΑΕ θα έπρεπε να επικεντρωθεί στην πίεση της πολιτείας για άμεση απορρόφηση όλων των ανέργων.
    Και γίνομαι πιο σαφής.
    Τι έχει γίνει προς αυτήν την κατεύθυνση?
    Mέχρι στιγμής έχουν βρεί δουλειά περίπου 130 άτομα. Από αυτά 36 στην Ευρωπαική Πίστη (πολλοί με τρίμηνη σύμβαση), 19 στην Εθνική και αν δεν κάνω λάθος 20-25 στο Επικουρικό (δεν γνωρίζω με ποιά κριτήρια επιλογής), οι υπόλοιποι σε ασφαλιστικές, πρακτορεία και αλλού με δική τους προσπάθεια και γνωριμίες.
    Αυτό έγινε τον πρώτο καιρό, στην συνέχεια όσοι προσπαθήσαμε να πλησιάσουμε την ασφαλιστική αγορά (παρόλο που όλοι πήραν μερίδιο παραγωγής και δεσμεύτηκαν για προσλήψεις) οι πόρτες ήταν κλειστές. Οι προσλήψεις τους γίνονται είτε από ενοικιαζόμενους είτε από άτομα χωρίς εμπειρία. Το Υπουργείο Εργασίας ξεμπέρδεψε με μια επιδότηση επιχειρήσεων (πακέτο που προυπήρχε),το οποίο 4 μήνες μετά το κλείσιμο ακόμα δεν έχει υλοποιηθεί και όταν γίνει έχει τόσες δεσμεύσεις που καμμία Εταιρία δεν θα θελήσει να το χρησιμοποιήσει, ίσως μόνο κάποια μικρομάγαζα που θα θελήσουν να μας προσλάβουν τζάμπα.
    Ακόμα και αυτό το πρόγραμμα είναι φτιαγμένο εντελώς στο πόδι γιατί επιδοτεί με το ίδιο ποσό όλους τους άνεργους είτε μπήκαν στον ασφαλιστικό χώρο πριν ένα χρόνο είτε έχουν δουλέψει σε αυτόν μια ολόκληρη ζωή.
    Είναι πασιφανές ότι κάποιος που έχει πολλά χρόνια μπροστά του να δουλέψει μπορεί να βρεί δουλειά σε οποιονδήποτε άλλο χώρο αλλά και στον ασφαλιστικό γιατί είναι φτηνός.
    Κάποιος που έχει δουλέψει 30 χρόνια και είναι επαγγελματίας στο χώρο και σε ηλικία πάνω από 50 που αλλού μπορεί να απορροφηθεί?
    Μέχρι στιγμής δεν έχω ακούσει κανένα μέτρο για αυτή την κοινωνική ομάδα που πραγματικά βρίσκεται σε μια από τις δυσμενέστερες θέσεις.
    Πιστεύω ότι εκείνο που θα έπρεπε να μας αποσχολεί πρωταρχικά είναι η ΔΟΥΛΕΙΑ και προς τα εκεί θα πρέπει να στραφούν όλες οι επόμενες κινητοποιήσεις μας.
    Θα πρέπει να ζητήσουμε μέσω των οργάνων μας τα μέτρα να ΕΞΕΙΔΙΚΕΥΤΟΥΝ ΚΑΙ ΝΑ ΛΗΦΘΟΥΝ ΠΡΟΣΘΕΤΑ γιατί πραγματικά είναι η πρώτη φορά που από τον ίδιο κλάδο έμειναν άνεργα τόσα πολλά άτομα και δυστυχώς θα μείνουν και άλλα.

