Thursday 29 April 2010

Ανακοίνωση του Σ.Υ.Α.Ε. για τις αποζημιώσεις

Από τον Σύλλογο Υπαλλήλων Ασφαλιστικών Επιχειρήσεων εκδόθηκε η παρακάτω ανακοίνωση.

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΩΝ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ (ΣΥΑΕ)

Αθήνα 29 Απριλίου 2010
Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η
Συνάδελφοι,

Πέρασαν τρεις μήνες συνεχών, σχεδόν καθημερινών επαφών και διαβουλεύσεων με τους επόπτες της ΑΣΠΙΣ ΑΕΑΖ και ΑΣΠΙΣ ΑΕΓΑ, κ. Κ. Βλαχογιάννη και Ι. Παντελίδη, από τους οποίους λάβαμε υπόσχεση ότι μέχρι το Πάσχα θα έχει τελειώσει το θέμα των αποζημιώσεων στους απολυμένους των εταιριών αυτών. Έχουμε τις πληροφορίες αλλά και τις διαβεβαιώσεις από τους ίδιους τους επόπτες ότι τα απαιτούμενα αποθεματικά για την ικανοποίηση του «προνομίου» υπάρχουν.

Παρόλα αυτά οι αποζημιώσεις δεν έχουν ακόμη καταβληθεί !

Οι δικαιολογίες πολλές.
«Δεν συμφωνεί το Επικουρικό με τα ποσοστά που επιβαρύνουν τον καθένα. Δεν έχουμε λύσει ακόμη κάποια νομικά θέματα ερμηνείας του νόμου. Δεν συνεδρίασε ή δεν μας απάντησε έγκαιρα η ΕΠΕΙΑ».
Με λίγα λόγια ο ένας τα ρίχνει στον άλλο.

Μέχρι εδώ. Τέρμα τα ψέματα

Εμείς γνωρίζουμε ότι ο νόμος απαιτεί την αποζημίωση των εργαζομένων άμεσα. Προσδιορίζει σαφέστατα τον τρόπο και από πού θα δοθούν τα ποσά των αποζημιώσεων.
Το ίδιο σαφέστατα ορίζει ότι υπεύθυνος για την εφαρμογή του νόμου και την ολοκλήρωση της διαδικασίας είναι ο επόπτης εκκαθάρισης.
Απαιτούμε:
- Να υποβληθούν συγκεκριμένα αιτήματα αποδέσμευσης ποσών για το σκοπό αυτό από τα αποθεματικά των εταιριών.
- Το ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΟ ΚΕΦΑΛΑΙΟ να έρθει άμεσα σε συμφωνία με τους επόπτες για τον προσδιορισμό των υποχρεώσεών του, με πνεύμα κοινωνικής ευθύνης.
- Να συνεδριάσει η ΕΠΕΙΑ και να εγκρίνει την αποδέσμευση των ποσών.
- Να καταβληθούν άμεσα τα οφειλόμενα στους απολυμένους συναδέλφους.


ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΜΕ ΑΛΛΟ. Η ΥΠΟΜΟΝΗ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΤΑ ΟΡΙΑ ΤΗΣ !

Συνάδελφοι,

Η αντίδρασή μας θα πρέπει να είναι η αγωνιστική και μαζική. Η συμμετοχή όλων θα φέρει αποτέλεσμα.
Σας καλούμε να συμμετέχετε μαζικά στην συγκέντρωση της Δευτέρας 3 Μάη 2010 και ώρα 17:00 στην αίθουσα της ΟΤΟΕ (Βησσαρίωνος 9 , 4ος όροφος) για να αποφασίσουμε όλοι μαζί για τις ενέργειες που θα κάνουμε από δω και πέρα.

Για το
Διοικητικό Συμβούλιο
Η Πρόεδρος Ο Γεν. Γραμματέας

Όλγα Τσόγκα Τέλης Χρηστίδης

Monday 26 April 2010

ΑΛΛΑΓΗ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑΣ ΕΝΑΡΞΗΣ ΠΑΡΑΛΑΒΗΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΩΝ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

Από τις εταιρίες ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ Υπό Εκκαθάριση και ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ Υπό Εκκαθάριση, λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:



ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


Η παράδοση των βεβαιώσεων θα ξεκινήσει από Τετάρτη 28/4/2010 αντί για τη Δευτέρα 26/4/2010, λόγω τεχνικού προβλήματος.



