Tuesday 29 September 2009

Συνάντηση στα γραφεία της Ομοσπονδίας 29/9/09

Σήμερα έγινε μια ενημέρωση απο την Ομοσπονδία και τα κυριώτερα (όσα θυμάμαι, γιατί ανήκω στου 47 άνω) συνοψίζονται ως ακολούθως.
-Ζητήθηκε απο όσους δεν έχουν δώσει βιογραφικά στην Ομοσπονδία, να τα στείλουν σήμερα με e-mail (info@oase.gr) για να τα προωθήσουν στην Ενωση. Απο τα βιογραφικά αυτά θα γίνουν οι όποιες προσλήψεις σύμφωνα με τις (όποιες) δεσμεύσεις.
-Ως γνωστόν, έχει συσταθεί Συντονιστική Επτροπή απο 4 συναδέλφους της Ασπίδας και 4 των General (Union @ Trust). Δεν κρίνουμε σκόπιμο να δημοσιεύσουμε εδώ τα ονόματά τους, αλλά υπάρχουν στην ανακοίνωση της ΟΑΣΕ που μοιράστηκε σήμερα. Όσοι συνάδελφοι ήταν απόντες, να μάθουν τα ονόματα της επιτροπής καθώς και τα τηλέφωνά τους απο τους παρόντες.
-Επίσης σήμερα συγκεντρώθηκαν ονόματα και (κατά προσέγγιση) αριθμό ενσήμων για όσους είναι απο 47 ετών και άνω. Όσοι ήταν απόντες, ας επικοινωνήσουν με κάποιον απο τη Συντονιστική Επιτροπή. (Υπολογίστε περίπου τα ένσημά σας, υπολογίζοντας 300 ένσημα για κάθε χρόνο εργασίας.)
-Έγινε μια ενημέρωση με τα πεπραγμένα των τελευταίων ημερών αναφορικά με συναντήσεις που είχε η Ομοσπονδία, και ήταν με τον κ.Παπαθανασίου, την Ενωση Ασφαλιστικών Εταιριών, την κ.Πετραλιά, κ.Παπαρήγα, κ.Τσίπρα, και σήμερα το απόγευμα θα γίνει με την κ.Κατσέλη. Επίσης την Κυριακή έγινε συνάντηση με τον κ. Κοντό (Γ.Γ. Υπουργείου Αποαχόλησης) και ανακοινώθηκαν τα μέτρα που υπάρχουν στην ανακοίνωση που μας μοιράστηκε σήμερα και που υπάρχει σε σχόλιο του ανωνύμου σε προηγούμενο post.
Όλοι οι παραπάνω εξέφρασαν τη συμπαράστασή τους.
-Επίσης, σε συνεργασία με έγκριτο και γνωστό νομικό, ετοιμάστηκε εισηγητική έκθεση για την οποία εξασκούνται πιέσεις, ώστε να υπογραφεί απο τον κ. Παπαθανασίου, πριν τις εκλογές.
Εως τώρα δεν έχει απαντήσει ο κ. υπουργός, και θα περιμένουμε έως την Τετάρτη το απόγευμα.
Όσον αφορά το σύμπλεγμα Πετραλιά - ΟΑΕΔ. (που μας ενδιαφέρει πολύ):
Η κ.Πετραλιά έστειλε επιστολή στον αναπληρωτή διοικητή του ΟΑΕΔ κ.Παναγόπουλο (πρόεδρο της Γ.Σ.Ε.Ε) σχετικά με τη δέσμη μέτρων (δηλ. τη καταβολή έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης, την επιχορήγηση 50 νέων ελεύθερων επαγγελμτιών, τα προγράμματα κατάρτισης, την επιδοτηση θέσεων εργασίας κλπ) .
Το ερώτημα που υπάρχει είναι: Μπορεί το προεδρείο του ΟΑΕΔ με τη σημερινή μεταβατική διοίκηση του κ.Παναγόπουλου να ψηφίσει τα μέτρα; Αυτό απαιτεί πολιτική βούληση, και είναι ενδεχόμενα δύο σενάρια . Να συμφωνήσει ολο το Δ.Σ. του ΟΑΕΔ και να εγκριθούν(έστω και ελαφρά παρατυπώντας σε διαδικαστικά θέματα), ή ο κ.Παναγόπουλος να βγεί και να καταγγείλει ότι παρά το ότι τα μέτρα αποφασίστηκαν και εξαγγέλθηκαν απο την κ.Πετραλιά, δεν ψηφίζονται.

-Επιπλέον το προεδρείο της Ομοσπονδίας, μας ανέφερε, ότι όσοι συνάδελφοι κληθούν απο τον επόπτη για δουλειά, πρέπει να πάνε.
-Θα εξετάσουν το αν μπορεί κάποιος να προχωρήσει σε επίσχεση εργασίας.
-Οι συνάδελφοι των γραφείων που δεν έχουν σφραγιστεί, να πηγαίνουν κανονικά στα γραφεία, ώστε να μην θεωρηθεί απο τον επότη, ως παραίτηση.
-Ακόμη, όσοι συνάδελφοι βρίσκουν δουλειά να ειδοποιούν το σύλλογο ώστε να αποσύρεται το βιογραφικό τους απο αυτά που θα δωθούν στην ένωση για τυχόν προσλήψεις
-Όσοι έχουν ΣΟΒΑΡΟΤΑΤΟ οικονομικό πρόβλημα (δηλ. επιβίωσης) να επικοινωνήσουν με την Ομοσπονδία.
-Επίσης, όσοι έχουν δάνεια και δη απο ΑΣΠΙΣ ΒΑΝΚ να το αναφέρουν στη συντονιστική επιτροπή για να ζητηθεί μια ολιγόμηνη αναστολή των δανειακών υποχρεώσεων.

Ελπίζω να μη ξέχασα κάτι ουσιώδες, αν κάτι παρέλειψα ας το συμπληρώσει κάποιος.

No comments:

Post a Comment