    ReplyDelete
  19. Το έργο με το αεροπλανάκι(επενδυτική πυραμίδα)του Ψωμιάδη ή σε ακόμα μεγαλύτερη κλίμακα του Μάντοφ παίζεται σε διασκευή από το ελληνικό κράτος. Ομόλογα αμφιβόλου ποιότητας με υψηλό επιτόκιο δελεαστικό για να αντληθούν κεφάλαια μέσα σε πολύ στενά χρονικά περιθώρια για να πληρωθούν αυτοί που ρευστοποιούν, όσοι προλάβουν δηλαδή, και οι υπόλοιποι στην απέξω όταν μπεί λουκέτο.
    Την ίδια στιγμή τα κορυφαία στελέχη της αγοράς συναντιούνται με τον Πέτσα για να βρεθεί λέει λύση στο πρόβλημα που αφορά στην αποτίμηση των ομολόγων που έχουν στα χαρτοφυλάκία τους. Ποια λύση να βρεθεί; Και γιατί να βρεθεί από τους άλλους;
    Βρείτε τη λύση εσείς που διαχειρίζεστε τα χαρτοφυλάκια όπως ακριβώς την βρίσκουμε προς το παρόν και όλοι εμείς που έχετε κατακεραυνώσει με τις αποφάσεις σας.
    Γιατί αν δεν την βρείτε εσείς που έχετε αναλάβει τον επενδυτικό κίνδυνο και ζητάτε βοήθεια από την ΕΠΕΙΑ είναι σαν να λέτε:
    Όλα όσα σας λέγαμε για φερεγγυότητες και άλλα τέτοια φούμαρα για παραλλαγή όταν σας πουλάγαμε τα συμβόλαια ήταν λαλακίες.
    Σας λέγαμε ψέματα όταν σας διαβεβαιώναμε ότι διαθέτουμε την κεφαλαιακή επάρκεια σε τρέχουσες τιμές και σε βάθος χρόνου για να καλύψουμε τις υποχρεώσεις μας.
    Θα πρότεινα λοιπόν αντί οι εταιρίες να τρέχουν σαν ζητιάνοι για ευνοϊκή μεταχείριση να μεταχειριστούν οι ίδιες, με ευνοϊκά μέτρα, και να διαχειριστούν την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, χρησιμοποιώντας τα έστω ευκαιριακά υπερκέρδη που εμφανίζουν, για να καλύψουν από κοινού τις οικονομικές και εργασιακές ανάγκες χιλιάδων εργαζόμενων και ασφαλισμένων εφαρμόζοντας εκείνη την παλιά και μάλλον ξεχασμένη αρχή της Γενικής Αβαρίας.

    ReplyDelete
  20. o κ βλαχογιαννης σημερα πριν λιγες ωρες εδωσε εντολη να πληρωθουν οσοι εργαζονται τωρα στην
    εταιρια.
    μολις μαθευτηκε αυτο ο ακατανομαστος (πετσας)εδωσε εντολη στην τραπεζα κ στον βλαχογιαννη να σταματησουν την πληρωμη μεχρι να επανεξετασει το θεμα γενικοτερα κ ζητησε απο τον βλαχογιαννη παλι τα ιδια οικον στοιχεια...

    ο παντελιδης φυσικα συμπλεει προσεχτικα προς αυτη την κατευθυνση αλλα στους διαδρομους προφορικα υποσχεται άλλα

    οι ανθρωποι αυτοι( κ οι πισω απο αυτους) εαν θελουν θα βρουν(μεσα στη γενικη νομικη θολουρα) τροπους να εμποδισουν οποιαδηποτε πληρωμη

    εκφραζουν οτι πιο αρρωστο ,μιζερο,απανθρωπο,χυδαιο κ σαπιο μπορουμε να διανοηθουμε..

    ΠΡΕΠΕΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ να δειξουμε οχι μονο την παρουσια μας στην ΕΠΕΙΑ αλλα κ να εχουμε την δυναμη να διεκδικησουμε :
    ΔΟΥΛΕΙΑ
    Κ ΠΛΗΡΩΜΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

    δεν ζηταμε ελεημοσυνη
    αλλα πρεπει να ειμαστε σοβαροι
    κ συγκεκριμενοι

    ΧΡΟΝΟΥ ΦΕΙΔΟΥ -CAROUSEL συναδελφοι αρκετα με τις
    διαπιστωσεις για το παρελθον κ τα φαντασματα τις προτασεις σας θελουμε -δεν εχουμε χρονο για αλλες σκεψεις.....