Saturday 24 April 2010

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ – ΟΑΕΔ - ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ

Συνάδελφοι,
Τη Δευτέρα στις 3/5/2010 στις 5μ.μ καλούμε όλους τους συναδέλφους σε Γενική Συνέλευση που θα πραγματοποιηθεί στο αίθουσα της ΟΤΟΕ (Βησσαρίωνος 9 και Σίνα 4ος όροφος) ώστε από κοινού να αποφασίσουμε τις επόμενες ενέργειες – κινητοποιήσεις μας.
Όπως ήδη έχετε ενημερωθεί από το blog υπάρχουν εξελίξεις (;) για το θέμα των αποζημιώσεων. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, την Πέμπτη 29/4 θα γίνει το Δ.Σ της ΕΠΕΙΑ το οποίο θεωρητικά δεν έχει πλέον κάποιο λόγο να μην εγκρίνει την αποδέσμευση για την ΑΕΑΖ. Για την ΑΕΓΑ το τοπίο εξακολουθεί να παραμένει αρκετά θολό.
Σε κάθε περίπτωση, είτε γίνει το Δ.Σ. της ΕΠΕΙΑ, είτε όχι:
H συνέλευση θα γίνει, και η παρουσία όλων μας είναι απαραίτητη για να εκτιμήσουμε τις εξελίξεις που θα έχουν διαμορφωθεί έως και εκείνη τη μέρα και να αποφασίσουμε τις κινητοποιήσεις μας.

ΟΑΕΔ

Συνάντηση με τη Διοίκηση του ΟΑΕΔ πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 22/4/10 στα κεντρικά γραφεία του, στην οποία συμμετείχαν η ΟΑΣΕ και εκπρόσωπος της Συντονιστικής και συζητήθηκε το θέμα της επανακατάρτισης.
Τα σεμινάρια του ECDL θα ξεκινήσουν τον Ιούνιο με 15 Ιουλίου και τα τμήματα θα είναι των 20 ατόμων.
Τα τμήματα θα είναι πρωινά και απογευματινά ώστε να μπορούν να συμμετάσχουν και οι συνάδελφοι που εργάζονται υπό τον επόπτη.
Για τα υπόλοιπα σεμινάρια (IFRS- Λογιστική, web design, Business English κλπ.) επειδή θα πρέπει να οργανωθούν (προκήρυξη διαγωνισμού για εισηγητές, διδακτέα ύλη κλπ.) πάνε για Σεπτέμβριο.
Τα σεμινάρια τελικά θα είναι επιδοτούμενα με 6,5 ευρώ την ώρα και η πληρωμή τους από τον ΟΑΕΔ (σύμφωνα με τους υπευθύνους του) θα γίνεται εντός 20 ημερών περίπου από τη λήξη του.
Στην περίοδο που διαρκεί το σεμινάριο το επίδομα ανεργίας θα διακόπτεται και θα είναι σε ισχύ πάλι μετά την λήξη του σεμιναρίου. (διάρκεια σεμιναρίου ECDL περίπου 1 μήνας)
Για το θέμα των ΙΕΚ, θα ξεκινήσουν από Σεπτέμβριο, αφού γίνουν κι άλλες συζητήσεις.
Επίσης είμαστε ακόμη σε διαβουλεύσεις για συνεργασία του ΕΙΑΣ με τον ΟΑΕΔ ώστε το ΕΙΑΣ να προχωρήσει σε σεμινάριο ειδικά για εμάς.

ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ ΑΠΟΔΟΧΩΝ

Αρχικά δεν έχουμε πάρει τις βεβαιώσεις για να δούμε το τι, και πως το γράφουν.
Ρωτήσαμε δικηγόρο και εφοριακό και μας είπαν ότι στη βεβαίωση θα πρέπει να γράψουμε το εξής κείμενο:
«Επιφυλάσσομαι ως προς την ορθότητα του ανωτέρω δηλωμένου ποσού διότι έχω πληρωθεί αμοιβές και μισθούς μόνο έως και 31/8/2009.»
Βέβαια, μπορεί και ο καθένας να συμβουλευτεί το λογιστή του ή όποιον άλλον νομίζει, εμείς θα κάνουμε άλλη μια προσπάθεια τη Δευτέρα το πρωί να μάθουμε κάτι περισσότερο και θα το βάλουμε σαν update στην παρούσα ανάρτηση.

Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ

Thursday 22 April 2010

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΙΣ ΒΕΒΑΙΩΣΕΙΣ

Από την συνάδελφο Ε.Χ. (υπεύθυνη μισθοδοσίας) λάβαμε την παρακάτω ανακοίνωση:


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ –ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

Ανακοινώνεται στους πρώην εργαζόμενους των υπό εκκαθάριση εταιριών ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΓΑ και ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ΑΕΑΖ ότι δύναται να προσέρχονται από την Δευτέρα 26 Απριλίου 2010 και ώρα 09:30πμ- 13:30μμ, στην έδρα των εταιριών, επί της οδού Λεωφ. Κηφισίας 62 Μαρούσι (4ος όροφος) προκειμένου να παραλάβουν την Βεβαίωση Αποδοχών για το έτος 2009.

Για παραλαβή βεβαιώσεων αποδοχών για λογαριασμό τους από άλλο άτομο, χρειάζεται εξουσιοδότηση επικυρωμένη από ΚΕΠ ή Αστυνομικό Τμήμα.

Σε περίπτωση που επιθυμεί ο εργαζόμενος την αποστολή της βεβαίωσης αποδοχών μέσω COURIER με χρέωση παραλήπτη, θα πρέπει να γνωστοποιεί στο FAX 2106180622 με υπεύθυνη δήλωσή του, τα πλήρη στοιχεία παραλαβής (ΟΝΟΜΑΤΕΠΩΝΥΜΟ-ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ-ΤΗΛΕΦΩΝΟ).

Thursday 15 April 2010

Κάποιοι εξακολουθούν να μας εμπαίζουν…

Συνάδελφοι,

Πληροφορηθήκαμε ότι στη συνεδρίαση της ΕΠΕΙΑ που έγινε την Τετάρτη 14/4 δεν συζητήθηκε το θέμα των αποζημιώσεών μας. Παρά τις πιέσεις τόσο τις δικές μας όσο και της Ομοσπονδίας, και τις υποσχέσεις ότι στην εκάστοτε προσεχή συνεδρίαση της ΕΠΕΙΑ επιτέλους θα συζητηθεί το θέμα των αποζημιώσεων της Ασπίδας, έχουν περάσει δυο μήνες που οι καταστάσεις είναι έτοιμες και συνεχώς όλο και κάποια επιπρόσθετα στοιχεία και διευκρινήσεις ζητούνται. Όλοι οι εμπλεκόμενοι έχουν επιδοθεί σε ένα ατέλειωτο χαρτοπόλεμο μεταξύ εποπτών – επικουρικού – ΕΠΕΙΑ και διαρκή μετάθεση ευθυνών. Κάποιοι φαίνεται ότι εκλαμβάνουν την υπομονή, την ανεκτικότητα και το πνεύμα καλής θέλησης που δείχνουμε, σαν αδυναμία. Και η ανοχή όμως έχει τα όριά της, και τα δικά μας ήδη εξαντλήθηκαν.

Αν στη προσεχή συνεδρίαση της ΕΠΕΙΑ δεν ληφθεί η απόφαση αποδέσμευσης για τη πληρωμή αυτών που δικαιούμαστε, υποσχόμαστε ότι η υπομονή, η ανεκτικότητα και το πνεύμα καλής θέλησης ΤΕΛΟΣ. Θα μας βρουν δυναμικά απέναντί τους.

Συνάδελφοι, σας καλούμε όλους, (και όσους δουλεύουν και τους απασχολούμενους στον επόπτη, και όσους εξακολουθούν να είναι άνεργοι) να είμαστε σε ετοιμότητα. Δεν ζητάμε ούτε κάτι παράνομο, ούτε κάτι αδύνατο.
Ζητάμε να πληρωθούμε αυτά που μας ανήκουν.
Να είμαστε όλοι σε επαφή με το blog και τη συντονιστική και θα σας ενημερώσουμε για τις κινητοποιήσεις μας, οι οποίες θα είναι απρόβλεπτες.

Η συντονιστική επιτροπή

Sunday 11 April 2010

Αξίζουν της προσοχής μας

Κρίνουμε σκόπιμο να υπενθυμίσουμε μερικά θέματα τα οποία μας απασχολούν. (Εκτός φυσικά από το μέγα θέμα της καταβολής των οφειλομένων μας).