    ειδικα τωρα οι περιστασεις απαιτουν ιδιαιτερη προσοχη διοτι δεν εχουμε ουσιαστικα καθοδηγηση
    κ πρεπει να συντονιστουμε πριν χαθουμε μεσα στην
    γενικη θολουρα....

    ReplyDelete
  21. ΑΓΑΠΗΤΕ SNOWWALKER. ΔΕΝ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΧΡΕΙΑΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗ ΓΙΑ ΝΑ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΟΥΜΕ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΑΣ ΧΡΩΣΤΑΝΕ. ΘΕΛΟΥΜΕ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΚΑΙ ΝΟΜΙΖΩ ΟΤΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΑΡΜΟΔΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΒΑΛΑΝ ΛΟΥΚΕΤΟ. Ο ΣΤΟΧΟΣ ΜΑΣ, ΕΙΝΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΝΟΜΙΚΑ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΛΟΙ ΕΧΟΥΜΕ ΠΛΕΟΝ ΚΙΝΗΘΕΙ, ΕΙΝΑΙ ΝΑ ΦΩΝΑΞΟΥΜΕ ΔΙΟΤΙ ΕΑΝ ΔΕΝ ΤΟ ΚΑΝΟΥΜΕ ΘΑ ΦΤΑΣΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΧΡΗΜΑΤΑ ΜΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 5 ΧΡΟΝΙΑ. ΘΑ ΠΑΜΕ ΚΑΙ ΘΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ ΛΥΣΗ ΑΜΕΣΑ. ΤΟ ΤΙ ΛΕΕΙ Ο ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΚΑΙ Ο ΚΑΘΕ ΠΑΝΤΕΛΙΔΗΣ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΔΙΟΤΙ ΕΚΦΕΡΕΙ ΜΙΑ ΑΠΟΨΗ ΧΩΡΙΣ ΕΠΙΣΗΜΩΣ ΝΑ ΕΙΝΑΙ Τ Ι Π Ο Τ Α. ΟΛΟΙ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΤΗΝ ΕΠΕΙΑ ΝΑ ΤΟΥΣ ΞΕΒΡΑΚΩΣΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ΚΑΤΙ ΠΟΥ ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΕΙΧΑΜΕ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ.

    ReplyDelete
  22. ΞΕΡΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΙΣ ΑΛΛΕΣ ΤΡΕΙΣ ΕΤΑΙΡΕΙΕΣ;

    ReplyDelete
  23. @ ΠΒΠ
    Με τις General σα συντονιστική έχουμε κάποια επαφή, με Σκούρτη και ΕΟΣ λίγα πράγματα.
    Για να μη τρέχει η παραπληροφόρηση: Για τους συναδέλφους που εργάζονται υπό τον επόπτη, στάλθηκε τη Παρασκευή η απόφαση πληρωμής τους. Λόγω όμως γραφειοκρατικού τύπου παράλειψης, ξαναστάλθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής, που όμως είχε κλείσει η τράπεζα. Η πληρωμή σύμφωνα με όλες τις διαβεβαιώσεις είναι έτοιμη και θα γίνει τη Δευτέρα. (Σημ. περιμένω ακόμη να μου στείλεις απάντηση, για τους 3 δ/ντες που γράφεις ότι αποζημιώθηκαν μετά το κλείσιμο στις 21/9. Άν έχεις στοιχεία ή τουλάχιστον τα ονόματα μπορείς να τα στείλεις στο mail του blog, stondromoblog@yahoo.gr )

    ReplyDelete
  24. ενα τελευταιο δικο μου σχολιο,αρκετα σας εχω κουρασει..

    παρακαλω τα παιδια απο τους απολυμενους
    που εργάζονται ,να παρουσιαστουν επισης ολοι αυριο δευτερα ..τα θεματα ειναι το ιδιο κρισιμα
    κ για αυτους ..ειμαστε συναδελφοι σ αυτο τον
    αγωνα ,μαζι βιωσαμε την κριση..μαζι αγανακτησαμε
    κ καταγραψαμε τις αγωνιες μας .μαζι εκλιπαρουσαμε για δουλεια για μηνες

    σας χρειαζομαστε ολους .....

    ας μην δικαιωσουμε τους ανθρωπους που δεν ενεκριναν αυτη την συγκεντρωση με τον τροπο τους
    κ μιλουν μονο για υπομνηματα χωρις δυναμη κ αγωνα
    χωρις δυναμη ψυχης..

    ευχαριστω

    ReplyDelete
  25. σημερα μαζευτηκαμε 19 ατομα
    εξω απο την επεια
    η συντονιστικη φυσικα ελειπε
    επιναν καφε σπιτι
    την συγκεκριμενη στιγμη
    κ σκεφτοντουσαν το αυριο..

    μιλησαμε με ΠΕΤΣΑ βγηκαν αρκετα
    χρησιμα συμπερασματα...

    λυπαμαι ....
    ΤΕΛΟΣ

    ReplyDelete
  26. Εν αντιθέσει με το snowwalker, εγώ δε θα γράψω "ΤΕΛΟΣ" αλλά μάλλον "ΑΡΧΗ". Και εξηγούμαι: πράγματι βγήκαν κάποια συμπεράσματα σχετικά με το ποια πράγματα έχουν γίνει και ποια όχι και ποιο το δέον γενέσθαι εφεξής. Αυτό το οποίο προτάθηκε από τον κ. Πέτσα και μας βρήκε σύμφωνους, είναι μία συνάντηση μεταξύ ημών (όποιος θέλει ας προσέλθει ελεύθερα), της ΕΠ.Ε.Ι.Α. (την οποία θα εκπροσωπήσει ο ίδιος ο κ. Πέτσας ή ο κ. Βάσσης ή και οι δύο μαζί) και ο ίδιος ο Επόπτης. Αυτό διότι όπως μάθαμε από τον κ. Παυλόπουλο (νομικός της ΕΠ.Ε.Ι.Α.) δεν έχει ληφθεί ποτέ αίτηση για αποδέσμευση περιουσιακών στοιχείων των Α.Ε.Γ.Α. και Α.Ε.Α.Ζ. έτσι ώστε να πληρωθούμε τουλάχιστον τα υπολειπόμενα δεδουλευμένα για το 2009 (για τις αποζημιώσεις δεν έγινε σοβαρή συζήτηση αλλά θα τεθεί ΚΑΙ αυτό το θέμα). Αυτό σημαίνει ότι οι ίδιοι οι Επόπτες κωλυσιεργούν/χρονοτριβούν/αδιαφορούν (ή οτιδήποτε άλλο) και έτσι θα κληθούν να δώσουν εξηγήσεις ή να αναλάβουν συγκεκριμένες δεσμεύσεις έναντι όσων παραβρεθούμε (ο κ. Πέτσας μάς κατέστησε "υπεύθυνους" σύμφωνα με το Νόμο για να ελέγξουμε ΚΑΙ εμείς τους Επόπτες ως πιστωτές πλέον των εταιριών. Κάθε νομική βοήθεια επομένως οποιουδήποτε κατέχει τα θέματα αυτά είναι καλοδεχούμενη...). Επομένως, το επόμενο βήμα είναι: ραντεβού στην ΕΠ.Ε.Ι.Α., συζήτηση των ανοιχτών θεμάτων που καλό είναι όποιος θέλει να θέσει εντός του blog (μιας και δε δίνω πιθανότητες στο να μαζευτούμε εκ των προτέρων κάπου για να αποφασίσουμε) και γνωστοποίηση των αποφάσεων που θα ληφθούν. Δε νομίζω ότι χάσαμε κάτι σήμερα όσοι πήγαμε, ούτε βέβαια ότι βγήκαμε σοφότεροι (ή πλουσιότεροι). Έγινε πάντως ένα βήμα, μήπως και βρούμε καμία άκρη μετά από τόσο καιρό. Αποδείχθηκε δηλαδή ότι μπορούμε και μόνοι μας (χωρίς, Συντονιστές, Συντονιστικές, Ο.Α.Σ.Ε. και λοιπές "δημοκρατικές" δυνάμεις), αν μη τι άλλο, να συζητούμε... Παρ' όλα αυτά καλό θα ήταν, έστω και τώρα, όποιος θέλει να συνδράμει με την παρουσία του, να προσέλθει. Κανείς δεν αποκλείεται, πόσο μάλλον εάν διαθέτει περισσότερες γνώσεις (γενικότερες ή τεχνικές) και ευφράδεια από εμάς που ανεβήκαμε σήμερα στον Κ. Πέτσα...