Βεβαίωση αποδοχών για τη φορολογική δήλωση: Η συνάδελφος της μισθοδοσίας τις ετοιμάζει και πιστεύουμε ότι εντός του προσεχούς δεκαημέρου θα είναι έτοιμες ώστε να μπορέσουμε να τις παραλάβουμε. Για τον τρόπο παραλαβής τους θα ενημερωθούμε.


Βεβαίωση αποδοχών από τον ΟΑΕΔ: Θα πρέπει για το διάστημα κατά το οποίο παίρναμε το επίδομα ανεργίας του ΟΑΕΔ για το 2009 να πάμε στα κατά τόπους γραφεία του ΟΑΕΔ από τα οποία πληρωνόμασταν και να πάρουμε τις βεβαιώσεις. ΔΕΝ αποστέλλονται ταχυδρομικά.


Υπενθύμιση για το ΙΚΑ: Σας υπενθυμίζουμε ότι έχουμε περιθώριο ενός έτους από τη καταγγελία της σύμβασής μας για να διεκδικήσουμε από το ΙΚΑ τα ένσημά μας για το διάστημα από 21/9 έως την ημερομηνία της καταγγελίας σύμβασης. Καλό θα είναι να μη περιμένουμε την τελευταία στιγμή να πάμε στο ΙΚΑ Αμαρουσίου. Θυμίζουμε ότι πρέπει να έχουμε μαζί μας φωτοτυπία της καταγγελίας σύμβασής μας, φωτοτυπία της ταυτότητας (καλό είναι , να έχουμε και τα πρωτότυπα μαζί μας) βιβλιάριο ασθενείας και το ΑΦΜ μας.
Επίσης χρειάζεται να ξέρουμε το ΑΦΜ και το ΑΜΑΕ για την ΑΕΓΑ ή ΑΕΑΖ (την εργοδότρια εταιρία του καθενός)
Επειδή δε μπορούμε να δημοσιεύσουμε εδώ τα στοιχεία αυτά, παρακαλείσθε όσοι δε τα γνωρίζεται είτε να τα πληροφορηθείτε από όσους τα γνωρίζουν, είτε από το σύλλογο (τηλ. 210 3616572).

Σεμινάρια ΟΑΕΔ: Στην προηγούμενη ανάρτηση είχαμε γράψει για το πολύ ενδιαφέρον θέμα των σεμιναρίων του ΟΑΕΔ, και είχαμε καλέσει όσους ενδιαφέρονται να δηλώσουν συμμετοχή. Είναι δύσκολο για μας να πάρουμε πάλι τηλέφωνα έναν προς έναν όλους τους συναδέλφους και γιαυτό σας καλούμε να στείλετε mail στο blog ( stondromoblog@yahoo.gr ) ή στα τηλέφωνα των συναδέλφων της συντονιστικής επιτροπής. Θυμίζουμε ότι ισχύουν εκτός από όσους έχουν ακόμη κάρτα ανεργίας, και για τους συναδέλφους που εργάζονται υπό τον επόπτη. Θα περιμένουμε λίγες μέρες ακόμη.

Όσον αφορά το θέμα για το οποίο όλοι αγωνιούμε, αυτό των αποζημιώσεων, για μια ακόμη φορά λέμε ότι είναι όλα έτοιμα, (αποζημιώσεις ΑΕΑΖ και άμεση καταβολή ενός ποσού ως έναντι, της τάξης των 10.000 ευρώ για τον καθένα για την ΑΕΓΑ, με μια μικρή επιφύλαξη -επί τα βελτίω- για τους συναδέλφους της ΑΕΓΑ), το μόνο που απομένει είναι η έγκριση αποδέσμευσης των χρημάτων από το ΔΣ της ΕΠΕΙΑ, η οποία όμως, ως γνωστόν, μετά την απόφαση για τη μεταφορά της εποπτείας στην Τράπεζα Ελλάδος, ουσιαστικά υπολειτουργεί. Οι τακτικές συνεδριάσεις της που γίνονταν κάθε Πέμπτη, δεν γίνονται πλέον(από τις 4 Μαρτίου σύμφωνα με πληροφορίες μας έχει γίνει μόνο μια συνεδρίαση) αλλά έχουν υποσχεθεί ότι η συνεδρίαση της Πέμπτης 15/4 θα γίνει και ελπίζουμε να παρθεί επιτέλους η απόφαση.