    ReplyDelete
  27. ΘΑ ΠΑΜΕ ΑΥΡΙΟ ΣΤΗΝ ΕΤΑΙΡΙΑ ΣΤΙΣ 13:00 ΝΑ ΖΗΤΗΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΙΤΗΜΑΤΟΣ ΓΙΑ ΠΛΗΡΩΜΗ ΤΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΜΑΣ ΑΠΟ ΕΠΟΠΤΗ ΠΡΟΣ ΕΠΕΙA;

    ReplyDelete
  28. Γραμματείς και Φαρισαίοι υποκριτές!
    Ο κος Πέτσας σας δούλεψε αγρίως αγαπητοί συνάδελφοι. Μετράει μέρες και δεν θέλει να ανακατευθεί σε τίποτα που να αφορά την Ασπίδα.
    Αν νοιαζόταν ΄θα είχε εγκρίνει τα πολλαπλά αιτήματα της διοίκησης απο το καλοκαίρι για να πληρώθούμε.
    Τότε τάριχνε στο Ψωμιάδη, τώρα στο Βλαχογιάννη, στον υπουργό κλπ
    Μόνο αυτός δε φταίει

    Ντροπή σας κύριε Πέτσα. καπηλεύεστε τον ιδρώτα μας για να ρίξετε ευθύνες στον τωρινό υπουργό, και δεν κοιτάτε τα χάλια σας.
    Σε λίγες μέρες όμως που εσείς και η παρέα σας θα είστε άνεργοι σαν και εμας να δώ τι θα κάνετε.
    Νομίζετε ότι μόνο τους εκκαθαριστές θα μηνύσουμε; Εχουμε και για τη δική σας γούνα ράμματα

    ReplyDelete
  29. ΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΙΣΧΥΕΙ. ΘΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΑΥΡΙΟ

    ReplyDelete
  30. http://www.skai.gr/articles/news/finance/%CE%A0%CE%BB%CE%AE%CE%B8%CE%BF%CF%82%CE%B1%CE%B3%CF%89%CE%B3%CF%8E%CE%BD%CF%80%CF%81%CF%8E%CE%B7%CE%BD%CE%B1%CF%83%CF%86%CE%B1%CE%BB%CE%B9%CF%83%CE%BC%CE%AD%CE%BD%CF%89%CE%BD%CF%84%CE%B7%CF%82%CE%91%CF%83%CF%80%CE%AF%CF%82/

    ReplyDelete
  31. ΔΕΝ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΩ ΝΑ ΕΡΘΩ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΡΑΝΤΕΒΟΥ ΑΛΛΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΤΕ ΣΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ

    ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΕΧΤΕΣ Ο ΠΕΤΣΑΣ ΕΡΙΞΕ ΕΜΜΕΣΩΣ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΟΠΤΕΣ ΚΑΙ ΚΥΡΙΩΣ ΣΤΟΝ ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗ (ΠΟΥ ΚΑΤΕΥΘΥΝΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΑΦΕΝΤΖΗ) ΟΤΙ ΑΥΤΟΙ ΚΩΛΛΥΣΙΕΡΓΟΥΝ ΤΑ ΠΑΝΤΑ. ΜΑΛΙΣΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΛΕΕΙ Ο ΚΟΥΚΟΥ ΠΙΟ ΠΑΝΩ ΙΣΧΥΕΙ ΕΠ ΑΚΡΙΒΩΣ ΟΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΜΕΤΑΚΥΛΗΣΗ ΕΥΘΥΝΩΝ

    ΚΑΠΟΙΟΣ ΛΕΕΙ ΨΕΜΑΤΑ ΛΟΙΠΟΝ ΓΙΑΤΙ Ο ΒΛΑΧΟΓΙΑΝΝΗΣ ΜΕ ΤΟΝ ΚΑΦΕΝΤΖΗ ΛΕΝΕ ΑΛΛΑ

    ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΑΥΤΟ

    "Μεταβιβάσεις ακινήτων από οικογένεια Ψωμιάδη
    Δημοσιεύθηκε: 11:09 - 02/02/10


    Ο πρώην βασικός μέτοχος της Ασπίδος, κ. Παύλος Ψωμιάδης, προχωρεί σε μαζικές μεταβιβάσεις περιουσιακών στοιχείων των συγγενικών του προσώπων, προσπαθώντας να αποφύγει τη διεκδίκηση των χρημάτων από εκατοντάδες δανειστές του, σύμφωνα με δημοσίευμα της «Καθημερινής».

    Οι κινήσεις που πραγματοποιεί ο πρώην μέτοχος της Ασπίδος δημιουργούν σοβαρά ερωτήματα στις εποπτικές αρχές για το τι θα γίνει τις επόμενες ημέρες με τις εταιρείες του κ. Ψωμιάδη που δεν έχουν ακόμα τεθεί σε εκκαθάριση.

    Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με διασταυρωμένες πληροφορίες από τουλάχιστον δυο δικηγορικά γραφεία, η σύζυγος Μ.Ψ. προχώρησε στη μεταβίβαση των μετοχών εταιρειών που ελέγχουν ένα τεράστιο ακίνητο στη Μύκονο και μισό ακίνητο επί της οδού Πανόρμου 1 στο Κεφαλάρι. "

    ReplyDelete
  32. ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΜΑΣ ΕΙΔΟΠΟΙΗΣΕ ΚΑΠΟΙΟΣ

    http://www.nextdeal.gr/press_item.php?therid=3292

    ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΙΚΑ ΠΟΛΛΑ ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΚΑΠΟΙΩΝ

    ReplyDelete
  33. http://troktiko.blogspot.com/2010/02/blog-post_2181.html

    μα τι πάθανε ξαφνικά όλοι??? πως και μας θυμήθηκαν???

    ReplyDelete
  34. http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1773140

    ΤΑ ΧΑΝΟΥΜΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΜΑΣ ΚΥΡΙΟΙ...ΘΑ ΞΕΣΗΚΩΘΟΥΜΕ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ 'Η ΚΑΛΑ ΠΕΡΝΑΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΚΑΝΑΠΕ?

    ReplyDelete
  35. ekei probata mpeeeee otan milaga kai elega elate pame na ksesikouthoume akoute ta kalopaidia ths omospondias klp
    to kseterrete re koroidares pou stilate ta biografika sas kiolas stin omospondia oti eiste stamparismenoi?oti palioi dintes exoun tsirakia mesa stin omospondia pou me tou pidinete anafora pou pate sas kovoun?giati nomizete de sas patrie kaneis thl gia douleia apo asfalistiki?

    gia ksanatolmiste na kanete kai allh kinhtopoihshs kai anden dite ta syndikalistikotsirakia ths eaee na sas blokaroun kiolas aganaktismeno na min me len


    Apo pou kai ws pou plirothikan autoi pou ergazonte twra stin eteria kai menoun stin apekssw oloi oi alloi? auto den einai prabiash tou ergasiakou pronomiou? eidate kanenan na antidra?

    koroida mpeeeeeee eseis sti peina kai o psomiadis me tin aspis real estate kanei 30 proslipseis kai exei eksagorasei alla 12 akinta aksias 70 myriwn
    mpeeeeeeee

    ReplyDelete
  36. kai na mou eksigisei kapoios pou einai xamenos to ilithio o mpoufetzis?
    reeeee mas douleuei kai o kontos me ta gyualakia kai o o allos o mathousalas tis epeia

    katarxin afou xarakthrise xtes aneparki ton mpoufentzi kai ton konto giati tous diorisan?

    thelete kai kinhtopoihseis tromara sas

    na katsete sta auga sas, exete synithisei mporeite kai me auta

    ReplyDelete
  37. This comment has been removed by the author.

    ReplyDelete
  38. http://www.naftemporiki.gr/news/cstory.asp?id=1773140

    ReplyDelete
  39. Παρακολουθώντας το site του ΟΑΕΔ δεν είδα πουθενά για τα επιδοτούμενα προγράμματα επανακατάρτισης(ECDL κλπ).Μόνο για την επιδότηση του εργοδότη λέει.Γνωρίζεις κανείς τι θα γίνει με τα υπόλοιπα;Αν όντως θέλει να μας στηρίξει ο ΟΑΕΔ ας το αποδείξει.

    ReplyDelete
  40. Στον ΟΑΕΔ Νεας Ιωνίας που πήρα τηλέφωνο, γνωρίζουν το πρόγραμμα, αλλά δεν δίνουν πληροφορίες από το τηλέφωνο (!!!) πρέπει να πάει όποιος ενδιαφέρεται από τα κατα τόπους γραφεία του ΟΑΕΔ για πληροφορίες....

    ReplyDelete
  41. ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ Ή ΠΛΕΟΝ Ο ΚΑΘΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ!ΕΧΟΥΝ ΓΙΝΕΙ ΤΟΣΑ ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΟ ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΚΑΜΙΑ ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ!

    ReplyDelete
  42. Νεότερη, χθεσινή εξέλιξη:
    Ο κ. Βλαχογιάννης, εχθές 03/02/2010, δεσμεύθηκε σε συνάδελφο με τον οποίο συναντήσαμε τη Δευτέρα τον κ. Πέτσα, ότι εντός της επόμενης εβδομάδας θα αποστείλει αίτημα προς την ΕΠ.Ε.Ι.Α. για αποδέσμευση περιουσιακών στοιχείων έτσι ώστε να εξοφληθούμε όλοι οι πρώην εργαζόμενοι (πλην των εξαιρουμένων) και το μήνα Σεπτέμβριο (έως τις 21 του μήνα βέβαια). Το δώρο Χριστουγέννων θα ακολουθήσει σε επόμενη φάση και αφού γίνει εκκαθάριση, όπως είπε, για όλο το 2009 με τη βοήθεια των συναδέλφων στο Λογιστήριο και τη Μισθοδοσία... (Επομένως ο κ. Πέτσας ήταν ειλικρινής όταν μας έλεγε ότι δεν έχει υποβληθεί στην ΕΠ.Ε.Ι.Α. αντίστοιχο αίτημα από το Επόπτη και ότι ΚΑΙ εμείς ως πιστωτές, πρέπει εφεξής να ελέγχουμε στενά τον Επόπτη). Είναι σημαντικό το θέμα κάποιος να ασχοληθεί πραγματικά με το ζήτημα αυτό της συνεργασίας με τον Επόπτη και του ελέγχου αυτού έτσι ώστε τα πράγματα να αρχίσουν να προχωρούν με πιο γρήγορο ρυθμό (προφανώς δεν μπορούμε να υπολογίζουμε στην (απο)συντονιστική αφού τα μέλη της έχουν ξεκαθαρίσει και διαχωρίσει τη θέση τους)...

    ReplyDelete